Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jlaurone

Sivuja: [1] 2
1
Lentomatkustus / Vs: Lennot suoraan AA:n sivuilta?
« : 12.05.2011, 12:02:40 »
Varasin lennot AA:n sivuilta. Ne maksettiin luottokortilla, joka ei ole omani. Varausta tehdessä ilmoitettiin myöhemmin, että luottokorttia käytetään e-lipun varmenteena tjms. Myös sähköpostiviesti, jonka sain AA:lta oli osoitettu luottokortin haltijalle. Kuitenkin matkustajatiedoissa on joka kohdassa omat tietoni. Pitäisikö minun olla asiasta huolissaan (luottokortin haltija ei osallistu matkalle)? Esim. voiko AA evätä pääsyn lennolleni, kun minulla ei ole hallussa luottokorttia, jolla e-lippu varmennettaisiin?

Olen kyllä kuullut, että jotkut lentoyhtiöt ovat tuollaisessa tarkkoja, mutta AA:n kanssa ei pitäisi olla ongelmia. Lensin viimeksi kuukausi sitten ilman ongelmia Honolulusta Lontooseen lipulla, joka oli ostettu AA.comista vaimoni luottokortilla. Lähtöselvitystiskillä oltiin kiinnostuneita ainoastaan varaustunnuksesta ja passista.

2
Lentomatkustus / Vs: lentoyhtiöiden omat bonuskortit
« : 29.05.2009, 08:23:19 »
Tämmöinen kysymys, eli onko Finnairin bonusohjelmasta mahdollista siirtää pisteet AA:n tilille? Joskus tämmöisestä luin täällä Pallontallaajissa, ja rupesin miettimään, onko tuo tosissaan mahdollista.. ::)

Ei suoraan, mutta Priority Clubin kautta kyllä. Kovin kannattavaa se ei ole, sillä esim. 20000 Plus-pisteellä saa 10000 Priority Club -pistettä, joilla puolestaan saa 2000 AA:n mailia.
3
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: New Yorkin hotellit
« : 22.05.2009, 12:34:37 »
Suunnilleen noin. Kertoo minsan sisään hyväksyykö jokuu hotelli hinnan vai ei. Et kuitenkaan voi loputtomasti tehdä korotuksia eli vain yhden per vrk tai sitten pitää lisätä alueita, joille olet valmis majoittumaan (kaupunginosia, kartat alueista löytyy) tai hotellien tähtitasoa. Muutenhan voisit aina aloittaa yhdestä taalasta ja nostaisit siitä taalan kerrallaan. taustatyötä kandee hieman tehdä ja ymmärtää "free rebidien" käsite, niin hyvin menee yleensä. Aloita lukemalla www.betterbigging.com ja sieltä kiinnotuksen kohteena oleva alue/osavaltio.

Myös täältä löytyy hyvää tietoa: http://biddingfortravel.yuku.com/topic/2560/t/Hotel-FAQ.html.


4
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Hawai, Honolulu
« : 02.03.2009, 14:35:07 »
Tietääkö kukaan saarten välisistä matkustusmahdollisuuksista lautalla?

www.hawaiisuperferry.com

5
Lentomatkustus / Vs: lentoyhtiöiden omat bonuskortit
« : 05.09.2008, 14:49:01 »
Oneworld-yhtiöiden palkintolentojen paikkatilannetta voi katsella myös netistä esim. BA:n sivuilta. Ensin täytyy vain liittyä Executive Club -jäseneksi (onnistuu helposti online, vaikka ei koskaan sinne aikoisikaan pisteitä kerätä), ja sen jälkeen pystyy näkemään ainakin BA:n, Finnairin, AA:n, Qantasin ja Cathayn pistepaikkatilanteen. 

6
Hyviä vinkkejä löytyy mm. tämän linkin takaa:
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=5681.0

Suosittelen kovasti käymään Oahun lisäksi myös jollakin toisella saarella, vaikka toki Oahullakin riittää nähtävää ja tekemistä viikoksi. Parhaimmat luonnon ihmeet ja rennompi elämä löytyvät kuitenkin muilta saarilta. Saarten väliset lennot ovat tiheitä, lyhyitä ja melko edullisia. 

Helikopterilennoilla en ole itse ollut, sillä monet Havaijilla tapahtuneet onnettomuudet ovat saaneet minut karsastamaan niitä. Arvostetuin ja ehkä "turvallisin" on Blue Hawaiian Helicopters (www.bluehawaiian.com). Hinnat taitavat kieppua $300 paremmalla puolella.

