Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mljv

Sivuja: 1 ... 12 13 [14]
261
Lentomatkustus / Ryanairin uusi matkatavarasysteemi
« : 04.04.2007, 11:02:52 »
Tai siis saahan sitä kamaa ottaa niin paljon kuin lystää - kunhan yksittäinen laukku ei paina yli 32 kiloa - mutta jokainen 15 kg:n rajan ylittävä kilo on sitten maksullinen (olikos se 5 eur/kg?). Ihan riippumatta siitä, monestako laukusta maksoi matkatavaramaksua...

262
Lentomatkustus / Jäikö Uusi-Seelanti haaveeksi?
« : 03.04.2007, 23:18:38 »
Matkatoimistoilla on myös myynnissä kaikenlaisia spesiaalilippua, jos kestää pysähtyä matkalla pari kertaa.

Star Alliancen maailmanympärilippu maksaa kait edelleenkin halvimmillaan luokkaa 1800 eur ja sisältää muistaakseni kolme pysäkkiä - ja sopivast Uuteen-Seelantiin lentävistä yhtiöistä sekä sikäläinen kansallinen yhtiö että Singapore Airlines kuuluvat Star Allianceen.
[Vuosi sitten pomo halusi lentää Jenkkilän kautta Japaniin ja sieltä Suomeen; yhdensuuntaiset liput olisivat maksaneet 5000 eur, edestakaiset jälkimmäisen puolen hukaten 3000+ euroa, matkatoimistosta ostettu Starin maailmanympärilippu maksoi alle 2000 eur, vieläpä paremmilla ehdoilla. Matkatoimisto ei oikein halunnut myydä tuota lippua business-matkaan, mutta kun osaa kysyä, niin kyllä niitä löytyy...]


Jokunen vuosi sitten tuli tehtyä reissu Helsinki-Melbourne-Christchurch-Los Angeles-Helsinki ns. "Uusi-Seelanti"-lipulla, jolla sai tulla takaisin kumpaa reittiä tahansa eli siis samaa reittiä kuin tuli tai maailman ympäri. Noilla pysäkeillä se taisi maksaa silloin (muistaakseni 2003) noin 1500 euroa, ostimme liput Suomi-Seuran matkatoimistosta, jonka palvelu toimii välillä paremmin kuin toiste, mutta silloin oli hyvä vuosi (2004 emme tainneet edes kokeilla, 2005 ei tullut kauppoja, 2006 oltiin taas Suomi-Seuran reissussa).

Joulunseutu on kyllä sesonkia, mutta jos pystytte lähtemään jo ennen joulua, voi lippu irrota vielä järkevään hintaan - ja ennen kaikkea koneissa on vielä istuimia vapaana. Kun toinen on opiskelija, niin Kilroyta suosittelen minäkin ensisijaisesti ja ehkä Areaa toissijaisesti; kokemuksen mukaan Kilroy on välillä vähän tahmainen löytämään samoja lentoja mukana matkustavalle ei-opiskelijalle...


PS. Kokemuksen syvällä rintaäänellä: kun lennot on varattu, liittykää ihmeessä asianomaisen lentoyhtiön/allianssin kanta-asiakkaiksi - maileilla Helsinki-Auckland-Helsinki saattaa jo saada lennon ainakin Suomen/Skandinavian sisällä...

263
Lentomatkustus / Ryanairin uusi matkatavarasysteemi
« : 02.04.2007, 14:34:09 »
Lainaus käyttäjältä: "skugga"
vääntäkää nyt vielä rautalangasta: minä, kaksi kaveria ja vauva lähdemme lennolle ja olemme lippujen yhteydessä maksaneet yhdestä ruumaan menevästä laukusta (12e).
tällöin siis meillä saa olla se yksi laukku (15kg?) + 10kg käsimatkatavaroita per lärvi+ käsilaukut+ lastenrattaat(tai lapsen käsimatkatavarat) ? ymmärsinkö oikein?


Riippuu vähän siitä, minne olette lentämässä tai oikeastaan siitä, mistä olette lentämässä takaisin. Mutta tässä nyt kuitenkin vähän rautalankaa Ryanin sivujen ja omien kokemusten perusteella:


1) Sinä ja kaksi kaveriasi saatte jokainen ottaa 10 kg käsimatkatavaroita, laukun maksimimitta on 55 x 40 x 20 cm; kaikki kaupassa myytävät "kabiinilaukut" eivät mahdu näihin mittoihin!

"Ryanair allows each passenger (excluding infants) to carry one small piece of hand baggage on board free of charge. The hand baggage must not weigh more than 10kg and be less than 55cm x 40cm x 20cm, in dimensions (restrictions apply from certain countries)" (edellä mainitusta FAQ:sta)


2) Olette maksaneet yhdestä ruumaan menevästä matkalaukusta eli ilman lisäkuluja saatte tosiaan tsekata sisään 1 matkalaukun, joka painaa maks. 15 kiloa. Lisäkamasta joutuu maksamaan ja tiskillä se on kalliimpaa kuin etukäteen maksettuna. Jos jokainen teistä maksoi yhdestä laukusta, saatte tietysti laukun per lärtty, mutta jos maksoitte yhteensä yhdestä laukusta, niin se on sitten tasan se yksi.


