Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lauri_K

Sivuja: 1 [2]
21
Viime kesänä reissattiin mainitsemistasi maista Sloveniassa, Kroatiassa, Montenegrossa ja Serbiassa, Bosniasta vanhempaa kokemusta.

Kaikissa noissa ainakin pystyi nostamaan rahaa automaatista, kokemusta ei tosin ole kuin isommista kaupungeista. Samat tunnukset käyvät mainiosti. Kannattaa toki muistaa että ulkomailla tilin saldo ei näy, joten kannattaa pitää kirjaa tai ottaa nettipankkitunnarit mukaan.

Sloveniassa oli hiukan hankala löytää automaatteja, joissa olisi kelvannut Electron. Muissa maissa tuntuivat kaikki automaatit hyväksyvän sirukortit. Myös Albaniassa ja Makedoniassa automaattien löytäminen oli helppoa - ainakin Tiranassa ja Skopjessa.

Sloveniassa ja Montenegrossa käytössä euro, muulla kai sen käyttäminen voi jossain onnistua, mutta en nyt pelkillä euroilla lähtisi liikkeelle. Rahanvaihto voi olla vähän hankalaa, esimerkiksi yllättäen Podgoricassa ei pystynyt vaihtamaan Kroatian kunia euroiksi, eikä myöskään muistaakseni Tiranassa eikä Sofiassa. Kannattaa tosiaan arvioida rahankäyttönsä tarkkaan, ettei nosta/vaihda ihan liikaa.

Jos oikein muistan niin ei tuo automaattinostojen palkkio mikään järkyttävän iso ollut, kai sen voisi jostain tarkistaa.

Itse suosittelisin suoran Montenegro-Serbia reitin sijaan kiertämään Albanian ja Makedonian kautta. Itse keskityimme enemmän kaupunkielämään, mutta molemmat ovat kyllä äärimmäisen kiinnostavia ja ennen kaikkea erilaisia maita ihan miltä tahansa kantilta katsottuna.

Arkkitehtuuriltaan Skopje ja Podgorica eivät ainakaan mitään hirveän ihmeellisiä ole, molemmat tuhoutuneet maanjäristyksissä viime vuosisadalla, arkkitehtuuri onkin jugoslavialaista laatutyötä!

Lisää reissustamme löytyy täältä:
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=14245.0

22
Eurooppa / Mustanmeren kiertäminen
« : 11.02.2008, 22:08:52 »
Viime kesäiseltä Balkanin kierrokselta on aika ottaa askel itään ja lähteä seuraavaksi kiertelemään Mustaamerta.

Alustavasti reissun pituudeksi suunnitteilla kolmisen viikkoa - kuukausi ja reitiksi seuraava:

Hgistä Finskin lento Bukarestiin,
Bukarest-
Chisinau-
Odessa-
Poti-
Tbilisi-
Jerevan-
Tbilisi-
(Baku-)
joko Tbilisistä tai Bakusta Air Balticilla Riika-Hki

Onko kenelläkään kokemuksia Ukraina-Georgia -laivayhteyksistä?

Baku ja Azerbaidzhan tuntuu herättävän todella ristiriitaisia tunteita. Kiinnostaisi sinänsä vierailla, eikä vaikeuttaisi paljoakaan, kun Air Balticin lentoja Riikaan ja sitä kautta Helsinkiin löytyy niin Tbilisistä kuin Bakusta.

Kaukasus yleensäkin, onko helppo löytää edullista majoitusta? Yksityismajoitus? Sama Moldovan suhteen.

Onko joku vieraillut Transdnestriassa ja Tiraspolissa? Toisiko liikaa sähläystä jos yrittäisi vierailla siellä matkalla Moldovasta Ukrainaan?

Venäjällä luulisi pärjäävän muuten, Romaniassa ja Moldovassa varmasti englanti-ranska -akseli riittävät.

Mitä jos jatkaisi reissua vielä seuraavankin poukaman yli - lautalla Bakusta Turkmenistaniin tai Kazakstaniin. Näistä yhteyksistä tuskin kokemuksia kellään?

Yleisestikin kaikki kommentit kiinnostavista ja paskoista paikoista lämpimästi tervetulleita.

23
Junamatkustus / "Balkanrail"
« : 29.08.2007, 00:17:58 »
Ainiin, reissu onnellisesti takana jo aikoja sitten. Kiitokset kaikille jotka neuvojaan jakelivat, tässä pientä raportintynkää teillekin.

Reitti meni aika lailla suunnitelmien mukaan:
Hki-Ljubljana-Zagreb-Split-Podgorica-Tirana-Skopje-Sofia-Belgrad-Ljubljana-Hki.

Ljubljana oli monista kehuista huolimatta tylsä. Ok, onhan se kaunis vanha kaupunki, mutta todella kuolleen oloinen. Metelkovan vapaakaupunki on vierailun arvoinen. Ainakin kaupungin halvin olut ja viini löytyy sieltä.

