Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tubee

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 19
21
Autotta pärjää tosiaan Friscossa hienosti, ja jos sattuu auto mukana olemaan kaupunkiin saapuessa ja matkaa jatkaessa, kannattaa ehdottomasti ottaa motellimajoitus. Meillä oli auto mukana, ja tosiaan koko SF ajan auto oli lähes käyttämättömänä motellin parkissa ilmaiseksi (vrt. kallis kaupunkipysäköinti, kuten jo mainittiin). Majoituimme Bay Bridge Inn -nimisessä motellissa, josta oli noin 10 minuutin kävelymatka Union Squarelle. Samanlaisia varmasti löytyy vaikka millä mitalla.

22
Onko kenelläkään ollut kokemuksia reklamaatiosta autovuokraamolle?

Tultiin sunnuntaina Euroopan reissulta. Lennettiin Saksaan, josta vuokrattiin auto reiluksi viikoksi lentokentältä Autoeuropen kautta ja mentiin Ranskaan, Sveitsiin ja Italiaan. Auto oli Avisin auto, jonka Autoeurope välitti.

Huomattiin (tai mies huomasi) auton ovessa pienet naarmut, kun käveltiin auton luokse. Noh, ensikertalaisina ajateltiin, että tokihan autovuokraamo on tietoinen naarmuista kun kerran tarkistavat autot jokaisen vuokrauksen jälkeen eikä ilmoitettu niistä mihinkään. Sen verran kuitenkin tajuttiin, että otettiin kuvat naarmuista ennenkuin lähdettiin liikkeelle. Nyt sitten tänä aamuna huomattiin, että Visalta oli veloitettu 300 e noista naarmuista.

Tänään olen sitten soitellut Autoeuropelle ja saanut ohjeet reklamaation tekemiseen. Sähköposti kuvien kera on lähetetty. Nyt vain mietin, kuinkakohan kauan käsittelyssä kestää ja mitä voi odottaa lopputulokseksi. Onko edes mitään toiveita, että voisi saada rahansa takaisin? Iso summa tuo 300 e meille on ja tuplaa samalla auton vuokrahinnan.

Onko muilla kokemuksia vastaavasta? Toisaalta ärsyttää oma tyhmyys ja toisaalta ärsyttää myös se, että asiakkaana pitäisi tietää niin paljon kaikista asioista. Ei meille tiskillä mistään tuommoisista mitään puhuttu, saatiin vain numero, johon soittaa, jos jotain tapahtuu. Pitääkö asiakkaan todella ottaa kaikesta selvää itse? Vai puuttuiko meiltä vain maalaisjärkeä? Nuo naarmut olivat niin pieniä, ettei niitä helpolla nähnyt, joku toinen ei ehkä olisi huomannut ollenkaan, mutta mies huomasi. Ehkä siksikään ei hoksattu niistä ilmoittaa, isommasta lommosta olisi ehkä mentykin takaisin tiskille.

Mikäpäs tämän tilanne on, kuinka tässä lopulta kävi?

Ettei vain teilläkin kyseessä ollut Frankfurtin lentoaseman toimipiste? Juurikin tuli vuokrattua itselle auto kyseisestä paikasta Avikselta, ja tuossa huvikseni hieman googlettelin, niin tuntuu melkoisesti tulevan suht tuoreita 'Avis-rental-scam' -osumia vastaan juurikin Frankfurtin lentoaseman toimipisteestä ('Avis Frankfurt Airport' -haulla). Näitä lukiessa muistui mieleeni tämä tapaus, ja sopii hyvin samaan kaavaan.

Pistää miettimään, meneekö oma varaus uusiksi, on tosin peruttavissa.

