Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tubee

Sivuja: [1] 2 3 ... 19
1
Omat kokemukset Royal Caribbeanin Libertyltä, mutta sama konserni ja sama malli sielläkin. Samoilla linjoilla Leegon kanssa kaikesta. Ruokaa saa tosiaan niin paljon kuin jaksaa tai raaskii vetää ja milloin tahansa, aina on joku paikka auki. Royalilla lisämaksullisia paikkoja olivat Portofino, Chops Grille sekä Johnny Rockets.

Miten homma toimii, lyhykäisyydessään näin:
- Laivaan meno on jokseenkin lentokonemaista. Mennään checkiniin, johon jätetään matkalaukut ja josta ne toimitetaan hyttiin lähdön aikaan tai pian sen jälkeen. Check-inissä täytetään peruslippulappuset, kaikki kuvataan ja saat Seapassin (puhun nyt Royalin termein kun siitä vain kokemusta), joka toimii avaimena hyttiin, maksukorttina laivalla ja boarding passina laivasta poistuessa ja palatessa. Seapass liitetään luottokorttiin, joten voit käyttää sitä ja näet reaaliajassa hytin television kautta tehdyt laskutukset. Lopuksi hyväksyt ne ja ne veloitetaan sitten seuraavassa luottokorttilaskussa normaaliin tapaan. Käteistä ei pahemmin tarvitse, passeille ja rahoille on hytissä kassakaappi johon voi itse naputella haluamansa tunnuksen.

- Lisämaksullisia retkiä on tarjolla paljon, ja ne olivat yleisesti ottaen melko kalliita. Hyviä toki jos halusi lähteä pidemmälle tai johonkin tiettyyn paikkaan, mutta normaalien seuramatkojen tapaan mennään hitaampien tahtia. Suositus oli aina että varatkaa mahdollisimman aikasin, mutta ainakin me varasimme joka kerta vasta edellisenä iltana, kun päätettiin mitä seuraavassa kohteessa tehtäisiin.

- Ainakin Liberty of the Seas oli laivana sen verran iso, ettei sitä viikon aikanakaan ehtinyt koluta kunnolla läpi. Aktiviteetteja oli paljon ja showt varsinkin iltaisin todella laadukkaita.

- Laivasta poistuessa tavarat jätetään viimeisenä iltana oven eteen pakattuina, josta henkilökunta vie ne terminaaliin ja ovat noudettavissa sieltä. Tällä vältytään siltä ettei kaikki tuhannet matkustajat ole samaan aikaan matkalaukkuineen käytävillä. Kannattaa siis pakata mukaan reppu, jossa on ensimmäiselle ja viimeiselle päivälle tarvittavat varusteet.

- Jos satutte olemaan häämatkalla tai vastaavalla, siitä voi ilmoittaa varauksen jälkeen varustamolle ja ainakin Royalilla häämatkalaisille kuuluu ilmaiseksi Romance Package, joka sisälsi skumppaa ja mansikoita lähtiessä, yhden virallisen illan kuvauksen kehyksineen sekä ilmaisen huonepalveluaamiaisen.

Itse pidin myös risteilykonseptista juuri Leegon mainitsemista syistä. Hyvää vastapainoa omille omatoimiktiivimatkoille. Lisää omia kokemuksia löytyy allekirjoituksen blogista.

2
Jos noita pienempiä vuokraamoita miettii ja olisi tarvetta yhdensuuntaiselle vuokraukselle, kannattaa kysellä jos näillä olisi ns relocation-diilejä, missä tavallaan ajat heidän toisen toimipisteen auton takaisin alkuperäiseen toimipisteeseen. Olettaen tietty että sopii omiin suunnitelmiin. Noissa tosin ongelmana on se, että niitä ei paljoa etukäteen ole mahdollista varata, vain viikko tms etukäteen. Usein näissä on ehtona että auto pitää olla perillä johonkin mennessä.

