Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Avalon

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6
21
Junamatkustus / Raha,raha,raha.
« : 23.09.2004, 15:48:40 »
Lainaus käyttäjältä: "Liina"
Mä jäin auton alle monta vuotta sitten, ja kivusta ja särystä tuli niin paljon rahaa että nyt pääsisin reissaamaan.

En silti suositteke kenellekkään rahankeruutapana jäärä auton alle :D


Meitsille jäi vissiin tämä rahankeruutapa mieleen, kun otin ja jäin tuossa pari tuntii sitten skootterin alle pyörätiellä.... Tultiin molemmat sokean pisteen takaa semmosella vauhdilla mutkassa, ettei kumpikaan ehtiny väistää. Oli sitten semmonen kolari, että mun pyörä meni ainakin ihan paskaksi!! Naarmuilla onneksi itse selvisin, mutta ei tämä nyt tainnut rahaa mun tilille tuoda, kun ei edes vakuutukset ole kunnossa, siis pyörän..  :(  Ihme kun pitää elää niin riskialtista elämää, oon ollu pyörän kans vaikeuksissa jo kolmesti tai neljästi tämän vuoden aikana. Ja ties missä muissa haavereissa! No joo, tämä nyt meni _hieman_ ohi asian, mutta antakaa anteeksi.  :P

22
Australia ja Oseania / Work & Holiday -viisumista
« : 22.09.2004, 19:34:12 »
Mä olen kanssa suunnitellut lähteä ens syksynä joko Australiaan, ehkä mieluummin Uuteen-Seelantiin vuodeksi. Riippuu aika pitkälti siitä, saanko kerättyä tarpeeksi rahaa... Koulusta aion pitää välivuoden. Oon miettiny, kannattaisko talouspoliittisista syistä lähteä yksin ilman minkään järjestön tukea ja turvaa. En ole vielä kauheasti tehnyt mitään hintavertailuja, mutta luultavasti tulis ainakin halvemmaksi, kun ei kukaan vedä välistä.
Muutenkin mulla oli ensin suunnitelmissa Aasia ja Etelä-Amerikka, mutta ehkä on kuitenkin parempi käydä ensin noissa, kun on vielä opiskelija....

23
Junamatkustus / Raha,raha,raha.
« : 21.09.2004, 13:14:57 »
Yksi vinkki ainakin yli 18-vuotiaille rahan tienaamiseksi on työt ohjelmatoimistoissa. Tälläkin hetkellä on haussa dj:tä ja karaokenvetäjiä ympäri Suomea.. Varsinkin pienemmillä paikkakunnilla on pulaa juuri näistä. Itse aloitin vuosi sitten dj- ja karaokehommat täysin kokemattomana, mutta nyt on tullut sekä kokemusta että rahaa reissukassaan. Auto on tosin yks juttu, joka olis tässä hommassa aika kätevä, mutta itse olen toistaiseksi pärjännyt ilman. Niin, ja samalla säästyy myös viikonlopun rahat, jos olis itse viihteellä. Ja yleensä työpaikoilla saa ruuat ja yöpymiset, jos on tarvis.

24
Eurooppa / Budapestin kylpylät
« : 28.07.2004, 13:20:43 »
Mä kävin Budapestissa Lukacz-kylpylässä, hinta oli jotain 1500 forintin tienoilla ja osan rahoista sai takas pois tullessa. Siellä oli ainakin todella kuumia porealtaita, joissa oli kiva lillua!  :)  Sauna oli aika kylmä suomalaismakuun, kun löylyä siellä ei heitelty. Piha-altaissa sai käydä uimassa normaalisti, mutta siellä oli pakollisena kaikille uimalakki, joten sellainen on hyvä ottaa mukaan. Sisätiloissa sitä ei tarvinnut käyttää. Ihan mukavan rentouttava kokemus kaikenkaikkiaan, varsinkin rankan maastoratsastusreissun jälkeen!  :)

25
Me nukuttiin reilikaverin kans yhden kirkon pihassa penkeillä toukokuussa, kun oltiin lähdössä reilaamaan. Ei viitsitty heti tuhlata hostelleihin, kun se oli vaan läpikulkupaikka. Pirun kylmä siin oli, mutta turvallista siinä kirkon pihassa oli Herran kämmenellä nukkua!  :D Arlandan lentokentän lattia on kans ihan jees paikka, kun menee sinne vähän syrjempään..

