Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - PetraJii

Sivuja: [1] 2 3 ... 75
1
Pitäsköhän tässä lähes uutena foorumilaisena esittäytyä  :D

Hei! Olen PetraJii, tonnitallaaja.. hihi. Edellisestä käynnistä oli näemmä tilastojen mukaan kulunut aikaa muutama vuosi, joten eikös tässä silloin ole melko uusi foorumilainen? Kirjoittelin  joskus aikoinaan hirveän aktiivisena täällä ja toimin moderaattorinakin mutta sitten elämään tuli muita kiinnostuksen kohteita ja kirjoittelu jäi.

Oikeastaan tänne nyt eksyin saatuani suruviestin eräästä kauan sitten täällä tutuksi tulleen foorumilaisen äkillisestä poismenosta...

Liimaannuin lukemaan foorumin aiheita tuntikausiksi, melkeinpä itkin ja nauroin kaikille vanhoille kirjoituksilleni, ja niitä meinaan on paljon :D

Nykyisellään elämä on tasaista keski-ikäisen perheenäidin elämää rivitalossa. Muksu on vielä pieni, täytti vasta vuoden. Matkusteltua on viime vuosina lähinnä tullut Pohjoismaissa ja viimeksi all-inclusiven kera Teneriffalla  ;D Silti kovasti kutkuttaa pitkästä aikaa matkustelu ja tämä elämäntapa. Muoto vaan vähän muuttuu koska on jälkikasvua. Seuraavaksi suunnittelen keväälle jotain mukavaa reissua perheen kera tai mahdollisesti vain miehen kanssa jos muksun jättäisi mummolaan hoitoon, meille kun tulee miehen kanssa 10 vuotta yhteiseloa täyteen.

Että tervehdys vaan vanhat tutut ja kaikki uudetkin! Ajattelin josko tässä uudelleen pesiytyisi pallontallaajiin :D


2
löysin tunnarit tänne vanhan sähköpostini uumenista :) Oli ilo huomata, että vanhaa porukkaa on täällä vielä kirjoittelemassa paljonkin! Terkkuja tutuille!

3
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 11.07.2009, 13:05:55 »
oih. En olekaan vuodattanut tänne pitkään aikaan...

Tympii! Selkä ollut 2 kk paskana. Välilevy siellä tursottaa. Tämän viikkoa taas petipotilaana sen seurauksena kun menin luulemaan itsestäni liikoja ja olemaan turhan aktiivinen. Kovat särkylääkkeet pistää pään sekaisin mutta ketut ne mihkään selkään auta..

Viikon päästä Suomen Lappiin ja siitä sitten Norjaan. Mitäköhän siitäkin reissusta muka tällä selällä tulee..

Auts, otan osaa. Sama juttu täällä, tosin reilun vuoden jälkeen hiljalleen paranemassa. Ei tosin tarvitse kuin istua pidemmän aikaa tai nostaa väärässä asennossa jotain painavaa, niin heti äityy. Noi särkylääkkeet ei kyllä mua auttanut ollenkaan, sen sijaan pisti vatsan niin sekaisin, että vietin käytännössä pari päivää vessassa. Hyvä fysioterapia auttaa. On vaan valitettavaa huomata, miten paljon tuolla pyörii jotain ihan liibalaaba fysioterapeutteja, jotka ei tajuu mistään mitään. Paras oli YTHS:n viiksekäs nainen, joka ei osannut sanoa mulle mitään muuta, kuin että edessäni on tuskallinen paranemisprosessi??! Olis nyt edes yhden pilatesliikkeen voinu heittää.  >:(

Jaiks!  :o Kuulostaa tosi lupaavalta siis. Kait mun pitäs kans palkata joku fyssari, ne vaan maksaa ihan hitsisti. Eli ei tarvinne sit mitään reissuja suunnitella jatkossakaan kun selkä ei kestä ja rahatki menee sen selän hoitoon  >:(

4
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 09.07.2009, 19:36:52 »
oih. En olekaan vuodattanut tänne pitkään aikaan...

Tympii! Selkä ollut 2 kk paskana. Välilevy siellä tursottaa. Tämän viikkoa taas petipotilaana sen seurauksena kun menin luulemaan itsestäni liikoja ja olemaan turhan aktiivinen. Kovat särkylääkkeet pistää pään sekaisin mutta ketut ne mihkään selkään auta..

Viikon päästä Suomen Lappiin ja siitä sitten Norjaan. Mitäköhän siitäkin reissusta muka tällä selällä tulee..

5
Yleinen / Vs: Älä ota "kesämatkakoiraa"?
« : 28.06.2009, 22:19:52 »
^ huoh. Tuota samaa jeesustelua saa aina lukea tämmöisistä ketjuista.

