Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - anssku

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 24
21
Intia / Vs: Päätin reissaa yksin intiaa. Oisko neuvoja.
« : 09.11.2014, 21:07:30 »
Intiassa voi reissata monella tyylillä, niin kuin oikeastaan joka paikassa. Sanoisin, ettei Intia ole erityisen "raaka paikka" jos pysyt paljon kolutuilla reissaajareiteillä. Kun olet nuori ja vähemmän matkaillut, suosittelen, että pysyt kylissä ja kaupungeissa, joissa on paljon muita reissaajia, hyvät reissaajapalvelut, hinta-laatusuhteeltaan hyviä hotelleja ja länkkäreihin tottuneita paikallisia. Näitä suosittuja ja helppoja reissukohtewita Intiassa ovat esimerkiksi Hampi, Pushkar, Goan rannat, Gokarnan rannat, Mamallapuram, Cochi, Munnar, pohjoisen Dharamsala jne. Nämä nyt eivät olleet missään järkevässä reittijärjestyksessä, mutta tulivat vain sattumoisin ensinnä mieleen. Kannattaa ainakin aloittaa näistä matkailukeskittymistä, ja jos lennät Delhiin, suunnata ensin Pahar ganjille. Näin saat pehmeän laskun Intiaan. Tietty näissä turismikeskittymissä on se rasittavuus verrattuna muuhun Intiaan, että kaupustelu voi olla stressaavaa. Jos olet "sydän Intiassa" yleensä mitään väkisin kaupustelua ei ilmene ja maaseudulla jopa kerjääminen on harvinaista. Puolensa siis kaikessa. Silti kallistuisin siihen, että turistialueilla on helpompi kulkea, sillä kaikki palvelut kävelevät vastaan kuin itsestään ja mitään ei tarvitse metsästää. Jos olet "pimeimmässä Intiassa" jopa ravintola voi olla joskus vaikea löytää ja paikalliset ovat kyllä yleensä hyvin avuliaita, mutta vähän liiankin innostuneita ja kummissaan valkonaamasta. Jos tosiaan haluat asettaa itsesi likoon, suuntaa noiden helppojen paikkojen jälkeen ulos kolutuilta reiteiltä!  :)

22
Intia / Vs: Parhaat ravintolat Intiassa
« : 02.11.2014, 22:21:35 »
Darw: hauska sattumus, et sinäkin kehuit Premaa  :) No, onhan se kyllä yleisestikin hyvässä maineessa Gokarnalla ja mainostettu reissaajaopuksissa. Ei kuitenkaan yhtään turhaan ylistetty! Avomieheni on pystynyt jopa tuota jäätelöä syömään ilman mahavaivoja, se hyvä saavutus, koska eihän Intiassa yleensä missään voi jäätelöä syödä...Paitsi tehdaspakattuja ja kunnolla jäisiä kauppojen pakastejäätelöitä. Näissäkin saa tarkasti tiirailla, et pakkaukset ehjiä. Myyjillä meinaa aina mennä hermot minuun, kun haluan aina hipelöidä jäätelöä kädessäni, tarkastaa sen ennen ostamista  :)

23
Matkapäiväkirjat / kulkuritarinat.net avattu
« : 17.10.2014, 14:19:21 »
Monet varmaan muistavat minut tällä foorumilla lukuisista blogeistani, lähinnä Intia tarinoista. Nyt olen koonnut ne yhteen uudelle sivulle: kulkuritarinat.net

Parin päivän päässä häämöttää myös aivan uusi reissu Turkkiin. Kyseessä pikainen pyrähdys Istanbuliin, eli varsinaista kulkurielämää ei tällä kertaa ole luvassa, mutta blogi on hyvä polkaista käyntiin tällaisella kevyellä reissulla. Tammikuussa lähdemme sitten jälleen "yllättäen" Intiaan, missä suuntaamme Sri Sai Baban ashramiin ja äiti Amman mietiskelykeskukseen vapaaehtoistöihin ja siinä ohella henkistymään.

Toivottavasti viihdytte tarinoideni pyörteissä!

24
Intia / Vs: Vinkkejä Etelä-Intiaan?
« : 10.10.2014, 22:42:55 »
"Vastaavanlaista ei taida olla tarjolla kuin Darjeelingissa." Pakko kommentoida tähän, että näitä lelujunia on myös Matheranissa.

