Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ornamentti

Sivuja: [1] 2
1
Matkaseuraa / Goa - marraskuu
« : 01.11.2006, 12:01:22 »
Täällä on 2 tyyppiä, jotka lentävät huomenna Goaan kahdeksi viikoksi. :) Yksäriä sopii laittaa!

2
Ranska / Pariisi
« : 20.04.2006, 23:47:41 »
Tietääkö kukaan, onko Anaïs Nin haudattu Pariisiin - ja jos on, niin minne?

/Heh, taisin jo saada selville, että pyhiinvaellus Ninin haudalle ei taida Pariisinreissullani onnistua...

No. Ken tietäisi, onko Pariisin museoissa Frida Kahlon maalauksia? Olen ihan avuton etsimään verkosta tällaista informaatiota. :oops:

3
Intia / Intian viisumi
« : 27.03.2006, 21:19:57 »
Uuden Kuukausiliitteen jutussa Intiassa majailevat tyypit kertoivat, että he käyvät säännöllisin väliajoin jossain Intian naapurimaassa uusimassa viisuminsa... tai jotain.

4
Tyhmät kysymykset / Reilauksesta D-vyöhykkeellä
« : 21.06.2005, 12:41:19 »
Me päätimme vuosi sitten D-vyöhykereilimme Puolan Gdanskiin, josta matkattiin lautalla Ruotsiin ja sieltä Viking Linella kotiin. Oli ihan kivaa vaihtelua bussissa istumiselle.

5
Jep. Kiitos kiinnostuksesta, mutta valitettavasti se tuli liian myöhään.  :)  Bonukset vanheni jo. Ihan naurettavan pienellä rahasummalla tuon oisi kyllä saanut tai vaikka ilmaiseksi.

6
Minulla on tällainen lehden tilaajalahjana saatu lahjakortti, jota en itse halua käyttää (koska inhoan ruotsinlaivoja). Huolisiko joku sen, ettei se ihan hukkaan mene? Voisin esim. myydä sen jollain (halvalla) hinnalla...? Kortissa lukee näin:

Bonuskortti

Tämä bonuskortti oikeuttaa miniristeilyyn Turusta 2-4:lle henkilölle yhdessä B- tai C-luokan hytissä: aamulähdöillä su-pe klo 8.45 sekä iltalähdöillä la-to klo 21.00.
Bonuskortti on voimassa 15.8.-30.9.2004.
Voit varata matkasi myös netissä www.vikingline.fi/risteilyvaraukset
Matkustajamaksu 4 e/hlö 12 vuotta täyttäneet.

Ikärajat su-to 20 v., pe-la 23 v.


Voin antaa kortin ihan ilmaiseksi, jos suostut tuomaan minulle pullon Vanhaa Tallinnaa tuliaisiksi  :D Maksaisin toki pullon itse... heh. Joo. No jaa. Mutta haluaako joku risteilylle? Vastauksia!  :wink:

7
Fleecemakuupussi on kätevä, kevyt, pieneen tilaan mahtuva ja lämmin. Omani sain äiskältä, joka oli tilannut sen Hobby Hallista tai Ellokselta tai jostakin...

8
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Pahinta kahvia
« : 11.08.2004, 22:38:03 »
Splitissä rantakahvilassa "espresso"... niin kitkerää että irvistys jäi kasvoille koko loppupäiväksi. (Suomessa tosin saa paikoin ihan yhtä kaameata espressoa.)

9
Varusteet ja pakkaaminen / naisten rinkkojen testi
« : 06.08.2004, 16:24:59 »
Joopa joo, minunkin Halti-rinkkani on naisten mallia, siinä on mm. leveämpi lantiohihna. Heh, tämän kokoisen tytön lantio mahtuisi kyllä tavallisenkin hihnan sisään. :D Mutta hyvä rinkka se on, 55-litrainen ja kaunis punamusta yksilö.

