Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - oblique

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
81
Lentomatkustus / lentolipuista
« : 09.09.2007, 19:29:03 »
Joku 2h varmaan alkaa jo olla melko turvallinen välilaskuaika. Itse oon kuullut ainakin ihan hyvää noista netin bookkauspalveluista, juuri tuo booking.com vaikuttaa luotettavalta, en kyllä muista olenko varannut tuota kautta itse. Tykkään aina ottaa mailitse suoraan majoituspaikkaan yhteyttä.

82
Mistä lähtien lennoille on tarvinnut ilmoittautua? Lennot voi toki ylibookata, mutta siltä luulisi välttyvän sillä, että "ilmottautuu" lähtöselvityksessä hyvissä ajoin eli siis tekee lähtöselvityksen.

Lentoyhtiö joutuu maksamaan hyvät korvaukset, jos jättää matkustajan pois lennoltaan ilman tämän tahtoa, en tiedä miten Jenkeissä menee tuo, EU:ssahan ihan laissa määrätty nuo korvaussummat. http://europa.eu/scadplus/leg/fi/lvb/l24173.htm

Ja jos jollain lentoyhtiöllä käytäntönä on tuollainen ilmoittautuminen muulla tavoin eli esim. tuo 72h ennen, tieto ilmoittautumisesta jne löytyy aivan takuuvarmasti firman nettisivuilta. Vähän oma-aloitteisuutta kehiin.

83
Lentomatkustus / lentolipuista
« : 09.09.2007, 16:13:43 »
Koititko hakua? Näistä kaikista jutuista on keskusteltu ja paljon.

1. Yleensä netissä voi maksaa kätevimmin matkan luottokortilla, kortit/maksutavat tulee toki tarkistaa lentoyhtiön sivuilta.

2. Nykyään matkataan elektronisilla lipuilla - e-lippu lähetetään sähköpostiisi ja printtaat sen mukaan lähtöselvitykseen.

3. Lähtöselvityksen teet uudelleen Ateenassa ja myös matkalaukku tulee myös raahata uudelleen check-inniin. Huom. varaa _reilusti_ aikaa lentojen välille.

84
Lentomatkustajalla tosiaan tulee olla nimi, sama juttu vaikka tulisi laivalla lahden yli eli nimi pitää olla matkustajaluettelossa. Eikun soittelemaan suurlähetystöön.

85
Eurooppa / dublin
« : 08.09.2007, 20:45:21 »
Justiinsa pohditaan, mihin lähdettäisiin 3hlö porukalla joulukuun alussa ja Dublin on hyvänä vaihtoehtoja erittäin edullisten lentojen ja majoituksen takia. Katsoin, että lennot Helsingistä ja takaisin kolmen hengen privaattihostellihuoneineen keskustassa maksaisi 200e pintaan pidennetyksi viikonlopuksi.

Vähän mietityttää, kannattaako sinne lähteä talvella vai mihin päin Eurooppaa sitä kannattaisi reissata. Irlanti on vaan aina kiinnostanut ainakin minua niin valtavasti. :)

86
Thaimaa / Pattayalta Koh Changille?
« : 04.09.2007, 14:19:58 »
Pattayalla on useita matkatoimistoja, josta voi ostaa minibussikyydin Koh Changhille. Ehkä tuohon neljään tuntiin ehtii jotenkin, jos ei pidetä montaa taukoa tai esim. rengas ei hajoa.. ei kovin harvinaista sekään.

Jos olet menossa Pattayalle, suosittelen Koh Larnia. Monta erilaista, kivaa rantaa, jossain vähemmän turisteja, jossain enemmän. Sinne pääsee reittiveneellä kävelykadun lopusta, maksoikohan lippu 20 bahtia.

87
Baltian maat / Vilnaan?
« : 03.09.2007, 22:10:38 »
Käytiin kaverin kanssa vuodenvaihteessa. Menimme paatilla Tallinnaan ja siitä sitten bussilla. Oli aivan karsea se bussimatka, pitkä kuin ikuisuus ja ei pystynyt nukkumaan hetkeäkään (ihmiset olivat kovaäänisiä, bussin ilmastointi tai oikeastaan lämmitys oli hajalla eli puolet ajasta oli tuskaisen kuuma). Suosittelen vain bussimatkoista tykkääville ja hyväunisille. Lentämälläkään ei ole paha hinta. Tai lento + bussi.

