Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kirnauskis

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8
121
Aasia / Majoitus Singapore ja Malesia
« : 06.03.2007, 13:26:30 »
Jos hostellitasoinen majapaikka kelpaa, niin itse olin pari kuukautta sitten Singaporessa Jalan Besarilla (Basarilla) sijaitsevassa Pass by Bed & Brakfast -majatalossa. Erittäin ystävällinen henkilökunta, rentoakin rennompi ilmapiiri, rauhallista, kaksi ilmaista nettikonetta ja metroasema kävelymatkan päässä eli nopeasti pääsee keskustaan. Sijaitsee Little Indiassa. "Aamiainen" kuuluu hintaan, mut sitä en voi kehua mitenkään.

Paikasta löytyy yhteismajoitushuoneita ja sitten niitä, joihin ei muilla ole asiaa.
Kotisivu tässä (hinnat ja muut yksityiskohdat löytyy sieltä):
http://www.passbybnb.com.sg/index.html

Bussiasemalle jaksaa kävellä mikäli roinaa ei ole mukana aivan kamalasti. Mikään hotelli toi ei ole, mut itse kyllä jaksoin olla siellä neljä yötä ja voisin mennä toisenkin kerran.

122
Yleinen / Reissaajan Helvetti?
« : 26.02.2007, 09:06:46 »
Selitys on siinä, että olen sieltä päin lähtenyt suureen maailmaan aikojen alussa ja kyseisellä asemalla olen viettänyt erinäisiä odotusaikoja. Kouvolan rautatieasemassa tiivistyy kaikki ankeus ja neuvostohenkisyys, jota Suomesta voi löytää. Mutta tää on tietysti sitä ns. kotiseuturakkautta, jota muut ei koe.

123
Yleinen / Reissaajan Helvetti?
« : 23.02.2007, 17:16:06 »
Reissaajan helvetti Suomessa on Kouvolan rautatieasema.
Ja ulkomailla Phuket (oma vika, mitäs menin sinne). Oli liikaa kotimaan kännisiä kansalaisia ja syljettävän korkeat hinnat. Never again.

124
Junamatkustus / Peppu
« : 23.02.2007, 16:45:38 »
R-kioskilta vaan sanaristikkolehtiä pino mukaan ja kyllä hyvin aika kuluu. Ja kirjoitusvälineeksi sellainen lyijäri, jossa kumi kulkee sujuvasti mukana. Tai sit mukaan sudokuja, joiden viehätystä en ole vielä itse löytänyt mut toiset on ihan hulluna niihin.

125
Thaimaa / iPod Bangkokista
« : 22.02.2007, 14:07:34 »
Vähän asian vierestä, mut sinne päin: ken tahtoo halpaa elektroniikkaa ostaa Bangkokista, niin menköön kauppakeskus Panthip Plazaan, joka on lähellä Pratunamia ja joka on pyhitetty pelkästään sähköisille asioille. Paikallisten kavereideni mukaan kaupungin edullisin nykyään.

126
Lainaus käyttäjältä: "Tseppa"
Harkitsin tuota ihan samaa pyyherättiä, mutta tee-se-itse-henkinen kaveri sai pääni käännettyä: just kävin ostamassa samaan hintaan (n.3€/kpl) kangaskaupasta puuvillaharsoa (=vaippakangasta, myös "puklurättinäkin" tunnettu) 2 kappaletta 2 mX70 cm palaset itselle ja miehelle tulevaa Afrikan-talvea varten.  Painoa perstuntumalta ehkä 200-300g (en omista keittiövaakaa joten en osaa tarkemmin valitettavasti sanoa), vaivatta rullaantuu 20X8 cm rullalle. Toivoakseni oli hyvä ostos!


En tiedä luinko ennen viimeisimmän reissuni (3 viikkoa Aasiassa) alkua tän vinkin täältä vai jostain muualta, mut tätä tahoa silti kiitän ja kumarran.  Tien päälle siis ostin tätä ns. kestovaippaa (oli pakko hakea Stockalta kamalaan hintaan, kun kangaskaupoissa ei ollut (!!) harsokangasta). Tollanen kangas on aika ohkasta, joten ompelin reippaana tyttönä kaksi kappaletta vastakkain.

