Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lauri_K

Sivuja: [1] 2
1
Eurooppa / Vs: Laivalla Italiasta Kroatiaan
« : 31.05.2010, 15:24:51 »
Yhteyksiä löytyy myös Montenegron Barista Italian Bariin ja Albanian Dürresistä Bariin ja Anconaan.

Tuolta löytyy lisätietoa http://www.directferries.fi/. En välttämättä luottaisi täysin tuon sivun tietoihin, kannattanee varmistaa esim. firmojen omilta sivuilta.

2
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 14.04.2010, 14:45:42 »
Albania on ehdottomasti kaynnin arvoinen. Tirana oli ainakin itselleni myonteinen yllatys. Ja tie Tiranasta Elbasanin lapi Strugaan Makedoniaan on todella kaunis.

Ehdottomasti. Pikkubussin löytäminen Tiranasta kohti Makedonian rajaa oli ammoin aika vaikeaa, mutta etsintä palkittiin. Ainakin tuolloin furgonit kohti Elbasania ja Pogradecia lähtivät Rruga Elbasanitilta, Jenkkien lähetystön ja Qemal Safa -stadionin läheltä.
Tie Elbasaniin oli kyllä todella vakuuttava ja turvallisentuntuinen  ;) vuoristotie.

3
Ranska / Vs: Pariisi
« : 13.02.2010, 19:38:07 »
Kuljetaan sitten liukuportaissa ja -matoilla oikeata laitaa, eikä jäädä kulkuväylille/oville/suuaukoille pällistelemään ja tukkimaan työmatkalaisten tietä... ;)

Non non, ohituskaistaa laukut perässä poukkoillen toki;)

Tosissaan, Pariisissa(kin) saa aika usein kärsiä aikamoisesta myötähäpeästä turistilaumojen paikalliset huomioon ottavan käytöksen johdosta. Monille ko. kaupunki taitaa näyttäytyä isona elämyspuistona, jossa ei asu tai elä kukaan.

4
Ranska / Vs: Pariisi
« : 12.02.2010, 03:35:37 »
RoissyBus ei tämän mukaan http://www.ratp.info/orienter/f_plan.php?fm=gif&loc=bus_banlieue/300&nompdf=352&lang= pysähdy ollenkaan kaupungissa ennen Opéraa.

Bastillen aukiolle nopein reitti on RER Gare du Nordiin ja vaihto vitoseen. 7 menee Bastillen läheltä, mutta koukkaa keskustan läpi.

No paikka ei itseasiassa ole ihan Bastillella, ykkösen ja seiskan asemat lähempänä, joten tullut mentyä Chateletille ja vaihdettua ykköseen. Maailman suurimman metroaseman helvetissä tuppaa vaan matkatavaroiden kanssa kulumaan vähän pidempi tovi.

5
Ranska / Vs: Pariisin hostellit?
« : 12.02.2010, 03:31:17 »
Hostelleista en osaa sanoa, mutta halpoja hotelleita löytää aivan varmasti. Esimerkiksi Gare du Nordin/de l'Estin, Bastillen ja Quartier Latinin ympäristöistä löytää. Omaa kokemusta lähinnä asemien lähistöltä, esim. boulevard Magentalta tai rue Faubourg Poissonniereltä.

Halpa hotelli voi olla helposti hostellia halvempi, huoneita löytää tod.näk. 40-50 eurolla, eli vaikka kaksin reissatessa 20-25 eurolla per nuppi. Useimmiten löytyy vaihtoehtoa ilman mukavuuksia tai vessalla ja/tai suihkulla.

Aikamoisia murjuja nämä tuppaavat usein olemaan, mutta kyllä yönsä mukavasti nukkuu, jos hostellitason maijoituskin kelpaa.
Jos meinaa viettää pitkän illan yöelämän riennoissa, kannattaa pyytää ulko-oven avain mukaan. Ovet menee lukkoon & respa nukkumaan usein siinä puolenyön maissa, eivätkä portieerit varsinaisesti ilahdu kännisen suomituristin herätysyrityksistä viiden pintaan.

6
Ranska / Vs: Pariisi
« : 03.02.2010, 15:59:07 »
Eli kyllä tolta easyjetiltäkin ehtii vielä RERillä (tai RoissyBusilla) kaupunkiin. Hyvä tietää, tullut itsekin tutkailtua noita kohtuuhintaisia lentoja...