Itse bongasin tällaisen Pegasukselta 2006, vein heidän auton Aucklandista Napieriin neljässä päivässä ja olin kulkemassa tuon välin muutenkin. Vuokra oli noin puolet normaalista. Napierissa tarjottiin vielä vastaavaa Wellingtoniin, mutta siihen ei enää omat aikataulut taipuneet...

Tuo siis vain yksi vaihtoehto. Itse olen ottanut vakuutukset omavastuun nollauksella, mikäli omavastuu on oletuksena ollut suuri. Juuri tuosta syystä, kun ei välttämättä tarvitse itse töhöillä. Lisäksi auto kannattaa luonnollisesti tarkistaa huolella ennen lähtöä ja huomauttaa/merkitä virkailijan kanssa kaikki kolhut, jos ne eivät tätä oma-aloitteellisesti tekisi...

3
Muistelisin että noissa satamissa ei ollut minkäänlaisia passintarkastuksia, vaan laivasta ulos/sisään mentiin laivan hyttikorttien perusteella. Siitä varmaankin tulee tuo suuri säätämisen määrä, eli risteilijävieraista ei taida jäädä virallista merkintää maahan saapumisesta ja poistumisesta. Tästä johtuen laivat ovat tarkkoja itse sen suhteen, että kuka poistuu laivasta niin myös palaa.

4
Lisäksi vuokrauksen kestoa mietittäessä 5 vuorokautta on monesti samanhintainen kuin koko viikko.

5
Viitisen viikkoa ja kohti Kroatiaa ja Montenegroa :)

6
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: L.A. + Hollywood!
« : 28.02.2012, 12:44:29 »
Myös oman auton kannalla. Omalla reissulla bussilla Disneylandiin kuulosti vielä edulliselta ja hyvältä ratkaisulta, mutta Hollywoodista Disneylandiin otti 2½ tuntia bussilla, joka suhaili koko kaupungin ensin edestakas, sitten vaihto ja sitten perille. Edullista toki, mutta kahdeksi ja puoleksi tunniksi olisi keksinyt muutakin tekemistä :D

7
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: autonvuokraus USAssa
« : 11.02.2012, 09:14:27 »
Olen kysellyt tarjouksia muutamalta eri firmalta n.2½viikon autovuokraukselle (Los Angeles-San Francisco, ja 2 alle 25-vuotiasta kuljettajaa). Hintahaarukka on ollut aika reipas, 800-1400e mutta vielä pitäis tarkemmin vertailla vuokrausehdot, vakuutukset, autot yms.

Eautovuokraamosta on tullut pikakatsauksella tähän mennessä paras tarjous :

Midsize SUV tai vastaava 858,40e
Vuokrauksesi Sisältää
 *Rajattomattomat kilometrit
 *Vakuutus (  -Kolarivakuutus  -Varkausvakuutus  -Kolmannen osapuolen vastuuvakuutus  -Ylimääräinen kolmannen osapuolen vastuuvakuutus  -Vakuutus alivakuutettua kuljettajaa vastaan )
 *Paikalliset verot
 *Lentokenttä palvelumaksu
 *Lentokenttämaksu
 *Tankillinen polttoainetta
 *Lisäkuljettajat (yli 21-vuotiaat)
 *Nuorenkuljettajan lisämaksu (Kuljettajille iältään 21-24 vuotta)
 *Kotimaan turvallisuusmaksu

Ei ole kummallekaan meistä ennestään tuttu vuokraamo mutta ainakin nettisivujen ja saamieni sähköpostien perusteella vaikuttaa ihan lupaavalta. Onko kellään tästä kokemuksia?

Itselläni myös hyviä kokemuksia eAutovuokraamosta. Tosin he ovat vain välittäjä, varsinainen autovuokraamo selviää vasta varauksen tehtyäsi. Tosin, soittamalla eAutovuokraamon asiakaspalveluun ja kertomalla tarkat speksit (ajankohta, nouto- ja palautuspaikka etc.) virkailija voi tehdä saman haun, ja he näkevät sieltä itse vuokraavan firman jo etukäteen. Näin saat varmuuden, onko kyseessä joku iso kansainvälinen vuokraamo vai joku paikallinen pikkuputiikki.

