Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ReiseReise

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7
101
3kk 2h 7 min
(lentokoneen lähtöön siis, matkahan nyt alkaa periaatteessa aikaisemmin jo)

Äh, oma kello on eri ajassa kun foorumin kello, niin ei tullu ihan minuutin tarkkuudella oikein tuo aika sittenkään :/

102
Hipshoo ja tervehdys!  8)

Olen aikastalailla tuore täällä foorumilla, ja ihan kaikkea en ole saanut vielä kahlatuksi läpi vaikka jo monta vuorokautta on tullut täällä notkuttua. Tuntuu, että niihin ketjuihin joihin eniten odottaa uusia viestejä ei meinaa niitä ilmestyä millään!

Ensimmäinen reissuni Suomen rajojen ulkopuolelle oli 9 -luokan keväällä luokkaretki Tukholmaan. Samanmoinen laivareissu tehtiin sitten lukiosta abivuonnakin. Ihan oikeasti sitten reissuun pääsin 20 vuotiaana, kun lähdin kahden parhaan kaverin kanssa reilaamaan 5 viikoksi. Mahtavaa oli! Sen jälkeen olen käynyt äkkilähtörantalöhöturistimatkalla Mallorcalla ja opiskelukavereitten kera Tartossa. Suomea on tullut reissattua ristiin rastiin, kun on sukua ja kavereita joka puolella.

Seuraavaksi on suunnitteilla matka ensi talveksi Aasiaan. Ensin Intia, sitten Thaimaa, Kambodza, Vietnam ja Laos. Matkakaverina on siskonpoika 19 vee. Aika jännä parivaljakko siis, täti ja poika, ikäeroa 8 vuotta :lol:

Ja eivät ne matkat tähän lopu. Vielä on niin paljon nähtävää ja koettavaa.

103
Intia / Intia / vinkkejä kaivataan
« : 10.07.2007, 17:20:22 »
Lainaus käyttäjältä: "Nimbe"
Rupioita saa vasta intiassa, Eurot vaihtuu kyllä ihan hyvin, siinä missä Dollaritkin... Ainaki Delhin lentokentällä


Onnistuuko Mumbain kentällä? Tuntuu, että kaikki aina on menossa Delhiin, mutta kaipa tuo Mumbain kenttä on ihan yhtä hyvä?

104
Aasia / Yösija ja ruokaa paikallisilta?
« : 09.07.2007, 22:42:35 »
Juu, kyllä minä noista tiiänkin. Meinasin tässä sellaista spontaania, että joku vaan tulee juttusille tms.

105
Aasia / Vietnamin viisumit
« : 09.07.2007, 22:39:11 »
Lainaus käyttäjältä: "blacksmith"
Oletteko saaneet vastauksen sähköposteihinne tuolta Helsingin edustustosta? Muutaman mailin lähettänyt ja tiedustellut viisumien hintoja mutta mitään ei ole kuulunut.


En oo niitä pommittanut maililla, kun meinaan hommata viisumin sitten kampodzasta. Wikitravelin mukaan 30 päivän viisumi ois 35 euroa, "A single-entry tourist visa valid for 30 days costs around €35 (although exact fees vary depending on issuing country)" että vaikka se vähän riippuu maasta, niin tuskin se kovin montaa euroa heittää suuntaan jos toiseen...

106
Varusteet ja pakkaaminen / Turhin matkatavarasi?
« : 09.07.2007, 19:52:45 »
Reilillä turhimpia oli ainakin narun pätkä, jonka oli tarkoitus olla pyykkinaru (ei käytetty kertaakaan, kun vaatteet kuivatettiin ovien päällä ja suihkutangoilla yms.) sekä TELTTA jota ei käytetty kertaakaan (oltiin niin off-seasonina liikenteessä että yövyttiin halvalla pienissä hotelleissa, joissa ei ollut muita asiakkaita ollenkaan).

Trangian kattilakin oli mukana, ja sitä taidettiin käyttää kahdesti.

Eli seuraavalla kerralla nuo jää pois matkasta. Muuta turhaa ei tulekaan yhtäkkiä mieleen, mutta reissusta onkin jo 7 vuotta, ni voi vähän muisti pätkiä!  :roll:

Ai joo, AJOKORTTI oli ihan turha, ja se vielä varastettiin :(

Ja sitten oli sanakirjoista kopsattuja fraaseja eri kielillä, ja niistäkin tartti YHTÄ SANAA kerran espanjassa kun ei löydetty juna-asemalle takaisin.