3) Jos vauvalla ei ole omaa lippua eli omaa istuinta (ts. maksoit vain 'vauvamaksun' ja vauva istuu reissun sylissä), ainoa vauvan mukana ilmaiseksi kulkeva esine on rattaat:
"With the exception of a pram or buggy (which is carried free of charge), Infants do not have a baggage allowance and therefore any infant equipment such as car seats and travel cots must be included in the accompanying adult's baggage allowance upon payment of a baggage fee per item, per one way flight" (edelleen sieltä Ryan Airin FAQ:sta)

Vauva ei siis saa käsimatkatavaroita rattaiden sijasta vaan se on rattaat tai ei mitään, kaiken muun täytyy mahtua muiden matkalaisten kamoihin!


Huomaa myös: jos paluumatka lähtee Lontoosta, ei virallisen käsimatkatavaran lisäksi saa olla mitään muuta pussia tai kassia: ei käsilaukkua, ei kameralaukkua, ei kannettavaa, ei mitään pusseja ja nyssäköitä. Ainakin vuodenvaihteessa Stansted oli erittäin tiukka tässä suhteessa.
Minulla ei ollut mitään vaikeuksia saada käsilaukkua ja käsipakaasia läpi Ryanin checkinistä Dublinin kentällä, mutta Stanstedissa pistivät jokaikisen pakkaamaan kamat uusiksi, ihan lentoyhtiöstä riippumatta - sääntö pätee tietääkseni kaikilla BAA:n (British Aviation Association) kentillä.

264
Lentomatkustus / Keski-Euroopasta Helsinkiin
« : 01.04.2007, 21:27:26 »
Ensinnäkin kannattaa aina tarkistaa, että olisiko edestakainen lippu halvempi kuin yhdensuuntainen - useimmilla ns. normaaliyhtiöillä on (ei päde esim. Blue1:een) ja aina kannattaa kokeilla. Pitää vain muistaa, että liput täytyy käyttää merkitsemisjärjestyksessä eli jos haluaa Salzburgista Helsinkiin, pitää ostaa lippu Salzburg-Helsinki-Salzburg ja sitten heittää jälkimmäinen puoli roskiin. Jos heittää ekan roskiin, koko lippu muuttuu arvottomaksi!


Käytin tuota samaa satunnaista päivää 12.7. ja totesin, että Lufthansalla pääsee Salzburgista Helsinkiin yhdensuuntaisella web-hinnalla 522 tai edestakaisella lipulla (paluuksi tuli 20.7, sen arpoi Luftari itse) halvimmillaan 222 eur, jos lähtee Salzburgista 11.7. ja on palaavinaan takaisin 18.7. (mitä välii, jos sitä ei aio käyttää...). Eli siis tekemällä paluulennolle no-show:n säästää kolmesataa euroa... Useimpina päivinä lipun voi saada Luftarilta 250 eurolla reitille SZG-HEL-SZG...
Varausmaksu 10 eur tulee mainittujen hintojen päälle.


Kun Salzburg on kyseessä ja halutaan päästä halvalla eikä suoralla lennolla, niin Finskin ja Lufthansan (http://www.lufthansa.fi/) lisäksi kannattaa tarkistaa ainakin Austrianin hinnat, taas sekä yhdensuuntaisille että edestakaisille lennoille (kannattaa vielä testata useammalla paluupäivällä, jos vaihtoehdot eivät heti näy taulukossa).

Wien on myös hyväkin vaihtoehto, sinne lentävät ainakin Finnair ja Austrian ja taas sama juttu, katso myös edestakaisia lentoja!

265
Useimmat näistä phpBB-foorumeista eivät osaa vaihtaa kelloaan kesäaikaan vaan aikavyöhyke on jokaisen käyttäjän asetuksissa (koska käyttäjät voivat olla eri puolilla maailmaa) ja suhteessa GMT:hen (Greenwich Mean Time), joka ei mene kesäaikaan.

Oma kello näkyy ihan ruudun alalaidassa, meikäläiselläkin näyttää vielä GMT+2 tuntia. Kesäaikaan pääsee näissä yleensä menemällä käyttäjätietoihin ja vääntämällä sieltä päälle oikean asetuksen; Suomen aikavyöhykkeellä se on kesäkaudella GMT +3.

Muualla asuvat voivat laskea kesäaikansa tuosta, Keski-Euroopan aika on nyt GMT +2 ja Brittilässä GMT +1.

Syksyllä sitten sama operaatio taas toiseen suuntaan...

266
Lainaus käyttäjältä: "vompatti"
Vielä kun laittaa ruksin ruutuun "Salli eri syöttölähde jokaiselle dokumentille" voi välillä kirjoittaa pallontallaajiin suomea ja välillä muualle nettiin venäjää eikä näppäinjärjestystä tarvitse erikseen välillä vaihtaa!

