Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Avalon

Sivuja: 1 ... 4 5 [6]
101
Mun mielestä suunnittelu ja haaveilu on kans tärkeä osa matkailua. Ei välttämättä silleen et tarvis sit toimia suunnitelmien mukaisesti, mutta siitä itse haaveilusta saa niin hyvät fiilikset ja siinä pystyy jo ikään kuin kokea osan matkasta. Itse tulee harrastettua aika paljon.. Loppujen lopuksi ne suunnitelmat kuitenkin aina muuttuu, ja se on vain hauskaa!
Parhaat reissut on kyl ollu sellasia ex tempore -juttuja, että yöllä on päätetty lähteä ja aamulla ollaan oltu jo menossa!  8) Tai sanotaanko näin, että silloin on aina tapahtunut kaikkii odottamattomia yllätyksiä! :)

102
Not in any particular order:

- Interrail Euroopassa
- Rannikolta rannikolle / USA
- Viikko Virossa kesällä (varma)
- Reppureissu Aasiaan
- (näiden jälkeen Australia, Uusi-Seelanti & Etelä-Amerikka)

Suuret on suunnitelmat, mutta niin on haaveetkin! Ja nehän on sitä varten, että ne toteutuvat --> "Älä uneksi elämääsi, vaan elä unelmasi!"

103
Espanja / Re: Miten Malagaan edullisimmin?
« : 26.02.2004, 19:10:37 »
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Onko kellään ideaa, mielipidettä yms. vinkkiä, miten voisi päästä Malagan suuntaan edullisimmin.  Ikää on kertynyt, etten enää saa opiskelijalippujakaan, rahaa ei liiemmälti ole, joten säästövinkkejä tarvitaan.


Mee sellaiselle sivulle kuin www.kuumat.com

Sieltä löytyy linkkejä erilaisista vaihtoehdoista. Olin itse pari kesää sitten Malagassa, ja sinne löytyy yleensä aina halpoja lentoja. Kannattaa kysellä myös suoraan matkatoimistoista, itse soitin silloin jonnekin ja sain todella halvat peruutuslennot.

104
Espanja / Ibiza
« : 26.02.2004, 19:02:55 »
Ei kyllä tulis mullakaan ensimmäisenä mieleen reissata Ibizalle.. Jos haluaa pelkkää biletystä, niin se on varmaan sitten hyvä paikka. Mä en kuitenkaan laittais rahojani sinne, mieluummin biletän Suomessa ja matkoilla yritän nähdä kaikkee muuta. Tietty reissussakin on joskus kiva bilettää, mutta Ibiza..  :roll:
Noh, se on varmaan kiva paikka jos haluu tehdä töitä dj:nä ulkomailla, töitä riittää!  :D

105
Terveys ja turvallisuus / Kokemuksia?
« : 26.02.2004, 18:54:33 »
Onko muuten jollakin ihan oikeita kokemuksia tällaisesta? Eli onko joku yrittänyt ryöstää/raiskata/tappaa tai jotakin muuta, kun olette olleet matkalla? Ja jos kyllä, niin miten toimitte?  :roll:

Itse olin kerran hongkongilaisen kaverini kanssa San Franciscossa ja eksyttiin jonnekin slummialueelle. Siellä joku äijä tarttui mua olkapäästä kiinni, mut me saatiin kaverin kanssa äkkiä jalat alle ja juostiin johonkin läheiseen kauppaan, joka oli auki todella myöhään. Aluksi oltiin ihan paniikissa, mut se kääntyi helpottavaksi nauruksi, kun päästiin taas turvallisemmalle alueelle.

On sitä tullut oltua vähän missä sattuu, mut ei oo onneksi koskaan mitään pahempaa sattunut. Nukuttiin yhden ruotsalaisen kaverin kans joskus New Yorkin Keskuspuistossa ja siinä viereisellä kadullakin, mut sekin oli vain positiivinen kokemus.

Mä en oo kuljettanut mukanani koskaan pippurisuihketta, mutta minipullo hiuslakkaa on joskus kulkenut messissä, tiedä sitten onko siitä mitään hyötyä..  :roll:

106
Australia ja Oseania / Vielä Uudesta-Seelannista..
« : 26.02.2004, 18:29:16 »
Mikä on muuten maan yleinen hintataso? Entä kuinka kalliit on edestakaiset lentoliput opiskelijalle??  :roll:

107
Australia ja Oseania / Re: Uusi-seelanti?!
« : 26.02.2004, 18:25:06 »
Lainaus käyttäjältä: "reppuli"
Siellä on hyvät mahdollisuudet extremelajeihin.


