Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - koomatti

Sivuja: [1]
1
Kaupan Bradtin Ruanda ja Uganda -oppaat. Siistissä kunnossa, kertaalleen reissatut.

2
Afrikka / Re: viisumi
« : 17.05.2005, 20:04:26 »
Lainaus käyttäjältä: "Aisa"

kyselen tässä ihan mielenkiinnosta että tarviiko keniaan viisumia, tai tansaniaan?


Jep, kumpaankin. Kummassakin maassa homma hoituu rajalla tai lentokentällä ja kyseessä on lähinnä rahastus. Kumpikin taisi maksaa luokkaa $50.

3
Aasia / matkaoppaat matkan varrelta?
« : 30.04.2005, 14:13:02 »
Lainaus käyttäjältä: "Ainuska"
Kysynkin sitten tähän samaan syssyyn, että miten saa matkaoppaita Delhistä?


Samoile vartin verran Pahar Ganjin alueella, niin sulle on siinä ajassa varmaa tarjottu kirjaa jos toistakin. ;-)

4
Kenia / Nairobi
« : 23.03.2005, 21:00:04 »
Annan ääneni tuolla toisaallakin mainitulle Carnivore-ravintolalle. Paikkahan on paljolti kaikkien turistirysien äiti, mutta silti mainio paikka viettää yksi ilta ja syödä ihan järkyttävät överit.

Tarjolla on vähän päivästä riippuen erilaisia eläimiä grilattuna ja niitä saa sitten syödä niin kauan kuin jaksaa. Annokseen kuului myös yksi peruna... ;)

Jos sinulla on tiukka aikataulu, kannattaa harkita pöydän varaamista etukäteen. Me paukkasimme paikalle ex-tempore -hengessä ja jouduimme melkein kahden tunnin verran kasvattamaan nälkää naapuribaarin puolella vapaita paikkoja odotellessa.

5
Intia / Asuminen Intiassa
« : 07.07.2004, 23:00:03 »
Moskovan kentällä saa ajan kulumaan mukavasti, jos sattuu omistamaan Diners-luottokortin. Sillä aukeaa pääsy Diners loungen nahkaisille nojatuoleille. Tarjolla on ilmaista juomaa laidasta laitaan, nettiyhteys ja kosolti voitaikinaleivonnaisia (viime syksynä mm. loistavia kaalipiirakoita venäläiseen tyyliin). Niiden kanssa on Initiasta palatessa hyvä kovettaa Intiassa löysistynyt vatsa ;)

Kortin saa opiskelijat vuodeksi ilmaiseksi, jos on saanut kasaan 80 ovaria.

6
Kenia / Kenia (ja ympäristö)
« : 24.04.2004, 11:49:35 »
Lainaus käyttäjältä: "Donitsi"
Kilimanjarolle jos aikoo kiiveta, niin aikaa saa kylla varata vahintaan sen 5 paivaa, ja taaloja taskuunsa tippeineen yhteensa n. 900.


Ollaan tässä alustavasti suunniteltu Kilimanjaro-reissua ensi syksynä / talvena. Ekana hommana pitäisi vaan tehdä jonkinlainen reality-check budjetin suhteen. Mistä kaikesta tuo 900 taalaa koostuu, tyyliin opas, kantaja, joku luonnonpuistomaksu jne? Kuulostaa nimittäin turhan pahalta ;-)

Muutenkin kaikki vinkit ja ideat aiheen tiimoilta ovat enemmän kuin tervetulleita! Tarkoitus olisi pyöriä siellä yhteensä kolmisen viikkoa, joten parille viikolle pitäisi keksiä jotain budjettitekemistä ;-)

7
Aasia / Pohjois-Intia & Nepal
« : 04.11.2003, 23:13:26 »
No niin, neljän viikon reissu on nyt valitettavasti enää vain hyvien muistojen joukossa. Reissu meni ilman suurempia kommelluksia, vaikkakin hermot olivat kertaan jos toiseenkin aika kovalla koetukselle intialaisten kanssa, eikä yksi EU-Intia -painimaaottelukaan ihan kaukana ollut ;-)

Lopullinen reitti muodostui joukosta tavan turistirysiä. Intian puolella kiersimme reitin Delhi - Jaipur - Agra - Varanasi. Varanasista sitten Gorakhpurin ja Sunaulin kautta Nepaliin. Katmandussa hengailimme jokusen päivän ja sieltä sitten Pokharan kautta vaellukselle. Takaisin Intiaan tultiin jälleen Sunaulin kautta.

Kun tässä saan itseäni niskasta kiinni, voisin julkaista pienen matkakertomuksen ja valokuvia reissusta. Älkää pidättäkö hengitystä ;-)

Ja jos joku on lähdössä samalle suunnalle ja on kiinnostunut kysymään jotakin tai haluaa vinkkejä, niin antakoon palaa.

8
Aasia / Pohjois-Intia & Nepal
« : 05.08.2003, 21:19:22 »
Terve,

Palkkapäivä takana ja tuli varattua lennot Delhiin. Neljä viikkoa olisi kaikenkaikkiaan aikaa, siitä on tarkoitus kierellä kolmen viikon edestä Pohjois-Intiaa ja viikon verran hassata Nepalin pikavisiittiin.

Karkea matkasuunnitelma on olemassa ja nettiä plarattu, mutta kertokaahan kokeneemmat hyviä vinkkejä ja kokemuksia ko. alueelta!

9
Aasia / Re: Kokemuksia aasiasta
« : 01.07.2002, 23:15:45 »
Huhtikuussa kierrettiin Etelä-Vietnamia (HCM city, Nha Trang, Da Lat, Mekong-delta...), pärrättiin läpi Kambodzhan (Phnom Penh & Siem Reap) ja lopuksi vielä haettiin tuliaisrusketus Thaimaasta.

Kokemukset olivat pelkästään hyviä, suosittelen ehdottomasti. Kuten täällä onkin jo mainittu, eläminen on halpaa (varsinkin Vietnamissa) ja ihmiset ystävällisiä ja mukavia. Lennot paikan päälle maksaa, mutta tarjouksia kyttäämällä nekin järjestyy edullisesti. Alussa saattaa esiintyä pientä kulttuurishokkia, mutta ei se kauaa kestä... ;-)

Suomalaisia reissaajia ei oikeastaan vastaan tullut, Kambodzhassa mutaan juuttuneen auton aiheuttamassa ruuhkassa tosin tuli vastaan Thaimaassa vaihto-oppilaana oleva suomalainen. Muun maalaisista reppureissaajista ei kyllä pulaa ole ja länkkäri-seuraa järjestyy aina tarvittaessa, jos sille tuntuu.

Jos jollakin on mielessä jotain aiheeseen liittyvää, kysy ihmeessä!

Sivuja: [1]