Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mao

Sivuja: 1 [2] 3
21
Varusteet ja pakkaaminen / Ehdottomasti mukaan Kiinaan?
« : 06.04.2006, 11:03:47 »
Lainaus käyttäjältä: "Pallo"
Tosiaan tuo Kiinan LP, ihan se maakirja olis ehka kans ihan kiva. Niita kun ei Kiinasta (laillisesti...) saa. Tosin jos tarpeeksi hymyilet ja rahaa annat niin voi olla etta tiskin alta irtoaa yksi opus. Mutta itselleni ei irronnut... Eli kantsii kahtoo etta kamulla on se mukana jos meinaa reissata siella.


hmm, ainakin Shanghaista kirjakaupasta saa ?  :roll:

22
Varusteet ja pakkaaminen / Ehdottomasti mukaan Kiinaan?
« : 05.04.2006, 03:08:32 »
Vaikeaksi menee koska kaverisi ei tykkää ruisleivästä, suklaasta tai salmiakista. Näitä ite täällä kaipaillut. Kaikkea muuta täältä löytyy tyydyttävin määrin.

Laittaisin ehkä jotain suomalaisia lehtiä kirjekuoreen ja käskeä avaamaan vasta  perillä muutaman päivän päästä.

23
Varusteet ja pakkaaminen / Ehdottomasti mukaan Kiinaan?
« : 05.04.2006, 02:42:26 »
Lainaus käyttäjältä: "xena"
Lainaus käyttäjältä: "Sade77"
-Suomi-Kiina-sanakirjan (on olemassa sellanen, missä on ensin suomeksi, sitten pinyin ja vielä kiinalaisilla merkeillä, on pelastanut monesta pulasta!)


Voisitko laittaa tarkemmat tiedot tästä opuksesta niin hankin itselleni  :D .


Lainaus
Suomi-Kiina-Suomi -matkakieliopas

Suomi–Kiina–Suomi-matkakieliopas on ensimmäinen näiden kielten välinen matkailijan sanakirja, joka palvelee niin suomalaista kuin kiinalaistakin turistia, työmatkailijaa tai vakituisesti toiseen maahan muuttanutta. Kirjasta löytyvät helposti sanat ja ilmaukset erilaisiin arjen, matkailun ja työelämän tilanteisiin aihepiirin mukaan jaoteltuina. Kirjassa on kiinan tavujen ääntämisohjeet suomalaisille käyttäjille.

ISBN: 951-884-389-9
Kirjastoluokka: 89.943
Sidosasu: nidottu
Koko: 127 x 200 mm
Sivuja: 108
Ilmestymisvuosi: 2004
[/color]

Lainaus
Suomi-kiina Suursanakirja

Ensimmäinen koskaan julkaistu suomi-kiina-suursanakirja sisältää yli 85 000 hakusanaa ja ilmausta. Ajantasaisen yleiskielen sanaston lisäksi mukana on runsaasti myös erikoisalojen termistöä sekä puhekielen sanastoa.

Kirja sopii apuvälineeksi opiskeluun, työhön ja harrastuksiin niin suomenkielisille kuin kiinankielisillekin käyttäjille.

Kiinankielisten sanojen ja ilmausten jäljessä on ääntämisohje länsimaissa ja Kiinassa vakiintuneella ns. pinyin-kirjoitustavalla merkittynä. Kirjan kiinan kieli on Manner-Kiinassa puhuttavaa mandariinikiinaa.

ISBN: 951-884-396-1
Kirjastoluokka: 89.943
Sidosasu: sidottu
Koko: B5
Sivuja: 723
Ilmestymisvuosi: 2005
[/color]

Art House Oy

24
Kiina / Kiina
« : 04.04.2006, 17:09:04 »
Lainaus käyttäjältä: "keijukainen"

Sanakirjan mukaan lao wai tarkoittaa todellakin ulkomaalaista. Lao itsessään (ko. symboli jota sanassa lao wai käytetään) tarkoittaa vanhaa ja sitä käytetään myös tavallaan kunnioittavana prefiksinä esim. sanassa opettaja = lao shi. Wai taas tarkoittaa ulkopuolista tai ulkomaista.

Sitä en lähde kommentoimaan käyttävätkö kiinalaiset sanaa "hyvässä vai pahassa" kun en asiasta sen enempää tiedä.


Jep, näinhän se on. Tuo lienee kaikista yleisin nimitys ulkkarista. Ei pidä siis loukkaantua.  :wink:

25
Kiina / Gprs yhteys Kiinassa?
« : 04.04.2006, 16:47:36 »
China Telecom:n prepaid kortilla pitäisi onnistua. Passi mukaan kun meet ostamaan. Sun pitää vielä mainita erikseen, että haluat käyttää GPRS ominaisuutta. 1kb on 0,03RMB.

