Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - snufkin

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Siinä oltiin hiukan hätää kärsimässä Riian lentokentällä, kun automaatit eivät antaneet rahaa ja käteistä ei ollut.  :roll:

2
Lainaus käyttäjältä: "Hepe"
Ja yksi kysymys vielä, tälläkin sivustolla on vähän kritisoitu noita luonnonpuistoja sekä sitä, että ei siellä niitä tiikereitä kauheasti tule näkemään. Mitä kokemuksia on tästä nimenomaisesta luonnonpuistosta?


Itse matkasin Intiassa tammikuussa, jolloin kävimme ko. luonnonpuistossa. Sawai Madhopur oli ehdottomasti yksi parhaista paikoista, joissa matkallamme käytiin ja tämä Ranthamboren luonnonpuisto siinä kyljessä oli mahtava elämys! Tiikerisafareita tehdään kahdesti päivässä (aamulla klo 05.45 ja iltapäivällä klo 13.45).
Saavuttuamme kylään varasimme hotellista safarin seuraavalle aamulle.
Vähän ennen kuutta, pilkko pimeässä nousimme safariautoon täydessä vaatetuksessa, koska sillon oli tajuttoman kylmä! Puistoon päästyämme aurinko alkoi pikku hiljaa nousta ja pelkästään auringonnousu puistossa oli mahtavaa.
Puisto on jaettu 5 zoneen, joihin kuhunkin on autokiintiö, jotta ympäristö- ja meluhaitat eivät nousisi liian suuriksi yhdellä alueella.  Nämä zonet eivät kata läheskään koko luonnonpuistoa, mutta tiedettävästi jokaisella zonella asuu yksi tiikeri.
Meidän matka kävi zone 3:lle, joka kuulemamme mukaan (ja myöhemmin kokemamme mukaan) on paras reiteistä. Sillä alueella on paljon nähtävää, sillä maasto on vaihtelevaa. Savannimaisilla aavoilla heinikoilla oli mahtava kuvata peuroja, intian antilooppeja, sambar hirviä jne. Lintukanta on todella rikas koko puiston alueella,, näimme papukaijoja, pöllöjä, haukkoja ja lukemattomia vesilintuja (mm. kuningaskalastaja). Zone 3 on ainoa alue, jossa on vesistöä reittien varrella, siksi siellä eläimistö on nähtävissä niin rikkaana. Lammen toisella puolella näimme myös krokotiilin!

Jokaisessa autossa on mukana paikallinen opas, joka meillä sattui olemaan todella asintunteva ja mukava kaveri. Hän puhui hyvin englantia ja osasi kertoa paljon sellaista, mitä ei pelkällä katselulla tullut ajatelleeksi. Meidän aamusafari alkoi lupaavasti tuoreilla tiikerin tassunjäljillä, joista kävi ilmi, että alueella on naaras kahden pennun kanssa. Odotukset olivat korkealla, puolessa välissä matkaamme kuului laakson pohjalta sambar hirven alarm call, joka tarkoittaa sitä, että eläin on nähnyt tiikerin ja varoittaa muita metsän asukkeja. Päivystimme passissa melkein puoli tuntia tuloksetta. Tiikeriä ei nähty.
Zone 3 on niin moninainen ja mahtava kokemus ilman tiikeriäkin, joten olimme todella tyytyväisiä safariin. Matkalla hotellille heitin miehelleni, että taidan lähteä iltapäiväsafarillekin tiikerin toivossa ja niinhän siinä kävi, että maksoimme itsemme uudestaan iltapäiväreissulle. Ajattelin, että kun on Intiaan asti itsemme pykätty, niin pitäähän sitä kaikkensa tehdä, että näkisi sen elukan.

Iltapäivällä opas oli vaihtunut ja hänen mukaansa olimme menossa 3 zonelle, mikä oli ihan hyvä, sillä aamulla tiikeri oli niin lähellä - mutta niin kaukana. Puiston porteilla virkamiesten tarkastuksessa reittimme yllättäen vaihtuikin 1 zonelle, joka osottautui kapeaksi töyssytieksi laakson pohjalla. Näkymät olivat todella kehnot verrattuna 3:lle, sillä metsä oli niin tiheää, ettei siellä saanut edes kunnon kuvia sorkkaeläimistä ja lintuja näkyi harvakseltaan. Reitti oli muutenkin yksitoikkoisempi, sillä siellä pystyi kulkemaan vain tietä eteenpäin ja kääntymään kotimatkaan varten takaisin samaa reittiä.

