Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kirnauskis

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8
21
Aasia / Vs: Vietnamilaista kahvia?
« : 11.04.2011, 14:41:07 »
Hakaniemen Vii-Voanista saa.
http://www.viivoan.fi/

22
Uudistus oli todellinen yllätys, kun olin pitänyt vanhaa ihan hyvänä. Mutta kai tähän oli jotain päteviä perusteluja, joista en vaan ole selvillä.
Itseäni nyt hieman harmittaa, että "keskusteluissa pinnalla" on ihan syrjässä ja leijonanosan sivusta vie "ajankohtaista". Tämä on ihan jees, jos ajankohtaista-osastossa koko ajan tapahtuu jotain, mutta olen epäileväinen. Nyt tuntuu, että käytetyin pala koko sivua on sysätty syrjään.
Minusta vanha oli parempi, mutta minä nyt tietysti olenkin niin vanha mummo, että kaikki viipurinaikainen on parempaa  ;D

23
Tässä ketjussa joku taisi kysyä pientä/taitettavaa fööniä?
Mulla on Vidal Sassoon -merkkinen fööni, jossa kahva on taittuvaa mallia. Sinänsä koko ei muutu merkittävästi, mutta muoto muuttuu kompaktimmaksi ja voin siis suositella. Kuva olis tuolla: http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/216406
Virallinen nimi on matkakuivain.

24
Italia / Vs: Kustannukset autoillen Italiaan?
« : 23.03.2011, 09:26:55 »
Jos auto on hyvä ja tilava, niin mikäs siinä on ajellessa. Yhden asian kuitenkin miettisin itse tarkkaan ja se on se, että pitkillä autoreissuilla alkaa helposti ottaa pattiin toisissa ihmisissä olevat jännät piirteet, jotka kotioloissa voivat olla ihan siedettäviä. Jos on kolme tyyppiä ja koira, niin suosittelisin pelisääntöjen sopimista jo ennen matkaa (esim. siisteys autossa, alkoholinkäyttö, vessataukojen pituus, riitatilanteiden hoito, etc.). Itse en lähde pitkille autoreissuille kuin oman miehen kanssa.

Lisäksi voin kokemuksesta sanoa, että kun ajetaan pitkää matkaa henkilöautolla (esim. yhtä soittoa Tukholmasta Brysseliin), niin kuka tahansa alkaa haista pahalle. Siitä on lomafiilis kaukana...

Kustannuspuolesta on ehkä hyvä vielä miettiä muutkin kuin bensa- ja asumisasiat, esim. vakuutukset. Auton parkkeeraus turvalliseen paikkaan voi myös rajata majapaikkoja,  jolloin asumiskustannuksetkin nousee. Kait. Luulisin että ihan halvaksi toi ei tule. Jos lentäminen on poissuljettua, niin miten olis bussilla Euroopan läpi ja sen auton vuokraaminen paikan päällä?25
Italia / Vs: Kustannukset autoillen Italiaan?
« : 22.03.2011, 13:44:43 »
Minä nyt en tietysti Euroopan läpi ajamisesta mitään tiedä, mutta mikä estää menemästä yli meren linjalla Helsinki-Tallinna ja siitä sitten maata pitkin? Tulee ainakin lauttamatka halvemmaksi ja Via Baltica on ihan jees ajaa. Eikä kai ne Puolan tiet sen kamalampia ole? Matka varmaan pitenis, mutta näkis vähän muutakin kuin Saksan suoria teitä? Vai?

26
Lähi-itä / Vs: Israel ja leimat passissa
« : 07.03.2011, 09:11:38 »
Mutta on hyvä ottaa huomioon, että Israel välittää Malesian leimoista. Ei nyt mitään kuudennen asteen kuulustelua tule, mutta muutamaan ylimääräiseen kysymykseen on hyvä varautua.

27
- kannattaa, jos mahdollista, välttää junan alkupään vaunuja veturiin nähden. pahinta on ehkä 2. ja 3. vaunu, johon dieselmoottorin käydessä savu laskeutuu sääolosuhteista riippuen suoraan käytäville ja olo on kuin pakoputkessa ajoittain. sähköosuuksilla ei haittaa tietenkään ole, mutta kesäkuumalla välillä ahdistaa. kiinalaismallinen hengitysmaski voi tulla tarpeeseen :)

Tämä on muuten taivahan tosi. Tai siis me olimme jossain junan keskipaikkeilla ja sielläkin jokaikinen ilta naamaa putsatessa vanutuppo tuli aivan mustaksi. Jos on finninaamaisuuteen taipumusta, niin kannattaa olla hyvät aineet mukana.