Virtuaalinäppäimistö on Windowsissakin ohjelmakohtainen eli sähköpostiin voi kirjoitella venättä ja pallontallaajiin suomea [tai avata pallontallaajat IE:hen suomenkielisellä näppiksellä ja kirjoittaa samaan aikaan Firefoxissa webmailia kyrillisesti; mutta kahdessa eri Firefoxin ikkunassa voi näköjään olla vain sama näppis].
Oletusarvoisesti näppäinyhdistelmä Vasen Alt + vaihto (Left Alt + Shift) kierrättää virtuaalinäppäimistöjä wintoosassa. Esimerkiksi minulla koneessa kiinni suominäppis, mutta asennettuna FI, DA ja IS, joista FI oletusnäppäin. Näin ollen ensimmäinen vasen alt + vaihto antaa tanskalaisen näppiksen ja toinen antaa islantilaisen ja kolmas palaa suomeen.

Näppiksiä voi Windowsissa (95 ja kaikki uudemmat) asennella ja ottaa pois käytöstä Ohjauspaneelin (Control Panel) kieliasetusten kautta. Vanhemmissa versioissa on vain näppäimistöjä, uudemmissa monimutkaisempi systeemi, jossa samalla syöttökielellä voi olla useampi näppis. Meikä yrittää kyllä yleensä pitää noissa yhteyden näppis+kieli, se on jotenkin helpompaa...

Jos harrastaa virtuaalinäppiksiä, kannattaa laittaa kieli-indikaattori näkymään tai ottaa kielityökalupalkki esiin (molemmat säädöt samassa paikassa kuin itse näppis), muuten kuitenkin joku päivä ihmettelee, miksi ä:n kohdalta tulee ihan jotain sössöä.... [Ai että mistäkö tiedän....]

267
Lainaus käyttäjältä: "sylvatica"
Ja vinkiksi vielä kaikille, että on olemassa näppäimistöön liimattavia tarroja, joissa on kyrilliset kirjaimet. Kirjaimet on sijoitettu niin, että kyrilliset kirjaimet ovat oikeassa alanurkassa, kun taas latinalaiset ovat näppäimistössä vasemmassa yläkulmassa. Näitä tarroja valmistetaan ainakin Virossa paljon, mutta saa niitä myös Helsingistä.

Verkkokauppa.com myy tuollaista tarrasettiä punaisella painatuksella hintaan 2,90 eur (+mahdolliset postikulut), tarroja pitäisi löytyä suoraan Helsingin ja Pirkkalan myymälöiden hyllystä.

268
Lontoossa vuoden vaihteessa matkalle jäänyt laukkua ilmoittaessani työnsi virkailija nenän eteen jälkitoimitettavan matkalaukun tullauslappua, kun ei tiennyt, että HEL ja Finland kuuluvat EU:hun... [Edellä olevatkin täyttelivät lappuja, niin en tajunnut sanoa 'köhköh, Suomi on EU:ta' ennen kuin pääsin kohtaan "onko laukussasi jotain tullattavaa" ja tajusin, että ei ollut EU:n sisäiseen matkailuun tarkoitettu paperi.]


Olettaisin, että täsmälleen samanlainen systeemi voi olla olemassa muuallakin eli pahimmassakin tapauksessa laukusta täytyy vain täyttää jonkinlainen lippulappu, jonka pohjalta laukku sitten tullataan ennen sinulle tuomista. Ei ole toistaiseksi tullut vastaan, koska laukkuni on hukattu vain EU:n sisällä sekä kerran paluumatkalla USA:sta  - eikä niitä muuten sillä kerralla tarvinnut mitenkään tullata, Finnair roudasi kotiovelle asti sen kummempia kyselemättä.

269
On tullut ajeltua siellä vain vuokratulla pikkuautolla, mutta ajo-ohjeiden ja kilometrimäärien lisäksi oman karttamme ajoaikataulukko osoittautui erittäin tarpeelliseksi.

Kuvittelisin, että erityisesti isolla autolla kulkevia kannattaa ehkä vähän varoitella maan mäkisemmistä tieosuuksista, muistaakseni esimerkiksi Rotorua-Napier sisälsi melkoisen pitkiä mäkiä. Niin ja vastaavasti jotkut Eteläsaaren pienemmät 'maisemareitit' ovat niin järkyttävän mutkaisia, että pikkuauton kuskillakin nousi hiki otsalle, pakulla emme varmaan olisi pärjänneet - joten myös jonkinlainen "haastavuusaste" voisi olla paikallaan, esimerkiksi suomalaisiin tai hollantilaisiin teihin tottunut ei välttämättä tajua, mihin kaikkeen tuolla voi törmätä.

Muuten kuulostaa kyllä oikein mielenkiintoiselta!

270
Lentomatkustus / finnair ja finncomm
« : 22.03.2007, 19:28:28 »
Lainaus käyttäjältä: "LR"
Ihan millä tahansa lentoyhtiöllä, lennolla ja lentokentällä kannattaa katsoa niistä infomonitoreista, että mille tiskille check-in tehdään.

