Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kirnauskis

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8
101
Nostanpa tän, kun osui silmään.

Haltilla on Lauttasaaressa Vattuniementie 23:ssa Outlet-myymälä. On kuulemma väliaikainen enkä tiedä milloin loppuu. Aukioloajat on ma-pe klo 12-20 ja lauantaina klo 10-15. Voi maksaa käteisellä ja kortilla.

Vaatepuolta melko hyvin esillä, mutta tuurilla voi löytää muutakin hyödyllistä - sain vihdoin asiallisen repun sen Thaimaasta ostetun ja 20 markkaa maksaneen muodottoman möykyn tilalle!


102
Eurooppa / Pukeutuminen Romaniassa kesäkuussa?
« : 16.05.2008, 10:42:59 »
Kesäkuun 7.-22. olen Romaniassa, josta suurin osa varmaankin Transsilvaniassa. Nyt tämmöinen perinaisellinen kysymys, johon en kaivamisesta huolimatta ole saanut tyydyttävää vastausta: Millaisella vaatekerralla matkaan? Romaniassa reissanneet, kertokaa - mennäkö ihan hellekamoilla vai pitääkö olla jotain lämpöisempääkin? Saderompetta?

103
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Snorklausvälineet
« : 13.05.2008, 10:00:10 »
Tässä vielä yksi hintatieto: Toissatalvena Koh Lantalta ostin snorkkelin ja maskin, jonka linsseissä silmälasivoimakkuudet (veden taittokerroin tietty huomioonotettuna), setti maksoi noin 80 euroa. En tiedä hintaa Suomessa, mutta vehkeet toimii kuin unelma ja hauskaahan oli veden alla nähdäkin jotain.

104
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: kibbutsi
« : 25.04.2008, 12:02:25 »
Olin kibbutsilla marras-tammikuussa 1990-luvun alussa, joten kaikki tietoni eivät ole todellakaan enää ihan ajantasaisia. Sen nyt voin sanoa, että ei Israelkaan ole talvella mikään lämmin maa, nahkarotsi on ihan paikallaan vaikka ilman sukkahousuja vielä pärjäiskin (naiset siis...). Kylmäksi koko jutun tekee se, että sisällä ei ole mitenkään ihmeellisiä lämmitysjärjestelmiä eli jos ulkona on vaikka 15 astetta, niin melkein sama voi olla sisälläkin. Työ ei ole rankkaa mutta sitä tehdään kuutena päivänä viikossa ja siinä voi olla alkuun vähän opettelemista.

Silloin ainakin ElAl tenttasi ennen koneeseen pääsyä moneen kertaan monta asiaa ja asioita huomattavasti joudutti, kun pystyi esittämään dokumentit siitä, mihin on menossa ja kenen kanssa. Nyt voi olla asiat toisin lentoyhtiölläkin ja voi sitten paikan päällä valita, että mihin menee.

Kontaktien solmiminen kibbutsilaisiin jäi aika vähiin, koska halusivat pitää välimatkaa, kieltä oppii kyllä pakostakin. Olin Kiryat Anavimissa, jonka nettisivun osoite on http://kiryatanavim.homestead.com/
On n. 10 km päässä Jerusalemista joten siitä pääsee aika sujuvasti mihin päin maata sitten haluaakin.

105
Eurooppa / Vs: Lechin juna-asema?
« : 27.03.2008, 15:24:29 »
Tuhannet kiitokset!

106
Eurooppa / Lechin juna-asema?
« : 27.03.2008, 14:21:29 »
On varattuna lennot Zurichiin ja siitä pitäisi päästä Lechiin mäkeen. Mut mikä kumma on Oikea Virallinen juna-asema Lechin lähellä kun ei sen nimellä tunnu löytyvän?

107
Olin tuolla suunnalla kaverin kanssa viime kesänä. Lento Austrian Airilla Wienin kautta Sarajevoon, siitä junalla Mostariin ja siitä bussilla Dubrovnikin kautta Montenegroon. Takaisin samalla lentyoyhtiöllä Podgoricasta Wienin kautta Helsinkiin. Aikaa meni kaksi viikkoa.