Asetukset :

APN:cmwap
IP:10.0.0.172
Salasana ja käyttäjätunnus tyhjäksi.

Näillä pitäisi lähteä toimimaan. Kannattaa testata kortti heti paikanpäällä.

26
Kiina / Kiina
« : 02.04.2006, 15:57:09 »
Lainaus käyttäjältä: "J-P"
Lainaus käyttäjältä: "Matt"
Joskus ajatellut että on se mukavaa kun ei ole rasismia,ainakaan Kiinassa :?


Kyllä ne kiinalaiset suakin siellä varmaan on haukkunu kun ymmärtääkseni itseasiassa ovat aika rasistista sakkia. Kannattaa kokeilla kuuleeko jonkun sanovan "laowai" (tai kantoniksi "gweilo") kun tätä käytetään länsimaalaisista aika yleisesti. Tarkoittaa kuulemma valkoista pirua tms. Ja jos joskus ruuhkametrossa nousit ja tarjosit paikkaasi jollekkulle eikä se kelvannut, syy on luultavasti se että eivät halunneet istua sille paikalla kun sillä on istunut ei-kiinalainen. Toisaalta kun kiinalaiset tietää kaikkien länsimaalaisten olevan rikkaita, niin se varmasti karsii ainakin osan siitä näkyvästä rasismista meitä suomalaisia kohtaan...Mutta hauskaa sakkia nuo kiinalaiset silti on!

Omat suosikkini kiinassa olivat: Muuri, Datongin luolat joihin oli kaiverrettu Buddhia (tämä paikka erityisesti sen takia kun keskimäärin tuntui kaikki muut vanhat jutut olevan tuhottu...), Yangshuo ja Hong Kong.

Ja jossain toisessa viestiketjussa jo mainitsin että jos matkustaa Hong Kongiin tai pois sieltä, halvinta on kävellä rajan yli ja käyttää Shenzheniä välietappina.


Tuota lao wai:ta käytetään kaikista ulkomaalaisista. Ei tarkoittane mitään pahaa.

27
Kiina / Kiina
« : 26.03.2006, 13:06:46 »
Lainaus käyttäjältä: "alonso"
Onko kännykässäni kenttiä tuolla kiinanmaalla? Omistan soneran liittymän. Ja tarvitaanko kiinaan mitään international plugia tms sähkölaitteita varten..?


EDIT: Tiedon kännykän kuuluvuudesta löysinkin kätevästi soneran sivuilta. Eli kännykän pitäisi kuulua, tiedoksia vain jos joku muukin pähkäilee saman kysymyksen parissa.


Suomalainen pistotulppa käy.

29
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Opiskelu Kiinassa
« : 14.03.2006, 03:57:25 »
Lainaus käyttäjältä: "Pipru"
Mua kiinnostais tietää millasta säätä on tammikuussa odotettavissa Shanghain suunnalla? Ja muutenki Kiinan talvesta...
Melko viileähä sielä varmaan on mut kun on tarkotus myös vähä matkustella (ei välttämättä vaan kiinan sisällä) nii vinkkejä missä "lähimailla" saattas aurinkoaki nähdä :wink:


Shanghain ympäristö. Tammikuussa kylmää. Yöllä pakkasta ja päivisin muutamia plus asteita. Tuuli on joskus hyytävän kylmä. Tänä talvena sato kerran yöllä lunta joka suli samantein aamulla pois. Ei kiinan talvea voi kuitenkaan verrata koto-suomen talveen. Helppo tulla kun pärjää jo päällä olevilla talvivaatteilla.

Viime vuonna noihin aikoihin kävin honkkareissa. Minusta verrattavissa suomalaiseen kesään tuohon aikaan. Bangkokkiin pääsee Shanghaista 2000-4000rmb:n hintaan. Lippujen hinnat riippuu sesongista. Kiinalaisen uuden vuoden aikaan itse maksoin Bangkokin lennosta 4000rmb. Vaihtoehtoja myös Hainan tai Vietnam missä on lämmintä.

- antti

30
Ei onnistu.

Moottoriajoneuvoja saa ajaa ulkkarikin kun hommaa paikallisen ajokortin.