Tuosta Roissybusista, onko jollakulla tietoa bussin ajoreitistä muurien sisäpuolella? Jos vaihto seiskametroon onnistuisi heti Peripheriquen jälkeen, voisi tuo olla nopeampi reitti kentältä Bastillen holleille (jossa vakipaikka sijaitsee) kuin RER+M1.

7
Muistaakseni - huom! muistaakseni - ainakin CDG:n lipunmyyntiautomaateissa olisi ollut myynnissä lippuja suoraan Orlyyn tai minne Antonyyn nyt ikinä onkaan. Lippuluukulta nyt ainakin luulisi saavan lippuja ihan mille vyöhykkeelle vaan, jonot voi toki olla ikävähköjä.

8
Puolassa tuli skoudet kanssa kieltämään.

Ranskassa voisi sanoa, että puistossa ok, kunhan juot siististi ja et riehu ja viet roskat roskiin. Plus toki katsot ettei ole lapsia tms häiriintymässä etkä ehkä ihan julkisimmalla näköalaspotilla kisko.

9
Eurooppa / Vs: Reissu etelä-Espanjasta Suomeen
« : 30.01.2010, 02:23:17 »
No riippuu aika paljon siitä, kuinka paljon haluatte pysähdellä ja viettää aikaa välietapeissa. Matkan varrella on varmasti aika paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, ja reittivaihtoehtojakin löytyy loputtomasti. Tuskin ihan laput silmillä kannattaa painaa läpi Euroopan.

Kannattaa tutkailla aikatauluja ja vähän ottaa tuntumaa siihen, kuinka kauan mikäkin väli voi kestää.

Juna-aikatauluja löytyy mainiosti osoitteesta www.db.de.
Busseja voi puolestaan metsästää esim. osoitteesta www.eurolines.com.

10
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 14.12.2009, 16:24:33 »
Kyselin uudenvuoden vietosta tossa vuosi sitten, eipä lähdetty ainakaan silloin.

Tässä kuitenkin Jounin vastaus:

Paikalliset varaavat aivan kaikki baarit täyteen uudenvuodenyönä. Jos aikoo jonnekin mahtua, pitää sinne yrittää sisään jo hyvissä ajoin ja riski on aina, että sanotaan pöytien olevan varattuja jostain kellonlyömästä puoleenyöhön asti. Hinnat on hilattu kattoon paitsi huippupaikoissa, myös missä tahansa pienessäkin baarissa, jossa voisi kuvitella illan viettävänsä. Usein kaupataan koko iltaa könttähinnalla (sisäänpääsy, ruoat ja tietty määrä juomia).

Monet juhlivat myös kaveripiirissä ystävien kotona, itsekin olen kerran päässyt tästä ilosta osalliseksi.

Uudenvuodenyö on Venäjällä huomattavasti suurempi juhla kuin Suomessa.

En tiedä, ovatko esim. hostellit järjestäneet asiakkailleen jotain ohjelmaa tai kiintiöitä joihinkin baareihin. Ehkä lähtisin niistä sähköpostilla kyselemään, ellei paikallisia kontakteja ole.

11
Ranska / Vs: Pitkäaikaissäilytys Pariisissa
« : 14.12.2009, 16:15:37 »
Une piece en plus ainakin mainostaa metroasemilla ym.

http://www.unepieceenplus.com/

12
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 22.11.2009, 19:31:49 »
Siitä sitten vielä jatkoa Montenegron läpi (?) Albaniaan. Onko rajanylityksissä mitään kommervenkkeja? Takas samaa reittiä. Albaniasta ainakin pääsee taksilla Shkoderista Ulcinjiin, mutta toimiiko toi toisinpäin myös? Kaikki info otetaan vastaan.

Pari vuotta vanhan oman kokemuksen & virtuaaliseurannan perusteella, ei pitäisi olla kommervenkkejä. Ainakin sillon sujui mainiosti reitti bussilla Podgoricasta Ulcinjiin ja sieltä edelleen taksilla Skodraan. Kannattaa tapella hinnasta ja varoa kuskeja, jotka kusettavat että ko. rajanylitys on suljettu ja pitää kiertää pohjoisempaa. Skodrasta sitten vaan furgonilla (minibussilla) kohti Tiranaa. Lähdettiin Albaniasta Makedoniaan, eli päinvastaisesta reitistä ei ole kokemusta, mutta eiköhän Skodrasta löydy ihan hyvin kyyti kohti Montenegroa.