8
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: autonvuokraus USAssa
« : 30.01.2012, 08:34:15 »
Oisko järkevämpää hankkia navigaattori USAsta omaksi ? Ollaan LAssa viikko ennen autonvuokrausta, joten aikaa ainakin ois.

Jos vuokra-aika on pitkä, kertyy GPS:n vuokrasta nopeasti sama hinta kuin mitä se maksaa paikan päällä kaupoissa (kuten smy yllä mainitsi). Ja jos sille ei reissun jälkeen ole tarvetta, saa sen varmasti sopuhintaan myytyä eteenpäin tälläkin palstalla.

9
Kaistoja on monesti kuusikin rinnakkain, ja erikoisinta on se että rampit risteyskohdissa saattavat lähteä joko oikealta tai vasemmalta puolelta. Hyvä vinkki on ajella keskikaistalla, josta ehtii sitten molempiin suuntiin. Opasteet ovat yleensä hyviä, tosin niitä on aika paljon. Rauhassa kun ajelee liikennevirran mukana niin kyllä siellä pärjää siinä missä muutkin. Ja vilkulla saa ainakin oman kokemuksen perusteella hyvin tilaa, kun kaistoja pitää ruveta vaihtelemaan.

Tuollapäin on muuten myös paljon tietulleja noilla monikaistasilla teillä ja mulle kävi ekalla kerralla ajellessa niin, että paahdoin ajatuksissani reunimmaista kaistaa tullikopille, joka olikin tyhjä, ja jäipä sitten tullimaksut maksamatta. Monesti reunimmaiset kaistat on tarkoitettu ilmeisesti ainoastaan joillekin busseille tai rekoille (tai joku viisaampi kertokoon, kenelle..) mutta niissä on valvontakamerat, eli jos yrität sluibata, tulee lasku perässä. Ketutti vaan maksaa useita kymppejä vuokra-autofirmalle, kun tullimaksu olisi ollut dollarin tai pari..

Mutta näistähän selviää, kun pitää silmät vaan auki..

Näinpä juuri, ja joskus ihan vasemmanpuoleinen kaista on tarkoitettu vain autoille, joissa on kaksi tai useampi henkilöä kyydissä. Näitä on ainakin Kaliforniassa, en tiedä onko myös muissa osavaltioissa. Tietullit ovat pääsääntöisesti havaittavissa suht ajoissa, ja tosiaan reunakaistat voivat useinkin olla näitä fastlaneja. Floridassa tuli myös ajeltua tullista läpi maksamatta (vahingossa toki), ja tästä oli jälkeenpäin veloitus lähtenyt Visalta vuokrafirman toimesta. Sentilleen sama kuin tullimaksu olisi ollut paikan päällä, $1,25.

10
Tuota loppua en olisi halunnut kuulla :)

Onko siellä kuinka monikaistaisia teitä? Ja kuinka hyvin siellä on opasteet, eli pystyykö opasteiden perusteella ryhmittymään ajoissa oikealle kaistalle?

Kaistoja on monesti kuusikin rinnakkain, ja erikoisinta on se että rampit risteyskohdissa saattavat lähteä joko oikealta tai vasemmalta puolelta. Hyvä vinkki on ajella keskikaistalla, josta ehtii sitten molempiin suuntiin. Opasteet ovat yleensä hyviä, tosin niitä on aika paljon. Rauhassa kun ajelee liikennevirran mukana niin kyllä siellä pärjää siinä missä muutkin. Ja vilkulla saa ainakin oman kokemuksen perusteella hyvin tilaa, kun kaistoja pitää ruveta vaihtelemaan.

