Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - KaisuMaria

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
2
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Sveitsiin töihin?
« : 28.05.2007, 15:10:37 »
Heipä hei!

Itselläni on kokemusta työnhausta saksankielisellä alueella. Jos olet jo kerran löytänyt työpaikkailmoituksia niin mielestäni kannattaisi hakea niihin. Hakemuksia vaan menemään niin paljon kuin "sielu sietää". Itselläni työn saamista hidasti aika paljon se, että CVssä saksankielen kohdalla lukee "grundkenntnisse", mutta jos kerran olet 11 v. sitä lukenut, niin luulisin, ettei siitä pitäisi ainakaan olla kiinni.

Sit niistä siivoushommista: jos se sun poikaystävä ei halua sua siivoomaan päästää, niin sithän se voi maksaa sun asumisen jnejne!  :lol: Siivouspuolelta voisi löytyä lyhytkestoisempia pätkiä helpommin...? Kokeile myös ISS:lle!

Jos olet epävarma saksantaidoistasi niin ei varmaankaan kannata hakea ainakaan asiakaspalvelutyöhön, ellei se sitten ole englanniksi (eipä tule heti mieleen missä olisi...)
Itse pistin paperit Adeccolle ja Kelly Scientificille (Kelly Services), Adecco pisti paperit takas ja Kellyyn pääsin haastatteluun. Molemmat siis välitysfirmoja. Voisin kuvitella että niistä saattaisi löytyä pätkätöitä?
Olin myös paikallisen työkkärin, eli RAVin listoilla, piti vaan taistella aluksi, että sain ystävällistä kohtelua. Ainoa apu, minkä sieltä sain oli tsemppaus "-kyllä sä vielä töitä saat!", mutta se tuli tarpeeseen.  :lol:

Tässäpä muutamia linkkejä:

RAVin työpaikat

Jobpilot

Jobwindow

Monster

Stellenportal

Speed.ch

Jobscout, Immoscoutissa asuntoja

Telejob

Kelly Services

Onko sinulla työtodistuksia entisistä työpaikoista? Jos on, niin suosittelisin kääntämään/käännättämään ne saksaksi... Ja tietty, CV ei voi koskaan olla liian hyvä. Eli sen tekemiseen kannattaa panostaa. Turha varmaan mainita, että sitä kannattaa räätälöidä sen työpaikan mukaan minne olet hakemassa... Oletko jo ottanut selvää, mitä papereita sinun pitää täytellä ja missä, kun tulet maahan?

Jeps, tässäpä ensialkuun. Tuli kyllä taas sellainen äidinkielen helmi, että oksat pois. No, toivottavasti ei ole liian sekava...

ps. foorumilla on ennenkin ollut puhetta Sveitsissä työskentelystä, oletko käyttänyt hakua? Katsoppas tätä.

3
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Miitti Sveitsissä
« : 12.05.2007, 17:57:40 »
Niin tosiaan, olisi aika hauska töllötellä sitä yhdessä telkkarista. Tosin, ne pelit näkyy (vai tietääkö joku asiasta lisää?) vain TSI2 ja TSR2 kanavilta, elikkäs italiaksi tai ranskaksi...  
Missäspäin muuten asustelet? :lol:

4
Terveys ja turvallisuus / Re: Paljon tarinaa koirista...
« : 10.03.2007, 17:30:25 »
Lainaus käyttäjältä: "hapan korppu"
KaisuMarialle viela: yleensa tuollainen kulkukoiralauma on torjuttavissa siten, etta saa horjutettua sen laumanjohtajan itseluottamuksen, koirat kun ovat laumaelaimia.. Johtajan kylla yleensa tunnistaa, koska se on yleensa se royhkein, toiset seuraavat sen liikkeita jne...