Taittui tosi pieneen tilaan, ei painanut paljon mitään, kuivui nopeasti ja imi kosteuden iholta kohtuuhyvin (kasin arvoisesti asteikolla 1-10). Käytän tulevaisuudessakin.
Erinäisissä majapaikoissa sitten katselin muiden reissaajien kaapin kokoisia rinkkoja ja mietin että koko kotiko niillä on mukana. Ei ollut - niillä oli paksuja froteepyyhkeitä.

127
Osta Etolasta (tai vastaava muovikauppa) pieniä pulloja. Kokeiltu on, eivät falskaa ja maksaa jotain 50 senttiä kappale. Käsimatkatavarakosmetiikkamuovipussi onneksi myös venyy vähän... Itselläni oli Aasian reissulla niin venytetty ja täyteen pakattu pussi, että se herätti jo turvatarkastajissakin kunnioitusta :)
Noi pienet pullot auttaa shampoo- ym. aineissa, mut hiuslakka ja -vaha onkin sit toinen juttu. Ehkä kampaamosta sais jonkun tosipienen purkin tököttiä, joka pitää kutrit kuosissa läpi tulen ja jään?

128
Aasia / Reittiehdotuksia Malesiaan?
« : 15.02.2007, 13:43:18 »
Singapore-KL -yöjunasta en tiedä, mut tammikuussa bussilla sama matka kesti kuusi tuntia. Päivällä.

129
Thaimaa / Missä käydä Bangkokin visiitillä?
« : 12.12.2006, 15:24:48 »
Hei timosalonen, kerrotko vielä miten kannattaa menetellä, kun olen parin viikon päästä aikeissa siirtyä Bangkokin länsipuolen esikaupunkialueelta lentokentälle ja kone lähtee klo 7 aamulla (KL:iin)? Tilaanko taksin etukäteen, kun pitää varmaan lähteä majatalosta (eli kavereiden luota) jotain klo 5 vai meenkö suosiolla johonkin lähempänä sijaitsevaan majoitusliikkeeseen? Saa tähän tietty muutkin vastata.

130
Tsekkaapa Aeroflotin lennot.
Ja onnea matkaan, onnenpekka!

131
Yleinen / Uusivuosi
« : 22.11.2006, 13:49:42 »
Uutena vuotena Kuala Lumpurissa. Ja sieltä Thaimaahan.

132
Lentomatkustus / Thaimaan jatkolennot alennuksessa
« : 15.11.2006, 10:46:45 »
Tuhannet kiitokset sille, joka vinkkasi AirAsian lennoista. Retkeni Thaimaahan laajenee Kuala Lumpuriin. Uusi vuosi siellä, heh. Onko kellään vinkkejä edullisista majataloista KL:ssa?

133
Meilailin tässä taannoin Raya Diversin kanssa ja lähettivät mulle lomakkeen, jossa kysyttiin onko/onko ollut joskus kaikenlaisia terveysongelmia, joista yksi oli paineentasausongelmat lennolla. Jos yhteenkin kysymykseen tulee kyllä-vastaus, niin lääkärintodistus on oltava. Siis myös siinä tapauksessa, että ongelmia on ollut, mutta ei ole enää.

Helsingin terveysasemilla on tiukka linja tällaisille lääkärintodistuspyynnöille eli palvelua ei tipu. Itse ratkaisin tämän asian niin, että menen Thaimaassa lääkärintarkastukseen ja jos sieltä puoltava lausunto tulee, niin fine. Jos ei, niin sitten snorklailemaan vaan...

134
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Uskonto
« : 12.09.2006, 15:53:22 »
Lainaus käyttäjältä: "Skönäri"

Joku täällä sanoi että koko läntinen oikeus järjestelmä perustuu 10 käskyyn. Tämä tarkoittaisi kirkollisissa maissa kuolemantuomiota ateisteille ja muiden uskontojen kannattajille. Ihan niinkuin ristiretkien aikaan.