28
Mä koisasin kesällä alapaikalla käytävän puolella. On hyvä siinä mielessä, että voi katsella ikkunasta aina, kun haluaa ja pöytä on käytettävissä koko ajan päiväaikaan. MUTTA on erinomaisen huono siinä mielessä, että aina joku saapastelee ohi, kun pitäis laittaa sänkyä kuntoon. Lisäksi, ja tämä on vielä huonompi, patja on käytäväpaikalle vähän liian leveä, joten peti viettää käytävälle päin. Pystyy relaamaan ainoastaan toiseen suuntaan olevissa mutkissa.

Ravintolavaunu on auki Moskovan aikaan, joten jos haluaa aamupuuroa vaikka Irkutskin paikkeilla, niin siinähän odotat iltapäivään.

29
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Florida - Keywest
« : 12.01.2011, 10:55:13 »
Tehtiin joulukuussa häämatka, kohteena Orlando, Charleston, Savannah, Daytona Beach, Key West, Miami.
Näistä ehdottomasti suosittelen Charlestonia, jos haluaa kaunista nähdä, Orlandossa menee aikaa huvipuistoissa ja Wetn'Wildissa.
Tällä kokemuksella sen sijaan sanon, että jättäisin koko Key Westin väliin. Ei se nyt niin ihmeellinen ollut, pitkän tien päässä oleva kallis mesta enkä suuremmin nauttinut ilmapiiristäkään.

30
Terveys ja turvallisuus / Vs: Suoli ja matkustelu
« : 31.12.2010, 10:46:16 »
Oma kokemus ongelmien välttämiseen on myös välttää leipää niin tiukasti kuin pystyy. Sen sijaan jos aamupuuroa saa jostain, niin vot!

31
Yleinen / Vs: Mielenkiintoisin/hurjin taksikyyti?
« : 22.12.2010, 14:10:27 »
Tultiin junalla rannikolta Podgricaaan aikomuksena vain syödä siellä nopeasti ja lähteä saman tien lentokentälle ja sitä tietä kotiin. Tuskin oltiin päästy juna-aseman ovesta ulos, kun jokseenkin luihun näköinen hemmo hiukset öljyllä suittuna pään yli tuli tarjoamaan taksipalveluja. Sanottiin, että kyyti kyllä tarvitaan, mutta syödään ensin. Koko sen ajan, joka meni lounaaseen ulkoterassilla, taksisuhari kiersi kehää ympärilllä ja sillä punaisella minuutilla, kun käsi irtosi haarukasta ja tarttui reppuun, hän oli sutena paikalla. "Minne ajetaan?"
Auto osoittautui romuimmaksi Golfiksi, joka on koskaan nähty. Puolivälissä matkaa kuski kääntyi pikkutielle, jonka molemmin puolin kasvoi miehen korkuista maissia. "Täytyy tankata", hän sanoi. Totesin kaverille takapenkillä, että nyt pelottaisi, jos olisin yksin. Kun auto oli tankattu, ajettiin takaisin päätielle ja vihdoin pääsimme lentoasemallekin.

32
En ole matkustanut ko. junassa yksin enkä talvella, mutta naisnäkökulmani kesäkokemuksen perusteella on, että kehottaisin ottamaan paikan platskartnysta. Ei tartte kököttää yksinään ja isossa laumassa on turvallisempaa.

33
Ja on siinä sekin hyvä puoli, että muiden vaunussa olevien (jos siis reissaa platskartnyssa) kanssa saa paremmin kontaktia, kun niitä kiinnostaa ihan kauheasti että mitä siinä kirjassa on.

34
Mulla on tuttu, jolle ennen uskoontuloa ehti tulla aikamoinen rikosrekisteri. Australian viisumianomukseen laittoi koko kymmenensivuisen rekisteriotteen liitteeksi. Pientä härdelliä oli ollut rajalla, mutta sisään se pääsi. Tämän muistaen luulen, että sun yksi rattijuopumustuomio on kuitenkin aika lyhyttä kauraa. Että soittoa vaan sinne lähetystöön.

