Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Avalon

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
41
Junamatkustus / kysymys!
« : 06.04.2004, 16:32:47 »
Lainaus käyttäjältä: "juspu"
Onpa tyhmä tämä 8) 8) 8) 8)
Eikö 8) toimi oikein? En halua mitään tyhmää hymiötä vaan kasin ja loppusulkeen 8)


 :lol:  :lol:  :lol:  :arrow:  8)

42
Matkainnostus vaan kasvaa koko ajan enemmän. Viikko sitten hain interrail-lipun ajalle 16.5.- 15.6. ja sen jälkeen jään ehkä vielä hetkeksi jonnekin päin Eurooppaa.. Tai Provinssiksi takas!  :)

Tänään kävin hakemassa oululaisesta partiokaupasta kaikenlaista reilikamaa, voi kun jaksais odottaa että pääsis jo lähteen!! Nooh, tällä viikolla vielä yks Lapin reissu ja sitten enää kuukausi!  :wink:

43
Matkaseuraa / Reilaajia kesälle 2004?
« : 04.04.2004, 17:34:08 »
Toukokuun puolesta välistä kesäkuun puoleen väliin on reilikortti hommattu ja valitsin globalin! Saapa sitten mennä minne tykkää ja vaihdella suunnitelmia kesken matkan!  :lol:
Itä-Euroopan kautta Kreikkaan ja sieltä Italiaan on matkan suunta. Seuraa on jo löytynyt ainakin osaksi matkaa, ehkä koko matkaksi. Tulomatkalla vois jäädä vielä Eurooppaan kavereiden luo joksikin aikaa, jos sattuvat olla kotona. Tai sitten Provinssiksi takas Suomeen!  8)

44
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Mita syot?
« : 02.04.2004, 10:50:35 »
Lainaus käyttäjältä: "Zara"
Onko suurimmalle osalle täällä vastanneista kasvissyönti eettinen valinta? Kiinnostaa vaan tietää. Luulin, että se muoti meni jo ohi. Itse unohdin/en tullut ajatelleeksi selostaa, että oma kasvisvoittoinen ruokavalioni johtuu yksinomaan siitä, että olo on parempi kuin jos vetäisi noita unicafen rasvapihvejä ja leivityksiä joka päivä.


Minulle kasvissyönti ei ole eettinen valinta, en vaan syö lihaa kun se ei maistu. Niinkuin aikaisemmin totesin, koko elämäni olen ollut vegetaristi. Ala-asteella se oli hankalaa, kun ei silloin ollut muita samanlaisia ja sain piilotella lihanpaloja milloin minnekin. Opettaja kun sanoi, että kaikkia ruokia pitää maistaa. Nooh, sitten joskus siitä tuli muoti-ilmiö ja koulustakin alkoi saada kasvisruokaa erikseen.

45
Junamatkustus / Inter Rail -kortin UUDET HINNAT
« : 01.04.2004, 16:47:35 »
Itse kävin hakemassa oman korttini vanhoilla hinnoilla maaliskuun toiseksi viimeisenä päivänä täältä Oulusta. VR:n täti sanoi, että oli sinä päivänä menny kauheesti IR-kortteja, kun kävin siel aika myöhään itse. Nyt siel on varmaan hiljaisempaa..  :roll:

46
Junamatkustus / Gallup:Mitä haette reililtä?
« : 30.03.2004, 18:05:23 »
Tässä onkin tullut paljon hyviä vastauksia. Minä haen reililtä mahtavaa vapauden tunnetta ja seikkailuja, uusia kokemuksia. Toivon tapaavani uusia hyviä tyyppejä! Itsetuntemus kasvaa. Oppiihan siinä myös huolehtimaan asioistaan paremmin ja saa uusia näkökulmia elämään. Pääsee uusiin kuvioihin!