Tulipas palautetta viattomasta kymmenen käskyni heitosta. Mutta mitähän jos luet ne kymmenen käskyä Raamatusta? Löytyy 2 Moos. 20:1-17. Mistä kohtaa siitä löytyy kehoitus kuolemantuomioista kenellekään? Ja kai tiesit, että maailmassa on nykyäänkin maita, joissa nimenomaan saa kuolemantuomion jos kääntyy kristityksi, niin kuin esimerkiksi Saudi-Arabia?

135
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / -Kuolema-
« : 11.09.2006, 12:34:37 »
Mä nyt en olekaan kauhean syvällinen ihminen, olin kyllä nuorempana mutta vanhetessaan viisastuu... ja laiskistuu... Ja tälläkin saitilla voi näköjään törmätä ristiriitaisuuksiin: toisaalla tulee noottia jos sanoo, että ei-uskovaiset menevät helvettiin ja samoin tulee noottia jos toteaa, että minä en tuomaroi kenenkään ikuisuuskohtaloa. Elämä on näköjään tasapainoilua.

Kymmenen käskyä käsittääkseni on noudatettavaksi tarkoitettu ja niihin kai perustuu myös koko länsimaalainen lainsäädäntö ja oikeuskäsitys, mut koska juridiikan opintoni rajoittuvat muutamiin opintoviikkoihin amk:issa niin en mene vannomaan mitään.
"Kaiken mitä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te samoin heille" on varsin varteenotettava opetus ja siihen Jeesuksenkin sanojen mukaan kiteytyy kaikki lait, jotka Vanhasta testamentista löytyvät. Ja kaikki tämä siksi, että aika ennen kuolemaa olis kivaa tai edes siedettävää.

Ja pedofiileista sanon vielä sen, että Jeesuksen kanta heihin oli aika lähellä sitä mitä ns. kunnon ihmiset ajattelevat: "parempi olisi heille laittaa myllynkivi kaulaan ja upottaa veteen", hän nääs tajusi varmaan paremmin kuin kukaan meistä, että hyväksikäytetyillä tuhoutuu koko elämä vaikka vuosia oliskin paljon edessä.

136
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / -Kuolema-
« : 11.09.2006, 11:29:34 »
No täältä pesee: uskon että kuka tahansa pääsee taivaaseen jos on uskossa eikä uskossaolemiseen käytetyllä ajalla ole mitään merkitystä, 50 vuotta tai sekunti. Jeesus kuoli ristillä puolestamme ja siksi pääsemme taivaaseen - ei siksi että tässä itse oltaisiin niin hirveän hyviä. Ja tiedän että tämä sotii rankasti sitä vastaan, että pahaa tehnyt ihminen ei saisi päästä kuin koira veräjästä. Ei minunkaan mielestäni, mut mä en onneksi päätäkään kenenkään taivas- tai helvettiosuutta. Toisaalta jos uskoontulo olis helppo nakki rikollisille, niin silloinhan vankilat olis uskovaisia täynnä, eikö? Vaan ei taida olla muualla kuin Kiinassa, jossa vapaus uskoa mihin lystää on kyseenalaisempi juttu.

Ja Pekkapoks: en pidä taivaaseenpääsyä automaationa, helvetti on vaan niin vastenmielinen paikka etten sitä mielelläni ajattele, niin kuin en ajattele Lontootakaan joka on syvältä, mut sen sijaan vaikka Ko Taoa kyllä.

137
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / -Kuolema-
« : 11.09.2006, 09:05:08 »
Viikonloppu pois työpaikalta (ja koneen ääreltä) ja sillä aikaa tulee niin paljon mielenkiintoisia kommentteja etten varmaan kaikkea pysty kommentoimaan...