35
Olen katsonut tota suurella mielenkiinnolla, mutta mietin silti, että kuinka paljon - tai vähän - ne sitten kuitenkaan sitä varsinaista junaa käytti. Yhdessä jaksossa Villeä haastatteli joku paikallinen journalisti, ja siinä Villeltä lipsahti sivulauseessa joku juttu heidän saapuvasta tai lähtevästä lennostaan. Yhdestä junasta hän "myöhästyi" ja piti lentää. Ylipäänsä noita junakuvauksia on ollut aika vähän.

36
Yleinen / Vs: Hyviä honeymoon-kohteita kootusti
« : 23.08.2010, 15:26:55 »
Meidän honeymoon-kohteena viime kuussa oli Miami ja Nassau. Ensimmäinen viikko Miamissa South Beachillä hyvässä ja edullisessa yksiössä. Rentouduttiin, kierreltiin paikkoja, shoppailtiin ja syötiin hyvin. Lisäksi pistot paikallisbusseilla (1,5$) Aventuraan ja Miami Downtowniin.

Toisella viikolla lensimme Bahamasaarille Nassaulle kolmeksi yöksi. Lennot olivat todella halvat. Nassau oli upea paikka, reilu kolme päivää meni nopeasti! Vieressä myös kunnon turistihelvetti Paradise Island.

Loppuaika Miamissa, paitsi päiväreissun teimme Key Westiin. Oli meille oikein sopiva häämatkakohde, kahdessa ja puolessa viikossa näki ja koki paljon, sekä kerkesi rentoutumaan ja nauttimaan maisemista ja toisistamme. Dollarikin vielä niin edullinen, että meidän pienellä budjetilla pärjättiin hyvin.

Tonne olis nyt tarkoitus mennä. Alueella honeymooniansa viettäneiltä kysyisin, että saako majoituspaikoissa mitään kivaa extraa, jos mainitsee matkan tarkoituksen? Vai kuuluuko semmoinen jo menneeseen maailmaan?

37
Mihin sun viimeinen orjasi kuoli? ;)

Oikeesti. Tossa on niin paljon kysymyksiä, ettei niihin kaikkiin kukaan täällä tule vastaamaan. Suosittelen, että ensin päätätte mitä haluatte - ajankohdat ja muut, sitten pengotte sitä nettiä ja käytte keskustelemassa matkatoimistovirkailijan kanssa. Ja ehkä kirjastosta haette pari Florida-kirjaa. Sekä käytätte järkeä.

38
Aasia / Vs: Ekaa kertaa Malesiaan
« : 06.08.2010, 09:11:52 »
Kokemuksen syvällä rintaäänellä.... Olin taannoin KL:ssa hostellissa yötä ja aamulla heräsin naama pienillä pilkuilla. Kun tarkemmin tutkailin, niin huoneessa olikin lilliputtikärpäsiähyttysiämitälie. Oli sitten kiva jatkaa siitä Singaporeen kirppujen syömän näköisenä. Jos ei myrkkyjä käyttäiskään, niin kannattaa ehkä kuitenkin tehdä pientä tutkimustyötä ennen nukkumaan menoa.

39
Kaverini oli Saudeissa, jotenka omakohtaista kokemusta ei ole, mutta juttuja kuulin paljon. Tienasi hyvin ja muita suomalaisia oli myös samassa paikassa, mutta kovasti tuntui rassaavan se, että yksinäisenä naisena oli tosi vaikea liikkua missään. Ja sai kerran jopa siveyspoliisilta varoituksen, kun farkun alta näkyi kymmenen senttiä nilkkaa. Ja olikohan niin, että kolmen varoituksen jälkeen lentää maasta ulos. Niin että jos itse haluaisin vain rahaa, niin sinne! Jos taas haluaa liikkua vapaasti jne. niin mihin tahansa muualle.

Omakohtaista kokemusta ei tästäkään ole, mutta Sveitsi on varmaankin hyvä vaihtoehto. Sinne ehkä itse lähtisin. - Jos osaat saksaa, niin on aika laajat mahdollisuudet.

Nää neuvot nyt meni aika lailla mutulla, mutta sanoinpa kuitenkin :)

40
Reissu on heitetty ja oli kylla mieleenpainuvaa. Suosittelen kaikille.
Sitten ihan tiedoksi, etta Rossiyassa on suihku vaunussa numero 6 ja kayttokerta maksaa 100 ruplaa. Sain ajan seuraavaksi iltapaivaksi. Systeemissa on pukeutumishuone ja pieni suihkukoppi, josta tulee jopa lamminta vetta.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8