Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Zara

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 17
21
18. Italia

Matkattomuuspahoinvointi = anti-motionsickness? Näin olen ajatellut selittää, jos joku kysyy. Siis, että sanaleikkiin sisältyy ajatus siitä, että paha olo tuleekin jos ei ole liikkeessä. Ja matkapahoinvointiinhan syödään pilleripurkista lääkkeitä.

22
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tätä en osaa
« : 26.08.2006, 22:50:08 »
En osaa pakata rinkkaa. Vieläkään. Mutta nyt se on paketissa ja vähän jo helpottaa. En ehkä jääkään kotiin istumaan kahden viikon Italian-reissun sijaan ;)

23
Itse olin vaihdossa heti yläasteen jälkeen - aivan paras juttu!! Ai perusteluita ;) ?

1) Olin joka tapauksessa vaihtamassa kaupunkia lukioon mennessä - en siis joutunut tilanteeseen, jossa juuri uusiin kuvioihin päästyäni joutuisin niistä pois.

2) Eräät ikävät, samaan lukioon lähteneet yläasteaikaiset tutut jäivät pois vuosikurssiltani (kun olivat vuotta ylemmällä). Sain siis vielä paremmin karistettua ikävät muistot mielestäni...

No, jos jotain huonoja puolia pitää mainita: 16-vuotiaana ei automaattisesti pääse "senior"-luokalle (siitäkin voi neuvotella), itseäni ei juuri haitannut kun näin tutustuin sitten itseni ikäisiin. Suomeen palatessa ja uuteen kouluun mennessä olin sen "nahkiaisviikon" tylsässä asemassa kun muutamat tutut ikätoverini olivat vanhemman asemassa - mutta sehän oli vain se yksi viikko...

Täysi-ikäisyydestä ei liene juuri käytännön hyötyä jos sattuu perheeseen, joka haluaa asettaa kovin tiukat rajat (koska jossain määrinhän heidän tahtoaan täytyy täysi-ikäisenkin kunnioittaa). Ajokortista ei juurikaan ole iloa, jollei perhe tarjoa autoa käyttöön (useissa autovuokraamoissa korkeat ikärajat, esim. jopa 25). High Schoolin päättävät ovat usein 18-vuotiaita, joten tuossa ikävaiheessa joutuisi sitten itseään nuorempien kanssa samalle luokalle.

No, kukin tyylillään, itse tosiaan sattuneesta syystä kannatan sitä yläasteen jälkeistä vuotta :)

24
Jep, paita tuli tännekin. Kiitos Minja kaikesta vaivannäöstä jne! On tosi tyylikäs design ja kokokin oli juuri oikea.

25
Kanada ja Yhdysvallat / USA=huono maa?
« : 24.07.2006, 12:22:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Omo"
Jos kysyä saa niin missä päin itse olit? Kivaa tietenkin olisi kuulla kommenttia ko. paikasta myöskin :wink:


Oon ollut lukioaikana vaihtarina Sierra Vistassa Arizonassa ja nyt viime syksyn yliopistovaihdossa Moscowssa Idahossa. En nyt lähtis ihan suorilta suosittelemaan kumpaakaan kellekään ellei halua juuri nimenomaan esim. University of Idahoon ;) (no, siellä on kohtuullisen hyvät business ja engineering -ohjelmat ilmeisesti) Eli molemmat kelpo paikkoja, eksotiikkaa jne. mutta jos/kun vielä pidemmäksi aikaa Yhdysvaltoihin lähden, saa kohde olla jokin suurempi kaupunki, Portland (OR), Seattle (WA) tai New York esimerkiksi... :)

26
Kanada ja Yhdysvallat / USA=huono maa?
« : 17.07.2006, 22:55:39 »
Jos Yhdysvalloista saa työpaikan, kuuluu sopimukseen lähes aina terveydenhuolto niin itselle kuin perheellekin. Jos taas lähtee opiskelemaan, on opiskelupaikan ehtona sairausvakuutus. Eli ei siellä hoitamatta jää, jos jompi kumpi noista on kunnossa... Omassa vakuutuksessani ei edes ollut kovin suuri omavastuu - eikä tuo silti maksanut "kuin" jonku 50 dollaria kuussa...

