Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Moina

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
21
Yleinen / Ruokakurssilla ulkomailla
« : 24.02.2006, 17:17:20 »
Onko kukaan ollut ruokaa tekemässä ulkomailla eli siis jonkun, mieluiten ammattilaisen, tahon järjestämällä ruuanlaittokurssilla?
Haaveina on jo pitkään ollut päästä johonkin idylliseen paikkaan kokkailemaan ja uutta oppimaan, jotenlukisin kokemuksia mielelläni.

22
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"


No jotkut niistä onnellisista, jotka asuu niissä kahdessa kaupunginosassa, voi myös shoppailla vuorokauden ympäri vaikka kotikadullaan.. Leppäsuon Essoa en laske kaupungin laidaksi, etkä kai sinäkään?


Olen ehkä ilmaissut itseäni hiukan väärin ja mahdollisesti liian negatiiviseen sävyyn. Koko pointtina on vaan se  että tämä älytön vastakkainasettelu Helsinki vastaan muu Suomi on aivan järjetön, koska Helsinki ei ole mitenkään radikaalisti erilainen kuin mikään muu paikka Suomessa. Tai enemmän erilainen, jos ymmärrätte..Leppäsuon Essoa en suinkaan laske kaupungin laidaksi, mutta jos suurkaupungin yhtenä kriteerinä esimerkiksi pitää ympärivuorokautisia palveluja niin yksi Leppäsuon esso ei tee suurkaupunkia. Jos niitä ei pidä, se on eri asia.Lainaus
Tämä vähättely oli mielestäni kummallista, olitko jossain "mielentilassa" tuota kirjoittaessasi?


:lol:

 
Lainaus


Tuotakin jäin ihmettelemään, että miten keskustalaisella mentaliteetilla nyt vaikkapa Kampin keskus nousee; multa on mennyt ihan ohi, että keskusta olisi ollut päättämässä Helsingin suuntaviivoista. Eiköhän kokoomus ja vihreät ole hallinneet yhdessä demareiden kanssa aika pitkään; vihreiden osuuden toivoisi näkyvän paremminkin kaupunkisuunittelussa.  


Joo totta toivoisi. Sen takia se mentaliteetti sana sieltä pilkottaakin, ihan sama kuka siellä on ollut  niitä päätöksiä tekemässä. Teesinä on siis se että jos päättäjinä olisivat nämä myyttiset oikeat suurkaupunkilaiset, he eivät rakentaisi maalta ja lähiöistä tuttuja ostosparatiiseja keskelle kaupunkia.

Lainaus
Ei Helsingistä koskaan mitään tämän ihmeellisempää tulekaan, jos perusajatus on aina se, että ei täällä kuitenkaan oo mittään ja pitää lähteä muualle.
Vastakkainasettelu muun maan suhteen on melko luonnollista, mutta olisipa hyvä, jos pääkaupunkiseutu vähitellen voisi yhdistää voimiaan ja ajatella metropolin kehittämistä yhteisenä hyvänä. Ehkä ne metsätkin vähenisivät, jos asuinrakentamista ym olisi enemmän Helsingissä ja rajanaapureissa - säästyisivät pellot pidemmällä Uudellamaalla muuhun käyttöön eikä luotaisi päättymättömiä henkilöautoruuhkia sisääntuloteille. Oikeista isoista kaupungeista minä en ainakaan kaipaa ruuhkia tänne..


Eli siis pointtini ei ollut Helsingin mollaaminen. Pidän Helsingistä sinä pienenä suloisena pikkukaupunkina mikä se on. Pointti oli osoittaa ettei Helsinki ole mitenkään erikoinen muuhun Suomeen verrattuna ja se esitettiin negaation kautta. Olisin voinut siis esittää asian positiivisena, tyyliin Helsingissä on paljon luontoa, juuri ruuhkat ja väenpaljous puuttuvat, heti ydinkeskustan jälkeen alkaa leppoinen omakotiasuminen naapureille moikkaamisineen ja koirankusetusmaastoinen. Kuten esimerkiksi Jyväskylässä.
Ja kyllä jos politiikkaan menee pääkaupunkiseudun kuntien tulisi tehostaa yhteistyötään ja henkilökohtaisena mielipiteenä Espoon ja Vantaan tulisi liittyä Helsinkiin.

Että silleen.