7
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Hawai, Honolulu
« : 16.06.2008, 14:04:20 »
Mitä kautta olette Hawaii:lle matkanneet; aasiasta vai Jenkeistä ?

Minä olen aina lentänyt reittiä Helsinki-Lontoo-Los Angeles-Havaiji. Jos vain jaksaa yhteen pötköön istua, niin perille pääsee aikaeron ansiosta saman päivän aikana. 

8
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Hawai, Honolulu
« : 06.06.2008, 09:16:25 »
Honolulusta löytyy aivan loistavat puitteet shoppailuun! Aivan Waikikin rannan vieressä on Royal Hawaiian Shopping Center, josta löytyy monta, enimmäkseen pientä erikoisliikettä. Ihan lähellä on myös jännittävä tori nimeltään International Market, ja siellä myydään kaikenlaista sekalaista "krääsää". Waikikilta löytyy myös King's Village -niminen pienehkö mutta idyllinen kauppakeskus. Honolulun suurin kauppakeskus, Ala Moana Center, sijaitsee kauempana, mutta sinne pääsee Waikikilta hyvin bussilla tai trolleylla. Tämä Ala Moana Center on jättimäinen perinteinen ostoskeskus, josta löytyy ihan kaikki suurista tavarataloista lähtien, ja siellä saa helposti kulumaan kokonaisen päivän. Ja paljon muuta löytyy joka puolelta, sillä Honolulu on kuitenkin miljoonakaupunki!

Ravintoloita Waikikilla on paljon ja laidasta laitaan. Itse ollaan syöty missä milloinkin, mikä on sattunut näyttämään hyvältä. Mieleen on jäänyt Orchids-niminen paikka Halekulani-hotellissa. Ruoka oli taivaallista mutta myös kallista. Tästä linkistä saattaa olla jotain hyötyä: http://www.tripadvisor.com/Restaurants-g60982-Honolulu_Oahu_Hawaii.html

9
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Hawai, Honolulu
« : 04.06.2008, 08:24:55 »
Hello,

ollaan menossa kesäkuun lopussa viikoksi Honoluluun. Nyt kaivattaisiin vinkkejä, mitä siellä ehdottomasti kannattaa tehdä ja missä käydä. Hotellimme sijaitsee Waikiki beachin vieressä.

Onko järkeä vuokrata esim. auto/skootteri päiväksi ja ajella saarta ympäri? Onko saari ylipäätänsä kuinka suuri?

Onko kokemuksia millainen sää yleensä kesäkuussa on Hawailla?

Matkaa odotellaan jo kovasti ja vinkkejä kaivattaisiin!!

Waikiki Beach tietenkin on itsessään suuri nähtävyys ja siellä saa kulumaan mukavasti aikaa kaikenlaiseen rantaelämään. Honolulun nähtävyyksistä kuuluisin taitaa olla Pearl Harbour. Muuten kaupungissa ei niin ihmeellisiä nähtävyyksiä ole, kaikkea pientä kivaa kyllä. Eläintarha löytyy ja akvaariokin, mutta molemmat ovat aika pieniä.

Ehdottomasti kannattaa tutustua Oahun saareen laajemminkin. Honolulun ja Waikikin ulkopuolelta löytää upeimmat maisemat. Saaren itäosassa on Diamond Head -tulivuori ja upeita jylhiä maisemia. Pohjoisesta löytyy kuuluisa surffaajien ranta, hieno Polynesian Cultural Center sekä meriakvaario. Saarelta löytyy myös ananasfarmeja, sademetsiä, vesiputouksia, kasvitieteellisiä puutarhoja ja paljon muuta.

Oahuun tutustumiseksi kannattaa vuokrata auto. Myös kiertoajeluja järjestetään (esim. www.robertshawaii.com ja www.polyad.com), mutta oma auto antaa vapauden ja kiireettömyyden. Saaren ympäri ehtii ajaa hyvin päivässä. Oahulla on myös melko hyvä bussisysteemi nimeltään TheBus (www.thebus.org). Bussit kulkevat joka puolelle saarta ja ovat todella edullisia.

Sää Havaijilla on melko samanlainen ympäri vuoden, mutta kesällä on jonkin verran vähemmän sateita. Lämpötila on tyypillisesti n. 25-30 astetta. Itse olen käynyt Havaijilla 8 kertaa, enkä koskaan ole joutunut pettymään säähän.