No tämähän kuulostais sitten ihan mun paikalta! :) Millaisia lajeja siellä voi lähinnä harrastaa ja onko jotain sellaista mitä ei muualla tehdä; jokin "Uusi-Seelanti spesialiteetti"?

108
Australia ja Oseania / IEC Online
« : 26.02.2004, 14:48:16 »
Tilasin just jotain materiaaleja Australiassa ja Uusi-Seelannissa opiskelusta tuolta IEC Onlinelta. Kolahtivat tänään postiluukusta, mutta en oo vielä ehtinyt tutustua kun piti kouluun lähteä. Opiskelu taitaa olla kuitenkin aika kallista siellä suunnalla, kun siellä on ne lukukausimaksut. Onko kellään kokemuksia opiskelusta tuon IEC:n kautta? Ei ole tosiaan vielä ihan ajankohtaista, mut nyt on jo hyvä miettiä..  :roll:

109
:?:  Mitä muuta pallontallaajat harrastavat kuin ovat ikuisia reissaajia?  :?:

Itselläni kuuluu harrastuksiin matkailun ohella musiikki monessa muodossaan (kitaransoitto, karaoke, musiikin kuuntelu) ja liikunnalliset harrastukset kuten lenkkeily, pyöräily, uinti ja kuntosali. Lisäksi telttailu, laskuvarjohyppääminen, kirjoittaminen, harrastevalokuvaus, leffat ja bilettäminen! Ai niin ja netti!  :D

110
Osta, myy, vaihda, vuokraa, lahjoita / Leffa haussa..
« : 25.02.2004, 10:32:35 »
Moi!

Kun olin Jenkeissä, osallistuin avustajana yhden leffan tekoon. Jos jollain sattuis olla nauhalla tai muuten vain leffa nimeltä "The Haven" ja vielä haluaisi päästä siitä eroon, olisin erittäin tyytyväinen!  :) Valmistusvuosi 2000.

111
Mä oon ollut au-pairina jo kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla hommasin paikan itsenäisesti netin kautta. Ennen lähtöäni olin yhteydessä molempiin perheisiin e-mailin ja puhelimen välityksellä.

Ensimmäisellä kerralla olin Jenkeissä 2,5 kk ja toisella Sveitsin Genevessä 5vk. Molemmilla kerroilla perheet maksoivat matkat ja täyden ylläpidon. Lisäksi sain aika hyvin myös palkkaa työnkuvaan nähden. Vapaa-ajan kulutin omaan reissailemiseeni, Jenkeissä sain käyttööni myös oman auton.

Suosittelen itsenäisenä lähtemistä kaikille, joilla on kokemusta matkailusta ja halua hoitaa itse kaikki järjestelyt. Itse onnistuin molemmilla kerroilla mainiosti enkä olisi jättänyt kumpaakaan reissua tekemättä!

112
Kertokaapas tähän omia ehdotuksia ja mielipiteitänne sellaisista ammateista, joita harjoittamalla on mahdollisuus matkustella paljon!  :)

Plussat ja miinukset!

113
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Laatuleffat
« : 25.02.2004, 00:21:21 »
Yksi parhaista matkailuun liittyvistä leffoista on ehdottomasti "Seitsemän vuotta Tiibetissä" (Seven Years in Tibet), pääosassa Brad Pitt. Se on jotenkin koskettava. Tosin tapahtumat ovat erilaisia kuin kyseisessä kirjassa, mutta itse pidin molemmista.

Lisäksi kaikki IMAX-elokuvat ovat hyviä, niissä on yleensä mahtavat maisemat!! Samoin kiinnostun erilaisista seikkailu- ja extreme-aiheisista elokuvista.

"Lost In Translation" on vielä katsomatta, mutta se on jo koneella odottaen sopivaa hetkeä..

114
Itse hain mukaan Suomen Robinsoniin ja olin siinä ekassa haastattelussa (puhelimessa) mukanakin. Kyselivät kaikenlaista, mutta tais ainakin mun kasvissyönti olla yksi este matkalle! :(

Kyllä mä lähtisin mielelläni mukaan mihin vain näistä seikkailu- tai matkailuohjelmista! :)  Mielenkiintoista ja hauskaa niissä ainakin varmasti on, vaikka ei kysymys mistään äärirajoilla tapahtuvasta seikkailusta olekaan, vaan uusista kokemuksista ennen kaikkea!

115
Kyllä se turhauttaa, kun pitää olla koulussa eikä ole riittävästi rahaa reissaamiseen, mutta nyt kun on kevät niin alkaa silti piristää. Kesätöitä ei ole vielä tiedossa, mutta laitoinpa just oman toiminimen ja vaikka jäisin ilman töitä, niin onpa sitten mahdollisuus tehdä töitä toiminimen kautta. Keksiihän sitä!