26
Ei tästäkään mitään varsinaista hyötyä ole, mutta me nukuttiin reilikaverin kans yhden paikallisen mummon kämpässä 5 egee/yö. Siisti kämppä ja kylppäri, parvekkeelta näköalat Mustallemerelle. Se mummo ei puhunut sanaakaan muuta kuin bulgariaa, mutta hyvin tuli ymmärrettyä silti. Rautatieasemalta se meidät bongas.

27
Saksa / München
« : 21.06.2004, 17:20:32 »
Me oltiin Munchenissa yks yö kun tultiin reililtä, mutta se oli vaan pysähdyspaikka pitkän kotimatkan varrella, joten nähtävyyksistä en osaa sanoa.

Majoituksesta kuitenkin sen verran, että yleisesti ottaen se oli aika kallista (varsinkin Itä-Euroopan jälkeen omassa tapauksessa). Jos halvalla haluaa päästä, niin rautatieaseman lähellä on sellainen paikka kuin Pension Lugano, jossa yö kahdelta hengeltä saatiin 40 egellä, normaalisti 45€. Ihan ok paikka, siel oli muitakin reppureissaajia. Lisäksi Munchenissa on sellainen telttamajoitussysteemi, jossa on jotain 200 nuorta. Siellä voi nukkua joko sängyssä tai makuualustalla, hinnat on 8-12 euroa tai jotain sinne päin. Kokemuksia ei ole tuosta, mutta ihan vain tiedoksi. Harkittiin tuota ensin.

Kalliimpaa majoitusta löytyy kyllä paljon, jos on budjettia. Toivottavasti näistä oli jotain apua. Turisti-infosta löytyy lisätietoa paikan päällä.

28
Eurooppa / Valko-Venäjä ja Ukraina
« : 20.05.2004, 00:04:10 »
Olen reililla ja mietin tassa, etta onkohan Ukrainassa ja Valko-Venajalla millainen hintataso matkustaa esim. bussilla tai junalla.. Reilikortti on voimassa kesakuun puoleenvaliin, mutta sen jalkeen voisi jatkaa takaisin Suomeen viela kyseisten maiden kautta? Onko jollakin kokemuksia niilta seuduilta?  :roll:

29
Junamatkustus / Aktiviteetit reililla?
« : 20.05.2004, 00:01:02 »
Onko kukaan harrastanut reililla mitaan extreme-lajeja lahelta liippaavaa puuhaa tai muita aktiviteetteja? Ollaan mietitty kaikenlaista juttua, mita olis kiva tehda mutta aikaa ei viitsisi kuluttaa etsimiseen, joten ajattelin kysella vinkkeja muilta...
Ollaan Ita-Euroopassa, Puolassa talla hetkella ja tarkoitus menna Kreikkaan asti ja sielta Italiaan.
Mahtuuko talle matkalle suositeltavia paikkoja koskenlaskuun, kuumailmapalloiluun, skoottereiden vuokraamiseen, veneilyyn tai purjehtimiseen tai ihan johonkin muuhun vastaaviin? Ja mielummin itsenaisempaan toimintaan, ei sellaiseen ohjattuun turistiryhmaan ole kauhea innostus pyrkia. Jos jollain on jotain vinkkeja, olisin enemman kuin kiitollinen...  :roll:

30
Eurooppa / Huvipuistot Euroopassa?
« : 19.05.2004, 23:50:11 »
Ollaan taalla reililla ja mietittiin reilikaverin kans, etta onkohan taal jotain hurjia huvipuistoja, jossa sellaisia turvallisuusmaarayksista poikkeavia laitteita ja muutenkin extremempaa menoa.... Niin etta jos jollakin on tietoa Euroopan huvipuistoista, niin laittakaa sijaintia tanne..  :)

Toivottavasti ehtii kayda tsekkaamassa taalla jossain valissa reissua.. Kohta lahtee juna Katowicesta Wieniin, siella on vissiin joku Praten??  :roll:

31
Olettekos kuulleet... / Arman reilaa
« : 04.05.2004, 21:35:36 »
Harmillista vaan, että Arman taitaa reilata samaan aikaan kuin minäkin....  :roll:

32
Electron on ainakin mulla toiminut tosi hyvin joka puolella, missä olen liikkunut.. Paitsi kerran Vermontissa joku rikkinäinen ATM-masiina söi mun kortin... Sain sen takasin vasta parin päivän päästä...