*muoks* olipa vanha ketju mihin tuli vastattua! Etsin haulla vaan turhinta tavaraa, kun kiinnosti tietää oman pakkaamisen kannalta :D

107
Aasia / Yösija ja ruokaa paikallisilta?
« : 09.07.2007, 19:28:51 »
Tuli työpaikan kahvihuoneessa puhetta, että olen lähdössä reissuun Aasiaan. Eräs työtoveri alkoi siinä sitten tietäväisenä selittämään, että hänen kaverinsa olivat viime talvena reissanneet Aasiassa, ja oli tullut kuulemma tosi halvaksi, kun minne vaan menikin niin paikalliset olivat vieraanvaraisina tullet tarjoamaan (ilmaista) yösijaa ja ruokaa.

Kuulostaa aika uskomattomalta? Ehkäpä jossain pienissä kylissä, missä turisteja ja reissaajia ei usein näy? Mahtanee olla urbaanilegenda...

En löytyänyt täältä foorumilta mainintaa moisesta vieraanvaraisuudesta. Alkoi kuitenkin kiinnostamaan, että onko kenellekään tarjottu yösijaa tai ruokaa?

108
Junamatkustus / ekasta reilistä.
« : 09.07.2007, 19:11:53 »
Minä olin täyttänyt 20 ja kaverit täytti 20 seuraavana syksynä reilin jälkeen.

Parhaat 5 viikkoa IKINÄ!

109
Lentomatkustus / rinkka lentokoneessa
« : 09.07.2007, 18:25:00 »
Lainaus käyttäjältä: "juspu"
Itse oon rinkan kanssa aina tehnyt niin että vyötärölenkin olen avannut ihan niin pitkälleen kuin mahdollista ja kiertänyt sitä rinkan ympäri niin että sen saa klipsautettua kiinni. Rintaremmin olen sitten sitonut siihen mahalenkkiin. Ja ylimääräiset hihnan päät piiloon jonnekin. Ei oo tarvinnut mitään jätesäkkiä. Ei oo vielä hajonnut rinkka, mutta eipä oo älyttömästi lennellykään se.


Sama täällä. Hyvin toimii.

110
Tyhmät kysymykset / Rinkka makuupussiin
« : 09.07.2007, 18:20:28 »
Ehkäpä vähän liioittelua se koko rinkan tunkeminen makuupussiin. Rinkka lukolla kiinni jonnekin ja vetskarit pikkulukoilla kiinni, silloin on arvotavaratkin parhaassa tallessa rinkan uumenissa. Voihan sitä vaikka laittaa jotain tiukuja kiinni rinkkaan, niin herää varmasti kilinään jos joku koittaa siirtää sitä :D

Itse reilillä en laittanut arvotavaroita makuupussin jalkopäähän ku siitä juuri varoiteltiin että sen voi leikata auki. Nukuin siis passit ja rahat rintakehän alla (nukun aina mahallaan). Tietysti jos on niin pitkä tyyppi, että jalat menee ihan sinne makuupussin pohjaan asti, niin sinne jalkojen väliin saa tavaraa niin, että sitä ei näe päällepäin että siellä jotain on.  :lol:

Junissa paikalliset nauraa kyllä reilaajien kommervenkeille. Kyllä se itseäkin naurattaa kun näkee suomessa turisteja rahavyön kanssa...

111
Matkaseuraa / Jouluksi reissuun?
« : 09.07.2007, 18:10:50 »
Hoi!

Meidän epämääristen matkasuunnitelmien mukaan näyttäs tällä hetkellä, että oltas siinä itsenäisyyspäivän tienoilla siirtymässä Thaimaasta Kampodzaan ja Joulu ja UV vietettäisiin siellä.

Jos on siellä suunnalla liikkuja tuolloin, niin voisi törmäillä. Viettää vaikka vähän "suomalaista joulua" :D

112
Matkaseuraa / maailmalle syksyllä07
« : 09.07.2007, 18:06:33 »
Hip! :D

Meitä ois kaksi reissuilijaa lähdössä 10.10. Intiaan, ja siitä sitten noin kuukauden päästä Thaimaa-Kamodza-Vietnam-Laos (noin kuukausi per maa). Täysin tarkkoja suunnitelmia ei olla tehty, eikä mitään kiveen kierjoitetakaan vaan mennään fiiliksen mukaan.

Tokihan se olisi mukava taittaa välillä yhteistäkin matkaa muiden suomalaisten kanssa. Varsinkin toi Intialla aloittaminen vähän jänskättää, kun kumpikin ollaan aasianmatkustamisen kanssa ihan tuoreita tapauksia.  :roll:

Yksityisviestiä vaan tulemaan niin voidaan sovitella aikatauluja yhteen.  8)

113
Aasia / Re: e-viisumi
« : 09.07.2007, 17:50:51 »
Lainaus käyttäjältä: "lempee83"
E-viisumi nopea ja vaivaton suoraan tästä osoitteesta
http://evisa.mfaic.gov.kh/index.php?version=eng :P


Tämä vaikuttaa vallan kätevältä!

