Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - P_L

Sivuja: [1] 2
1
Lentomatkustus / Vs: Seuraavat Stockan hullut päivät?
« : 03.04.2009, 10:11:26 »
Kysyn lähinnä siksi, että joskus netin kautta otetuista (lentoyhtiöiden) lentotarjouksista on riittänyt se, että lähtee tarjousajan kuluessa, vaikka sitten viimeisenä päivänä.

Paluu viimeistään 30.9. ja BKK:n kohdalla 30.6.

2
Lentomatkustus / Vs: Oasis Hong Kong selvitystilaan
« : 10.04.2008, 13:38:01 »
Cathay esimerkiksi nosti omia hintojaan valittomasti, Finski varmaan seuraa perassa... >:(

Luonnollista toimintaa Cathaylta, kun on heidän "pääreittinsä". Enpä usko Finskin herkästi seuraavan perässä, sillä uskoisin heidän myynnin keskittyvän aivan muualle kuin HKG-LON välille.

Pitääköhän tässäkin Oasiksen casessa paikkansa se jonkun aikoinaan sanoma viisaus, että halpalentoyhtiöiden ei kannata 3 tuntia pitempiä reittejä lentää. Tämä tapaus tuskin rohkaisee muitakaan halpiksia kaukolennoille: konsepti on kuitenkin niin erilainen. Tai no Ryanilla on kyllä varaan vaikka huvikseen kokeilla kaukoreittejä, lentäähän ne jo Suomeen ;).

3
Lentomatkustus / Vs: Millä yhtiöillä olet lentänyt?
« : 10.04.2008, 10:43:42 »
Eipä noita kauheasti ole:
- Finnair
- British Airways
- American Airlines
- Swissair (se konkurssiin mennyt)
- Malev
- Lufthansa
- Iberia
- Cathay Pasific
- Thai airways
- Lan Chile
- Qantas

- Karair joskus 80-luvulla Kreetalle. Kai se oli oma yhtiönsä vai joku Finnairin "jatke"?

4
Lentomatkustus / Vs: Oasis Hong Kong selvitystilaan
« : 10.04.2008, 10:19:56 »
80 miljoonaa euroa velkaa 1,5 vuodessa ja jokainen lento teki keskimäärin miljoona HKD (~82000€) pernettoa. Halvimmillaan myivät HKG-LON lentoja noin 80 euron hinnalla. Käviköhän missään vaiheessa mielessä nostaa hintoja? Olisivat kuitenkin olleet halpoja verrattuna ns perinteisiin yhtiöihin. Kävikö edes mielessä yrittää tehdä voittoa eli yrittää normaalia liiketoimintaa? Välillä kummastuttaa jotkut halpalentoyhtiöt ja niiden lyhytnäköinen toiminta. Luulevat varmaan kaikki olevansa tulevia ryan aireja.

5
Lainaus käyttäjältä: "vekkuli"
Liittyy siten etta Air Berlinin koneet kulkevat putkesta putkeen kun taas Finnairin Embraereilla on bussikuljetus molemmissa paissa.


On tietenkin fifty-sixty onnen kanssa osuuko "emppuun" Tuolla Dusselldorfin reitillä. Kahdesta lennosta toinen lennetään embraerilla ja toinen sitten bussilla. Finskillä siis. AB:n kalustosta en tiedä.

6
Lentomatkustus / Lennot suoraan AA:n sivuilta?
« : 08.11.2007, 14:29:44 »
Itse yritin myös varata AA:lta lennot välille JFK-SJU. Ei onnistunut AA:n sivujen kautta (briteille olisi onnistunut?). Varasin kyseiset lennot sitten supersaverin (www.supersaver.fi) kautta ja hinta taisi olla 5€ kalliimpi kuin olisi ollut AA:n omilta sivuilta.

