Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - _jantsa_

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 21.07.2015, 10:29:19 »
. Suomi
2. Ruotsi
3. Espanja
4. Kreikka
5. Viro
6. Italia
7. Venäjä
8. Ranska
9. Yhdysvallat
10. Meksiko
11. Tanska
12. Saksa
13. Alankomaat
14. Belgia
15. Iso Britannia
16. Luxemburg
17. Irlanti

Lisäyksenä:

18. Itävalta

2
Käsittääkseni tuolla päin mennään tarvittaessa ketjuilla. Eli vuokraamosta pitäisi varmistaa onko auton kyydissä sellaiset. Korjatkoon se, jolla on asiasta parempaa tietoa.

3
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Las Vegas
« : 19.12.2014, 08:55:11 »
Vertailupohjani hotelleista ei ole tähän forumin laajimmasta päästä, mutta Vdara oli varmasti tähtiensä arvoinen hotellikokemus. Voin suositella lämpimästi. Iso plussa oli se, että aula ei ole täynnä pelikoneita.

4
Kokemusta järjestetystä bussimatkasta ei ole, mutta noilla seuduilla olen kyllä pyörinyt autolla. Se on kieltämättä totta, että ajomatkat ovat puuduttavia, mutta oma vapaus on kyllä ollut minulle valttia. Itse tekisin ehkä niin, että käyttäisin päivän ajamalla Losista Flagstaffiin. Sieltä aamulla kanjonille. Kun kanjonilla on pyörinyt tarpeeksi, niin sitten nokka kohti Vegasia. Jos Vegasissa haluaa viettää vielä kokonaisen päivän sen jälkeen, niin siihen jää kaksi iltaa ihailla kaupungin valoja.

5
Kolme tuntia kannattaa varata ajoaikaa per suunta. Pääosa turisteista jää bussin kääntöpaikan lähettyville kävelytien päähän. Jokin verran porukka jatkaa vielä kahlaamalla eteenpäin. Parhailla mestoilla väkeä ei ole enää hirveästi, mutta ihan yksinään ei silti tarvitse olla. Kahluu parhaille paikoille ja takaisin kestää n. 4 tuntia. Visitor centerissä vuokrataan kävelykeppejä ja kahluusandaaleja. Itsellä jalassa oli kevyet lenkkarit, jotka eivät hirvästi imeneet vettä. Kävelyssä tukea antoi kameran kolmijalka. Jos ei halua keppiä erikseen vuokrata, niin porukka käyttää myös kanjonista alas huuhtoutuneita risuja ja keppejä kävelykeppeinä ja jättää ne sitten joen penkalle kävelytien päähän. Jos harrastat valokuvausta, niin varaudu vielä pidempään päivään. Valokuvattavaa riittää sillä kallio ja kivet muodostavat uskomattomia muotoja. Ps. vesi on kylmää, joten jos omistaa neopreenisukat, niin ne mukaan matkaan. Aurinko alkaa mennä kanjoniseinämien taakse piiloon viimeistään kuudelta, joten siihen mennessä kannattaa palailla takaisin alueella kiertävälle shuttlebussille.

6
Zion kannattaa ehdottomasti sisällyttää reittiin. Ja siellä erityisesti Narrows ja jokeen jalkautuminen on elämys.

7
Sellainen näppituntuma on, että kyllä tuolla juuri on mahdollisuus pärjätä. SF on suhteellisen kallis paikka ja 50 euroa saa siellä helposti päivässä kulumaan, ilman että käy edes nähtävyyksissä. Hieman kannattaa valita missä syö, vaikkei ruoka Suomen hinnoissa olekaan. Mm. tipit ovat yksi kuluerä jota ei aina muista ottaa laskuihin mukaan. Shoppailun kanssa kanttaa olla kriittinen. Halvoista hinnoista syntyy äkkiä shoppailumania, joka vie mennessään ja budjetti on kurulla välittömästi.