13
Eurooppa / Vs: Pietariin halvalla Helsingistä
« : 17.09.2009, 16:32:30 »
Eiköhän ne edelleenkin kulje ihan kuten ennenkin. Tänä vuonna en ole vielä noilla reissannut, mutta mitä olen ohikulkiessa tsiigaillut, niin samat kymmenkunta bussia siinä aina päivystävät klo 10-12 haitarilla.

Eli etteköhän pääse Pietariin ihan mukavasti. Yksi vaihtoehto on vaikka käydä pari päivää aikaisemmin varmistamassa lähtöajat.

14
1 Suomi
2 Ruotsi
3 Norja
4 Tanska
5 Viro
6 Latvia
7 Puola
8 Venäjä
9 Saksa
10 Hollanti
11 Belgia
12 Ranska
13 Espanja
14 Portugali
15 Italia
16 Monaco
17 Vatikaani
18 Slovenia
19 Kroatia
20 Serbia
21 Montenegro
22 Albania
23 Makedonia
24 Kreikka
25 Bulgaria
26 Unkari
27 Tsekki
28 Iso-Britannia
29 Irlanti
30 Bosnia-Herzegovina

15
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 22.10.2008, 16:39:26 »
Osaako joku (vielä minuakin ;D) kokeneempi Pietarinmatkaaja kertoa jotain kaupungin uudesta vuodesta?

Ollaan porukalla suunniteltu vuodenvaihteen juhlistamista Pietarissa, onko ideassa mitään järkeä vai onko uusivuosi pakkasukkoineen enemmänkin perhejuhla? Miten paikalliset juhlivat, onko esim Nevskillä kova humu, baarit täynnä porukkaa?

Kiitos vastauksistanne.

16
Balkanin maat / Vs: Makedonia - kokemuksia/vinkkejä
« : 08.09.2008, 17:14:56 »
Anreea, mistä toi Strugan bussi lähti Tiranassa?

17
Eurooppa / Vs: Pietariin halvalla Helsingistä
« : 01.09.2008, 16:17:36 »
Tollanen firma löytyi kanssa
http://www.ticketpartner.ru/bus/transfer.shtml

Tuntuu löytyvän vähän useampia lähtöjä, myös Tampereelta, Kotkasta ja itäisemmästä Suomesta.

Автобус Тампере (16:30) - Санкт-Петербург = 2050 рублей (Tampere)
Автобус из центра Хельсинки (11:00) - Санкт-Петербург = 1200 рублей (Hki)
Автобус из центра Хельсинки (13:00) - Санкт-Петербург = 1000 рублей
Автобус из центра Хельсинки (21:00) - Санкт-Петербург = 1200 рублей
Автобус из аэропорта Хельсинки (21:30) - Санкт-Петербург = 1200 р.
Автобус Котка (23:00)- Санкт-Петербург = 1000 рублей (Kotka)
Автобус Савонлинна (15:00) - Санкт-Петербург = 1000 рублей (Savonlinna)
Автобус Пункахарью (16:00) - Санкт-Петербург = 1000 рублей (Punkaharju)
Автобус Иматра (17:00) - Санкт-Петербург = 1200 рублей (Imatra)
Автобус Лапеенранта (18:00) - Санкт-Петербург = 1000 рублей (Lappeenranta)

18
Eurooppa / Vs: Pietariin halvalla Helsingistä
« : 15.08.2008, 12:40:15 »
Tämä on toistoa siitä mitä tässä topicissa on jo sataan kertaan ollut, mutta kerron kuitenkin omat kokemukseni ja neuvoni. Kamppi-Pl. Vosstanja -busseja on tullut käytettyä kevään ja kesän aikana monta kertaa, viimeksi heinäkuussa.

Bussit lähtee edelleenkin siitä Eteläiseltä Rautatiekadulta Tennispalatsi-Hotelli Presidentti-PRH:n talo -akselilta. Lähtöaika vaihtelee firman ja matkustajamäärän mukaan, jotakuinkin kello 11-12. Kannattaa käydä puol yhdentoista maissa kiertelemässä, kun laukun kanssa kävelee holleilla niin heti tulee useampi venäläisrouva tai -herra tarjoamaan matkaa, usein vielä Helsinki-Sankt Peterburg -kyltti tunnisteena.

