Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Zara

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 17
41
Jos nyt siellä muutaman päivän olet niin käy tsekkaamassa Capilano suspension bridge. Maksu on kallis, mutta se on ihan makea paikka - ainakin marraskuussa oikein sumuiseen aikaan :) Ja sitten yhdeltä eteläiseltä lähiöalueelta löytyy ihan pimeän kokoinen ostoskeskus (Metrotown). Näitä nähtävyyksiä meinaan ;)

42
No, jos amerikkalaisille kirjettä kirjoittaa, niin itseään tuskin voi liikaa kehua ;) Eikun ihan oikeesti, jos/kun olet hyvä jossain, kerro se suoraan ja selväsanaisesti. Ei mitään "luulisin, että saattaisin pärjätä kohtalaisesti" -juttuja. Rakenne voi varmaan olla hyvin samantapainen kuin esim. työhakemuksessa. Alkuun joku muutaman lauseen huomiota herättävä juttu, että miksi haluat hakea juuri tuota paikkaa ("koska olen kansainvälisesti suuntautunut ja sosiaalinen ja kiinnostunut juuri tästä maasta/työstä"), sitten tarkempi kuvaus omista taidoista - jos ei ole kokemusta itse työstä niin kerro muita hyviä ominaisuuksiasi: nopea oppimaan, luotettava, ahkera, oma-aloitteinen jne. Tällaisessa hakemuksessa ehkä tärkeintä on yrittää perustella, miksi pärjäisi hyvin maailmalla, miksi edustaisi hyvin kotimaataan. Vaikka ulkomaankokemusta ei olisikaan, moni muu asia voi tehdä aivan yhtä hyvän vaikutelman (esim. monet erilaiset harrastukset, jotka osoittavat, että olet kiinnostunut erilaisista asioista ja ihmisistä ja tottunut olemaan esim. ryhmässä tai toisaalta mahdollisesti yksin).

Tsemppiä! :)

43
En nyt ehdi katsoa tarkkoja linkkejä, mutta Katri Mannisen (muinaisessa) blogissa (www.katrimanninen.net) on oikein kattava New York-opas, jossa myös noita asuntovälittäjälinkkejä oli...

44
Lainaus käyttäjältä: "vanilla"


Onko tietoa, että onko nuo halvemmat koulut tasoltaankin jotain ihan surkeita, kannattaako niitä edes harkita? Ja mistä voisi luotettavasti saada selville, kuinka tasokas mikäkin yliopisto on?

Kuinka helposti erilaisia stipendejä voi saada, ja millä perusteella niitä myönnetään?
Luin jostain, että opiskelijaviisumilla sais tehdä jonkin verran töitä 1.vuoden jälkeen... mitähän tää käytännössä tarkoittaa, siinä on varmaan joku viikkotuntimäärä? Eipä tuon työnteonkaan varaan voi siis paljon laskea. :/ Noh, katsellaan.Vaikea tietysti tietää, varsinkin jos suunnittelee koko tutkinnon suorittamista Yhdysvalloissa, mutta näppituntumalla sanoisin, että hinta ei välttämättä ole suhteessa laatuun. Itse olin juuri vaihdossa suht edullisessa, tavallisessa pikkuyliopistossa  ja taso oli ainakin vaihtoon ihan hyvä. Opin paljon, opettajat oli huimasti parempia kuin suurin osa suomalaisista, mutta ehkä opiskelijat eivät olleet sieltä motivoituneimmasta päästä ;) Luotettavaa tietoa voi olla vaikea saada, nämähän on niin subjektiivisa juttuja kuitenkin. Mutta www.princetonreview.com on varmaan about kaikki Yhdysvaltain yliopistot listattuna, kaikenlaisia kategorioita jne. Sieltä voi ainakin katsella kommentteja. Mielikuvathan ne tässä asiassa kai ratkaisee, jos sulla on mahdollisuus niin tee ensin muutaman viikon reissu jonnekin tuonne suunnalle ja käy kuuntelemassa muutama luento, tutustu kampukseen jne.?