Totta kai. Mutta kuvaamassani tilanteessa olikin kyse siitä, että lähtöselvitys oli jo tehty (netissä) ja sekä lähtöselvityksen yhteydessä saamani ohje että tulostamani boarding pass sanoivat, että matkatavarat jätetään Finnairin baggage drop -tiskille. Miksi olisin siis halunnut mennä uudestaan tekemään lähtöselvityksen, joka oli jo tehty?
Meninpä siis aivan ohjeen mukaan kotimaan terminaalissa Finskin baggage drop-tiskille, valitettavasti vain ohje oli väärä eli Finnairin nettilähtöselvitys ei mitenkään varoita siitä, että matkatavaroiden kanssa on toimittava toisin, jos lennon numero alkaa FC:llä. En tiedä, käykö myös Golden Airin lentämillä vuoroilla näin, en ole koskaan kokeillut... Suomeksi tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että jos lentää ruumaan menevän matkatavaran kanssa Finncomilla, ei nettilähtöselvityksellä voita yhtään mitään.

Analogia ulkomaan puolelta: jos on tehnyt Finnairin lähtöselvityksen netissä, jätetään matkatavarat baggage drop-tiskille eikä suinkaan mennä oman lennon mukaiselle tiskille eli yleensä siihen kamalan pitkään lähtöselvitysjonoon.

271
Lentomatkustus / finnair ja finncomm
« : 20.03.2007, 21:17:37 »
Olen lentänyt Finncomilla Kittilästä Helsinkiin puolitoista vuotta sitten ja se reissu tehtiin mukavasti pikkusuihkarilla; siinä oli vain yksi penkki toisella puolella käytävää ja kaksi toisella.

Kuopioon lensin kuukausi sitten Finskin lipulla, mutta Finncomin potkuripörpöttimellä eikä siinäkään nyt sinänsä ollut mitään vikaa. Paitsi että Helsingin hiihtolomaruuhkassa oli kiva, kun Finnairin nettilähtöselvityksen ohjeiden mukaan ensin jonotin pienessä paniikissa Dropoff-tiskille vain kuullakseni, että Finncomin lennolla pitää mennä Finncomin tiskille. Onneksi sinne ei sentään ollut jonoa, matkatavaratkin ehtivät vielä lennolle (alkoi se kotimaan matkatavaroiden 25 minuutin raja olla aika lähellä).
Kysyn vain, että mistä €#%#€ minä voin tietää, että jos lipussa lukee Finnair ja lähtöselvitys sanoo selvästi, että Finnairin dropoff, niin silti pitää mennä Finncomin tiskille.

No, tämä jälkimmäinen ongelma ei tullut vastaan Kittilässä eikä varmastikaan tule Kemi-Tornion kentälläkään; Helsingistä matkaavien on kuitenkin ehkä hyvä katsoa Finskin kotimaan lennon lähtöselvitykseen mentäessä, josko lennon numero on FCjotain eikä AYjotain....


Niin ja veikkaan, että Finncom lentää tuon Kemin reitin jo suihkarilla. Koneen saa todennäköisesti selville checkmytrip-palvelusta, jos lippu on ns. tavallinen e-lippu tai paperilippukin, varauskoodi ja sukunimi riittävät tietojen löytämiseen: http://www.checkmytrip.com/ on osoite, on noilla 'standardiyhtiöillä' kätevä palvelu, sieltä löytyy myös tieto reitillä tarjottavasta muonasta (Finncomilla kahvi ja sämpylä, veikkaisin), konetyypeistä, mahdollisesta paikkavarauksesta ja niin edelleen.

272
Lainaus käyttäjältä: "fishbone"
Niin miumaulle viela, etta jos se sun pussi nyt ei ole aivan selkeasti liian iso, niin en usko, etta se aiheuttaa sen suurempia ongelmia. Siella turvatarkastuspisteella niilla duunareilla on kylla yleensa parempaakin tekemista, kuin alkaa jokaista hilkulla olevan pussin vetoisuutta jollain mittailemaan.

Heti määräysten astuttua voimaan yritin matkustaa neljännesgallonan minigripin kanssa ja sen hylkäsi Helsinki-Vantaa liian isona, vaikka gallonahan on vähemmän kuin neljä litraa eli neljännesgallona on alle litran - mutta pussi näytti tarkastajan silmään isolta, sillä on vähän erilaiset mittasuhteet kuin noilla standardipusseilla.
No, eihän siinä riitelemään kannattanut ruveta, tungin neljännesgallonaiseni turvatarkastajan ojentamaan viralliseen pussiin ja se siitä sitten.

Viimeisen kahden kuukauden sisällä noita minigrippejä on ollut vapaasti jaossa ainakin Helsingin, Frankfurtin, Heathrow'n ja Stanstedin kentillä. Brittimalli on muistaakseni pikkuisen leveämpi ja matalampi kuin suomalaismalli eli on vähän helpoimpi pakattava. Frankfurtissa kaupan jonossa edellä oleva osti 'käsipakaasikokoisen' rasvan ja myyjä oli heti tarjoamassa sille pussia mukaan seuraavaa lentoa varten, oli minusta kivaa palvelua.

