Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - TongMuan

Sivuja: [1] 2 3 ... 15
1
Mikä olisi vaihtoehtoinen palvelu jonka kautta voisin lähettää paketin Thaimaahan?
Ainakin meille päin Thaimaata seurantakoodilliset EMS-lähetykset (suomeksi pikapaketti?) ulkomailta ovat aina tulleet hyvin ja nopeasti perille, ja ikinä ei ole ollut ongelmia tullin kanssa

DHL, UPS yms. taas monilla on huonoja kokemuksia (googleta esim. dhl customs site:thaivisa.com) tullaukseen liittyen. Itsellänikin meinasi kerran jäädä DHL:n paketti tulliin - olin kai onnekas kun kolmella tai neljällä puhelulla asia selvisi ilman ylimääräisiä maksuja, mutta se oli viimeinen kerta kun olen käyttänyt näitä.

P.S. Kuriirifirmojenkin paketit kuljetetaan usein perille postimopolla normaalin postin mukana, eli on hyvin mahdollista että suklaalevy tulee vastaanottajalle joko pehmeänä tai nestemäisenä :)


2
Yleinen / Vs: Kaukomatkailun eettisyys
« : 21.01.2019, 18:07:34 »
....  ja Bangkokiin saapumisen jälkeen liikkuu ainoastaan kävellen ja etsii ruokansa ja juomansa viidakosta, niin lentomatkan päästöt neutraloidakseen ei tarvitse viipyä Thaimaassa edes kolmea kuukautta.
No joo, olisi tuohon ehkä voinut hymiön laittaa, ettei jutut mene liian vakaviksi :)

Mutta aika pitkään saisi siis perillä elää jopa täysin luonnonoloissa, ennen kuin toiselle puolelle palloa lentämisen päästöt on "kuitattu". Lisäksi voi olla, että monet jutut vähemmän kehittyneissä maissa (sähkö - hiilivoimaloista, dieselveturit, bussiliikenne 30 vuotta vanhoilla busseilla ja toisaalta uusien bussien, ostoskeskusten ja kauppojen jääkylmä ilmastointi, moottoroidut riksat takseina jne) tuottavat jopa enemmän päästöjä kuin vastaavat palvelut Suomessa.

3
Yleinen / Vs: Kaukomatkailun eettisyys
« : 21.01.2019, 12:52:42 »
Bangkokin lentomatkan KHK-päästöt ovat olleet keskimäärin 1 147 kg https://beta.ilmastodieetti.fi/pdf/Ilmastodieetti_dokumentaatio_2017-10-13.pdf  kun suomalaisen keskimääräinen päästömäärä oli vuonna 2015 yli 11 tonnia
Kun käytetään molempia lukuja ylläolevasta Ilmastodieetti_dokumentaatiosta:

- Keskivertosuomalaisen kotitalouksien kulutusmenoihin perustuva hiilijalanjälki on noin 10 tonnia vuodessa (tämä jaettuna kahdellatoista tekee 833 kiloa kuukaudessa)
- Helsinki-Bangkok -lennon päästö on 1147 kg (oletus: menopaluu on 2294 kg)

Jos oletetaan myös, että henkilöstä aiheutuvat Suomen pään päästöt putoavat lentokoneeseen astuessa nollaan (ei ole esim. lämmitettyä asuntoa tai työpistettä odottamassa) ja Bangkokiin saapumisen jälkeen liikkuu ainoastaan kävellen ja etsii ruokansa ja juomansa viidakosta, niin lentomatkan päästöt neutraloidakseen ei tarvitse viipyä Thaimaassa edes kolmea kuukautta.

(9 * 833 + 2294 < 12 * 833)


4
Aasia / Vs: Thaimaa Khanom ja minne muualle?
« : 19.10.2018, 16:56:01 »
Bangkok Airways lentää Samuilta Kuala Lumpuriin, ja en nyt suoralta kädeltä hylkäisi myöskään Bangkokin kautta lentämistä - jos aikataulut sattuu sopivasti, on mahdollista että esim. Vietnamiin pääsee Khanomista melkein samassa ajassa kuin mitä bussimatka Phuketiin kestää  :)

Täällä Etelä-Thaimaassa Khao Sokin kansallispuiston tekojärven lauttamajoitukset keskellä viidakkoa on hieno kokemus, ja olisi matkan varrella jos lennätte länsirannikolle ja -lta.
 