Suomesta saat lisäksi korotettua opintolainaa, 440€/kk. Minusta sen ottamista ei kannata pelätä. Ulkomailla opiskelu on sen arvoista. Käsittääkseni stipendejä on varsin hyvin kuitenkin tarjolla, varsinkin jos rekisteröidyt suoraan johonkin pääaineeseen etkä "general studies", mikä ainakin melko monissa kouluissa on mahdollista (sitten ne luee kaikkea yleistä pari vuotta ennen kuin valitsevat pääaineensa). Fulbrightilla on myös stipendejä, suurehkojakin käsittääkseni.

Ainakin vaihto-opiskelijaviisumilla sai tehdä melko rutkasti töitä kampuksella. Näytti siltä, että erilaisia hommia oli tosi hyvin tarjolla, ravintola- ja siivoushommista lähtien, mutta myös monet tuttuni olivat ihan ensimmäisistä opiskeluvuosistaan lähtien työskennelleet esim. tutkimusapulaisina.

Tsemppiä koulun hakuun, kyllä se varmasti järjestyy!

45
Ulkomailla asuminen ja työskentely / USAan yliopistoon
« : 10.12.2005, 05:12:31 »
Mulla ei valitettavasti ole kokemusta, mutta mielikuvia.

No, ensinnä. Olen kyllä käynyt Bostonissa :) Minä tykkäsin.

Varmaan noi huipputason itärannikon koulut tiedät, Harvardit ja muut? Yksi mitä voit googlata on "Princeton Review". En tiedä kuinka tieteellinen ym. tuo on, mutta siellä on valtavasti aineistoa kaikista yliopistoista.

Stipendeistä mulla on käsitys, että ne voivat olla erittäinkin suuria. Sitten esimerkiksi meidän yliopistoasuntoloissa (olen siis vaihdossa vaan) on "Resident Assistant"-pestejä, joissa yliopisto antaa ihan sievoisen tuen ainakin asumiseen... Lisäksihän Suomesta on mahdollisuus saada Fulbright-stipendejä.

Mitä olen keskustelua seurannut, taso ei välttämättä ole riippuvainen yksityinen/osavaltion yliopisto -asetelmasta. Minusta tuntuu, että merkittävä tekijä on ihan vaan budjetti - mitä enemmän rahaa, sitä enemmän resursseja - sitä innokkaampia opettajia yms.

Toivottavasti oli jotain apua.

46
Nyt on sitten Vancouver ja Seattlekin nähty. Sanoisin, että arkkitehtuurin ja ja muun ulkoisen suhteen ei ole suurta eroa kaupungeissa, en lähtisi ylistämään yhtä toisen edelle. Seattlessa kivaa ilmainen joukkoliikenne keskustan alueella. Vancouverissa ihmiset oli keskimäärin hillitympiä ja "fiksumpia" kuin Yhdysvaltain puolella, mutta  kontrasti on suuri ehkä lähinnä usalainen pikkukaupunki vs. kanadalainen suurkaupunki -kontekstissa.

Hintatasossakaan ei ollut hurjaa eroa,  ehkä Vancouverissa oli ravintoloissa jopa vähän halvempaa.

Seattlessa oli muuten Tuuli-niminen suomalaiskauppa, joka myi Marimekkoa ja Iittalaa :)

47
Lainaus käyttäjältä: "The Finnish Stallion"


off-topic: Oletkos Zara Moscowssa vai jossain muualla?Moscowssa. Mahdoinko sun kanssa pari sähköpostiakin vaihtaa alueesta joskus talvella? Ei tässä mitään, kampuselämä on jees ja tykkään yliopistosta ja sen kursseista, mutta en koe päässeeni kovin hyvin sisään... Tunnen tupsahtaneeni keskelle muiden ihmisten elämää, enkä mahdu mukaan. Varmaan vikaa on itsessäkin, olen kyllä kova puhumaan, mutta tarvitsisin ihmisiä vetämään mua mukaan asioihin eli en osaa tuppautua. Siinä varmaan vaihtareille ihan hyvä neuvo: yrittää ängetä mukaan - siinähän sitä vasta huomaa, onko muut kiinnostuneita...