11
Yleinen / Vs: Upein Rautatieasema
« : 05.11.2011, 11:18:43 »
Antwerpenille ääni myös täältä!

12
Jos haluan piipahtaa reissuni loppupäässä Uudessa-Seelannissa, pitääkö sinne hankkia erikseen vielä turistiviisumi vai käykö sinne sama Australian WH-viisumileima?

Turistiviisumin saat leimana passiin, kun saavut maahan. Vaatimuksena tosin on, että sinulla on paluulento varattuna pois maasta ja pystyt sen tarvittaessa todistamaan. Turistiviisumilla saat oleilla maksimissaan kolme kuukautta Uudessa-Seelannissa.

13
Olettekos kuulleet... / Vs: JIM TV: Lentokenttä
« : 05.08.2011, 13:01:54 »
Samoin, esimerkiksi Poliisit ja Pelastajat ovat olleet ihan mielenkiintoisia katsottavia, varmasti tämäkin.

"Blue1:n markkinointijohtaja on tyytyväinen yrityksen saamaan näkyvyyteen ohjelman yhteydessä: ”Lentokenttä-sarja mahdollistaa hienosti Blue1:n palveluolemuksen ja brändin esiintuomisen lentämisen arkipäivässä katsojalle mielenkiintoisella tavalla. Lentokenttä on yksi Blue1:n pääsatsatsauksista tulevan syksyn aikana.”

Toivottavasti tämä esiintuominen ei ole samalla tavalla yliammuttua tuotesijoittelua, mitä bigbrothereiden sun muiden suomiversiot ovat täynnä. Eli että brändi tulisi esille kuvaamalla juuri tuota arkipäiväistä lentämistä ja lentokenttäelämää itsessään, eikä siten että kaikki virkailijoiden haastattelut olisi tehty vain ja ainoastaan varta vasten pystytettyjen Blue1-mainosten ja banderollien edessä, Blue1-pipot ja lippikset päässä.

Toiveissa siis enemmän Poliisit-tyyppistä kuvausta oikeista tapahtumista (kuten nykyiset lentokenttäsarjat), kuin 'Sisältää tuotesijoittelua'-tositeeveetä.

14
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Miami & Karibian risteily
« : 29.07.2011, 15:48:40 »
Kiitos taas! Tippi asia selkenee viimeistään sitten laivalla.
Täytyypä testata tuota Romance Packia. Jostain olin lukevinani, että tuon saa, jos naimisiinmenosta alle 3 kk. Me mentiin kesäkuussa naimisiin, joten helmikuulle ehtii kertyä jo 9 kk. Voihan sitä aina koittaa  ;D

Itse muistelisin että se olisi 6kk, joten jos laitatte nyt infoa niin saattavat olla hövelillä päällä :) Tuo meni vielä niin, että kaveri Norjassa lisäsi sen varauksen tietoihin, kun siitä ilmoitin (ei näy kuitenkaan RCCLn sivujen kautta missään, mutta siellä odotti).

15
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Miami & Karibian risteily
« : 29.07.2011, 15:08:53 »
Kiitos Tubee kokemuksien jakamisesta! Kävinkin lukemassa kertomuksenne blogistasi :)
Laiva kuulostaa hienolta ja ihan hyvä varautua noiden pysähdyspaikkojen "keinotekoisuuteen". Haluttiin varata häälahjarahoilla sellainen matka, jonne ei ehkä tule toiste lähdettyä.

Mekin varattiin oma risteilymme suoraan RCCL:n sivuilta. Saatiin helmikuulle tosiaan em. 7 yön reissu noin 550€/naama (sisähytillä tosin). Lennot Miamiin irtosi myös aika edullisesti Matkapörssiltä, 510€. En usko, että kovin moni matkatoimisto saisi meille yhtä edullisesti tuota pakettia.