Eika ne yleensa hyokkaa yllattaen. Jonkinlaista varoitussignaalia, murinaa, haukkumista, liikehdintaa on yleensa aina, varsinkin koiralaumoista puhuttaessa. Yksittaiset koirat, yleensa vahtikoirat, voivatkin olla paljon arvaamattomampia. Kerran trekilla ohittaessani eraan kylan yksi vahtikoira paasti minut kylla kulkemaan ohitseen, mutta ampaisi takaapain peraani tarkoituksena iskea kiinni varoittamatta. Onneksi paikallinen opas oli varoittanut juuri kyseisen kylan ''hulluista koirista'' joten ehdin kaantya ja karjaista, jolloin koira luikki takaisin pihalleen.

Muutenkin olen kiinnittanyt huomiota, etta kunhan paasee kulkemaan edes jonkin verran eteenpain siita kohdasta, missa tilanne sattuu, koiralauma ei yleensa seuraa kovin pitkaan perassa. Ilmeisesti niilla on selkeat reviirit? Mutta missaan tapauksessa ei saa lahtea juoksemaan karkuun. Se laukaisee koirissa sellaisen saalistusvietin, etta seurauksena voi pahimmassa tapauksessa olla henki pois


Eli käytännössä olet pystynyt torjumaan koirien hyökkäykset tarkkailemalla niitä ja "paineistamalla"-->karjaisu jne.
Edelleen siis perään tuota sumutteen käyttöfunktiota? Ja vaikka se sumute saisi silmät kiinni, niin voi muuten olla, että se kipu ajaa sen koiran puremaan vain kovempaa. Ja sitten vielä se, että saakos niitä sumutteita liikutella maasta toiseen ihan noin vain? Entäs sen täyttäminen, montako kertaa sellaiselle sumuttaa, ennenkuin sen joutuu taas uudestaan täyttämään?

Ja joo: koirilla on selkeät reviirit... Ja miksi ne seuraisi, kun ovat saaneet "tunkeilijan häädettyä" alueeltaan?

Lainaus käyttäjältä: "hapan korppu"
Onko kukaan muu kiinnittanyt samaan huomiota, etta koiratkin osaavat olla ''rasisteja''? Paikalliset saavat kulkea kuinka rauhassa tahansa, mutta annas olla, kun paikalle sattuu tallainen erinakoinen, ''oudosti'' kayttaytyva ja -tuoksuva valkonaama...


Samanlaisia "rasisteja" ne hauvat kotosuomessakin ovat, mutta vartioimisvietti ja aggressiivisuus ovat kuitenkin lemmikillä epätoivottuja ominaisuuksia. Joten niitä pyritään vähentämään/laskemaan jalostuksella ja koulutuksella (tosin rotukohtaisesti...). Näyttäkää mulle rotikka, joka ei vartioi vierasta, oudosti käyttäytyvää ja oudonhajusta "hiipparia" reviirillään...

Lainaus käyttäjältä: "hapan korppu"
HannaMarialle viela, etta kuljetan yleensa iltaisin mukanani tukevaa sateenvarjoa (oli sadekausi tai ei) jos tiedan joutuvani kavelemaan pimealla hiukankin oudommilla kaduilla. Olen harkinnut myos jamakan kavelykepin hankkimista, mutta se olisi liioittelua noin muutoin  viela tassa iassa  :oops: Vaelluksilla kaytan aina vaellussauvoja, paaosin kulkua helpottaakseni, osaksi suojaksi kylakoirilta.

Tasta mun kirjoittelusta saa varmaankin sellaisen kuvan, etta tappelen paivat pitkat koirien kanssa, mutta tosiasiassa minulla ei ole oikeastaan koskaan ole ollut mitaan vaikeuksia koirien kanssa Suomessa, ei omien eika vieraiden. Minulla kokemusta kahden koiran kasvattamisesta ja kouluttamisesta, joten en varsinaisesti pida itseani taysin tumpelonakaan niiden kanssa. Enemman nama antipatiat kohdistuvat juurikin katukoiriin, erityisesti kun ne keraantyvat iltaisin/oisin laumoiksi. Yksittaisen rauhaajan pystyy yleensa karkoittamaan tiehensa helposti.


