Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - arjuska

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
41
Yleinen / Paras paikallinen ruoka?
« : 08.03.2005, 15:38:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Meddle"
Onko kukaan maininnut vielä puolalaisia keittoja (zurek)? Ovat meinaan niin hyviä että ei mikään :)


Totta, niissä on kunnolla makua!  :D Ja varsinkin tuo zurek!

42
Yleinen / Degree Programme in Tourism
« : 04.03.2005, 17:50:28 »
Minä valmistuin viime kuussa juuri BBA:ksi ja opiskelin tietysti englanniksi. Koulutuksen tiimoilta olen ollut viisi kuukautta vaihdossa Puolassa ja sitten tein neljän kuukauden työharjoittelun siellä. Neljä kuukautta kuuden kuukauden sijaan sen vuoksi, että minulla oli aikaisempaa, alan työkokemusta, runsaasti. Suurin osa ryhmästämme kävi vaihdossa ja muutama suoritti harjoittelunkin ulkomailla.

Opetuksen taso on aika kirjava joka puolella Suomea ko. ohjelmassa. Opettajien englanti vaihtelee katastrofaalisesta todella hyvään, ja ainakin meidän koulussa ulkomaalaisia asiantuntijoita ja professoreja kävi pitämässä kokonaisia kursseja! Sisään pääsy ei ole kiinni numeroista tai arvosanoista, ainakin meidän aikaan oli soveltuvuuskokeet. Testejä, ryhmäkeskustelua ja psykologin haastattelu, ja toki kaikki englanniksi! Vieraiden kielien opiskelu ei ole sen vaikeampaa englanniksi kuin suomeksikaan, ainut suomeksi opetettu kieli on meillä ruotsi. Cheven kanssa olen samaa mieltä tuosta matematiikan opiskelusta muulla kuin äidinkielellä, varsinkin juuri ne tilastotieteiden kurssit toivat välillä kylmän hien otsalle!  :wink:

Suosittelen koulutusohjelmaa kaikille, jotka haluavat opiskella englanniksi, ja ovat kiinnostuneita liiketaloudesta. Suurin syy itselläni oli kuitenkin kansainvälisyys (puolet ryhmästä on ulkomaalaisia) ja ulkomaille lähtemisen "helppous". Toki se on helppoa myös muista koulutusaloista ja oppilaitoksista. Lissääkin suapi kysyä!  :)

43
Eurooppa / Re: Allergisen ruokailu Puolassa?
« : 26.02.2005, 00:11:25 »
Lainaus käyttäjältä: "Daria"
Jatkan tätä Puola-linjaa, älkää saako hepulia!  :wink:  Onko Puolassa elintarvikkeissa kaupassa hyvät tuoteselosteet? Löytyykö myös englanninkielisenä? Kyselen, kun olen vaikeasti allerginen monille asioille, eikä tee mieli pistää mitään epäilyttävää suuhun. Onko EU:n vaikutukset jo nähtävissä Puolassa, juuri noihin elintarvikemerkintöihin nähden?


Tiedän tunteen. Olen siis asunut Puolassa yhteensä vuoden (lisää tulossa?) ja itsekin olen aika usealle asialle allerginen.  :( Tuoteselosteissa ei EU:n vaikutukset näkyneet nyt yhtään sen enempää kuin kaksi vuotta sitten. Aluksi kuljin listan kanssa kaupassa ja pianhan ne "vaaralliset" asiat muistaakin! Tuotteissa on myös useasti tiedot viroksi, joka auttaa kyllä, jos puolankieli ei vielä taitu! Voihan sitä aina käydä Lidlissä ostoksilla ja lukea suomea!  :lol:

Voin myös auttaa enemmän, jos kysymyksiä tulee jatkossakin!  :)

44
Minä aion tehdä kaikkeni (mikä nyt on luonnollisesti mahdollista), että tähän maahan saadaan pari taaperoa lisää! En voisi kuvitellakaan ajattelevani kuten muutamat tähän aiheeseen vastanneet. Ja kun aika tulee, niin en aio ajatella väestönkasvua vaan oman perheeni. Anteeksi.  :twisted:

Ukkini ja mummoni asuvat maaseudulla ja sieltä lopetetaan nyt kaikki kyläkoulut. Ukkini käsitys asiasta on, että nykyajan ihmiset eivät vaan yksinkertaisesti enää osaa tehdä lapsia ja jos se hänestä kiinni olisi, niin avaisivat kunnanjohtajat pari uutta koulua parissa vuodessa! Ukkini on 75-vuotias...

