Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - x26

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7
21
Yleinen / Vs: Futismatkailu
« : 17.11.2008, 02:12:56 »
Olisko jollain kokemuksia Puolan sarjoista ylipäätään?
Kävin katsomassa kakkosliigan pelin toukokuussa: Arka Gdynia - GKS Jastrzębie. Arka oli karsintaviivan tuntumassa ja kyseessä oli joku juhlapeli (alkamisaika seuran perustamisvuoden mukaan 19:29). Katsojaluku hyvä 8000, ja sekä koti- että vierasjoukkueen fanit harrastivat paukkuja, tifoja ja soihtuja. Ostin liput "varman päälle" vähän kalliimmalla ja katon alta. Se oli ainoa katsomo, missä ei paukkunut, mutta meininkiä kuitenkin löytyi. Tifot ja soihdut näytti olevan aika hyvin hallussa, kun pääkatsomo taputti innokkaasti suuremmille viritelmille.

Ennen peliä näkyi jonkin verran mellakkapoliiseja, mutta mitään ongelmia ei ollut.

Youtube tuntee Arka vs Lechia -ongelmat aika hyvin.

22
Viikko sitten meidät käännytettiin Transnistrian rajalla ollessamme matkalla Odessasta Chisinauhun. Jouduimme siis kiertämään Transnistrian Palancan rajanylityspaikan kautta.
Annettiinko käännyttämiselle mitään syytä? Testasin samaa pari vuotta sitten, mutta silloin homma ilmeisesti kaatui siihen, että emme ymmärtäneet lahjoa konekiväärimiehiä...

23
Junamatkustus / Vs: Riittääkö aika?
« : 26.07.2008, 22:54:22 »
Olen lukenut, että Gdanskin lentokentän ja päärautatieaseman (Gdansk Glownyn) välillä kulkee paikallisbussi B puolen tunnin välein. Bussimatka kestää puolisen tuntia ja maksaa alle euron.
Näin on, paitsi että hinta on nykyään jo yli euron. Aikataulu: http://www.zkm.pl/portb/b1491w.htm

Jos haluaa heti muualle, saattaa myös Gdansk Wrzeszcz (!) olla hyvä vaihtoehto. Monet junat menee sen aseman kautta, ja se on lähempänä lentokenttää. Sinne pääsee bussilla 110.

http://www.zkm.pl/port110/1101491w.htm

24
Eurooppa / Vs: Praha
« : 17.07.2008, 21:45:29 »
Jos haluaa liikkua junalla, lähin asema on Litoměřice.

25
Kieli on todella vaikea oppia.
Tuo on paikallisten viljelemä myytti. Kun muulta tulleita, kieltä puhuvia on todella vähän, tuollainen kuva rakentuu helposti. Tuolla kuitenkin kirjoitetaan suurinpiirtein samalla tavalla kuin sanat lausutaan, ja kielioppi on esimerkiksi Venäjään, Puolaan tai Tšekkiin verrattuna selvästi helpompaa. Sanoisin, että kielen hallitseminen on vaikeaa, mutta esimerkiksi ravintola- ja lippujenostosanasto tarttuu helposti. Suomen kaltaisia kusella/kusessa -ansoja on myös aika harvoin, joten asiat menee perille vaikka taivuttaisi sanoja miten sattuu...

26
Eurooppa / Vs: Budapest-Wien-Bratislava-Praha
« : 09.07.2008, 04:19:14 »
Käytin tuota paattia viime kesänä. Suosittelen, sillä Bratislavassa sillä pääsee suoraan ytimeen, kun taas junalla tullaan vanhalle asemalle, josta on melko pitkä matka kaikkialle.

27
Ajattelin kirjoittaa noin sadalla kielellä kirjeen "Dear ääliö thief, please send my memory cards to this address: -- use the money for it, please." Mutta milläs saat varmistettua, että kirje menee kameran mukaan?   ???
Kuvaamalla?