Tarkoititsä mua tolla HannaMarialla? :lol:
Jeps, kyl mieki joskus oon koirien kanssa touhunnu...

Lainaus käyttäjältä: "kaukomatkailija"
Ongelmatilanteen pystyy välttämään jo sillä, ettei koskaan kiinnitä koiriin minkäänlaista huomiota. Pahin on silmiin katsominen tai puhuminen. Katse kannattaa suunnata aina muualle, jos kokee koiralauman hyökkäyksen vaaraksi (pimeätä, ei muita ihmisiä). Kovin voimakkaita (vieraita) hajusteita ei kannata myöskään käyttää.


Tämä on erittäin hyvä neuvo ja toimii myös arkojen (lemmikki)koirien kanssa. Lisäisin vielä, että varoo äkkinäisiä liikkeitä. Taitaapa olla muuten rauhoittava ele, kun katsoo koirasta poispäin ja liikkuu hitaasti... Mutta siis yleisesti ottaen: Älkää tuijottako niitä koiria!

Lainaus käyttäjältä: "sups"
Poliisien ja armejoiden koulutetut koirat sitten tulevat käskystä ja lujaa samantien päälle.


Ja ovat koulutettu "leikin varjolla" taistelemaan maalimiehen kanssa (hihasta). Ja koiralla on pirun kivaa :) Kotona ovat todella mukavia kotikoiria.


Rakkaasta Wikipediasta löytyy sumutteesta asiaa .

Edittiä: kirotusvireitä poistettu ja muutamaa lausetta muokattu...

5
Terveys ja turvallisuus / Itsepuolustus reilillä?
« : 07.03.2007, 12:06:38 »
Koirista ja paprikasumutteesta:

Minulla on sellainen käsitys, että sumute ei välttämättä koiriin tehoa. Se saattaa vaan enemmän provosoida niitä käymään päälle. Tämä siis oli kerran kahvipöytäkeskustelussa aiheena muutaman poliisin kanssa ja muistaakseni heille oli koulutuksessa näin mainittu. Tämä on siis todellakin mutua...

Koirissakin on tietenkin yksilöitä ja se mikä toisen saa toisen koiran luikkimaan hänta koipien välissä pakoon ja toiselle se on vaan provo "-tapellaan vaan" ja sumutteen mahdollisesti aiheuttama kipu vaan ajaa käymään päälle kovempaa. Ja jos "järjellä ajatellaan", niin se koira joka pelkää, haluaa tilanteesta vain pois mahdollisimman pian ja murisee saadakseen tilaa. Aggressiivinen ja peloton koira tuskin tarvitsee paljon provokaatiota tullakseen päälle.

Jos sulla on koiralauma vastassa, niin ajattelitko niitä kaikkia siinä sumuttaa ja välttyä samalla siitä sumutteesta omissa silmissäsi vai miten? Mä oon muuten ihan kokematon tollasten koiralaumojen kanssa, miten ne hyökkää? Aivan yllättäen vai miten? Vai tuleeko ne vain "uhkailemaan"? Valistakaa tyhmää...  :oops:

6
Etelä-Amerikka / Mistä latinojen kanssa keskustellaan?
« : 19.02.2007, 19:01:30 »
Lainaus käyttäjältä: "Herkku"
Pillu, pallo ja pullo.

Sillä pärjää ainakin miesseurassa, näin karrikoiden.

Ihan missä vaan :D


Hieman mukaellen erästä puhelinoperaattorimainosta:

-Ihanan yksinkertaista!
-Miehet on!

7
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"
Sellainen huomio vain, että saksan kielen oppimisen kannalta München olisi varmaan kätevämpi vaihtoehto. Sveitsiläisillä kun on oma vahva tapansa puhua, eikä se varmasti edesauta asiaa, jos olet liki ummikkona menossa kieltä oppimaan.