25
Lentokenttämetrossa ei tarvitse pelätä tungosta. Tuo linja ei mene mihinkään muualle kuin kentälle ja on vähän kalliimpi kuin muut linjat. Tästä syystä siellä ei pitäisi olla mitenkään täyttä. Tarkoitat varmaan Uuden Delhin rautatieasemaa? Matkan sinne pitäisi kestää vaivaiset 20 min eli nopeaa on!

26
Pahimmat intialaiset häirikkö miehet aloittavat tuttavuuden teon yleensä aina kysymyksellä "Missä sinun perheesi on?" tai "Matkustatko aivan yksin?". Jos sinusta tuntuu, että haluat karistaa kyseisen äijän kimpustasi, vastaa "En tietenkään, mieheni on tulossa tänne tänä iltana. Huomenna jatkamme matkaa kahdestaan." Tai voit myös antaa ymmärtää, että näet miehesi aivan pian hotellilla, että olet vain hetkellisesti kuljeskelemassa yksin.

Toisaalta jos olet jo yli 30 v, kosijoita ei luultavasti ilmaannu jatkuvalla syötöllä. Silloin, kun itse olin reilu 20 v en juurikaan saanut rauhaa Intian kaduilla jos lähdin yksin kuljeskelemaan, mutta nyt yli 30-vuotiaana, vain pari äijää tarttui viimeksi matkaan Delhin kujilla. Kauppiaat saattavat tietty häiriköidä, mutta he ovat asia erikseen. Kosijat ovat niitä, jotka eivät muuta osaa hokea kuin "Lähde minun kanssani..." Milloin pitäisi lähteä baariin, milloin hänen kotiinsa. He myös ylistävät aina kauneuttasi, minkälaisia kohteliaisuuksia on tietty hetki aivan mukava kuulla, mutta ei loputtomasti :)

27
Intia / Vs: Koillis-Intian rannat
« : 29.09.2014, 21:54:46 »
Visahknapatnamin tienoilla on kyllä upeita rantoja, mutta monissakaan ei ole majoitusta. Siellä mistä jokin hotelli löytyy, on usein sorruttu ylihinnoitteluun eli tosi vaatimattomastakin huoneesta voi joutua kustantamaan 1500 rupsua. Päiväretkikohteina nuo rannat ovat kyllä mainioita...

28
Intia / Vs: Hill stationit lähellä Mumbaita
« : 29.09.2014, 21:50:15 »
Matheran on aivan mukiin menevä lomailu kukkula. Kaikki hill stationit, jotka ovat noin lähellä Mumbaita ovat tietty viikonloppuisin täynnä rikkaita intialaisia turisteja, ja meno on sen mukaista: kamerat räpsyy ja häsellys on melkoista. Mutta Matheranissa oli kuitenkin hienot luonnon maisemat, rauhallinen liikenne (periaatteessa moottoriajoneuvot kiellettyjä ja kaikki kulkevat hevosilla tai kävellen) ja hyviä ravintoloita. Hotelleista suurin osa on ylihintaisia tasoon nähden, mutta jos kausi ei ole kuumimmillaan, hinnoista pystyy tinkimään. Jotenkin hieman nuhjuisella tavalla kodikas lomakylä! Monien hotellien takapihoilla oli ikään kuin leirintäalueen tunnelmaa monenmoisine pallopeleineen, kiikkuinein ja grilleineen.

29
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 25.05.2014, 12:20:12 »
Hikinen Delhi. Kuumuudesta huolimatta tämä tuntuu Koillis-Intian haasteellisten kaupunkien jälkeen ihanan helpolta ja leppoisalta.

30
Intia / Parhaat ravintolat Intiassa
« : 16.05.2014, 09:01:39 »
Tehdäänpä nyt vielä Intia friikkinä tällainenkin ketju. Missäpäin Intiaa olette syöneet ikimuistoisimmat pöperöt? Missä oli harvinaisen maukas daali tai makuhermoja hivelevä malai kofta? Omat suosikkini:

- Gagan, Port Blair, Andamaanit: nopeaa ja ystävällistä palvelua, kaikissa curreissa, jopa perusdaalissa, uskomattoman paljon vivahteita.

