Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kirnauskis

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Eurooppa / Vs: Sveitsin Alpit
« : 11.04.2012, 13:54:43 »
(Heilahtaa vähän ohi Alppi-aiheen, sorry.)
Toisin kuin heti luulisi, Sveitsi on loistava pyöräilymaa. Ylämäet on helppo välttää, kun ajaa jokilaaksoja. Tai pahimmat mäkiosuudet menee junalla. Ihan parhautta on se, että voi pysähtyä katsomaan maisemia kapeissakin kohdissa, mikä ei niin autoillessa onnistu.

Lisätietoja vaikka täältä:
http://www.veloland.ch/de/welcome.cfm


2
Menimme kesäkuussa 2010 Moskova-Vladimir-Irkutsk-Vladivostok sekä tietenkin myös pätkän Helsinki-Pietari. Paluu Aeroflotilla. Mieheni, jonka kanssa en vielä silloin ollut naimisissa, mutta Siperia opetti ja seuraavana syksynä mentiin, oli noin viisi vuotta sitten mennyt Trans-Mongolian, joten nyt piti nähdä se Irkutsk-Vladivostok -väli. Aikaa oli hänen lomansa takia kaksi viikkoa eli tosi naftisti. Ennen reissua kahlasin silloiset noin 40 sivua tätä ketjua ja mietittiin eri vaihtoehtoja lippujen varaamiseen. Koska aikaa oli noin vähän, päätettiin ettei haluta käyttää energiaa lippujen ostoon paikan päällä, varsinkin kun tiesimme mihin junaan haluamme ja halusimme olla varmoja että paikat myös saa. Juna olikin koko ajan täynnä. Itse ajattelin, etten nyt vaan jaksa onkia selville että mitkä paikat ovat käytävällä (joihin halusimme), vaikka jollekin muulle tämä on varmaan ihan selvää pässinlihaa. Käännyimme siis Kirillin puoleen.

Reissu oli kerrassaan hyvä aina Belogorskiin asti. Juna pysähtyi asemalla, ostimme yhdeltä mummolta ruokaa. Hyvää oli. Noin tunnin päästä mies alkoi valittaa vatsaansa, naama oli jokseenkin kopiopaperin värinen ja retket vessaan alkoivat olla melko tiheitä. Ei enää puhunutkaan mitään, mikä on aina huono merkki. Iltapäivällä oli jo niin heikossa kunnossa, että hänet piti työntää yläpetille. Junaan päätettiin pyytää lääkäri. Olin kauhusta kankeana: kuinka pitkä pysähdyksestä tulee, viivästyvätkö rahdit sun muu, pitääkö meidän maksaa joku tähtitieteellinen hinta? Ei onneksi tarvinnut. Venäläiset olivat sitä mieltä, että mummolta ostettu ruoka on syyllinen, itse mietin että sen perusteella minunkin olisi pitänyt olla ruokamyrkytyksessä. Noh, juna sitten pysähtyi seuraavalla asemalla ja platskartnyyn purjehti lääkäri sairaanhoitaja vanavedessään ja hillittömän kokoinen oranssi ensiapupakki kädessään. Tutki potilaan, jonka olin siihen mennessä saanut puhuttua viereisen loosin alapetille. Kyseisessä loosissa oli muuten sinä päivänä armeijasta kotiutuneita kundeja, joilla oli ilo ylimmillään ja jotka ehdottivat vatsataudin hoitoon vodkaa. Hauskoja tyyppejä, joita kiinnosti minun sähköpostiosoitteeni samaan aikaan kun heidän vieressään makasi jokseenkin vainajalta vaikuttava mieheni.

Lääkäri antoi miehelleni kipupiikin - tai jotain - takapuoleen puolen junanvaunullisen seuratessa tilannetta, itse junapäällikkökin kävi paikalla. Saimme lääkkeet ja tarkat ohjeet, että miten niitä otetaan. Onneksemme olimme edellispäivänä tutustuneet samassa vaunussa olleeseen venäläiseen englanninopettajaan, joten kieli ei ollut ongelma, oma venäjäni on 20 vuotta vanha D-venäjä.