5
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 09.02.2016, 15:11:58 »
Säännöt sallitun oleskeluajan ylittämisestä ovat tiukentumassa maaliskuussa, tietoa ja immigrationin informatiivinen musiikkivideo (!) aiheesta löytyy täältä:

http://overstay.immigration.go.th/advice.html

Eli jos pääsee ongelmitta lentokentälle tai rajalle, ylimääräisen maassaolon voi edelleen kuitata sakoilla 90 päivään asti. Sen jälkeen tulee maahantulokieltoa, jonka määrä riippuu ylityksen pituudesta. Mutta jos käy huono tuuri ja joutuu pidätetyksi yliajalla, sivua kirjaimellisesti tulkiten näyttäsi, että jo yhden päivän ylityksestä voisi tulla 5 vuotta maahantulokieltoa.

Kaikenlaisista tiukennuksista maahantuloon ja maassaoloon on viime vuosina ollut juttua moneen kertaan, ja yleensä muutokset ovat jääneet vain puheen asteelle tai normaalimeininkiin on palattu jo parin viikon jälkeen. Tällä kertaa saattavat kuitenkin olla tosissaan, koska tämä on "pääuutinen" immigrationin etusivulla ja immigration officessa oli aiheesta julisteita jo joulukuussa, kun kävin hakemassa viisumiin jatketta.


6
Paljonko siirtomaksu Suomitililtä Thaitilille?
Danske Bank näyttäisi veloittavan Suomen päässä Swift-siirtoa euroina tehdessä 10 euroa per siirto. Kasikornbankissa vastaanottaessa maksu riippuu rahasummasta, minimissään 200 bahtia (n. 2000 euroon asti?) ja esim. 5000 eurosta kulu Thaimaan päässä on 500 bahtin luokkaa.

7
Sain vastaavan Bangkok Bankin 10 v voimassa olevan vain ”electronic use” kortin 9 vuotta sitten ohikulkevana turistina ilman paikallista puhelinnumeroa Bangkokista Samsenin toimistosta kivuttomasti.

Pari vuotta sitten poistuessani Thaimaasta Phuketin kautta talletin siihen ylimääräistä rahaa ja huomasin yllätyksekseni, että Bangkok Bankin Phuket Townin konttori velotti kun laitoit omalle tilillesi thai bahteja. ...
Joo, muidenkin foorumien viestien perusteella pankkitilin avaamisen vaatimukset näyttävät riippuvan siitä missä konttorissä sitä yrittää. Itseltäni ei ole säästötilejä avatessa kysytty mitään ylimääräisiä papereita, mutta foreign accountin (rahat tilillä euroina) avaamiseen vaadittiin työlupa.

Ja pankkien toiminta (esim. oman tilin käytön käytön ja maksujen suhteen) on täällä välillä aika yllättävää. Kokemuksia thaimaalaisen pankin (Kasikornbank) kanssa toimimisestä:

- Omassa konttorissa (jossa tili on avattu), saa rahaa nostettua pelkällä allekirjoituksella ja pankkikirjalla, henkilöllisyyttä ei tarvi todistaa
- Rahan nostamisesta pankkiautomaatilta ei mene palvelumaksua, jos sen tekee paikkakunnalla, jolla tili on avattu ja oman pankin automaatilla. Muussa tapauksessa menee palvelumaksu (nykyään tosin 3 ensimmäistä kertaa muiden automaateilla taitaa olla ilmaisia). Varmaan vastaavasti omalle tilille talletuksesta vieraalla paikkakunalla menee maksu, siitä ei ole kokemusta.
- Myös tilisiirroista pankkien välillä menee palvelumaksu.
- Rahaa voi talletusautomaatilta laittaa nimettömänä kenen tahansa tilille, kun vain tietää tilinumeron. Tästä ei mene palvelumaksua, jos talletetaan saman paikkakunnan pankkin, joten halvin tapa siirtää rahaa on nostaa se omasta pankista ja tallettaa saajan tilille automaatilla (!)
- Osoitteenmuutoksen voi tehdä vain siinä konttorissa jossa tili on avattu tai puhelinpalvelussa
- Yritin aikaisemmalla asuinpaikkakunnalla asuessa hakea verkkopankkitunnuksia. Kesti useampi kuukausi saada tunnukset, ja siinä vaiheessa olin jo muuttanut muualle ja avannut uuden tilin (yllämainittujen palvelumaksujen takia). Hain uusia tunnuksia, mutta ei ole kuulunut mitään. Nyt Thaimaassa pidempään asuttua en tosin tiedä mihin täällä verkkopankkitunnuksia oikeastaan edes käyttäisi, kun kaikki tehdään käteisellä (ml. auton osto ja talon rakentaminen) ja verkosta tilatessakin myyjät haluavat kuvan pankkiautomaatin maksukuitista.