Shekkejä oon joskus käyttänyt, mutta nyt ei oo aikomusta ottaa reilille mukaan muutakun käteistä jonkin verran ja se Electroni. Pitää taas kerran luottaa hyvään tuuriin! :D

33
Junamatkustus / alku- vai loppukesä?
« : 27.04.2004, 23:09:00 »
Toukokuussa on lähtö, hyvältä vaikuttaa!  :)

34
Mä olin vaihtarina lukion ekan vuoden jälkeen vuonna 99-2000 Vermontissa, Jenkeissä. Olin EF:n kautta eikä ole sen puoleen mitään valittamista. Mun aluevalvoja ja perhe olivat aivan ihania ja poikkesivat todella paljon perusjenkeistä ihmisistä. Mun vuosi oli todella hyvä, mut mahtui siihen tietenkin paljon alamäkiäkin. Parhaat muistot jäi vaan päällimmäisenä mieleen.

Voi olla, että lähden täältä Oulun amk:sta vaihtoon vielä joskus jonnekin aivan muualle, mutta sitä en ole vielä miettinyt. Luultavasti tulee kuitenkin pidettyä jossain välissä ainakin välivuosi jotain suurempaa reissua varten, ellen vaihtoon lähde....

35
Eipä ole mitään siltä suunnalta kuulunut, mutta pitäähän sitä edes yrittää....  8)

36
Näistä linkeistä voi olla jotakin apua asiaan:

http://enetti.com/

http://www.keikkaduuni.net/

http://www.narpes.fi:8000/Finsk/spanien.htm

Itse olen ollut siellä päin vapaaehtoistyössä....

37
Kanada ja Yhdysvallat / Yhdysvaltain viisumeista..
« : 13.04.2004, 17:44:15 »
Yhdysvaltain Ulkoministeriö on avannut Destination USA -portaalin, joka keskittyy oleskelulupiin ja antaa mm. ohjeita viisumin hakuun.

Portaalin osoite on www.unitedstatesvisas.gov

38
Matkaseuraa / Re: Itä-Eurooppaan
« : 13.04.2004, 15:17:48 »
Lainaus käyttäjältä: "AuriMaaria"
Olen lähdössä aivan ensimmäistä kertaa reilaamaan ja suuntana on Puola-Tsekki-Slovakia-Romania-Bulgaria-Kroatia. Suunniteltu lähtöpäivä koittaa 24. toukokuuta ja väh kuukausi on tarkoitus eurooppaa tallata  :D Olen aivan innoissani! Mukava olis tietää onko keitä muita samanlaisissa aatoksissa? Matkaan tämä 24v. likka on lähdössä yksin. Muut itsekseen reissanneet tytöt; onko matkalla aiheutunut tästä ongelmia ym (kaikki neuvot tervetulleita)?! Aurinkoisia ja iloisia kevätpäiviä kaikille! [/b]


Mulla on vähän samansuuntaiset suunnitelmat ja lähdössä olen toukokuun 16. päivä, pois tuun joskus ennen heinäkuuta varmaan. Luultavasti saan seuraakin ainakin osaksi matkaa, mutta yksinkin mielelläni reissaan. Ei muuta kun hauskaa reissua sullekin, mahdollisesti jossain törmätään!  :)

39
Yleinen / Mistä löydätte ajan ja rahan matkusteluun?
« : 12.04.2004, 17:46:19 »
Mä oon hommannut ainakin rahaa reissuilleni sillä, että oon kävelly viime aikoina vaan niiden vaatekauppojen ja muiden ohi niin ei tuu tarvetta ostaa mitään. Muutin halvempaan kämppään niin, että opintotuki riittää sopivasti vuokraan ja puhelinlaskuun ja nettiin ym. Ennen se ei riittänyt edes pelkkään vuokraan. Baareihin en paljon kuluta, kun oon viikonloput töissä silloin kun muut bilettää. Siinä ehtii tienatakin kivasti kesää varten, ettei silloin tarvi hikoilla töissä vaan saa lomailla rauhassa! :) Opiskelijoilla kun on pitkä kesäloma kuitenkin!

Oon myös yhdistäny matkailua ja töitä mm. vapaaehtoistyöllä ja lyhytaikaisella aupairina olemisella, jolloin perheet maksoi matkat, antoi auton käyttöön ja sai joka viikko palkan. Sen sai sit käyttää miten halus, kun asumiseen, ruokaan ym. perusmenoihin ei menny mitään. Vapaa-aikaakin oli ihan kivasti.

Järjestelykysymyksiähän nämä on. Jos haluaa reissata oikein paljon, pitää tehdä varmasti monia suuria valintoja elämässä liittyen asumiseen, rahaan, seurusteluun ja työhön....

40
Nonnih, pitihän siihenkin sitten ilmoittautua.... Kiitoksia vaan Cachorrolle linkistä! :)

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6