Jos vielä Tubee ehdit/vitsit/jaksat vastata vielä yhteen kysymykseen. Kattelin kuittia risteilyn varauksesta ja hinta koostuu seuraavanlaisesti
- Cruise Fare 410.00
- On Board Service Charge 68.88
- Taxes & Fees 73.00

Käsittääköhän tuo on board service charge ne kuuluisat tipit? Varauksessa lukee "Normally service charge for your cabin attendant and waiter is included in the price, but in some cases must be added manually"

Muistaakseni tipit oli meidän varauksessa nimityksellä 'Prepaid Gratuities', mutta koska RCCLn sivuilta olette nuo varanneet, se lienee juurikin tuo OnBoard Service Charge, kokoluokaltaan sama. Viimeisenä iltana saatte hyttiinne 'kupongit', jotka laitetaan omiin kuoriin valituille henkilöille. Kupongit ovat tietynarvoisia, käytännössä tuo maksettu summa jaettuna kuponkien kesken. Lisäpalveluista voi halutessaan jättää myös käteisenä tippiä.

Lennot on teillä kyllä edulliset ja risteilykin, joten tuskinpa tuohon hintaan olisitte matkanjärjestäjiltä löytäneet. Eipä tuossa muuta tosin tarvitsekaan tehdä, suurimmat varaukset olette jo hoitaneet :) Tosiaan, jos häämatkalla olette, kannattaa lähettää kopio esimerkiksi hääkutsusta osoitteeseen [email protected], niin varustamo tarjoaa teille ilmaiseksi Romance Packin. Riittää esimerkiksi se suomenkielinen Word-teksti kutsusta sellaisenaan. Tuosta taisi olla blogissakin maininta, mukava että lukijoita löytyy aina välillä :)

16
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Miami & Karibian risteily
« : 29.07.2011, 14:09:21 »
Meillä olisi hyvinkin vastaavanlainen kombo edessä helmikuussa (2012! vasta  :().
Miamiin saavuttaessa ajateltiin majoittua suoraan Fort Laudardaleen, koska sieltä lähtee RCCL:n Navigator of the Seas seitsemän yön reissulleen. Laivahan ei ole enää mikään uusi, en löytänyt tietoa onko ollut telakalla kunnostuksessa välillä. Kokemuksia onko jo miten "nuhjuinen"?
Pysähdyspaikat meillä on St. Maarten, St. Kitts, Puerto Rico ja Haiti. Oletteko käyneet minkä verran retkillä tms. maissa? Laivalta varattaessa on varmaan kalliimpaa, mutta helppoa. Onko kokemuksia satamasta, paikallisilta retkien varaamisesta?

Risteilyltä saavuttaessa meillä on noin viikko aikaa ja matkataan ainakin Disney Worldiin ja Universalin studioille. Ja pitähhän sitä shoppaillakin  ;D

Navigator on otettu käyttöön 2002 ja kunnostettu 2008, joten tuskin ikä näkyy vielä missään. Yleisesti ottaen laivoista pidetään erittäin hyvää huolta, meidän risteilyllämme pysähtyessämme Haitilla, silloin kaksi vuotta vanhaa laivaamme maalattiin ulkopäin, joten kaikenlaista ylläpitoa tunnutaan tekevän jatkuvasti. Sisällä tuo parin vuoden käyttöikä ei näkynyt yhtään missään. Sisäpuolella paljon varmasti johtuu siitä, ettei tuollaista ruotsinlaivojen kännäilypolitiikkaa ole laisinkaan, joten porukkaa ei ole laivaa rikkomassa tai oksennuksillaan sotkemassa.

Noista kohteista ei ole kokemusta muista kuin Haitista, Labadeesta. Labadee on Royal Caribbeanin yksityisessä omistuksessa, ja se on enemmän turisteille suunnattu ranta, jossa järjestetään erilaisia aktiviteetteja. Mitään aitoa Haitia sieltä ei löydä, mutta ihan mukava rantalomakohteeseen verrattavissa oleva kohde - yhdeksi päiväksi. Ruoka tulee laivalta, ja tosiaan laivalta voi ostaa erilaisia aktiviteetteja: kajakointia, vesijettejä, köysirataslaskua jne. Hinnat ovat tietenkin aika suolaiset. Toisaalta voi myös vain ihmetellä paikkaa ja löhöillä rannalla, ja uida.

