Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - arjuska

Sivuja: 1 ... 4 5 [6]
101
Suomassa opiskeleva venäläinen ystäväni tarvitsi pyöränketjuihinsa öljyä. Arvatkaapa oliko meillä molemmilla hauskaa, kun yhdessä tavattiin sanaa ketjuöljy. Yllättävän hankalaa!

102
Varusteet ja pakkaaminen / Maiharit vai sandaalit ?
« : 09.03.2004, 10:32:51 »
Tuo T-paita hommakin on koettu! Varsinkin meidän isännän jotkut uudet paidat alkavat haista mielettömän pahalle muutaman käyttökerran ja pesun(!) jälkeen... Ilmeisesti joku kemiallinenreaktio! :D

Jos joku ensi kesänä huomaa kaksi reilaajaa huomattavan isojen rinkkojen kanssa liikenteessä, niin tervetuloa morjestamaan! Joudutaan todellakin ottamaan 80-90 litraset rinkat, koska jäämme reilin jälkeen vielä viideksi kuukaudeksi työharjoitteluun Puolaan. Tosin osan tavaroistamme saamme ystävien suosiollisella avustuksella, joten ihan koko omaisuus ei kulje mukana.

103
Varusteet ja pakkaaminen / Maiharit vai sandaalit ?
« : 08.03.2004, 18:25:06 »
Mulla on sama hajuhaitta probleema omien merrelien (ovat ihan kunnon käyttöön tarkoitetut) kanssa! Minä olin ajatellut, että vika on jaloissani (mikä tietysti on mahdollista), mutta ilmeisesti vika voisi olla esim. materiaalissa! Tietysti jos sukat on jalassa niin haju tuppaa pysymään poissa, mutta sandaaleja olisi kuitenkin mukava pitää ilman sukkia...

McKinley:n rinkka ei mielestäni/kokemuksestani ole niitä parhaimpia, jos tavaramäärä on hieman suurempi tai käyttö kovempaa!

104
Saksa / Halvimmalla Berliiniin?
« : 08.03.2004, 14:50:00 »
Sanon heti alkuun, että en ole varma tiedon paikkansapitävyydestä, mutta viikko sitten Berliinissä asuva ystävä kertoi, että Suomesta pääsisi (Helsinki-Berliini) halvalla käyttämällä Blue1 lentoyhtiötä, joka on juuri aloittanut lennot tuolla välillä!

Mutta tämä siis ei-varmatieto!

105
Yleinen / Tutustuminen
« : 08.03.2004, 14:40:59 »
Tutustuminen ja jutun aloittaminen on myös "helpompaa" kun tilanne on jollakin tavalla yhteinen. Eli jos vaikka kymmenen ihmistä on jäänyt väärällä asemalla pois ja sitten aletaan selvittämään seuraavaa siirtoa yhdessä.

Aika vaikea on myös esim. junassa olla kysymättä toisen määränpäätä, jos huomaa vierustoverilla rinkan ja hieman ehkä rähjäisen olemuksen!

106
Yritän pitää silmät ja korvat auki, ja olla mahdollisimman avoin kaikelle (mahdollisesti) kiinnostavalle, mutta listani menee suunnilleen näin;
- elokuvat (tyylistä viis)
- dokumentit
- kielet ja kulttuurit
- ruumiin kulttuuri ja ongelmien järjestäminen, kuten se, että antaakko asunto pois 6kk kun itse on maailmalla!

107
Tyhmät kysymykset / Allergiset reissussa
« : 07.03.2004, 22:55:35 »
Lainaus käyttäjältä: "Roosa"
Keski-Euroopasta löytää helposti allergialääkkeitä, mutta idässä meinasi iskeä paniikki, kun esimerksiksi Romaniasta ja Bulgariasta en tahtonut millään saada esim. Zyrteciä tai muuta vastaavaa lääkettä. Opin tästä sen, että otan mukaani ennen lähtöä riittävän määrän lääkkeitä.