10
Yleinen / Haaveilua?
« : 23.07.2004, 15:51:20 »
Etelä-Amerikkaa kiertämään. Huokaus...

11
Terveys ja turvallisuus / Juomavesi
« : 07.07.2004, 21:17:24 »
Eilen tuli tv:stä joku loisdokumentti... En itse katsonut sitä, mutta lehden ohjelmaesittelyssä mainittiin Kreikka varoittavana esimerkkinä. Joku britti oli huuhdellut Kreikan vesijohtovedessä piilolinssinsä ja saanut silmäänsä jotain matoja, eh, ja silmä lienee pilalla.

Joku dokumentin nähnyt ehkä tietää paremmin?

Itse pesen reissussa ollessani hampaat pullovedellä, varmuuden vuoksi (ja terveenä olen pysynyt).

12
Yleinen / Lapsen kanssa maailmalle
« : 07.07.2004, 21:12:54 »
En ole lapsekas, mutta ihan rohkaisuksi: ystäväni ovat reissanneet muksunsa kanssa vaikka missä. Lapsen ollessa puolivuotias he matkasivat junalla Espanjaan, noin esimerkiksi. :) Kai se vähän eri asenteen vaatii, mutta kaikki on mahdollista. Olenpa kuullut, että jotkut ovat reissanneet kuukausikaupalla Intiassakin lastensa kanssa ja jopa välttyneet kaikilta taudeilta.

13
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Festarit!
« : 22.06.2004, 10:19:20 »
Provinssi ehtikin jo mennä, siellä olin niin kuin aina.
Tammerfestissa Tuomari Nurmion & Alamaailman vasaroiden sekä Tehosekoittimen (hemmetin kallis) keikka - mutta pitäähän Tehis nähdä sen viimeisen kerran.
Heinäkuun lopulla ensimmäistä kertaa Faces-etnofestareille!

14
Minä sanoisin, että ihan turvallista on. Eiköhän baarien sulkeutuessa rautatieasemallakin ole jo hälinää ihmisten mennessä töihin sun muualle. Eurooppareissauksen jälkeen Tukholma sitä paitsi tuntui ainakin itselleni oikein tutulta ja turvalliselta paikalta. :)

Jos minä selvisin yöstä Gyékényesissä, niin etköhän sinä selviä yöstä Tukholmassa. ;)

Päärautatieaseman läheistä kirkkopuistoa ehkä kuitenkin kannattaa välttää päiväsaikaan - yritettiin istahtaa sinne hetkeksi väsyksissämme, ja heti joku virka-asuinen nainen tuli selvittämään meille, että "olisiko kiva jos joku istuisi sinun hautasi päällä?" Jossain kivenreunalla kun istuttiin. Puah...

15
FAQ / FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« : 15.06.2004, 16:04:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Ainuska"
Aamuni kuluksi raapustelin hyödyllisiä ilmaisuja viroksi. En vastaa typoista tai muistakaan virheista. (tota on niin paljon helpompi puhua kuin kirjoittaa)

"Soovin minna..." Haluaisin mennä...
"Kas see buss läheb..." Meneekö tämä bussi...
"Palun kirjutage maha" Kirjoittaisitko sen ylös
"Kus on..." Missä on...
"Kui palju?" Kuinka paljon?

(lausu b=p ja g=k)

Viroa on ihan turvallista puhua vähän kun yleensä vastaukset (esim. kaikki lukusanat) ymmärtää ilman mitään opiskelua, jos vain kysyy yksinkertaisia asioita.

Virossa kannattaa ängetä jokaiseen kysymykseen sana "palun", mikä on kuulemma jotakuinkin sama asia kuin ranskan "s'il vous plaît" tai englannin "please". Tarttossa puoli vuotta asuneen ystävän mukaan virolaiset loukkaantuvat pahasti, jos unohtaa palun-sanan käytön.