-Prema, Gokarna, Karnataka: Pääruuat vähän tylsiä, mutta välipalat ja jälkiruuat, kuten lassit, jäätelöt ja curdi myslillä koukuttavan hyviä. Jos kerran eksyt tänne, tulet varmasti vielä palaamaan!

-Saravana Bhavan,  Delhi, Chennai ja ympäri eteläisen Intian: Erityisesti "pikalounaat" ovat monipuolisia, thalissa on jälkiruoka ja useammat curryt. Mausteissa maistuu muukin kuin chili. Kyseessä muuten maailman suurin vege-ravintolaketju!

-Blue Sky Cafe, Sudder street, Kolkata: Intialainen ruoka vähän mitäänsanomatonta, mutta länsikeittiön eväät kuten pitsat ja pastat ovat "timanttisia". Paikka on aina lähes täynnä, joten sekin kertoo osaltaan paikan tasosta.

-Govind Bhojanalaya, Guwahati, Assam: Ravintola on rupisen kaupungin hämärä valon pilkahdus. Siinä mielessä hämärä, että paikassa on hieno pehmeä tunnelmavalaistus. Sisustukseltaan paikka on hyvin viehättävä, hyvällä maulla tehty. Ruuassa kestää ikuisuus, mutta on odottamisen arvoista. 100 rupian thali on hinnaltaan ehkä vähän yläkanttiin, mutta monipuolisuutensa ja ravintolan miellyttävän tunnelman takia siitä kannattaa maksaa.

Jälkikirjoituksena: Parastahan on intialainen kotiruoka, peittoaa parhaankin ravintolan tarjonnat mennen tullen! Suosittelen sohvasurffaamaan!
 

31
Intia / Parhaat guesthouset Intiassa
« : 16.05.2014, 05:27:31 »
Intia on täynnä mitään sanomattomia hotelleja, mutta sekaan mahtuu myös satunnaisia guesthouse helmiä. Tarkoitan "guesthousella" alle 10 euron budjettimajoitusta, tosin se ei pelkästään riitä hyvän paikan määritelmäksi. Edellytän majapaikalta myös tiettyä kodikkuutta, jotain omaperäistä, viihtyvyyttä lisääviä tekijöitä, kuten kirjahylly, oleskeluhuone, ystävällinen henkilökunta, keittiö ruuanlaittoon, lautapelejä jne. Kiinnostaisi kuulla, mitä paikkoja teillä tulee mieleen arvoisat reissaajakollegani!?

Tässäpä oma listaukseni viiden kärjestä (ei parhausjärjestystä):

-A.N.D beach resort, Neil, Andamaanit: Loisto hintalaatusuhde, aivan rannan tuntumassa, hauska pitäjä, mökkien isot kuistit oleskeluun, isohko pystyyn homehtuva kirjahylly :)

-Kabur guesthouse, Pelling, Sikkim: Tunnelmallinen ravintolatila takkoineen, sohvineen ja värikkäine kankaineen, valtava kirjahylly, kortinpeluuseen haastava henkilökunta, jolla hymyä riitti, hyvin siistit huoneet upeine vuorinäkymineen.

-Flower house, Kasar devi, Uttarakhand: Nimensä mukaisesti kukat luovat tunnelmaa, pitäjä Virendra leppoisa, pihapiiri viihtyisä oleskeluun.

-Hotel Galaxy, Kolkata: isot siistit huoneet, hyvä sijainti lähellä makoisia ravintoiloita, iso kirjahylly eteisessä, myhäilevät sikhi omistajat.

-By the way, Cherrapunjee, Meghalaya: Huippuavulias ja persoonallinen rastapää isäntä Heprit, vähän askeettiset huoneet, mutta hyvin siistit, pyörien tai mopon vuokraus halvalla, loisto musiiki luo tunnelmaa (reaggae ja Queen), kirjahyllyn tynkä, sijaintina hyvä, koska helppo löytää suoraan tien varresta ja toisaalta luontokohteet kävelymatkan päässä.