8
Thaimaa / Vs: Bangkok -> Ubon Ratchathani
« : 29.09.2014, 05:54:32 »
Tarkista myös Thai Smile Airwaysin (Thain halpayhtiö) tarjonta. Lentää Suvarnabhumin kentältä, ja hinnat ovat ainakin tänne etelän suuntaan välillä olleet hyvinkin kilpailukykyisiä -  joskus jopa halvimmat näistä ketjussa mainituista yhtiöistä.

Jos on matkatavaroita, kannattaa hintavertailua tehdessä katsoa myös paljonko ylimääräisiä kuluja niistä kertyy. Air Asialla taitaa kaikesta ruumaan menevästä mennä erillinen maksu, Nokin lennoilla ruumaan saa ilman lisämaksuja 15 kg ja Thai Smilellä 20 kg.

9
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 21.08.2014, 13:00:34 »
Tämä saattaa olla hieman tyhmä kysymys mutta varmistetaan kuitenkin. Lähden työharjoitteluun tammikuussa ja tarvitsen nähtävästi ED-viisumin siihen. Vähimmäisaikani on Thaimaassa 3.1 - 1.4, ja tarjolla on yhdellä maahantulolla 90 päivää tai usealla maahantulolla vuosi. Eli jos haluan lähteä hiihtolomallani käymään Laosissa tai Cambodiassa niin tarvitsen tuon jälkimmäisen viisumin jonka jälkeen pystyn jatkamaan laillisesti töitä?
Jos haluat käydä välillä maasta poissa ja palata takaisin hakematta uutta viisumia, on vaihtoehdot käytännössä joko monen entryn viisumi tai re-entry permitin hakeminen immgration officesta Thaimaan päässä (1900 bahtia). Monen entryn viisumi on varmasti helpompi tapa, jos olet siihen oikeutettu.

Kannattaa myös huomata, että ainakin virallisesti Thaimaassa työskentelyyn (myös työharjoitteluun) vaaditaan oikeanlaisen viisumin lisäksi työlupa.

10
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 23.07.2014, 18:29:42 »
Vaikuttaa siltä, että Thaimaa on tiukentamassa maahanpääsyn ja maassa oleskelun ehtoja, tähtäimessä etenkin ilman asianmukaista viisumia pidempiä aikoja oleskelevat ulkomaalaiset.

Kannattaa varautua siihen, että tämän ketjun vinkit pidempään maassaoloon eivät välttämättä enää toimi - peräkkäisiä viisumitta saapumisia ei katsota hyvällä, eikä ennakkoon haettu turistiviisumikaan takaa varmaa maahanpääsyä:

http://www.thaivisa.com/forum/topic/742834-no-more-thai-visa-runs-immigration-will-not-let-visa-runners-return-after-aug-12/

http://www.thaivisa.com/forum/topic/743066-scores-of-foreigners-refused-entry-to-thailand-at-malaysian-border/

Normaalimatkailijoilla ei liene syytä huoleen, mutta esim. toista kertaa kertaa jatkoajan vuoksi Laosin puolella yhden päivän reissulla pyörähtävän tuskin kannattaa jättää tavaroita visa runin ajaksi Thaimaahan siltä varalta että maahan ei pääse enää takaisin. Epäselvissä tapauksissa mukana on hyvä olla mahdollisimman paljon dokumentaatiota joka osoittaa matkan turistimatkaksi (alemmassa linkissä suositellaan hotellibookkauksia tai matkasuunnitelmaa).