Pysähdykseen ei kuitenkaan mennyt paljonkaan kauempaa kuin mikä junan normaali pysähdys olisi ollut. Tässä kohtaa matka meni kuitenkin siinä mielessä plörinäksi, että mieheltäni jäi näkemättä nimenomaan se pätkä, jonka takia reissuun oli tultu. Seuraavana aamuna olimmekin jo Vladivostokissa, josta Kirill oli varannut meille huoneen hotellista. Kiitin todella huonevarausta, sillä jo siinä ajatuksessa, että pitää lähteä etsimään majoitusta vieraasta kaupungista huonolla venäjällä kukonlaulun aikaan ja seuralaisena mies, jolla hädin tuskin jalat kantavat ja vessa oli edelleen rakas paikka, oli ihan riittämiin monia vaivoja.

En siis sano, että itse varaamalla olisi jotenkin kauhean työlästä, varsinkin jos kieli sujuu ja aikaa on käytössä riittämiin sekä pystyy olemaan joustava junien suhteen. Eikä mene vatta sekaisin. Oma kokemus oli se (ja tilanne on voinut Venäjälläkin muuttua viimeisen parin vuoden aikana), että siellä ei olla ihan niin nettipohjaisia, itse varaavia jne. kuin mihin olen täällä tottunut. Toisaalta oli monen vuoden jälkeen ihan hauskakin asioida matkatoimiston kanssa. Eikä tarvinnut turhautua, että mitä ne liput nyt oikein maksavat.

3
Se on totta se. Mielelläni kyllä kuulisin, mitä mielestäsi ovat ne monet vaivat, joita lippuja itse ostaessa aiheutuu?

Jopas jotakin. Tää onkin uutta, että joku on mun vaivoistani kiinnostunut :)

4
Vaivat on suhteellisia :)

5
Vielä sekin, että Lähialuematkoilta saa lippuja myös platskartnyyn.

6
Tiedän että tällä saitilla matkatoimiston käyttöä ei katsota kunnioituksella enkä itsekään tee niin selvissä tapauksissa, mutta Trans-Siperia -tapauksessa säästyy monelta vaivalta, jos siihen kuitenkin alentuu. Tarjouksen pyytäminen ei maksa mitään.

Oma kokemus on, että Lähialuematkoilla http://www.lahialuematkat.fi/  on tarvittava ammattitaito, lisäksi heillä on virkailija nimeltä Kiril, joka on kotoisin Vladivostokista ja on spesialisti näissä juna-asioissa. Mukavakin on. Muistaakseni ottavat palkkiota 15 euroa per lippu. Jos pysähtyy Moskova-Vladivostok -välillä Irkutskissa, niin siitä tulee kaksi lippua ja siis kaksi 15 euron palkkiota.

8
Eurooppa / Vs: Unkarin pienemmät kaupungit
« : 21.02.2012, 11:57:42 »
Szilvásvárad. Ei nyt varsinaisesti ole kaupunki eikä kovin ihmeellisiä nähtävyyksiäkään, mutta jos tykkää metsässä kävellä, niin ylös kukkulalle pääsee polkua pitkin. Egeristä noin 20 kilsaa, bussilla pääsee hyvin.

9
Tuo mullakin särähti korvaan heti ekan jakson alussa. Jos Madventuresin tyypeillä on omista reissuistaan kymmenen sentin käsikirjoituskansio, niin tasan Haapasalon jengi tietää mitä menee tekemään. Varsinkin kun lopputeksteissä seisoo isolla käsikirjoittajan nimi.

Mutta muuten ohjelma on tosiaan mainio ja täytti sen tavoitteensa, joka mielestäni matkaohjelmalla on: tahdon Georgiaan!

10
Platskartnyssa on yksi pistoke suurin piirtein keskellä yhden käytäväpaikkalaisen kohdalla. Kun kauniisti pyytää niin siinä pääsee lataamaan. Puhelinta kannattaa pitää päällä vain asemien kohdalla. Akku loppuu väleillä nopeasti, kun puhelin hakee koko ajan kenttää, jota ei ole. Läppärin jättäisin kotiin.

