Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jlaurone

Sivuja: 1 [2]
21
Lainaus käyttäjältä: "moonburnt"
Lainaus käyttäjältä: "HelsinkiFlyer"
Nyt alkoi ebookers.fi:kin kikkailemaan. Tuli meilin tarjous NYCin lennoista 386 euroa. On jokin uusi viikon villitys, vai mikä lie. Hinta ei sis. veroja. Suomessa tuota ei ole harrastanut aikoihin kukaan vakavasti otettava matkatoimisto tai lentoyhtiö.  www.ebookers.fi sai jo meiliä minulta. :evil:

sama ihmetytti myös minua! "tammikuun" lennoista, mutta jostain syystä ei oltu mainittu että millä päivillä tuon kyseisen hinnan saisi (ilman veroja). kaipa sitä pitäisi kaikki mahdolliset päiväyhdistelmät käydä läpi, jos vaikka osuisi ko. hinta kohdalle..


Muutama testihakuni näytti, että tarjoushintaisia lentoja saa aina maaliskuulle asti. Hinta SISÄLTÄÄ verot. Ilman veroja hinta on 230 e. Lentoyhtiö on Lufthansa/United.

22
Kanada ja Yhdysvallat / Hawaii
« : 22.11.2007, 09:58:59 »
AA:n AAdvantage-jäseneksi voi liittyä yhtiön nettisivuilla osoitteessa www.aa.com (AAdvantage -> Instant enrollment). AA:n mailiohjelmasta  ja sen koukuista voisin kirjoittaa pitkäänkin, mutta se ei ehkä kuulu tähän osastoon.

Lennot olisi aina hyvä ottaa samalle lipulle, sillä tällöin lentoyhtiö on myöhästymistilanteessa velvollinen järjestämään korvaavan kuljetuksen. Jos lennot ottaa eri lipuille, kannattaa vaihtoihin varata reilusti aikaa.  

AA:n hinnat ovat kokemukseni hyvin samat riippumatta siitä, varaako ne AA:lta tai esim. Ebookersilta. Toimitusmaksuissa saattaa olla eroa. Itse ostan lentoni aina AA.comista suoraan (onnistuu Amexilla), sillä näin pääsen itse valitsemaan istuinpaikkani etukäteen.  

Jos olet lähdössä jouluksi Havaijille, kehottaisin pitämään kiirettä, että saat edullisimmat lennot ja erityisesti majoituksen. Joulun tienoo on nimittäin Havaijilla huippusesonkia, ja monet hotellit varataan loppuun jo viikkoja ennen. Hinnat ovat tietysti sen mukaiset :)

Itse olen menossa Big Islandille jälleen helmikuussa! Lennot Hki-Lhr-Lax-Koa onnistuin saamaan AA:lta 700 eurolla!

23
Lentomatkustus / Luottokorttiostoksista maileja?
« : 12.11.2007, 17:45:46 »
Itse olen huomannut Amexin antavan parhaan hyötysuhteen. Amexin Membership Rewards -pisteohjelmasta pisteet voi muuttaa suoraan SN Brussels Airlinesin, KLM:n ja Deltan  pisteiksi. SN:n kautta saa esim. Finnairin lennon Eurooppaan 20000 pisteellä, eli palkintolennon saa selvästi nopeammin kuin Finnair-Visan tai Mastercardin kautta. Ja jos hankkii kulta- Amexin, pisteet kertyvät vielä nopeammin.

24
Kanada ja Yhdysvallat / Hawaii
« : 18.09.2007, 15:21:38 »
Periaatteessa kunkin saaren ehtii nähdä melko hyvin 3-5 päivässä, mutta itse tykkään rauhallisemmasta tahdista. Pyrin aina olemaan ainakin viikon yhdellä saarella, jotta ehtii kiertelyn lisäksi nauttia myös auringonotosta, uimisesta, snorklaamisesta ja yleensä rentoutumisesta.  

Hotellit ovat kalliita Havaijilla, erityisesti tammi-huhtikuussa, jolloin on huippusesonki. Hyviä hotellivinkkejä ja -arvioita löytää Tripadvisorista (www.tripadvisor.com) ja hyviä hintoja voi löytää esim. näistä: www.otel.com, www.hotwire.com, www.hotelscomparison.com. Niin ja tietysti www.priceline.com, mutta sen käyttö vaatii seikkailumieltä ja käytännössä Amex-luottokortin. Mutta vastineeksi voi saada huoneen jopa 50% halvemmalla kuin jotain muuta kautta!

