Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Thym

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
41
Pohjoismaat / Vaellus kebnekaise
« : 08.08.2007, 16:33:17 »
Tallasin Abisko-Kebnekaise-Nikkaluokta -reitin viimeksi heinäelokuussa 2003. Komeat olivat maisemat ja Kebnekaisen huipullekin pääsin, tosin aika hurjassa säässä, myrsky nimittäin yllätti kesken reissun. Enpä olekaan ennen ollut sateessa, joka sataa kirjaimellisesti alhaalta ylös.

Ruotsissa ei ole kovinkaan paljon varsinaisia autiotupia, kuten Suomessa, vaan löytyy Svenska Turistföreningin ylläpitämiä fjällstugia ja ja fjällcentrumeita, joista jälkimmäisissä on yleensä myös pieni ja kallis kauppa. Paikoista saa maksua vastaan yösijan, pääsee saunaan ja voi käyttää yhteiskeittiötä sekä kuivattaa varusteet. Myös telttailu on mahdollista näiden lähellä, jolloin on käytössä tuvan puusee, roskikset ja muistaakseni sauna myös pientä maksua vastaan. Liittymällä STF:n jäseneksi hinnat ovat edullisempia. Myös Kirunassa on STF:n matkustajakoti.

Ainakaan 2003 ei Kebnekaisen huipulle päässyt omin avuin, jos ei ollut jäätikkökokemusta ja -varusteita, koska korkein huippu on jään peitossa. Kebnekaise Fjällcentrumista lähti päivittäin sään salliessa top turen, eli oppaan vetämä pieni ryhmä, jolloin huipulle pääsi turvallisesti, vaikkei jäätikkökokemusta olisikaan.

Pohjois-Ruotsissa on sitten aika harvakseltaan bensa-asemia, ainakin minusta vielä harvempaan kuin Suomen puolella.

Komeita ja vähemmän kansoitettuja vaellusreittejä löytyy Ruotsissa jo Vaasan korkeudelta. Jämtlannissa Keski-Ruotsissa on jo yli 2000 metrin huippuja, esim. Sylarna ja Helags, joiden huiput eivät ole jäässä. Täälläkin reitit on hyvin merkattu ja soilla on pitkoksia, mutta pururataa en kyllä pannut merkille, enkä juuri tavannut reiteillä ihmisiäkään kesinä 1999-2001. Täälläkin on STF:n tupia sopivasti päivämatkan päässä toisistaan. On myös mahdollista viettää yö tai pari Norjan puolella.

42
Pääsin kuin pääsinkin lääkikseen, eikä edes tehnyt tiukkaa. Kirje tietysti tuli jo aikaa sitten. Vajaan kahden viikon päästä muutto pois tympeältä pääkaupunkiseudulta Pohjois-Savoon.

Lauantaina aamuyöllä palasin haikein mielin parhaalta matkalta ikiä, mutta eiköhän noita ole lisää luvassa.

Kesäkuussa hevoshommissa tuusan nuuskaksi mennyt olkapääkin alkaa vihdoin olla melko siedettävässä kunnossa.

Ja vielä on lomaa ja aurinkoa.

43
Eurooppa / Samarian rotko
« : 09.04.2007, 12:32:56 »
Rotko on noin 20 km pitkä. Pahoja korkeuseroja ei muistaakseni lukuun ottamatta alun jyrkkää laskeutumista huipulta alas rotkoon, mutta taival on aika kivinen. Nestettä kuluu, koska rotkon kiviseinät vielä heijastavat auringon valoa ja lämpöä. Ainakin viisi vuotta sitten polun varrella oli lähteitä, joista saattoi juoda ja täyttää pulloa, joten mitään valtavaa kanisteria vettä ei tarvitse roudata mukana. Minä en ainakaan saanut mitään tautia siitä lähdevedestä ja se maistuikin hyvälle ja oli tosi kylmää. Kannattaa myös muistaa ottaa aurinkorasva ja hattu, koska aurinkoisella säällä siellä rotkossa palaa helposti.

