Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Berlin

Sivuja: [1] 2 3 ... 37
1
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Pahinta kahvia
« : 12.08.2004, 10:06:07 »
Melkein missä tahansa Ecuadorissa. Tosin ei sitä törkyä "kahviksi" voi kutsua hyvällä tahdollakaan, vaikka se sillä nimellä myynnissä olikin.

2
Saksa / hostelli Dresdenistä?
« : 06.08.2004, 08:32:16 »
Hostel Mondpalast
puh. (00 49) 351 563 4050
email [email protected]

Hinta 13,50 dormissa

3
Iso-Britannia / Dublin vai Lontoo?
« : 03.08.2004, 10:27:05 »
Dublin on jokseenkin yhtä kiinnostava kuin Helsinki, joten ehdottomasti Lontoo.

4
Saksa / Re: kaivataan berliinin yöelämään vinkkejä
« : 29.07.2004, 21:31:53 »
Lainaus käyttäjältä: "snoops"
onko kellään kokemusta kuulemma monista gay-paikoista?


http://www.siegessaeule.de/out_in_berlin/index.html

Eiköhän tuolta löydy infoa joka makuun. Joskus tuli käytyä SO36:n turkkilaishenkisissä gay-pippaloissa, siellä oli ainakin hauska ja rento meininki -> ei mitään pintaliitopelleilyä. Samalla kadulla, Oranienstrassella, on myös ainakin kolme muuta homobaaria.

Edit: em. bileiden titteli on Gayhane ja ne järkätään joka kk:n viimeisenä lauantaina.

5
Varusteet ja pakkaaminen / pakkauslistoja
« : 29.07.2004, 14:11:36 »
Ainakin täältä muistaakseni löytyi aika hyviäkin vinkkejä:

http://www.xs4all.nl/~cile/travel/tips.htm

6
Yleinen / Turistien stereotyypit part 1:
« : 29.07.2004, 14:06:07 »
Lainaus käyttäjältä: "Hexville"

No, ne pyörälliset lentolaukut, joita ihmiset raahavat mukanaan, ovat nykyään niin hillittömön kokoisia, ettei kaikki käsimatkatavara mahdu lokeroihin ja mun penkin alla ei ole koskaan kunnolla tilaa jaloillekaan. Jos omistaisin lentoyhtiön, kieltäisin pyörälliset lentolaukut. Kyllä sitä pitää jaksaa kantaa jos se kerran on "käsimatkatavara"!


Jumlaut, tästä en vois olla enempää samaa mieltä! Ja sit nämä pyörälaukulliset ovat lentokentälläkin koko ajan muiden tiellä, kun käytävillä pitää laahustaa mahdollisimman hitaasti ja vetää perässään sitä susikoirankokoista "käsi"matkatavaraa. Varmaan oikein toivovat että joku tungoksessa takana tuleva ei huomaisi sitä ja kompastuisi siihen. Ärsykeaihe nro 1! (ja pätee tietysti vielä paremmin johonkin Tallinnan laivoille, mutta sinne mennessä nyt ei muuta voi odottaakaan kuin hillittömiä olutkärryjä kaikkien jaloissa)

7
Lentomatkustus / Lentokentillä nukkuminen!
« : 24.07.2004, 19:49:02 »
Berliinissä Tegelin kentällä on alakerrassa ylhäisessä yksinäisyydessään portit 16 ja 17. Muuhun lentokenttään verrattuna suht hiljaista ja vähäisesti kansoitettua aluetta, joten jos sattuu jämähtämään sinne yöksi tai haluaa muuten vaan torkahdella rauhassa pari tuntia, niin tuonne kannattaa suunnistaa.

8
Eurooppa / tsekit haltuun!
« : 09.07.2004, 10:59:06 »
Kutna Hora, jos haluaa nähdä suht mukavan pikkukaupungin ja luita ja pääkalloja eräässä kirkossa...

Cesky Krumlov, todella viehättävä (mutta täys turisteja) pikkukaupunki

Trebon ja Telc, jos nyt sattuvat matkan varrelle. Varta vasten noihin ei varmaankaan kannattaisi mennä, mutta pysähdyspaikkoina ihan kivoja.

Hlubov nad Vlatau (tai jotain sinne päin), hieno linna.

Brno, hyvä kaupunkivaihtoehto Prahalle.

Olomoucissa en itse ole käynyt, mutta tsekkiläinen ystäväni ainakin kehui sitä.

9
Eurooppa / Hostel Elf, Praha
« : 09.07.2004, 10:56:03 »
Tulipas yövyttyä pari yötä tuolla ja ihan ok paikka, kohtuullisen siisti ja lähellä Florencin bussiasemaa, mikä on ihan kätevä juttu jos bussilla saapuu. Todellakin oli täynnä jenkkejä mutta niin on koko Praha muutenkin...

10
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Luulen kyllä että Lontooseen on aika paljon tulijoita..! Nuo ilmaiset majoitus-sivut ovat siksi harmillisia, että suurin osa porukasta vaan haluaa ilmaista majoitusta ja sitten on ilkeitä tai pöllii tavaroita, jos taas itse kysyt majoitusta niin harva viitsii vastata...


