Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - helri

Sivuja: [1] 2 3
1
Lentomatkustus / Vs: Wizzair
« : 18.11.2009, 09:52:38 »
Huomenna pitäisi lähteä ja ihan vaan käsimatkatavaroilla kun ollaan kaksi yötä. Kertokaas viisaammat, tarkoittaako tuo yksi käsimatkatavara tasan yhtä kappaletta vai saako lisäksi viedä käsilaukun? Meinasin siis lähteä reppu plus ns. käsilaukku -yhdistelmällä liikenteeseen.

2
Intia / Vs: Delhistä Goalle junalla?
« : 02.02.2009, 13:17:32 »
Minä olin saman tilanteen edessä omalla reissulla loppuvuodesta 2006. Aikaa koko reissuun vain kaksi viikkoa ja lennot Delhiin ja sieltä takaisin Suomeen. Itse päädyin ostamaan lennot Delhistä Goalle paikalliselta Spice Jetiltä. Meno-paluu maksoi muistaakseni 180 €. Ei mitenkään halpaa, mutta toisaalta noin lyhyellä reissulla jo maksaa siitäkin, ettei tarvitse uhrata vähiä reissupäiviä ylimääräiseen matkantekoon...

Ja Delhissä en viihtynyt kuin muutaman päivän. Ei todellakaan mikään unelmakaupunki.

3
Yleinen / Vs: Hyviä matkakertomuskirjoja?
« : 01.02.2009, 22:00:54 »
Kiitos kirjavinkeistä ja pnda, totta että noinhan niitä varmasti löytyy kirjastostakin :).

Mua ei häiritse Kyllikki Villan kirjoissa se verkkaisuus, vaan jotenkin negatiivinen fiilis. Tuntuu että matkustaminen ahdistaa päähenkilöä, samoin muiden ihmisten seura, oma pärjääminen ja jotenkin fiilis on koko ajan miinuksen puolella. Toki on tosi hienoa että tuon ikäinen ihminen reissaa, mutta ainakin Vanhan rouvan lokikirjaa lukiessa tulee sellainen fiilis, että onko reissu kuitenkin jo voimille vähän liikaa.

4
Yleinen / Hyviä matkakertomuskirjoja?
« : 01.02.2009, 20:09:24 »
Mitä matkakertomuskirjoja suosittelette?

Madventures-opas on luettu (vaikkei varsinaisesti mikään matkakertomus olekaan) ja pitkästytty Kyllikki Villan parissa (voi sitä ahdistuksen määrää, minkä matkustaminen aiheuttaa). Nyt haussa olisi huikeita kertomuksia matkoista, ja teokset saavat olla vanhempiakin. Onko näitä oikeasti vain tosi vähän, vai enkö vain ole onnistunut löytämään?

5
Yleinen / Vs: Matkamessut tulevat taas:)
« : 18.01.2009, 18:22:53 »
39 €/ 9 nroa plus Mondon matkaopaskirja (Thaimaa, Tallinna tai Rooma). Lisäksi sai kaupan päälle kaksi vanhempaa lehteä.

Kotona tosin vasta huomasin mukaan annetusta tilausvahvistuslapusta, että tämä toinen "kaupan päälle" annettu lehti olikin tilausjakson eka, eli kotiin tulee vain kahdeksan lehteä. Mulle tosin myyjä puhui koko ajan, että lehtiä tulee yhdeksän ja tästä saa kaksi kaupan päälle. Vähän jäi harmittamaan, kun mulla tuo uusin lehti jo oli, eli en tee sillä mitään.

6
Me oltiin reppumatkalla viime kesäkuussa Indonesiassa. Siellähän ilmastovyöhyke on sen verran erilainen, ettei kesäkuussa ole sadekausi. Käytiin Jakartassa (mistä en kyllä erikoisesti pitänyt), kierreltiin Balilla ja käytiin Gili-saarilla Lombokissa.

Voin kyllä suositella Indonesiaa tämän oman kokemuksen perusteella. Homma toimi paremmin kuin vaikka Intiassa, ihmiset olivat ystävällisiä ja hintatasokin kohdallaan. Kovin paljon ei tietenkään ehditty noin lyhyessä ajassa nähdä, eli täytyy ehdottomasti vielä palata tuonne. Balia ainakin suosittelisin kierrettäväksi, siellä on juuri niitä symppiksiä pieniä kyliä ja vähän isompia kaupunkeja.