No tuo oli tosi hyvä vinkki! En olisi itse huomannut edes kysyä! Kohtalotovereita siis löytyy enemmänkin...  :(

Minua allergialääkkeet väsyttävät noin ensimmäisen viikon, mutta kun elimistö "tottuu" antihistamiiniin, niin väsymys häviää. Joudun aloittamaan niiden syomisen pääsiäiseltä ja noin syyskuun alkuun popsin lääkkeitä.

108
Juu, ei taida kauheasti minunkaan harrastukset erota täällä jo mainituista! Partiolainen minäkin, tosin vähenevässä määrin.  :( Lippukunnan hallituksessa yritän vaikuttaa, enkä enää vedä vartiota tai laumaa.

Kaukalopalloa kerran viikossa ja siihen päälle sitten hiihtelyä (ladulla ja muualla) ja kuntosalia.

Ja tietysti joka kesä täytyy päästä lappiin vaellukselle!

109
Tyhmät kysymykset / Allergiset reissussa
« : 07.03.2004, 15:52:59 »
Haluaisin udella allergisten (esim. heinänuha yms.) reissaajien kokemuksia keski-Euroopassa matkustamisesta!

Eli onko teidän oireenne olleet mahdollisesti pahemmat kuin Suomessa kesäaikaan? Joitakin kysymys saattaa huvittaa, mutta viime kesänä sain 2 viikon sairasloman pelkän mäkäräisen pureman takia, joten olisi hyvä tietää kokemuksia ja tarpeen tullen muuttaa ehkä lääkitystä tai reissun ajankohtaa.

Allergiathan ovat todella erilaisia henkilöstä riippuen, mutta esim. tehokkaammat silmätipat saattavat tehdä reissusta vähemmän tuskaisen!  :)

110
Yleinen / Re: Matkailulehdistä..
« : 07.03.2004, 12:44:45 »
Lainaus käyttäjältä: "Avalon"
Lisänä vielä suomalainen lehti Retki, jossa hyvää tietoa reppureissaajille mm. rinkoista, makuupusseista ja muusta retkeilyyn liittyvästä.

Varsinaista reppureissaajille suunnattua lehteä ei varsinaisesti ole olemassakaan ainakaan Suomessa. Olisiko tässä meille mahdollisesti työnsarkaa..  :idea:Aivan totta, että Retkessä käydään tosi monipuolisesti läpi varusteita ja vertaillaan niiden ominaisuuksia ja lehti sisältää myös usein paljon informaatiota suomalaisista retkeily- ja vaelluskohteista!

Olisi muuten erittäin hienoa päästä lukemaan suomalaista "reppureissaajaa"!

111
Varusteet ja pakkaaminen / Rinkka
« : 06.03.2004, 19:14:10 »
Hinta riippuu aika paljon merkistä ja käyttöominaisuuksista. Samalla valmistajalla voi olla rinkkoja laidasta laitaan. Itse ostin viime kesänä 85 litran rinkan, joka maksoi pirusti, mutta tarvitsen "varmaa" ja kestävää kantovehjettä pitkillä vaelluksilla. Tulevalla reilillä tämä ei luultavasti ole se paras vaihtoehto!?

Hinta laskee, jos on valmis tinkimään esim. kankaan laadusta, kantolaitteen kestävyydestä/säädettävyydestä ja yleensä putkirinkka on hintavampi vaihtoehto, mutta myös painavalla lastilla miellyttävämpi. Tosin kaikki tämä on makuasiaa!  :roll:

Mitään hintaa on vaikea lähteä sanomaan, mutta testaamalla rinkkaa kunnolla kaupassa ja kyselemällä myyjältä, pitäisi oikea rinkka löytyä! Kannattaa miettiä tarkkaan, mihinkä käyttöön ostos tulee!

112
Matkustanut oon jo jonkin verran, mutta ensi kesänä suuntaamme ensimmäiselle reilille! Olenkin jo näiltä sivuilta löytänyt paljon vinkkejä, mutta tulen varmaan kaipailemaan neuvoja vielä tulevaisuudessakin!