45
Lainaus käyttäjältä: "strfckr"
Ollaan parin viikon päästä lähdössä Riikaan ja majoitusvaraukset on tehty Elizabeth's Youth Hosteliin. Olisinkin kysellyt kokemuksianne ko. paikasta, esim. pysyykö siellä tavarat tallessa ja onko tärkeille tavaroille mitään turvallista säilytyspaikkaa (muuta kuin omat taskut)? Millaiset ovat paikan vessat ja suihkut?


Olimme kyseisessä paikassa kolme viikkoa sitten ja olimme ihan tyytyväisiä. Tulimme 12h bussilla Varsovasta ja aamu kuuden aikaan olimme hostellilla... Oli ihana nukkua viisi tuntia ja käydä suihkussa, ja vasta sitten lähteä katsastamaan kaupunkia! Rinkat me jätimme hostellin "olohuoneeseen" ja repun, joka sisälsi meille arvokkaita tavaroita jätimme respaan! Kävimme sitten hakemassa rinkat ennen lentokentälle menemistä! Ja kaikki ok, tosin meillä oli puolen vuoden kamat mukana, joten jos jotain hävisikin, niin ei kyllä huomattu!  :wink:  Hauskat matkat vaan teillekin!

Ai niin, vessat ok, suihkun (tai sopivan lämpötilan) kanssa pienoisia ongelmia... Saattoi johtua käyttäjästäkin!  :shock:

46
Yleinen / Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
« : 17.01.2005, 10:47:44 »
Lainaus käyttäjältä: "tico"
Lainaus käyttäjältä: "Vaara"
Slovakiassa ihmiset olivat todella vieraanvaraisia.


Hmmmm... Aika usein siella kayneena... Kokeilepa ihan vaikka urheilun vuoksi ensikerralla jonkun puolaa puhuvan kanssa (tai opettele pari sanaa puolaa)... Siina saa luudanvarresta, ainakin parilta B&B:n pitajalta "Stary Smokovec:ssa"  :shock:


Stary Smokovecissa mina ainakin puhuin puolaa, kun tuo slovakia on hieman heikoilla, ja hienosti jarjestyi majoitus privaatista! Joku yhteinen kieli on kuitenkin aina mukava loytaa!

Ihmiset Slovakiassa ovat vieraanvaraisia ja uset lomat ollaan siella mukavasti vietetty! Mielestani asioihin vaikuttaa aika paljon oma asenne ja kayttaytyminen, ollaan sitten missa pain maailmaa tahansa! Kylla esim. tylya palvelua voi saada missa vaan, jos oma asenne on tyly! Taalla Puolassa voi loytaa molemmat aaripaat, mutta erikoisen ystavallisia ihmisia olen loytanyt tyopaikaltani ja yliopistolta, kunhan vaan ensin tutustuu rauhassa!

47
Taytyy rehvastella, etta mina olisin valmis opettamaan, mutta kun olen viela kolme viikkoa toissa taalla Puolassa ja Suomeen palattuani en asukaan ihan lahella Helsinkia...

Minulta kuitenkin loytyy muutama hyva puolankielen oppikirja, jos sellaisen ostaminen kiinnostaa!  :)

48
Eurooppa / Mielenkiintoisia kaupunkeja Puolassa?
« : 21.12.2004, 12:19:32 »
Itse olen ainakin aikaisemmin kertonut omia nakemyksiani seuraavassa keskustelussa  :arrow:

http://www.pallontallaajat.net/interrail/keskustelu/viewtopic.php?t=2430&highlight=torun

49
Eurooppa / Re: ......
« : 20.12.2004, 10:13:51 »
Lainaus käyttäjältä: "Mie vaan"
Jaa, eikö suolakaivoksille sitten kannatakaan mennä...? Me mennään helmikuussa 6 päiväksi Krakovaan. Ehtiikö siinä ajassa tekemään mitään? Ainakin auschwitziin mennään. Myös Zakopane kiinnostais mutta lieköhän sitten liian kaukana..?