23
Kokeileppa vielä www.carrentals.co.uk Itse olen aina löytänyt tuolta halvimman hinnan.
Itse otan ton omavastuun poiston/alennuksen aina jos mahdollista.
Noissa muissa linkeissä oli se että lisäät vakuutuksen ja hinta pompsahti 300euroa ylöspäin.   :o

 :o

Mitä linkkejä käytit ja mitkä kaikki vakuutukset täppäsit? Ilmeisesti suoraan autovuokraamojen sivujen kautta? Tuo Matkaporssi.comin autovuokraussivusto käyttää samaa CarTrawlerin hakua taustalla kuin www.carrentals.co.uk, joten molemmista pitäisi tulla samat hinnat ;)

24
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Miami & Karibian risteily
« : 14.06.2011, 10:15:21 »
Risteilyn hintaan kuuluu ruokailut laivan useimmissa ravintoloissa, snack-baareissa ja tietenkin se 'hienompi' iltaruokailu (joko kuuden tai puoli yhdeksän kattauksessa). "Useimmissa ravintoloissa" tarkoittaa sitä, että tosiaan parissa ravintolassa on niin sanottu kattausmaksu, joka oli 2009 Johnny Rocketsissa $4,95 per henki, Portofinossa ja Chopps Grillsissä tietääkseni $19,95. Jälkimmäisistä en tiedä, onko kyse per henki vai per pöytä.

Alkoholit olivat kalliita, luokkaa $4,95 - 7,95. Paras hinta-määräsuhde oli Fostersin 0,75l tölkillä, joka oli tuon $7,95. Laivalla ei koko viikon aikana näkynyt yhtäkään humalaista, tuo kulttuuri sieltä näytti puuttuvan onneksi kokonaan. Itse tuli otettua olut tai kaksi illan päätteeksi, esimerkiksi piipun reunoilla olevassa baarissa.

Laivalle kannattaa tosiaan mennä hyvissä ajoin, meillä oli lähtö klo 17 ja olimme terminaalissa klo 13. Tiskit on jaettu kansittain, mikä nopeuttaa melkoisesti tuota sisäänkirjautumista. Omalta osalta tuota voi nopeuttaa täyttämällä RCCLn sivuilla matkustajatiedot sun muut etukäteen. Meillä otti noin tunnin päästä hyttiin asti, tavarat tulivat melko samaan aikaan. Terminaalissa on siis samantyylinen käytäntö kuin lentokentillä, eli tavarat jätetään sinne hihnoille, ja ne tuodaan jälkikäteen omaan hyttiin sisälle asti. Kannattaa siis pakata alkuvaiheen tavarat vaikkapa reppuun.

Laivalle kannattaa mennä ajoissa jo senkin takia, että se on alkuvaiheessa vielä melko tyhjä, joten silloin on melkeinpä paras hetki kiertää, tutkia (ja kuvailla) laivaa. Ainoa aukioleva ruokapaikka taisi olla Windjammer, joka kuitenkin veti yllättävän hyvin.

Paluu tapahtuu siten, että edellisenä iltana matkalaukut jätetään pakattuina hytin ulkopuolelle oven viereen, josta ne viedään ja noudetaan jälleen terminaalissa lentokenttätyyliin. Ideana tässä on se, ettei kaikki laivan asiakkaat ryysi samaan aikaan laukkuineen päivineen laivan käytävillä. Edellisenä iltana laukkuihin merkitään ajankohta, jolloin haluaa poistua laivasta, ja sen perusteella laukkujen toimitusta porrastetaan. Tästä tulee selkeät ohjeet risteilyn aikana.

Meillä laivana oli Liberty Of The Seas ja viikon risteily, uskoisin että suurin osa pätee lyhyemmilläkin. Lisää tarinaa löytyy allekirjoituksesta.

Miamissa varsinkin Ocean Drivella paikoitusta on rajoitetusti, ja se on yleisesti ottaen melko kallista. Jos teillä on hotelli sieltä, kannattaa varmistaa että sieltä on tarjolla paikoitus myös autolle. Tämä tosin taitaa olla maksullista suuressa osassa hotelleista ko. alueella. Meillä oli hotellilta paikoitus, joten ei tullut seurattua mitä maksoi lyhytaikainen pysäköinti rannalla.