"kyllä jos te oikeesti välittäisitte eläimistä niin ette yhden koiran päällisiä itkisi vaan ryhtyisitte vegaaneiksi.. "

Hohhoijaa ja haukotus.

En minä sano etteikö tehotuotanto ja turkistarhaus olisi julmaa ja totaalisen perseestä ja niin pois päin, mutta miksi miksi miksi AINA kun joku kertoo nähneensä mitä tahansa kamalaa jollekin eläimelle tehdyn, pitää vetää tämä kortti esiin? Asiat ihan pois mittasuhteistaan siis.

6
Olettekos kuulleet... / Vs: Madventures jatkuu
« : 20.04.2009, 00:14:32 »
Mä oon tykännyt kattoo noitten häröilyä.. Tosin tänään oli kyllä tosi paska jakso. Tuli mieleen että Togo ja Benin ei ole mitään muuta kuin woodoo-hommaa ja eläinten tappamista ja lasten kiduttamista... Aika oksettava jakso..

7
Minä jotenkin ymmärsin, että ongelma oli siinä että minulla ei ollut lähtöleimaa passissa.

USA:sta ja Kanadasta lähtiessä ei mennä immigraation läpi kuten on asia melkein kaikkialla muualla. Ainoastaan lentoyhtiö katsoo passin, sekin lähinnä sen takia, että matkustaja on sama kuin mitä lipussa lukee.  Sama maarajoilla, molemmista maista voi ajaa ulos ilman että kukaan pysäyttää. USA:sta pois ajettaessa vasta Kanadan tai Meksikon rajamies on seuraava joka nostaa käden pystyyn.

Eikä USA:n ja Kanadan lentokentillä ole kansainvälistä aluetta kuten Euroopassa, siksi aina tullaan immigraation kautta.

Miksei näitä perusasioita tunneta ?Kyllä minä sen tiedän mutta se lentoyhtiän täti nimenomaan vaan silloin sanoi että koska mulla ei ollu sitä vihreetä korttia (olin siis hukannu sen jo aiemmin, ei niinkuin monilla muilla täällä että on unohtanut sen antaa, tää täti nimenomaan penäsi sitä korttia), hän ei voi leimata mua poistuneeksi maasta.. Järjetöntä! Olkoonkin että se ei tarkoittanu konkreettista leimaa passissa (jota ilmeisesti ei siis kellekään lyödä?) mutta jotain uloskirjaamista se tarkoitti. Koska ehdotteli mulle että säilytän kannan lentolipustani että jos joskus palaan maahan, voin todistaa että olen lähtenyt. Kuinka ihmeessä voi palata jos ei ole lähtenyt? (koomista :) ). Eli uskonette että kykenen reissaamaan jo Jenkkeihin ilman mitään kuumotuksia?

8
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Omahyväisyys
« : 02.03.2009, 17:42:29 »
Muut ehkä pitää mua omahyväisenä ku joka aiheeseen mulla on joku juttu joka alkaa "joo, kerran Espanjassa/Kroatiassa/Namibiassa jne..." Mutta kun on viettänyt niin paljon aikaa muualla viime vuosien aikana, niin ne kaikki jututki on tapahtunu ulkomailla.

Mä kyllä ymmärrän, että jengiä ärsyttää semmonen "kerran SIELLÄ JA SIELLÄ" -tarinointi, jos se paikka ei liity mitenkään siihen tarinaan. Jos joku juttu on tapahtunut Rukalla tai Turussa, sitä tuskin kukaan mainitsee erikseen, miks sitten on mainittava jos se sattu tapahtumaan ulkomailla? Yks tuttu oli vaihtarina jenkeissä ja sen joka ikinen lause alkoi "joo, siis siel JENKEISSÄ mä..." "ku mä asuin JENKEISSÄ niin..." "sillon ku olin JENKEIS ni..." Todella rasittavaa, kun sillä että juttu oli sattunut tapahtumaan siellä JENKEISSÄ ei ollut mitään tekemistä aiheen kanssa. Siitä tulee kyllä semmonen olo että toinen haluaa brassailla sillä, missä on käynyt kun korostaa joka virkkeessä sitä MISSÄ joku juttu tapahtui eikä sitä MITÄ oikeestaan tapahtui.

