Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Thym

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6
21
Olettekos kuulleet... / Vs: Ukrainassa kidnapattu turisti
« : 21.04.2009, 14:08:59 »
Minäkin olen lähdössä Ukrainaan toukokuun lopussa, tosin Kiovaan enkä Odessaan. Kaveri meinaa ajaa autolla Ukrainan läpi. Olen tuota kidnappausta seuraillut, kiitos linkeistä.

Täytyy toivoa, etteivät kidnappaa meistä kumpaakaan, mun pitää keretä 2.6. Delhin lennolle ja sen jatkaa matkaa Iraniin.

22
Vuokralle annetaan 18,5 neliön kalustettu yksiö Kuopiosta, Puijonlaaksosta ajalle 26.5.-30.8.2009. Hyvä sijainti Puijon kupeessa noin 1 km yliopistolta, 3 km keskustasta, lähellä Puijon sairaalaa (KYS), Niuvanniemen, Alavan ja Julkulan sairaaloita.

Vuokra 250e/kk sisältää veden, lämmön, netin ja sähkön.

Yhteyden otot yksityisviestillä tai [email protected]

23
Aasia / Vs: Mount Everest base camp!
« : 13.11.2008, 14:22:11 »
En mä Kiinaa dissaa, lähinnä lentolippujen hintoja. Kun menopaluu Helsinki-Delhi-Helsinki irtoaa neljällä ja puolella sadalla, niin tuntuu tyhmältä maksaa omaisuuksia Chengduun lennosta.

"Joudun" toki säätämään itseni Delhistä Kathmanduun, mutta tykkään enemmän matkustaa maata pitkin kuin lentämällä. Jotenkin enemmän reissaamisen fiilis. Tiibetistä voi varmaan ajaa junalla alamäkeen Chengdun suuntaan, jos siltä tuntuu, onhan mulla joka tapauksessa Kiinan visa. En harrasta turhan tarkkojen matkasuunnitelmien tekoja, katselen, mikä on mahdollista ja menen tilanteen/fiiliksen mukaan. Se, miten hoitaa itsensä takaisn Delhiin kesän lopussa paluulennolle on tietysti yksi huomioitava seikka.

Kiitos, luin vinkkaamasi Yunnanin keskustelun. Olis jo kesäkuu, että pääsis lähtemään...

24
Aasia / Vs: Mount Everest base camp!
« : 12.11.2008, 20:54:47 »
Mullekin kelpaa permiitti, jota en koskaan näekään, kunhan homma toimii. Olen nyt nähnyt ja kuullut niin monta eri versiota tästä Tiibetin lupahässäkästä, että uskon olevan parasta olla jännittämättä turhia ja luottaa tähtien asentoon. Sakot ja karkotus Tiibetistä pläjähtää, jos pläjähtää, sille ei sitten mahda mitään.

Ei ne munkaan käsittääkseni ketään linnaan laita, jos ei järjestä laajamittaista mielenosoitusta tms.

Mitä vähemmän tuen Kiinaa, sitä parempi. Tästä ja myös lentojen hinnoista johtuen taidan yrittää löytää enemmän tai vähemmän virallisen oven TAR:iin Nepalista. Jos ei onnistu, niin sitten ei, Nepalissakin on varmasti siistiä ja sielläkin on sitä paitsi vuoria. Olen mieluummin "jumissa" siellä kuin Kiinan puolella ja menisin Nepaliin joka tapauksessa.

25
Aasia / Vs: Mount Everest base camp!
« : 10.11.2008, 14:58:53 »
Tunnenpas itseni tyhmäksi. Riippuen, mistä lukee, on helpompaa mennä Pekingistä/Chendusta/Kathmandusta... Onneksi on vielä ruhtinaallisesti aikaa säätää. Ja asiatkin ehtii muuttua moneen kertaan ennen ensi kesää.

Kiitoksia taas informaatiosta.


26
Aasia / Vs: Mount Everest base camp!
« : 10.11.2008, 12:34:03 »
Kiitoksia Skönärille ja oddille vastauksista. Olen lukenut Tiibetin lupakäytännöistä käydyt ketjut läpi. Rupesin jo repimään tukkaani, mutta on sinne Tiibettiin muutkin päässeet, joten enköhän minäkin.