7
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
Lainaus käyttäjältä: "Lissukka"
Moro!
Me ollaan pari vuotta sitten lennetty Italiasta kotiin, ja lento oli Finnairilla Tampereelle saakka, mutta Italiassa lähtöselvityksessä ilmoitettiin, että jäädään Hesassa pois. Sen Suomen sisäisen lentolipunhan voi käyttää Matkahuollon bussissa, joten näytettiin bussikuskille lentolippua, ja tultiin ilmaiseksi bussilla kotio monta tuntia ennen kuin lento olisi saapunut..

Onkos tästä jossain virallista tietoa? En ole moisesta bussijärjestelystä kuullutkaan.


Riippuu vähän lipusta. Jos on ns. normaalilippu (mitä se sitten tarkoittaakin?), niin Paunu taitaa ne hyväksyä bussilippuna, koska niissä on jotain rahallista arvoakin. Mutta esim Hulluilta päiviltä ostettu erikoishintainen lippu ei taida käydä bussiin, koska Finnair käytännössä antaa nuo TKU ja TMP lennot ilmaiseksi, mutta joutuisi kuitenkin maksamaan bussiyhtiölle kuljetuksesta.

8
Lentomatkustus / Lentopelkoa Intian sisäisille!!
« : 23.10.2007, 14:59:29 »
Ihan suihkukoneella tuota BOM-GOI väliä lennetään. Ainakin King Fisher ja Indian airlines näyttävät käyttävän A319-321 koneita eli samoja Air buseja joilla esim. Finnair lentää euroopan reittejään. Lento on myöskin yhtä pitkä kuin HEL-OUL joten kaverisi ei edes kauan ehdi jännittää, kun olette jo perillä Goan rannoilla ;).

9
Lentomatkustus / Matkatavarat AA:n/Finnairin lennolla
« : 25.07.2007, 15:47:04 »
Yleensä matkatavarajoitukset menevät kyllä kohteen mukaan. Eli kyllä sinun pitäisi pystyä ottamaan tuo 2*23kg mukaan. Pidempi lento taitaa sen määrätä, kun taitaa olla koko reititys kirjoitettu samalle lipulle? Niin ja sinullahan on AA:n lippu, ei Finnairin vaikka eka lento operoidaan finskillä.

Niin aika outoa, jos ei e-lipussa näy matkatavaramäärää?

Edit: Jos lipussasi lukee PC (Piece Concept), niin se on tuo 2*23kg.

10
Olettekos kuulleet... / Blue1
« : 18.07.2007, 15:39:52 »
Näyttäisi siltä, että Hel-Dub viimeinen lento Blue1:lla on 17 elokuuta. Ainakin amadeuksen mukaan.

Edit: Ja Finski näyttäisi lentävän syyskuun loppuun asti. Kesäkohde näköjään.

11
Kantonissa on lämmintä myös marrakuussa ja "Kiinan Hawaiji" eli Hainan on myös kivenheiton päässä. Yleensä marrakuun aikana voi Kiinaan löytyä halpoja tarjouksia, koska kyseinen ajankohta lasketaan low seasoniksi. Ainakin finskillä näyttäisi hinnat tippuvan heti marrakuun puolessa välissä reilusti.

12
Lainaus käyttäjältä: "vekkuli"
Intiaan taas polkaistiin melkein tyhjasta sen verran kapasiteettia etta halpoja lentoja on varmaan luvassa viela kohtalaisen pitkaan.


Intian operointi on myös huomattavasti halvempaa kuin esim Kiinaan tai Japaniin. Delhiin lentää yhtä nopeasti kuin Kanarian saarille. Kallista lentopetroolia palaa huomattavasti vähemmän ja henkilökustannuksetkin ovat pienempiä. Tämä mahdollistaa sen, että Intian hinnat ovat varmaan pysyvästi kaukolentojen halvimpia. Itse en kuitenkaan Intiaan menisi vaikka ilmaiseksi pääsisin ;).

Oma veikkaukseni on, että vuoteen 2010 mennessä avataan varmaan uusia kohteita Intiaan ja Kiinaan. Siellä kun tuppaa olemaan "pienimissäkin" kaupungeissa puolet enemmän ihmisiä kuin koko Suomessa. Ja jokerikorttina vedän hihasta, että finski avaa uuden reitin jenkkeihin ;).

