Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kirnauskis

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8
41
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Mistä kuivashampoota?
« : 22.06.2010, 12:31:17 »
Klippoteketin kuivashampoo testattu Trans-Siperian junassa kolmantena matkapaivana. Hiukset olivat ihan karmeassa kunnossa. Kunnon suihkutus vahan joka puolille paata hiusten juureen, perusteellinen harjaus ja vot! Kaksi seuraavaa paivaa meni sen voimalla eika kukaan olisi osannut sanoa, etta paassa on hikea, rasvaa, nokea ja tokottia :)

Lushin palasaippua blondatuille hiuksille on kylpparioloissa testattu ja hyvaksi havaittu: puhdasta tulee. Mutta muistutan viela topicin otsikkoon liittyen, etta kuivassa muodossa olevat shampoot (palat ja liuskat sun muut), joita kaytetaan veden kanssa eivat ole kuivashampoita.

42
Olimme eilen Listvyankassa, Baikalin vesi on nyt 6-asteista. Majapaikan emanta sanoi, etta heinakuussa se nousee seitsemaan ja elokuussa kahdeksaan asteeseen. Ilma oli lammin (Irkutskissa oli palttiarallaa 37 astetta), mutta jarvi huokui pitkalle kylmaa. Ihan piti hakea farkut jalkaan ja huppari paalle. Yhden nain uivan ja kolmen kaantyvan ensimmaisen metrin jalkeen takaisin :)

Meille lammitettiin banja majapaikasta ja se vei suomalaiselta luulot pois - oli se sen verran kuuma. Mutta kivaa oli saada hikoilla kunnolla neljan yon ja kolmen paivan junassaistumisen /-makaamisen jalkeen.

43
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Mistä kuivashampoota?
« : 04.06.2010, 16:05:32 »
Hinaan tätä vanhaa ketjua ylös...
Ostin Stockkalta Klippoteket-kuivashampoota ja testasin. Ihan mahtava tuote, tekee mitä lupaakin ja lisäksi antaa mahtavan pidon. Maksoi 5,10 euroa.

44
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Mistä minihammastahna?
« : 03.06.2010, 16:23:01 »
Niin täyttä minigrip -pussia ei olekaan, etteikö sinne yhtä hammastahnaa saisi muilutettua.

Mulla on kerran ollut niin täysi minigrip-pussi, että lentokentän turvatarkastaja repesi nauramaan, kun näki sen. Pussi oli aivan pallo! Olisin ollut aika fakiiri, jos olisin saanut sinne vähänkin isomman hampitahnan. :D

45
Riiassa voin suositella tätä yösijaa:

http://www.lenz.lv/pages/rooms.php?l=en

Takapihalle sai auton turvaan pitkäkyntisiltä.

46
Ei ne muistaakseni niin hirveästi savuttaneet. Sen enempää kuin Suomessakaan.
Mut muista väistää tarvittaessa tai neonliivistä ei ole iloa...
Kerro sitten, millaista oli.

47
Yleinen / Vs: Maailman rumin kaupunki
« : 13.04.2010, 10:57:41 »
Podgorica on mulla rumuusykkösenä varmaan vielä pitkään. Tosin muistan sen ehkä epäoikeudenmukaisen rumana siksikin, että tulin sinne rannikolta kaikkien niiden ihanien vanhojen kaupunkien/kylien jälkeen. Mutta kyllä kaksi tuntia sitä mestaa riitti.

48
Kahden vuoden takaisella autokokemuksella sanon, että on hyvä ottaa huomioon että Latviassa on ihan villin lännen meininki liikenteessä: ohitustilanteissa väistät pientareelle tai kuolet. Siellä kyllä oppii nopeasti...
Sitten taas Liettuassa on poliiseja vahtaamassa sadan metrin välein, että ajetaan nätisti. Sakot sain, kun epähuomiossa posotin 70:ä taajama-alueella.

Moottoriteitä? Ei niitä paljon näkynyt.