Kannattaa vähän kysellä ja kilpailuttaa, joskus sisäänheittäjä/bussiemäntä/isäntä puhuu vähän suomea tai englantia, joskus taas ei, lähtöajan ja hinnan saa kyllä jotenkin selville, vaikkei venäjää taitaisikaan.

Valita voit ison bussin tai pikkubussin välillä. Pikkubussi voi olla nopeampi, mutta toisaalta isossa on mielestäni mukavampi ja turvallisempi matkustaa. Nopeus riippuu niin paljon rajan ruuhkista ja pysähdyspaikoista. Joskus pysähtelevät joka helvetin kalakaupassa ja marketissa, joskus vedetään suoraan Pietariin. Pikkubussista pyydetään usein kalliimpaa hintaa, mutta aina olen itse onnistunut tinkimään 15 euroon senkin.

Itse olen eniten tykästynyt firmaan, joka käyttää sinisiä isoja busseja, nimi oli muistaakseni joku Aurora tms.
19
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 17.06.2008, 18:36:03 »
Furgon vie Tiranasta Elbasanin ja Makedonian rajalle vievän tienhaaran kautta Pocradeciin Ohrid-järven rannalle. Ainakin viime kesänä lähtivät Rruga Elbasanin varrelta, aika läheltä jenkkien suurlähetystöä, maksoi n 5 euroa.

Kierreltiin aika paljon ympäri Balkania (reitti ja kommentteja löytyy vanhemmista viesteistä), ja mun mielestä Podgorica ja Skopje oli kenties kaikkein viihtyisimmät kaupungit. Elämää löytyi ainakin vanhasta Titogradista niin päivällä kuin yöllä, Skopjesta ei juuri kokemusta kuin yöstä, tultiin illalla ja lähettiin seuraavana iltapäivällä.
Myös Tiransta ja Zagrebista jäi hyvät muistot, Tiranassa ei ollut juuri muuta kuin se oma tunnelmansa, mutta siinä riittikin ihmettelemistä pariksi päiväksi. Zagreb taas aika eurooppalainen kaupunki.

20
Miten muuten Montenegrosta pääsee helpoiten Albanian halki tuonne Ohridin tienoille? Onko pakko mennä Tiranan kautta, vai pääsisikö siitä jotenkin suoraa reittiä, ja kuinkahan kauan Albanian ylitykseen menee, jos nyt aattelee, että ei siellä sen kummemmin pysähtyisi, vaan pyrkis vaan suorinta tietä Montenegrosta Makedoniaan?

Skhodrasta, joka on Albanian toisiksi suurin kaupunki ja sijaitsee Montenegron rajan tuntumassa, luulisi pääsevän jollain keinolla Ohrid-järvelle kulkematta  Tiranan kautta, mutta paikallisen julkisen liikenteen suurenmoisen epäselkeyden takia voisin ainakin itse suositella ottamaan furgonin (minibussin) Tiranaan ja Tiranasta edelleen Orhid-järvelle.

Ainakin Montenegron puolelta Ulcinjista tultaessa taksi osaa viedä Skhodran furgon-"asemalle", josta lähtee paku Tiranaan heti kun se on täynnä. Matkassa kesti muistaakseni pari tuntia. Suosittelisin kyllä tutustumaan Tiranaan ainakin yön yli, mutta voihan sitä polkaista suoraan Ohridille vievään pakuun.

Ottakaa taksi ja sanokaa "furgon Elbasan tai Pogradec" niin vievät varmasti Rruga Elbasanit -tien varressa olevalle "asemalle". Sieltä furgon Pogradeciin. Erittäin komea ja joskus turvattomankin oloinen matka vuoristoteitä kohti Ohrid-järveä. Jos haluaa suoraan Makedoniaan, pitää jäädä pois tienhaarassa jossa järvelle ja raja-asemalle vievät tiet eroavat, ja kävellä tai matkustaa epämääräisten kyydintarjoajien kyydissä muutaman kilsan matka rajalle. Voi toki myös jatkaa järvelle Pogradecin kaupunkiin ja vaikka ylittää rajan toiselta puolen järveä.

Myös junalla pääsee ilmeisesti Pogradeciin. Albanian junat ovat kuitenkin ilmeisesti niin hitaita ja epämukavia, että furgon on parempi ratkaisu.

Sivuja: [1] 2