31
Lentomatkustus / Lento Kiinasta Suomeen
« : 22.02.2006, 15:59:43 »
eikö tätä olisi voinut esim. jatkaa täällä ?  :roll:

32
Lainaus käyttäjältä: "Sade77"

Mitä toi ps muuten tarkoittaa? Haista huilu?   8)


Niin, tämähän tarkoittaa Hyvää Uutta Vuotta. Tulikoiran vuosi alkoi.  :wink:

33
Varusteet ja pakkaaminen / Matkan varrelle jäänyttä?
« : 07.02.2006, 08:37:42 »
Nyt jäi Thaimaaseen kameran vastavalosuoja. Harvemmin kyllä unohtelen mitään.

34
Shanghai rok!

Kiinalaista ei tarvitse todellaan syödä jossei halua. Länkkäriruokaa löytyy yllin kyllin. Perunaa saa, mutta ruisleipä on harvinaisuus. Kannattaa muuten sitä sammakkoa maistaa.

Tuosta kaurapuurosta tuli mieleen, että villein mitä minä olen täältä kaupasta löytäny niin Valion voita  :D

Yritän vastailla jos sulla vielä jotain kysymyksiä Shanghaista.

Moikkaillaan jos satutaan vastaikkan 8)

ps. Go Xi Fah Choi!

35
Kiina / Kiina
« : 25.01.2006, 17:42:57 »
Turistiviisumeihin ei tarvitse kutsua. F gategoria eli bisness visaan tarvitsee kutsun. Muistaakseni joskus oli jotain pykäliä tuon multiple visan saamiseen, eli suoraan ei saanut sitä vaan piti olla takana muutama käynti maassa. En tiedä on voinut tuo käytäntö muuttua ?

Porukka täällä on lepposaa, uteliaita ja toisinaan äärimmäisen tyhmiä. Huvittavaa välillä kun porukka tulee kattelemaan kaupassa, että mitä länkkärin korista löytyy. No, kuitenkin turvallista on liikuskella. Vuosi vaihtuu ja oikeastaan nyt on se aika jolloin voi joutua ryöstetyksi.

36
Lentomatkustus / Re: China Souther Airlines ÄLÄ LENNÄ!
« : 17.01.2006, 04:18:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Fanski"
Meinasi jäädä paluulento lentämättä...
Eli oli paluulento varattuna Saigon-Kanton-Pariisi ja netistä tarkistettaessa kaikki oli ok. Kentälle päästessäni lento löytyi screeniltä, mutta kun saavuin luukulle oli siellä ilmoitus, että lento oli peruttu. Kysymykseen koska lento oli peruttu, oli vastaus jo kuukausi sitten.

Paikalla meitä oli 8 henkeä, joilla oli sama reitti.
Kysyin mahdollisuutta uuteen reititykseen, mutta virkailijan ja lentoyhtiönedustajan mukaan kaikki Saigonista lähtevät koneet oli yli buukattu. Hieman pari p...kelettä ja uusi kysymys miten sitten? Vastaus oli, että kolmen päivän päästä olisi mahdollisuus. Muutama p..kele lisää. Päätimme lyödä perseet alas lippuluukun eteen ja odottaa kunnes jotain todellista tapahtuvaksi.

Samalla ryhmästä yksi soitti Saigonin keskustaan tutulleen matkatoimistoon, joka tarkisti mahdollisuuden lentää Saigon-Hanoi-Pariisi (tämäkin reitti oli virkailijan ja csa:n edustajan mukaan yli buukattu). Noin 4 tunnin äänekkään keskustelun jälkeen saimme S-H-P lipun käteen ja koneessa oli kyllä vapaita paikkoja.

Joten paskapuhetta yli buukkaukset.

Siitä vaan lentämään China Souther Airlinesilla


Kiinassa kaikki on mahdollista. Tiedätkö muuten, että oliko tuo alkuperäinen lento tarkotus lentää China Southernin koneella vai jollain muulla ?

Tarkoitan tuolla sitä, että esim. Air China on ostanut Finnairin koneesta tietyn paikka kiintiön ja ne myy lippuja Finnairin koneeseen omilla lipuillaan.

37
Kiina / Opas Kiinaan
« : 14.01.2006, 04:50:41 »
Suosittelen myös junaa tai bussia liikkumiseen. Paikalliset kuskit ei juurikaan puhu englantia ja kartan luku on myös joskus hukassa. Poikkeuksia toki voi olla.

Auton vuokraaminen ei onnistu. Paikallinen ajokortti pitää olla.