Ja ikinä en enää tule tähän maahan elämään ilman auton hankintaa. :D

48
Moi!

Mulla on tämä Pacific Northwestin valloitus vielä vähän vaiheessa, mutta mielikuvia. Itse olen Idahon puolella, täpärästi. Sinänsä uskon, että jos menee pikkukaupunkiin, on aivan samantekevää, missä päin on (koska niihin isoihin on sitten yleensä matkaa ja heikosti julkista liikennettä). Sen sijaan isot on tietty toinen juttu.

Mitä haet vaihdolta? Haluatko hyvää akateemista tasoa ja älyllistä elämää? Mene suurkaupunkiin. Haluatko nähdä sitä "oikeata", stereotyyppistä amerikkalaisuutta? Mene pikkukaupunkiin. Noin kärjistetysti.

Itse olen tähän mennessä käynyt Portlandissa ja kyllä oli kiva paikka. Parin viikon päästä Seattleen ja Vancouveriin. Itse kyllä tykkään alueista, joissa on 4 erilaista vuodenaikaa. Toisaalta olen viettänyt vuoden Arizonassa, ja oli todella erilaista ja sinänsä kivaa. Ehkä kuitenkin sitten ikävöin enemmän kotiin kun luontokin oli niin erilainen.

Itse en tiedä, valitsisinko toisin. Suhtautumiseni tähän maahan ja näihin ihmisiin on näin toisella kierroksella huomattavasti analyyttisempi. Löydän paljon enemmän eroavaisuuksia ja asioita, jotka ärsyttävät. Toisaalta halusin pikkukaupunkiin kulttuurin takia, ja viihdyn kyllä tässä yliopistossakin... Todennäköisesti jos hakuvaiheessa olisi ollut joku suurkaupunki vaihtoehtona, olisin valinnut sen.

No, meni vähän ohi...

49
Mullakaan ei ole ihan tarkkaa vastausta bukowskin kysymykseen, ollaan nimittäin avokin kanssa molemmat vaihtaristatuksella. Ajateltiin koettaa onneamme ja kappas vaan, pääsimme samaan yliopistoon :) Toki tässä on joitain huonojakin puolia (ehkä osittainen jumittuminen kaveriporukassa?) mutta toisaalta on ihanaa, että on joku, jonka kanssa jakaa tämä asia jo paikan päällä eikä yrittää epätoivoiseen selittää jälkikäteen ihmiselle, joka ei kuitenkaan voi ymmärtää. Ollaan siis tosiaan Yhdysvalloissa, ja mulla on sellainen kuva, että ainakin _avio_puolisolle pitäisi olla suht mahdollista saada viisumi. Avopuolisoistahan nämä ei sinänsä välitä, mutta täällä on kyllä yksi tanskalainen pari, joista tyttö ei ole kirjoilla yliopistossa eikä ole töissä, mutta en itseasiassa tiedä, mikä hänen statuksensa on. Suurlähetystöistä saa varmasti tietoa.

50
Olen tässä oleillut viikon verran yhdysvaltalaisella yliopistokampuksella eikä alkoholipolitiikka ole vielä aivan käytännössä selvinnyt. Kuitenkin meille on tehty selväksi, että mikäli alaikäinen jää kiinni alkoholin käytöstä täysi-ikäisen seurassa, on täysi-ikäinen vastuussa. (Suomessahan asia ei kai ihan näin yksinkertainen ole?) Siis esimerkiksi kun kimppakämpässämme on alaikäisiä niin minun on sulkeuduttava huoneeseeni tai poistuttava asunnosta jos he alkavat ryypätä :D (Tai jos haluan itse juoda). Odotan mielenkiinnolla, mikä on todellisuus.

51
Onnettomuus metrossa ei kai olisi täysin mahdoton ajatus - ovathan asemat nähtävästi samalla linjalla (ainakin bbc:n kartta näyttää siltä) mutta jos pari bussiakin on mennyt... :(

Katsokaa muuten kellonaikoja: WTC, Madrid ja nyt Lontoo hyvin samoihin aikoihin, hieman ennen klo 9.00 paikallista aikaa...