Kotor on kiva ja idyllinen paikka, mut heinäkuussa kuuma koska sitä ympäröi vuoret ja seuraus: kaikki sinne tuleva lämpö myös jää. Rantaakin löytyy, mut ei ihan priimaa uimapaikkaa. (Tosin heinäkuussa oli kylläkin kuuma joka paikassa Balkanilla), joten silloin en lähtisi.

Budva on turistihelvetti, sinne todennäköisesti et halua jäädä, jos sussa on yhtään Pallontallaajahenkeä.

Ulcinj siellä etelämmässä on ihan ok, paljon kosovolaisia lomailijoita, joten hinnat on aika alhaiset. Länsimaalaisia turisteja ei juuri näkynyt. Domatia-tyyppisiä majoituksia hyvin saatavilla, varsinkin pääkadun varrelta löytyi yksi kiva, jossa huone oli isäntäväen yläkerrassa, oma sisäänkäynti, kylppäri, jääkaappi ja terassi. Rauhallinenkin oli. Hinta 15 euroa yöltä per lurjus. Voin kaivaa hemmon yhteystiedot esille jos niin halutaan.

Meillä meni matka vähän pieleen siinä mielessä, että kuviteltiin Montenegroon uppoavan aikaa enemmänkin ja lopulta oltiin sitten Ulcinjissa motissa kaikenkattavan helteen kourissa. Nyt jos lähtisin, niin viettäisin enemmän aikaa Bosniassa (maisemat huikeita!) ja vaan muutaman päivän Montenegrossa. Ja niin, kauneus on tietenkin katsojan silmässä, mutta Podgorica oli kyllä yksi ihan ehdottomasti rumimpia kaupunkeja joita olen ikinä nähnyt.

Saksalla pärjää hyvin, jos englanti ei auta joskaan kielen kanssa ei meillä tullut ongelmia.

108
Thaimaa / Pois Bangkokista!
« : 04.10.2007, 16:24:22 »
Nyt tulee kovin negatiivisesti värittynyttä käsitystä Lantasta. Joku toinen voi ja saa olla ihan muuta mieltä, mut itse kyllä petyin.

Tammikuun alussa Lantalla hinnat ei ainakaan olleet mitenkään halpoja (mutta oma vikani: kuka käski mennä sinne just silloin?). Edullinen bungalovi löytyi paikasta "Hans restaurant & bungalows", mut sielläpä olikin rotta/rottia...  joten jäi vähän huono fiilis koko Lantasta. Kaiken kukkuraks saari ei sitten niin kummoinen ollutkaan matkan pituuteen nähden, vaikka kaunistahan siellä tietysti on.

Ruotsalaisten turistien osuus oli myös aika suuri. Sinänsä mulla ei ole heitä vastaan mitään, mut jos haluan kuulla yhtä paljon ruotsia, niin menen mieluummin Ruotsiin.

Omat kokemukset Thaimaasta on viimetalvisen reissun lisäksi kolmen kuukauden työharjoittelu Bangkokin umpithailaisessa asumislähiössä (Moobaan Sethakit), minkä perusteella on jonkinlainen käsitys siitä, mikä on oikeasti thailaista. Niiden antoisien kokemusten jälkeen kun menee noihin rantapaikkoihin, niin pettymyksiä ei varmaan voi välttää.

109
Aasia / Malesian ja Singaporen parhaat paikat?
« : 04.10.2007, 16:04:32 »
Singaporessa eläintarhan yösafari. Olkaa ajoissa paikalla, ihmisiä on jonossa paljon - tosin systeemi toimii hyvin.
KL:n bussiasema itsessään on kokemisen arvoinen.

Itse tulin viime talvena bussilla Singaporesta Bangkokiin ja voin kertoa, että matka on piiiitkä. Välillä KL-Singapore bussi pysähtyy kerran reiluksi puoleksi tunniksi ja välillä KL-Thaimaan puoli samaten tunnin. Plus se pakollinen pysähtyminen, kun bussi sammui tien varteen...

110
Eurooppa / Kreikka ja joulu
« : 23.08.2007, 08:32:40 »
Sain päähäni lähteä Kreikkaan jouluviikoksi ja lentoliput Ateenaan on jo plakkarissa. Nyt kiinnostaa laittaa majoituspuoli kuntoon mut en viittis varailla mitään etukäteen, jos paikan päältä vaikka löytyykin jotain halvempaa ja hauskempaa.

