Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Thym

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6
81
Yleinen / Uusivuosi
« : 18.10.2006, 18:36:54 »
Joko Pariisissa tai sitten Espoo/Helsinki-akselilla, tuskinpa kuitenkaan Kauppatorilla.

82
Yleinen / Paljonko olet palloa kiertänyt?
« : 18.10.2006, 17:16:07 »
Vasta 12 maata käytynä, eli 5 %. Onneksi tässä on koko elämä aikaa ja moniin noista paikoista tulee varmaan mentyä uudelleenkin.

Tunnustan myös käyneeni Kanarian saarilla ihan pienenä, mutta en pistänyt sitä tuohon, kun en muista mitään koko matkasta. Vanhempien ensimmäinen ja viimeinen aurinkomatka kuulemma, sitä ennen ja siitä lähtien on oltu omatoimilinjalla koko perhe.

83
Terveys ja turvallisuus / Ongelmia matkalla
« : 18.10.2006, 16:57:39 »
Viime kesänä Zürichissä hostellissa eräs puhelias amerikkalainen nainen varoitti minua ja matkaseuraani Budapestin oloista. Olimme kertoneet suuntaavamme Unkariin ja rouva oli juuri tulossa sieltä. Hänet oli kuulemma yritetty ryöstää pankkiautomaatilla, varkaat olivat kytänneet ja lähteneet perään, kun hän oli poistumassa automaatilta. Kiljunta ja lähelle sattuneet avuliaat miehet olivat pelastaneet.

Olimme ystäväni kanssa aika vainoharhaisia pankkiautomaateilla tämän tarinan jälkeen, mutta kukaan ei yrittänyt mitään. Ilmeisesti olemme niin köyhän ja viattoman näköisiä, että vähät rahamme saivat olla rauhassa.

Brysselin täpötäysi ruuhkametro pysähtyi tunneliin ties mistä syystä pari vuotta sitten. Mitään ei viety, eipä minulla mitään arvokasta olisi ollutkaan, mutta joku käpälöi siellä pilkkopimeässä ryysiksessä. Olin niin tiukasti jumissa, etten päässyt huitomaan ja todennäköisesti olisin hutkinut ja tallonut aivan vääriä ihmisiä. Oli helpotus päästä valoon ja ulos siitä sillipurkista, mutta paljon pahemminkin olisi toki voinut käydä.

Ylipäätään hirveän hyvä tuuri aina ollut, toivottavasti jatkuu vastaisuudessakin.

84
Samoin kuin Maahinen, minäkin käytän pallontallaajia lähinnä tietopankkina. Tietysti myös neuvon, jos joku sattuu kysymään jostain, missä osaan auttaa. Olen teidän monien rinnalla varsin aloitteleva pallis, kokemusta on toistaiseksi vain Euroopasta ja muu maailmanvalloitus siintää vielä haaveissa, joten toistaiseksi lähinnä luen muiden vinkkejä ja tarinoita.

Minusta Asian vierestä -osio on ihan hyvä olemassa. Sinne voi hautautua, jos ei ole parempaa tekemistä tai ei vaan jaksa tehdä mitään oikeaa. Ihan hauskoja juttuja vaikka kuinka, esimerkiksi mainio parevekkeen maalaus -ketju. Osa ketjuista siellä on tosiaan varsin provosoivia, mutta jätän moderaattorien huoleksi, mikä on sopivaa ja mikä ei. Voihan sitä aina jättää lukematta raivostuttavat ketjut.

Musta asian vierestä on olemassa, jotta off topicit matkailujutuista pysyisivät kurissa, kun kansalla on paikka, jossa vuodattaa poliittisia mielipiteitään ja kysellä mitä mukissa, millainen pallis olet ja niin pois päin. Osion suosiosta päätellen sille tosiaan on käyttöä ja melkein kaikki matkailuketjut ovatkin (kiitos modeille) melko hyviä tiedonlähteitä.

85
Yleinen / Majoitustietokanta
« : 16.10.2006, 22:08:38 »
Hyvä, kun joku vähän komensi, aloitankin heti viime kesän matkojen kommentoinnin. Olisi hyvä, jos majoitustietokanta kertoisi, tai siis kysyisi aina kommenttia tehdessä, että koska kävit. Nyt kommenttien yläpuolella näkyy vain, koska ko. kommentti on jätetty.