Onko kellään tietoa oisko muillakin (Laos, Vietnam, Thaimaa) vastaavanlaisia e-viisumeita? Tai suunnitteilla edes? Olisi kyllä todella kätevää jos olisi, ei vaan ole vastaan tullut!

114
Tyhmät kysymykset / Tyhmiä kysymyksiä Intiasta
« : 08.07.2007, 11:47:32 »
Lainaus

Nyt mä olen lähdössä taas takaisin heti joulukuussa. Lennetään ensiksi Mumbaihin ja sieltä lähdetään pitkin länsirannikkoa menemään junalla. Siitä tulikin lähinnä mieleen, että kuinka helposti noita sleepers class-lippuja saa ja paljonko ne maksaa(varmaan riippuu matkan pituudesta, mutta jos saisin edes jonkin käsityksen)? Meille oli viimeksi varattu valmiiksi junaliput, joten en tiedä miten se käytännössä hoidetaan.


Eilen selailin noita intia travelsin sivuja, ja jos yhtään niitä osasin tulkita niin yöjuna paikasta x paikkaan y oli usein noin 6 euroa. Ajattelin varata paikat ihan juna-asemalta paikanpäältä, vaikka tuo nettivarausvaihtoehtokin olisi.

Omassa suunnitelmassa junamatkat Mumbai-Jabalpur-Varanasi-Delhi, joten jos noista matkoista on jollain kokemuksia niin ois kiva kuulla :)

115
Terveys ja turvallisuus / Intia-rokotukset
« : 08.07.2007, 11:24:16 »
Mulle laitettiin Intiaa varten poliorokotus.

Kaipa se on joskus peruskoulussa annettu, mutta kun siitä on yli 10 vuotta aikaa niin antoivat sitten uudestaan. Oli muuten ilmainen, että eipä se mua siis haitannut :)

116
Terveys ja turvallisuus / Matkavakuutus
« : 08.07.2007, 11:21:08 »
Alkaa mennä hermot!

Oon käynyt jo useamman vakuutusyhtiön sivuilla laskureitten kimpussa, että saisin tietoa vakuutusten hinnoista, niin JOKAPAIKASSA v*ttuilevat, että matka ei saa yhtäkestoisesti kestää yli 90 päivää!

Eikö ole olemassa mitään sellaista vakuutusta, että saa olla reissussa vaikka puoli vuotta, vai onko ainoa mahdollisuus siis ottaa noita lisäkuukausia?

Noissa laskureissa ei ees pääse laskemaan mitään hinta-arviota sen mukaan, että kuinka pitkään on matkalla, eli pitäisi lähettää joka paikkaan tarjouspyyntöjä ja odottaa että posti tuo laput. Kauheasti turhaa hommaa, kun voisi vaan itse laskea mikä vakuutusyhtiö on paras. Panostaisivat kunnon laskureihin mokomat!

*mur*  :evil:

117
Rikun ja Tunnan lääkärilaukussa sanotaan olevan:

"särkylääkkeenä parasetamolia (muut ei tepsi denguekuumeeseen)"

että jonkun avun luulisi siis parasetamolilla saavansa, jos se suojautuminen tautia vastaa menee mönkään...

118
Yleinen / Etelänapa?
« : 08.07.2007, 10:06:48 »
Minua on kyllä kiinnostanut etelämanner, jotta voisi eläissään käydä jokaisella mantereella. Olen kuullut, että on sellaisia risteilyjä, jotka käyvät siellä ihan huudeilla, vaikka niillä ei taidakaan päästä varsinaisesti sinne jäälle käppäilemään.

Tämä "kaikilla mantereilla pitää käydä" -haave nyt on vielä niin vaiheessa, että etelämantereelle ehtinen vasta >kymmenen vuoden päästä  :roll:

Kaikki info kyllä kiinnostaa!

119
Tyhmät kysymykset / Visa Electron -kysymykset
« : 07.07.2007, 17:33:23 »
Lainaus käyttäjältä: "r.pete"
Suuri osa Visa Electroniin liittyvistä kysymyksistä koskee saako sillä Electronilla nostettua rahaa siellä matkalla. Tässä vastaus jo valmiiksi...

VISA ATM Locator kertoo onko kohdepaikkakunnalla automaatteja ja saako niistä pelimerkkejä Visalla, Visa Electronilla ja Visa Plussalla.


Oh, mahtava tuo hakukone! Laos ei löydy sen hakumaalistasta, että milläs ihmeellä siellä sitten maksaa?   :shock:

120
Mahtava reissupäikkäri!

Itse samoille seuduille on suunta ensi talvena ja oli tosi kiva tätä lukea! :)

Pitää käydä vielä kurkkaamassa kuvatkin!

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7