Vilna oli oikein ihana, tykkäsin todella paljon. Keskustan talot oli upeasti restauroituja, joulupyhien tunnelma oli mahtava koristeluineen ja vanha kaupunki tietysti todella hieno. Kävimme tosiaan tuolla TV-tornissa, suosittelen, ja yleensäkin istuskelimme erilaisissa kahviloissa.

Muutamista ostoskeskuksista löytyy ostosmahdollisuuksia (Akropolis ja olikohan Europa).

Edullista oli kyllä kaikki.

88
Kuukausi, 12 päivää -> Thailand.

89
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Big Brother 2007
« : 03.09.2007, 21:50:05 »
Onpa heikkoa sanoa, että kannattaisi vaikka matkustella tai puhua siitä BB:n sijaan. Ei nyt ihan joka ilta jaksa matkustellakaan.

Oon ihan armoton BB-fani, ollut jo ennen kotimaista versiota. Näistä vaan on saanut hankittua myös 24/7 palvelun..aivan loistava varsinkin sairaspäivinä. Vasta perjantaina tajusin, että se kuuluu ilmaisena kanavapakettimme yhteyteen, vähänkö suututti sairaasti, kun missasin monta päivää. Säälittävää kyllä, kun vietin myös saman illan yhdessä sidukan ja bb-ihmisten kanssa (seuraavana aamuna oli töitä niin ei voinut tehdä muutakaan!!).

Toisaalta tuossa alussa on vähän tylsää. Kunnon ihmissuhdepelit kun alkaa, niin se vasta viihdyttävää onkin. Nyt vasta tutustun kilpailijoihin, en osaa päättää kuka ärsyttää ja kuka ei. Kadi on ihan kiva ja pirtsakka näin aluksi. Sadun nauru ja jutut rasittaa aina välillä, mutta ei vielä pahasti. Einarista en osaa sanoa mitään, aluksi en tykännyt yhtään, nyt olen entistä hämmentyneempi.

Näänköhän jo ensi yönä untakin bb:stä, se tulee aina jossain vaiheessa eteen.

90
Saksa / Kulkeminen Berliinissä
« : 03.09.2007, 17:29:34 »
No itse en kyllä liikkunut paljoakaan Mittessä tai turistialueilla, jos tuo edellinen oli siihen viittaus. Mutta miten vaan.

91
Saksa / Kulkeminen Berliinissä
« : 02.09.2007, 20:53:53 »
Lainaus käyttäjältä: "Mea*"
Niin kuin tässä jo moni sanoikin, lippu kannattaa ihan ehdottomasti ostaa, multa tarkastetaan lippu keskimäärin kerran viikossa.


Aika hämmentävän harvoin tuokin. Kun olin Berliinissä vaihdossa, jouduin oikeasti näyttämään lipun ainakin kerran päivässä. Kuljinkin kyllä todella paljon S- ja U-bahneilla.

92
Saksa / Berliinin ostospaikat/Mitä kannattaa ostaa?
« : 02.09.2007, 20:49:42 »
Ketjuja ja muitakin etsivälle suosittelisin kauppakeskuksia ns. turistikeskuksien ulkopuolella. Eli esim. juna-asemat Marzahn, Johannisthaler Chaussee, Gesundbrunnen.

Ku'dammilla kyllä kunnon Hennes-keskittymä ja muita kansainvälisiä ketjuja mm. Esprit, Mexx, Vero Moda.

Itse olen sitä mieltä, ettei Berliinissä mikään ole niin merkittävästi halvempaa, ettei sitä sitten Suomesta ostaisi. Paitsi kengät Deichmannilla (halpis-kenkäketju), sieltä ostan aina monet parit :) Laatu on toki sitten ei-niin-parasta, kun hinnatkin ovat kovin matalat. Kyseinen putiikki löytyy esim. Ku'dammilta KaDeWe:n läheltä ja kauppakeskuksista.

93
Hölh no onhan business ihan kiva varsinkin penkeiltään muttei ihan nyt noin paljon kivempi.

94
Lokakuussa Thaimaa pari viikkoa, mahdollisesti jossain välissä kaupunkiloma Euroopassa muutaman päivän ajan (halvat lennot etsinnässä), jossain vaiheessa varmaan Tallinnan & Tukholman reissut, tammi-heinäkuu 2008 USA kaikkine antimineen. NYC, L.A, Miami.......... Kansas Cityssä tulen asustelemaan.