Rotko loppuu rannalle, jossa voi sitten huilia, käydä vaikka uimassa ja oli siellä muistaakseni joku pieni ravintolan tapainenkin. Sieltä sitten lautalla kylään, jonka nimeä en kyllä enää muista.

44
Eurooppa / Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
« : 01.03.2007, 16:09:43 »
Kuten ylläkin todettiin, Sparit ovat tosiaan aika hintavia. Omena 60 senttiä ja niin pois päin.

Löysin yhden Lidlin vähän kauempana keskustasta, läheltä Guinnessin panimoa ja vankilamuseota. Siellä oli ihan hyvä valikoima ja kohtuulliset hinnat. Super Valut ovat kalliimpia kuin Lidlit, mutta edullisempia ja huomattavasti parempia valikoimaltaan kuin Sparit. Ainakin yksi Super Valu sijaitsee päärautatieaseman ja O'Connell Streetin välisellä poikkikadulla. Anteeksi onneton kadunnimimuistini.

Kiitokset greenapplelle Belfast-infosta. Junamatka oli tosiaan ihan mukava (ja lammaspitoinen)  ja Belfast vastasi odotuksia. Se oli viikonmittaisen Irlannin reissuni kohokohta.

45
Yleinen / Pahin floppi ja pettymys?
« : 25.02.2007, 13:45:01 »
Toissa päivänä kotiuduin kuuden päivän reissulta Irlannista. Neljä päivistä vietin juuri Dublinissa. Minäkään en oikein viihtynyt. En ole pubissa istuskelusta piittaava tyyppi, joten tuntui, ettei kaupungin ole oikein annettavaa.

Olihan siellä kirkkoja, mutta St. Patrick ei tehnyt kummempaa vaikutusta. Christ Church oli komea, mutta "restautoitu" pilalle 1800-luvulla. Temple Bar ei ollut minusta kovin kummoinen. Puistot olivat ihan kauniita ja kun sääkin sattui suosimaan, niin mikäs siinä, mutta ei Dublin minuun kovin hyvää vaikutusta tehnyt.

DART-junalla pääsee ihan siedettävään hintaan maaseudulle. Braysta tykkäsin, kiipesin kukkoilla ja kävelin Greystonesiin. Belfast oli likainen ja harmaa, mutta teki minuun lähtemättömän myönteisin vaikutuksen.

46
Yleinen / Opiskelu vai reissaus
« : 25.02.2007, 13:33:41 »
Poissaolojärjestelyt riippuvat paljon siitä mihin haet. Aika monessa yliopistossa voi ilmoittautua puoleksi vuodeksi tai vuodeksi poissaolevaksi. Käytännössä voi siis ilmoittaa, että ottaa opiskelupaikan vastaan, mutta tulee kouluun vasta vuoden päästä.

Itse olen hakemassa lääkikseen, ja siellä ei voi ilmoittautua poissaolevaksi muuten kuin armeijan, äitiysloman tai vastaavan takia. Tällä hetkellä opiskelen Teknillisessä korkeakoulussa, ja sieltä saa kyllä olla pois muistaakseni yhteensä kaksi vuotta. On siis paikasta kiinni pystytkö sekä ottamaan vastaan himoitsemasi opiskelupaikan että toteuttamaan vapauden kaipuutasi.

Ihanneratkuisu varmaan olisi, että pyrit nyt, pääset sisään, otat opiskelupaikan vastaan, reissaat ja aloitat opinnot vuoden päästä syksyllä. Onnea pääsykokeisiin ja hyvää matkaa.

Itse uskon, että reissusta saa hyvinkin paljon irti 19-vuotiaana, se on enemmän henkilöstä kuin iästä kiinni.

47
Eurooppa / junien hinnat Itä-Euroopassa?
« : 03.02.2007, 19:26:39 »
Ajoin viime kesänä Bratislavasta Budapestiin junalla, kustansi suunnilleen 12-15 euroa. Juna tosin oli myyty niin tupaten täyteen, että saimme kiittää onneamme, kun mahduimme mukaan. Noin lyhyen matkan kyllä seisoo, mutta pidemmällä matkalla olisi voinut tulla paikkalippua ikävä.