Kävimme päiväseltään Miamista Key Westissä, joten päiväseltään ehtii pyörähtää myös Evergladesissa.

Meillä oli ajankohtana elo-syyskuun vaihde, ja silloin keli oli todella kuuma ja hiostava. Sade- ja ukkoskuuroja osui kohdalle pari kertaa, toinen Miamin lentokentällä ja toinen Fort Lauderdalessa. Pääasiassa oli kuitenkin aurinkoa ja kuuma. Ilmastointi autossa, liikkeissä ja hotelleissa kuitenkin helpotti tilannetta :) Laivalla (eli merellä) kuumuus ei haitannut lainkaan, sillä tuuli vilvoittaa siellä sopivasti. Risteilyn osalta hurrikaaneja ei tarvitse miettiä, sillä laivat seuraa niiden liikkeitä tiuhaan ja tarkasti, ja muuttavat tarvittaessa kurssiaan.

25
Hei,
Minua kiinnostaisi tähän liittyen, autovuokraus milanossa -palautus roomassa? Onnistuuko?

Kiitos!

Kyllä onnistuu (ja Expertin mainosmusat taustalle). Saman maan sisällä eri paikkaan palauttaminen on huomattavasti rajat ylittäviä tapauksia edullisempia, ja monien välittäjien kautta vuokrattuna esim. yli 3 päivän vuokrauksessa ei peritä lisämaksua, jos auto palautetaan eri paikkaan saman maan sisällä.

Kannattaa tehdä hintavertailuja välittäjillä esim.
www.ebookers.fi
www.eautovuokraamo.fi
www.matkaporssi.com
www.autoeurope.fi

Myös monien lentoyhtiöiden sivujen kautta saa suoraan kumppanihintoja. Tai sitten suoraan isojen ketjujen omilta sivuilta,
www.europcar.com
www.avis.com
www.budget.com
www.hertz.com

Hintojahan voi vertailla huoletta loppuun asti, niin kauan kuin et syötä henkilö- ja laskutustietojasi, voit huoletta klikkailla varausta eteenpäin lopullista hintaa varten, ja peruuttaa varauksen teon siinä vaiheessa.

26
Australia ja Oseania / Vs: Lennot Australiaan+hinnat
« : 24.05.2011, 08:59:42 »
Nyt näyttäisi taas Cathay Pacifilla olevan Helsingistä lennot Perthiin, Brisbaneen, Sydneyhyn ja Melbourneen tonnin tietämillä ensi talveksi, kokeilin esimerkkipäivinä marraskuun 1. - 15. Hinta oli 1015-1035€ kohteesta riippuen, stopit Amsterdamissa ja Hong Kongissa...

27
Lentomatkustus / Vs: Halvimmat lentonne ever!
« : 10.05.2011, 16:39:03 »
Eipä ole osunut megahalpoja lentoja omalle kohdalle. Tai siis ei ole ollut mahdollisuutta lähteä, vaikka näitä euro sinne ja takaisin -tyyppisiä on Ryanairilla sun muilla tullut eteen. SMTn Helsinki-Boston-Helsinki jäi harmittamaan pitkäksi aikaa :( Joten omat halvimmat lienee easyJet mennen tullen Helsingistä Pariisiin, muistaakseni 76€.

28
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 26.04.2011, 13:58:48 »
Omat seurailut sijoittuvat puolentoista vuoden päähän, silloin tuli seurattua hyvinkin tiiviisti Miamin lentojen hintakehitystä. Silloin 'normihinta' pyöri siinä 650€-700€ tienoilla, ja vain kerran pari tulivat tarjoukseen 5-alkavalla hinnalla. Tosin taisi sisältää kaksi vaihtoa, mikä ei omiin suunnitelmiin oikein istunut. Kerran käväisi Air Francen tarjous kahdella vaihdolla hintaan 475€.  Seurasin noita joitakin kuukausia, joten ihan tiuhaan tarjouksia ei silloin tullut. Sen perusteella sanoisin, että tuo 6xx-alkuinen hinta on se normaalitaso.

