Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - J

Sivuja: [1]
1
Lentomatkustus / Re: Varaus ilman matkatavaraa?
« : 01.08.2007, 19:12:44 »
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
Ei missään vaiheessa.

Valitset 0 bags ja painat hieman alempana olevaa remove linkkiä, jolla voi poistaa priority/online check-in palvelun.


Pitää näköjään lukea ne tekstit tarkemmin.. Sen tosiaan saa pois tuosta linkistä. Tuo mahdollisuus on aiemmin ollut myös pudotusvalikossa, tai sitten on alkanut muisti pätkimään.

Ryanair kerää varmaan hyvät rahat noista priority boarding-, matkavakuutus- ym jutuista, joita ihmiset ei huomaa/osaa poistaa varauksesta.

2
Lentomatkustus / Varaus ilman matkatavaraa?
« : 01.08.2007, 17:14:21 »
Missä vaiheessa Ryanairin varaussysteemi on muuttunut niin, että on pakko valita joko ruumaan menevää matkatavaraa tai priority boarding? Maaliskuussa onnistui varata matka ilman matkatavaraa ja priority boardingia, mutta nyt jos valitsee "0 bags", on pakko maksaa 6e/hlö että pääsee koneeseen siitä "priority" :roll: jonosta.

3
Balkanin maat / Re: Päiväretkiä Hvarilta
« : 08.07.2007, 13:51:02 »
Lainaus käyttäjältä: "J"
Ollaan kesäkuussa viikko Hvarin saarella.  Mihin sieltä voi ja kannattaa tehdä päiväretkiä? Splitiin näyttää menevän lauttoja tiheään, mutta onko muita käymisen arvoisia paikkoja, jonne pääsisi aamulla lautalla ja illalla takaisin?


Itse itselleni vastaten.. Paikalliselta matkatoimistolta sai ostettua kohtuuhintaisen retken Dubrovnikiin. Kaupanpäälle tuli hyvät jutut kuskin kanssa Jugoslavian sodasta, elämästä saarilla jne.
Itse järjestettynä Dubrovnikin reissu Hvarilta olisi vaatinut enmmän säätöä/aikaa/rahaa.
Split-Hvar välin pääsee helposti ja halvalla (22kn).

4
Pohjoismaat / Karhunkierros
« : 16.05.2007, 20:29:39 »
Lainaus käyttäjältä: "Cherbourg"
Omena-hotelli ei ehkä ollut paras ratkaisu, kun hiihtokauden päätyttyä ei tietysti ollut ravintoloita auki eli haaveet mehevästä pihvistä vaihtuivat pussipastaan. Omena-hotelli kyllä sijaitsee loistavalla paikalla Karhunkierroksen lähellä se on laskettava eduksi.


Omenahotelli on lopettanut Rukalla tammikuussa. Hotellin huoneita kaupitellaan ostettavaksi etuovi.comissa.

5
Vistan sivupalkissa laskuri raksuttaa sekunteja seuraavaan lähtöön.. 35:16:56:51  8)

6
Balkanin maat / Päiväretkiä Hvarilta
« : 10.05.2007, 11:53:07 »
Ollaan kesäkuussa viikko Hvarin saarella.  Mihin sieltä voi ja kannattaa tehdä päiväretkiä? Splitiin näyttää menevän lauttoja tiheään, mutta onko muita käymisen arvoisia paikkoja, jonne pääsisi aamulla lautalla ja illalla takaisin?

7
Jos käyttää Gepsiä autossa, kannattaa huomata että joissakin autoissa on kuulemma tuulilasi joka ei läpäise signaalia. Johtuu jonkinlaisesta tuulilasin häikäisynestosta. Näissäkin autoissa voi olla "reikä" tässä kalvossa (tai mikä onkaan) esim. peruutuspeilin kohdalla, joka on jätetty juuri GPS:än antennia varten.
Geocaching.com:in suomifoorumilta löytyy paljon asiaa gps:n käytöstä.

8
Lainaus käyttäjältä: "hani"
ja voitte itse tehdä rikosilmoituksen siitä kuvaavasta naapurista...


Näin tekisin varmaan itse. En jäisi ihmettelemään parvekettani tai ikkunaani kuvaavaa kameraa, vaan kävisin sanomassa asiasta, ja sen jälkeen ilmoittaisin salakatselusta poliisille.

Ja ettei olisi ihan OT, niin parvekkeiden maalaus on tiedossa kesällä. Miten se voikin maksaa tonneja yhtä kämppää kohti?  :?