Zagreb oli jo suurempi ja metropolimaisempi kaupunki. Ratsastajapatsaan takaa löytyi viihtyisä baarikatu, puistosta ja sen kupeesta joitakin klubeja. Erittäin ystävällisiä ihmisiä, toimiva joukkoliikenne ym. Zagrebista oli tarkoitus jatkaa Sarajevoon, mutta  kuumuus muutti suunnitelmat Adrian rannikon ja Splitin viedessä mielenkiinnon sisämaasta.

Kroatian turistirannikkoa pariin otteeseen aiemminkin nähneenä ei Split mikään helmeilevä kokemus ollut. Täynnä turisteja, ja se kalanhaju, hyi. Ruokapaikkojen ja majoituksen löytämisen suhteen ei tietenkään ongelmia. Kaakkoisrannan rantaklubit liki Suomenkin mittapuulla kovia teiniördäämöjä.

Splitistä laivalla Dubrovnikiin. Matkailu kuumissa busseissa ei kiinnostanut, joten nappasimme Jadrolinjan lautan. Matka kesti kuusi-seitsemän tuntia eikä ollut kovinkaan kallnis. Mikäs siinä lepäillessä, maisemista ja keittiön antimista nautiskellessa.

Dubrovnikissa suoraan satamasta bussiasemalle ja dösään kohti Montenegroa ja Herceg Novia. Eipä sielläkään kauaa viihdytty, vaan hypättiin bussiin kohti Podgoricaa. Kierteli ja kaarteli ensin pitkin rannikkoa ja sitten yli loputtoman vuoriston. Olisikohan H.N. - Podgorica -matka kestänyt nelisen tuntia.

Ensivaikutelma nuoren valtion pääkaupungista ei ollut kovinkaan positiivinen. Löytäminen rautatie- ja bussiasemalta keskustaan oli kiven takana. Karttaa ei löytynyt mistään, joten varaa mukaan oma! Myös majoituksen kanssa ongelmia, maltti meinasi loppua joten majoituimme maan nimikkohotelliin, Crna Goraan, ns. neljä tähteä. Tyhjässä hotellikolossissa neuvostoyksityiskohtineen oli tunnelmaa, hinta hiukan suolainen. Myöhemmin löysimme muitakin hotelleja, mm. Herzegovacka-kadulta. Yöelämä oli kehuttavaa. Aloittele keskustan terasseilla ja lyöttäydy paikallisten seuraan. Corto maltesen kanasalaatti ja muutkin mätöt: nam. Huomiotaherättävän isoja ihmisiä, miehet jättiläisiä ja naiset pitkiä ja komeita. Erikoinen paikka.

Podgoricasta Tiranaan. Kyselimme muutamilta taksikuskeilta suoraa kyytiä, olisivat kuskanneet satasella. Päätimme ottaa ohjeiden mukaisesti bussin Ulcinjiin. Sieltä taksi rajan yli Skhodraan. Muodollisuuksien kanssa ei ongelmia, taksi vei suoraan furgonasemalle. Pienen odottelun jälkeen vehje täynnä ja nokka kohti Tiranaa.

Tirana oli positiivinen yllätys. Mukavia, uteliaita ihmisiä. Hotelleita, kahviloita, ravintoloita, nettikahviloita, pankkiautomaatteja ym. paljon. Paljon myös mersuja, paljon myös rikkautta ja köyhyyttä. Pari päivää meni helposti eksoottisuutta ihmetellessä. Palattava joskus. Makedonia-yhteyden löytämisen kanssa vaikeuksia. Lopulta otettiin Rruga Elbasanitin varrelta furgon kohti Podgarecia. Hypättiin pois raja-asemalle johtavan tien risteyksessä, josta taksi rajalle. Rajan yli kävellen ja toiselta puolelta taksi Ohridiin. Emme ehtineet ihailla järveä sen enempää, oli kiire illaksi Skopjeen. Valitettavasti busseja ei enää mennyt, joten taas taksin paikka.

Illalla Skopjessa, hotelli Ani Kreikan suurlähetystön vieressä. Edullinen ja käyttökelpoinen. Aivan vieressä muutama mukava illanviettopaikka, lisää stadionin puistossa. Aamulla heti Sofian bussiin, joten kokemukset jäivät vähäisiksi. Vaikutti hyvältä.

Sofia, iso ja eurooppalaisen oloinen. Ehkä kuitenkin epärehellisimmän ja tavallaan epämiellyttävimmän oloinen koko reissulla. Ei sinänsä mitään ongelmia. Kaikkea kaikille, ravintoloita, kahviloita, posheja klubeja, kauppoja... tekemistä riittää, sopiva paikka vaikka pitkän viikonlopun kaupunkilomalle. Sofiasta junalla kohti Belgradia.

Belgrad, samat sanat kuin Sofiasta, mutta unohda epärehellisyys ja epämiellyttävyys. Serbia yllätti positiivisesti. Mukavia, avoimia ihmisiä, ihania kahviloita, Eurooppaa... Aseman lähellä edullisia ja asiallisia hotelleja. Savalla (ja kai Tonavallakin) laivaklubeja. Kannattaa kokeilla.

