Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tiina58

Sivuja: 1 [2] 3 4
21
Aasia / Vs: Armenia
« : 25.08.2010, 17:52:28 »
Mukava on ollut lukea viestejä. Itsellä ollut mielenpäällä lähteä myös kyseiselle paikkakunnalle ja hiukka treenailla paikallisten kanssa.  ;D

22
Lähi-itä / Vs: Israel ja leimat passissa
« : 25.08.2010, 14:02:46 »
Ainakin aikaisemmin nätisti pyydettäessä ja joskus automaattisesti lyövät lentokentällä leiman paperiin. Riitti, kun sanoi matkustavansa ympärillä olevissa maissa.

23
Lähi-itä / Vs: Jordania
« : 25.08.2010, 13:50:36 »
2005 en maksanut Petrasta mitään  ;) Jordania on minusta mukava paikka, Amman ei. Aqaba kuuma ja mukava perheelle. Wadi Rum mukava ajella omalla ilmastoidulla maasturilla, muuten KUUMA. Ihmiset mukavia, eikä mitään varastelua tai huijausta kohdalleni osunut. Olisin osannut kertoa tuosta Egyptin lautan hinnoista, jos olisin huomannut tän aikaisemmin. Itse tykkään enemmän Syyriasta tai Libanonista.

24
Lähi-itä / Vs: Syyria
« : 25.08.2010, 13:38:12 »
Asuin puoli vuotta Damasissa ja reissasin lähes koko maan itse ajaen. Liikenne ei ole ongelma. Damasissa on mm erittäin kuuluisa moskeija. Maassa on linnoja ristiretkeläisten ajoilta saakka. Libanonista ne on sodan vuoksi hajonnut suurelta osin, mutta Syyriassa ehjänä. Ruokaa on kasvispohjalta yltä kyllin tarjolla, joten ei ongelmaa. Siellä on paljon nähtävää, kulttuuria monella tasolla. Vesipyörät, ensimmäinen alttari, maailman vanhin kieli, linnat, rannikko, Jordanian raja-alue, idän rauniot. Kesäaikaan Damas on mukava paikka, kun Persianlahden asukkaat saapuvat.
Lisäksi jos haluat käydä Beirutissa, on matka hieno ja nopea vaikka taksilla. !00 $ per auto ja ne on keltaisia vanhoja isolohko jenkkejä  ;D Makeita pelejä. Matka menee parin vuoren yli ja laskeutuu hienosti kristittyjen alueen läpi kaupunkiin. Rajalla on vielä mukava pikku kauppa, josta saa lähes kaikkea. Damasista vielä sen verran, että siellä oli ainakin muutama vuosi sitten vielä Hesburger  ::)

25
Bagdad cafe. Löytyy, kun lähtee Damascuksesta kohti Irakia. Siellä katselin kahvikupin yli maisemia, kun tuli joku mummo ja kysyi suomeksi, jotta miksi täällä on kaksi saman nimistä kahvilaa  :D Niitä kun on kaksi peräkkäin. Hiukka hämmästyin. Oli tullut tanskalaisten mukana ja ei ollenkaan arvannut, että vastaisin suomeksi, hah.

26
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Vs: Autossa nukkuminen
« : 27.03.2010, 11:55:27 »
Autossa nukkuminen on vain viitsimiskysymys samoin kuin muu reissaaminen. Ei ole euroopassa vielä ollut sellaista paikkaa, missä nukkuminen autossa ei olisi onnistunut. Turvattomuutta koko reissaaminen on, joten asenne ratkaisee. Tuossa edellä oli jo riittävästi hyviä esimerkkejä, mutta muista, että esim Itävallassa rannat ovat usein maksullisia.

27
No, onko reissu jo tehty? Nuo reissut ovat todella hienoja lasten kanssa. Olen itse tehnyt useamman reissun hitaasti kulkevalla, n 70 kmh, pelillä perheeni kanssa pitkin eurooppaa.

28
Mukava oli lukea tuo tarina, kiitos  :) Itse suunnittelen taas kerran ajoa pitkin eurooppaa ja lähes täsmälleen tuo reitti. Vaikka viime kesänä jo Via baltica ajeltiinkin Krakowaan ja sietä Tsekkeihin ja Saksaan... Mutta jotain tuota ja Slovenia ja Ranskan maailmankokous. Eli olemme perheen kanssa, 5 kpl, harrastajia ja ajelemme joka toinen kesä johonkin päin eurooppaa maailmankokoukseen. Meidän kuljin ei todellakaan vaan kulje 190 kmh, kun 100 kmh on yleensä liikaa, paitsin Saksan pitkissä alamäissä rekan perässä  ;D

29
Lentomatkustus / Vs: Ajankohtaiset tarjoukset
« : 08.12.2009, 23:22:21 »
Damascos alle neljäsataa ja sieltä makealla keltaisella Duster taksilla 100 dollaria Beirutiin...  ;D

30
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Vs: Autolla Romaniaan?
« : 21.11.2009, 20:50:49 »
Ei, mutta ei se ole ennenkään haitannut menoa, se kielitaidon puute. Suomea osaan kohtuullisesti.  :D

31
Olettekos kuulleet... / Vs: Ukrainassa kidnapattu turisti
« : 21.11.2009, 16:20:04 »
Lisää infoa vain Ukrainasta, vai onko siitä jo otsikko jossain?  ???