273
No jopas, olikin näköjään ihan nenän edessä vihko, johon tein merkintöjä vuoden vaihteen "peak district"-reissulla.

Viikon aikana ajoimme 715 mailia eli noin 100 mailia päivässä. Tuossa on kuitenkin kaksi pitkään siirtymätaipaletta; vähän ajoajoista antaa osviittaa se, että reitti Stansted-Derby (M11 -> A14 -> M1 North -> A52) ja vielä vähän päälle oli 170 mailia ja pelkkään ajamiseen taisi mennä sellaiset neljä tuntia, vaikka osuttiin vain yhteen lyhyehköön ruuhkaan ja vaikka reitti oli mitä todennäköisimmin nopein ja suorin tarjolla olevista... Mutta motaria ei ollut kuin joku 20-30 mailia, loppu oli ns. vihreitä teitä, leveämpänä ja kapeampana versiona. Yhdeltä Lontooseen laskeutuneet jälkitoimituksessa olevat matkalaukut olivat olleet Birminghamissa klo 18 ja tulivat tuonne "keskelle ei mitään" klo 22, mikä minusta oli aika hyvä saavutus siihen nähden, kauanko meiltä meni.


Diesel maksoi vuodenvaihteessa jotain alle punnan, halvimmillaan on tankattu ilmeisesti hintaan 0,859 puntaa/litra, kalleimmillaan viimeisenä päivänä  motarilta hintaan 0,925 puntaa/litra. Ysivitonen lyijytön on muistaakseni muutaman pencen halvempaa, olisikohan haarukka sitten 85-90 p/litra sille.

274
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Säästä.
« : 10.03.2007, 19:58:09 »
Jos kestää ns. englantilaisen sään, ajanjaksot pääsiäisestä toukokuun loppuun ja syyskuun alusta lokakuun loppupuolelle ovat osoittautuneet erinomaisiksi autoilumatka-ajoiksi. Turisteja ei ole mailla halmeilla, mutta kaikki museot ja vastaavat nähtävyydet ovat järjestään auki pääsiäisestä lokakuun loppuun eli katsottavaa on. Toisaalta kaupat ja palvelut ovat auki normaalisti ja itse vuokrattavissa paikoissa on mid-season tai jopa low season -hinta käytössä.

Huhtikuisilla reissuillamme olemme kokeneet säätä reunasta reunaan, rännästä ja rakeista yli 20-asteiseen ihanan aurinkoiseen kesäpäivään (...nenä kärähti...). Cornwallissa ovat puutarhat luultavasti huhtikuun lopussa jo hyvässä vauhdissa ja pohjoisempanakin narsissit ovat ollut ja mennyttä, mutta rhodot kukkivat, puut vihertävät jo reippaasti ja lampailla on kaikilla karitsa vierellään, etelässä isommat, pohjoisessa ihan pienet vielä.

Vuodenajasta riippumatta Brittilässä sataa välillä vettä. Kannattaa myös varautua siihen, että sisätiloissa - oli se sitten hotelli, B&B tai vuokra'mökki' - voi olla aika kylmännihkeätä. Villasukat, flanellipyjama ja villatakki kuuluvat meikäläisen vakiovarusteisiin, kuumaverisempi matkakumppani ottaa villatakin tilalle flanellipaidan. Kannattaa tarkistaa, olisiko sänkyyn asetettu sähköhuopa (katkaisin löytyy yleensä jostain pääpuolesta) ja joskus voi olla ihan älykäs ajatus oikeasti käyttää makuuhuoneen oven takaa naulasta tai makkarin kaapista löytyvää kuumavesipullloa sängyn lämmittämiseen...
Noita villavaatteita saa kyllä Brittilästäkin, jos unohtuu, omista villatakeista ja -puseroista useampi on kylien pääkaduilta löytyvästä Edinburgh Woollen Millistä, hintalaatusuhde on erinomainen. Myös perusvaatekaupat kuten M&S tarjoavat vaihtoehtoja sekä flanellin että villan suhteen.
Itse omistan myös Ullapoolista ostetun skotlantilaisen villatakin, se huhtikuinen räntäkeli pääsi vähän yllättämään, ei ollut vielä niin paljon kokemusta sillä keikalla... Villatakkia on ollut kiva pitää kotimaassakin, tulee mukava reissu aina mieleen.

Päällysvaatteena minulla on ollut vuodenajasta riippumatta kevyt sadetakki, sen alle kun laittaa tee-paidan tai poolon ja ehkä ohuen puuvillaneuleen tai villatakin, niin tarkenee jo aika hyvin, neule lämmittää ja takki pitää kuivana eikä päästä tuulta läpi. Ohuet hanskat taskuun ja huivi kaulalle, niin hyvin menee. Niin ja kahdet kengät tai jotkut gorekävelykengät, niin varpaat pysyvät kuivina myös. Toukokuun ja syyskuun puolella toiset kengät voivat olla myös sandaalit, niille voi olla käyttöä tai sitten ei...

Sateenvarjoa emme viitsi mukana roikottaa, tuuli yleensä tekee siitä kuitenkin kanttarellin. Kovassa sateessa ei mennä ulos, tihkussa takit pitävät sen, mitä tarvitsee. Tuntuu olevan aika brittiläinen tapa suhtautua asiaan...