23
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Boikotti
« : 07.02.2006, 19:58:06 »
Lainaus käyttäjältä: "Alppiruusu"
Mutta sen sijaan boikotoin mahdollisuuksien mukaan kaikkea USA:laista.

Tämä boikotti alkoi vastaboikottina kuullessani ällölihavan idioottiamerikkalaisen (mikä ei tarkoita, että kaikki amerikkalaiset olisivat lihavia saati idiootteja, mutta tämä oli) eräässä zürichiläisessä ravintolassa kieltäytyvän talon punaviinistä, koska se oli ranskalaista. Hän oli tilannut lasin talon viiniä kysymättä siinä vaiheessa, mistä viini tulee. Saadessaan sen hän kysyi kovaan ääneen, että "EIHÄN TÄMÄ VAIN OLE RANSKALAISTA!?" "MINÄ BOIKOTOIN KAIKKEA RANSKALAISTA, plaa plaa plaa."

No huhuh! Pata kattila soimaa. Minun harvinaisen huonosti perusteltu boikottini kaikkea  suomalaista vastaan alkoi tästä harvinaisen huonosti perustellusta boikotista......

Lainaus käyttäjältä: "Alppiruusu"
Sen lisäksi amerikkalainen ulko- ja turvallisuuspolitiikka mm. sotii niin omia arvojani vastaan, etten halua mitenkään epäsuorastikaan tukea sitä.


No tässä oli jo ehkä jotain boikotin aihetta. Seuraavaksi kannattaisi ehkä mainita tää ekana....
Tosin esimerkiksi iranilainen, venäläinen, kiinalainen, kuubalainen (siis vain esimerkkejä mainitakseni) ulko- ja turvallisuuspolitiikka ovat jokseenkin vastenmielisiä, mutta niitä et ole tullut ajatelleeksi.

Ja tämä viesti nyt ei ole suunnattu vain sinulle Alppiruusu, joka puolestani saat boikotoida mitä vaan ja miksi vaan, vaan koska alkaa pikkuhiljaa menemään hermo näihin amerikan boikotoijoihin, jotka toimivat yhtä loogisesti kuin muslimit jotka boikotoivat tanskalaisia meijerituotteita pilapiirrosten takia...

24
Vanha kunnon aihe nostattaa aina keskustelua, pitihän se tietää.

Mua kyllä lähinnä naurattaa nää vertailut, ihan kuin Helsinki oikeasti olisi joku metropoli jossa jatkuvasti kadulla vilisisi ihmispaljous ja täältä saisi kaikkea mitä muualta Suomesta ei saisi. Helsinki on metsässä ja sitä ympäröi metsä, niinkuin kaikkia muitakin suomalaisia kaupunkeja, paitsi ehkä Maarianhaminaa. Helsingissä ei ole oikeita kaupunginosia kuin ehkä kaksi+ Kallio, 15 minuutissa on jo "hyvien yhteyksien päässä" niinkuin ihan missä tahansa suomlaisessa "kaupungissa". Jos on jossain Puistolassa, se on ihan sama että se sijaitsee Helsingin alueella.Helsinki on pieni kaupunki, jossa on hyvin harvoin väenpaljoutta missään, keskellä yötä pitää ihan samoin kuin jossain kuopiossa lähteä snack&shopille kaupungin laitamille jos jotain haluaa, ja suurin osa helsinkiläisistä on jostain muualta. Pääkaupunki status on ehkä antanut muutaman työpaikan ja yöpaikan lisää, but that's about it. Viihdetarjontaa ehkä löytyy enemmän, mutta suuret massat menee kuitenkin Tennispalatsiin ja se että turkulainen ravintoloitsija hallitsee "yökerhoillaan" eli muovisilla banana deck-meiningeillään iltaviihdetarjontaa, kertoo myös jotain kaupungin dynaamisuudesta oikeana maailmankaupunkina.  Samoin kuin se että keskustalaisella mentaliteetilla rakennetaan ostoskeskuksia (!)  keskeisimmälle paikalle koko maassa.

Olen itse helsinkiläinen henkeen ja vereen, sillä tämä on pienin kaupunki mihin voisin ikinä muuttaa. Kyllä Suomen kansa oikeasti on vielä aika metsästä, tai mitä muuta voi tulla mieleen kun joku Hämeenlinnan esikaupunkialueella asuva valittaa liikenteen melusta ja kaipaa maaseudun rauhaan. Eikä siinä mitään, metsä on iha jees, mutta tällänen Helsinki vastaan muu Suomi on ihan turhaa, samaa sitä löytyy joka puolelta ja oikeita kaupunkeja pitää kyllä lähteä hakemaan tämän katajaisen korven ulkopuolelta.