Yksin kun olen matkassa, totesin noista lupaketjuista, että ainakin, jos systeemit ei hirveästi taas kerran muutu, taitaa olla helpompaa lentää Istanbulista Pekingiin ja huristella sieltä junalla Lhasaan ja koittaa sitten poistua aikanaan Nepalin suuntaan. Tuleepahan maailman korkein rautatie katsastettua. Aikaa mulla on ihan kohtuullisesti, ja tarkoitus on välttää kaikkea mahdollista seurataan jonossa opasta -tyylistä toimintaa.

Tarkoitus on katsastaa Tiibetistä muutakin kuin Lhasa. Skönäri, saako Tiibetissä sitten vapaasti iskeä telttansa mihin tykkää, paitsi jonkun pihalle tai muuten selvästi kielletylle alueelle, kuten Suomessa?

27
Aasia / Vs: Mount Everest base camp!
« : 08.11.2008, 22:37:06 »
Alustavana suunnitelmana olisi mennä ensi kesänä Helsinki-Kiova, jossa treffit kaverin kanssa, Jalta, laivalla Mustan meren yli Istanbuliin, josta lento Kathmanduun ja edelleen maitse Tiibettiin. Paluu Helsinkiin varmaan Kathmandusta lentäen Helsinkiin. Aikaa olisi kolme kuukautta.

Vuoret kiinnostavat, mutta Nepalissa tosiaan sataa kesällä. Millaista Tiibetissä on kesällä? Voiko siellä trekkailla jossain? Mulla ei ole koulun takia mahdollisuutta lähteä pidemmälle reissulle kuin kesällä, täytynee joskus valmistumisen jälkeen käydä sitten bongaamassa Everest talvella. Valtaosa ajasta olisi siis tarkoitus hengata Tiibetissä ja ehkä Nepalissa.

Mulla on budjettia vajaat kolme tonnia, plus lentolippuihin ja muihin matkakuluihin 1500e. Pärjäänkö tuolla summalla sen kolme kk? En tarvitse/halua mitään luksusta. Katselin, että tuo lentolippubudjetti riittää ja vieläpä ihan reilusti. Pallontallaajien juttujen perusteella olettaisin, että vajaalla tonnilla kuussa elää tuolla päin maailmaa ihan mukavasti, olenko arvioinut oikein?

28
Matkapäiväkirjat / Vs: Antti Maailmalla II (SK)
« : 08.11.2008, 15:03:13 »
Kiitos ja kumarrus täältä syksyisestä Suomesta sun mahtaville matkatarinoille. Hervottoman hauskoja juttuja ja kiva näitä lukiessa haaveilla omasta reissusta, joka tosin alkaa vasta toukokuun lopussa.

29
Töissä Kuopiossa reissurahaa tienaamassa, vapaat hetket väännän lääketieteen syventäviä opintoja, jotta olen ensi kesänä vapaa menemään sinne minne nenä näyttää ja vaivalla tienatut rahat riittävät.


30
Pohjoismaat / Vs: Eräreissu Suomen puskissa?
« : 22.05.2008, 21:02:42 »
Minullekin kelpaa ulkomaiden lisäksi ihan kotimaan metsät reissukohteiksi.

Onhan noita polkuja tullut tallattua Lapissa, Oulun läänissä, Pohjois-Karjalassa, Ruotsin puolella Jämtlannissa ja Ruotsin Lapissa ja vähän Norjassakin pienestä pitäen ensin isän matkassa ja myöhemmin entisen kanssa ja nykyisin kaverin kanssa. Helvetinjärvi on vielä käymättä.

En ole teltassa nukkunut muuten kuin kesällä, mutta autiotuvissa kaikkina vuodenaikoina. Kamiina oli varsinkin viime uuden vuoden pakkasissa Ilomantsissa ihan kiva kaveri päivän tallustamisen jälkeen. Vaeltamassa olen kyllä käynyt oli sää, lumitilanne ja vuodenaika mikä tahansa. Viimeksi kahlasin melkein metrisessä hangessa huhtikuun alussa Koitajoella Ilomantsissa. Kun on pää umpiluuta, niin ei voi kokeilla lumikenkiä. Tulipa otettua mittaa omasta kunnosta.