Kaunas on kiva ja Klaipedan olis voinut jättää väliin, mutta nää nyt on makukysymyksiä.

49
Provencesta ei ole kokemusta, mutta korkean paikan kammosta on, samaten vuoristoteillä ajamisesta. Sanoisin, että pelkopotilaalle vieressä istuminen on pahempaa: ei voi vaikuttaa auton kulkuun mitenkään ja on aikaa katsella syvyyksiin. Kun itse ajaa, niin on pakko pitää silmät tiessä, jolloin menee moni muu juttu ojan puolella ohi.
Jos ei voi ajaa, niin sitten sanoisin, että takapenkille istumaan ja vaihtaa laidasta toiseen aina sen mukaan että on itse ylärinteen puolella. Tärkeintä on, ettei näe alas.
Bussiin verrattuna henkilöauto on kylläkin parempi siinä mielessä, että siinä istuu alempana eikä huojuntaa tunnu samalla tavalla kuin isossa autossa.

50
Yleinen / Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
« : 06.04.2010, 09:37:58 »
Onko kellään kokemusta tämmöisestä matkatoimistosta kuin My Jet? http://www.myjet.fi/?sivu=etusivu&lang=
On ollut jo vuosikausia Malminrinteessä Helsingissä, mutta ihmettelen kovasti että miten pysyy pystyssä, kun koskaan ei näy asiakkaita enkä tiedä kenenkään palveluitaan käyttäneen. Se että asiakkaita ei näy, ei tietenkään vielä sano yrityksen kannattavuudesta sitä tai tätä, kun en itsekään ole vuosiin ostanut lentoa matkatoimistosta. Mutta kun täälläkään haku ei tuottanut yhtään osumaa. Joskus pari vuotta sitten kävin niiltä huvikseni kysymässä Bangkokin-lentoja, mutta olivat tosi haluttomia myymään mitään.

51
Olen nainen ja olen vaalea, mutta en mitenkään erityisen hyvännäköinen. Kun nuoruudessa kuitenkin tuli aika paljon huomiota ulkomailla, niin kieltämättä kävi mielessä, että oliskohan helpompaa jos hiukset olisivat eri väriset.

Paljon tietysti riippuu siitä, mihin menee. Hyvä neuvo, jonka itse sain yhdeltä paljon maailmaa kolunneelta vaalealta naiselta oli harjoitella etukäteen katse, jolla "saa maidonkin happanemaan piimäksi lasissa" :)


52
Olis kysymys liittyen kotiintuloon junamatkan jälkeen. Mennään kesäkuussa junalla Vladivostokiin ja lennetään sieltä takaisin niin, että ollaan Pietarissa juhannussunnuntaina klo 14.50. Mikähän olis järkevä konsti tulla Helsinkiin Pietarista? Kellään kokemusta bussikyydityksistä tuohon kellonaikaan? Toisen osapuolen pitäis olla seuraavana päivänä töissä...

53
Tyhmät kysymykset / Vs: Pyöräily Euroopassa?
« : 18.02.2010, 20:28:32 »
Olimme syyskuussa kaksi viikkoa Sveitsissä pyöräilemässä, joten on vielä näitä pyöräasioita tuoreessa muistissa. Eka viikko mentiin jokilaaksoja eli oli tasaista. Rauhallisella vauhdilla 50-60 kilsaa päivässä oli ihan normaali saavutus, joten voisin kuvitella että myötätuulella ja suht' sileillä renkailla 100 kilsaakin menee. Itse en kyllä laskisi sen kilsamäärän varaan mitään - menee turhan raskaaksi jos pitää veren maku suussa tahkota, mutta mä olenkin mä :)
Baltian maiden fillarimatkailun osalta kannattaa ehdottomasti lukea Osmo Soininvaaran kirja Fillarilla Nizzaan.
Ja todellinen hero on Kalle Vantanen, www.laitapuolenkulkija.com:)