11
Yleinen / Vs: Kampaajalle/parturiin reissulla
« : 07.10.2011, 20:38:38 »
Mun kampaajakokemukset Bangkokista on kymmenen vuoden takaa. Asuin silloin ns. syrjäkylällä, joten tilat ei välttämättä olleet ihan trendiosastoa, mutta hommansa ne osasivat. Hiukset pestiin niin, että asiakas pritsille makaamaan, pesuvati pään alle ja siitä sitten. Hintaan kuului myös päähieronta, joka oli kyllä kauniisti sanottuna kovaotteista meininkiä.

Mutta sitten tämä kokemus Krabilta. Mun olis pitänyta tajuta, että nyt en ole ihan parhaissa käsissä, kun kampaamon johtajarouva tuli itse leikkaamaan mun hiuksia ja siinä tullessaan komenteli alaisiaan aika jyrkkään sävyyn. Tajusin vasta myöhemmin, että siinä oli kaikki hermostuksen merkit nähtävissä. Lopputulos oli varsinaista kissa se hiirelle takkia ompeli -jälkeä, jota sitten korjailtiin Suomessa vielä urakalla. Pituus oli sitä luokkaa, että ei tarvinnut hetkeen käydä parturoitavana.

Olen ollut aika rajoittunut kampaajieni suhteen Suomessa (kaksi vakikampaajaa yli kymmenen vuoden aikana), mutta nyttemmin olen tullut siihen tulokseen, että hiukset ovat uusiutuva luonnonvara ja voi saada jotain todella uutta ja hienoa, kun menee leikkuuseen maailmalla. Suomessa se yksi vallitseva trendi on usein tosiaan vallitseva.

12
Yleinen / Kampaajalle/parturiin reissulla
« : 07.10.2011, 16:18:48 »
Olisi hauska kuulla ihmisten kokemuksia parhaista/kauheimmista parturointikokemuksista, samaten jos jollakin on antaa vinkkiä paikoista, joissa ehdottomasti kannattaa käydä karvojansa siistityttämässä.

Omat kokemukset ovat esim. että Thaimaassa ei kannata mennä siihen paikkaan, jossa kutrit kynitään partakoneella ja  että Jenkeissä "vaalea" voi tarkoittaa samaa kuin keltainen.

Nyt haluaisin vaan tietää, että onko Roomassa kenties jokin hyvä kampaamo, jossa voitaisiin suomalainen kuontalo laittaa kohtuuhintaan suht' tyylikkääksi.

13
Wienin Hundertwasser-talo.

Ei ehkä varsinaisesti kaunis, mutta jaksaa viehättää.

14
Naulan kantaan, Absoluto!  :)
Ja vielä jos pystyy olemaan lääppimättä tyttö-/poikaystävää julkisella paikalla, niin aina parempi.

15
Meillä on Jumbon lähellä yksi vakipaikka, johon jätetään auto ja mennään loppumatka bussilla. Vuosi sitten läksimme reissuun marraskuun lopussa ja palasimme kaksi viikkoa myöhemmin. Olimme kuitenkin jättäneet auton kotioloihin halliin, ja se olikin hyvä veto, koska juuri sinä aikana oli satanut sen puoli metriä lunta. Tää kannattaa pitää tänäkin vuonna mielessä, ei sitä autoa nyt niin kauhean kiva ole kaivaa hangesta, varsinkin jos on pitkä lento takana.

16
Ken tahtoo ajaa autolla ykköstietä Big Suria ja muita hienouksia katsomaan, tietäköön että tie on suljettu kivivyöryjen takia. Ollut huhtikuusta alkaen. Sulkemiskohta alkaa noin 30 mailia Cambriasta pohjoiseen

