Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - anssku

Sivuja: [1] 2 3 ... 24
1
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Minne asumaan?
« : 27.06.2018, 08:48:29 »
Portugali?
Maa itsessään kaunis ja siellä paljon nähtävää, muutenhan lähistöllä ei nyt varsinaisesti montaa maata ole, mutta kiinnostavia kaupunkeja sitäkin enemmän. Lissabon on yksi lempipaikoistani, pärjää englannilla ja suomalaisille saattaa töitäkin kohtuullisen kivasti löytyä puhelinmyynnistä tms.

Portugalissa tammi- ja helmikuu ovat jopa Algarvessa viileitä, 20 asteen lämpö saavutetaan ainoastaan muutamaksi tunniksi keskipäivällä ja paljon on myös 15 asteen päiviä. Illat (alkaa heti viideltä auringonlaskun jälkeen) voivat olla ainoastaan 5 astetta. Lissabonissa on paljon nähtävää, mutta muuten Portugalin kaupungit ovat toistensa kopioita, etenkin etelän pikkukaupungit: valkoista kivitaloa, samat kaupat, joka kylässä pelkistetty valkoinen kirkko aukioineen.

2
Matkaseuraa / Pakuun kyytiin Euroopasta
« : 10.04.2018, 19:23:33 »
Olemme ajelemassa Italian Vicenzasta Suomea kohden. Reittimme kulkee Slovenian ja Kroatin kautta, myöhemmin via baltica jne. Jos olet täälläpäin liikkeellä ja kaipaat kyytiä jollekin välille Suomen suuntaan, minulle saa pistää viestiä. Tämä ei varmasti ole paras kanava löytää kyytiläistä, mutta en pidä esimn blabla sovelluksesta ja juuri muita en tiedä. Ehdottakaahan hyviä sivustoja tai faceryhmiä? Meillä on pakettiauto ja tilaa on edessä kolmelle eli meidän lisäksemme vain yksi mahtuisi kyytiin ja hieman ahdasta voisi olla. En pyri löytämään kyytiläistä koko tälle välille, koska tilanpuute saattaisi alkaa vaivaamaan, mutta välillä voisi olla mukavaa saada juttuseuraa. :)

[email protected]

3
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Vs: Euroopan tietullit
« : 13.12.2017, 21:35:21 »
Tietullit pystyy aina kiertämään! Pakko tuulettaa, että ajoimme Suomesta Portugaliin maksamatta ainoatakaan tiemaksua! :) Ainoastaan Ranskassa oli hetkittäin tilanteita, että moottoritie olisi houkutellut. Jos ajoimme pitkään pienten kylien läpi ja hiljentelimme liikenneympyröihin, vieressä kulkeva motari alkoi tuntua puoleensavetävältä. Toisaalta Ranskassa oli paljon myös ilmaisia moottoriteitä. Puolassa oli myös hetkittäin tuskastuttavan hitaita teitä, mutta toisaalta niillä alueilla missä ajoimme, maksulliset moottoritiet eivät olleet edes vaihtoehto, niitä ei vain ollut. Puola on niin iso maa, että sitä läpi ajaessa tuli vastaan kyllä kaikki mahdolliset tiemuodot: paljon oli hiljaista, leveää ja hyväkuntoista 100 km/tunnissa tietä, jossa oli säännöllisesti ohituskaistoja. Suosittelen vain laittamaan googlemapsiin asetuksen "vältä tietulleja" ja ajella menemään, sillä se on mielestäni stressittömintä, kun ei tarvitse miettiä vinjettejä tai muita! :)

4
Eurooppa / Vs: Portugalin tiemaksut?
« : 13.12.2017, 21:24:41 »
Yksinkertaisinta on, kun kiertää maksulliset tiet. Portugalissa on kolmenlaista maksutapaa motarille, joten koskaan ei voi tietää, kuinka maksetaan. Nuo elektroniset tunnistimet ovat helppoja - tosin joudut ostamaan laitteen - mutta joskus pitää maksaa netissä tai joskus käy myös postista ostettu kortti, johon on ladattu tietyn verran euroja. Me ajoimme Suomesta Portugaliin asti maksamatta mitään tiemaksuja! Täällä Portugalissa tuumimme, että ehkä joskus voisi maksaakin jos moottoritie menee kohteeseen suoraan, mutta emme lopulta onnistuneet selvittämään maksusysteemiä. Paikallisetkaan eivät osaa kertoa, kuinka maksujärjestelmä toimii.  :o