Ehdottomasti paras ja kuuluisin Oahu-opas on Oahu Revealed: The Ultimate Guide to Honolulu, Waikiki and Beyond (Andrew Doughty & Harriett Friedman). Suosittelen sen ostamista joko etukäteen tai sitten perillä.10
Missä porukka on majoittunut kun olette käyneet disneyworldissa? Hakusessa hostelli tai motellityyppinen paikka josta pääsee liikkumaan ilman omaa autoa. Ja tietysti edullinen..

Halpoja hotelleja Orlandossa löytyy aika hyvin osoitteesta www.hotwire.com. Pikainen tsekkaus näytti 2 tähden hotelleja alkaen $29. Kannattaa ehkä myös käydä katsomassa sivusto www.mousesavers.com , josta löytyy hyvää tietoa Disney Worldin alueen majoitusmahdollisuuksista. Monista alueen hotelleista on tarjolla bussikuljetuksia Disney Worldiin, joten ilman autoakin pärjää, jos ei muuten Orlandoa kauheasti halua nähdä. Disney Worldin sisällä olevat hotellit ovat kalliimpia, halvimmat Disneyn omat hotellit ovat halvimmillaan muistaakseni n. $80 / yö. Niistä sitten onkin helppo kulkea puistoihin, sillä bussit kulkevat tauotta.

11
Lentomatkustus / Vs: Lennot suoraan AA:n sivuilta?
« : 13.05.2008, 08:38:06 »

Noin vuosi sitten hoidin liput siten, että tein varauksen aa.com:issa, jonka jälkeen otin yhteyttä Tukholman toimistoon, joka veloittaa liput luottokorttitiedoilla. Vaikka Finski periaatteessa edustaa AA:ta Suomessa, ei lippujen lunastus Finnairin toimistossa onnistunut. Edellisen kaltainen menettely ei siis edellytä mitään feikkiosoitteita tms.

Noin se onnistuu myös. Itse olen soittanut viime aikoina Lontooseen, jossa olen saanut oikein hyvää ja asiantuntevaa palvelua. Ainoa ongelma tässä kuviossa on se, että tämä toimii vain niille hintatyypeille, joita ei tarvitse lunastaa heti varaushetkellä. Muussa tapauksessa AA.com ei edes näytä nappia "hold" vaan ainoastaan "purchase". Sama tilanne tulee eteen, jos varauksessa on mukana muiden yhtiöiden lentoja (jotka eivät ole AA:n codeshare-lentoja).

12
Lentomatkustus / Vs: Lennot suoraan AA:n sivuilta?
« : 05.05.2008, 07:31:15 »
Urbaanilegendan mukaan AA.com:ista saisi eurooppalaisillakin luottokortilla lippuja, kunhan keksii tekaistun laskutusosoitteen USA:han. Onko tästä kokemuksia?


Itse olen ostanut liput monta kertaa AA.comista ihan suomalaisella Amexilla. Homma menee läpi, kun antaa kotimaaksi USA ja valitsee vielä jonkun osavaltion. 

13
Ilmeisesti joku lomake tarvitsee toimittaa lentoyhtiölle,

Matkustin Nykin kautta Keski-Amerikkaan tuossa jokunen kuukausi sitten. Perusmaahantuloselvityslappusten (jaetaan koneessa) lisäksi jenkit keräävät kaikista matkustajista perustiedot (taisi olla nimi, passin numero, kansalaisuus, asuinpaikka, ammatti tjsp) jo ennen koneen lähtöä, eli esimerkiksi itse en pystynyt tekemään e-check-iniä ennen kuin olin itseni ja matkakumppanini tiedot antanut lentoyhtiölle, joka välittää ne eteenpäin.

Rajamuodollisuuksien (ja passin) kannalta ei käsittääkseni ole väliä sillä, jatkatko eteenpäin vai jäätkö maahan, ainakin Nykissä kaikki menivät samasta prässistä läpi riippumatta siitä, oli jatkoyhteyttä vai ei. Tiettykään majapaikasta etc. ei kysellä jos jatkolentolippu löytyy.

Kysyjän lennot näyttävät olevan AA:lla, ja tällöin etukäteen annettavat tiedot (advance passenger information) voi antaa kätevästi AA:n nettisivujen (www.AA.com -> Reservations -> My reservations) kautta.