Kannatan alan_miehen ehdotusta plussista ja miinuksista.

Kiitokset ylläpidolle ja kaikille kommentoijille majoitustietokannan olemassa olosta, siitä on ollut verrattomasti iloa ja apua.

86
Mielenkiintoista sinänsä, että vaikka nyt on ihan asunto ja opiskelupaikka Espoossa, en koe asuvani täällä, koska olen ilmeisesti muuttamassa vuoden päästä Ouluun. Mä vaan... olen täällä väliaikaisesti.

Veikkaisin silti, että jos tästä joskus pääsen vaihtariksi, siis vuodeksi, niin saattaisin vaikka sanoa, että asun tällä hetkellä maassa X, kun siellä olisi kämppä ja koulu. Mulla menee aika fiiliksen mukaan, en viihdy Espoossa ja opiskelen ihan väärää alaa, niin ei sitten tunnu asumiseltakaan, kun vain odottaa, että pääsee pois ja omalle alalle kouluun. Oman alan koulussa vaihatarina varmaan viihtyisin, niin olisi sitten kotikin siellä paikassa X sen aikaa, kun siellä oleskelisi.

Viime kesänä reissun päällä puhuttiin muuten matkaseuran kanssa ihan luontevasti, että mennään kotiin, kun oli siis puhe hostellista, jotka vaihtuivat aika tiheään. Siellä se tuli luonnostaan, Espoossa on nyt ollut yli vuoden ja toinen melkein vielä edessä, mutta enhän mä täällä asu, kunhan nukun.

87
Oi, ihanalta kuulostaa. Olen mahdollisesti, toivottavasti, itsekin menossa Skotlantiin ensi kesänä pääsykokeiden jälkeen (kesä, tule jo), joten odotan innolla jatkoa.

88
Kiitokset Alppiruusulle määritelmästä.

Kun viime kesänä taivallettiin matkatoverini kanssa Frankfurtin keskustan läpi keskellä yötä rikkojen alla hikoillen ja hotellin aulasta napatun japaninkielisen turistikartan avulla suunnistaen, naureskelimme, että onpa turistiolo. Turisti-sanan käytöllä tässä viitattiin lähinnä siihen, että siinä kamoinemme palloillessamme näytettiin aivan takuuvarmasti paikallisten silmään ulkomaalaisilta.

Olenhan minä turisti, vaikka raahaankin vähiä tavaroitani rinkassa, matkustan busseilla ja junilla ja ties millä tuktukeilla itsenäisesti pitkin poikin ja nukun hostelleissa, lentokentillä ja milloin missäkin. Pidän turistia tai matkailijaa yläkäsitteenä, jonka alakäsitteitä reppureissaaja ja aurinkomatkalainen ja muutkin ulkomailla pistäytyjät ovat. Noista alaluokista pistäisin itseni reppureissaajiin ja omatoimimatkaajiin, jos sillä nyt mitään merkitystä on.

Kukin taaplaa tyylillään ja sitä paitsi luokittelusta tulee lähinnä KELA mieleen. Onko sillä lomaillessa niin väliä, mikä on, tai muutenkaan. Travelleri kieltäydyn suomenkielisissä yhteyksissä olemasta, koska se särähtää pahasti korvaan.

89
Yleinen / Hostellikortti
« : 15.10.2006, 21:35:47 »
Viime kesänä Saksassa Heidelbergin Jugendherbergessä ilmoitettiin, että kortti on oltava. Ostettiin sitten paikan päältä ja kerryteltiin ne kuusi leimaa. Se on voimassa vielä ensi kesänäkin, joten maksaa ehkä itsensä takaisin. Kyllä viime kesän reissullakin tuli nukuttua hosteilleissa niin paljon, että kortista oli ihan hyötyä.

90
Junamatkustus / Kuinka pärjään vaan englannilla?
« : 15.10.2006, 19:49:31 »
Haku on tuossa vähän mainospalkin alapuolella, samassa linkkirivissä kuin Ohje, Kirjaa ulos ja niin edelleen. Sillä voit hakusanan avulla etsiä Palliksen keskusteluista mitä tietoa nyt satut kaipaamaankin ennen kuin aloitat uuden keskustelun.