28
Saksa / Vs: Entisen DDR:n alue!
« : 01.07.2008, 22:51:10 »
Eisenhüttenstadt on DDR-rintamalla todella kova sana! Puolan rajalla, Frankfurt an der Oderin lähellä. Kävin kaupungissa pari tuntia, ja söin ravintolassa kuivaa kanaa Made in DDR -ruokailuvälineillä. Kaveri "kehui", että yhtä venäläishenkistä ravintolaa ei ole olemassa edes Venäjällä. Kun saksalaiseen tapaan tilattiin vesijohtovettä, kauhistunut, 70-vuotias tarjoilijarouva kyseli tyyliin "ootsä varma?". 8)

Puolassa, Krakovan ulkopuolella on sitten ehkäpä Euroopan suurin betonilähiö, Nowa Huta. Siellä en ole käynyt, mutta asukkaita on Wikipedian mukaan noin 200000!

Bratislavan esikaupunkialue Petrzalka on myös aika tyly.

Wikipedia tarjoaa hyvin tietoa noista, myös suomeksi.

29
Osaako joku muuten kertoa, minkälaista kurssia käteisnostoissa käytetään? Onko se sama kuin jos menisi vaihtamaan käteistä kyseiseen pankkiin vai onko niissä kenties suuriakin eroja?
Kurssi on käteisnostoissa yleensä melko edullinen. Puolassa, missä Kantor-kylttisiä rahanvaihtopisteitä on joka kulmassa ja kilpailuakin vaikuttaa olevan, sain rahaa halvemmalla seinästä kuin kanttorilta, vaikka maksoinkin tuollaista 2e+2,5% -tyylistä maksua ja nostin tyyliin 40 eurolla...

Skotlantiin mennessä kannattaa harkita myös sitä, haluaako Englannin vai Skotlannin puntia. Samaa rahaahan ne ovat, mutta ylijäämärahoina skottipunnat toimii hienompina matkamuistoina :)

30
Onko kellään muulla muuttunut sekä meno- että paluulennon aikataulut? Varasin toukokuun alkuun halvat liput, ja kun kävin myöhemmin saitilla tarkastamassa, molempia lentoja oli aikaistettu. Mitään infoa ei tullut sähköpostiin eikä kännykkään.

31
Eurooppa / Itä-Eurooppa ja matkailun turvallisuus
« : 28.02.2008, 22:08:05 »
Lainaus käyttäjältä: "Luchsin"

Olin jotenkin ajatellut aiemmin, että vain Suomessa uskotaan (itä)naapurin olevan epärehellinen, mutta se taitaa olla yleistä myös muualla. :roll:

Juuri näin! Tuolla alueella jokainen maa on monen paikallisen mukaan "keskieurooppaa", ja seuraava maa "itää". Jaottelu alkaa lähinnä vitsinä Tšekki/Slovakia -akselilla, mutta idempänä samaa harrastetaan ihan tosissaan...

32
Saksa / berliiniberliiniberliini
« : 08.02.2008, 20:43:55 »
Sopisikohan Hostel X-Berger? Dormimajoitus aika lailla samoissa hinnoissa kuin muualla, mutta huoneen saa omaan käyttöön hieman halvemmalla. Varaus vaati hieman normaalista poikkeavaa meilikäyttäytymistä, mutta ohjeita seuraamalla kaikki onnistui niinkuin pitikin.

33
Eurooppalainen sairaanhoitokortti kannattaa aina hankkia. Sitä voi hakea netissä ja se tulee ilmaiseksi kotiin. Sillä saa samaa hoitoa samalla hinnalla kuin paikalliset EU-maissa.

34
Eurooppa / Itä-Eurooppa ja matkailun turvallisuus
« : 10.12.2007, 21:54:16 »
Tuo köyhyyskin menee legendan puolelle. Slovenia on jo yhtä vauras kuin "lännen" köyhimmät maat, Portugali ja Kreikka. Eroja on ihan yhtä lailla tuon alueen sisällä (Slovenia-Romania) kuin itä/länsi - akselilla. Maan virallinen tilanne ei sitä paitsi paljon merkitse - Dublin on monella mittarilla sekä rikkaimpia että vaarallisimpia kaupunkeja Euroopassa.