14
Ne Platinum-bonukset nyt ei niin oleellisia ole kun erityisesti amerikkalaisten yhtioiden mailit menettavat koko ajan arvoaan. Aasialaiset partnerit ovat suunnilleen nollanneet palkintolennot jos koittaa kayttaa amerikkalaisen firman maileja. Finskilla varmaan viela pystyy jonkun kaukolennon saamaankin jos pisteita kertyy.

Oneworld-alliansin sääntöjen mukaan mikään siihen kuuluva lentoyhtiö ei voi suosia omia jäseniään palkintopaikkojen suhteen. Ainoa poikkeus on se, että esim Quantasin FF-jäsenet saavat varata palkintopaikkoja n. kuukauden aikaisemmin kuin esim. AA:n jäsenet, joille palkinnot tulevat saataville 329 päivää ennen lentopäivää. Kokonaan eri asia on se, että erityisesti Qantas ja Cathay Pacific ovat yleensäkin hyvin tiukkoja palkintopaikkojen määrien suhteen. Turistiluokan paikkoja yleensä löytyy, mutta business- ja ykkösluokan paikat ovat kiven alla. AA:n lennoilla palkintopaikkoja sen sijaan löytyy hyvin.

Minulle platinabonukset on olleet todella hyödyllisiä. Säännöllisenä USA:n  kävijänä olen parin vuoden aikana onnistunut keräämään 195000 mailia. Näillä maileilla olen nyt varannut maailmanympärimatkan ykkös- ja business-luokissa, mistä pisteveloitus on 180000 mailia (oneworld-palkinto). Paikat onnistuin saamaan BA:n, Quantasin, Cathayn ja Finnairin lennoilta.

Palkintopaikkojen varaustilannetta voi itse katsella netistä Qantasin, BA:n ja Cathayn sivuilta kirjautumalla yhtiöiden FF-ohjelmien jäseneksi. Qantasilla näkee heidän omien lentojensa lisäksi myös BA:n, Finnairin, Iberian ja AA:n palkintopaikat. Cathayn paikat täytyy katsoa Cathayn sivuilta. Varauksen tekeminen puhelimitse on paljon helpompaa, kun tietää etukäteen jotain lentojen paikkatilanteesta.

15
Lentomatkustus / Vs: Frequent flyer miles
« : 11.04.2008, 15:25:10 »
Vieläkö AA:lla on toi challenge-ohjelma?

Oon maanantaina suuntaamassa ensin Finskillä Nykiin ja keskiviikkona sieltä AA:lla St Martinille ja mietin tässä, että kannattaako mun kartuttaa Finskin plussatiliä vai avata AAdvantage...Challenge on yhä olemassa, tosin siihen on tullut pieniä muutoksia. Yksi on sellainen, että esim. Finskin lennot kelpaavat mukaan pistelaskentaan, vain jos ne ovat AA:n codeshare-lentoja. Jos sun HEL-JFK-lentosi on AA:n codeshare, saat noilla lennoillasi ainakin gold-kortin. Ja jos varausluokkasi ei ole ihan halvin, niin saat platina-kortin. Sen sijaan pelkkä HEL-SXM-lento ei valitettavasti riitä kumpaankaan.

Finnair vs AA? Kuten täällä jo aiemminkin on todettu, jos lentää lähinnä halvimmissa varausluokissa, niin AA:lla pääsee palkinnoille paljon nopeammin. Itse olen jo kymmenen vuoden ajan keskittänyt kaikki lentomailini AA:lle, ja se on tuottanut jo kaksi palkintomatkaa Havaijille ja yhden maailmanympärimatkan  ;D

 

Kiitos tästä! Voisitko vielä vääntää rautalangasta, että miten voin ilmoittautua tohon challengeen? :D


Ilmoittautua voi puhelimitse +44-207-365-0777 (UK) tai +1-817-799-2500 (US). Myös sähköpostitse voi ilmoittautua (AA.com -> Contact AA -> Customer Service -> Email), mutta se saattaa vähän kestää.


16
Lentomatkustus / Vs: Frequent flyer miles
« : 11.04.2008, 12:55:33 »
Mä mietin tässä just ihan samaa. Viikon päästä la ois lennot AA:lla Heathrown kautta Losiin. Ja toukokuussa takas Losista Heathrowlle AA:lla.
Mulla Finskin pisteitä tällä hetkellä joku 26000, miehellä vain joku 7000. Kannattaako meidän toimia nyt miten?