25
Olettekos kuulleet... / Pilapiirroskohu laajenee
« : 01.02.2006, 18:52:18 »
VAROITUS= OFF-TOPIC

Lainaus käyttäjältä: "Marvin"
Niin... onhan meillä länsimaissa toki sananvapaus, mutta missä on nykyään enää moraali?
Tämä kysyms on minulla viime aikoina kieriskellyt mielessä. Vaikka elämmekin vapaassa valtiossa (EU), niin silti tätä rappiotilaa ei voi kuin ihmetellä. Toivottavasti täällä vanhan mantereen puolella tämä moraalinen rappoituminen osattaisiin jollain tapaa vielä korjata.


Olivatko nuo pilapiirrokset mielestäsi erittäin rappiollisia, vai vain rappiollisuuden huipentuma? Niistä noussut kohu? Mikä koko jutussa on moraalitonta?
Moinen yksioikoinen ja kokonaisvaltainen toteamus länsimaiden rappiosta, jossa et kuitenkaan kertonut mitä se rappio on?
Ja missä ei ole meininki rappiollista, Lähi-Idässä, Aasiassa, Afrikassa, Amerikassa?
Oswald Splenglerin vanhana frendinä jäi vaivaamaan.

26
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Missa syot?
« : 31.01.2006, 23:16:03 »
Olkaa vain tyytyväisiä että urpojenkit ja muut sivistymättömät ja ennakkoluuloiset pikkuystävät aterioivat Saatanallisissa Kaarissa. Kun vetää gatukökmättöä voi tuntea itsensä tosimatkaajaksi, melkein kuin thaikuksi itsekin.

27
Tyhmät kysymykset / Onko kukaan matkustanut Intiaan?:)
« : 30.01.2006, 21:51:12 »
Alotappas näistä, niistä myös löytyy linkkejä aikaisempiin ketjuihin.
Intiasta löytyy juttua kyllä erittäin paljon, hakua kannattaa käyttää.

http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=6981&highlight=intia
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=5077&highlight=intia

28
Yleinen / Pienin lähtöbudjetti?
« : 29.01.2006, 15:07:58 »
Hienoja kannanottoja, pakko sanoa omakin sananen väliin. Pidän itsekin matkailua ykkösprioriteettina ja useampaa duunia painan nytkin että reissuun pääsisi.
Mutta en toisaalta ole kyllä himasketisminkaan ystävä. Vanhana hedonistina on pakko saada jännää, hiukan kalliimpaa safkaa silloin tällöin, Stoccan kortti viuhuu joskus hiukan liian kevyesti kun tekee mieli kirjoja, levyjä ja lehtiä ja kotonakin haluan viihtyä enkä säilyttää itseäni. En pysty elämään niin että Suomen anti minulle on rahan tuloa ja elämästä säästämistä ja vasta lomalla pääsee nauttimaan ja olemaan.
Olen siis ehkä hiukan kateellinen teille että pystyy elämään noin, koska luultavasti reissaatte hiukkasen enemmän kuin allekirjoittanut. Mutta meitä on moneksi ja mielestäni elämästä nauttiminen juuri tällä annetulla hetkellä on kaikkein tärkeintä.

29
Iso-Britannia / Lapsen kanssa Englantiin
« : 26.01.2006, 12:32:11 »
Lainaus käyttäjältä: "Silver"
Hei!

Tässä on pari vinkkiä:
Kokeile googlata 'self catering accommodation' tai cottages ja pistä perään UK.  Itse katselin joku aika sitten sellaista 2 viikon majoitusta karavaanikylässä, mutta aika kova hinta :( olikohan 300 puntaa, vaikka mukana 50% alennus etukäteisvaraajille. Kylät ovat kai aika kaukana kaupungista, joten sekin vähän ongelma.Noista karavaanikylistä kyllä varoittaisin. Useimmat on kyllä enemmänkin "trailerparkkeja", silmänkantamattomiin ulottuvia säiliöpuistoja joissa ei-niin-idyllinen-tunnelma. Valitettavasti aika snobistinen mielipiteeni, mutta Suomessa leirintäalueet on aika pittoreskeja noihin brittein vastaaviin verrattuna. Joten jos haluaa nähdä kaunista, hauskaa ja perinteistä Englantia, kannattaa pysyä cottagelinjalla.