Optimisti ottaa tietty sortsitkin mukaan, mutta aika vähän niitä on tarvittu edes syyskuun alussa. Minulla on joskus hame housujen vaihtoehtona, mutta olemme ennemmin kyllä farkkukansaa, lämmön lisääminen ja vähentäminen tapahtuu ylävartalon kerroksia vähentämällä, kovin paljon en muista hikoilleeni ohuissa farkuissa ja teepaidassa.

275
Päivämatkojen pituuksista: kaikki vie tosiaan kauemmin kuin luulisi.

Meillä kuski on ilmoittanut, että normaalin 'kierrellään ja katsellaan maisemia' -ajomatkan maksimipituus on noin 150 mailia, vähemmän, jos reitti menee lähinnä noita kartan keltaisia ja punaisia teitä pitkin, koska niiden ajaminen on oikeasti hidasta. Samoin kaupungilla käyntiin täytyy varata reilusti aikaa, parkkipaikan etsimiseen menee tovi jos toinenkin ja pääkadun nurkilla ajaminenkin on aika tiukkaa usein.


Jalkapallon perässä on sitten kyllä ajettu välillä 170 mailia suuntaansa, mutta silloin mahdollisimman suuri osa reitistä optimoidaan "sinisille" ja "leveille vihreille" teille eli suomeksi sanottuna moottoriteille ja kaksikaistaisille pääteille. Monissa karttakirjoissa on takana taulukko, jossa näkyy suurempien kaupunkien väliset etäisyydet sekä maileina että keskimääräisenä ajoaikana ja tämä auttaa suunnittelussa myös, varsinkin alussa. Rinnakkaistiet ovat paljon kivampia, jos haluaa nähdä jotain, mutta päätiet ovat etenemistä varten - paitsi jos osuu Manchesterin-Birminghamin tienoille tai Lontoon M25:lle pahimpaan ruuhka-aikaan. Erityisesti kannattaa pysyä poissa M25:ltä Heathrow'n liittymän tienoilla, siinä on lentokentän liikenne ja kehätien liikenne ja kahden kehätielle tulevan motarin liikenne kaikki samassa spagetissa (ja terminaali viiden rakennustyöt siihen päälle....).


Kun me suunnittelemme matkaa etukäteen tai päiväkierrosta paikan päällä edellisenä iltana, laskemme etäisyydet AA:n karttakirjasta. Tämänkin vuoksi sitä kannattaa opetella käyttämään - jokaisen kylän, kaupungin ja isomman risteyksenkin kohdalla on 'nuppineulan' kuva (muistaakseni sininen) ja 'nuppineulojen' välinen etäisyys maileina annetaan näiden välisen tien varressa jossakin kohtaa samanvärisenä numerona. Siitä sitten vain ynnäämään...
Varoituksen sana: jollakin ensimmäisistä reissuista minulta pääsi pikkuisen 'unohtumaan', että maili on melkein kaksi kilometriä. Kuski oli aika kypsä sen 400 kilometrin ajopäivän jälkeen, kun oli vielä käyty katselemassakin vähän sitä sun tätä... Siksi meillä onkin nyt mailiraja ihan suoraan. :D


Löpön hinnasta: on pikkuisen kalliimpaa kuin täällä, viime vuosilta on jäänyt mieleen hintaluokka noin 90 penceä/litra (juu, autolla ajetaan maileja, mutta se tankataan litroilla). Halvimmillaan olemme taineet tankata bensaa 78 pencellä, mutta tällä hetkellä sellainen 88-92 p/litra taitaa olla lähempänä totuutta. Viimeisellä kahdella reissulla vuokraamo onkin antanut dieselauton ja on osoittautunut, että diesel maksaa Brittilässä enemmän kuin bensa, voi olla ylikin punnan - mutta toisaalta autot ovat olleet meidän ajossamme todella pieniruokaisia, joten kulu on jäänyt samaan tai on jopa tullut vähän halvemmaksi.
Bensaa ei ikinä kannata ottaa moottoritien huoltsikoilta, jos sen jotenkin voi välttää. Jos poikkeaa jonnekin pienempään kaupunkiin tai kylään tai paikalliselle päätielle, löpön saa yleensä pari penceä halvemmalla per litra.
Toisaalta, bensiksiä ei ole läheskään yhtä tiheästi kuin mihin ruuhkasuomalainen on tottunut, joten joskus on hyvä ottaa 5 litraa siitä motarilta ja tankata loput halvemmalla jostain pienemmästä taajamasta... Visa kelpaa joka bensiksellä ja Diners ja Amex (muuten Brittilässä huonoja) ainakin kaikilla isommilla, joten siinä mielessä tankkaaminen ei ole ongelma. Tankataan kuten kotimaassakin eli ensin tankki täyteen ja sitten maksamaan kassalle.

276
Tyhmät kysymykset / lentokenttäverot
« : 08.03.2007, 23:54:23 »
Lainaus käyttäjältä: "tokoivu"
...etta Bruneista ja Indonesiasta lahtiessa joutuu myos erikseen maksamaan lahtoveron. En sitten tieda sisaltyyko se "oikeiden" lentoyhtioiden lippujen hintoihin...