ThaiVisan viisumiforum (johka viesteihin myös ylläolevat linkit johtavat) on hyvä paikka seurata immigrationin uusimpia kujeita:
http://www.thaivisa.com/forum/forum/1-thai-visas-residency-and-work-permits/

11
Thaimaa / Vs: Mielenosoitukset
« : 17.01.2014, 18:34:18 »
Pääministerin kannankin ymmärtää hyvin: demokraattisesti valittu kansanedustuslaitos ja laillisesti valittu pääministeri eivät luovu asemastaan. He ovat jo tulleet mielenosoittajia vastaan määräämällä uudet, ennenaikaiset vaalit.
Parlamentti on kyllä vaaleilla valittu, mutta kannattaa myös tutustua pää- ja puolustusministeri Yingluckin hallituksen ja sen punapaitakannattajien ei niin demokraattisiin edesottamuksiin mukaanlukien mm.  tuomarien uhkailu useaan otteeseen, perustuslakituomioistuimen kannan huomiotta jättäminen ja Thaimaan passin toimittaminen pääministerin korruptiosta tuomitulle, Dubaissa tuomiota välttelevälle veljelle Thaksin Shinawatralle. Valtion rahaa on myös haaskattu valtavat määrät populistisiin hankkeisiin, kuten ensimmäisen auton verovapaus ja riisin ostaminen ylihintaan (johon liittyen on muuten nyt korruptiotutkinta käynnissä).

Viimeinen niitti ja nykyisenlaajuisten mielenosotuksien alkusysäys oli se, että hallitus yritti ajaa väkisin läpi armahduslain, jossa oli "sattumalta" mukana myös pääministerin veli Thaksin.

Wikipedian juttu mielenosoituksista:
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_Thai_political_protests

Disclaimer: Asun Etelä-Thaimaassa demokraatteja kannattavalla alueella, ja tunnen paljon täältä mielenosoituksissa käyneitä ihmisiä. En itse kannata demokraatteja (yhtä korruptoituneita nepotisteja kuin Phuea Thaikin)  tai Suthepia (päästelee suustaan täysin mielipuolisia juttuja!), vaan toivon vain, että jossain vaiheessa täälläkin päästään tilanteeseen, että teoistaan joutuu vastuuseen riippumatta siitä kenen sukulainen on, keitä tuntee tai paljonko tilillä on rahaa.

12
No niin . Palaan aiheeseen.  Koska ensi Thaimaan reissulla, asun kotomajoituksessa, saako mistään enää matkashekkejä?
Jos käyt Thaimaassa usein, kannattaisiko avata paikallinen pankkitili? Rahat tilisiirrolla (Swift) Suomesta, niin saa matkashekkejä ja käteistä paremman kurssinkin...

13
Olen lentänyt Suomen ja Aasian väliä aika monta kertaa ja useammalla eri lentoyhtiöillä, enkä muista että koskaan olisi ollut tarvetta ostaa mitään koneessa. Lennoilla tarjotaan yleensä 2 ateriaa (yölennoilla illallinen ja aamiainen) ja tietty juotavaa on tarjolla koko ajan. Muistan että joskus on tullut yöllä nälkä ja kysymällä on saanut jotain ylimääräsäistäkin sapuskaa, oisko ollut nuudelikeittoa.

Koska pitkä lento lähtee euroalueelta, koneessa voi varmasti maksaa euroilla (jos käteismaksu on mahdollista). Ja KL-BKK -lennolla bahteilla, eli dollareita on turha vaihtaa ainakaan tämän takia.

14
Thaimaa / Vs: Malesiasta Thaimaahan
« : 07.07.2013, 09:25:31 »
Mahtaakohan joku tietää mikä meininki tuolla malesian ja thaimaan rajalla on nykyään? ilmeisesi idässä ei ole suositeltavaa rajaa ylittää? mutta mikä ois sit se kohta josta turvallisesti pääsee maitse?
Joo, Etelä-Thaimaan itäisiin provinsseihin (Pattani, Yala, Narathiwat) ei varmaan kannata matkustaa ellei ole pakko. Tuntuu että vähintään kerran viikossa on uutisia pommiräjähdyksistä ja sotilaiden kuolemista, ja Thaimaa oli noiden kolmen provinssin ansiosta toukokuussa Aonin listalla terrori-iskun todennäköisyydessä koko maailman top kympissä! Turistit eivät ole kohteina, mutta väärään paikkaan väärään aikaan osumisen riskiä on silti hyvä miettiä.