Erityisesti kiinnostaa domatia-tyyppiset ratkaisut. Onko kellään kokemusta näistä ja erityisesti joulun aikaan (saatavuus, hintataso, kannattaako varata jostain byroosta)?

111
Eurooppa / Kuinka monessa Euroopan maassa on tallattu?
« : 16.08.2007, 12:59:52 »
20/45

112
Parjaat hyvin, jos vaan pidat jarjen paassa. Tulet huomaamaan etta sua jopa kohdellaan suojelevammin, jos ja kun olet yksin naisena. Pimealla syrjakujilla ei kannata kavella missaan, ala juo itseasi kanniin, ja jos haluat pelata oikein varman paalle ja saada arvostavaa kohtelua, pida vaatteet paalla. Ei siis paljaita olkapaita eika lyhyita minihameita tai shortseja. Jos viela vaatteesi on siistit, siis ei rypyssa eika haise, niin aina parempi. Tama mielipide perustuu yhteensa kolmen kuukauden maassaoloon.
Hyvaa reissua!

113
Olen mennyt kerran Riikaan Eurolinesilla ja matkustusmukavuus oli mitä parhain. On kuitenkin mainittava yksi erittäin negatiivinen seikka, jonka vuoksi suhtaudun ko. firmaan nykyään melko kriittisesti - ja Matkahuoltokin saa siitä osansa. Ostin liput etukäteen Suomesta välille Tallinna-Riika-Tallinna. Mulle oltiin kuitenkin myyty paluulippu Nordekan bussiin (Latvian bussifirma), mutta siitä ei ollut mainintaa. Niin sitten kävi, että missasin sekä Eurolinesin että Nordekan bussin aamulla, kun piti lähteä kohti Tallinnaa, koska seisoin väärään aikaan väärällä laiturilla. Ja vaikkei Riikan/Riian (miten se oikeaoppisesti taivutetaan?!) bussiasema nyt mikään megaterminaali olekaan, niin ei siinä pysty millään pitämään silmällä kaikkia lähteviä busseja.

Onneksi tajusin hypätä muutamaa tuntia myöhemmin Nordekan bussiin, joka oli vieläpä Eurolinesia nopeampi ja ehdin kuin ehdinkin Tallinkille. Matka takaisinpäin maksoi silloin talvella 2003 seitsemän latia.

Tein myöhemmin reklamaation, koska todellakin lipunmyyjä oli jättänyt kertomatta oleellisen tiedon. Eurolinesin Tallinnan konttori vastasi valitukseeni tyyliin evvk. Jos jotain opin, niin sen että jatkossa en vahingossakaan varaa mitään bussilippuja etukäteen ja jos pitää valita, niin Nordeka voittaa Eurolinesin. Latviassa kannattaa myös osata ongelmatilanteissa latviaa tai venäjää, ja on hyvä myös asennoitua siihen, että palvelukulttuurin kanssa on  vähän niin ja näin.

114
Yleinen / Miten uskaltaa lähteä?
« : 01.06.2007, 16:29:20 »
Enta jos pyydät äitisi sinne reissuun vaikka ekaksi viikoksi kanssasi, niin näkee ettei maailma niin kauhea paikka ole? Toisaalta voit olla aika kiikissä, jos hänellä onkin niin lystiä ettei halua lähteä takaisin Suomeen ollenkaan :)

Ketjua lukiessa tuli mieleen vaan sellainenkin seikka, että joskus on pakko jättää menemättä: Mulle tarjottiin nuorena aupair-paikkaa Sveitsistä, olis kustantaneet kielikurssit ja vaikka mitkä. Teki mieli lähteä, mut kahta päivää aiemmin olin saanut tiedon että isäni oli sairastunut vakavasti ja elinajanennuste oli maksimissaan vuosi. Ja justiin sen viimeisen vuoden mä olisin ollut maailmalla. Jätin siis lähtemättä enkä ole katunut, koska alle vuoden hän sinnitteli ennen kuin siirtyi autuaammille metsästysmaille. Reissuun olen senkin jälkeen päässyt kyllä ihan riittämiin.
Tämän ah niin opettavaisen tarinan tarkoitus on vaan se, että kannattaa erottaa milloin on oikeasti syytä jättää keikka väliin ja milloin pitää kylmästi todeta että moottoritie on kuin onkin kuuma. Jos äitisi on terve ja hyväkuntoinen, niin silloin on turha syyllistyä. Jos taas kuolema oikeasti vaanii ovella, niin reissuun pääsee myöhemminkin, ei nää enää nykyään ole mitään once in a lifetime -juttuja. Mun on tietysti helppo sanoa, kun ei ole vanhempia itkemässä perään ja voi lähteä mihin vaan jos itsestä siltä tuntuu ja rahaa riittää.