Saatan olla hiukan yliherkkä yhden Skegnesissä vietetyn yön jälkeen, mutta oli pakko varoittaa.

30
Lainaus käyttäjältä: "Nakke"
Oon muuten itsekkin huomannut etta Hollantilaiset poikkeuksetta puhuvat todella hyvaa englantia. Ja sen lisaksi viela monesti yhta hyvaa saksaa ja ranskaa. Kellaan tietoa mista johtuu?

Olen kuullut etta hollannin kieli on sekoitus edella mainittuja kielia joten hollannin pohjalta olisi sitten helppo oppia ko. kielia, mutta tama siis taysin kuulopuhetta.


Musta tuntuu että hollantilaisten hyvän kielitaidon taustalla on osaltaan samoja asioita kuin suomalaisilla. Eli pienellä kielellä ei pärjää kovin monessa maassa oman maan ulkopuolella, joten kielten opettamista ja oppimista pidetään hyvin tärkeänä ja se myös näkyy esimerkiksi koulujen opetusohjelmassa. Samoin myös aglo-amerikkalaisen kulttuurin ihannoiminen, hollantilaisilla, varsinkin nuorilla, on usein aika huvittava amerikkalainen MTV-aksentti  :) .

Saksa on naapurimaa ja koska kielet ovat suhteellisen lähellä toisiaan (itse ymmärrän aika paljon puhutusta ja kirjoitetusta saksasta vain hollannin perusteella), se on hollantilaiselle helppo oppia. Asuin itärajan tuntumassa ja isäntäperheeni  kaikki jäsenet puhuivat sujuvaa saksaa ja katsoivat saksalaista televisiota.

Sueraavassa nörttiosuus, sori :oops: :
Hollanti on (länsi)germaaninen kieli, siis samaa ryhmää juuri saksan ja englannin kanssa. Ranska kuuluu romaanisiin kieliin, mutta indoeurooppalaisena kielenä kuitenkin samaa kielikuntaa.

31
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Kulttuurierot
« : 24.01.2006, 23:38:20 »
Lainaus käyttäjältä: "AS"
Tuli viela noista eroista suomalaisten ja englantilaisten valilla mieleen... keskustelin kerran englantilaisen tyokaverin kanssa Hong Kongista ja etta onko se hyva paikka. Han sanoi kayneensa Hong Kongissa joskus vuosia sitten ennenkuin se palautettiin Kiinalle, ja sanoi etta "silloin se oli oikein kiva mutta nyt se on varmaan mennyt tosi pahasti alaspain". Kun kysyin selitysta etta mitenka niin muka, niin syy oli (tietenkin) se, etta kun ei ole enaa brittien vallan alla niin tottakai kaikki menee huonommin.

Sitten kun esitin oman nakemykseni, etta ehkapa niilla meneekin paremmin nyt kun ovat vihdoin paasseet valloittajan ikeen alta ja saaneet vallan takaisin itselleen, ei engelsmanni pystynyt mitenkaan ymmartamaan etta miten sellainen olisi mahdollista. Kun tottahan imppeeriumi toi kaikille vain hyvaa ja kaunista.

Etta tapa ajatella tietyista asioista on aika erilainen. Niin ja imppeeriumia ei sitten kannata menna tuntemattomille parjaamaan, se on arka paikka. Suurin osa kun tuntuu vielakin kuvittelevan, etta se oli ihan oikein ja oikeutettua etta he valloittivat maailman ja etta ei siita kenellekaan mitaan harmia ollut...  :shock:


Itsellä on kyllä aika päinvastaisia kokemuksia. Kaikki tapaamani britit ovat kyllä olleet kovin noloissaan imperiumijutusta, poteneet itselleen tyypilliseen tapaan valkoisen miehen taakkaansa. Menneet mielestäni hiukan ylikin koko homman kanssa, ikäänkuin koko hommasta ei olisi tullut MITÄÄN hyvää, vaikkei sekään ole ihan totta.

32
Erilaisten vaihtosysteemien läpikäyneenä kokemukset osoittavat, että  kaikki riippuu tietysti yksilön kyvystä omaksua uusia asioita, mutta keskimäärin puolessa vuodessa alkaa omaksumaan täysin tuntematonta kieltä käyttökuntoon.