Anteeksi OT.

91
Junamatkustus / Kuinka pärjään vaan englannilla?
« : 15.10.2006, 19:47:38 »
Olin viime kesänä reitillä Frankfurt - Heildelberg - Stuttgart - Zürich - München - Salzburg - Wien - Bratislava - Budapest. Reissuun meni nelisen viikkoa. Budjetti, jossa on siis mukana interrailkortti yhdelle vyöhykkeelle ja lennot Hahniin ja Budapestista Helsiinkin plus kaikki muukin mitä kulutettiin, oli 1400 per naama, sillä pärjäili mukavasti. Asusteltiin hostelleissa ja syötiin omia kokkauksia ja joskus ulkona.

Pärjäät Ranskassa englannilla, mutta pari kohteliasta sanaa on aina hyvä osata. Merci on kiitos ja s'il vous plait (silvuplee) vastaa englannin pleasea. Käytä tuota jälkimmäistä kaikkien pyyntöjesi (tilaus kahvilla/ravintolassa jne.) perässä ja hymyile nätisti, niin hyvin sujuu.

Hyvää matkaa.

92
Itse käsitin, että hoidot ovat olleet sallittuja tähän saakka, ja niitä ei tästäkään eteenpäin kielletä keneltäkään. Tämä tieto perustuu äkkiseltään bussissa selattuun ilmaisjakelulehteen, joten saatan mainiosti olla aivan hakoteillä.

93
Yleinen / Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
« : 14.10.2006, 01:37:07 »
Isäni ja äitini ovat harrastaneet omatoimimatkailua iät ja ajat. Olemme veljeni kanssa kulkeneet vanhempien mukana lähinnä Pohjoismaiden erämaissa vaeltamassa alle kouluikäisistä, joten kynnys heittää rinkka selkään, napata jostain kartta käteen ja katsoa mihin minibudjetti riittää ei täysi-ikäistyttyä ollut juuri minkäänlainen. Varsinkin, kun vanhemmat kertoilevat omista reissuistaan ja reileistään varsin innokkaasti ja häipyvät keskenään tai yksikseen ties minne vieläkin siinä, missä työt vain sallivat.

En tiedä laskevatko pallukat vaeltamisen omatoimimatkailuksi, ei se ainakaan pakettimatkailua ole. Väliäkö sillä, juuri näiltä eräreissuilta varmaan sain innon lähteä tutkimaan mitä kaikkea tällä planeetalla onkaan tarjottavanaan.

94
Olin osoittamassa mieltä opintotuen korotuksen puolesta. Pärjäilen näinkin, mutta voisi sillä kyllä hieman enemmän ostovoimaa olla. Vuokran ja bussilipun jälkeen jää sen verran niukasti rahaa, että onnittelen itseäni pieniruokaisuudestani.

En kyllä usko, että opintotuki nousee, mutta samapa se... Toki yllätyn iloisesti, jos joskus saan tilille enemmän rahaa, muutama kymppikin olisi jo paljon. Tai nostaisivat edes tulorajoja, aika pelleilyä, että kaupan kassana saa kytätä tulojaan kuin saisi hyvääkin liksaa.

95
En ole taikauskoinen, eli ei huoleta. Kaverini täyttää tänään 18, huumorimielessä mietin, että toivottavasti tyypin aikuisuus ei ole kovin onneton. NetHack on ainoa asia, johon tiedän perjantain 13. päivän vaikuttavan, siinä pelissä ei varmasti ole onnea tänään.

96
Yleinen / Katoaminen
« : 13.10.2006, 12:12:09 »
Itse ajattelin olla "asunnoton" ensi kesän. Keväällä on lääkiksen pääsykokeet ilmeisesti Oulussa, ja siihen toukokuun loppuun voisi samantien kätevästi irtisanoa nykyisen vuokrasopimuksen. Sitten reissausta kesä ja jos käy niin onnellisesti, että pääsen sisään, niin sitten muutto Ouluun. Jos en pääse, niin reissu jatkukoon.