Ja ehkä sun kannattaa tehdä äidillesi selväksi tietyt turvallisuusperiaatteet, joiden mukaan toimit reissussa, esim. et hortoile keskellä yötä änkyräkännissä ympäriinsä, ilmoitat säännöllisesti missä menet, et pukeudu sen provosoivammin kuin paikalliset asukkaatkaan ym. ym.

115
No jes Phanatic! Vähän sä oot guru :)
Kiitos!

116
Terve pitkästä aikaa!
Ollaan kesällä lähdössä Balkanille reissuun ja sitä silmällä pitäen yritin onkia jo käytyjä keskusteluja mm. Montenegrosta. Ongelma ilmeni siinä, että taidan olla sen verran pässi, etten osaa käyttää hakutoimintoa niin, että siitä olis oikeasti hyötyäkin. Tai ehkä sitä ei pystykään käyttämään niin?

Jos laitan hakusanaksi vaikka "Montenegro", niin saan kyllä listan kaikista niistä topikeista, joissa tää sana on, mut en pääse suoraan siihen topikkiin vaan kone tarjoaa mulle koko Eurooppaa. Koko Euroopan osiossa taas otsikoita on vaikka lampaat söis eli joudun tekemään saman duunin kuin ilman mitään hakunappulaakin. Jos taas klikkaan haulla saadun listan mitä tahansa linkkiä, niin vastaukseksi tulee sivu, jossa ilmoitetaan että "sivua ei voi näyttää". Onkos tämä nyt oikeasti näin? Voisko joku vääntää rautalangasta? Vai onko mulla koneessa joku säätö pielessä?

117
Tää vastaus menee vähän vierestä eli en tiedä mitä lääkärintodistukseen todetaan näköongelmista kun en sit kuitenkaan sinne sukelluskurssille mennyt. Mutta ostin Thaimaasta maskin ja siihen linssit omilla vahvuuksilla (veden taittokerroin huomioituna). Maksoi 80 euroa ja olipa juhlaa kun kerrankin vedessä näki jotain. Niin että ainakin tällainen ratkaisu on olemassa lepakkouteen (jollainen olen itsekin).

118
Helsingissä ravintola Savotta on niin viimeisen päälle tukkilaisromanttinen paikka, että siinä riittää ihmettelemistä kaupunkilaissuomalaisellekin, vessan ovi pannaan haalla lukkoon ja sitä rataa. Ruokakin on ihan jees. Tuomiokirkkoa vastapäätä.

119
Balkanin maat / Jos lähdet Montenegroon...
« : 07.03.2007, 08:45:57 »
Ja kiitos minultakin!

120
Balkanin maat / Jos lähdet Montenegroon...
« : 06.03.2007, 13:35:24 »
Kaipaan. Lennetään kaverin kanssa kesällä Sarajevoon ja tullaan pois kahta viikkoa myöhemmin Podgoricasta. Siinä välissä on aikomus pyöriä ympäriinsä etenkin Montenegrossa, käydä rannalla ja tutustua elämänmenoon. Rahaa ei tietenkään ole paljon ollenkaan, joten kelpo vinkkejä varsinkin edullisista majoituksista tervehditään kiitoksella. Mitä maksaa esim. kotimajoitus? Tai säällinen hotelli?

Itse en tiedä tuosta kolkasta maapalloa paljon mitään. Kuinka paljon aikaa kannattaa varata siirtymisiin paikasta toiseen, onko maasto sellaista, että normaali kahden tunnin bussimatka kestääkin neljä tuntia? Mitä varustusta on syytä olla mukana? Hyttysmyrkkyä?
Turistien määrä heinäkuussa?

Kiitoskiitoskiitos vastauksista etukäteen.

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8