Olen itsekin kaavailemassa reissua Balkanille junilla ja busseilla ensi kesäksi. Slovenia, Kroatia, Bosnia, Montenegro, Serbia, Albania, Makedonia... ja sitten vaikka Kreikasta lento kotiin. Interrail-kortin uudistuksen myötä ei taatusti kannata ostaa lippua sinne, onko kellään vinkkejä/kokemuksia alueella liikkumisesta? Albaniassa on kuulemma todella huonot tiet. Miten hidasta liikkuminen siellä on?

48
Eurooppa / Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
« : 03.02.2007, 17:31:46 »
Olen kyllä lukenut ketjun läpi, mutta jäin miettimään, onnistuuko päiväreissu Dublinista Belfastiin. Olisi hauskaa käydä Pohjois-Irlannissa, mutta majoitus on Dublinissa.

Kahden viikon päästä olen lähdössä viikoksi Dubliniin. Koko aikaa en kylläkään ajatellut kaupungissa luurata, luontoa pitäisi päästä ihailemaan ja tulla yöksi sitten nukkumaan Dubliniin.

49
Tyhmät kysymykset / Pekingistä Moskovaan
« : 13.11.2006, 18:47:52 »
Ahaa. Mulle vaan juolahti mieleen joku elokuvista tuttu huijaussäätö ties minkä kaavakkeiden kanssa heti ensimmäiseksi.  :lol:

50
Vuokrakaksiossa ystäväpojan/poikaystävän tai jonkun sellaisen kanssa Espoossa. HOASin vuokrakämppä. Espoo ei oikein kolahda, vuoden päästä olen jo muualla toivottavasti.

51
Tyhmät kysymykset / Pekingistä Moskovaan
« : 12.11.2006, 21:01:09 »
Luulisi, että aika äkkiä jää kiinni, jos tuo "dokumentti" kertoo sinun olevan Mongolian kansalainen ja passissa lukee Finland. Voi tulla pientä selvittelyä ties missä ja millä kielellä.

52
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Mitä mukissa?
« : 12.11.2006, 19:37:39 »
Mukissa on kuumaa mustaherukkamehua. Päivän C-vitamiiniannos tulee ainakin hoidettua.

Minulle on suotu hyvät unenlahjat, en herää yhtään mihinkään meteliin. Herätyskelloni ääneen olen kuitenkin niin ehdollistunut (sama joskus lahjaksi saatu Mikki Hiiri -kello on palvellut 13-vuotta), että havahdun yleensä juuri siihen Darian mainitsemaan naksahdukseen, vaikka koulusta ja kummallisista työajoista johtuen ääni tuleekin milloin mihinkin aikaan. Kelloa on kuitenkin pakko pitää kaukana sängystä niin, että joudun nousemaan ylös sen sammuttaakseni. Lisäksi joudun vaihtamaan paikkaa silloin tällöin, muuten herään aivan liian myöhään kello kädessä sängystä ilman mitään mielikuvaa huoneen poikki käppäilystä.

53
Suomi, englanti, ruotsi ja ranska kohtuullisen hallussa, tai siis, kykenen keskustelemaan ja pärjään normaaleissa tilanteissa, en toki osaa esimerkiksi keskustella lepakoiden siipiluiden ominaisuuksista varmaan edes suomeksi.

Latinaa olen opiskellut kolme vuotta, eli kaikenlaisia sivulauserakenteita sun muita kummallisuuksia hallitsen jotenkin, mutta puhua en yllättäen juuri osaa.

Japani ja espanja kehittyvät kovaa vauhtia.

Kaipa tuo tekee 5+, vaikkein nyt tiedäkään mitä tässä tarkoitettiin kielten osaamisella.

Haluaisin oppia vielä saksaa ja venäjää ainakin, mutta kaikkea ei voi saada eikä aikaa ole loputtomasti.