5
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 13.12.2017, 21:15:08 »
Tavira on aivan nätti pikkukaupunki/kylä, jossa ei varmasti viideksi päiväksi ole näkemistä, mutta sieltä käsin voi sukkuloida paikallisjunalla katsomaan muita Algarven kohteita. Taviran ranta - ei keskustassa - on mukava luontovaeltelukohde ja myös Olhao:n läheisillä saarilla, jonne pääsee paikallisilla reittiveneillä, on viehättäviä luontopolkuja ja paljon rantaviivaa käveltäväksi. Kelit voivat olla viileät, mutta useimmiten aurinko kuitenkin paistelee. Algarvessa ei paljon ole historiallisia kohteita, hienoja rakennuksia tai museoita, kuten Espanja puolella, mutta luonto on omalla kuivakkaalla tavallaan hienoa. Olen itse juuri nyt majoittunut Faron rannalle ja täällä lähellä on monia pitkospuureittejä tallattavaksi, flamingoja ja muita lintuja pongattavaksi yms.

6
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 13.12.2017, 21:00:40 »
Faron ranta, Portugali

7
Matkapäiväkirjat / Vs: Pallontallaajien reissublogit
« : 09.04.2016, 23:35:20 »
Blogini pyöräilystä ja junailusta Portugalista Suomea kohden. Tässä jutussa olemme menossa Sinesissä, mutta pääset lukemaan aiemmat postaukset kiinnostuksesi mukaan jos selaat taaksepäin tai valitset kategorian "Kamelipyörillä kotimaata kohden"

http://kulkuritarinat.net/2016/04/toinen-polkaisu-sines/

8
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 07.02.2016, 22:28:06 »
Ourique, Alentejo, Portugali.

Keskellä korpea tähtitaivaan alla. Sammakot kurnuttaa ja lepakoiden siivet suhisee.

9
-Pulau Tiga, Pulau Kapas, Malesia (myös useita muita Borneon saaria)
-Matheran, Intia
-Nongriat, Intia (Meghalaya)
-Valley of flowers, Intia (Uttarachand)
- Kedarnath, Intia
- Armona, Farol, Culatra (Faron edustan saaret, Portugali)

Olishan näitä, onneksi vielä. Loistava aihe! Itseänikin ärsyttää aina liian vilkas liikenne. Pyhäinhäväistys on ennen kaikkea autot ahtailla historiallisilla vanhan kaupungin kaduilla!

10
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 09.12.2015, 17:10:35 »
Onhan täällä ilmat jo vähän viilentyneet, vaikka asumme aivan etelä rannikolla. Lounaassa todennäköisesti vielä pari astetta viileämpää, mitä täällä. Toisaalta, kyllähän tällainen 18 asteen lämpökin vielä menettelee. Itsestäni tuntuu, että tässä lämmössä voisi juuri olla ihanteellista vaeltaa luonnonhelmassa. Ei ainakaan olisi liian hiostavaa. Myöhemmin joulukuun lopussa ja tammikuussa lämpö kuulema putoaa vielä muutaman asteen: päivällä noin 15 ja yöllä 10.

Muutimme tänne Faroon reilu kuukausi sitten. Silloin oli vielä mahtavan lämmintä ja jatkuvan aurinkoista. Jos Portugali kiinnostaa, arjestamme täällä voi lukea: www.kulkuritarinat.net

11
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 09.12.2015, 17:04:39 »
Faro, Etelä-Portugali.

Blogini, jossa kerron arjestamme täällä löytyy osoitteesta:
www.kulkuritarinat.net

12
Intia / Vs: Daman ja Diu
« : 11.06.2015, 13:55:12 »
Kehuinkin nimenomaan Damanin ravintoloita. Diun ravintoloista en oikein muista mitään, joten tuskin ne suurta vaikutusta tekivät. Söimme Damanissa hindukeittiöiden vege ruokaa, emme edes pidä merenelävistä, ja ne eivät tietenkään kuuluisikaan vegetaristiseen gujaratilaiseen keittiöön. Tietty Intiassakin alkaa olla aika sekoittunut tämä ruokakulttuuri, kun ihmiset muuttavat paljon. Pohjois-Intiassa on paljon eteläintialaista tarjoavia ravintoloita ja etelässä vielä enemmän pohjoista ruokaa mainostavia. Yleensä hienommissa ravintoloissa etelässä tarjotaan "north Indian" ruokaa. Onhan se paljon monipuolisempaa kuin etelän pelkät dosat ja idlit yms.  :)   