52
Eurooppa / Eläintarhaan -> Wien, Praha vai Krakowa?
« : 03.07.2005, 16:17:53 »
Minusta Wienin on ihan jees. Ne pandat varsinkin :) Olin kuvitellut, että se olisi pieni ja ahdas jne. kun on melko vanha, mutta mielestäni pääsääntöisesti eläimillä oli hyvät oltavat. Ja se on kaunis se linna puutarhoineen.

53
Kanada ja Yhdysvallat / Terveellinen ruokailu NYC:issä
« : 17.06.2005, 14:53:43 »
Mä oon pohtinut samoja juttuja ja etsiskellyt netistä Manhattanin ruokakauppoja - laihalla tuloksella. Siellä on niitä pikku corner shoppeja, joista saa perussäilykkeet. Kyllä mekin viime reissulla elettiin pitkälti pizza sliceilla eikä nytkään olla kuin 5 päivää, joten maailma ei kaadu, jos en jaksa kokkailla, mutta hostellissa kuitenkin olisi mahdollisuus.

Ruisleivästä: ympäri Ameriikkaa saanee sellaista Real/Ruisaurinko-tyyppistä leipää? Tai ainakin varmaan joistain saksalaiskaupoista :) Ainoo vaan, että mun mielestä noi ei oikein ole edes leipiä. Tai on ne, mutta ei vedä vertaa ruispaloille ynnä muille :) (Me ollaan lähdössä Yhdysvaltoihin kokonaisuudessaan 4-5kk:ksi  joten olen pohdiskellut hieman enemmänkin näitä ruokailuja - taistelen edelleen 6 vuotta sitten siellä oppimiani huonoja elämäntapoja vastaan...)

54
Espanja / Espanjan Jerez
« : 17.06.2005, 14:46:59 »
Jerez (de la frontera) ei ole rannalla, mutta lähellä on esim. kiva Cádizin kaupunki, jossa on rantaa. Muutakin biitsiä on suht lähellä, varmaan julkisillakin pääsee. Itselläni ole Jerezistä oikein minkäänlaista kuvaa, siis että onko kiva paikka vai ei, vaikka olen käynyt siellä...

55
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Ukkostaako??
« : 16.05.2005, 10:30:49 »
Lainaus käyttäjältä: "Ainuska"
Kerran kärähti modeemi, kun olin yksin kotona ukkosella. Sen jälkeen olen inhonnut ukkosia. Ja tämä tapahtui siis Helsingissä.


Meillä kärähti kerralla modeemi, joku muu johto tietokoneesta ja kaks tv-/videojuttua (en nyt enää niin eksaktisti osaa eritellä että mitkä osat laitteista..). Sen jälkeen olen ollut aika tarkka, että töpseleitä vedetään seinistä...

56
Kanada ja Yhdysvallat / New York halvimmillaan
« : 12.05.2005, 15:41:08 »
Elokuu on sesonkiaikaa! Myös lennoissa. Mun on valitettavasti päästävä tuolle mantereelle juuri silloin, eli ei auta. Katselin, että hostelleissa oli kolme hintakategoriaa, yksi talvi/kevät/syksy, yksi kesä ja kolmas, kallein, uusi vuosi. Mutta ainakin varaamani hostellin hinnassa tuo sesonki nosti hintaa muutamalla dollarilla. Ilmeisesti lennoissa tuntuu enemmänkin?

57
Espanja / espanjalaisista paikoista tietoa?
« : 12.05.2005, 15:39:02 »
Jos ajatellaan Madridin pohjoispuolta, niin itse tykkään Salamancasta, Santanderista, San Sebastianista... Tosin mun mielestä Madrid on ihan ykkönen :) Santiago de Compostela on kuuluisa pyhiinvaeltajien kohde, sielläkin tietysti paljon turisteja...

Etelässä tykkään Cádizista, Sevillasta, Córdobasta ja miksei Málagasta ja Granadastakin. Nämä näitä isompia paikkoja. Sitten kaikenlaisia pienempiä lisää...