Kun lueskelin noita hautajaiskommentteja, niin tuli sellainen käsitys että jotkut luulevat hautajaisten olevan vainajaa varten. Ei pidä paikkaansa. Hautajaiset ovat sitä varten, että jäljellejääneet saavat surra suruansa ja käsittääkseni tämä riitti on olemassa jossakin muodossa kaikissa kulttuureissa. Totta kai omaiset ottavat vainajan toivomukset huomioon (tuhkaaminen/tietty muistovärssy kuolinilmoitukseen/mitä värejä/mitä lauluja jne.) mutta itse päivänsankari on silloin jo ihan muualla eikä häntä enää paljon hetkauta mitä tapahtuu. Ja kuten olen aiemminkin sanonut, niin kokemuksesta tiedän, että hautajaisia ei missään tapauksessa kannata skipata, varsinkin jos kyseessä on joku läheinen.

Näissä raamatunsiteeraamisasioissa mä pääsen aika helpolla, kun Quu sanoo jo kaiken oleellisen, että kiitos vaan :) Nyt kannattaa vaan muiden muistaa, että ei me kristityt ketään olla tuomitsemassa helvettiin tai taivaaseen, mitä me siitä saatais? No, joku fanaatikko ehkä hyvän mielen mut niitä ei lasketa. Mistä me tiedetään mitä ihmisten mielissä liikkuu tai että kuinka moni sitten yllättäen elämänsä viime metreillä haluaakin pyytää syntinsä anteeksi ja senpä takia Raamattu tästä asiasta meitä varoittaakin.
Lisäksi kaikki me ollaan syntiä tehty ja ihan Jumalan armon varassa tässä mennään eikä kovin aina edes mitenkään liput liehuen.

Itse uskon että helvetti on kaiken kivun, yksinäisyyden, rauhattomuuden ja pelon valtakunta, ja yleensä vältän sen ajattelemista. Mieluummin tähtään ajatukseni taivaaseen - miksi pyörittäisin ajatuksiani sellaisessa mihin en ole menossa kun voin ajatella paikkaa, johon menen?

Restless: Ei uskoontulo ole mitenkään napista painamalla tapahtuva juttu, niin että kuka tahansa pahantekijä voisi tuosta vaan kuitata aiheuttamansa hirveän. Yleensä uskoontuloa edeltää se, että ihminen oikeasti tajuaa olevansa syntinen ja tarvitsevansa armahdusta, sen jälkeen katuu tekemäänsä pahaa, pyytää syntejään anteeksi ja parhaan kykynsä mukaan korjaa aiheuttamansa tuhot. Jos yhtään Raamattua (tai Narniaa :)) tiedät, niin siellä sanotaan, että ei ihminen voi tulla Jumalan luo, ellei Jumala häntä vedä puoleensa. Ja lisäksi ihmisillä on ikävä taipumus paatua, en usko että kukaan yht'äkkiä rupeaa pedofiili-murhaajaksi, kyllä siinä on pakko ollut aloittaa jostakin pienestä, vuosien saatossa hiljentää omantuntonsa ääni ja Jumalan kutsu ja lopulta ollaankin metsässä. Tässä ehkä piilee syy siihen, ettei uskoontulleita ex-pedofiileja juuri ole. Tai mistäs minä tiedän, ehkä ne ei vaan puhu taustoistaan?

Joka tapauksessa olen onnellinen, että tämä anteeksisaamisen mahdollisuus on olemassa, vaikka en itse suuri rikollinen olekaan. Ihan riittävän pahalta tuntuu silloinkin, kun on rakkaalle ihmiselle sanonut jotakin loukkaavaa tai jättänyt tekemättä jotain, josta olis toiselle ollut hyötyä/hauskaa. Enkä varmaan ole ihmiskunnan ainoa näin ajatteleva.

138
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / -Kuolema-
« : 08.09.2006, 15:55:36 »
Kiitos viikinkisivistyksestä :) Tein heistä aikoinaan lukiossa jonkun esitelmän ja siinä yhteydessä opiskelin heidän "taivasasiansakin", mut koska vettä on paljon virrannut erinäisissä joissa sitten lukiovuosieni, oli päässyt unohtumaan.

