Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - oblique

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8
21
Noo hyvä että matkat ovat samalla lipulla. Toki nuo matkatavarasäätöjutut selviää aina lähtöselvityksessä, ei niistä aikaisemmin oikeastaan kannata huolehtia.

Sitten vaan toivotaan, että kaikki menee hyvin ja ehdit koneeseen.

22
Nordsjö: Toivottavasti matkasi ovat yhdellä lipulla, koska voi olla, ettet ehdi. Siihen vaikuttaa niin miljoona juttua, joka voi kentällä mennä pieleen. Toki myös jatkolentosi voi olla myöhässä jne. Näköjään Chicagossa meni ainakin meidän kohdalla aivan kaikki pieleen.

Omat matkatavarat piti viedä uudestaan jatkolähtöselvitykseen, vaikka ne oli selvitetty määränpäähän asti. Tämä kuitenkin siksi, että saavuimme Jenkkien ulkopuolelta. En tiedä miten sitten sisäisillä lennoilla sujuu hoituu tuo..

23
Eurooppa / hollannin arnhem
« : 03.03.2008, 20:37:18 »
Arnhemissa nelisen päivää vietin, koska hollantilainen ystäväni asui siellä. Hyvin ne päivät vierähti. Ihan kivat shoppailumahdollisuudet ja erityisesti jäi mieleen ah-niin-romanttinen loppusyksyn tunnelma, ravintolat olivat koristelleet terassinsa kynttilöillä yms. Tykkäsin kovasti, mutta siihen vaikutti varmasti myös ne kaikki ihanat ihmiset siellä.

24
Tyhmät kysymykset / Eka matka ja pasmat seikaisin!
« : 03.03.2008, 20:22:19 »
Ole huoletta, e-lipussa on vaan eritelty lennon hinta ja verot. Lippuun tosissaan on merkitty maksutapa, ilman sitä e-lippua ei ole mahdollista saada. Mahdolliset kohteessa maksettavat verot eivät näy e-lipussa, mutta voit siitäkin olla huoleti - Saksassa ei pidä maksaa mitään ylimääräisiä.

Mutta oliko tässä mitään ongelmaa, kai maksoit tuon 183e (tai olet maksamassa, kun saat laskun), vai miten kuvittelit, että sen joudut uudelleen pulittamaan?

25
Yleinen / Sijaintisi NYT?
« : 02.03.2008, 22:45:05 »
Kansas City, Missouri, kotona. Ulkona 22 astetta, pitää mennä ulos, kun vielä ehtii ennen pakkasia (yöksi luvattu -2 ja maanantaina lumisadetta ja pakkasta koko päivän).

26
Lentomatkustus / Kuluttajansuojalaki ???
« : 02.03.2008, 07:34:07 »
Matkustaja on itse tietysti vastuussa siitä, mitä ostaa ja sopimus syntyy silloin, kun matka lunastetaan. Aika hyvällä tuurilla sen voi ehkä saada muutettua, riippuu ihan sopimuksen ehdoista/lipputyypistä ja miljoonasta muusta jutusta.

Kuluttajansuojalaki ei nyt liity, vahvistit matkasopimuksen niillä tietyillä tiedoilla, kun sen lunastit.

27
Tyhmät kysymykset / CVV-number
« : 01.03.2008, 21:45:52 »
Lainaus käyttäjältä: "Dominox"
Se voiko leluvisalla (Electron) maksaa nettikaupoissa on täysin pankkiriippuvaista. Osa pankeista on antanut tähän mahdollisuuden ja osa ei. OP ei ole ja Sampo on. Nordean kortilla en nykytilanteesta ole varma.


Nordean VE toimii kyllä Verified by Visa-nettipalveluissa, palvelu pitää vain ensin aktivoida omassa nettipankissa.

28
En kyllä ymmärrä yhtään, miksi Thaimaa tai Thaikut lausuttaisiin yhtään sen erilailla, kuin se kirjoitetaan.

29
Lainaus käyttäjältä: "HelsinkiFlyer"
Area, matka-kaleva ja mitä noita nyt onkaan. Ebookers tai Matkapörssi voisivat kanssa olla sopivia. En vaan tiedä saako noilta tuulipukujengin matkoja.


Mitä tuulipukujengin matkat meinaa, matkanjärjestäjien pakettimatkojako? Kyseisiltä matkatoimistoilta saa toki myös eri matkanjärjestäjien paketteja, mutta on myös mahdollista paketoida matkansa itse.