13
Jo nimessäsi on väliviiva niin sen kohdalla jätetään tyhjä väli vain. Väliviivaa ei tosiaankaan voida lentolippuun merkata.

14
Lainaus käyttäjältä: "Bulkhead"
Blue1 on ollut jo kauan halpalentoyhtiö.


Ei kyllä Blue1:n itsensä mielestä ;).

15
Lainaus käyttäjältä: "aarre"
Kaikkiin järjestelmiin ei edes pysty syöttämään skandeja ja siitäkin johtuen pienet erot on pakko sallia.


Käsittääkseni mikään (vai mikaan ;)) järjestelmä ei hyväksy skandeja. Ei ainakaan skandinaaviassa eniten käytetty amadeus systeemi ymmärrä skandeja. Tuskinpa muutkaan järjestelmät.

Olisi muuten ylläoleva teksti aika oudon näköinen ilman ääkkösiä...

16
Finnairilla käsittääkseni (ainakin aikoinaan) annettiin kahden väärän kirjaimen mennä "läpi sormien". Ei tainnut kyllä koskea lentoja Jenkkeihin 9/11 jälkeen. En kyllä usko, että yhden väärän kirjaimen takia evättäisiin matka Schengenin sisällä.

17
Lentomatkustus / Halpoja lentoja Shanghaihin Syyskuussa
« : 13.06.2007, 17:07:20 »
Haluat näköjään Shanghaihin korkeimman sesongin aikaan. Monesti Kiinaan päin syys-lokakuu lasketaan ns. peak seasoniksi. Joten en usko, että mitään älyttömän halpaa hintaa tulet löytämään, koska koneet tuppaavat olemaan kaikilla yhtiöillä täynnä tuohon aikaan. Oliko tuo supersaverin hinta muuten meno-paluu?

Edit: Niin ja oletko oikeutettu esim nuorisoalennukseen? Alle 25v? Opiskelija?

18
Intia / Jonotusajat Delhin lentokentällä?
« : 05.04.2007, 14:46:14 »
Lainaus käyttäjältä: "aarre"
Finskin paluulennot lähtevät yöllä, ehkäpä tuo helpottaa ryysistä... (?)


Niin lähtevät kaikki muutkin "länkkäriyhtiöt". Eli ei Finski sieltä yksin yöllä lähde.

19
Lentomatkustus / Edullisimmin Japaniin
« : 27.03.2007, 13:31:54 »
Lainaus käyttäjältä: "vekkuli"
Yleisemmin mulla on se kasitys etta Finnair antaa samaan hintaan Japanin kotimaan jatkoyhteydet esim. Fukuokaan ja Sapporoon kunhan kyseisella Japan Airlinesin lennolla on myos Finskin codeshare-numero. Eli varmaan myos Tokio - Osaka tai Nagoja - Osaka onnistuu tarvittaessa jos tuo ehto vaan tayttyy.


Ei onnistu. Kyllä tuo Hullujen päivien hinta sisältää vain Finskin omat lennot. Voi siis lentää Tokioon ja palata Osakasta, mutta sisäiset lennot/junamatkat/bussimatkat/kävelyt menee kyllä omaan piikkiin. Siis kun kyse on tuosta hullujen päivien erikoistarjouksesta. Ehkäpä muissa julkaistuissa hinnoissa saa nuo sisäiset lennot "kaupan päälle", mutta eipä taida ne hinnat pyöriä alle 600 eurossa ;).

20
Lentomatkustus / Seuraavat Stockan hullut päivät?
« : 14.03.2007, 12:01:03 »
Jotenkin luulen, että Nykki ei ole HP:llä. Matkusaikahan olisi silloin kesä, joka on Nykin suuntaan korkeasesonkia. Luulen, että Nykki on vuorossa vasta syksyn HP:llä.

Sivuja: [1] 2