Kyllä sapetti siinä vaiheessa, kun oltiin palaamassa ja valokuva saalis eläimistä oli todella kehno ja muutenkin reitti oli aika mitäänsanomaton.
Opas oli juuri pahoittelemassa, kuinka vaikeaa tämä tiikerin metsätys on ja läheskään kaikki sitä eivät tosiaankaan näe. Naama mutrussa siinä sitten matkattiin, kun yht'äkkiä rupesi edestä päin kuulumaan kamalan kovaa sambarin alarm call, jolloin nostimme vauhtia ääntä kohti ja lähestyesssämme ääntä apinakin rupesi huutamaan järkyttävän kovaa. Sydän takoi rinnassa viimeistä päivää, sillä äänet kuulostivat aivan kamalalta. Aivan kuin jotain olisi tapettu.
Takaa-ajomme päättyi sambarin (tai apinan) hypätessä tien yli vasemmalle puolelle metsään, jolloin vauhdissa mieheni huomasi tiikerin oikealla puolella noin 3 metrin päässä tiestä!! Auto pysäytettiin nopeasti ja kaikki olivat kuoleman hiljaa (jopa aussikakarat, jotka koko alkumatkan kuuntelit mp3-soittimiaan ja opas joutui useaan kertaa pyytämään hiljaisuutta). Jäimme odottamaan tiikerin aikeita, eläin nousi ylös, löntysti hiukan ylemmäksi maastoon ja laittoin maahan noin 7 metrin päähän. Peruutimme hiljaa tiikerin kohdalle ja katselimme vain häkeltyneinä otusta. Tusinan verran kameroita kävi kuumina koko ajan (salamaa ei saanut käyttää). Kyllä siinä kyyneltä puski silmään ja jalat sekä kädet tärisi, kun katselit sen kokoista ja niin valtavan komeaa eläintä silmästä silmään.
Harmillisesti maasto oli niin puskainen, ettei kovin hyviä kuvia voinut saada, mutta kyllä niistä tiikerin löytää.  :wink:
En tiedä, onko sovelista laittaa tänne kuvia, mutta poistakoon joku ne jos parhaakseen näkee.
 


Kaikkineensa koko reissu oli mahtava, mutta kyllä tuo luonnonpuisto ja kylässä asuminen olivat Intian huippukohtia!

3
Apulannan uusin levy on soinut aika huolella viime aikoina.  :mrgreen:

4
No pöh sanon minä.  :?

Miehellä sen verran huonompi itsekuri ja lyhyempi pinna, että googletti vastauksen, jonka jälkeen yhden nopan demolla sai mutkin hoksaamaan koko jujun. Pettymys oli valtava.  :(  
Yleensä tällasten tosi kinkkisten juttujen jälkeen on kauhee hypetys päällä kun on saanut selvitettyä tai vaihtoehtoisesti luovuttanut ja tarkastanut oikean vastauksen jostain, mutta tämä oli kyllä aika mitäänsanomaton.  :roll:  Yhteys mielestäni kovin kaukaa haetun oloinen. Harmi - olisin toivonut jotain kuningas-fiilistä koko loppuvuodeksi.  :lol:

5
Prkl.

Mä olen parina päivä käynyt lyömässä päätäni seinään tämän takia.  :evil:  Kaiken maailman laskutoimituksia oon pyörittänyt ja yhden luulin jo keksiväni, mutta sitten se ei käynytkään kaikkiin. Huokaus.

Liittyykö noiden noppien väri edes mitenkään koko juttuun?  :roll:

6
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Mynthon-skaba
« : 29.11.2006, 19:17:45 »
Reiteistä täytyy saada muodostettu reitti, joka alkaa ja päättyy Helsingistä.

Esim.
Helsinki-Lontoo
Lontoo-Berliini
Berliini-Tokia
Tokio-
.
.
.
       -Madrid
Madrid-Helsinki

7
Intia / Huoneen hinnat Intiassa
« : 29.11.2006, 10:06:39 »
No näin, näytäthän sie osaavan vastata nätistikin, kun vähän kaivaa.  :D

Kiitos.  :wink:

8
Intia / Huoneen hinnat Intiassa
« : 28.11.2006, 23:54:52 »
:shock:  ittelles.  :D

Kyllähä mie tajuan, että jos laitan tulopäiväksi 4.1 ja ajaksi 01.00, niin asia on pihvi. Mutta sillonhan teoriassa maksan yhdestä yöstä vähemmän kuin mitä yövyn.  :roll:

9
Intia / Huoneen hinnat Intiassa
« : 28.11.2006, 22:07:48 »
Nyt otti ohraleivän.
Mä en järjestä nyt yhtään, että miten teen kun saavutaan Delhiin vähän puolen yön jälkeen (4. päivä), niin huone pitää varata 3.-4. väliselle yölle, eiks jeh? No mites sitte kun booking kysyy saapumisaikaa, niin jos laitan sinne, että klo 01.00, niin senhän automaattisesti ymmärtää, että se on 2.-3. päivien välisenä yönä kello yksi.  :roll:

10
Intia / intiasta
« : 22.11.2006, 20:29:07 »
En viitsis aloittaa uutta keskustelua ja tämä näytti olevan paras sillisalaatti, joten kysympä hiukan Pohjois-Intian ilmastosta.

Tammikuussa suunnataan Delhiin, tarkoitus on käydä myös Jaipur, Agra, Varanasi -kierroksella. Yöthän ovat tammikuussa viileitä, mutta mites päivällä? Lähinnä mietin tuota vaatetusta. Illaksi pitkähihaista, mutta pärjääkö päivisin ihan kesävetimillä?  :?