Mene itse katsomaan ja päätä, onko USA huono maa... Ei kai sitä voi kenenkään puolesta päättää... Minusta siinä maassa on paljon kieroutuneita asioita ja ihmisiä mutta niin on kaikkialla muuallakin - ja vastaavasti valtavasti kaikkea kiinnostavaa. Itse olen yleisesti "ääripäitä" vastaan asiassa kuin asiassa, niinpä tässäkin ärsyttää se, että on mukamas olemassa vain kahdenlaisia ihmisiä: niitä, joille USA on joku unelmien toivemaa ja niitä, joiden mielestä se on syvimmästä helvetistä. :D (joko meni tarpeeksi ohi kysymyksestä?)

27
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / 100 000. viesti
« : 20.06.2006, 20:36:45 »
Voihan hitsi, vai oikein 100 000. viesti :). Riippuen siis laskutavasta.

28
Yleinen / UNESCO:n maailmanperintökohteet
« : 31.05.2006, 20:15:13 »
31 paikkaa, lisäksi lienee kymmenkunta, joissa tiedän käyneeni, mutten muista mitään... ;) Kesän Italianmatkalta tulee varmaan väistämättä lisää. Ja siis selvennykseksi, näistä yhteenkään en ole tietoisesti matkustanut nähdäkseni maailmanperintökohteen.

edit: tajusin, että oonhan mä käynyt Raumalla.. Mahtoi olla krapulapäivä kun en heti muistanut ;)

29
Eurooppa / Lissabon matkakohteena
« : 28.05.2006, 23:17:29 »
No,  nyt on omakohtaistakin kokemusta Lissabonista (juuri tänään tulin kotiin). Oli kauhean hieno reissu :) Tietysti sattui aurinkoa ja lämpöä mutta muutenkin kaupunki teki minuun vaikutuksen. Pitää  päästä uudestaan! Meidän lomaan kuului tällä kertaa lähinnä eri kaupunginosien katselua ja puistoissa istuskelua. Päiväretket tehtiin Sintraan ja yhdelle viinitilalle Vila Nogueira de Aceitaoon. Sintra oli kaunis pikku kaupunki, todella paljon turisteja, mutta silti menisin sinne mielelläni uudelleen. Kävimme Palacio de Penassa (tms.), joka oli varsin mielenkiintoinen... "Aivan mahdoton viktoriaaninen hupsutus" (Berlitzin matkaopas) kuvaa linnaa oikein hyvin :) Viinitilalla käynti oli ilmainen, siihen kuului kävelykierros kellareissa sekä pari maistiaista. Oletettavasti ostimme edullisia pulloja mukaan...

Hintataso on vaihteleva - ruoka ja juoma (viini) suorastaan halpaa, tuontitavara Suomen hinnoissa. Julkisilla liikkuminen on edullista (5 päivän lippu 12,90) ja helppoa. Lissabon on todella mäkinen, joten ainakin kuumalla ilmalla oli kiva välillä istua julkisiin...

Ainakin Lissabonissa ja päivämatkakohteissa englantia osattiin hyvin - paremmin kuin Espanjassa. Pseudoportugalilla (espanjaa, englantia ja yksittäisiä portugalin sanoja) pärjäsi tiukemmissakin paikoissa.

Portugal tuntui maana mielenkiintoisemmalta kuin olin odottanut, vaan ei vedä vertoja ikuiselle rakkaudelleni Espanjalle :)

30
Espanja / Playa del Ingles
« : 28.05.2006, 23:10:20 »
Melkein voisin ihmetellä, miksi kokeneet omatoimimatkailijat ylipäänsä haluavat lähteä Inglesiin?

No, asiaan. Kanarialla en ole käynyt, mutta kuulemani mukaan sieltä(kin) löytyy nähtävää, ainakin luonnon pitäisi olla kaunista? Ehkä auton vuokraus tarjoaa teille jotain kiinnostavaa. Ei tuo saari niin kovin iso ole... Pääseeköhän muille saarille esim. laivalla? Googlettamalla näyttää löytyvän erilaisia sivuja (esim. Wikipedian kautta linkkejä).

31
Vastaakohan tämä nyt alkuperäiseen kysymykseen.. No, jos vaihtoon lähtee, niin vaihtoyliopistolle tai mahd. ohjelmalla saattaa olla oma vaatimuksensa sairausvakuutuksesta. Se hoituu siis sillä (omani maksoi 5kk 250e tai jotain vastaavaa...). Lisäksi omassa ihan tavallisessa kotivakuutuksessani (If) on matkatavaravakuutus, joka on voimassa muistaakseni vuoden ulkomaan"matkalla". Sitten tietysti, jos ostaa paikan päällä jotain kallista, jota haluaa vakuuttaa, on hankittava jotain muuta. Varmaan ainakaan puoleksi vuodeksi ei kannata paikallista vakuutusta ottaa?