54
Varusteet ja pakkaaminen / rinkka
« : 12.11.2006, 19:13:42 »
Mulla on Haltin 60-litranen, jota en kyllä reilastessa tai muuten maailmalla tarvitse, vaan vaellusmatkoilla pohjoiseen. Kun kaksikin viikkoa tarpoo metsässä tapaatta juuri ketään, on 60 litraa mukavan kokoinen, kun siihen täytyy kuitenkin saada koko elämä vaatetuksesta ruokaan. Kun matkustan niin sanotusti sivistyksen parissa eli siis paikoissa, joissa on kauppoja jne. niin ihan reppu on riittänyt, Haglöfin Thight Medium.

Se mikä on hyvä rinkka, riippuu siitä, minkälaisia matkoja suunnittelet. Sadesuoja ei ole mitenkään pakollinen ominaisuus, niitä voi ostaa erillisinäkin. Sadesuoja on kätevä lentokoneessa, sen sisään saa jemmattua kaikki roikkuvat hihnat.

Kaikkein tärkeintä on se, että rinkka istuu selkääsi, eli ei ole liian kapea tai leveä. Epäsopivaa rinkkaa on kamala raahata lyhyitäkin matkoja, joten ei kannata ajatella, että ostan tämän halvemman ja huonommin istuvan, enhän minä tule sitä kantamaan kuin asemalta hostelliin. Lantiovyö helpottaa olennaisesti kantamista, joten kannattaa tarkistaa, että sen saa varmasti säädettyä itselleen sopivaksi, eli ettei rinkka ole liian lyhyt/pitkä selkään.

55
Itsekin haaveilen lähteväni vaihtoon, tosin sen toteutumiseen on vielä muutama vuosi. Olen joka tapauksessa lukenut eli siis haaveillut yliopiston vaihto-oppaan ääressä ja huomasin, että opintotuki/asumislisä on myös pienempi, mikäli asustaa alhaisen vuokratason maissa.

56
Junamatkustus / Jäikö rahaa ylimääräiseks?
« : 12.11.2006, 18:50:37 »
Viime kesän kuukauden reiliin, joka sijoittui lähinnä Länsi-Eurooppaan, oli varattu 2000 euroa, noin 1400e kului. Oli turvallinen olo, kun tiesi, että reissukassa on varsin ylimitoitettu, joten yllättävienkään menojen edessä en ole heti voimaton.

Lisäksi en halua jatkuvasti lomalla tinkiä, saan sitä opiskelijan arjessa aivan riittävästi. En luksustele lomallakaan, mutta en jaksa venyttää joka senttiä. Pihtaamalla ja ties millä töillä säästetyillä rahoilla on kiva matkustaa.

57
Thym on timjami ranskaksi. Ranska on kaunis kieli ja timjami suosikkimausteeni, ja kun sanakin on noin lyhyt ja ytimekäs, niin mikäs siinä. Lisäksi se muistuttaa aika lailla tyhmää, mutta ei sisällä hankalia ääkkösiä, joten aina parempi, minä kun olen vähän tällainen thymhä.

58
Eurooppa / Mies yllätysmatkalle, mutta minne?
« : 09.11.2006, 22:21:43 »
Münchenistä vielä, jatkoksi alan_miehelle. Kotkanpesälle on tosiaan ehkä hieman liikaa matkaa. Sen sijaan päivävierailun voi tehdä Saksan kuuluisimmalle prinsessalinnalle (Neuschwanstein) Füssenin  lähelle. Siellä tosin joutuu odottelemaan linnaan pääsyä, mutta ajan voi kuluttaa loistavasti linnan ympäristössä patikoiden, maisemat ovat henkeäsalpaavia. Reissuun kuluu käytännössä yksi päivä, jos sen tekee Münchenistä käsin, mutta linna on kyllä sen arvoinen. Ei kannata maksaa itseään kipeäksi millään valmisretkellä, sinne pääsee aika vaivattomasti ihan itsekin. Linnan lähellä on myös hullun Ludwig -kuninkaan lapsuuden kotilinna, jota voi käydä ihmettelemässä. Ei ihme, että kuningas sekosi, kun vietti nuoruutensa niin keltaisessa paikassa.