Saat AAdvantageen noista lennoista 100% mailit eli n. 13200 mailia. Finnair Plussaan saat halvimmissa varausluokissa 50%. AA:lta saa ilmaiset Euroopan-lennot 20000 maililla, ja jenkkeihin pääsee 40000 maililla. Jos ennen matkaasi ilmoittaudut AA:n Challengeen, saat lennoistasi n. 20000 mailia (paluumatkasta tuplamailit), eli saat käytännössä Euroopan-palkintolennot tuolla yhdellä ainoalla matkallasi! 

17
Lentomatkustus / Vs: Frequent flyer miles
« : 11.04.2008, 12:43:08 »
Vieläkö AA:lla on toi challenge-ohjelma?

Oon maanantaina suuntaamassa ensin Finskillä Nykiin ja keskiviikkona sieltä AA:lla St Martinille ja mietin tässä, että kannattaako mun kartuttaa Finskin plussatiliä vai avata AAdvantage...Challenge on yhä olemassa, tosin siihen on tullut pieniä muutoksia. Yksi on sellainen, että esim. Finskin lennot kelpaavat mukaan pistelaskentaan, vain jos ne ovat AA:n codeshare-lentoja. Jos sun HEL-JFK-lentosi on AA:n codeshare, saat noilla lennoillasi ainakin gold-kortin. Ja jos varausluokkasi ei ole ihan halvin, niin saat platina-kortin. Sen sijaan pelkkä HEL-SXM-lento ei valitettavasti riitä kumpaankaan.

Finnair vs AA? Kuten täällä jo aiemminkin on todettu, jos lentää lähinnä halvimmissa varausluokissa, niin AA:lla pääsee palkinnoille paljon nopeammin. Itse olen jo kymmenen vuoden ajan keskittänyt kaikki lentomailini AA:lle, ja se on tuottanut jo kaksi palkintomatkaa Havaijille ja yhden maailmanympärimatkan  ;D

 

18


1. voinko siirtää British Airwaysin ja Finnairin mailit AA:n maileiksi? Saako BA:n mailit AA:n maileiksi suhteessa 1:1 vai onko siinä joku muu kerroin?

2. saako AA:n Platinum Challengea varten tarvittavia Q-pisteitä (Q-points) myös code-share -lennoista esim. Finnairilla tai British Airwaysillä, jos ne on AA:n koodilla?

3. Voiko Q-pisteitä saada muuten kuin lentämällä AA:n lennoilla? Siis esim. BA:lta siirretyistä maileista tms..

4. Saako AA:n maileja ja pisteitä code-share -lennoista esim. Finnairilla tai Britishillä, jos ne on AA:n koodilla?

5. Saako AA:n maileja ja pisteitä esim. Finnairin (AY) tai Britishin Airwaysin (BA) koodilla olevista lennoista?1. Ei voi, ainakaan suoraan. Finnairin pisteitä voi kyllä siirtää AA:lle Priority Clubin kautta, mutta siinä häviää paljon.

2. Saa.

3. Ei.

4. Saa

5. Saa. Challengeen kelpaavat kuitenkin vain AA:n koodilla olevat lennot.


Onnea Challengeen! Itse suoritin sen pari vuotta sitten, ja olen ollut tosi tyytyväinen! Pisteitä on ropissut tilille ihan eri tahtiin ja upgradet, lounget ja business-luokan check-in ovat tehneet matkustamisesta paljon miellyttävämpää!

-Jukka

19
Lentomatkustus / Vs: Millä yhtiöillä olet lentänyt?
« : 10.04.2008, 11:44:08 »

1.  Finnair
2.  Blue1
3.  British Airways
4.  Lufthansa
5.  Brussels Airlines
6.  Sabena
7.  KLM
8.  Monarch Airlines
9.  Air Europa
10. Air UK
11. American Airlines
12. United Airlines
13. Delta Airlines
14. TWA
15. Northwest Airlines
16. Air Canada
17. Aloha Airlines
18. Hawaiian Airlines
19. American Eagle

Tulossa:
20. Singapore Airlines
21. Qantas
22. Cathay Pacific

20
Yleinen / Whalewatching
« : 13.12.2007, 15:40:01 »
Havaijilla, erityisesti Mauilla, ryhävalaita ei voi valttää näkemästä, jos sielläpäin liikkuu tammi-huhtikuussa. Niitä näkee ihan rannalta käsin ja niitä näkee paljon. N. 70 dollarin hintaisilla valasristeilyillä pääse sitten näkemään jopa upeita hyppyjä ihan läheltä.

Sivuja: [1] 2