Itse hankkisin kyseisessä tapauksessa kortin Matkapörssiin, palvelu on hyvää ja matkoja saa mihin vaan.

Arealta varailin viimeksi lentoja, ja oli kyllä niin säätöä ja epäammattimaista palvelua välillä, etten voi suositella.

30
Tyhmät kysymykset / CVV-number
« : 27.02.2008, 00:14:35 »
Nimmarikentässä olevasta numerosta kolme viimeistä numeroa. Amexissa muistaakseni 4.

31
Tyhmät kysymykset / matkatavarat lennolla
« : 26.02.2008, 08:34:23 »
Muutin just ulkomaille ja kotiin ei oo menemistä ihan heti niin piti pakata ihan hyvin kamaa mukaan. On vielä melko lähimuistissa tuo pakkaaminen. Lähinnä pakkasin mukaan vaatteita, niin talvi- kuin kesäkamoja, kenkiä, hygieniatarvikkeita. Helpompaa olisi ollut matkustaa jonnekin lämpimään, jonne ei olisi tarvinnut niin hitosti vaatetta mukaan.

Kassini painoi siis öpaut 24kg, lisäksi otin lentolaukun matkustamoon, jossa oli läppäri ja vaihtovaatteita ja muut tarvittavat muutaman päivän varalle. Lisäksi koneessa oli mukana käsilaukku.

Mitkään keittiötarvikkeet tms eivät todellakaan mahtuneet mukaan kapsäkkeihini vaan olen ostanut ne ihan paikanpäältä. Kovastihan niihin kaikkiin perustarvikkeisiin on rahaa mennyt, mutta onneksi mulla on kaksi kämppistä, jonka kanssa jakaa menoja. Periaatteessa ostettiin keittiöön heti ainakin kattila ja paistinpannu + jotain astioita. Vähällä sitä pärjää, voi olla että kamaa kertyy tässä ajan myötä koko ajan lisää.

Mutta Finskin sivuilta tosissaan löytää hyvin tietoa kysymyksiisi ja kaikkeen mitä voi tulla mieleen: kuinka paljon kamaa saa olla mukana lennollasi, mitä saa ottaa mukaan matkustamoon ja mitä pitää laittaa ruumaan jne. Kannattaa käydä tutustumassa.

32
Tyhmät kysymykset / Visan debit-kortti
« : 26.02.2008, 00:11:35 »
Lainaus käyttäjältä: "Upstate girl"
Vaihtelee paikoittain. Joissain paikoissa esim. alle $25 ostoksia ei tarvitse allekirjoittaa. Henkkareita kysyvat harvat, mutta kylla niitakin paikkoja on, jotkut ketjupaikat.
Tunnuslukua ei tarvitse nappailla koskaan luottokortilla maksaessa.


Ostin apteekista jollain 200 dollarilla lääkkeitä, eikä tosiaan mitään tarvinnut allekirjoittaa luottokortilla maksaessani. Ihmettelen vaan, mihin tämä perustuu? Kuka vaan voisi siis vinguttaa korttiani ihan pokkana, jos sen käsiinsä saisi.

33
Terveys ja turvallisuus / Matkalla sairastuminen
« : 24.02.2008, 00:11:39 »
Muutaman kerran reissuilla olen joutunut lääkäriin lomamatkoilla ja ulkomailla asuneena. Ruokamyrkytys on iskenyt muutamaan otteeseen Aasian matkoilla - on se yhtä helvettiä se. Tosin sen takia olen käynyt aina vasta Suomessa tohtorilla, vaikka olen kärsinyt kovasti.

Thaikuissa sain jonkun ihme kuumetautihässäkän joitain vuosia sitten. Paikallinen lääkäri määräsi jotain ihmerohtoja jossain pussissa. Suomessa sain aivan järkyttävän ihotaudin siitä, koko kroppa oli täynnä punaista pilkkua ja näytin joltain järkyn tartuntataudin saaneelta. Lääkäri sanoi, että ensi kerralla, jos syöt kyseistä lääkettä, voit kuolla. Hyvä homma, kun en todellakaan tiedä, mikä lääke oli kyseessä.

Tällä hetkellä Jenkeissä olen myös sairaana, joku sinus infection kuulemma ja influenssa iski siihen päälle. Luojan kiitos, että matkavakuutus on vielä voimassa. Lääkärit ja lääkkeet ovat viikon sisään maksaneet jo satoja dollareita. Piikitetty on antibioottia, influenssalääkkeet ja antibiootit on syönnissä kasan muiden lääkkeiden kanssa.