29
Lentomatkustus / Vs: Lufthansa?
« : 22.04.2011, 10:45:00 »
Löysin äsken alle satasen lennot Saksaan. Lentoyhtiönä Lufthansa eli taitaa olla joku hinnoitteluvirhe, kun muilla yhtiöillä näyttää maksavan pari kolme sataa euroa.

Itselläni on samat lennot, pitäisikö minun kuluttajana tietää että 34€ on kohtuullinen hinta lentojen osalta Helsinki-Frankfurt-Helsinki väliltä, ja loput veroja sun muita viranomaismaksuja? Eikä kyse ole hinnoitteluvirheestä. Vaikka tiedänkin tuon olevan Lufthansan normitarjoushinta tuolle välille, eipä Lufthansa sitä minulta voi olettaa...

30
Kiitos vinkeistä. En itse mielelläni autoile ja kestän kyllä bussissakin, mutta kun autoilusta niin paljon puhutaan, niin olisi hauska kokeilla. Matkaoppaista puhutaan Pacific Coast Highwaysta ja sen maisemista, onko se näkemisen arvoinen ja pystyykö sillä esimerkiksi pysähtymään?

Jos väliä Los Angeles - San Francisco olette matkaamassa, kannattaa ehdottomasti ajaa nimenomaan Pacific Coastal Highwayta pitkin (eli Hw1). Rinnalla kulkee Hw101, joka on nopeampi, mutta kuuleman mukaan melko tylsä. Tiellä pystyy helposti pysähtelemään, tien reunustat ovat leveitä ja parhailla maisemapaikoilla on huomattavan paljon pysähdyspaikkoja ja levennyksiä. Omia kokemuksia noilta suunnilta löytyy tuolta:

http://tubelius.blogspot.com/2010/10/kalifornia-usa-228-392006.html

31
Suunnittelmissa on matkustella Jenkeissä vähän sillä sun tällä välineellä. Välille Los Angeles - San Fransisco mietittiin autoa, vinkkejä kaipaisin. Onko autoilussa jotain plussaa esim. bussilla kulkemiseen nähden? Miten helppoa on löytää perille kaupunkiin, onko vuokra-autoissa navigaattoreita? Jos ei ole ikinä ajanut ulkomailla, onko tämä hyvä idea ylipäätään?

Entäpä paperiasiat? Autoliiton sivut puhuvat sekä kansainvälisestä ajokortista että USA-liitteestä, ovatko molemmat tai jompikumpi tarpeellisia?

Kompataan edellistä, auto on mielestäni ehdoton Jenkeissä. Välimatkat on pitkiä kaupungeissakin, ja kaikki on tehty autolla liikkumista ajatellen. Edut bussi vs. vuokra-auto ovat selkeät: vapaus lähteä kun siltä tuntuu, voi pysähdellä, kierrellä, kaarrella, ja jos useampi mukana matkassa, saattaa tulla jopa edullisemmaksi. Bensa on Jenkeissä todella halpaa, luokkaa $3-4 per gallona (reilu neljä litraa).

Vuokra-autoihin saa navigaattorit vuokraavilta yrityksiltä, mutta jos olette pidempään reissussa, kannattaa myös miettiä sellaisen ostamista joko etukäteen (USAn kartoilla) tai paikan päältä. Ottavat tosiaan sen 10-15 dollaria päivältä, joten nopeasti kertyy perusnavin hinta. USAn kartoilla olevan navin saa varmasti myytyä täälläkin eteenpäin, jos jää itselle ylimääräiseksi matkan jälkeen.