Siis esim. näin:

Palun kaks tram piletit =Saisinko kaksi raitiovaunulippua, kiitos

Ääntäminen menee suunnilleen noin, kirjoitusasusta ei ole hajuakaan. ;)

16
Eurooppa / Puola, tuo ihanien elämysten maa?
« : 15.06.2004, 15:54:41 »
Gdansk oli aika pelottava paikka.  :wink: Paikoin kuin jostain Tim Burtonin leffasta. Mustia takorautaisia, vänkyräisiä porraskaiteita ja vesirännit veistetty terävähampaisten kalojen muotoon. Siinä keskustan suurimmassa kirkossa on 14 m korkea astronominen kello, jonka suunnittelijan silmät puhkaistiin, jottei hän loisi kilpailijaa kyseiselle kellolle. Lisäksi olin Gdanskin Green Wayssa puolivarma siitä, että minulle syötetään myrkkysieniä. ;) Hengissä kyllä ollaan vielä.

Joo. Kaunis kaupunki se Gdansk, viihdyin siellä (vaikka tästä ehkä eri kuvan saikin).

17
Tyhmät kysymykset / Hjälp...??? Muutama kysymys...
« : 15.06.2004, 15:35:52 »
Toukokuussa Osuuspankin Electronilla nostaminen maksoi ainakin Puolassa 5 e / nostokerta, auts. Suomessahan tuo ei maksa mittään.

18
Eurooppa / Re: Itä-Eurooppa (:
« : 15.06.2004, 15:30:12 »
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
3.)Entä jos budjetti on pieni n. 400 e ja sillä on ajateltu ensikertalaisena mennä (ilman reililippua) n. kuukauden päivät niin kuulostaako toivottomalta? Luonne kun on vaatimaton myös pakollisissa... (asuminen, ruoka ja matkat)

5.) Miten hyvin näistä mestoista löytää nettipäätteitä?


Ainakin 3 viikkoa selviää hyvin tuolla budjetilla, vaikka välillä söisikin (kohtuuhintaisessa) ravintolassa, joisi pari olutta tai ostaisi kivoja tuliaisia. Jos luonne on vaatimaton, niin mikäs siinä. Kannattaa nukkua paljon junassa ja matkustaa lisämaksuttomilla junilla.

Joku hätäkassa on hyvä olla mukana (siis vaikka tilillä vähän ekstrarahaa), jos jotain yllättävää tapahtuu.

Ei siis kuulosta toivottomalta.

Nettikahviloita on ainakin D-vyöhykkeellä kaikkialla.

19
Eurooppa / Itä-Eurooppa (:
« : 15.06.2004, 15:19:31 »
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Onko Puolassa sitten vaarallista? Jos ajattelelee ettei Helsingin keskustassakaan perjantai-iltana klo 24 ole niinkään vaarallista koska siellä on paljon kaikkia ihmisiä liikkeessä.


Ei siellä kai sen vaarallisempaa ole kuin Hgissäkään. Mutta Puolaan/Puolasta matkaavissa yöjunissa on vaarallista: niissä liikkuu ammattirikollisia jotka kyllä osaavat hommansa.  :? Eivät ne kai tiettävästi ihmisiä fyysisesti vahingoita, mutta puukot niillä näyttää olevan mukana.  :( [/u]

20
Yleinen / missä parhaat katusoittajat?
« : 15.06.2004, 15:11:46 »
Prahassa oli vuosi sitten jotkut mustalaismusiikkifestivaalit, joiden esiintyjät kulkivat myös kadulla soittamassa ja laulamassa. Tämä neiti alkoi vetistellä kuullessaan mustalaismuusikoiden kaunista ja haikeata musisointia...

Krakovassa siinä keskeisellä aukiolla oli toukokuussa venäläismusiikkia upeasti haitarilla soittava setä. (Ja vähän matkan päässä hassu, pitkäviiksinen - pitkällä tarkoitan noin puolta metriä - ties mihin mongolien perinneasuun pukeutunut katumuusikko jonkun omituisen kielisoittimen kera.)

Sivuja: [1] 2