47
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Mita syot?
« : 30.03.2004, 17:48:29 »
Vegetaristi munilla ja maitotuotteilla olen ollut koko elämäni ajan, koska liha ei ole maistunut koskaan. Ei edes pienenä lapsena tai vauvana. Kummalliseksi on moni sanonut..  :roll:

Kasvissyöjä on muuten aika typerä sana, koska se kuulostaa siltä kuin ei söisi muuta kuin esim. salaattia ja porkkanoita. Ainakin itse syön paljon mm. pastaa, leipää jne. Tämä nyt ihan vain tällaisena yleisenä toteamuksena..

48
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Aakkoset
« : 22.03.2004, 17:51:00 »
A – Aurinko
B – Bileet
C – Cerelia (varanick)
D – DCPlusPlus (sieltä löytyy kaikkea kivaa…)
E – Extreme-lajit
F – Freelancer-hommat
G – Giana Sisters -tunnari
H – Heittäytyminen
I – Intuitiivisuus
J – Jäätelö
K – Kauneus
L – Laskuvarjohyppy
M – Muistot
N – Nightwish
O – Omatoimimatkailu
P – Parveke (siellä on kiva istuskella kesäisin)
Q – Quu (olen yöihminen ja kuuhullu)
R – Reissaaminen
S – Seikkailu
T – Terveys
U – Uusi-Seelanti
V – Vaaleanpunainen pantteri
W – Wilderness
X – X (voi tarkoittaa mitä tahansa)
Y – Yllätyksellisyys
Z – Zelda (en jaksa selittää tätä)
Ä – Äiti
Ö – Ööö…

49
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Muutto New Yorkiin
« : 22.03.2004, 17:10:04 »
Yhdysvaltain Ulkoministeriö on avannut Destination USA -portaalin, joka keskittyy oleskelulupiin ja antaa mm. ohjeita viisumin hakuun.

Portaalin osoite on www.unitedstatesvisas.gov

50
Ulkomailla asuminen ja työskentely / AUpairin verotus
« : 22.03.2004, 17:06:45 »
Itse olin omatoimisesti vähän yli kuukauden Sveitsin Genevessä au pairina pari vuotta sitten. Sain "taskurahaa" ja lentolippujen hinnat perheeltä suoraan käteen, joten veroa ei tarvitse maksaa. Se on tietenkin järjestelykysymys, kyllähän sitä maksaakin saa jos haluaa. Tosin taitaa olla jonkinmoista paperisotaa, en tiedä kun ei ole kokemusta..

51
Kanada ja Yhdysvallat / kanada?
« : 22.03.2004, 17:01:32 »
Itse olin Kanadassa muutama vuosi sitten. Vermontista USA:n puolelta tehtiin semmonen vajaan viikon reissu autolla. Ensin käytiin Ottawassa. Se oli kiva kaupunki, jossa yövyimme sellaisessa vankilassa, joka on nykyään hostellityyppinen. Siellä sai yöpyä aidoissa vankilan selleissä. Kokemus oli mahtava ja hinnat oli aika halvat. Suosittelen tuota paikka muillekin yöpymiskohteeksi, jos yhtään kiinnostaa. En vaan muista sen vankilan nimeä, mutta löytynee googlella..  :?:

Ottawasta jatkettiin matkaa Torontoon, jossa yövyttiin tuttujen luona keskustassa. Tämä oli kans kiva kaupunki, josta tykkäsin. Sieltä ei nyt tule mieleen mitään erityisiä vinkkejä, mutta kaikille löytyy varmasti jotakin..  :)

Niagaran putouksilla käytiin telttailemassa. Joku jo totesikin, että päivisin siellä käy todella paljon väkeä. Tuo telttailu siinä vieressä olevalla leirintäalueella oli hyvä vaihtoehto. Päästiin näkemään Niagara sekä yömyöhällä että aamuvarhaisella. Silloin ei väkeä ollut paljonkaan liikenteessä, joten näkymät oli hienot!