Tico: Jos kidutuksesta puhutaan, niin voinpa kertoa että vaikka kuolemaan liittyvät asiat ovatkin itselläni reilassa, niin fyysistä kipua oikeasti pelkään. Oma kipukynnykseni on noin nanomillin korkuinen ja niinpä toivonkin, että kun kuolen niin kuolen nopeasti ja ns. saappaat jalassa. Tai jos hitaasti pitää kuolla, niin sitten on syytä olla sellainen lääkitys että takapuolikin on tunnoton (ja tämän muuten sanon aina hammaslääkärissä :))

139
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / -Kuolema-
« : 07.09.2006, 14:06:54 »
Pekkapoks: Hyvä kysymys - sä olet nasta :)
Itse asiassa on ihmisiä, jotka on tulleet takaisin kertomaan, itsekin tunnen yhden. Mutta loppujen lopuksihan tämä on uskon kysymys eikä mitään mitä tieteellisesti todistetaan. Kun kerran kysyit, että onko muitakin taivaita, niin itse uskon siihen taivaaseen, jossa rauha vallitsee jne. enkä esimerkiksi siihen viikinkien viimeiseen olotilaan, jossa istutaan pitkillä penkeillä ja juodat päivät pitkät simaa (vai miten se niillä meni?) mut Suomi on vapaa maa ja mun puolestani kukin uskokoon mihin lystää.

Alunperäisessä tekstissäni ekan kappaleen pointti oli se, että kiitin Quuta siitä, että sain selville, etten ole ainoa Jeesukseen uskova tällä saitilla. Kaltaisteni löytäminen kiinnostaa siksi, että heidän reissukokemuksistaan olisi kiva kuulla ja ehkä jakaa joitakin omiakin kokemuksia, kuten esim. se että nimenomaan tunnustavana kristittynä pääsin kerran Bangkokissa tapaamaan paikallista buddhalaisen luostarin munkkien päämiestä - se oli meinaan aika huimaa!

140
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / -Kuolema-
« : 07.09.2006, 08:54:55 »
Tämäpä mielenkiintoinen puheenaihe. Mietin itse tässä jokunen päivä sitten, että uskaltaisinko avata topicin, jossa kyselen että löytyiskö täältä muita uskovaisia kuin itsekin, mut en sitten tehnytkään sitä, kun vissiin säännöissä kielletään uskonnosta puhuminen. Mut nyt tuli selväksi, että täällä on ainakin toinen, joten kiitos Quu :)

Kuolema on itselleni tullut melkoisen tutuksi, kun 10-vuotiaana hautasin äitini, 20-vuotiaana isäni ja 30-vuotiaana mummoni. Sekä liudan vanhempaa väkeä siinä väleillä. Kuolemaan liittyvän surun prosessoimiseen olen oppinut muutaman asian: 1)hautajaisissa kannattaa itkeä niin paljon kuin jaksaa, koska se on todellista tehoitkua ja myöhemmin ei sitten tarvitse niin paljon pillittää, 2) jos tietää että läheinen kuolee kohta, niin sille kannattaa sanoa vaikka viimeisillä metreillä se kuuluisa "minä rakastan sinua" -lause, koska menetyksen jälkeen siitä saa oikeasti voimaa ja 3) suru ei koskaan lopu, mutta ajan kanssa se haalistuu ja laimenee.

Itse en hingu kuolemaa ja on helppo sanoa terveenä ja hyväkuntoisena ettei sitä pelkääkään. Olen kuitenkin melko varma, että jos nyt saisin tietää että huomenna kuolen, niin melko varmasti pelkäisin, on se kuitenkin niin tuntematon maa rajan takana vaikka taivaaseen uskonkin. Ja siihenkin uskon, että täällä maan päällä kaikkien ärsyttävinkin fanaatikko on siellä jalostunut varsin siedettäväksi ihmiseksi, joten ei se uskovaisten taivas ehkä kuitenkaan niin paha paikka ole - ja sitä paitsi siellä on kivaa!

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8