Wikipedian juttua aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/South_Thailand_insurgency

Olen ylittänyt rajan Padang Besarissa (junalla ja jalkaisin) ja Sadaossa (minibussilla ja jaetulla taksilla) ja molemmissa rajanylitys sujui nopeasti ja ilman ongelmia.

15
Jos ei ole kirjautunut sisään, uusimman viestin otsikon (keskustelun etusivulla) tai ikonin (keskustelualueen viestilistalla) klikkaaminen siirtää nyt päivityksen jälkeen viestiketjun viimeisimmän sivun ensimmäiseen viestiin, ei uusimman viestin kohdalle kuten aikaisemmin. Entinen tapa oli parempi, tai sitten voisi lisätä erillisen linkin uusimpaan viestiin siirtymiseen.

Esim. Thaivisan forumin systeemi toimii mun mielestä hyvin. Etusivun keskustelualuelistalla näkyy keskustelualueen uusimman viestin otsikko (linkki ko. viestiketjun alkuun), uusimman viestin lähettäjän nimimerkki (linkki lähettäjän tietoihin) ja uusimman viestin kellonaika/miten kauan sitten se on lähetetty (linkki ketjun uusimpaan viestiin).

16
ja voi unohtaa ton "minimipalkan" sitä ei kyllä ole.

Voi vaihdella alueittain ja riippuen työnantajan suhteista viranomaisiin, mutta ainakin Surat Thanissa tarkastettiin tammikuussa työlupaa uusiessa, että olin maksanut verot 50 000 bahtin kuukausipalkasta. Myös Bangkokissa konsultti (jonka työnkuvaan luulisi kuuluvan kaikki mahdolliset kikkailut asiakkaan eduksi) sanoi muutama vuosi sitten firman perustamista konsultoidessaan, että sielläkään työlupaa ei kannata edes yrittää hakea alle 40k palkalla.

Virallisestihan tuo 50k palkkavaatimus liittyy bisnesviisumin oleskeluoikeuden jatkamiseen vuodeksi kerrallaan. Mun kokemusten (yllä) perusteella sitä kuitenkin sovelletaan usein työlupaankin liittyen.

17
Thaivisan Job Offers in Thailand -forumilla:

"Speak Finnish? Office Job For You In Northeast Thailand"

http://www.thaivisa.com/forum/topic/620832-speak-finnish-office-job-for-you-in-northeast-thailand/

18
Enkä halua lähteä vain päättömästi kokeilemaan että joskohan onnistaisi. Jos sinne päättää muuttaa/lähteä niin pitää olla jo tiedossa työ (ja asunto) ettei sitten maitojunalla tarvitse tulla takaisin.

Eli kannattaako tästä edes haaveilla vai suunnata esim. Kiinaan tai Malesiaan? Onko joku muu löytänyt töitä ilman suhteita esim toimistoista tai vaikka hotellin respasta tms? En siis etsi mitään kovapalkkaista duunia. Kunhan tulisi toimeen ja saisi laskut maksettua. Ainakin näin alkuun :).

Työluvan saamiseen vaadittava minimipalkka on suomalaisilla 50 000 bahtia / kk, mikä todennäköisesti sulkee pois perustoimistohommat ja hotellin respassa työskentelyn. Noista kahdesta ainakin respassa työskentely taitaa myös selkeästi kuulua ulkomaalaisilta kiellettyihin töihin.