13
Intia / Vs: Daman ja Diu
« : 23.05.2015, 17:36:36 »
Kyllähän halpa viina varmasti on suurimpia syitä, miksi intialaiset turistit menevät tuolle alueelle. Itse pidin Diun rannoista ja Damanin ruuasta. Nimenomaan näin päin; Damanilla hyvin roskaiset rannat, Diulla kohtalaisen siistit hiekat. Damanin hienot ja ilmastoidut hotelliravintolat tarjoavat uskomattoman herkullista evästä huokeaan hintaan. Gujaratilainen (vaikka Daman ja Diu oma unioni territorio) keittiö on punjabilaisen ohella arvostetuin ympäri Intiaa! Arkkitehtuuri alueella on hyvin samanaltaista kuin Goalla, eli paljon tyylikkäitä portugalilaisia huviloita. Diun keskustan arkkitehtuuri on siinä mielessä vielä näyttävämpää kuin Goalla, että rakennuskanta on yhtenäisempää, liikenne rauhallista ja kirkkoja, linnoja ja vanhoja muureja kohoaa tiheään siellä täällä. Kun me kävimme Diulla muutama vuosi sitten hotellien hinta-laatusuhde oli uskomattoman hyvä; 400 rupialla sai aivan Eurooppa tasoisen huoneen. Suosittelen lämpimästi Diun ja Daman seutuja, kunhan rannoilta ei odota liikoja ja keskittyy enimmäkseen kulttuurimatkailemaan! Damanista pääsee kätevästi Dadra ja Nagar Haveliin heimoalueilla jos heimokulttuuri kiinnostaa!

14
Intia / Vs: Intian plussat ja miinukset
« : 18.03.2015, 16:15:11 »
Plussat:
-maustevivahteiset ruuat
-hennakuviot ja talojen eteen piirretyt rangolat, jotenkin vetoavat taideaistiini
-voimakas valo
-viherkasvit, etenkin villit sellaiset. Keralan ja vaikkapa Sikkimin kasvillisuus uskomattoman rikasta
-vapaina kuljeskelevat eläimet, kuten koirat ja lehmät
-hotellihuoneiden yllätyksellisyys. 300-600 rupialla voit saada mielettömän läävän tai hyvin viehättävän ja siistin huoneen. Koskaan et tiedä, mitä eteesi aukeaa, kun hotellipoika avaa uuden kotisi oven.
-tapiokalastut, Dairy-milk suklaat ja kulfi jäätelö eli monet kioskien pikkuherkut
-aamun raikkaus juuri auringonnousun aikaan
-aamuisten pikkukaupunkien raukeus, niiden hidas herääminen
-ashramit, erityisesti Amman ja Sai Baban ashramit. Edullisuus, rauhallisuus, loistava ruoka ja kauniit puistoistutukset

Miinukset:
-bussien korvia vihlovat tööttäysäänet ja pauhaava musiikki
-jampat, tarkoittaen nuoria poikia, jotka tulevat tekemään tuttavuutta mielipuolisen innostuneesti osaamatta sanaakaan englantia. Vaikka he eivät edes lähestyisi meitä matkailijoita, heidän läsnäolonsa saattaa usein olla häiritsevää: he liikkuvat kymmenen hengen porukoissa, tönivät toisiaan tai takovat rakastavasti hartioille, kävelevät käsikädessä ja näyttävät viiksineen ja kauluspaitoineen täysin samasta puusta veistetyille. Heidän tietty persoonattomuutensa ja valtava hurmoksellinen joukkovoima on suorastaan pelottavaa!
-huonot nettiyhteydet (ei tietty kaikkialla), olen netistä lähes riippuvainen.
-monsuunisateet, jotka vain jatkuvat ja jatkuvat ja kaikki on pysyvästi kosteaa vaatteita ja sängynlakanoita myöten.
-toukokuun kuumuus, kun hikinorot kutittavat ikävästi iholla
-ruoka-ajat tietyissä kaupungeissa. Koillis-Intiassa esimerkiksi on aivan yleistä, ettei ravintoloista saa lounasta kuin keskipäivällä ja seuraavan kerran ateria irtoaa vasta illalla 20 aikoihin.
-idlit ja dosat eli tyypillinen etelä-intialainen ruoka
-henkilökultit esim gurujen sokea palvonta. Intiassa on paljon hienoja guruja, mutta heidän sokea seuraamisensa johtaa vaaralliseen oman ajattelun patoamiseen.
-pätemisen tarve. Usein bussien rahastajilla, hotellien työntekijöillä tai pikku virkailijoilla on ihmeellinen tarve korostaa omaa asemaansa ja määräillä ihmisiä pelkästä määräilyn ja nöyryyttämisen ilosta.
-hotellikirjat ja etenkin c-kaavakkeet. (tietty myös kaavakkeiden puute, koska silloin hotelliin ei pääse). Väsyneenä hotelliin saapuessa tuntuu kuin noiden kaavakkeiden kysymykset olisivat loppumattomia. Silloin ei välttämättä ymmärrä, miksi virkailijan on oleellista tietää: mistä olet Intiaan tullut, mihin menet seuraavaksi tai missä viisumisi on myönnetty.