34
Tyhmät kysymykset / Visan debit-kortti
« : 23.02.2008, 23:54:51 »
Itse käytän Visa debit-korttia täällä Jenkkilässä asustaessani. Suomalaista Visa Electronia ihmettelevät kovasti joka paikassa, mutta nyt olen tottunut jo vastaamaan kaikkiin kysymyksiin "credit". Debit-kortti tosissaan toimii luonnollisesti debittinä. Hajuakaan ei kyllä ole siitä, pystyykö debitillä ylittämään sitten tilin.

Jännää on, että täällä todella usein (maksoi sitten Visa debitillä tai esim. Mastercardilla), ei tarvitse ollenkaan allekirjoittaa mitään tai näppäillä tunnuslukua henkkareiden näytöstä puhumattakaan. Onko jollain tähän jotain selitystä? Näin käy koko ajan ihan normaalissa arjessa, esim. tänään apteekissa ja Mäkkärissä..

35
Tuoreita kokemuksia Chicagon kentästä minulla.

Vaihtoaikana oli myös 1,5h. Ensinnäkin lento oli myöhässä sen verran, että immigrationiin ehtiessämme oli joku puolisen tuntia aikaa seuraavan koneen lähtöön. Juu, immigrationissa meitä siirreltiin eri jonoihin ja säädettiin oikein viimeistä päivää sellaisen tunnin verran joidenkin venäläisten hyvin epäkohteliaiden  työntekijöiden toimesta. Itse siinä viisumi-/passintarkastuksessa/sormenjälkien ja valokuvanotossa ei kulunut kovin kauaa, ehkä 5 min.

Noh tosiaan, sitten piti hakea matkalaukut liukuhihnalta ja tsekata ne uudestaan määränpäähän jatkolentopisteessä. Hommahan meni mukavasti uusiksi, koska lentomme (jolta olimme jo myöhästyneet) oli peruttu. Jäimme stand by-lipuilla odottamaan seuraavaa lentoa, joka toki oli myöhässä ties kuinka kauan, emmekä päässeet siihen. Noo sitten odoteltiin taas seuraavaa lentoa.

Sellainen 7 tuntia odotimme pääsyä koneeseen, vaihdoimme porttia varmaan kerran tunnissa ja ravasimme ympäri terminaalia todella, todella väsyneinä.

Annan todellisen vinkin: välttäkää Chicagon kenttää kuin ruttoa. Kaikki lennot olivat aivan julmetusti myöhässä ja meitä ainakin pomputettiin ihan hulluna ympäriinsä. Oli ihan hiton tuskaa.

36
Tyhmät kysymykset / Laivan varaus
« : 11.02.2008, 02:02:24 »
Tukholma - Turku voi matkustaa kansipaikalla vain päivävuorolla. Matka kannattaa ehdottomasti varata etukäteen jos haluaa olla varma pääsevänsä matkaan. Erityisen riskialtista on matkustaa kesällä ja luulla pääsevänsä matkaan ilman paikkaa. Matkapäivää voi myös vaihtaa maksutta, jos matkustaa ilmaisilla reilipaikoilla (mies- /naispaikoilla).

Matkan voi toki ostaa myös terminaalista jos paikkoja on. Itse en koskaan näin tekisi, koska haluan myös päästä matkalle, jos terminaaliin menen.

37
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 11.02.2008, 01:57:07 »
Lentoyhtiö on laskenut niin, että aika riittää. Jos jotain sattuu eikä aika riitä, he järjestävät kyllä uuden lennon.

38
Tyhmät kysymykset / Kännykkä mukaan matkalle vai ei?
« : 04.02.2008, 03:55:18 »
Itse en ainakaan jollain (kahden viikon) lomareissulla tulisi mitenkään toimeen ilman kännykkää. Lähinnä se on hätätapausten varalle. Mitään turhaa juoruamista en harrasta, tekstarit kulkee ihan hyvin.

Kun olen asunut ulkomailla, olen toki hankkinut paikallisen prepaid sim-kortin/luurin. Hyvin toimii ja pysyy perillä kuluissa.

39
Jos olet matkalla reittilipulla, tulee laivasta tietysti poistua sitten, kun se saapuu satamaan. Risteilyllä siellä voi viettää yön.

40
What.. Ei lentoaikoihin liity aikaero mitenkään. Saapumis- ja lähtöajat on luonnollisesti aina paikallisessa ajassa.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8