54
Pohjoismaat / Vs: Suosituksia Etelä-Suomeen? (Hki, Tku)
« : 18.02.2010, 20:17:30 »
Saariston rengastie fillarilla ja yöpyminen matkan varrella aittamajoituksessa. Löytyy myös leirintäalueita. Kokemusta on.
http://www.saaristonrengastie.fi/

55
Omat kokemukset on lähinnä Thaimaasta. Mitä huolitellummin ja korrektimmin pukeudut, sitä parempaa palvelua saat. Jos menee muualle kuin turistialueille, niin olkapäät peittoon ja hame/shortsit polveen asti.

56
Yleinen / Vs: Miten VÄLTTÄÄ suomalaisten tapaamista?
« : 02.11.2009, 15:30:05 »
Suomalaisilla on usein ihan kaupungillakin selässään reppu. Kaikki sellaiset kun kiertää kaukaa, niin välttyy useimmilta suomalaisilta ja ehkä muutamalta norjalaiselta.

57
Lentomatkustus / Vs: Polkupyora mukaan Blue1:n lennolle?
« : 29.09.2009, 11:13:14 »
Liippaa läheltä.
AirBerlinillä fillaripaikka pitää varata etukäteen soittamalla ilmaiseen palvelunumeroon, virkailijat puhuu englantia tai saksaa. Kuljetus maksaa 25 euroa per sivu. Fillarista pitää kääntää ohjaustanko rungon suuntaisesti, renkaista ilmat pois, polkimet irrotettava ja jos laatikkoa käyttää, niin eturengas pitää myös irrottaa. Suosittelen lämpimästi vuokraamaan muovilaatikon (voi kysyä lentoasemalta), sillä itsellä oli pyöräfirmasta haettu totisen tukeva pahviloota, ja eturengas laitettiin vielä erikseen pahvin sisälle laatikkoon. Tulos: paluumatkalla pyörä meni suoraan lentoasemalta huoltoon (eturenkaan kiinnitys niin vääntynyt ettei rengasta saanut paikalleen, kammen rattaat vääntyneet eli koko voimansiirto meni uusiksi.

Pyörän saaminen ehjänä toiseen maahan tuntuu olevan ihan sattuman kauppaa, mutta aika paljon noita vaurioita tuntuu tulevan. Pyöräliikkeen mies sanoi, että jonkun verran heillä on korjattavaa lentokoneiden jäljiltä.

Mutta kaikesta harmista huolimatta oli käsittämättömän hauskaa ajella ympäri Sveitsiä ja vielä omalla tutulla fillarilla.

58
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: menossa Harlemiin
« : 22.09.2009, 11:39:54 »
Jos googlettaa, niin löytää tietoo...

wikipedia sanoo tälleen (jollain voi tietysti olla ihan oikeaakin kokemusta):
"Harlem on pääosin mustien asuttama kaupunginosa New Yorkissa Manhattanin pohjoisosassa. Nimi tulee alankomaalaisten Nieuw Haarlem -nimisestä siirtokunnasta, joka perustettiin paikalle 1658.
--- Afro-amerikkalaisten miesten eliniänodote Harlemissa on matalampi kuin miesten eliniän odote Bangladeshissa tai Sudanissa.
Harlemin huonosta maineesta johtuen poliisitkin ovat joskus kieltäytyneet menemästä sinne."

59
Monillakin kentillä on pisteitä, joissa saa ostaa kovaan hintaan tuollaisen muovikeirteen laukkunsa päälle. Erityisesti kehitysmaista tulevat matkaajat noita näkyvät jostain syystä suosivan. En ymmärrä ollenkaan mitä niillä tekee.

Auttais ettei pyörälaukun kiinnityssysteemit sun muut härpäkkeet jää kiinni mihinkään ja mene rikki.

60
Stockan MAC-osastolta saa näytepurkeiksi pieniä kannellisia purkkeja. Antavat niissä mm. värivoidetta kokeiltavaksi.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8