Hoh hoijaa. Itse kerron ihan samalla lailla tarinoita "kun olin/asuin jenkeissä" (vuosina 1998-1999) kuin "silloin ku asuin Tampereella" (1999-2002). Se kuuluu tarinan taustoihin missä ja milloin tarina tapahtui.. Jos tuota nyt ei joku ymmärrä niin taitaa sen ihmisen omat tarinat melko puuduttavaa ja vaikeaselkoista kuunneltavaa :)  Se mitä jotkut pikkusieluiset kateelliset ihmiset sitten pitävät todellisesti kadehtimisen arvoisena (kuten mm. asumista Jenkeissä tai Tampereella) niin ei sitten ole minun ongelmani :)

9
Hohhoijaa Fisu taas.. "Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista.. "

Hanin tekemä diili ei munkaan nähdäkseni sinällään eroa MILLÄÄN tavalla meidän edellisestä Venäjän reissusta, jossa pidettiin sekä matkapäiväkirjaa (joka julkaistiin foorumilla) että otettiin kuvia. Pidettiin jopa Pallis-paitoja päällä ihan omasta vapaasta tahdosta. Ylläpito ei tuolloin millään tavoin osallistunut asiaan ja se pyydettiin ilmoittamaan kaikille matkaan osallistuville vastuu-, vakuutus ja muiden tekijöiden johdosta.  Tämä tämänkertainen Pallontallaajien ylläpidon osallistuminen tämän reissun kustannuksiinhan on silloin vain reilu kädenojennus aktiivisten palliksien suuntaan! Vaikuttaa nyt kuitenkin Fisun tekstiä lukiessa kuin Hani olisi myynyt sielunsa (ja muutaman muunkin siinä sivussa) itse Saatanalle vehnäoluen ja hampparin hintaan  ;D Ja en ymmärrä miksi se sinua liikuttaa vaikka olisikin..

Pähkäilin viimeisille minuuteille asti josko oisi lähtenyt mukaan, mutta ajankohta ei valitettavasti ollut minulle sopiva ja olitte näkyneet sen lyövän lukkoon jo hyvin aikaisessa vaiheessa.. Toivotan kuitenkin kaikille reissuun lähteville tosi mukavaa reissua! Toivon mukaan ensi kerralla pääsen mukaan!

10
Lainaus käyttäjältä: PetraJii
Minulla on nelivarvaskilpikonna (maakilpikonnalaji)

Kilpisten määrä on aika lailla lisääntynyt- ensin kahdella aikuisella ja marraskuussa kuoriutuneella pikku sähisijällä :D  Nimet on Jasser, Golda, Indira ja Nelson. Poliittisen historian tuntijalle tehtävä ei ole kovin hankala selvittää keiden mukaan nimetty

Sittemmin tapahtunutta: Golda ja Indira muuttivat viime kesänä uuteen kotiin meidän muutettua pienempiin neliöihin. Jasser ja Nelson ovat yhä mulla. Lisäksi meille muutti vuosi sitten kikkarapäinen koirapoika.


11
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 14.01.2009, 23:22:07 »
^


Ja oli täällä joskus joku rasittava kielipoliisikin >:(, onneksi ei ole enää.

Luulen muistavani. Älä manaa sitä takaisin :)

Minua tympii tällä hetkellä eniten se, että hukkasin hetkeksi pankki/visakorttini männä viikolla. Sen löysi vain 5 minuuttia hukkaamisen jälkeen kunnon kansalainen, joka kuuliaisesti kiikutti sen samantien viereiseen pankkiin, ja soitti vielä samantien minulle, että näin on toiminut. Kun minä vain 1 h 20 min tuon puhelun jälkeen olen huojentuneena tuolla pankissa pää purskahtamaisillaan kiitollisuudesta tuota vierasta ihmistä kohtaan, saan kuulla että pankki on kuolettanut ja katkaissut minun korttini ja saan odottaa nyt uutta vähintään viikon :-\

Oli pakko antaa pankille v**sti kielteistä palautetta liiasta tehokkuudesta :)

12
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Matematiikka
« : 09.01.2009, 22:30:06 »
Mutta kurjaa on minusta se, miten valtavan suuri määrä nuorista aikuisista on IHAN pihalla, kun aletaan puhua koroista ja annuiteetista. Se on todella pelottavaa, että ihmiset ottavat isoja lainoja eivätkö osaa edes laskea, paljonko pankille pitää takaisin maksaa 25 vuoden aikana. Ja paljonko pitää maksaa, jos lainan korkoprosentti nousee sen ja sen verran. Tämä korkoasia on vain yksi esimerkki, missä matikkaa tarvitsee.
Nooo, tätä varten on matemaattisesti lahjakkaat insinööripuolisot, jotka tykkäävät harrastuksenaan seurata koronvaihteluita ja talousohjelmia ja sellaisia.. Itekseni en ois isoo lainaa ottanutkaan, en kehtaa siellä pankissa asioita niin montaa kertaa kysyä että ymmärtäisin.  :D

Niin, ja se todennäköisyyslaskenta oli mullekin "helpoin" kurssi. En vaan osannut kirjata yhtään laskutoimitusta oikein, mutta kaikki vastaukset sain helposti pääteltyä, sen kun vaan vähän pallukoita raapusteli koepaperin kulmaan :)

13
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Matematiikka
« : 08.01.2009, 00:08:34 »
Tää putos jo ala-asteen kolmannella muitten kelkasta matematiikassa. Lukion päättärissä seisoo vitonen palikkamatikan kohdalla vaikka muut numerot onkin ihan keskitasoa. En osaa yhtään. Ei edes kiinnosta minua yhtään. Ihan kohtalaisesti on silti eteenpäin sätkitty. Vaikken tiedä mikä on derivaatta ja miten sitä käytetään.