Jos joku muuten haluaa suositella jotain Krakovan majapaikkaa ni kiitos vaan. pitäisi olla kyllä oma kahen hengen huone, ryhmämajoitus ei siis käy. Ja mielellään ei yli 25 euroa yöltä.

Meneekö lentokentältä busseja yheksän jälkeen illalla krakovan keskustaan? Vai pitääkö taksilla kulkea..?


Kylla tuossa ajassa ennattaa tekemaan paljonkin! Zakopaneen bussi maksaa 10 złotya/suunta ja matka-aika on noin kaksi tuntia! Tosin helmikuussa voi paikka olla aika taynna turisteja, mutta suosittelen, jos pidat vuorista ja raikkaasta ulkoilmasta! Suolakaivos oli pienoinen pettymys, kun olin jo vieraillut "lumoavilla" hopea- ja hiilikaivoksilla aikaisemmin! http://www.kopalnia.pl/ noilta sivuilta saat lisaa tietoa Wieliczkan suolakaivoksesta!

50
Uusien kavereiden kanssa taalla Puolassa, mutta paikka on hieman auki... Saattaa olla, etta Krakovaan paadytaan, mutta kova yritys on paasta Wrocławiin! Viime viikonloppu Zakopanessa oli uskomaton! Ne vuoret ja ne ruoat!  :P

51
Lainaus käyttäjältä: "Pixie"
Lainaus käyttäjältä: "fisu"
Mutta ymmärrän täysin, että esim. joku itärajalla oleva kauppias palkkaa liikkeeseensä huomattavasti mieluummin venäjää, kuin ruotsia taitavan henkilön, enkä kyllä edes näe siinä mitään väärää!


En minäkään näe siinä mitään väärää, siellä itärajan tuntumassa asuu varmasti enemmän venäjää kuin ruotsia puhuvia. Venäjä ei kuitenkaan ole Suomen toinen virallinen kieli, murinaa murinaa  :wink:  Mutta ok, pointtisi on ihan hyvä.


Ok, off topic jatkuu hieman lisaa, mutta haluan kommentoida, etta vaikka en todellakaan asu (ja tyoskentele) itarajan tuntumassa, niin esim. jo Kuopiossa on (melkeinpa) mahdotonta saada palvelua ruotsiksi julkisissa laitoksissa, eika sita taitoa vaadita kuin muodollisesti uusilta tyontekijoilta! Englantia ja venajaa tarvitaan huomattavasti enemman. Savossa asuvalle on ruotsi kielena aika kaukainen juttu...  :)

52
Lentomatkustus / Ryanair lentää Riikaan
« : 06.12.2004, 17:19:30 »
Lainaus käyttäjältä: "Jasper"
Nyt näyttää kyllä jo ihmeellisiltä nuo Ryanairin hinnat Riikaan!
---
Mikäli hinnat ovat nuo, niin täytyy sitten miettiä vielä moneen kertaan, kumpi on joulureissun kohde, Riika vai Pjietjari. Riiassa kun olen vain kerran käynyt ja se oli risteily, eikä aikaa tutustua kaupunkiin ollut käytännössä melkein ollenkaan. Ne kauppahalleina toimivat ''zeppelinihallit'' olisi kiva nähdä uudestaan paremmalla ajalla. :D


Joo ja hinnat ovat ihmeellisia! Ostimme liput Riika-Tampere valille (tulemme kotiin) ja hinnaksi tuli yhteensa 36 euroa! (Jossa 5 euroa luottokorttimaksua!) Sita ennen korottelemmekin 16 tuntia bussissa...  :lol: Vietamme toki myos paivan Riikassa ennen lentoa!