35
Tyhmät kysymykset / Roskilde, majoitus Köpiksessä?
« : 07.12.2007, 21:31:12 »
Majoitus köpiksessä onnistuu. Junia menee sekä asemalta että suoraan festarialueen laidasta, leirintäalueelta.

Koulumajoitus ei, noin niinkuin keskimääräisesti, onnistu ilman Elmua. Muut koulussa majailevat ovat yleensä varanneet huoneensa astuessaan viimeistä kertaa koulun ovesta ulos edellisenä vuonna...

36
Yleinen / Tarvitseeko passia?
« : 07.12.2007, 21:19:40 »
Lainaus käyttäjältä: "tirmo"
Ei siellä muistaakseeni ollut passintarkastusta lokakuussakaan. Kuljin bussilla tuon Wien-Bratislava välin ja huristeltiin vaan rajan läpi. (Voin muistaa väärinkin.) Slovakian ja Tsekin rajalla taas oli hyvinkin tarkka rajatarkastus.

Ote on ollut jo vuosikausia yllättävän rento noissa maissa (Tšekki, Slovakia, Saksa, Itävalta). "Profiiliin" sopii hyvin, että minulla meni heinäkuussa toisin päin - Itävallasta Tšekkiin tuplatarkastus, Tšekistä Slovakiaan ei mitään...

37
Eurooppa / Slovakiasta Puolaan
« : 30.06.2007, 03:11:11 »
Lainaus käyttäjältä: "ponne"
slovakiasta on muuten lähes mahdotonta päästä suoraan krakovaan, vaikka omalla autolla matka oli tosi lyhyt. Kosicen suunnalta saattoi olla joku bussiyhteys, muuten ainoa mahdollisuus on sompailu zakopanen ja monen muun vaihtopaikan kautta.

Kosicesta pääsee päivittäin suoralla yöjunalla Krakovaan klo 23:06-5:18.

38
Saksa / Berliinin muuri
« : 27.06.2007, 20:29:03 »
Lainaus käyttäjältä: "wilu"

Checkpoint Charliella ei tosiaan juuri muuta ole kuin helvetisti lössiä, korkea tanko,

Siellä on myös ahdas, melko sekava ja kallis museo. Jos aikaa ja rahaa on, suosittelen kyllä myös sitä. Näytillä tuunattuja bensatankkeja, "Suomen suurlähettilään" passi, hang-glider ja muita ovelia huijauskeinoja jolla pääsi idästä länteen...

39
Eurooppa / Slovakiasta Puolaan
« : 27.06.2007, 19:38:17 »
Kaikissa noissa maissa on konnarit, ihan niinkuin Suomessakin. Jos tulee kiire, konnarilta voi myös ostaa liput. Puolaan asti sillä ei ehkä ole niitä myytävänä, mutta entisillä Tšekkoslovakian rautateiden konnareilla verkko on sen verran hyvin hallussa vieläkin, että ainakin Ostravaan hyvin todennäköisesti onnistuu.

40
Eurooppa / Slovakiasta Puolaan
« : 13.06.2007, 20:23:21 »
Jeps, helppo homma. Jos selittely ei oikein innosta, voi myös tulostaa sopivankielisen aikataulun tuolta:

http://217.12.52.132/internetIKVCWeb/pageFlow/connection/searchConnection.do

Odkial': Bratislava
Kam: Krakow (valikosta Krakow Gl. Osobowy)
Cez: (jätä tyhjäksi)
Datum: (päivämäärä)
Cas: (aika)

Ja lopuksi luonnollisesti Vyhl'adat spojenie-nappia. :) Sillä paperilla sitten luukuille huitomaan. :lol:

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7