Rinkassa on retkikeitin, polttoainetta siihen, joku vedenpitävä vaatetus, muonaa, sopivasti vaatetta, makuupussi ja -alusta, mahdollisesti teltta ja tietenkin selviytymispakkaus, jossa on jesaria, jekkulankaa, nippusiteitä, vähän lääkkeitä ja laastaria sekä tulitikkuja.

31
Eurooppa / Vs: Vienan Karjala ja Laatokan ympäristö
« : 17.05.2008, 16:33:03 »
Kylläpä on vanha keskustelu, mutta kaivoin nyt kuitenkin esiin, kun itsekin haaveilen ensi kesänä jonnekin tuonne suunnalle lähteväni. Tai kenties Arkhangeliin ja sitä kautta Moskovaan. Joka tapauksessa tarkoitus olisi jotenkin päätyä Kuopiosta mielenkiintoisten vaiheiden kautta Moskovaan tapaamaan kaveria, joka tulee ties mitä kinttupolkuja Kaukasukselta. Saattaa olla, että treffien ajankohta pitää sopia viikon tarkkuudella...

Isäni on joskus tullut Raja-Joosepista Ivaloon Murmansk-Ivalo-bussilla, ja erehtyi luulemaan, että bussi todella noudattaa raja-asemalla jotain aikataulua, tai siis lähtevän Raja-Joosepista aikaisintaan siihen aikaan, kun aikataulussa lukee. Bussi oli pyyhkäissyt raja-aseman ohi kolmatta tuntia etuajassa, ja kun isä oli ihmetellyt rajavartijalle, vastauksena oli lakoninen: Ai onko sillä joku aikataulukin?

Osaan venäjäksi noin kolme sanaa, ja melkein tunnistan kyriliset kirjaimet. Ajattelin tässä vuoden mittaan vähän opiskella venäjää, koska englannista tuskin on sanottavaa hyötyä noilla kulmilla.

Onko jotain, mitä ehdottomasti kannattaa/ei missään nimessä kannata tehdä tuolla reissulla, jos mielii päästä yhtenä kappaleena Moskovaan asti?

32
Olin kaverin kanssa ekalla reilillä heinäelokuussa 2006. Kotiin päin piti sitten lentää Budapestista. Paluulentoa oli säädetty ja säädetty, koska alunperin olimme ostaneet liput Sterlingiltä suoralle lennolle Budapest-Helsinki, mutta Sterling ei sitten loppujen lopuksi koskaan alkanutkaan liikennöidä Suomesta. Usean kuukauden selvittelyistä ja lukuisista puhelinjonoissa vietetyistä tunneista huolimatta ei paluulippuja järjestynyt. Lähdimme kuitenkin reissuun, kun asia luvattiin hoitaa. Noin viikkoa ennen lentopäivää saimme sähköpostia, jossa kerrottiin, että meille on liput SAS:n lennoille Kööpenhaminan kautta Helsinkiin ja vieläpä alunperin toivomallemme päivälle. Sterlingin varausnumerot kuulemma kävisivät lipusta lentokentällä.

Paluulentopäivänä lähdimme hyvissä ajoin kentälle, mikä olikin hyvä, koska juutuimme valtavaan liikenneruuhkaan. Tuurilla osuimme ensi yrittämällä oikealle pysäkillekin, ja aikaa oli vielä kentän päässäkin runsaasti. Sterlingin varausnumeroista ei kukaan check inissä tiennyt mitään, mutta monen monen puhelinsoiton jälkeen pääsimme lennolle. Vaihtoaikaa Kööpenhaminassa piti olla 2 tuntia.