32
Lainaus käyttäjältä: "BunkerKing"
Mikä piru on kirjan ja ruusun päivä? Kuka semmosenki on keksiny? Ei ainakkaan kukkaan suomalainen.Tais olla espanjalaiset? (http://fi.wikipedia.org/wiki/Kirjan_ja_ruusun_p%C3%A4iv%C3%A4) Ei tällä kertaa sentään amerikkalaiset. (Ne ei kai lue senkään vertaa, että moinen kiinnostaisi? Hekoheko.)

33
Minja, olen vähän pudonnut kärryiltä kun olen unohtanut seurata keskustelua. Äkkiseltään en itse löytänyt vastausta joten kysymys: vieläkö uutta paitaa voi tilata, vai onko tilausten vastaanotto vielä edes alkanut?

34
Kanada ja Yhdysvallat / autonvuokraus USAssa
« : 12.05.2006, 10:24:33 »
Lainaus käyttäjältä: "tico"
Lainaus käyttäjältä: "Estella"
Ja vielä yksi juttu, jos olet menossa alueelle missä on lunta ja autossasi on kesärenkaat, vuokraa tai osta ketjut, "snowchains".


Tastapa tuleekin mieleeni, ainakaan Wiscnsinissa/Minnesotassa vaittivat ettei heilla ole, eika niita saa kayttaa jos ne itse ostaa (olin menossa Kanadaan ja juuri viikoa aiemmin jaanyt jumiin parillekin eri parkkipaikalle "yllattavan" tammikuisen lumipyryn jalkeen - Kanadassa ei teita aurailla ihan yhta tiheeaan tahtiin kuin usassa eika tietyilla tieosuuksilla valttamatta ole kauheasti liikennetta). Autossa olleet "all season" (lue kesa) -renkaat olivat yhta tyhjan kanssa :)

Auto oli vuokralla Herzista.


Lienee yleinen käytäntö - meillä sama sääntö Idahossa ja Washingtonista vuokratuissa autoissa. Tosin meidän mielestä ne "all seasonit" oli ihan ok (vastannee kitkarenkaita?). Meillä sitä ajoa Washingtonin vuorten läpi tuli kuitenkin ehkä aika vähän... Ja tiet oli puhtaat kun lumet oli tullut muutama päivä aikaisemmin. Mutta ketjuja ei tosiaan saanut laittaa.

Täytyy kyllä todeta, että näkyi aika hysteeristä meininkiä niiden ketjujen kanssa: täysin sula ja siisti moottoritie, satoi räntää, joka ei edes tienpintaan osuessaan ollut enää valkoista vaan muuttunut vedeksi ja jengi pysähteli motarin varteen laittamaan ketjuja.. :D

35
Toistaiseksi vielä tuntemattoman työnantajan hallussa olevat rahat (= palkallinen työpaikka puuttuu kesäksi) on jo tuhlattu kahteen matkaan: toukouussa Lissaboniin kuoron matkalle ja elo-syyskuuksi 2 viikkoa Italiassa. Tätä jälkimmäistä odotan aivan erityisesti...

36
Kanada ja Yhdysvallat / Alaska
« : 03.04.2006, 22:38:36 »
Just lueskelin lappilaisten partiolaisten Alaskan-reissusta. Linkin löysin tämän sivuston Linkit-osiosta matkakertomuksista.

37
Olettekos kuulleet... / Hullujen Päivien tarjouslennot
« : 01.04.2006, 15:36:35 »
Itse sain tiedot kanta-asiakkaille tulleesta lehdestä :) Ja juu, siellä on myös jotain matkapaketteja:

Ke-la myynnissä Barcelona 3vrk 30.5.-27.6. 569eur, 11.7.-22.8. 449eur, *** hotelli

To-la myynnissä Berliini 3vrk 369eur, ****-

Pe-la myynnissä Varsova 2vrk 299eur, ***

38
Olettekos kuulleet... / Hullujen Päivien tarjouslennot
« : 31.03.2006, 11:26:04 »
Enpä ainakaan huomannut, että kukaan olisi vielä ehtinyt laittaa näitä. Ja koska itsellä ei ole varaa lähteä mihinkään, ei liene haittaa siitä, että laitan nämä muiden katsottaviksi ;)