Ainakin Indonesiassa pitää kaikkien maksaa paikan päällä käteisenä rahana, 100 000 rupiaa per nenä (kymmenisen euroa). Tuli ostettua reissu matkatoimistolta, joten varoittivat tuosta hyvissä ajoin - seteliä säilytettiin sitten lähtöön asti passin välissä säilössä, kaukana tuhlausmahdollisuuksista...

Testiajo marraskuulta, pitää ymmärtääkseni edelleen paikkansa. Lentoyhtiönä Malaysian Airlines eli ns. normaaliyhtiö.

277
On tullut ajeltua vuokra-autolla Brittilää ristiin ja rastiin, tosin etelässä olemme vasta päässeet Devoniin asti, etelärannikon kierros on suunnitteilla. :)


Automatkailijan paras ystävä on AA:n kierreselkäinen karttakirja (AA Road Atlas), jossa on noin kolme mailia tuumalla. Mutta käytettyäni kautta aikojen ensimmäisen autoiluviikon sen lukemisen opetteluun (ja siten ajoittaiseen eksymiseen...), kannustan lämpimästi kaikkia "navigaattoreita" lukemaan kartan alkupään selostukset jo etukäteen. Esimerkiksi viitoituspisteet on merkitty yliviivaamalla kaupungin nimi muistaakseni vihreällä; kun katsoo kartalta aina pari seuraavaa "karttakaupunkia", voi helposti ennakoida, mitä tienviitoissa lukee tiennumeron lisäksi (vrt. kun mennnään Helsingistä Tampereelle, pitää muistaakseni osata ensin seurata Hämeenlinnan viittoja ja sitten vasta Tampereen).

Jos aikoo mennä taajamien keskustoihin, kannattaa ostaa kartta, jossa on takana keskustakarttoja - ensimmäisessämme oli 45, nykyisessämme 90 kpl ja niistä on todella iloa. Brittiläisten kaupunkien keskustoissa on keskimäärin erittäin ikävää ajaa ja keskustakartta auttaa arpomaan sopivan parkkipaikan ja sitten vielä antaa osviittaa siitä, mihin suuntaan autolta kannattaa lähteä.

Moottoritiet ovat nopeita - paitsi Manchesterin ympäristö ja Lontoon M25 ruuhka-aikana ja mikä tahansa "maalle" vievä tie pitkän viikonlopun lauantaina ja maanantaina (ns. bank holiday weekend). Mutta moottoritiellä ei ole mitään näkemistä...

Tässä kohtaa AA:n karttakoodit auttavat tosi paljon: siniset tiet ovat moottoriteitä eli aina 3-kaistaisia; sisimpää (eli oikeanpuolimmaista) kaistaa saavat ajaa vain henkilöautot ja pakut, eivät rekat. Vihreät tiet ovat pääteitä, leveällä mustalla reunustetut AA:n karttatiet ovat kaksikaistaisia eli siellä pääsee raskaasta liikenteestä ohi, tavallinen vihreä tie voi olla hyvinkin ahdas ja mutkainen, esimerkiksi vaikka Lontoo-Holyhead -tie A5 Walesin puolella, se on viktoriaanista tuotantoa ja tehty suunnilleen yhdensuuntaiselle vaunuliikenteelle jokilaaksoja myötäillen.
Punaiset tiet ovat paikallisia pääteitä ja jotkut punaiset ovat parempia kuin osa vihreistä. Keltaiset tiet ovat pieniä mutta kestopäällystettyjä paikallisteitä ja niillä on vielä tienumerot, mikä helpottaa suunnistamisessa. Valkoiset tiet ovat pikkuteitä ja ne voivat olla ihan mitä sattuu, esimerkiksi kuoppaisia nipinnapin yhden auton levyisiä sorateitä.

Meillä perussääntö on, että kaikki pidemmät matkat taitetaan "sinisiä" ja "vihreitä" pitkin, oikaisu voidaan joskus tehdä "punaista" pitkin, "keltaisia" ja "valkoisia" käytetään vain aidosti tarpeeseen, esim. majoitukseen mentäessä (yövymme lähes aina jossain maalla). Noilla valkoisella merkityillä pikkuteillä suunnistaminen on oikeasti haastavaa, vaikka tarkassa kartassamme ne näkyvätkin kaikki, mutta kun viitoitus perustuu vain pikkukylien nimiin, on syytä seurata aika tarkkaan, missä mennään...

Katuvalot ovat sitten Brittilässä lähinnä vitsi. Tämän takia kannattaa yrittää vieraaseen paikkaan aina valoisalla, oli se sitten kaupungissa tai jossain nummella. Kylttien tihrustaminen yöpimeällä ei ole kovin hauskaa....