Tällainen reissu meillä siis pääpiirteissään oli. Tarkoitus oli käydä myös Montrealissa, mutta muutamien vastoinkäymisten takia hukattiin yksi kokonainen päivä meidän reittisuunnitelmasta.. Kanadassa on varmasti paljon nähtävää, siellä voisi käydä toistekin. Calgaryssa asuu ainakin sukulaisia, joten niitä vois joskus käydä katsomassa! :)

52
Yleinen / tutustu itseesi
« : 22.03.2004, 16:45:52 »
Mun mielestä kaikki reissaaminen on kivaa ja jokainen tehköön haluamallaan tavalla. Joku jo aikaisemmin mainitsi, että pakettimatkoillakin on mahdollista lähteä omille retkilleen, ei tarvitse olla esim. biitsillä koko aikaa. Itse kuljin nuorempana paljon vanhempieni mukana pakettimatkoilla. Jo silloin löysin kuitenkin sen omatoimisuuden ilon, kun tehtiin kaikenlaisia omia reissuja. Kerrankin vuokrattiin joltain paikalliselta skootterit ja lähdettiin ajelemaan. Löydettiin aivan autio, kaunis merenranta jossa oli hyvä uida ja nauttia ihanasta päivästä. Siellä ei ollut muita turisteja kuin me. Paikka oli jossain päin Kreikan saaria. Kanarialla olin pienenä vanhempieni kanssa myös vaeltamassa. Auto vuokrattiin useamman kerran. Hevosillakin oltiin kerran liikenteessä, taisi olla Marokossa. Paljon tehtiin reissuja omin päin, vaikka itse matka oli varattu pakettina, johon kuului lennot ja hotellit.
Enää ei ole tullut tehtyä pakettimatkoja, kun ei sitä ole enää aikoihin vanhempien kanssa reissannut. Mieluummin säästän sitten pitempiin reissuihin, jotka ovat yleensä sellaisia, joihin eivät pakettitarjoukset sovi.
Ja mitä turisteihin tulee, olen itsekin sellainen. Mielelläni vaan hakeudun sellaisiin paikkoihin, joissa ei ole suomalaisia joka nurkalla. Kanariakin on ihan kiva paikka, mutta siellä ei saa kunnon reissufiilistä aikaan, kun joka paikassa kuulee suomenkielistä puhetta ja näkee suomalaisten örvellystä. Kun syrjempään lähtee, niin saattaa sieltäkin löytyä vielä jotain rauhallista seutua, jossa on vain paikallisia.
Tästä tuli nyt aika pikä sepustus. Tässä ei taida olla päätä eikä häntää, mutta antaa mennä..  :arrow:

53
Espanja / Malaga
« : 22.03.2004, 10:49:25 »
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"
Olen ollut seudulla vain läpikulkumatkalla, mutta haluan ehdottomasti suositella ajelua pitkin rannikkoa tai sisämaahan. Vuoristo yhtyy kauniisti mereen, ja sitä voi ihailla koko (bussi)matkan Malagasta kohti Gibraltaria. Gibraltarillahan on jotain apinoita ;) Mutkitteleva matka vie useamman tunnin, vaikka välimatka ei kovin pitkä olekaan.


Minä olen mennyt saman matkan bussilla. Menin Malagasta Algecirakseen ja sieltä sitten toisena päivänä lyhyemmän matkan Gibraltarille. Onhan siellä niitä apinoita, itse suostuin ottamaan sellaisen olkapäälleni, kun kukaan muu ei tuntunut silloin uskaltavan. Tulihan siitä hauska valokuva!  :lol:

54
Junamatkustus / Interrail-kortin hinnanmuutokset?
« : 20.03.2004, 15:58:21 »
Nuo tiedot löytyy VR:n interrail-lehtisestä, siitä uudesta pikku läpäreestä..

55
Marokko / Nuori tyttö yksin Marokossa-turvallisuus
« : 20.03.2004, 04:38:54 »
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Avalon, paljonko maksoi lauttamatka Espanjasta Marokkoon? Oli siis ihan yksinkertanen juttu, ei mitään säätämistä :?:
Oletteko käyneet Marokon rannikkokaupungeissa :?:


Sitä mä en tiedä/muista, koska olin Marokossa eri kerralla kuin tuolla Espanjassa ja Gibraltarilla. En usko kuitenkaan, että lauttamatka olis kovin kallis. Marokossa oon käyny joskus aikoja sitten ja tuol Algeciraksen sataman läheisyydessä oli pari vuotta sitten kesällä töissä. Suurin osa sitä väliä matkaavista on arabeja, mutta paljon muitakin kansalaisuuksia löytyy. Gibraltarille pääsee bussilla siitä melko halvalla kans käymään..