Reissu lähestyy ja niin monen monta kysymystä käy mieleen...  :lol:

11
Intia / Huoneen hinnat Intiassa
« : 22.11.2006, 20:18:16 »
^et ottaisi ilmastointia?
Kun mulla oli sellanen fiilis, että jos oikein kuumaan aikaan matkustaa niin ilmastointi voi olla oiva kaveri, mutta tammikuussa on kuitenkin yöt viileitä, joten tarviiko sitä ilmastointia niin?  :roll:

Miten onko kokoemuksia niistä aamiasista? Kannattaako niistä maksaa?

12
Intia / Huoneen hinnat Intiassa
« : 22.11.2006, 19:45:37 »
^Delhin tienoille on tarkoitus mennä.

Olisko järkevää varata hotellit koko reissuksi vai saakohan paikan päällä bookattua enään mitään? Kun tarkoitus on mennä Jaipurin, Agran ja Varanasin kautta takaisin Delhiin, mutta ei ole varmaa tietoa kuinka kauan missäkin viivytään (riippuu ihan siitä, miten saa junaliput järjestymään), joten huoneita on vähän paha varata muista kaupungeista valmiiksi.  :roll:

13
Intia / Huoneen hinnat Intiassa
« : 22.11.2006, 19:09:40 »
Heitetäänpäs tämä kysymys tänne...

Hotellia ollaan varaamassa 20€/huone/yö -hintaluokasta. Halvempaa saa, mikäli haluaa tinkiä aamiaisesta tai ilmastoinnista. Kannattaako ilmastoinnista tinkiä Intiassa tammikuussa? Entäpä tuo aamiainen...mahtaako ne olla 3-4 € arvoisia vai kannattaisiko syömingit hoitaa ihan muualla?

14
20 vuotta, alkuvuodesta taas yksi vuosi lisää.
Sen jälkeen kun täytin 18, niin tunnen olevani sen 18 vuotta. Ei meinaa millään muistaa, että vuosia kertyy joka vuosi lisää ja lisää...  :roll:

15
Intia / Intian viisumi
« : 22.11.2006, 11:17:29 »
Kun ei ole Helsinkiin menoa, niin on haettava viisumi kirjallisesti.
Sinnehän siis pitää lähettää passi, pelkkä kopio ei siis riitä? Kuinka turvallista mahtaa olla lähettää passit ja rahat kirjeenä?  :roll:

16
Intia / Kohde- ja aktiviteettivinkkejä Intian reisulle
« : 10.11.2006, 18:55:10 »
Kuulisin mielelläni kokemuksia pohjois-Intian (Delhi, Agra, Jaipur, Varanasi...) suunnilta hauskoja jä jännittäviä paikkoja, missä kannttaa käydä. Just jotain erikoisempien luostareita, luontoretki madollisuuksia jne?

17
Tammikuussa pukkaa reissua ja uuteen rinkkaan pitäis ennen sitä investoida. Rinkka tulee kuitenkin pääasiallisesti vaelluskäyttöön, joten minulle suositeltiin kantojärjestelmänsä vuoksi Deutorin AC rinkkoja.
Kävin tänään sitten mallailemassa näitä kapistuksia ja ihmetyksekseni naisten SL malli oli liian pieni.  :shock:  Ilmeisesti 8 vuoden lentopallo on tuottanut sellaset hartiat, ettei naisten malleja kannella.  :lol:
Unisexeistä AC 55+10 tuntui sitten jo paljon paremmalta, joten siihen luultavasti päädyn.  :D (Ne SL:t on vaan niin kivan värisiä...  :roll:  :lol:  )

18
Yleinen / Paljonko olet palloa kiertänyt?
« : 19.10.2006, 19:10:58 »
5% (12 maata) - onneksi olen vielä nuori ja vetreä. :D

19
Intia / Välimatkat Intiassa
« : 19.10.2006, 15:16:46 »
^kiitos jane vinkeistä.  :D

Jonkinlaiset luontokohteet kiinnostaisi suunnattomasti. Ellei pohjoiseen päin katselemaan vuoristoja, niin jotain muuta. Jostain luon Ranthamboresta, jota ihan normi pakettimatkalaisillekin tarjotaan (kultaisen kolmion lisukkeena). Siellä on ilmeisesti jotain luontoretkiä jne.  
Jos junallakin lähtee pohjoiseen päin, niin kuinka siellä uskaltaa jäädä pois summan mutikassa, löytyyköhän joka pysäkiltä yösija seuraavaksi yöksi... :roll:

Onko kellään kokemuksia pohjois-Intiasta tammikuussa? Millaista säätä siellä pukkaa? Minkälaista vaatekerrastoa mukaan?

20
Intia / Välimatkat Intiassa
« : 16.10.2006, 19:31:27 »
Minä se taas täällä huutelen.  :D

Olisiko kellään suositella paikkaa Nepalissa, mikäli Intiasta käsin siellä tahtoo vierailla? Delhiin mennään, hinku olisi mennä vähän pohjoisemmaksi katselemaan vuoristomaisemia.

Sivuja: [1] 2 3 4