8
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 04.06.2014, 10:06:57 »
Itseltäni ei ainakaan löytyisi niin paljoa sissihenkeä, että tuon vaihtoajan kuluttaisin ensin kaupungilla käymiseen ja sitten kentällä torkkumiseen. Mutta meitä on moneen junaan. Itse varaisin lentokentän liepeiltä hotellin, johon on shuttlekuljetus. Ja jos koneessa ei ole saanut nukuttua, niin ottaisin alle sopivat unet ja nukkuisin päivän kuumimman ajan. Aikaa jää vielä rannalla pyörähtämiseen alkuiltaan, jolloin lämpötilat ovat vielä mukavat.

9
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Los Angeles
« : 22.05.2014, 09:57:11 »
Tunnin matkan päässä LA:n keskustasta on Camarillo outlet. Sen merkkilista on hengästyttävän pitkä ja siellä saa varmasti kulumaan koko päivän (ja kaikki rahat) http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=20

Puhelinlasku kasvaa yllättävän nopeasti suureksi, joten soitteluun prepaid-liittymä on suositeltava. Omassa lumiassa kartat toimi myös lentotilassa. Käytin täällä lukemaani kikkaan, jossa kotona Suomessa selaillaan kohteen karttoja lähemmin, jolloin ne latautuvat puhelimen muistiin (asiasta enemmän tietävät voivat täsmentää). Tällöin karttojen lataus GPS:n kautta ei kestä niin kauaa.

10
Pohjoismaat / Vs: Saariston rengastie
« : 08.05.2014, 09:04:59 »
Jos aikoo käväistä Utössä, niin suosittelen viettämään yhden yön Jurmossa, joka sijaitsee saman yhteysaluksen reitillä. Tietysti näitä pieniä saaria riittää, joissa voisi poiketa, mutta oma suosikkini on Jurmo. Yhteysaluksen laiturin lähellä on kansallispuiston teltta-alue (tuulinen paikka) ja mökkimajoitustakin löytyy. Varaustilanne vaan saattaa olla tässä vaiheessa hiukan kehnonpuoleinen varaajan näkökulmasta. Satamassa on pieni kahvila, josta yleensä saa päivittäin savustettua kalaa: lohta tai kampelaa, jos niitä on verkoilla tullut. Satamasta lisäksi löytyy kioski, puucee, vesipiste ja vuokrasauna.

11
Lentomatkustus / SAS Eurobonus
« : 25.04.2014, 10:03:36 »
En löytänyt tälle omaa viestiketjua, joten aloitellaan sellainen.

Ensimmäisenä kysymyksenä on eteneminen member -> Silver -> Gold -> Diamond. Eurobonus sivustolla esitetään rajat, jolloin seuraavan tason saavuttaa. Tuleeko jäsenyys automaattisesti, kun bonuspisteiden rajat paukkuvat?

Onko täällä kokemuksia pisteiden ja tarjouksien optimoinnista matkaa varatessa. Ottaisin hyviä esimerkkejä vastaa. Mielessä on ollut pisteiden kerrytys Yhdysvaltojen lentoja silmällä pitäen.

12
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Oma GPS mukaan?
« : 23.04.2014, 11:38:51 »
Nokian Lumian HERE maps toimi mainiosti Kalifornian reissulla, jolta juuri palasimme. Kun datayhteys oli poissa pelistä, niin karttojen lataus oli toki hitaampaa ja lähelle zoomaus ei onnistunut nopeasti kuin olinpaikan lähiseuduille tai niihin paikkoihin, joihin kartta oli aikaisemmin jo latautunut. Aikaisemmin kuulemani vinkki toimi hyvin niissä paikoissa, joissa tiesin vierailevamme. Eli selaisin wifi-yhteydellä niiden paikkojen karttojen sellaisella näkymällä, jossa näkyy jo katujen nimet ja näin sain ladattua karttaa muistiin valmiiksi.

Tarkan osoitteen kartta aina löysi, mutta osittaiset haut jäi löytämättä, ellei hakupaikan lähikartta ollut latautunut.

13
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Kalifornia
« : 23.04.2014, 09:22:18 »
Jos täällä saa mainostaa ruokapaikkaa, niin mun pitää ehdottomasti mainita tämä: http://www.yelp.com/biz/the-orange-works-strathmore. Tuosta löytyy samalla kartta mistä paikan löytää.