Balilla on tietenkin ne ovat turistipaikkansa, mutta kun jättää pahimmat aussirannat väliin, niin ei siellä mun mielestä turisteja liiaksi ole.

7
Yleinen / Vs: Matkamessut tulevat taas:)
« : 17.01.2009, 16:14:30 »
^ Ei mun tietääkseni.

Ja sekin on huvittavaa, että halvat lennot tulevat myyntiin maanantaina ja kun messut sitten alkavat loppuviikosta, niin monessa kohteessa ne halvat lähdöt on jo myyty.

Matkamessut on ihan hyvä juttu, mutta kotisohvalta ja maanantaina kun lennot tulee myyntiin. ;D

8
Lentomatkustus / Vs: Virgin Atlantic
« : 17.01.2009, 12:57:31 »
Lensin Virgin Atlanticilla Lontoosta Friscoon ja takaisin 2003. Ainakin silloin palvelu pelasi, ruoka oli lentokoneruoaksi kiitettävää ja juomatkin kuuluivat hintaan.

Mulle jäi tosi positiivinen kuva ko. yhtiöstä. Ei melkein ennättänyt nukkua, kun ne tarjoili koko ajan jotain syötävää. Ja naapuripenkin huutaville penskoillekin näytti olevan hienot lahjukset tarjolla.

9
Yleinen / Vs: Matkamessut tulevat taas:)
« : 16.01.2009, 21:37:47 »
^ Ruuhka taisikin laantua iltaa kohti. Mutta puolen päivän maissa oli varmaan tullut useampi bussilastillinen mummoja, lipunmyyntiinkin oli jonot ulko-ovelle saakka...

Ai niin ja pisteet Forsmanin teeosastosta. Se oli mukava!

10
Yleinen / Vs: Matkamessut tulevat taas:)
« : 16.01.2009, 21:21:34 »
Käyty on ja täytyy kyllä sanoa, että aika turhat messut (kuten myös kaksi vuotta sitten, kun viimeksi kävin). Perjantainakin oli ihan hirveä ryysis ja standeille sai jonottaa. Travelleripäivää ei huomannut mistään, suurin osa kävijöistä oli vihaisia eläkeläismummoja, jotka tönivät menemään yrmeä ilme naamallaan.

Minulla oli odotuksia sitä ruokaosastoa kohtaan, mutta se koostui muutamasta tyrnihyytelön, perunarieskan ja poronlihan myyjästä... Ihan sellaista perus markkinakamaa. Matkakirjoja löytyi kohtalaisesti ja Mondollakin oli kiva tarjous. Siinä se suurin anti.

Kaveri yritti ihan oikeasti ostaa lentoja tai lentopassia, niin Finskiä lukuun ottamatta joka standilla oli vastauksena että katso itse netistä. Joo, siksihän messuille on tultukin...

11
Thaimaa / Vs: bangkokista balille
« : 27.07.2008, 12:37:27 »
Me lennettiin kesäkuussa Bangkokista ensin Jakartaan ja sieltä Denpasariin Balille. Lentoyhtiö oli paikallinen halpis Air Asia, joka kyllä toimi oikein moitteettomasti kaikki pätkät. Voin suositella.

Parhaat paikat löytyivät Balin sijaan Lombokista ja tarkemmin ottaen Gili-saarilta. Lombokin Kuta meiltä jäi väliin, mutta sinne olisi mieli kyllä tehnyt. Viikossa ei ehkä kuitenkaan kannata sinne asti lähteä, vaan pysytellä Balilla. Vaikka viikko lyhyt aika onkin, niin kyllä siinä ehtii hyvin Balia kiertää. Ubudissa kannattaa ainakin piipahtaa, se oli ihan hauska paikka, vaikka turistien määrä ja länsimaisuus yllättivätkin noiden muiden pikkupaikkojen jälkeen.

12
Jep, ei siellä tuollaisia maksuja peritä. Tammikuussa viimeksi oltiin, eikä silloin ainakaan peritty. Thaimaa taitaa olla ainoa maa, jossa olen moiseen törmännyt. Onkohan sielläkin verot jo nykyisin lipun hinnassa?