Järkevin tapa tulla tänne töihin on tulla ulkomaalaisen firman lähettämänä, jolloin todennäköisesti saa paremmat ehdot työsopimukseen kuin paikallisesti sopiessa (esim. kunnon lomat, ei töitä lauantaina), ja työnantaja saattaa maksaa ainakin osan muutto-, asumis- ja vakuutuiskuluista. Töitä on kyllä tarjolla paikan päälläkin, jonkinlaisen kuvan tarjonnasta saa esim. Bangkok Postin ja JobsDB:n listauksista:

http://job.bangkokpost.com/

http://th.jobsdb.com/th

Kannattaa huomata että isossa osassa töitä on vaatimuksena Thaimaan kansalaisuus, vaikka ilmoitus onkin englanniksi.

Suomesta käsin on varmaan melko mahdotonta saada työpaikkaa ilman suhteita. Jos haluaa vain kokeilla minkälaista on Thaimaassa asuminen ja työnteko, niin aloittaminen puhelinmyynnillä ("Unelmatyö Thaimaassa") ja vaihtaminen parempaan työpaikkaan jos/kun sellainen löytyy ei välttämättä olisi kovin huono ratkaisu.

19
Thaimaa / Vs: Iltalauttaa Surat Thanista Samuille
« : 30.01.2013, 13:17:33 »
Tuossa ois juna 448, joka olis meille passelimpi. Meidän yöjunan pitäs olla Hat Yaissa klo 10.27 aamulla ja tuo lähtee yhdeltätoista. Bussillakin varmaan pääsis niin, että ehtii vielä vikaan lauttaan. Kokemuksia?

Ei mitään mahdollisuutta ehtiä 448:lla kuuden lautalle, jos juna on perillä Surat Thanin asemalla 17.50. Lautat lähtevät Don Sakista, jonne siirtymiseen on hyvä varata täältä keskustastakin tunti, rautatieasemalta vielä vähän enemmän.

Junat ovat hitaita ja usein myöhässä, joten bussi tai van ("minibussi") on joka tapauksessa parempi vaihtoehto kun on noin tiukka aikataulu. Travelfishin mukaan vaneja Suratista Hat Yaihin kulkee kerran tunnissa (todenäköisesti niitä siis menee kerran tunnissa myös toiseen suuntaan) ja matka kestää 4 tuntia, joten vanilla ehtisitte todennäköisesti lautalle jos yöjuna ei ole pahasti myöhässä.

http://www.travelfish.org/transport/thailand/southern_thailand/surat_thani/surat_thani/all


20
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi
« : 08.07.2012, 19:46:12 »
Onnistuisiko, jos emme ota viisumia täältä Suomesta, vaan olisimme 30pv Thaimaassa (1.-30.10.) ja 30.10. lentäisimme Bangkok -> Kuala Lumpur (halpislento meno-paluu) ja olisimme siellä vain yhden yön (lentokentän lähellä hotellissa) ja 31.10. lentäisimme takaisin Bangkokiin? Riittääkö tuo siihen, että saamme tuollon palatessamme uuden 30pv leiman ja pitääkö meillä olla taas todiste (lentolippu?) siitä, että poistumme maasta tuon 30pv sisällä? Ja osaako joku sanoa onko vielä mahdollista siihen hakea se 7pv lisäaika Bangkokin Immigrationista, niin että saisimme silloin olla Thaimaassa 6.12. asti?

Periaatteessa aina maahantullessa pitää olla näyttää joko viisumi tai lippu pois maasta 30 päivän sisällä. Käytännössä säännön noudattamista kontrolloivat ilmeisesti vain lentoyhtiöt lähtökentällä, ja nekin vaihtelevasti. Lennolle pääsy tai pääsemättömyys KL:ssa ei siis olisi varmaa ilman jatkolippua.

Jos tuossa vaiheessa matkaa ei ole erityistä kiinnostusta Kuala Lumpuria kohtaan, niin järkevämpi vaihtoehto vois olla bookata menolento Vientianeen kuukauden sisällä ensimmäisestä maahan saapumisesta. Vientianen lähetystössä viisumeita myönnetään ilmeisesti ainakin tällä hetkellä löysemmin perustein kuin muissa naapurimaissa, joten sieltä todennäköisesti saisi ongelmitta 2kk turistiviisumin. 2kk viisumin kanssa ei tarvitsisi stressata jatkolipuista tai huolehtia jatkoajan anomisesta, ja voisitte palata Bangkokiin vaikka junalla jos siltä tuntuu.

Sivuja: [1] 2 3 ... 15