32
Perun sanani Kiinan osalta  :-[

33
Itselleni Majdanekin leiri Lublinissa oli parempi kokemus, se ei ole samanlainen rysä kuin Auschwitz. Majdanekia voi tutkia rauhassa omien ajatustensa kanssa siinä missä Auschwitzia juostaan ympäri järjettömässä turistilaumassa.

Wieliczkan suolakaivos on varmaankin myös käymisen arvoinen, itseltä jäi väliin koska olin vatsataudissa. Ja eteläisen Puolan maaseutu on upeata, sinne lähtisin mielelläni uudelleenkin autoilemaan!

Suolakaivos on juurikin lopettanut toimintansa, mutta kolmanteen kerrokseen pääsee edelleen kirkkoa + muuta mukavilla hisseillä katsomaan.  ;D

34
Niin on. Bialystokin lähellä. Todella idyllinen tie ajaa kämppärille, jonka vieressä on ilmainen kämping. Hieno metsä ja tutustumisen arvoinen. Sieltä pääsee pois samaa kautta kuin menee.  ;) Se oli joku Bielowiztka tai jotain...

35
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Vs: Autolla Romaniaan?
« : 21.11.2009, 15:18:05 »
Entäs Valkovenäjä? Kun olisi mukava ajella suoraan Latviasta sen kautta Mustanmeren äärelle? En viitsi uutta aloittaa, vaan jatkan tämän otsikon alle, kun vähän niinkuin ovat lähekkäin.  :D

36
Tällanen yksinkertaisuudessaan ideana. Baltia-Puola-Ukraina-Venäjä-Kazakstan-Venäjä-Mongolia-Venäjä. Autona luokkaa Toyota Landcruiser, Nissan Patrol, ym. Varustettuna tiestöön kuuluvalla varusteilla minim.33" renkailla, Vinssit, ym.
Ajankohtana 2010 kevät-syksy.

Heitin ilmaan tämän reissun koska olen sitä nyt toista viikkoa suunnitellut mappi-ööhön.
Haluaisin lähinnä linkkejä tänne asiasta ja kokeneilta automatkaajilta informaatiota näistä maista.
Jos löytyy seikkailijoita ketä reissu kiinnostaa ottakaa yhteyttä, Porukalla on mukavampi suunnitella :)Miksi 33" renkailla? Tarvii mukaan pari varalle, sillä matkalta tuskin heti noita löytyy. Vakioilla pärjää ihan hyvin. Toisaalta, onhan ne 33" paremman näköiset... ;)

37
Niin ja jäi sanomatta, jotta olen toki hyvin kiinnostunut tuosta matkasta.

38
Vai että auto valmiina, hyvä hyvä. Olen keskustellut ystäväni kanssa, joka tuli 1997 Pekingistä Pariisiin rättärillä. Se oli sellainen vintage / prestige ralli ja söi valuuttaa siis kymmeniä tuhansia, mutta siis ajoivat mitä ihmeellisimmillä peleillä sen reissun. Peking-Paris ralli 1997, tuolla löytyy.

39
Maasturi ihan ehdoton. Mikä vain, Venäjällä korjataan mitä vain. Ihan puhtaasti reitti valinnasta riippuen, pääsetkö perille ajaen vai junalla. Siperia, ei onnistu ajamalla. Mongolia ja Kiina, onnistuu.

40
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 19.11.2009, 21:03:12 »
1. Ruotsi
2. Norja
3. Tanska
4. Saksa
5. Ranska
6. Italia
7. Kreikka
8. Egypti
9. Israel
10. Jordania
11. Syyria
12. Libanon
13. Turkki
14. Eesti
15. Latvia
16. Liettua
17. Puola
18. Tsekki
19. Itävalta
20. Sveitsi
21. Isobritannia
22. Hollanti
23. Belgia
24. Neuvostoliitto
25. Bulgaria
26. Vatikaani
27. Luxenburg

Nuo toistaiseksi ja Bulgariaa lukuunottamatta Euroopan maat autolla. Samoin Lähi-Itä kierretty ympäriinsä autolla. Se onkin se minun matkustamisen akilleen kantapää, kun tuo autoilu ei ole kaikkein halvimpia tapoja liikkua. Niinpä liikunkin vain jokatoinen vuosi ja välit makselen. :)


Sivuja: 1 [2] 3 4