Autoissa pieni on kaunista, kylien keskustat ovat ahtaita, parkkitalot 70-luvun autoille (siis mineille) tehtyjä ja nuo pienemmät tiet ovat kapeita, Yorkshiressä niissä on vielä reunalla hehkeät kiviaidat, joten pienikin harhautuminen kostautuu naarmuilla. Fordin joku farmarityyppinen (iso Focus?) oli ainakin ihan liian iso Englannin järvialueelle, tuli aika monta läheltäpiti-tilannetta, kun Alamo upgreidasi meidät vasten tahtoamme (yrittivät ensin saada meiltä siitä lisärahaa 7 puntaa/päivä, sanoimme ei ja halusimme pienemmän - eikä niillä sitten kuitenkaan ollut...).


Mitähän muuta, tätä näköjään riittäisi... (tehdään sitten useampi viesti, kun joku ensin kysyy jotain lisää.)


Olemme todenneet, että ihan hermojen säästämiseksi kannattaa aina ottaa ensimmäinen sopiva parkkipaikka ja maksaa siitä juuri se, mitä pyydetään. Tavallisin parkkipaikkatyyppi on "pay and display" eli ensin mennään automaatille maksamaan sopivan ajan verran rahaa (esim. kaksi tuntia) ja sitten  liimataan maatin antama tarra tuulilasiin/sivulasiin. Katsotaan tarrasta parkin päättymisaika, mennään kaupungille/jalkapallomatsiin/kävelylle/museoon. Tullaan takaisin parkkiajan loppuessa ja ajetaan pois.
Huom! Tämän parkkityylin takia kannattaa pitää taskussa aika isoa kasaa keskikokoisia kolikoita, punta, 50 p, 20 p ja 10 p ovat noita maattien syömiä, rahasta ei läheskään aina saa takaisin. Pienessä rauhallisessa kaupungissa voi saada neljän tunnin parkin 80 pencellä, ison kaupungin ostoskeskustassa voi joutua maksamaan 2,0 puntaa kahdesta tunnista, futiskentillä on divarissakin (Championship) maksettu 3-5 puntaa, riippuen siitä, kuinka tiukassa parkkitila on ko. stadikan lähellä (no, niille kelpaavat kyllä setelitkin). Mutta tuossa ei kannata säästää, parkkisakoista on vain riesaa ja niillä kuitenkin parkkaa esim. kymmenen tuntia...
Kannattaa sit muistaa sekin, että Suomesta poiketen myös ostarien parkit saattavat maksaa, jos ne sijaitsevat kaupungin ostoskeskustassa, "Pay and Display" -kyltti kertoo tämän kyllä.

Etelä-Englannista muuten sen verran, että Devoniin ja Cornwalliin vievä tie yllätti meidät jyrkkyydellään, silloin oli alla alle kaksilitrainen pikkupurkki eikä se meinannut jaksaa kiivetä niitä mäkiä ollenkaan. Nyttemmin minimivaatimus taitaa ollakin luokkaa 2,2 litraa, alle sen ei vuokrata.


Hmm.. Huoltopuolelta on hyvä muistaa, että lounasaika on 12-14 ja päivällisaika on 18-21 ja tuossa välissä voi olla vaikea löytää muuta kuin tienvarsiruokaa - ellei sitten ole taajamassa, jolloin "tea room" tarjoaa riittävän keitto- ja voileipäannoksen normaaliin suomalaiseen lounasnälkään. Hampurilaispaikat eivät ole paljon napanneet, suomalaisessa McD:ssä on rapeammat ranskikset...

Kun yövyimme enemmän B&B:ssä, söimme englantilaisen aamiaisen siellä, tankkasimme supermarketista ostettuja hedelmiä ja leipää päivällä ja kävimme pubissa iltakuuden jälkeen, kun majoitus oli ensin löytynyt. Nyttemmin olemme ennemmin siirtyneet self-catering -puolelle eli ns. mökkivuokraukseen (...ne mitään mökkejä ole vaan talonpuolikkaita...), jolloin syömme kevyen aamupalan, lounaan jossain museokuppilassa tai kaupungissa tai pubissa ja sitten illalla mennään ulos syömään tai tehdään itse jotain helppoa, riippuu sijainnista ja säästä ja monesta muusta. Pubiruoka, intialainen ja kiinalainen ovat meidän perusruokavaliotamme, pubeista saa usein esim. hyvää keittoa ja kanaa, ei ole pakko syödä Fish & Chipsiä (eli "Haddock with chips"); chipsitkin saa melkein aina vaihtaa uuniperunaan tai joskus muussiin, jos upporasva ei innosta.


Noh, kysykää lisää, niin koetan sitten selittää, yhdeltä istumalta ei tule kaikkien reissujen kaikki jutut mieleen, alkaa mennä jo niin rutiinilla.


Liikenneympyrässä ajaminen pitäisi varmaan selittää (erityisesti, jos menee "vääränpuoleisella" autolla), niin ja väistämisvelvollisuus ja "miniroundabout" ja valaistun suojatiepylvään merkitys ja...

...jatkuu ehkä joskus, jos muistan...


[Muoks: juttua selkeytetty lihavoinneilla ja muutamaa sanamuotoa muuttamalla, lisäksi järjestetty tajunnanvirtaa loogisempaan järjestykseen.]

Sivuja: 1 ... 12 13 [14]