15
Matkapäiväkirjat / Ashrameissa Intiassa
« : 17.01.2015, 11:35:12 »
Blogini www. kulkuritarinat.net uusimmista postauksista löytyy juttua äiti Amman ashramista. Reilun parin viikon päästä olemme menossa myös Sri Sai Baban ashramiin ja sen jälkeen Aurovilleen. Viimeksi mainittu on ehkä paremminkin omavaraisuuteen pyrkivä ekoyhteisö kuin varsinainen ashram, mutta heilläkin henkiset asiat ovat keskeisiä. Jos haluat lukea myös aikaisempia tämän reissun juttuja, jotka koskevat Mumbaita, Lakkadiivien Minicoy saarta, Kochia ym valitse  "Henkistymässä ashrameissa" kategoria. 

16
Intia / Vs: Intian junalippujen varaaminen netissä
« : 01.01.2015, 22:18:56 »
Onhan ne valtion bussit halpoja, yleensä noin rupian kilometri. Toisaalta junat (sleeper-luokka) ovat vielä halvempia, joten pitkillä matkoilla suosin niitä. Valtion busseissa on se ongelma, et aina sisään ei voi "vain kävellä", sillä usein ne ovat niin täynnä, että istumapaikoista saa taistella. Tämä riippuu tietty paljolti siitä, missä päin Intiaa liikkuu ja kuinka isoissa kaupungeissa...Joskus sitä saa kyllä mukavasti yllättyä, kun on odottanut mieletöntä tungosta ja äkkiseltään bussissa istuukin aamutuimaan vain muutama ihminen  :)

17
Yritin kertoa Kolkatassa eräässä hotellissa, että se on ollut kaikkein ensimmäinen majapaikkamme Intiassa. Olimme tuolloin pyörineet Intiassa lukuisia reissuja ja yöpyneet sadoissa hotelleissa, joten halusin kertoa kyseisen hotellin olevan meille sikäli varsin merkittävä paikka. Äänsin kuitenkin "the first" väärin ja se kuullosti kuin olisin sanonut "the worst." Ei ihme, kun respan setä katsoi vähän kummissaan selitettyäni kohteliaasti hymyillen "Tämä on kaikkien Intian matkojemme huonoin hotelli." :)

18
Kirjoitin avopuolisoni kanssa pienimuotoisen opuksen junamatkustamisesta Intiassa. Opuksen ensimmäisessä osassa Kalle antaa käytännön neuvoja, kuinka lippuja hankitaan netistä ja mitä kaavakkaisiin kirjoitellaan paikan päällä juna-asemalla yms. Toisessa luvussa minä viihdytän lukijoita junatarinoilla, jotka piirtävät lukijan eteen kuvan elämästä junissa ja juna-asemilla.

 http://kulkuritarinat.net/tukituotteet/e-kirja-intian-junat-faktaa-ja-tarinoita/

19
Onnea matkaan!  :)

20
Intia / Vs: tripura
« : 09.11.2014, 21:34:34 »
Me pyörähdimme Tripurassa koillisen kierroksellamme. Erittäin hidastahan sinne on maata myöten kulkeutua, mutta ei kai siinä jos vain aikaa on paljon. Tripurasta jäi käteen lähinnä läänin vihreys. Se on suurimmaksi osaksi metsää, mikä on Intiassa harvinaista ja läänin väkilukukin on kohtalaisen pieni. Sinänsä siis ihanteellisen rauhallista seutua. Hindu läänihän tuo on, toisin kuin lähes kaikki muut koillisen läänit. Jos haluat nähdä omintakeisempaa meininkiä, eli heimoseutuja, suosittelen Tripuraa enemmän vaikkapa Nagalandia tai Meghalayaa, varsinkin jälkimmäinen on hyvin kiintoisa lääni ja erittäin luonnonkaunis.

Sivuja: [1] 2 3 ... 24