Mukavaa matkaa teille, jotka olette piakkoin lähdössä! Itse lähden taas helmikuussa Big Islandille.

25
Kanada ja Yhdysvallat / Hawaii
« : 04.07.2007, 11:51:03 »
Omat kokemukseni Havaijista perustuvat 7 matkaan. Olen käynyt kaikilla pääsaarilla, mutta eniten aikaa olen viettänyt Big Islandilla, joka on oma suosikkini Havaijin saarista. Jos haluat nauttia koko Havaijin aurinkoisimmista ja rauhallisimmista rannoista ja nähdä jylhiä maisemia, rosoista mutta kaunista luontoa, aktiivisen tulivuoren hehkuvaa laavaa ja sademetsiä, niin kannattaa suunnata Big Islandille. Jos taas pidät isoista kuvankauniista hiekkarannoista, rantavesissä uiskentelevista ryhävalaista, monipuolisista ranta-aktiviteeteista, laaksomaisista maisemista, upeista maisemareiteistä ja ostoksista, niin Maui on hieno paikka siihen. Kauai puolestaan on pieni, rauhallinen, romanttinen, ja äärettömän kaunis saari, joka sopii kiireestä vetäytyjille. Kauaista täytyy aina muistaa, että siellä sataa enemmän kuin muilla Havaijin saarilla. Oahu on sitten se oikea paikka vilkkaasta yöelämästä ja ihmisvilinästä pitäville.  Oma mielipiteeni on, että jos Havaijille asti lähtee, niin kyllä Oahu ja erityisesti Waikiki täytyy kokea.

Halvimmillaan Havaijille on päässyt jopa 800 eurolla, jos on nähnyt vaivaa ja on ollut valmis ostamaan liput "palasina" eli esim Hki-JFK erikseen ja sitten JFK-HNL erikseen. Itse olen aina ostanut liput American Airlinesilta (www.aa.com), ja esim. viime helmikuun matkani maksoi veroineen n. 950 euroa. Syy siihen miksi suosin AA:ta, on yhtiön hyvä mailiohjelma AAdvantage. Yhdellä Havaijin-matkalla saa käytännössä yhdet Euroopan-lentoliput ilmaiseksi. Ja viime matkallani onnistuin hyödyntämään bonustarjousta, jossa sain tuplamailit. Sain siten yhdellä menopaluulipulla toisen Havaijin-matkan ilmaiseksi.

Saarten välisiä lentoja hoitaa neljä eri lentoyhtiötä (Hawaiian, Aloha, Go!, Island Air), joiden kova kilpailu on tiputtanut hintoja. Menopaluulipun saa halvimmillaan n. 50 dollarilla, mutta "normaali tarjoushinta" liikkuu veroineen 80-90 dollarin tienoilla. Lentoaika on vain n. puoli tuntia ja lentoja on paljon. Syyskuussa saarten välillä alkaa liikennöidä myös pika-alus, joka selviytyy merimatkasta kolmessa tunnissa. Hinnoista en tiedä vielä mitään.  

Autonvuokraus on Havaijilla lähes välttämättömyys, paitsi jos pysyttelee Oahulla, jossa on varsin hyvä TheBus-bussisysteemi. Mauillakin on joitakin busseja, jotka kulkevat turistihotellien ja Lahainan kaupungin välillä, mutta muualla ei löydy mitään julkista liikennettä. Auto kannattaa varata etukäteen Suomesta esim. Ebookersin/Holiday Autosin kautta, koska silloin kaikki tarpeelliset vakuutukset sisältyvät hintaan, ja auto tulee selvästi edullisemmaksi kuin  paikan päältä vuokrattaessa. Autonvuokrauksen ikäraja on yleisesti 25 vuotta, mutta muutamat vuokraamot (esim. Alamo, Dollar) ymmärtääkseni vuokraavat myös 21-vuotiaille lisämaksua vastaan.

Jos matkasta kuitenkin haluaa selvitä ilman autoa, niin nähtävyyksiä voi kädä katselemassa esim. Polynesian Advenrure Toursin (www.polyad.com) tai Roberts Hawaii'in (www.robertshawaii.com) bussimatkoilla. Oahun bussijärjestelmästä löytyy tietoa osoitteesta www.thebus.org.

Matkaoppaiden raamattu Havaijilla on Andrew Doughtyn kirjoittama Revealed-sarja. Jokaisesta saaresta on oma kirjansa (Oahu revealed, Maui revealed jne), ja kukin kertoo pikkutarkasti kaiken mitä ikinä haluat tietää.

Sivuja: 1 [2]