St Maartenista ei ole omakohtaista kokemusta, mutta siellä on ainakin kuvista päätellen mielenkiintoinen lentokenttä. Koneita tosin laskeutuu vain muutama päivässä, joten lienee tuurista kiinni sattuuko kuvankaltainen tapaus omalle kohdalle.
http://dealspackage.net/files/2011/05/saaa.jpg

Omalla reissulla kaikki retket tuli varattua vasta laivalla edellisenä iltana.  Hyvin pääsimme kaikille haluamillemme retkille.

Hei!

Itsekin olen perheen kanssa harkitsemassa Karibian risteilyä. Olen jo hieman kartoitellutkin noita mahdollisia risteilyjä ja vaihtoehtoja on todella paljon. Minua lähinnä kiinnostaa mistä olette varanneet risteilynne? Matkatoimistosta vai suoraan yrityksen sivuilta. Suomessakin on jonkin verran noita risteilypakettien tarjoajia, mutta hinnat tuntuvat olevan huomattavasti korkeammat mitä varattaessa laivayhtiöiden sivuilla. Onko kenelläkään kokemusta varaamisesta seascannerin kautta?

Me varasimme omamme suoraan RCCL:n sivuilta www.rccl.com.

17
Saksaan pääsee halvalla myös Lufthansalla, esimerkiksi Frankfurtiin ja Müncheniin. Molempiin on usein 99€ menopaluu-tarjouksia, joka esimerkiksi Vertaa.fin kautta putoaa noin 90 euroon. Näistä ensimmäiseen en jäisi aikaa viettämään, mutta lähistöltä löytyy ihan mukavia paikkoja. AirBerlinillä puolestaan voi olla hyviä tarjouksia, jos on tarpeeksi ajoissa liikkeellä varausten kanssa.

Myös majoitusta löytyy elokuussakin 30€/hlö/yö jopa Moselin laaksostakin. Busseista ja junista ei ole sen suurempaa käsitystä.

18
Lentomatkustus / Vs: Lentokilometrisi ja reittikartta
« : 26.07.2011, 14:29:59 »
Sen verran tilastohullu olen, että reissut ja lennot on jossain muodossa selvillä vuodesta 1990 alkaen :D Tuota ennen ei kummemmin lentoja pitäisi olla ollenkaan, ehkä muutama hassu lapsena vanhempien mukana.

Tuosta lähtien on kertynyt lentokoneella 128 496km, yhteensä 44 lentoa. Mukana tosin tuleva Saksan lento ensi kuulta.

Lyhyin legi Helsinki-Vaasa 348km, pisin Frankfurtista Singaporeen 10285km.

EDIT: ja lisää turhaa dataa samalta sivulta, näyttäisi 24 eri lentokenttää Helsinki-Vantaa mukaanluettuna :)

19
Puolitoista kuukautta 'enää', kohteena Belgian Spa  :)

20
Yleinen / Vs: Hotellien arvostelut
« : 06.07.2011, 21:33:51 »
Tripadvisor on kovassa käytössä täälläkin, kuten myös Booking.comin palautteet. Sama kuin muillakin, sopivasti suodattaen palautteista saa oleellista tietoa. Palautteet on tosiaan mukavaa luettavaa, jos jonkinlaisista asioista ihmiset jaksavatkin valittaa lomallaan :D Omalla kohdallani hotellin sijainti ja hintalaatusuhde ovat yleensä tärkeimmät kriteerit, kuten myös pysäköintimahdollisuudet kun olen liikkeellä omalla autolla. Sisustus, kalustus ja aamupala ovat toissijaisia, mutta kunnon Derrick-hotellit ovat plussaa :D

Sivuja: [1] 2 3 ... 19