Münchenin tekniikan museossa saa helposti vierähtämään päivän, jos tekniikka kiinnostaa. Vaikkei kiinnostaisikaan, niin museosta saa ihan historiaan hurahtanutkin paljon irti, hienoja vanhoja laivoja ja lentokoneita esimerkiksi. Osastoja löytyy melkein kaikeista.

Münchenissä sijaisevat tietysti myös uusi ja vanha Pinokoteekki, joissa on taidetta eri aikakausilta, niissäkin saa ajan kulumaan siivillä.

Raatihuoneen aukion kellopelille kannattaa omistaa kymmenisen minuuttia, se oli varsin hulvaton elämys. Se siis luotiin kansan piristykseksi ruttoepidemian aikana/jälkeen. München on ylipäätään kiva kaupunki ihan vaan olla ja hengailla, ja museota sun muuta toimintaa löytyy varmasti.

Wien on toki aivan ihana paikka myös, yhtä suurta ulkoilmamuseota koko mesta. Schönbrunn on upea ja muutenkin Wienistä löytyy käsittämättömästi nähtävää. Oma suosikkini oli lääketieteen museo, joka oli erittäin tunnelmallinen, mutta ei ehkä ole kaikkien mieleen.

59
Eurooppa / Kokemuksia Brysselistä
« : 09.11.2006, 21:05:36 »
Sarjakuvamuseoon oli tietysti pakko päästä. Sinne sain kikkailla vähän, mutta lopulta löysin perille. Paikka on siis Brysselin keskustassa, mutta avuliaat opastekyltit ja kartta hämäsivät hieman. Ihan hauska paikka, Tinttiä tietysti paljon. Sisäänpääsyn hintaa en nyt muista, mutta ei se päätä huimannut, alle 5 euroa sanoisin.

Gentissä kävin myös, ihana pikkukaupunki. Linnassa oli näytillä paljon vanhoja aseita sekä salillinen kidutusvälineitä, mukana toki yksityiskohtaiset kuvaukset miten niitä on käytetty ja mihin teho perustuu. Mielenkiintoista, mutta en ehkä suosittele vasta syöneelle.

Waterloo oli historiafanina pakko nähdä, ja helpostihan se löytyy, kun näkyy tielle niin kauas. Ihan vaikuttava paikka.

Jos sinulla on auto käytössäsi, niin Brysselin lähellä sijaitsee ns. sininen metsä, joka on todella upea. Paikan nimi tulee helmihyasinteistä, jotka tiettyyn aikaan keväällä värjäävät koko metsän siniseksi. Itse satuin paikkaan hieman aikaisemmin, jolloin kyseessä oli valkovuokkojen ansiosta pikemminkin valkoinen metsä, mutta kaunis se oli niinkin. Ajomatka Brysselistä ei sinänsä ollut pitkä, mutta eksyin pikkuteille noin sadasti, joten hyvä kartta on oltava mukana.

60
Eurooppa / Kokemuksia Brysselistä
« : 09.11.2006, 11:40:43 »
Brysselin metro on siisti ja selkeä, itse asiassa yhtä selkeä kuin Helsingin metro. Kaupunki on kaunis ja puhdas. Suklaa- ja vohvelipuoteja on tosiaa joka nurkalla, makeannälkäiselle liikkuminen keskustassa vaatii pientä itsehillintää.

Brysseliläiset ovat mielestäni leppoisampaa porukkaa kuin ranskalaiset, puhuvat yleensä sujuvasti englantia ja mahdollisesti saksaa ranskan ja flaamin lisäksi. Ulkomaisten ranskanmongerrusta siedetään hyvin, riittää kun menee sinne päin. Ovat ilmeisesti EU:n myötä tottuneet kaikenlaisiin pölisijöihin siellä.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6