Todennäköisesti kuitenkin ilmoitan osoitteekseni vanhempien asunnon ja kirjoitan äidille valtakirjan, että voi hoitaa mun asioita. Käytännöllisin järjestely varmaan, koska opiskelupaikka pitää vastaanottaa, jos sellaisen sattuu saamaan ja täytyi järjestää kämppä sieltä Oulusta sitten. PSOAS varmaan tarjoaa jotain, joten äiti saa allekirjoittaa alustavan vuokrasopimuksen.

Mulle on ihan riittävästi seikkailua siinä, että matkustelen yksinäni kesän ja toivon mukaan muutan sitten toiselle puolelle Suomea. Mielenkiintoista nähdä, miltä se tuntuu.

Posti saa mennä vanhemmille, vaikka reissu jatkuisikin syksylle niin kauan, että saan järjestettyä itselleni duunia ja jonkun osoitteen jostain. Ei ehkä kauhean aikuinen järjestely valtuuttaa vanhemmat avaamaan tärkeimmät postit, mutta voinpahan viettää kesälomaani rauhassa. Olisi aika raivostuttavaa, jos saisin himoitsemani opiskelupaikan, mutta säätäisin postin kanssa niin, että en ehtisi ottaa sitä vastaan ja se annettaisiin jollekin muulle.

97
Musta Kari Hotakaisen päähenkilöt on aika... osuvia. Itkettää ja naurattaa, kun lukee vaikka Klassikkoa tai Juosuhaudan tietä tai Kuinka tehtiin Kummisetää. En katsomalta Hotakaisen päähenkilöt ovat yleensä enemmän tai vähemmän hulluja, mutta tarinan edetessä paljastuu minusta aika pelottavasti, että ohhoh, tässähän on logiikkaa ja jotakin tuttua.

En kyllä tiedä voidaanko Hotakaisen hahmoja pitää erityisen suomalaisina, vai ovatko ne ihan globaaleja otuksia. Otin Hotakaisen tähän, koska minusta hänen kirjoissaan poraudutaan hyvin hahmoihin sisälle. Lisäksi ne yleensä toimivat hieman nykyaikaisemmissa ja arkipäiväisimmissä olosuhteissa, kuin Tuntemattoman sotilaan hahmot. Meille aika monelle on onneksi sota aika kaukainen kokemus.

Olisi todella mielenkiintoista päästä jonkin toisen kansan näkökulmasta, vaikka espanjalaisena, katsomaan miltä suomalaiset näyttävät ulkoapäin ja onko edes olemassa mitään suomalaisuutta, joka tekee meistä mitenkään erityisen, vai kuvittellaanko me vain.

98
Ja ettei menisi ihan offtopiciksi, niin on meillä iso parvekekin, länteen. Jotenkin oli taas vaan liian vaikeaa ostaa sinne kalusteet viime kesänä, mutta eipähän tarvii laittaa niitä nyt mihinkään säilöön. Ensi kesänä onkin toivottavasti edessä muutto Ouluun.

99
Niin tulee ja pitäisi tulla. Meillä vaan ei nämä remonttimiehet ihan hallinneet tiedotusta. Kyllä me sitten naapuroston kanssa yhteisvoimin valitettiinkin ja johan alkoi sitten myöhemmillä ties minkä tarkastuksilla lappua tippua...

Noh, ihan huumorintajuinen veikko se siellä sängyn yläpuolella oli. Sanoi luulleensa, ettei täällä ole ketään, kun en tullut avaamaan ovea ja huomattuaan, että olikin päättänyt hoitaa homman nopeasti ja mua herättämättä.

100
Yleinen / Mistä tingit matkailun takia?
« : 11.10.2006, 15:30:37 »
Mulla ei ole autoa, lapsia tai miestä, joka söis paljon. Ostan harvoin vaatteita ja syön halvalla, sekä asun opiskelijakämpässä. Olen nuukuuteen taipuvainen, joten en edes koe menettäväni mitään. Työnteon lopetin, kun alkoi tuntua, ettei ehdi syödä eikä nukkua koulun lisäksi, mutta palkkarahat on jemmassa tilillä, en ajatellut tuhlata niitä muuhun kuin matkailuun.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6