53
Lainaus käyttäjältä: "nvd"
Istuin Riiassa jossain baarissa jossa soi radio taustalla, sitten jossain vaiheessa huomaan, että sieltä soi nylon beatia, suomeksi vielä :)


Minulla kavi samantapainen juttu taalla Puolassa pari kuukautta sitten! Kuuntelin radiota kampilla ja yht'akkia huomasin laulavani ikivanhaa (ainakin minulle) Apulannan "Mato" -biisia...  :roll:

54
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Matkakone
« : 29.11.2004, 15:07:08 »
Ha haa, minun listani sopii minulle kuin nena paahan:

Oslo 88%
Barcelona 85%
Naantali 85%
New Orleans 85%
Imatra(!) 85%

Ja missaan nimessa ei Kuubaan, Varaderoon! Taytyykin toteuttaa tuo Imatran matka sitten kunhan Suomeen rantaudun!  :)

55
Englanti, ruotsi, saksa, venaja, latina ja puola. En ollut koskaan hyva matematiikassa, mutta liikunnasta ja kielista sain helpotuksen tuskaiseen koulumaailmaan. Talla hetkella opiskelen puolaa intensiivisesti ja tyoskentelen englanniksi. Latina, nooh, hieman ruostunut... Yllatys!  :D

56
Olen iloinen, koska saimme todella halvat lentoliput valille Riika-Tampere, ja bussiliput valille Katowice-Riika. Kahden kuukauden paasta Suomeen ja valmistumaan oikein ammattiin!  :)  Lisaksi olen onnellinen, koska taalla on lunta ja harmaus poissa ainakin hetkeksi!

57
Eurooppa / Praha vs. Krakova
« : 25.11.2004, 10:46:56 »
Krakovaan vaan, ehdottomasti. Asun talla hetkella noin 80km paassa Krakovasta ja aikas monena viikonloppuna tulee siella vierailtua, kuten esimerkiksi nyt tulevana lauantaina!

Joulukuun alussa Krakovan torilla on joulutori, hieman ehka markkina meiningilla varustettu, mutta loytyy sielta myos lamminta viinia, puolalaisia joululauluja ja muuta mukavaa! Itse asiassa vietamme mieheni kanssa joulun Krakovassa, silla joulu Katowicessa ei houkuttele, olen jo kerran kokenut sen...  :roll:

58
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kaukosuhteista
« : 24.08.2004, 23:04:15 »
Voin vain yhtyä Readyn ja isä aurinkoisen kokemuksiin. Itse lähdin vaihtoon viideksi kuukaudeksi, oltuamme yhdessä jo kolme vuotta ja asuttiinkin jo yhdessä, ja näin jälkeen päin voin sanoa että yllättävän koville se otti. Jos olen rehellinen, niin en ehkä lähtisi uudestaan yksin. Ikävä ja kaipuu olivat välillä tukahduttaa, vaikka tekemistä ja uutta oli koko ajan ja en todellakaan itkeskellyt huoneessani kaipuutani, mutta ei se helppoakaan ollut. Ja nimenomaan nyt parin vuoden jälkeen ajattelen, etten pystyisi lähtemään uudestaan. Silloin en vielä ajatellut niin.

Mieheni tuli sitten onneksi "hakemaan" minua kotiin ja kahdessa viikossa hän näki ihmiset ja ympäristön, jossa olin aikani viettänyt. Se helpotti suuresti kotiinpaluuta, sillä pystyin kertomaan tapahtumia ja kokemuksia helpommin. Houkutuksia (ainakaan sellaisia mitä ei olisi pystytty vastustamaan) ei tullut ja suhde vain kypsyi tuona aikana. Nyt olemme lähdössä kahdestaan samaan paikkaan viideksi kuukaudeksi, joten ainakaan ikävän kanssa ei tarvitse painiskella!

59
Junamatkustus / Tulevan kesän reilaajat
« : 12.08.2004, 18:10:48 »
Meidänkin lähtöpäivä on varmistunut: 1.9. keskiviikko. Reitistä voin kertoa sen verran, että Saksan, Sveitsin ja Itävallan ohi mennään hivenen kiiruhtaen ja sitten nautiskelemme Kroatia, Slovakia, Unkari, Tsekki linjalla! Päätepysäkki on Puola Katowice, jonne asetumme tällä kertaa viideksi kuukaudeksi!  8)

60
Terveys ja turvallisuus / lääkkeet ja reseptit
« : 15.06.2004, 14:35:08 »
Itse olen ainakin pitemmillä reissuilla pitänyt myös reseptit mukana! Ehdottoman tärkeää on kuitenkin huolehtia, että lääkkeet ovat alkuperäisissä paketeissaan/liuskoissaan, eikä missään "pillerirasiassa" epämääräisesti!

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6