38
Kiina / Kiinaan: Rokotukset ja raha-asiat
« : 04.11.2005, 11:06:50 »
Lainaus käyttäjältä: "warhis"
En oikein ymmärrä tota käsittämätöntä napinaa noista nostopalkkioista mitä korttien käytöstä veloitetaan. En ole vielä kertaakaan ollut sitä mieltä että ko. summa olisi mitenkään korkea siitä ilosta että voi esim. Electronilla vetää rahaa suoraan suomalaiselta tililtä täällä Kiinassa. En tiedä sitten mitä muut pankit veloittavat, mutta en pidä Nordean 7 euron maksua vallan kohtuuttomana 200 euron nostamisesta (sitä enempäähän ei kerralla ainakaan Pekingissä automaateista saa). Jos haluaa halvemmalla päästä niin kiskoo sitten Dinersilla, sillä se maksaa vain 4,13 euroa olit sitten missä vain.

Ovatko nuo maksut muka niin korkeita että kannattaa raahata helvetillistä määrää euroja ympäri maailmaa? OMASTA MIELESTÄNI eivät.

. M .


veit sanat suusta.

39
Kiina / Kiinaan: Rokotukset ja raha-asiat
« : 03.11.2005, 03:33:52 »
Kaikista varmimmiten saa rahaa Bank of Chinan automaateista.

mm. noista construction bankin ja agricultural bankin automaateista saa kyllä joskus visalla rahaa, mutta se kyllä vaihtelee niin auringon/kuun pilkuista ja missä automaatti on...

40
Kiina / Shanghai - nähtävyydet ja matkustus muualle
« : 24.10.2005, 12:01:49 »
Lainaus käyttäjältä: "Miqel"
Andy! Osaatko kertoa jotain mielenkiintoista ja mukavaa tekemista Shanghaista tai omasta pikkykylastasi. Jotain perus opaskirjojen ulkopuolista, suositeltavaa ja katkettya.. Olettaisin olevani tuolla ensiviikon keskiviikkona ja seisahtuvani ehka viikoksi. Erihenkisten siirtolaisalueiden ja modernin/historian suhdetta ihmetellessa menee varmasti monta paivaa mutta olisi mukava kuulla myos paikallisten mielipiteita ajanvietosta.
<M


Foorumista varmaan löytyy haulla mitä Shanghaissa voi tehdä. Shanghain iltaelämästä sen verran, että maoming baarikadulta löytyy hyviä pikku baareja, mutta ikävä tosia asia että siellä pyörii liikaa länkkäreitä. Shanghaissahan on myös Kiinan Hooters joka on Shanghain city centterissä (zunyi lu) :D

Asustelen ite Suzhoussa Shanghaista jotain 85km länteen päin. En tiedä mitä opaskirjat sanoo tästä kaupungista kun en ole koskaan niitä lukenut. Junalla pääsee kaikkein vaivattomin tänne. Junalippu 22rämpylää hard seatissa ja 44rämpylää soft seatissa. Kannattaa muistaa, että soft seat lipulla pääsee sinne "loungeen" odottomaan.

Gardeneita täällä on myös suunnattomasti. Kaikista parhaimmat mun mielestä tiger hill ja humble administrator garden. Nyt on vielä hyvä kiertää noita puutarhoja kun on hieman viileempi ilma. Yöelämä täällä on myös varsin aktiivista varsinainen baarikatu on shi quan jie eli kymppikatu. Jos kuitenkin mandariini Kiina on ruosteessa niin selviää kun laittaa etusormet ristiin. Parhaimmat menomestat löytyy sitten hieman sivummalta missä käy paikalliset bailaamassa. Tämä kaupunki on turvallinen liikkua iltasin yksin voi kävellä huoletta. Shanghaissa en kuitenkaan yksin liikkus pimeillä kujilla kuulin, että muutama länkkäri ois nyt ryöstetty. Hintataso yleisesti ottaen täällä on hieman halvempi mitä Shanghaissa.

Samassa provinsissa on myös Wuxi lähellä Shanghaita. Parinkymmenen kilsan päästä keskustasta on pronssinen Lingshan Buddha n.76metriä korkea patsas. Rautatieasemalta menee bussit 88 tai 89 pääsymaksu muistaakseni jotain 68rämpylää. Pari muuta hyvää gardenia "li garden" taihu järven rannalla ja "turtle head isle"

Toinen vierailemisen arvonen kaupunki on mun mielestä Hangzhou Zhejiang provinsissa. Käymisen arvonen paikka lingyin temppeli. Bussillaki pääsee, mutta en muista sen numeroo.

Yleisesti ottaen kannattaa lähteä vaan sinne sivukujille kävelee missä paikallinen väestö asuu.

Toivottavasti näistä on jotain apua jollekkin...

Sivuja: 1 [2] 3