Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - gaillimh

Sivuja: [1]
1
Lentomatkustus / peruskysymyksiä
« : 01.08.2007, 14:06:10 »
Lainaus käyttäjältä: "Tiksu11"
yep, FInnairin netti check-in:in voi tehdä vaikka on ruumaan meneviä matkatavaroita. Lentoasemalla menee sitten vaan oikealle tiskille. On tosikätevää eikä yleensä tarvitse jonottaa.
FInnairin nettisivuilta löytyy lisätietoa;)


"Oikealle tiskille"?  :oops:

2
Lentomatkustus / peruskysymyksiä
« : 01.08.2007, 10:13:00 »
Voiko Finnairin netti-check inin tehdä verkossa, vaikka on ruumaan meneviä laukkuja eikä ole Finnairin mikään kultakorttijäsen tjsp.?

3
Lentomatkustus / peruskysymyksiä
« : 30.07.2007, 18:02:51 »
Semmoista vielä, että mihin aikaan Helsinki-Vantaalla olisi hyvä olla, jos lento lähtee perjantai-aamuna varttia yli yhdeksän?  :D Joskus pari tuntia ennen, vai riittääkö vähempi, että ehtii tehdä check-inin jne?

4
Lentomatkustus / peruskysymyksiä
« : 24.07.2007, 16:29:17 »
Kiitos vastauksista! Niin, lento on tosiaan Finnairilla, eli ilmeisesti niitä osoitelappuja löytyy sieltä  :P

5
Lentomatkustus / peruskysymyksiä
« : 24.07.2007, 15:26:45 »
Ensikertalainen lentomatkaaja kyselee, pitääkö rinkkaan laittaa jo etukäteen se lappu, jossa lukee nimi ja määränpää? Vai saako noita lentokentältä jossain vaiheessa?  :D

(Ja sitten jos joku haluaisi selittää koko tapahtumasarjan, mitä kaikkea tapahtuu välillä lentokentälle saapuminen - lentokoneen penkkiin istuminen  :oops:?)

6
Eurooppa / Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
« : 06.07.2007, 18:38:47 »
Kiitos kaikille vastanneille! :D

Kaikenlaisia vinkkejä otetaan edelleen vastaan. Nyt mieleen tuli sellainen kysymys, että meillä ei tule varmaankaan kauhean paljon aikaa olevan itse Dublinin kiertelyyn, joten mikähän mahtaisi olla paras tapa nähdä edes jonkin verran näistä "pakollisista" nähtävyyksistä. Mahtaisiko olla hyvä idea ihan vaan katsoa kartalta jonkinlainen kävelyreitti ja sitten sen varrelta vain piipahtaa sisälle kiinnostavimpiin paikkoihin ja muut sitten kiertää ihan vain noin ulkoapäin? Vai olisiko jollakulla linkkiä esimerkiksi johonkin valmiiksi laadittuun itsenäiseen kävelyreittiin? 8) Tähän mennessä olen löytänyt vain johonkin osa-alueeseen keskittyviä kierroksia.

Mainioita valokuvia muuten sinulla, Sistis-80!  :wink: Matkakuume alkaa nousta...

7
Eurooppa / Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
« : 05.07.2007, 20:39:02 »
Millaisia irlantilaiset bussit ovat nykyään? Jostain luin jutun, että ainakin joskus vähän aikaa sitten oli vielä ollut vessattomia ja muutenkin hyvin vanhanaikaisia busseja, mutta onko kalustoa nyttemmin uusittu? :D

Entä osaako joku nimetä hyviä ruokapaikkoja Dublinissa tai Belfastissa? Ihan jotain pizzaa tai muuta perusruokaa, mahdollisimman halvalla tietty.