Olen muuten huomannut tuon harva viitsii vastata -jutun myös ja se on äärimmäisen ärsyttävää. Ei kyllä luulis olevan kohtuuton vaiva lähettää yhtä "sori, nyt ei käy" -meiliä kysyjille jos kerran tollaseen toimintaan itsensä rekisteröi...

Ilkeistä tai tavaroita pöllivistä tyypeistä en ole kuullutkaan mutta ei mulla toisaalta kamalasti mitään pöllittävää kotona oliskaan, että tervetuloa vaan kaikki lukuisat kleptomaanitkin sitten meille  yökylään :wink:

11
Perjantaina lähtö Berliiniin, siellä hengailun lisäksi vähän Leipzigia ja Prahaa, takas joskus heinäkuun puolivälissä. Hianoo.

12
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Festarit!
« : 22.06.2004, 08:50:13 »
Viime vuonna taisi olla eka kesä sitten vuoden -86 kun en ollut yksilläkään "oikeilla" festareilla, ja tänä kesänä näyttää käyvän samalla tavalla. Huoh. Kai sitä sitten oikeasti on tulossa vanhaksi...

No, olin mä nyt yhdellä DBTL-keikalla sentään ja Faces-festaritkin on harkinnassa, joten onhan tuo parempi kuin ei mitään.

13
Yleinen / "Häiritsevät" miehet ulkomailla
« : 22.06.2004, 08:42:58 »
Vau, edellinen "Vieras" - oli kyllä yksi harvoista täysjärkisen oloisista kommenteista tässä keskustelussa! Pakko todeta tämä, vaikka en itse jaksakaan tästä nainen/mies -aiheesta jauhaa enää yhtään enempää...

14
Eurooppa / Eurolinesin bussit?
« : 20.06.2004, 02:12:13 »
Lainaus käyttäjältä: "NJay"
Onkos tuo nyt ihan totta, että Riikasta pääsee ulospäin tuolla Eurolinesin passilla moneenkin paikkaan, mutta takaisin ei pääse kuin Pariisista? (Katsoin aikataulut jokaisesta kohteesta mistä passilla on mahdollisuus matkustaa)


Paljon mahdollista. Kerran reissasin itse sillä passilla ja aikatauluissa oli sellaisia älyttömyyksiä, ettei mitään rajaa. Esim. Sofiaan olisi mennyt yksi bussi viikossa mutta pois sieltä ei ainuttakaan, Milanosta Wieniin piti mennä Brysselin/Lontoon/Kööpenhaminan kautta jne. Tuli toisenkin kerran mietittyä että mikä ihmeen kesäharjoittelija ne passien aikataulut oikein suunnittelee...

15
Yleinen / "Häiritsevät" miehet ulkomailla
« : 20.06.2004, 02:03:41 »
MUAHHAHHAHHAA!  :D

Kiitokset vaan Jiieelle, en olekaan hetkeen tältä palstalta näin hyviä nauruja saanut kuin nyt sun viestejä lukiessa! Uskomatonta tekstiä. Lisää kiitos!

16
Lainaus käyttäjältä: "fishbone"
No ei ikäväkyllä näytä vaativan. Kyllä joskus oikein v*tuttaa käydä kaupassa, kun kassa on naama norsunv*tulla. Jos ihminen hakeutuu asiakaspalveluammattiin, niin muistakoon, että se on paikka jossa ei omaa huonoa päivää näytetä asiakkaalle, piste. Kummasti paranisi varmasti Suomessakin (ainakin ravintoloissa sun muissa sellaisissa) tuo asiakaspalvelu, kun tipit olisivat olennainen osa palkkaa.


Noo, itse asiakaspalvelijana tiedän varsin hyvin, että kyllä se on vähintään yhtä usein se asiakas, joka norsunv*ttunaamansa kanssa siihen palvelutilanteeseen tulee esiintymään. Epäilen, että juuri ne samat tyypit siitä epäystävällisestä palvelusta sitten joutuukin rutisemaan. Itse kun saa melkein poikkeuksetta kohtuullisen ystävällistä palvelua missä tahansa, mutta se kai johtuukin pelkästä tuurista eikä lainkaan siitä, että itse on muita kohtaan automaattisesti mukava ;)

Ja on tässä reissuilla tullut huomattua sekin, ettei se asiakaspalvelu aina muuallakaan niin sataprosenttisen ruusuista ole, joten alkaa käydä vähän vanhaksi tämä "suomalaisen" asiakaspalvelun morkkaaminen. Mutta vidutuksen aiheet on näköjään kaikilla omat. Eipä tulis itselle mieleenkään stressata siitä, jos Stockan kassaneiti ei kilju ja heitä kärrynpyörää siitä ilosta, että käyn ostamassa sieltä pari jugurttia. Olkoon hymyilemättä ja toivottamatta hauskaa viikonloppua, ei todellakaan pilaa mun päivääni, kunhan saan ne jugurtit ilman ongelmia mukaani sieltä.