Eli luonnollisestikaan en tiedä myös vastausta kysymykseen. Ja vaikka tietäisinkin vastauksen, en osaisi tehdä siitä laskutoimitusta.

14
Parittomat vuodet on jotenki syvältä.. Ehkä tästä tulee ilahduttava poikkeus?

15
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 04.01.2009, 01:13:27 »
Hei ! Jos Misja tai joku muu Balkanilla kierrellyt kertoisi hieman Mostar Dubrovnik yhteydestä ? Minä kun en ole löytänyt kun bussin/junayhteyden Ploceen ja sekin on siellä niin myöhään ettei siitä mene enää ilta/yöjunaa Dubrovnikkiin. Tarkoitus on siis ensi kesänä reissata Sarajevosta Mostariin ja sieltä Dubrovnikkiin. Sarajevosta menee aamulla juna Mostariin ja siitä pitäisi päästä iltapäivällä-illan aikana Dubrovnikkiin mutta en ole löytänyt bussiyhteyttä. Oletan että bussilla menisi suoremmin kuin junalla, vai ?


Vuonna 2006 syksyllä menin reitin päin vastoin bussilla Dubrovnikista Ploceen ja siinä kylän ehkä ainoassa hotellissa yövyin. Aamulla starttasin junalla Sarajevoon. Maisemat on kyllä spektaakkelimaiset ihanassa syksyisessä aamuauringossa.. *muistelee kaiholla* Aikataulut löysimme junan osalta bahn.de sivulta ja bussin aikataulut nappasimme ihan vaan bussiaseman seinältä. Ei ollut kyllä kovin tiukkaa suunnitelmaa etukäteen.

16
Yleinen / Vs: Mihin koira reissun ajaksi?
« : 23.12.2008, 13:52:18 »
Itse olin ekaa kertaa viikon verran erossa koirastani elokuussa. Koira oli tuolloin 9 kk ikäinen. Koira jäi siis ihan tutulle hoitajalle elikäs avopuolisolleni, koiran "kakkospomolle". Olivat tuon ajan kotona ja mökillä. Viikon jälkeen oli jo selvästi nähtävissä, että se ei aluksi parin päivän jälkeen hakeutunut minun luokseni vaan pelkästään isännän. Luoksetuleminen oli hidasta, käskyjä ei tahtonut totella.. Tämän jälkeen kun touhuiltiin kaikkea mukavaa, se liimaantui minuun kaksinverroin entistä enemmän, seurasi haukkana jokaista liikettäni ja seurasi (tai ainakin olisi halunnut..) minua ihan joka paikkaan. Ehkä noin viikon jälkeen tilanne tasoittui ja palasi normaaliin meininkiin.  

17
Oonks mä kertonu tän jutun joskus ennen?

Minä kerroin kerran muinoin koulussa armasta kotimaatani kansainvälisille luokkatovereilleni esitellessä, että "Finland is a constipational republic"

Älkääkä vaan kysykö mistä ihmeestä mä sen sanan sain päähäni :D

18
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 25.11.2008, 10:20:23 »
Lumentulo yllätti Etelässä jälleen.. Kaaduin eilen aamulla kahdesti koiraa ulkoiluttaessani, ja iloitsin jo että säilyin vammoitta.. Kolmas kerta toden sanoi kiiruhtaessani juna-asemalle mennäkseni töihin. Akillesjänteessä tapahtui jotain mystistä, ja jalan päälle ei kärsinytkään enää astua. Nyt jalka tukevassa paketissa, särkylääkettä nupissa ja eikun vaan tarpoen läpi hankien (lue: auraamattomien kävelyteiden). Missä helvatassa on pk-seudun auramiehet? Hiekoittajat? GRRRR....

19
Tuo fuegon tapaus on kyllä kokonaisuudessaankin aivan käsittämätön..

Voimia teille!

20
Lentomatkustus / Vs: lentoyhtiöiden omat bonuskortit
« : 16.10.2008, 12:21:14 »
Millos Finnair lähettää ton virallisen muovisen kortin? Nyt on vaan toi väliaikainen paperiversio.. pisteitä on tässä kertynyt jo n. 10k kuitenkin.

Mulle tuli ainaskin heti kun tuli 5000 pistettä täyteen, se on ainakin muistaakseni se raja.


Ei kyllä mulle ole mitään tullut vaikka 5000 pistettä on menny rikki jo joskus tämän vuoden alkupuolella..

Sivuja: [1] 2 3 ... 75