Kone lähti Budapestista puolitoista tuntia myöhässä, koska kapteeni jäi odottamaan jotain Tukholman koneesta myöhästynyttä ruotsalaisseuruetta, joka oli eksynyt jonnekin. Kun svenssonit lopulta olivat mukana ja kone Köpiksessä, ei siellä tietenkään ollut heti vapaata porttia ja kentällä seisottiin puoli tuntia odottamassa. "Ei hätää, Helsingin jatkolento odottaa tämän koneen matkustajat, matkatavarat tulevat seuraavalla koneella." Kun lopulta pääsimme koneesta ulos, juoksimme henkihieverissä Kööpenhaminen lentokentän läpi Helsingin koneen portille. Ei ne mitään oottaneet.

Onneksi olimme Kööpenhaminassa, SAS:n ja Sterlingin kotikentällä ja englantia sekä Ruotsia ymmärtävässä maassa, ja vimmatun jonottamisen ja selittämisen jälkeen saimme illan viimeiselle lennolle Helsinkiin paikat, Blue1:lta, vaikka emme olleet oikeastaan SAS:n asiakkaita. Rinkoista oli vain ne viivakodiläpyskät, jotka meille oli lyöty käteen Budapestin kentällä, eikä rinkkojen sijainnista varmaa tietoa kellään. Meidän olisi pitänyt ottaa ne ulos koneesta Kööpenhaminassa, kun emme ehtineetkään jatkolennolle, mutta niitä ei löytynyt mistään. Asia luvattiin hoitaa, ja me lähdimme onnellisina lopulta kohti Helsinkiä. Ihmeiden ihme, rinkat olivat Seutulassa, ne olivat ehtineet alkuperäiselle jatkolennolle jollain ihmeen ilveellä. Ilmeisesti matkatavarat oli purettu koneesta jo Kööpenhaminan kentällä seisoessamme ja laitettu eteenpäin.

Eipä tuo rinkkojen väliaikainen katoaminen olisi mikään katastrofi kotimatkalla ollut, mutta jälleen näkeminen Seutulassa oli silti riemukas.

33
Yleinen / Vs: Reissuaiheisia elokuvia
« : 12.05.2008, 13:36:23 »
Kävin viikko sitten perjantaina katsomassa Bristolin parvekkeella The Bucket Listin (Nyt tai ei koskaan näyttäisi suomennos olevan ainakin Finnkinolla).

Ei mitenkään maailmaa mullistava elokuva, mutta itselläni ainakin sattui sopivaan mielentilaan ja kolahti. Kevyttä fiilistelyä ja haaveilua.

34
Huomenna taas metsään, saunaan ja rentoutumaan rakkaan kanssa.

Kaunis kevätilta.

Teetä ja pullaa.

Tästä ketjusta tulee aina hyvä mieli.

35
Yleinen / Vs: Matkailu ja Suhde.
« : 08.05.2008, 19:33:12 »
Mies menee, minä menen. Asutaan eri puolilla Suomea, mutta pidetään maililla ja tekstareilla yhteyttä päivittäin. Miehellä on enemmän aikaa ja rahaa reissata kuin minulla. Yhdessä ollaan käyty vasta vaeltamassa Suomessa, joten tuo jonkun mainitsema 10 päivää yhdessä Lapissa onnistuu ja suhde toimii -homma on testattu.

Meillä homma toimii, tulevaisuudessa on tarkoitus lähteä yhdessä maailmalle, nyt tehdään yhdessä pienempiä reissuja lähimaihin ja Suomen metsiin ja lisäksi molemmat menee niin kuin tykkää. Hyvin toimii, mutta niin meillä toimii kaikki muukin.

OT: Tuli testattua eksänkin kanssa tuo Lapin miehen sanonta siitä Lapin erämaasta, mutta meidän suhde ei sitten loppujen lopuksi kestänyt, oltiin liian erilaisia, vaikka metsässä yhdessä viihdyttiinkin.

36
Huomenna tentti ja keskiviikkona pitkäksi viikonlopuksi Helsinkiin. Mukava nähdä sikäläisiä ystäviä pitkästä aikaa ja päästä saunaan.