95
Yleinen / Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 27.08.2007, 14:46:57 »
Todella vaikea mainita, mikä ei kiinnosta. Yleensä, jos on kovasti dissattu paikka, haluan juuri sen nähdä ja luoda oman mielipiteen. Tällä hetkellä koskee Jenkkejä ja Venäjää. Jenkkeihin lähdenkin puoleksi vuodeksi vuoden alussa asumaan, Venäjällä on aivan pakko päästä käymään joskus tulevaisuudessa myös. Onhan siellä nyt todellinen kulttuuritarjonta ja historia varsinkin noissa muutamassa suuressa kaupungissa.

Ihmisten mielipiteet ja stereotypiat kohteista, joissa eivät ole itse edes käyneet, ei voisi kyllä vähempää kiinnostaa.

Yleisesti voisin todeta, minne en mieluummin halua matkustaa: suurin osa Afrikan maista, arabimaat, Intia, Luxemburg, joku turha extremematkailu esim. Pohjoisnapa jne . :)

96
Nuo latinot ja muut ei iske kyllä ollenkaan. Liian tunkeileva eteläeurooppalaismeininki ahdistaa.

Tykkään suomalaisista, hollantilaisista ja briteistä. :>

97
Thaimaa / Etätyötä Thaimaasta käsin
« : 27.08.2007, 12:14:04 »
Yhteyksien hitauksista Thaikuissa olen kuullut jonkinlaista juttua. Mutta enpä usko, että tuo mitenkään ongelmallista olisi. Aina jossain pääsee muutamaksi tunniksi nettiin, kunhan et jossain viidakossa ole.

98
Terveys ja turvallisuus / lääkkeet ja reseptit
« : 26.08.2007, 21:14:45 »
Tässä kyllä aihe, mikä on viime aikoina mietityttänyt. Olen muuttamassa Jenkkeihin ja helpointa varmaan olisi hankkia reseptilääkkeet etukäteen täältä. Olen vain mietiskellyt, kuinka pitkäksi aikaa jotain lääkettä saa määrätä ja sun muuta. Tai mitenköhän homma hoituisi siellä Jenkeissä sitten.. Kellään tietoa asiasta?

99
Lainaus käyttäjältä: "ladytravel"
muuten hyvä, mutta lääkelaitoksen ideakos se nyt on, että Suomessa saa ostaa vain yhden paketin särkylääkkeitä(20 kpl per paketti)niin ulkomailta Suomeen tullessa sama juttu. Eli jos on enemmän niin pitäisi olla resepti niistä; tätä en muuten tiennyt ennekuin luin erään matkailulehden(=Mondo)artikkelin siitä, oletko mimmoinen matkaaja, eli tuotko laitonta tavaraa kotiin. Yllätti, sillä viimeksikin tuotiin Thaikuista särkylääkkeitä varmaan noin 30 kpl kotiin miehen kanssa. Onneks ei jääty tullissa kiinni moisesta pilleripelistä!!


Tietysti aina pitää olla reseptit tullissa mukana, jos lääkkeeseen Suomessa sellainen tarvitaan. Itsekin roudasin joskus parin vuoden e-pillerit ulkomailta täysin pilkkahinnalla. Tuon jälkeen vasta tajusin, että resepti pitäisi mukana olla. En tiedä, uskallanko tehdä uudestaan saman homman vielä, tekisi kyllä kovasti mieli.

100
Lainaus käyttäjältä: "ladytravel"
Ollaan just viikon kuluessa lähdössä Thaimaahan, Pattayalle ja kysymys kuuluu, onko kukaan hoitanut sielläpäin hampaitaan? Tarkoitan siis ihan vaan paikkausta, ei mitään sen erikoisempaa vaivaa. Mietin tässä nimittäin että maksanko itseni kipeäksi täällä kotomaassa vai odotanko sinne asti ja menenkö siellä hampilekuriin... Comments??


Itse en ole käynyt, mutta pohdin juuri esim. hampien valkaisua Pattayalla sinne mennessäni lokakuussa. Aiheesta löytyy paljon keskustelua thaikkufoorumeilta, varmasti löytyy enemmän kokemuksia kuin täältä. Hintoja, paikkojen nimiä, suosituksia jne löytyy hyvin.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8