Suuntaamme vyöhykkeille C ja D, ja siltä reissulta jäämme (taas) Puolaan vaihto-opiskelemaan ja työharjoitteluun! Olen aika täpinöissäni reissusta, ja hyvä kun maltan odotaa lähtöä!  :oops:

113
Ooh paljon kysymyksiä!  :)

Itse olin Puolan Katowicessa puoli vuotta vaihto-oppilaana 02-03 ja nyt ensi syksynä olen menossa tekemään työharjoitteluni samaiseen kaupunkiin! Puola ei ollut ensisijainen hakutoiveeni, mutta en ollut harmissani kun "jouduinkin" sinne.

En osannut Puolaa yhtään, tosin opiskelut olikin englanniksi. Osallistuin EU:n tarjoamalle kielikurssille, joka kesti kuukauden ja sain valmiuden selvitä jokapäiväisistä tilanteista!

Opiskelin taloustieteitä ja sain kaikki hyväksiluettua opintoihin, 19,5 opintoviikkoa! Vaihtoaika ei hidastanut millään tavalla valmistumistani, mutta työharjoittelu tekee niin noin kuukaudella...

Olin jälkeenpäin todella tyytyväinen etten lähtenyt/päässyt ensisijaiseen hakutoiveeseeni Ruotsiin. Opin paljon uutta kulttuurista ja kielestä, ja työmarkkinat ovat melkein rajattomat sinne päin!

114
Jäähän sitä kaipaamaan useitakin juttuja, mutta halvat hinnat ja itä-eurooppalainen tunnelma (paitsi "viisumitoimistossa" ja yleensä virastoissa) ovat asioita, joita minä kaipaan ollessani Suomessa.

115
Jäähän sitä kaipaamaan useitakin juttuja, mutta halvat hinnat ja itä-eurooppalainen tunnelma (paitsi "viisumitoimistossa" ja yleensä virastoissa) ovat asioita, joita minä kaipaan ollessani Suomessa.

116
Jäähän sitä kaipaamaan useitakin juttuja, mutta halvat hinnat ja itä-eurooppalainen tunnelma (paitsi "viisumitoimistossa" ja yleensä virastoissa) ovat asioita, joita minä kaipaan ollessani Suomessa.

117
Eurooppa / Zakopane, Itä-Eurooppa
« : 03.03.2004, 18:38:23 »
Voin kertoa, että Puolassa esim. junalla matkustaminen on todella halpaa verrattuna Suomen hintoihin. Tosin esimerkkinä n.80km matka Katowicesta Krakowaan saattaa kestää reilut 1,5 h eli halvat junat voivat olla erittäin hitaita. Lisäksi reilu vuosi sitten kansainvälinen opiskelijakortti ei auttanut alennuksissa maan sisäisessä liikenteessä, vaan opiskelija-alennuksen sai vain puolalaisella kortilla.

118
Varusteet ja pakkaaminen / Ohut pyyhe
« : 03.03.2004, 18:19:35 »
Meillä oli viime vaelluksella sellainen retkipyyhe lainassa, joka tosin menee suht´ pieneen tilaan, mutta hylkii myös vettä aika tehokkaasti! :? Joten itse olen tullut siihen tulokseen, että vanha, normaali pyyhe on ihan paras vaihtoehto, vaikka se tilaa hieman veisikin. Mukavampaa on kuitenkin kuivata itsensä, kuin vain "siirtää" vettä iholla!

119
Junamatkustus / Reilaajan ruoka
« : 03.03.2004, 11:09:07 »
Ainakin Puolan vähemmän suosituimmissa kaupungeissa (,jos haluaa sanoa asian kauniisti) on halvempaa mennä johonkin ruokapaikkaan kuin käydä (ensin etsiä ja sitten päästä) kaupassa ja valmistaa ruoka itse. Riippuu tietystikin siitä, haluaako syödä lämmintä ja tuhdimpaa ruokaa, vai pärjääkö muulla muonalla!

Sivuja: 1 ... 4 5 [6]