Ajaminen on sinänsä helppoa ja turvallista, että lähes kaikki jenkkiautot ovat automaatteja, ja tiet leveitä. Monikaistaisella Interstatella kannattaa ajaa keskellä, sillä rampit moottoritieltä pois saattavat lähteä joko oikealta tai vasemmalta. Keskeltä on nopein reagoida molempiin. Automaattivaihteistolla ei tarvitse keskittyä vaihteisiinkaan :D Useissa paikoissa Interstaten pystyy myös välttämään pienemmillä, samansuuntaisilla teillä.

Itse ollut Jenkeissä autoilemassa kahteen otteeseen (neljä autonvuokrausta), eikä kertaakaan ole tullut tarvetta kansainväliselle ajokortille tai USA-liitteelle. Ensimmäisellä kerralla se oli varmuuden vuoksi otettu, jälkimmäisellä ei sitten tullut enää mieleenkään.

32
Lentomatkustus / Vs: Seuraavat Stockan hullut päivät?
« : 02.04.2011, 13:57:34 »
Jos on parimetrinen niin kuin allekirjoittanut, niin pari tuumaa eli viisi senttiä jalkatiloissa tuntuu jo aika paljon. Varsinkin, kun ahdasta on jo muutenkin perusreittilennoillakin  ;)

33
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 29.03.2011, 19:53:08 »
Omat kokemukset ovat jo viiden vuoden takaa, mutta ainakaan silloin Visa Electron ei ihan kaikissa liikkeissä käynyt. Enemmän häiritsi se, ettei tästä ollut liikkeiden ovissa ja ikkunoissa merkintää, niin kuin Suomessa on erikseen Visa ja Visa Electron -tarrat. Tuohon aikaan siellä oli käytössä vain pelkkä VISA-tarra, ja se oli sitten tuurista kiinni, tarkoittiko se kyseisessä liikkeessä myös Electronia. Toivottavasti kehitystä on tämän suhteen tapahtunut...

Pankkiautomaateissa Electron muistaakseni toimi järjestäen.

34
Itselle optinen kaapeli PS3sta vahvariin ja vaimolle Naisten päivä -kukat.

35
Lentomatkustus / Vs: Ajankohtaiset tarjoukset
« : 08.03.2011, 08:27:03 »
Lisää Luffea, tällä kertaa useampi hyvä tarjous. New York 389€ on Airbus A380lla, ja tuosta vielä pari kymppiä putoaa Vertaa.fin kautta.  :) Tarjous päällä 72 tuntia.

Abuja from 569 €
Accra from 569 €
Addis Abeba from 569 €
Beijing from 529 €
Bogotá from 449 €
Boston from 419 €
Buenos Aires from 649 €
Calgary from 499 €
Caracas from 449 €
Chicago from 449 €
Delhi from 499 €
Dubai from 349 €
Johannesburg from 549 €
Lagos from 549 €
Las Vegas from 499 €
Miami from 449 €
Montreal from 449 €
Mumbai/Bombay from 499 €
Nanjing from 529 €
New York from 389 €
Ottawa from 449 €
Philadelphia from 389 €
Port Harcourt from 569 €
Phoenix from 499 €
San Diego from 499 €
Seattle from 499 €
Seoul from 529 €
Singapore from 579 €
Toronto from 449 €
Washington from 449 €

Return fare incl. fees
Adults
(> 12 years) Children
(2-11 years) Infants
(up to 2 years)
 1 2 3 4 5 6   012345   0123456 

Clear input Search flights
Conditions for this offer
Purchase by: 10.03.2011
Departure period: 15.03.2011-31.05.2011
Return period: 20.03.2011-31.08.2011
Not valid: 14.04.2011-27.04.2011
Advance Purchase Period: 7 days
Minimum stay: The night from Saturday to Sunday
Maximum stay: 1 month
Not refundable and no changes allowed
Fares are subject to availability, changes depending on

36
Annoimme tästä palautetta autoa palauttaessamme, ja virkailija sanoi että voitte joko tehdä kirjallisen valituksen vuokraamon sivujen kautta, tai sitten hän antaa saman tien tiskillä pienen hinta-alennuksen, taisi olla reilut 5% auton vuokrasta. Otimme jälkimmäisen, mutta laitoimme vielä palautetta vuokrayhtiölle jälkeenpäin. Mitään ei koskaan kuulunut, mutta luottokortille oli palautettu vielä ylimääräinen 15% vuokrahinnasta. :)

Laitatko missäpäin oli ja vuokraamonkin nimen. Minusta tämä kuulosti harvinaisen hyvälle palvelulle autovuokraamoksi.