Hephep!! Sveitsin yliopistoissa ja kouluissa muutenkin puhutaan tunneilla (opettajat) Hochdeutschia ja vieläpä käsitykseni mukaan aika selvästi artikuloiden, joten tunneilla saattaisi olla jopa helpompaa kuin Saksassa, jossa papatetaan Hochdeutschia varmaan aika nopiaan.

Muutoin sitten koulun ulkopuolella tietenkin pääsee tutustumaan Schwiitzerdütschin ihmeelliseen maailmaan, mutta kyllä sitäkin alkaa ymmärtämään.

Eli pointtini on siis se, että elä ainakaan kielen takia Sveitsiin jätä tulematta.  :lol:

Täällä on käyty keskustelua Sveitsissä opiskelusta.


Vielä edittiä: Mun on pakko ylistää Sveitsiä (Kyllä, oon puoluellinen)...

Sveitsi on kyllä aika ainutlaatuinen, maassa on neljä eri kielialuetta, jotka vaikuttavat selvästi myös kulttuuriin. Lisäksi maa on todella pieni, pääset muutamassa tunnissa Ranskaan, Italiaan, Itävaltaan, Liechtensteiniin... Tietenkin myös Münchenistä pääsee ja tietenkin Saksassa on halvempaa ja kyllä, sieltä pääsee myös Sveitsiin. Muttamutta. Jos kerran vaihtoon olet menossa, niin mieti myös sitä, että nyt päädet Sveitsiin "helposti", tulevaisuudessa se vaatii hieman enemmän töitä (oleskelu- ja työluvat yms.) kun taas Saksan puolelle (EU-maa kun on) pääset kuitenkin huomattavasti helpommin. Byrokratiaa et nytkään varmasti pakoon pääse, mutta kyllä siitä elävänä pitäisi selvitä. Jep jep... Onnea kuitenkin vaihtoreissuun

Niin ja, jos päädyt tänne, niin pistä yvtä kun olet tulossa ja keksitään jotain menoa...  :lol:

8
Terveys ja turvallisuus / Punkkirokotus
« : 31.01.2007, 14:35:10 »
Lainaus käyttäjältä: "zahovic"
Mä en enää oikein muista miksen mennyt lääkäriin, varmaankin sen vuoksi kun mitään muita oireita ei tullut kuin tuo rengasmainen ihottuma. Kyllä mä silloin jo asian tarkistin. Nyt tapauksesta on jo lähes 2 vuotta.


Pitää minun laittaa lusikkani tähän soppaan  :lol:

Kuten täällä on jo sanottu, se iholle ilmestyvä rengas on borrelioosin oire. Eli jos huomaa tulleensa punkin puremaksi, niin suosittelen ottamaan yhteyttä lääkäriin. Ja (ainakin Suomessa) jos se rengas tulee, niin siihen sitten annetaan tujut antibiootit. Itse olen myös harkinnut sen punkkirokotteen ottamista, joka suojaa virusperäiseltä puutiaisaivokuumelta. Jos on vähänkään taipumusta rymytä luonnossa, niin kannattaa miettiä sen ottamista.

9
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Miitti Sveitsissä
« : 23.01.2007, 21:44:18 »
Jepjep  :lol:

Nimim. itsekseen hekotellen junalla kotia... :roll:

10
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Miitti Sveitsissä
« : 22.01.2007, 23:32:09 »
No moi!

Juu, oli kivaa :)

Pääsitkö jk kotia jne? (Pääsihän muutkin kotia?)

Nyt siis vaan seuraavaks puuhamaan sitä Bernin reissua, alahan selma jo miettimään mitä tehdään  :lol:

Ainiin (muoks...) pikaista paranemista Alppikselle!!

11
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Miitti Sveitsissä
« : 20.01.2007, 15:00:30 »
Tässäpä uudelleen Nelsonin kotisivut.

Eiköhän me siellä toisiimme törmätä, mä voin ottaa vaikka varoiksi sellaisen pienen suomenlipun mukaan, niin kaikki varmasti löytää porukkaan :)

Tervetuloa mukaan!