Se kyllä turhauttaa, kun pitää olla niin kalliit harrastukset eikä opiskelijana ole kuitenkaan koskaan varaa kaikkeen..
Olenkin yhdistellyt ainakin paljon matkailua ja töitä. Kun menee esim. au-pairiksi ulkomaille, saa järkättyä ilmaset lentoliput ja oleskelun täysylläpidolla, ja palkat voi käyttää reissuiluun.

116
Australia ja Oseania / Opiskelu Australiassa
« : 24.02.2004, 23:26:44 »
Mulla on kans mielessä opiskelu Australiassa joskus vaiheilla 2005-2006. Ennen sitä pitäis olla hetki Suomessa koulussa, nyt kun on vasta eka vuosi menossa. Ja pitäis muutama muukin reissu toteuttaa. Mutta jos jollain on kokemuksia, etenkin viestinnän alalta, niin maili on erittäin tervetullutta! Oon myös miettiny aupair-mahdollisuutta siellä..

117
Marokko / Nuori tyttö yksin Marokossa-turvallisuus
« : 24.02.2004, 23:02:25 »
Itse olen käynyt Marokossa monta vuotta sitten, mutta en ollut matkallani yksin. Suosittelisin ehdottomasti ottamaan matkaseuraa mukaan kyseiseen maahan, koska se ei ole välttämättä paras paikka naiselle matkustaa yksin. Vaaleat hiukset pahentavat tilannetta entisestään.

Yöpymispaikat kannattaa myös valita huolella; ihan minne tahansa ei kannata mennä. Marokossa on paljon kerjäläisiä sekä varkaita, joten tavaroistaan kannattaa pitää myös tarkkaa huolta. Miehiä ei kannata katsoa silmiin eikä muutenkaan olla liian tuttavallinen paikallisten kanssa. Pukeutumiseen kannattaa kiinnittää huomiota; olkapäät, sääret ja käsivarret on syytä peittää, vaikka olisikin kuuma.

Jos menet toreille, ne ovat aikamoisia sokkeloita, joihin on helppo eksyä. Ruoan kanssa kannattaa myös olla tarkkana.

Tämä kuulostaa ehkä liian varovaiselta, mutta onhan siellä Marokossa paljon hyvääkin. Itse suosittelisin tekemään ratsastusretken kyseisen maan hiekkadyyneillä, oli aivan mahtava kokemus! :) Eivätkä hinnatkaan ole pahoja.

Helppo reitti Marokkoon on mennä ainakin lautalla Espanjasta, Algeciraksen satamasta. Ennen Marokkoa kannattaa poiketa myös Gibraltarilla.

118
Kanada ja Yhdysvallat / Automatka Jenkeissä
« : 24.02.2004, 22:39:53 »
Itse olen reissannut lyhyempiä matkoja Jenkeissä ja matkustanu niin "omalla", vuokra-autolla, Greyhoundilla kuin lentokoneellakin. Greyhoundin bussit on hyvä vaihtoehto eikä kovin kalliskaan, ja niihin saa vissiin ostaa jotain bussipassejakin, joita voi käyttää jonkun tietyn ajan. Lentokonetta en suosittele, jos haluaa tutustua maisemiin. Se ei ole myöskään halvin vaihtoehto.
Jos on alle 25-vuotias, täytyy auton vuokrauksessa maksaa kalliit ylimääräiset vakuutusmaksut. Tämä selvis mullekin vasta, kun oltiin jo vuokrattu auto ja lähössä "road tripille" kaverin kanssa. Maksettiin silti kiltisti, vaikka matkan lopussa tekikin mieli ajaa jonkun ravintolan lasista sisään, tyyliin "one coke, please!", vakuutuksista kun kerta maksettiin.
Noh, seuraavana ois kuiteski suunnitteilla pitempi automatka Amerikkaan mahdollisimman pienellä budjetilla. Auton vois ostaa jostain halvalla ja myydä sit matkan päätteeksi. Bensahan ei maksa siellä mitään.. Ja aikaa täytyy olla runsaasti, että ehtii kiertää kansallispuistoja ja kaupunkeja ja nähdä muutakin kuin sitä highwayta..  :)

119
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kuvia löytyy..
« : 24.02.2004, 22:18:44 »
Sieltähän se minunkin kuva löytyy irc-galleriasta nickillä Avalon_82 vähän suurempana kuin tuosta vierestä!  :D

120
Yleinen / Montako maata on tullut nähtyä..
« : 24.02.2004, 22:09:55 »

Taitaa olla vastaus jotakin 16 paikkeilla.. Ja nuo maat on Euroopassa, Afrikassa ja Pohjois-Amerikassa..

Sivuja: 1 ... 4 5 [6]