8
Eurooppa / Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
« : 26.06.2007, 20:35:46 »
Osaisiko joku vielä vastata noihin kysymyksiini? Etenkin nuo käytännön asioita koskevat jutut (junat yms.) olisi kiva saada selviksi jos joku niistä sattuisi tietämään  :P

9
Eurooppa / Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
« : 20.06.2007, 22:03:46 »
Lainaus käyttäjältä: "greenapple"
Belfastissa kannattaa käydä ehdottomasti - jo senkin vuoksi että näkee miten se eroaa Dublinista! Junalla pääsee bussia nopeammin, vuorovälit on ihan hyvät, ja radanvarrella on hienoa maisemaa. Puntia voi esim. nostaa siellä tarvittavan määrän automaatista niin ei tarvi etukäteen vaihtaa. Eikä kannata hätkähtää jos junanlähtö myöhästyy jossain nähdyn yksinäisen laukun tms. takia. Tuota tapahtuu monesti.

Vähänhän nämä on makukysymyksiä että mistä kukakin tykkää mutta Galwaylle ei mun mielestä kannata kovin monta päivää varata. Käyttää nekin sitten Aran-saarilla.


Kiitoksia sullekin kommenteista! Mietin lähinnä sitä rahan vaihtoa ihan senkin takia, että jos ei vaikka heti löydy automaattia (vaikka kaipa juna-asemalla on!) tai jos kortti ei toimikaan...  :roll: Tai sitten sitä vaan ekakertalaisena reissaajana haluaisi ottaa varman päälle.

Varattiin noin monta päivää Galwaylle ihan siksi, kun kaikki aina mainostaa, että se on "Irlannin irlantilaisin paikka", mutta samaan aikaan myös tosi elävä. Ja kun me ei haluta koko aikaa matkustaa ympäriinsä, ajateltiin että Galway voisi olla kiva paikka pysähtyä vähän pidemmäksi aikaa  :wink: Mutta sen näkee sitten, oliko hyvä vai huono valinta. Matkahan on vasta elokuun alussa, joten pitänee tässä yrittää etsiä vielä tietoa.

10
Eurooppa / Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
« : 20.06.2007, 21:58:49 »
Kiitoksia kosmi. Me meinattiin mennä sinne saarille kuitenkin ihan vaan päiväksi, kun majoitus on varattuna jo tosiaan sieltä Salthillista. (Tosin onneksi se meidän majapaikka on siinä bussireitin varrella ja noille muillekin retkille pääsee suoraan "kotiovelta" :D) Mä en tiennytkään, että siellä isoimmalla niistä Aran saarista on majakka! (Mutta olen kauhea majakkafani, joten kaipa sekin pitäisi nähdä!  8)) Mitä muuta te teitte Galwayssa? Kuinka junamatka Dublinista sujui, oliko kivat maisemat jne.?

11
Eurooppa / Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
« : 20.06.2007, 21:05:37 »
Heippa palstalaiset,
viitsisikö joku vähän jelppiä ja kommentoida tällaista suunnitelmaa, kun ollaan kaverin kanssa ensimmäistä kertaa lähdössä Irlantiin ja yleensäkin ensimmäinen omatoimimatka kyseessä. Selailin tuossa vanhat aiheeseen liittyvät keskustelut läpi, samoin kuin LP:n Ireland ja Dublin -opukset. Dublinista löytyi kivasti tietoa, mutta Galwaysta varsinkin jäin kaipaamaan lisäinfoa.

Itse matkasuunnitelmasta sen verran, että ensin ajattelimme olla Dublinissa pari päivää, joista tosin itse Dublinille ei kamalasti jää, kun sieltä olisi tarkoitus tehdä päiväretkiä muuallekin. Erityisesti Howth kiinnostaisi, ja sitä on tälläkin palstalla kovasti kehuttu. Sen verran tiedän, että DART:lla sinne pääsee helposti. Jos jollain on vielä vinkkejä, mitä siellä kannattaa tehdä (varmaan se cliff walk on ihan kiva tapa nähdä maisemia :)? Onko se miten pitkä?) ja missä voisi syödä halvalla, niin kertokoon ihmeessä. Se majakka olisi kiva nähdä, mutta se vissiin sijaitsee juurikin tuon cliff walkin varrella. Vai olisiko sittenkin joku muu näistä Dublinin lähialueen pikkukylistä parempi vaihtoehto kuin Howth?