Hyökkäävä käytös, vihamielisyys ja selkeä tylyys olis sitten asioita erikseen, mutta kyllä niihin törmää niin älyttömän harvoin, että eipä niistä taida riittää marinan juurta kovin pitkäksi aikaa. Niinno, siis harvoin ainakin sen asiakaspalvelijan osalta - kaikki esim. numerotiedustelussa, telemarkkinoinnissa tai missä tahansa valituksia vastaanottavassa duunissa sen sijaan vois kirjoittaa kirjan kaikista asiakkailta kuulemistaan solvauksista, mitä hyvinkin lyhyen ajan sisällä ehtii kuulla... Miten aikuisilta ihmisiltä voi puuttua alkeellisimmatkin käytöstavat on mulle täysi mysteeri ja sellaiseksi varmaan jääkin.

Ja kiesus sentään! Jos joku tosissaan kuvittelee kaupan kassojen ym. olevan olemassa siksi, että niiden kanssa voi jutella ummet ja lammet, niin ei hyvin mene. Kannattaisi hankkia ihan omia ystäviä tai soittaa vaikka juttuluuriin, kunhan jättää muut ihmiset tekemään rauhassa omaa työtään! Ei kai kukaan mene tostavaan jaarittelemaan tyhjänpäiväisyyksiä vaikka raksamiehille tai siivoojille, niin millä kumman perusteella sitten kaupan kassalle? Eikä ne takana jonottavat asiakkaatkaan taida tuon sortin käytöstä suuremmin arvostaa, joten eiköhän ole kaikkien kannalta ihan hyvä, jos se kassatyttö ei lähde yliystävällisesti mukaan kaikkien jorinaan ja juoruiluun. Mun puolestani kaikki kaupan kassat saa olla ihan tuppisuita, jos ja kun se tarkoittaa sitä, että itse pääsen ostoksieni kanssa nopeammin ulos sieltä...

PS. En onneksi itse ole kaupan kassalla vaan huomattavasti rennommassa ja helpommassa hommassa, ja meidän asiakkaat on 99 %:sesti vallan fiksua & miellyttävää porukkaa :)

17
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Yökukkumisesta
« : 15.06.2004, 15:39:43 »
Lainaus käyttäjältä: "hile"
Lainaus käyttäjältä: "Zara"
Mulla on itselläni "neuroosi", että kun tiedän, etten ehdi nukkua yli kymmentä (!!!) tuntia, hermostun ja alan laskea tunteja heräämiseen jne.  


Mulla oli kouluaikoina sama. Johtuen siita, etta olen kuin kuollut, jos en vahintaan saa nukkua 9 tuntia, mieluiten kuitenkin ottaisin 10-12h younet. Nykyaankin aina kun yöllä heraan, katon kannykasta kelloa..


Apua mitä elämän tuhlausta :) Onhan nukkuminen toki mukavaa, mutta että puolet elämästään unten mailla? Onneksi itselle riittää semmoset 7 tuntia, tai joskus vähemmänkin... Tässä vuosien mittaan on muutenkin kehittynyt ihan oma unirytmi, etenkin reissatessa mutta muussakin elämässä, ja sen seurauksena todellakin nukun missä vaan miten vaan jos olen väsynyt/haluan nukkua tai jos en, niin en nuku lainkaan. Toimii loistavasti eikä tarvi stressata mistään nukkumiseen liittyvästä.

Viideltä aamulla on muuten ihana aloittaa päivä, kun aurinko paistaa eikä olisi mikään pakko vielä silloin nousta. Ehtii tehdä vaikka mitä kivaa jo ennen töihin menoa!

18
Etelä-Amerikka / Ihmettelyä....
« : 11.06.2004, 09:54:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Mitäs muita palstoja sitten on, hyvät linkit otetaan kiitollisena vastaan! :)
Ja ennen kaikkea Etelä-Amerikka kiinnostaa, mutta myös muut matkailuaiheiset palstat.


www.samexplo.org, tosin niiden foorumi on suunnilleen yhtä eloisa kuin tämä E-Amerikan osuus täällä... muuten sieltä kyllä pitäisi löytyä käyttökelpoista informaatiota.

19
Italia / Pohjois-Italian pikkukaupunkeja?
« : 11.06.2004, 09:47:27 »
Como-järven ympäristössä on ainakin paljon kivoja pieniä kyliä...

20
Eurooppa / Re: Dubrovnik -> Kotor
« : 11.06.2004, 09:45:29 »
Lainaus käyttäjältä: "TBone"
Kellään ajankohtaista tietoa matkustamisesta Dubrovnikista Montenegron puolelle? Ajatuksena olisi käväistä Kotorissa (UNESCO:n Cultural Inheritance-kohde).
LP (vuodelta 2002) sanoo, että klo 11am menisi yksi bussi rajalle, entäs poispäin?


Ei noita tarkkoja kellonaikoja voi millään muistaa, mutta kyllä ne siellä sitten selviää kun linja-autoasemilta kyselee. Oisko se kuitenkin n. klo 13 maissa Kotorista lähtenyt se bussi eli ainakin yksi yö pitäisi siellä viettää. Ainakin muistaakseni busseja meni vaan yksi per päivä (muistikuva vuodelta 2002).

Sivuja: [1] 2 3 ... 37