9
Baltian maat / Riika
« : 27.03.2007, 16:20:46 »
Riikan vanhaa kaupunkia ja keskustaa kierreltiin kolme päivää, ja näkemistä riitti juuri sopivasti. Mahdollista seuraavaa reissua varten kiinnostaisi kuulla muiden kokemuksia mihin keskustan ulkopuolella kannattaisi tehdä päiväretkiä, ja millä kulkuvälineellä?

10
Baltian maat / Riika
« : 27.02.2007, 19:17:10 »
Varattiin Ryanairilta lennot Riikaan maaliskuussa, ja majoitusta etsiessä sattui silmiin omasta mielestäni hyvä tarjous.. Aluksi oltiin varaamassa 2hlön huonetta hostellista hintaan  ~120€/3vrk, mutta booking.com:ista löytyi tarjous hotelli Garden Palace (www.hotelgardenpalace.lv) 180€/3vrk.  Avattu ilmeisesti nyt 2007 tammikuussa. Onko joku kerennyt testaamaan sen?

11
Hankin lasolin vinkin perusteella AutoRoute 2006:n, ja näyttää näppärältä ohjelmalta. Ainoa vika on tuo Pohjois-Suomen puuttuminen, jonka vuoksi ohjelma ei esim. tajua että Ruotsiin pääsee täältä muutenkin kuin laivalla :) . Onko lasolilla kokemusta miten hyvin puheohjaus toimii? Hankala itse testata kun asuu kartan valkoisella pläntillä  :shock:
Kirjaston karttojen perusteella näytti että koko Euroopan kartoista ei tosiaan ole kuin yleiseen reittisuunnitteluun. Mittakaava niissä oli luokkaa 1:1000 000, ja tarkempia pitää hankkia jos meinaa ajaa muitakin teitä kuin kaikkein suurimpia.

12
Heti tuli hyviä vinkkejä. Tuota liittymänumerointia en olisi varmasti huomannut tarkistaa karttoja hankkiessa. Via micheliniä on käytetty netissä reitin suunnitteluun ja ainakin nettikartta/reititys on hyvä. Täytyykin käydä kirjastossa vertailemassa eri karttasarjoja.
Navigaattoria ei ehkä raaski ostaa, mutta mukaan otetaan läppäri, PDA ja niihin sopiva GPS-palikka. Mielummin hankin kuitenkin myös perinteiset kartat, ettei ole täysin elektroniikan varassa.

13
Minkälaiset kartat kannattaisi hankkia että niillä pärjäisi Euroopassa? Ajattelin ostaa autoliiton nettikaupasta Michelinin Eurooppa Atlaksen, mutta sen lisäksi tarvii varmaan tarkempia kaupunkikarttoja yms.
Millaisia karttoja olette reissuillanne käyttäneet, mikä on sopiva mittakaava ja kannattaako/tarviiko ostaa useita erilaisia karttoja?

14
Yleinen / kodinvaihto / asunnon vaihto?
« : 23.12.2006, 14:10:45 »
Edelleen ovat kokemukset ja mielipiteet tervetulleita aiheesta..

15
Yleinen / kodinvaihto / asunnon vaihto?
« : 08.12.2006, 20:45:08 »
Kiitos linkistä. Tuo olikin hyvä, koska jäsenyys ei maksa mitään.

16
Yleinen / kodinvaihto / asunnon vaihto?
« : 08.12.2006, 15:21:07 »
En haulla löytänyt tästä aiheesta keskustelua..
Onko jollain kokemusta matkustelusta niin että majoitus järjestetään kodinvaihdolla? Eli vähän sama idea kuin Hospitality clubissa ym., mutta vaihdetaan asuntoa keskenään.
Löysin ainakin nämä sivustot joissa asuntoa voi vaihtaa;
http://www.homelink.org/
http://www.homeexchange.com/ ja
http://intervac-online.com/

17
Tyhmät kysymykset / Turkissa turvallisesti?
« : 04.09.2006, 20:23:35 »
Tuli otettua äkkilähtö Alanyaan viimeaikaisista pommi-iskuista huolimatta. Turkin matkat kun jostain syystä olivat nyt niin halpoja.. :roll:
Olisiko kokeneemmilla reissaajilla vinkkejä riskien minimoimiseksi? Isoja väkijoukkkoja, busseja yms. kannattaa varmaan vähän vältellä, mutta onko muuta mitä pitäisi ottaa huomioon?
Vinkkejä käymisen arvoisista paikoista saa myös antaa.

Sivuja: [1]