Eli jos menette esim. Sequoian luonnonpuistoon, niin tämä paikka sattuu aika lähelle reittiä. Lounaspaikan parasta antia ovat omatekoiset jäätelöt. Maistoimme aivan uskomatonta appelsiinijäätelöä. Jäätelöt tehdään useimmiten paikallisten tuottajien kasvattamista tuotteista ja aidot maut todella maistuvat. Lounasleivät (sandwich) oli myös parhaat mitä Kaliforniassa maistoimme, ja niitä tuli maisteltua aika monia. Ja mikä parasta, makuelämykset tulivat hieman puun takaa, sillä paikka on paikallisten peltotyöntekijöiden lounaspaikka. Saimme vinkin tästä helmestä paikallisilta ja käynti todella kannatti.

Sanokaa terveisiä Suomesta jos poikkeatte.

14
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Las Vegas
« : 14.03.2014, 10:17:57 »
Edellisen kirjoittajan mainitsema Bellagion aamiainen on ehdottomasti käymisen arvoinen. Ruotsinlaivojen buffat jäävät kauas taakse.

15
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Kalifornia
« : 21.01.2014, 09:54:53 »
Jos Yosemite on vielä kuvioissa, niin yöpymispaikaksi kannattaa harkita Oakhurstin pikkukaupunkia aivan puiston porttien läheisyydessä. Joskus on tullut ajeltua väli Oakhurst-Yosemite-Tiogoa Pass-Death Valley-Las Vegas yhdessä päivässä (Yosemitessa vietettiin edellinen päivä). Matkalla tulee vastaan niin mahtavia maisemia, että meillä ainakin valokuvaustaukoja piti pitää vähän väliä. Auringonlasku sattui Death Valleyn upeiden hiekkadyynien kohdalla. Pimeällä ajo Death Valleyssä ei välttämättä ole kaikkein houkuttelevinta. Tosin muitakin oli liikkeellä runsaasti, eikä matkaa tarvinnut taittaa yksin. Ongelmien iskiessä apu ei ole kovinkaan lähellä ja puhelimen kentät eivät  kata joka aavikon nurkkaa.

16
Rodeota voin suositella aidosti. Tapahtumassa kiteytyy maaseudun patrioottisuus ja viihde tavalla, jota ei kannata sivuuttaa.

17
Kanada ja Yhdysvallat / Vapaaehtoistyö Yhdysvalloissa
« : 26.08.2013, 14:02:24 »
Onko pallontallaajilla kokemuksia USA:n vapaaehtoiskenestä? Erityisesti pitempikestoisesta (yli 2 kk), jossa olisi saatavilla työtä vastaa ylöspito. Itseäni kkiinnostaisi irtiotta arjesta ja vapaaehtoistyö voisi olla yksi vaihtoehto. Koska suuria säästöjä ei ole jemmassa, niin asuminen ja ainakin yksi lämmin ateria olisi hyvä saada järjestön puolesta. Länsirannikon luontokohteeseen (Yosemite tms.) työllistyminen olisi unelmien täyttymys.

18
Arizonan puolelta itseäni kiinnostaa Monumet Valley, joka jäi edellisellä kerralla näkemättä. Jos aikataulu sallii, niin Arizonan rajalla Utahin puolelta löytyy mahtava Zion. Sitä voin suositella lämpimästi.

19
Asiaa kun vähän tutkailin, niin wundergroundilta löytyy hyvät historiatiedot paikkakunnittain. Sieltä voi sitten katsoa tarkemmin millaista vaihtelua säässä on ollut. http://www.wunderground.com/

20
Mitäköhän spesiaalia Kalifornialla oli tarjota joulun ja uudenvuoden aikaan? Onkohan vedet jo viilentyneet tuolloin, vai olisiko rantakelejä tarjolla Los Angeles-San Diego akselilla? Entä onko kokemuksia Arizonan ja Nevadan lämpötiloista tuolloin?

Sivuja: [1] 2 3 ... 7