Europcar ja Düsseldorfin lentokenttä :)

37
Yleinen / Vs: Noloimmat säästövinkit matkalla
« : 16.02.2011, 20:30:04 »
Täytyy kyllä kompata... Suomessa ei perushotellissa ketään kiinnosta huoneen numero, mutta maailmalla on kyllä järjestäen jo keskitason hotelleista lähtien kyselty joko huoneen numeroa tai jonkilaista aamiaslippua..
Että sinänsä olis kiinnostavaa tietää, missä voi moista harrastaa!?

Pohjoismaissahan tuo skulaa ihan hyvin, kun meillä ei juuri ole huoneita ilman aamiaisia. keskisemmässä-Euroopassa tuo ei enää oikein toimi, kun aamiainen ei kuulu hintaan tai hotelli on todella pieni ja kaikki ulkopuoliset kyllä bongataan.

Tätä tuli jokin aika sitten ihmeteltyä itsekin eräässä kotimaisessa, länsirannikolla sijaitsevassa hotellissa. Aamupala/ruokala sijaitsi toisessa rakennuksessa kuin itse huoneet, eikä tuonne saapuessa koskaan kyselty huoneen numeroita tai mitään muutakaan todistetta siitä, että olisi hotellin asiakas. Kuka tahansa olisi siis vaan voinut kadulta tulla vetäisemään ilmaisen aamupalan, jos olisi tarpeeksi pokkaa... Ja kyse oli siis isosta (>50 huonetta) hotellista.

38
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 08.02.2011, 18:35:35 »
Hei, muistaakseni noin lennot tulevat kalliimmaksi, joten koitan tässä säätellä, heh. Yleensä menopaluu-lennot ovat halvemmat kun 2 yksittäistä.


Hmm, luulin että Dubrovnik olisi n. 2 tunnin ajomatkan päässä Splitistä, okei, hyvä tietää! Lueskelinkin jo teijän rapsan, oikein mukava!

Blue1 lentää sekä Splitiin että Dubrovnikiin, ja Blue1:lla hinnat on per suunta. Meno Splitiin ja paluu Dubrovnikiin pitäisi olla suunnilleen samaa hintaluokkaa, kuin menopaluu jompaan kumpaan  ;) Katso www.blue1.com tai www.vertaa.fi/lentoliput

39
Kyllähän sitä kannattaa jälkeenpäin asiasta antaa rakentavaa palautetta, jos auto ei vastaa toiveita (tai varattua luokkaa). Meillä oli viime reissulla varattu minibussi, joka olikin pakettiautosta modattu 'minibussi'. Eipä siinä mitään, mutta takana ei ollut minkäänlaista ilmanvaihtoa saati avattavia ikkunoita. Oven avaaminen oli ainoa tapa viilentää autoa, kun edessä olevassa ilmastoinnissa ei tietenkään riittänyt potku koko autoon. Onneksi ei nyt kaikkein lämpimimmät kelit osuneet syyskuussa kohdalle.

Annoimme tästä palautetta autoa palauttaessamme, ja virkailija sanoi että voitte joko tehdä kirjallisen valituksen vuokraamon sivujen kautta, tai sitten hän antaa saman tien tiskillä pienen hinta-alennuksen, taisi olla reilut 5% auton vuokrasta. Otimme jälkimmäisen, mutta laitoimme vielä palautetta vuokrayhtiölle jälkeenpäin. Mitään ei koskaan kuulunut, mutta luottokortille oli palautettu vielä ylimääräinen 15% vuokrahinnasta. :)

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 19