Itse Dublinista sen verran, että ilmeisesti kävely on hyvä tapa tutustua kaupunkiin? Lähinnä siis näitä Liffeyn ympäristön nähtävyyksiä tarkoitan. Näistä keskusteluista on käynyt ilmi, että useimmat ovat sitä mieltä ettei kaupungin näkemiseen tarvitse kahta päivää enempää. Meillä olisi varmaankin pari melkein kokonaista päivää (saapumis- ja lähtöpäivät) sekä muutama iltapäivä/ilta alustavan suunnitelman mukaan Dublinin näkemiseen varattuna, varmaan riittänee?

Sitten ajattelimme mennä päiväksi Belfastiin, taitaa sattua juuri sunnuntaille, joten kamalasti paikkoja ei varmaan ole auki. Se ei niin haittaa, kun suurin kiinnostus olisi Black Taxi Tour ja ihan vaan kaupungin kiertely kävellen. Mahtaakohan ehtiä nähdä mitään, jos aikaa olisi noin seitsemän tuntia? Kannattaako junamatka Dublinista noin lyhyen ajan takia? Ja pitääkö/kannattaako lippuja jostain varata etukäteen (kyseessä on kuitenkin elokuun alku, eli aika lailla kai pahin turistisesonki). Joku varmaan heti kohta suosittelee bussia, mutta kun minä niin tykkään matkustaa junalla. :D Vai olisiko se bussi millään muulla tavalla parempi vaihtoehto, paitsi että se on halvempi? Kannattaisiko vaihtaa valmiiksi vähän rahaa Dublinissa? Missä onnistuu helposti? Vaikka Belfastissa vietettävä aika jäänee lyhyeksi (ellei sitten menisi aiemmalla bussilla ja tulisi myöhemmällä bussilla pois), olisi silti kiva käydä siellä.

Elokuun 6. on ilmeisesti Bank Holiday, mutta vaikuttaako tämä junaliikenteeseen miten? Ainakin kun hain rautatieyhtiön sivuilta junamatkoja Dublinista Galwayhin kyseiseksi päiväksi, niitä kuitenkin ihan mukavasti löytyi. Ellei hakusysteemi valehtele ;) Galwayssa olisi aikaa käytössä viisi kokonaista päivää ja matkustuspäivät. Meinattiin, että kolme päivää menisi varmaan jos pyörähtäisi Aran Islandsilla (Voiko näillä lautoilla siis mennä vain yhdelle saarelle vai kiertääkö se jotenkin, että ehtii käydä saman reissun aikana kaikilla saarilla? Jos pääsee vain yhdelle saarista, mikä kannattaisi valita? Mietin, että ehkä se keskimmäinen, jos ei olisi niin kauheasti ihmisiä, mutta silti nähtävää...?), Connemarassa ja Burren/Cliffs of Moher -kierroksella. Sitten siinä olisi vielä pari päivää... kyllä varmasti tekemistä löytyy, mutta jos joku haluaisi suositella erityisesti jotakin, niin vinkit otetaan kiitollisina vastaan :) Yövytään Salthillissa, joten oiskohan siinä lähettyvillä jotain kivoja pyöräreittejä ja mahdollisuus vuokrata pyörät? Vai mihin suuntaan ko. paikasta kannattaisi lähteä kauniiden maisemien perässä, ilmeisesti Salthill itsessään on melko turistirysä (?). Valittiin kuitenkin se yöpaikaksi, kun löytyi niin ihastuttavalta vaikuttava B&B -paikka.

Olipa kamalasti kysymyksiä, mutta toivottavasti joku jaksaa vastata edes johonkin. Kiitos jo etukäteen!

Sivuja: [1]