Itselläni kesti 8 kuukautta omaksua minulle entuudestaan uppoouto hollanin kieli (joka on kyllä loppujen lopuksi luvattoman helppo) jokapäiväiseen käyttöön. Jotkut vaihtaritovereista puhuivat sitä sujuvasti jo parin kuukauden jälkeen, jotkut eivät vielä vuoden lopussakaan.

Tähänkin kyllä vaikuttaa niin moni asia, oma aktiivisuus kielen käyttämisessä ja synnynäiset kielikyvyt, seura ja motivaatio yms.

33
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kieli solmuun!
« : 13.01.2006, 18:14:02 »
Hollanin geschiedenisschoolschrift.
Historianvihko. Sch ja g kurkusta päräytellen.

Aika vänkä.

34
Lentomatkustus / Lentoja Tallinasta, but how?
« : 06.01.2006, 00:48:02 »
Vinkkejä kaipailen Tallinnan kautta lentojen varailuun. Minne nettisivulle kannattaisi suunnistaa, teidän mielestänne? Minne olette sitä kautta menneet ja onko tullut paljon säästöä?  Googletettu on, mutta haluaisinkin nyt siis vertaistukea ja empiiristä tietoja,  jos passaa pallikset.  :lol:

35
Etelä-Amerikka / Kohtuullinen lento Buenos Airesiin
« : 27.12.2005, 14:46:35 »
Eli Argentiinaan tarkoitus päästä -06 elokuussa. Lentolippuja etsiskelen ja selailen, tonnin luokkaa näyttävät ensikatsomalta olevan. Millä hinnalla olette Buenos Airesiin lentäneet, onko vinkkejä
lentoyhtiöistä yms. Oletteko lentäneet muualta kin Stadista, Tukholma, Tallinna?

Buenos Airesin menostakin saa antaa ihan palautetta, siitä kyllä lisää myöhemmin  :) !

36
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Lautapelit
« : 20.11.2005, 13:08:31 »
Monopoly muuttuu, käy äänestämässä.

Täältä saa joitain Monopoly-versioita, eipä noissa nyt hirveästi hurraamista. Voi varmasti kaupalta tiedustella josko ois mahdollista saada Lontoo-Monopoly kehiin.

37
Lainaus käyttäjältä: "Nick"
Pistän nyt darra-aamuna ulkomuistista jotain joten suhtautukaa varauksella =) Yritän pitäytyy vaan niissä joita voi matkalla tarvita...

Kyllä - Ja

Ei - Nee (lausutaan [nei] )

Kiitos - Dank u wel (teitittely), Dankje (sinuttelu), Bedankt (muuten vaan :)

Ole hyvä (onkse yhdyssana vai ei? mul ei suomi toimi enää :) - Als U blift (teitittely, ja toi u lausutaan y, ja voi sanoo myös pelkästään "Als u"), Alsje (sinuttelu)

Mitä kuuluu - Hoe gaat het met je (muistaakseni voi sanoo vaan "hoe gaat het", ja muistakaa pistää sitä kurkkuu mesee tossa g:ssä =)

Minä - Ik
Sinä - Je (ite opin muistamaan ton ranskasta, ku ranskassahan Je on Minä)
Hän - Hij [häj] (miehestä), Zij [zäj] (naisesta)  (muistaakseni noin, tai sit noi on jotain taivutuksii jo =)
Me - Ons
Te - U [y]
He - ...... ei mitää muistikuvia =)

Olut - Bier [Biir], Biertje [Biirze]

Yksi - Een [ein]
Kaksi - Twee [tvei]
Kolme - Drie [Dri]
Neljä - Vier [Fiir]
Viisi - Vijf [Fäijf]

Ehkä - Misschien (en muista miten lausutaan)

Hullu - Gek (taas kurkkuu peliin =)

Raha - Geld (kurkulla)

Ja porukat tuppaa aina kaupasta yms poistuessaan huutamaan "Dag", joka tosin lausutaan ilman kurkkua, eli ihan vaan [daa]

Lisäystä vielä:
ääntämiseen muutamia vinkkejä:
v lausutaan aina f
ij lausutaan aina äj (hij [häj]), paitsi adjektiiveissa, joissa se on ihan ij, [natuurlijk]