17
Kesäkuussa edessä autoiluretki USAssa ja Kanadassa. Viimein pitkä siivu on ajaa Vancouverista LA:iin ja itselläni on hinku mennä tietä 101. Tahtoo nääs nähdä merta mahdollisimman paljon, vaikka reitti on kai muuten hitaampi kuin sisempänä menevä isompi tie. Kysymys kuuluu nyt: näkeekö siitä 101:ltä vettä laisinkaan tai edes sen vertaa, että sitä kannattaa käyttää?
Ja toiseksi: missä kannattaa yöpyä välillä Vancouver-San Francisco? Sellainen palttiarallaa puolenvälin majapaikka.
Kiitos taas etukäteen :)

18
Itseäni nyt hieman harmittaa, että "keskusteluissa pinnalla" on ihan syrjässä ja leijonanosan sivusta vie "ajankohtaista". Tämä on ihan jees, jos ajankohtaista-osastossa koko ajan tapahtuu jotain, mutta olen epäileväinen. Nyt tuntuu, että käytetyin pala koko sivua on sysätty syrjään.

Ennakkoluuloni osoittautui ennenaikaiseksi :)
Joskus on ihan kivakin myöntää olleensa väärässä...

19
Sillä kokemuksella mikä mulla on noista maista, niin jättäisin Montenegron toiseen kertaan. Enkä varsinkaan menisi Podgoricaan. Ei kaupungissa sinänsä vikaa ole, mutta se on vaan niin ruma. R-U-M-A.
Sen sijaan Bosniassa viettäisin enemmän aikaa. Oma kokemus on kaksi yötä Sarajevossa, jossa olisi voinut olla pitempäänkin ja kaksi yötä Mostarissa, jossa tuo aika oli ihan jees. Junamatka Sarajevo-Mostar on maisemiltaan hieno, varsinkin jos menee aamujunalla. Ruotsalaisella junalla :)
Jos jättää Montenegron pois, niin en osaa sanoa, että miten Albania tulee mahdolliseksi. Joku muu varmaan osaa?

20
Junamatkustus / Vs: Mitä mukaan Siperian junaan?
« : 13.04.2011, 12:18:53 »
- Käteistä rahaa asemaostoksia varten
- kuivashampoota (Klippoteket toimii)
- silmienpimennyslaput
 -jatkojohto, jossa useampi pistorasia (tai mitä ne reijät nyt sitten onkaan). Jos siis matkustaa platskartnyssa. Vaunun keskivaiheilla on pistorasia, mutta siihen hinkuu aika moni. Puhelinta ei muuten kannata pitää koko ajan päällä, koska se hakee kenttää sielläkin, missä sitä ei ole ja akku on heti lopussa.
- hyvät naamanputsausaineet. Ilmassa on paljon nokea tai jotain muuta mustaa ja sen kyllä huomaa iltapesun aikaan.
- viihdykettä ei tarvitse olla paljon, jos platskartnyssa menee. Privahytissä voi käydä aika pitkäksi ja sinne sitten niitä kirjoja, sanaristikoita, musiikkia, pelejä. Ekat tuhat kilometriä on yybertylsää maisemaa, mutta sitten paranee. Jossain Krasnajarskin kohdalla tietäää jo olevansa kaukana.
- puurolle ja nuudelille kuppi, joka kestää kiehuvaa vettä sekä teelle oma mukinsa. Veitsi ja lusikka ei myöskään ole huono idea. Hunajaa/sokeria, suolaa.
- sellainen muovipussi tai muu, jossa voi pitää aamu-/iltapesukamat naulassa roikkumassa vessassa ja josta ne saa kätevästi kaivettua esille. Pöytätilaa ei meinaan ole paljoa.
- jokin pieni lahja, jolla huonotuulisen provodnidzan saa lahjottua ystävälliseksi. Provodnidzan kanssa kannattaa ylipäätään pysyä väleissä.
- jotain karkkia tai muuta, jota voi antaa, jos venäläiset matkakumppanit kovin tutustuvat ja antavat jonkin lahjan. Mikään ei ole niin tylsää, kuin saada huomionosoitus eikä ole mitään, millä siihen vastaisi. Kokonainen sarja euron kolikoita on kans hyvä, esim. tyyliin yhden euron kolikoita eri maista taikka sitten viissenttisestä kahteen euroon.
- käsidesi

Nämä tietysti pelkän platskartny-kokemuksen perusteella.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8