Ke 5.4.
Bangkok 575
Geneve 185
Bryssel 165
Zürich 185

To 6.4.
Hongkong 595
Pariisi 175
Dublin 165
Edinburgh 165

Pe 7.4.
Lontoo 165
Osaka 595
Milano 185
Rooma 185

La 8.4.
Kanton 445
Wien 165
Amsterdam 155
München 165

Matkan tulee alkaa 17.4.-30.9.2006, viimeinen paluu 30.10.2006

39
* ikä 23, sukupuoli nainen

* käyntejä yht. 10-15, viimeisin elo-syyskuu 2004

* suurin osa suuremmista ja pienemmistäkin espanjalaiskaupungeista :), Mallorca; viimeksi Malaga, Granada, Cazorla, Nerja

* 1 kertaa yksin (tuttujen luokse), 2 kertaa avomiehen kanssa, loput kerrat perheen kanssa (vanhemmat, veli); viimeksi avomies

* 2 kertaa automatka, muuten lentäen; viimeksi lentäen

* 1 viikko - 1 kuukausi; viimeksi 9 päivää

* alunperin: äidin kiinnostus opetusammatin takia, myöhemmin rakkaus maahan on periytynyt

* tuttavien tapaaminen, uudet paikat, edullinen ruoka - tietenkin toteutuivat :)

* tuttavien luona, hotelleissa, teltassa; viime matkalla hostellit, pensionaatti, hotelli

* pääasiassa espanjaa, yksittäisiä lauseita englanniksi; rautatieyhtiön kanssa oli kerran pientä vääntöä kun eivät suostuneet osaamaan englantia ja junan lisämaksu oli kaksinkertainen aiemmin luvattuun. Annoimme periksi..

* pääasiassa hyvää palvelua, ainakin jos puhuu itse espanjaa. Pääasiassa turisteille suunnatuissa paikoissa saattaa saada huonompaakin palvelua. Yleensä paras palvelu paikallisten suosimissa ravintoloissa ym. Kauttaaltaan ystävällisempää kuin Suomessa

* en

* enimmäkseen perhetuttuja vuosikymmenten takaa; impulsiivisia, todella vieraanvaraisia (siinä määrin, että etukäteen ei kannata paljon omia suunnitelmia tehdä)

* no vaikka mitä espanjalaista ruokaa - vähemmän muuta kuin espanjalaista

* aika railakas ajotyylihän siellä on, rauhallisempaa kuin Portugalissa...

* Espanjassahan on aivan valtavasti tarjontaa (varsinkin niitä kirkkoja..); museot ovat usein huippuluokkaa (esim. Reina Sofia, Prado Madridissa; Dali-museo Figuerasissa)

* aika vähän - näppituntuma on, että sitä noudatetaan yhä harvemmin ainakin esim. isommissa kaupoissa

* espanjalaisista juhlista on kokemusta kaupunkien omista fiestoista huvipuistolaitteineen ja herkkuineen. Hienoja kokemuksia monista eri paikoista. Vähemmän agressiivista sekoilua kuin Suomessa, enemmän koko perheen positiivinen tapahtuma

* viha-rakkaussuhde... Elo-syyskuun vaihde on "kylmin" ajankohta, jona olen maassa ollut ja se oli oikeastaan jo aika miellyttävää. Lämpö kuuluu maahan (fiilikseen, Espanjan henkeen) olennaisena osana mutta on myös aika tuskastuttavaa varsinkin budjettimatkalla, jolloin matkustaa hikisillä junan nahkapenkeillä ja kantaa rinkkaa selässä.

* ruokakulttuuri, sosiaalinen elämä (kutsutaan paljon ystäviä kotiin, ollaan tosi vieraanvaraisia); huonona puolena ainakin omien tuttujen kohdalla se jatkuva sähellys ja hosuminen. Vaikka on se  toisaalta hauskaakin.

* Espanjaan matkustan aina uudelleen, parin vuoden välein vähintään! En ole riittävän aikuisena käynyt Valencian seudulla, joten sinne on päästävä; Madridissa en ole käynyt muutamaan vuoteen... Aika monta hienoa paikkaa on poikaystävällekin vielä näyttämättä!

40
Kanada ja Yhdysvallat / Nuuska & New York
« : 29.03.2006, 15:50:43 »
Lainaus käyttäjältä: "LJay"
Jenkeissä käytetään muutenkin nuuskaa...vähän stydimpää kuin ruotsalainen...


Miten mä sain käsityksen, että päinvastoin? Tai en mä tiedä, amerikkalainen purutupakka on kai ylipäänsä aika erilaista kuin nuuska. Ja ainakin ruotsalaispoikien nuuska oli suuressa suosiossa amerikkalaisten keskuudessa meidän yliopistolla :D

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 17