Toivottavsti oli apuu =) ja toivottavasti kirjotin oikein =)


Ihan sama, darra täällä ja meitsin hollanti vähän enemmän kuin vähän ruosteessa.Pari juttua bongasin, mutta saattaa kyllä mennä ihan metsään:
me on mielestä wij ja sitten kun puhutaan "meistä" sanotaan ons tai onze.
He tai heitä (siis takoittaa jompakumpaa, en muista) on mielestäni hun.
Dag ainakin idässä päin päräytetään ihan kunnolla, mutta saattaa olla että esim. Amsterdamissa näin ei tehdä. Sillä voi mielestäni myös tervehtiä.
Olipas hauskaa vähän fiilistellä hollantia pitkään aikaan.

 :)

38
Lainaus käyttäjältä: "Quu"
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Portugali, hollanti ja afrikka eivät tosiaan kuulu kymmeneen vahvimpaan kieleeni... :P


Tuota "afrikkaa" en ihmettele... Sellaista ei kai ole olemassakaan.  :)  (Korjatkoon joku, jos tarpeen.)


Luulen että tarkoittaa afrikaansia. Etelä-Afrikka ja silleen.

39
Yleinen / Palautumisongelmia...?
« : 29.08.2005, 19:22:09 »
Lainaus käyttäjältä: "Nana"
Minä en ole vieläkään oikein omaksunut ajatusta että olen takaisin Suomessa, vaikka olen täällä jo 5 päivää taas oleskellut. Ensimmäisenä iltana olin unissani selittänyt poikaystävälle jotain että "äsken kun oltiin tuolla toisella biitsillä..." jne  :D Kaupoissa puhun edelleen englantia kun pitää kysäistä jotain henkilökunnalta tai kiittää takaisin saatavasta rahasta. Tokaisinpa yhdelle kassaneidille pari päivää sitten myös että khaphunkaa  :DKaivoinpa tälläsen esiin kun kotiinpalu tässä on pahasti päällä.
Samoin kysyin toiselta aika vihaisena aamulla unenhämärässä "Do you speak english or finnish", kun meni vähän hermo, pieni pää ei tajunnu että täältä tosiaan löytyy ihmisiä jotka puhuu suomea.
Koko ajan pyydän anteeksi kaupungilla fyysisen kosketuksen sattuessa ja ihmiset mulkoilee. Ratikkakuskille tuli huikattua iloinen cheers ja seppälän tädille puhuin leathertakista.
Vähän noldee. :oops:

Mutta muuten pahin kotiinpalushokki on se ettei mitään shokkia ole. Kaikki on ihan kuin ennenkin. Mitä nyt joku yökerho on ilmestynyt nurkille ja joku ei enää ole siellä duunissa missä oli kun lähdin. Mutta muuten on niin stabiili ja kotiutunut olo että vähän huimaa.
Parempi kai näin päin, mutta se tarkoittaa vaan sitä että kun uutuudenviehätys on lievä, kohta vaivaa taas matkakuume..... :wink:

40
Matkapäiväkirjat / Jouluksi kotiin (SK)
« : 22.07.2005, 14:52:47 »
Lainaus käyttäjältä: "tuukka"
Kuvat ovat hienoja ja asetteluista huomaa että kyseessä on valokuvauksen ammattilainen. Isompinakin niitä olisi mielellään katsellut, mutta tiedän että ammattikuvaajilla on hyvät syyt olla laittamatta suurempikokoisia kuvia nettiin. Silti en voi millään hyväksyä tällaista web-julkaisemista. Kuvien asettelun lisäksi (enkä tällä tarkoita sitä miten ne ovat sivuilla, vaan sitä mitä se esittävät) sivuilla ei taida olla yhtään ainoata asiaa mikä ei haittaisi niiden selailua. Minulta meni esimerkiksi useita minuutteja siihen että edes löysin varsinaisen matkakertomuksen. Pidempää saarnaa siitä miten ja miksi asiat pitäisi tehdä toisin en jaksa nyt pitää, vaan tyydyn vain ihmettelmään että eikö valokuvaajankin olisi edullista osoittaa osaavansa käyttää viestintävälineitä (muitakin kuin kameraa) edes auttavasti oikein.


Mikakohan sulla on ollut vikana, ma nimittain loysin kertomuksen todella helposti ja muutenkin sivu toimi moitteettomasti. Todella ihania pienia kertomuspaloja!

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10