Niin ja sain kuin ihmeen kaupalla kesätyötä omalta alalta. Taatusti rankempaa kuin kassalla istuminen, mutta hällä väliä, mielekkäämpää varmasti myös. Johan tuota tuli neljä kesää ja muutama talvikin kaljaa myytyä, että olisi varaa reissuihin ja pysyisi hengissä pääsykokeisiin lukiessa.

37
Lainaus käyttäjältä: "kaukomatkailija"
Lainaus käyttäjältä: "Thym"
 Vajaan kahden viikon päästä muutto pois tympeältä pääkaupunkiseudulta Pohjois-Savoon.

Menee hieman ohi aiheen, mutta aina jaksan ihmetellä tuota "tympeätä pääkaupunkiseutua".  Miksi Suomen maaseudulta tai pienemmistä kaupungeista kotoisin olevat kokevat Helsingin tympeäksi? Ulkomaalaiset turistitkin pitänevät pääosin ihmisiä niin Helsingissä kuin Lapissakin ystävällisinä. Vai johtuuko tuo vain omasta asennoitumisesta? Itselläni on kokemusta ympäri Suomea enkä koe, että missään päin ihmiset olisivat tympeitä; päinvastoin.


Mä olen Helsingistä kotoisin ja asunut koko pienen ikäni pääkaupunkiseudulla, ja kyllä Helsinki mustakin on kiva paikka. Ilmaus tympeä pääkaupunkiseutu kumpusi siitä, että minusta on oikein mukavaa saada melkein 400 km itseni ja entisen poikaystävän sekä muutaman muun henkilön väliin.

Sitten musta on vaan kivaa muuttaa kokonaan uuteen paikkaan, josta en tunne vielä ketään ja jossa pääsee toivottavasti aikaisemmin suksille kuin Helsingissä. Myös Kuopion yliopiston sijainti järven rannalla on musta houkutteleva, niistä lääketieteen opinnoista puhumattakaan.

Jee, enää kaksi viikkoa lukukauden alkuun.

38
Kaksi vuotta palloilin lukion jälkeen TKK:lla kemian tekniikassa, tosin lähinnä opiskelin kieliä ja tein hullun lailla töitä, opintopisteitä ei juuri kertynyt.

Nyt aloitan syksyllä lääketieteen opinnot, eli on sitä koulua vielä edessäkin.

39
Kiitos alan_miehelle ja PetraJiille kannustuksesta, eiköhän siellä Kuopiossa ihan kivaa tule olemaan. Ainakin odotan innolla.

40
Pohjoismaat / Vinkkejä lapinvaeltajalle?
« : 08.08.2007, 16:55:28 »
Soijarouhe on tosiaan oikein hyvää vaellussapuskaa, maustamalla siitä saa aikalailla kaikkea mitä jauhelihastakin. Kannattaa turvottaa vedessä, kuten kuivattu lihakin, mutta hätätilanteessa voi vetää lusikalla kohtuullisia määriä vaikka suoraan pussista. Kuivatut hedelmät käy hyvin pikunaposteltavasta ja välipalasta.

alan_miehen ensiapusettiin lisäisin vielä nippusiteet, niillä olen korjannut rinkkaa, pystyttänyt telttaa myrskyssä ja ties mitä.

Kengät kannattaa todella kävellä sisään, myös jos edellisestä käytöstä on pidempi tauko. Ainakin Partioaitasta saa myös hyvää vahaa, jolla kengistä saa vettä hylkivät ja entistä tiiviimmät. Kenkiä kannattaa varjella kastumiselta, koska märät kengät hankavaat helposti. Liian pikainen kuivatus esim. nuotiolla voi myös pilata lestin muodon lopullisesti.

Metsähallituksella on hyvät sivut, joilta voi katsella reittejä ja yöpymispaikkoja. http://www.luontoon.fi

Kunnon sadeviitta ja rinkan sadesuoja ovat aika must, varsinkin telttamajoituksessa kamojen kuivaaminen voi olla hankalaa. Minigripit on vesitiiviissä pakkaamisessa aika ehdottomia.

Tulin itse juuri elämäni parhaalta vaellukselta ja nyt jo pitäisi päästä takaisin...

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6