32
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 28.03.2014, 16:02:42 »
Tiedättekö muuten voiko lentokentältä saatua viisumia pidentää mitenkään? Onko siihen mahdollista ostaa lisäpäiviä? Monissa muissa maissahan muutaman päivän ylitys, pienellä lisähinnalla on mahdollista. Veikkaan kyllä, että Intiassa ei olla niin joustavia, mut aattelin kysäistä onko kellään tietoa. Suunnittelen, että lähtisin nyt avomieheni perään Intiaan huhtikuun loppupuolella. Hän olisi tulossa pois vasta kesäkuun alussa ja olisi tietty mukava tulla samaa matkaa pois. Ärsyttää, kun kuukauden viisumi ylittyisi vain noin viikolla. Hirveä vaiva alkaa viikon takia hommaamaan tuota kolmen kuukauden viisumia, mut kai se varmaan on pakko?

33
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 28.03.2014, 15:57:38 »
Vielä reilu vuosi sitten avomieheni sai helposti Suomesta käsin vuoden viisumin Intiaan. Ei tarvinnut edes selitellä kummempia kuin, että hän käy siellä usein ja ei haluaisi aina hakea uutta viisumia.

Parisen vuotta sitten hankittiin Sri Lankalta Kandysta Intian viisumi. Yritettiin hakea 6 kuukautta, mutta meille myönnettiin vain kolme. Se oli pienoinen shokki silloin, kun meitä ei ollut kukaan varoittanut, että yleensä suomalainen ei saa ulkomailta yli 3 kuukauden viisumia Intiaan. (viissin hyvin harvinaista, että saa) Jouduttiin muuttaan suunnitelmia, mutta jälkikäteen se tuntui vain hyvältä ratkaisulta. Yli 3 kuukautta Intiassa putkeen olisi kuitenkin ollut aika rankkaa, on se sen verran armotonta pyöritystä :)

34
Lentomatkustus / Vs: Hki-Vantaan uusi lepoalue
« : 28.01.2014, 10:40:09 »
Jes, loistavaa!  :) Kiitti vastauksesta!

35
Lentomatkustus / Vs: Hki-Vantaan uusi lepoalue
« : 26.01.2014, 17:17:20 »
Mahtavan hyvin tuli nukuttua tuolla kapselisängyssä parisen kuukautta sitten! Luin vain jostain, että hanke oli kokeilu, joka päättyi joulukuussa. Onko kenelläkään tietoa onko huone vielä toiminnassa? Nyt muutaman päivän päästä pitäisi nukkua jossain Helsingissä ja hotelliin en ainakaan aio mennä...

36
Intia / Vs: Kokemuksia pohjois-intiasta?
« : 19.10.2013, 15:01:35 »
Sikkimin aluekin on Pohjois-Intiaa ja aivan uskomattoman hienoa seutua!

37
Intia / Vs: Kokemuksia andamaaneista?
« : 08.09.2013, 14:57:54 »
Olisko muita suomalaisia Andamaaneilla seuraavan 3-4 viikon aikana? Ois mukava istahtaa iltaa!

38
Intia / Vs: Missä viipyillä pidempään
« : 27.08.2013, 16:39:16 »
Kiitti Iltsu vinkista! Tuli sopivaan valiin, silla olemme juuri matkalla tuonnepain.

Orissasta kyseltiin. Chilika laken alue on aivan nattia, vaikka ei siella nyt varmaan kovin kauan houkuttele viipya. Chandipuri on mukavan rauhallinen rantakohde (tai ainakin oli 4 vuotta sitten), jossa aallot vataytyvat kilometrin paahan laskuveden aikaan.

40
Intia / Vs: Kokemuksia andamaaneista?
« : 16.08.2013, 20:03:04 »
Kiitti infosta! Tuonne Long islandille menemme kyllä ehdottomasti, kuullosti niin hienolle. Kaipaamme nimenomaan rauhaa, emme tarvitse juuri mitään palveluita. Sademäärät vähän pelottavat, mutta jospa se ei aivan koko ajan satelisi. Meillä ei ole vielä paluuta varattuna, joten voimme paikan päällä sitten katsella, kuinka viihdymme ja millainen sää on. Tarkoitus olisi olla siellä kuukausi, mutta suunnitelmamme ovat joustavat...

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 24