Niin, ja kuten Alppis jo aiemmin sanoi, niin pallispaita päälle, jos sellaisen omistaa  :lol:

12
Laitan tämän tähänkin ketjuun:

Elikkäs miitti on 20.1. Nelsonissa, Zürichissa. Käykö kaikille klo. 18.00? Sieltä Lausannesta ja muualta taisi olla tulijoita, kaikki vaan mukaan! Mun puolesta voidaan vastavuoroisesti täältä heittää reissu sitten sinne Lausanne-Geneve-akselille!!

Ja edelleen, ottakaa ne suomalaiset kaveritkin mukaan   :lol:

Lacie, jk ja selma taisivat olla ranskankieliseltä alueelta, vieläkö olette tulossa? Mahtuuko Kaljami mukaan?

Jatketaanko tästä eteenpäin tuossa Miitti Sveitsissä-ketjussa, niin ei mene liian sekavaksi?!

13
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Miitti Sveitsissä
« : 14.01.2007, 12:35:59 »
Elikkäs miitti on 20.1. Nelsonissa, Zürichissa. Käykö kaikille klo. 18.00? Sieltä Lausannesta ja muualta taisi olla tulijoita, kaikki vaan mukaan! Mun puolesta voidaan vastavuoroisesti täältä heittää reissu sitten sinne Lausanne-Geneve-akselille!!

Ja edelleen, ottakaa ne suomalaiset kaveritkin mukaan  :lol:

Lacie, jk ja selma taisivat olla ranskankieliseltä alueelta, vieläkö olette tulossa? Mahtuuko Kaljami mukaan?  :lol:

14
Joo, hyvähyvä! Kaikki vaan mukaan!

Itse olen pyytänyt mukaan myös muutamaa tuntemaani suomalaista mukaan, jotka eivät varsinaisesti pallislaisia  ole(tai sitten en vain tiedä sitä...), mutta luulisin että sekaan mahtuu?! Eli kaverit mukaan, jos siltä tuntuu  :lol:

The more, the merrier :!:  :?:

Ehdotelkaas niitä aikoja, vai käykö muillekin miten vaan?

15
Terve taas!

Eli kaikille ilmeisesti käy 20.1.? Suuntaamme siis Nelsoniin, mutta monelta? Minulle käy oikeastaan mihin aikaan vaan, eli heittäkääs ehdotuksia!

Tästä Nelsonin kotisivuille.

jk kanssa mukaan :) Sieltä Lausannesta taitaa kertyä matkaa jonkin verran, mutta jos et ole Zürichissä käynyt, niin samalla tulee tsekattua!

16
Täällä Niederglattissa oon  :D Meillä ei ole suomenlippua autossa, joten siellä huristelee joku muu.

Mites olis tammikuussa 20. tai 27. päivä? Mennäänkö iltasella jonnekin vai mitenkä? Oliver Twistiä ja Nelsonia taisi Alppis ainakin jossain ketjussa mainostaa suomalaisten suosimiksi paikoiksi?

17
No mieki oon aika lähellä lentokenttää...  :lol:

Joo, kuulkaas nytpä järkätään het tammi/helmikuussa tapaaminen!
Käykö Zürich?

18
Pistin sulle yvn....  :lol:

19
Ilmoittaudun... :)

Mutta en kyllä ole vaihtari. Asustan Zürichin lähistöllä. Mulle passaa suomalaisten tapaaminen, millos nähdään?  :lol:

20
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Jass
« : 23.11.2006, 22:27:49 »
No mun ukko saattais osata. Jotain peliä niillä hassuilla korteilla sen porukat ainakin pelaa. Mut mä oon ihan "käsi" vaikka mulle on yritetty sitä selittää...
Mieluumin pelaan Sikaa (Sau)  :lol:

Ja mä oon vähän väärällä paikkakunnallakin..  :roll:

Sivuja: [1] 2 3 ... 6