Belgradista yöjunalla Ljubljaan ja aamulento Helsinkiin. Hieno reissu, vajaa kolme viikkoa meni siivillä.

Hotellien lisäksi yövyimme muutamassa kaupungissa ennakkoon Suomesta varatuissa asunnoissa. Suosittelen, tulevat ainakin hotelleja halvemmiksi, helppoa, vapaata, ei tarvitse huolehtia respan aukioloajoista sun muista. Splitissä luonnollisesti mummon takahuoneessa, asema täynnä majoituksen tarjoajia.

Jos kysyttävää noista reissulle osuneista kaupungeista niin annan mielelläni vinkkejä minkä pystyn.

24
Junamatkustus / "Balkanrail"
« : 02.05.2007, 00:26:01 »
Lainaus käyttäjältä: "vilviis"
Lauri_K:lle: Miksi mennä privataksilla Montenegrosta Tiranaan ja maksaa monikymmenkertainenhinta siitä? Mene Montenegron Ulcinjista Shkodraan Albaniaan ja siitä vaan kyselet ihmisiltä vinkkiä Tiranaan. Neuvovat joko perinteiseen dösään tai minibussiin, kumpi vaan on seuraavaksi lähdössä. Hinta Tiranaan on ehkä euron tai kaksi. Matka kestää sellaiset pari kolme tuntia. Niin se taksi maksaisi varmaan sen parikymppiä.


Niin, jos tietäisin niin tuskin olisin kysellyt... Meitä on kuitenkin täysi taksillinen reissaajia, joten ei tuo parikymppiä jaettuna useammalle naamalle kuitenkaan sekään mikään hirveä summa ole. Totta on se, että varmasti mielenkiintoisempaa on reissaaminen paikallisten dösässä tai furgonissa.

25
Junamatkustus / "Balkanrail"
« : 01.05.2007, 20:11:09 »
Semmoinen muutos suunnitelmiin, että siirtyminen Montenegrosta Sofiaan tapahtuukin nyt Albanian ja Makedonian eikä eteläisen Serbian kautta...  :)

Selailin muita aiheeseen liittyviä topiceja täällä forumilla, mutten löytänyt vastausta muutamaan pähkinään.

- Montenegro - Tirana. Siirtyminen Podgoricasta tai rannikon kohteista rajakaupunki Ulcinjiin ei liene ongelma, entäs seuraava etappi raja-Tirana. Bussilla tai minibussilla pääsee ilmeisesti, kuinka kauan tämä matka kestää? Paljonkohan maksaisi ihan privataksi rajalta pääkaupunkiin?

- Tiranan majoitusmahdollisuudet, Backpacker-hostellista on ollut täällä pallontallaajillakin puhetta. Onko muita suositeltavia hostelleja tai kohtuuhintaisia hotelleja?

- Tirana-Skopje, kauanko kestää bussilla? Pysähtyykö pitkäksikin aikaa Orhidin rannalle, olisi kiinnostavaa nähdä tuo kauniiksi mainittu järvi.

- Skopjesta Sofiaan taitaa päästä junalla?

26
Junamatkustus / "Balkanrail"
« : 10.04.2007, 20:08:23 »
Olisi tarkoitus lähteä ensi kesänä, tarkemmin ottaen kesä- heinäkuun vaihteessa, kiertelemään Balkania pienellä porukalla. Reissuaika on kaksi ja puoli viikkoa.

Alustava suunnitelma on tällainen:

Hki-
Ljubljana-
Zagreb-
Sarajevo-
Mostar-
Dubrovnik-
Podgorica-
Nic-
Sofia-
Belgrad-
Ljubljana-
Hki

Muuten siirtymiset paikasta toiseen alkavat olla jo aika hyvin selvillä, mutta pieniä epäselvyyksiä on Podgorica (Montenegro) - Sofia -siirtymisen suhteen. Nicistä pääsee junalla Sofiaan, miten on yhteyksien laita Montenegrosta Niciin?

Onko Mostarista tai Sarajevosta suoria yhteyksiä Montenegroon, esim. Tivatiin, Hercez Noviin tai suoraan Podgoricaan, Dubrovnik ja Adrian turistirannikot eivät ole vierailukohteina välttämättömiä, on jo nähty.

Ihan yleisetkin vinkit ja mielipiteet kyseisistä kaupungeista ovat erittäin lämpimästi tervetulleita. Dubrovnik, Mostar ja Montenegron rannikko ovat itselleni suht tuttuja, mutta Slovenian, Serbian ja Bulgarian vinkit ovat lämpimästi tervetulleita, erityisesti majoituksen suhteen.

Porukkamme on nuorta ja yöelämäkin kiinnostaa. Lähteiden mukaan Belgrad, Sofia ja Sarajevo ovat vilkkaita myös öisin, kuinka on?

Interrail-korttia ei uudistuksen jälkeen varmastikaan kannata ottaa, erityisesti kun reissun tarkoitus on mainittuihin kaupunkeihin tutustuminen, ei liikkuminen itseisarvona.

Vastauksistanne kiittäen,
Lauri

Sivuja: 1 [2]