13
Jos mitään vahvistusta varatuista lennoista ei tule, niin soita Luottokuntaan. He selvittävät tuollaisia ongelmatilanteita. Meilläkin hoitui sellainen tapaus, että varasimme lennot Clickairilta ja lennot peruttiin yhtiön puolelta, mutta rahoja ei kuulunut takaisin. En sitten tiedä, mitä Luottokunta teki, mutta pari viikkoa reklamaatiosta summa hyvitettiin Visalle. Ja on noita ongelmatilanteita hoidettu lähipiirissä muitakin.

14
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Rinkka lentokoneessa
« : 13.04.2008, 21:01:00 »
Rinkkahan menee joillakin lentoyhtiöillä erikoishihnaa pitkin juuri noiden remmien vuoksi.

Rinkkaan kannattaa ostaa sellainen koko systeemin yli vedettävä sadesuoja. Se suojaa remmejä jäämästä mihinkään kiinni. Ja vieläpä voi pelastaa kamppeet kuivina sateen sattuessa.

15
Lentomatkustus / Vs: Millä yhtiöillä olet lentänyt?
« : 10.04.2008, 11:25:14 »
Apua, eipä ole tullut listattua. Äkkiä muistuu mieleen seuraavat yhtiöt:

Finnair
KLM
Blue1
SAS
British Airways
Virgin Atlantic
SpicyJet
AirBaltic
Clickair
Czech Airlines

Kesällä tulee lennettyä muutama lento AirAsialla.
Konetyypeistä ei mitään tietoa. Mulle riittää määränpäähän pääsy :)

16
En minäkään ajatellut syödä, mutta on kiva kuulla muidenkin mielipiteitä asiasta :)

Ainakin yhden lukemani lehtijutun mukaan malarian saa todennäköisimmin Afrikasta, eikä Aasiasta. Riskinhän tietenkin ottaa kun ei syö estolääkitystä, mutta toisaalta koko reissuun lähtö on aina riski noita eksoottisia pöpöjä ajatellen...

17
Kysyn nyt tässä samassa ketjussa, että mitä rokotuksia olette ottaneet Indonesiaan ja oletteko syöneet malarianestolääkkeitä?

Ollaan lähdössä kesäkuussa kolmeksi viikoksi reissuun tarkoituksena reissata Balilla ja Lombokilla ympäriinsä. Hepatiitti, polio ja nuo perinteiset suomalaiset rokotukset kyllä löytyy. Rokote.fi antaa vähän epäselvää tietoa siitä, mitkä rokotteet kannattaisi ottaa. Malarianestoakaan ei ihan huvikseen söisi, sen verran hurjia juttuja olen kuullut noista sivuvaikutuksista.

18
Eurooppa / Vs: Praha
« : 06.04.2008, 16:29:52 »
^ Kannattaa tehdä päiväretki pieneen Kutna Horan kaupunkiin/kylään. Sinne pääsee sekä bussilla, että junalla. Kaupungista löytyy tosi mielenkiintoinen luukappeli. Joku hullu on kaivanut hautausmaallisen luita ylös ja tehnyt niistä kokonaisen kappelin sisustuksen. Tunnelma kappelissa on kuitenkin melkein harras, eikä ollenkaan niin groteski kuin voisi äkkiseltään ajatella.

19
Lentomatkustus / Vs: Halvalla Bangkokiin lokakuussa
« : 05.04.2008, 19:26:19 »
Me ollaan lähdössä Bangkokin kautta Balille toukokuun lopussa ja ollaan kytätty halpoja lentoja Finskin kautta. Koko keväänä ei vaan ole ollut tarjolla mitään kovin halpaa. Nyt sitten varattiin lennot 750 € per naama. Hinnat vaan näyttivät nousevan koko ajan. Pari kuukautta sitten olisi saanut satasen halvemmalla.

Ehkä BKK myy sen verran hyvin, ettei ole tarvetta mihinkään kauhean halpoihin hintoihin? Hulluilla päivillä on usein ollut Bangkokin lentoja, mutta ei enää tänä keväänä.

20
Aasia / Vs: Balille helmikuussa
« : 04.04.2008, 12:47:10 »
Tungen tähän ketjuun oman Bali-aiheisen kysymykseni kanssa. Eli siis:

Ostimme lennot toukokuun lopulle Bangkokiin. Mikä yhtiö lentäisi sieltä suoraan Balille, vai lentääkö mikään? Air Asia lentää ainakin Kuala Lumpurin ja Jakartan kautta, mutta mieluiten lentäisimme suoraan. Suurkaupunkifiilikset kun saa jo tuosta Bangkokista ihan kätevästi :)

Sivuja: [1] 2 3