56
Junamatkustus / global vai pienempi alue?
« : 19.03.2004, 11:55:11 »
Lainaus käyttäjältä: "juspu"
Lainaus käyttäjältä: "Avalon"
Johtuukohan siitä, että olen noussut lentokoneella 15 kertaa enemmän kuin laskenut..

Hmmm, nyt meni vähän ohi. Laskuvarjollako olet aina tullut alas? ;)


No en nyt ihan aina, mutta 15 kertaa kuitenkin!  :wink:

57
Junamatkustus / global vai pienempi alue?
« : 18.03.2004, 16:35:02 »
Lainaus käyttäjältä: "juspu"
Mut on siinäkin oma viehätyksensä kun kone nousee kiitoradalta ilmaan ja näkee maailman ylhäältä päin ja kaikki pienenee ja lopulta ollaan pilvien päällä. Sit se hauska oikeestaan loppuukin.
Pienkoneet on kivempia ;)


Tässä olen samaa mieltä juspun kanssa. Lentokoneessa nousu on aina se mukavin osa, jotenkin hieno tunne! :) Johtuukohan siitä, että olen noussut lentokoneella 15 kertaa enemmän kuin laskenut..  8)  :roll:

Mutta kyllä juna, laiva, auto, pyörä ja muutkin hässäkät on ihan kivoja. Lentokoneista parhaita on just nimenomaan pienkoneet.

58
Tyhmät kysymykset / Vessojen siisteys
« : 18.03.2004, 16:27:47 »
Hygienikolle hyvä paikka on ainakin Saksa, siellä vessat on aivan erinomaisessa kunnossa. Siellä on kaikki hienoudet pikkupaikoissakin, ja "toilet ladyt" (tai mitä ovatkaan) huolehtivat vessojen siisteydestä. Niille pitää sitten heittää muutama lantti siitä hyvästä, mutta maksu on ihan nimellinen.

59
Lainaus käyttäjältä: "inkjet"
hihhulit: emmä oikeen tienny mitä mä haluan, ja toi espanja kiinnosti, nii ja täytyyhän se aasia nähdä ja austraaliassa hedelmiä poimia ja jenkkilä on ihan must, ja entäs sitten meksiko ja brasilia?! (itse aion ainakin kuulua tuohon hihhuli-ryhmään)


Tämähän kuulosti hauskalta, itsekin kuulun sitten varmaan tuohon hihhulit-ryhmään!  :D

60
Varusteet ja pakkaaminen / arvoesineet
« : 18.03.2004, 09:16:08 »
Alkuperäisestä aiheesta vielä: digitaalikameran aion ottaa matkalle mukaan.. Kännykkä saa luultavasti jäädä kotiin, ettei tule turhaa laskua eikä tarvi olla hetkeen kenenkään tavoitettavissa..

Ja niinkuin fishbone sanoi: musiikkia kuuntelemalla on helppo varastoida biiseihin eri muistoja. Mulla on todella paljon just tällaisia biisejä, joita kuuntelemalla mieleen tulvii vanhoja ihania muistoja matkoilta. Toimii tämä ihan Suomessakin tosin. En vielä tiedä varmasti, mutta luultavasti jätän silti musiikkivehkeet kotiin, kun töitäkin saa musiikin parissa tehdä aika lailla. Pitää yrittää matkalla sitten keskittyä siihen musiikkitarjontaan, mitä siellä kuulee. Junassa kyllä mielellään istuu, katselee maisemia ja mietiskelee asioita tai juttelee vierustoverin kanssa, niinkuin joku jo mainitsikin. Luonnon keskellä taas mieluummin keskityn siihen hiljaisuuden ja luonnon äänien kuunteluun.  :roll:

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6