58
Multa löytyy kokemus Espanjasta, sevillalaisesta sairaalasta. Itse rakennukseen pääsy oli helpompaa kuin Gattinalla, mutta ensin jouduin selittämään vaivani vastaanottokopissa, sitten oli lääkärin pikatarkastus (ilmeisesti kartoittivat vaivan vakavuutta) ja lopulta 4h päästä varsinainen lääkäri. Meinasin parantua siellä odotushuoneessa kun ne muut oli niin sairaita.. Kaikenlaista porukkaa lykittiin siihen suureen odotussaliin pyörätuoleissa, siellä oli oikeasti muutama vanhus aika heikon oloisessa kunnossa... Ja yksi tyttö joka tullessaan vaikutti saattajalta mutta huononi vain koko ajan kunnes makasi sängyllä tippapullon kanssa?! Vastaanottohuoneessa ei ollut ovea... No, itse lääkäri oli todella ystävällinen ja tutki _todella_ perusteellisesti. Olis tarjonnut mullekin tippapulloa ja lisätutkimuksia (ruokamyrkytyksen oireet) mutta arvelin selviäväni omin voimin ;)

Tämä oli siis joku paikallinen täysin ilmainen päivystys/ensiapu. Mulla olis kyllä vakuutus korvannut eli olisin voinut mennä johonkin maksulliseenkin, mutta tänne hostellin omistaja ohjasi minut. Varmaan vaihtelee aika suuresti?! Ja tuolla ei sitte kukaan osannut englantia...

Kuulostipa tämäkin kauhutarinalta :D Taisitkin jossain toisessa ketjussa mainita olevasi sairaanhoito-/terveydenhoitajaopiskelija. Onko sulla mitään käsitystä, lähettääkö ne tuollaisiin päivistyspaikkoihin vai ennemmin vuodeosastoille tai vaikka yksityissairaaloihin? Siinä on varmaan isot erot. Mutta hengissä selvitty kuitenkin ;) Ja maana ainakin Espanja on ihan ihana!

ps. Voisin kuvitella, että Belgiassa olisi byrokratian ym. määrä pienempi kuin Espanjassa tai Italiassa. Maana toisaalta ehkä kaikin puolin lähempänä Suomea. Riippuu mitä hakee.

59
Espanja / espanjalaisista paikoista tietoa?
« : 11.05.2005, 13:50:00 »
Toledohan on yksi näistä "must-see"-kohteista varsinkin niille, joiden pääkohde on Madrid. Pitäisi olla ihan komea vanha kaupunki jne. mutta itselleni jäi paikasta mieleen vain turistikojut. Tästä on kyllä aikaa varmaan ainakin 10 vuotta, ehkä siksi jäi mieleen kun vanhempien kanssa on tullut matkusteltua muualla kuin turistialueilla.

Segovia on ihan viehättävä paikka, kiva käydä ihailemassa sitä akveduktia, joka näkyy jokaisessa suomalaisessa historiankirjassa :)

La Coruñassa ja Avilassakin olen käynyt mutten valitettavasti muista mitään. Tosi hyödyllinen postaus :D

Oliko sulla joku tietty syy mennä juuri noihin kaupunkeihin? Minusta moni muu olisi kivempi ja mielenkiintoisempi... Nuo on aika pitkälle päivässä (tai jopa puolessa) nähty.

60
Tyhmät kysymykset / Passiongelmia Usa:ssa
« : 09.05.2005, 10:58:42 »
Minusta tuntuu, että puolet tuosta tenttaamisesta on vain ihan vilpitöntä uteliaisuutta ja sitten vain sitä, että on aika tylsää istua siinä kopissa ja nähdä satatuhatta passia päivässä :D Viime kevään New Yorkin matkalla mulle sattui setä, joka selasi mun passia edes takaisin (siellä ei edes ole juurikaan mielenkiintoisia leimoja) ja katseli välillä kelloa ja selaili taas. Kyseli, missä päin olen ollut edellisellä viisumilla ja kauanko ja sinnekö menen taas. Tyyli ei ollut rennon tuttavallinen mutta itselleni ei silti tullut sellainen tunne, että olisi varsinaisesti tentattu tai epäilty jostain.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 17