Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ReiseReise

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7
21
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / irc kanavat
« : 23.09.2007, 21:46:04 »
Chattihän se on irkkikin. Ero lähinnä se, että irkkaamisen käytetään yleensä jotain ohjelmaa (mIRC tms.), joka asennetaan omalle koneelle kun taas "tavalliset chatit" ovat selainpohjaisia. Joskin irkkiin on mahdollista päästä myös selaimen kautta (webchat yms.).

Eroja on myös yhteisöllisyydessä ja tunnelmassa. Uskollisesti samalla kanavalla hengailevista tulee oma porukkansa. Voisi ajatella että kyseessä on alakulttuuri.

Irkkaamista on hyvin vaikea kyllä selittää irkkaamattomalle. Varsinkin jos itse on niin koukussa kyseiseen toimintaan, että irkki on päällä aina.

Nii, ja onhan irkkaaminen tietysti paljon nörtimpää ;)

Jeps, alkuperäiseen kysymykseen: ircnetissä on myös #stranded.to -kanava joka liittyy stranded.to matkustus (ja madventures) -foorumiin.

22
Missä se varmistetaan? Taitaa nimittäin munkin lipussa lukea jotain tuollaista, mutta ei ole tullut mieleenkään että pitäisi ilmoittautua lennolle...

23
Tyhmät kysymykset / Intian taksit
« : 20.09.2007, 13:12:39 »
Löytävätkö taksit Intiassa perille sinne minne olet menossa?

Toisessa ketjussa oli puhetta, että Bangkokissa taksikuskit eivät tunne kaupunkia ja ajavat sen vuoksi ihan minne sattuu... pitääkö tähän varautua myös Intiassa?

24
Yleinen / taskut tyhjinä maailmalle ?!
« : 20.09.2007, 12:58:33 »
Onhan se ihan hyvä, että olisi hätätapauksia varten rahaa vaikka ei sitten niitä käyttäisikään. Varmaan välttää pahassa paikassa epätoivoon vajoamista jos tietää, että tarvittaessa rahaa kyllä löytyy.

Miksipä ei "taskut tyhjinä" pärjäisi jos on sen verran sosiaalisia taitoja yms. että tapaa ihmisiä joilta saa ruokaa, kyytejä tai majapaikkoja. Onhan noita hospitality clubejakin ja muita.

Eikä vähällä rahalla matkustaminen minusta mitenkään tarkoita, että matka olisi kärsimystä. (Materia tuo onnen?)

25
Yleinen / Mihin maahan olisit halunnut syntyä?
« : 19.09.2007, 00:40:17 »
Kyllä mä olen aika tyytyväinen tähän suomalaisuuteeni. Hyvät koulutusmahdollisuudet yms. eli hyvä pohja elämälle. Täältä sitä voi sitten mielin määrin matkustella minne lystää. :)

26
Intia / Re: hotelli mumbaista!!!
« : 18.09.2007, 14:52:41 »
Lainaus käyttäjältä: "dEvax"
[
Jep, tähän lisäisin vielä sivuvinkiksi että kun yritätte sitä mittaria saada pyörimään siinä taksissa lentokentältä lähtiessä (mumbain kentältä ei colabaan sunmuihin millään autorikshoiwlla paljoa kuljeta) kannattaa pitää mielessä että sut ohjastetaan helposti siniseen AC-taksiin ja sit oot tyytyväinen siihen et mennään mittarihinnalla, joka on aivan älyttömän kova noissa ilmastoiduissa.


Mutta ei kai tarvitse mittareista ja muista välittää kun maksaa siellä tiskillä sen taksin pre paidina? Onko sillä sitten väliä jos on maksanut tiskille, että meneekö keltamustaan vai siniseen?  :shock:

27
Olettekos kuulleet... / World Events Guide
« : 17.09.2007, 22:40:22 »
Olen tässä jo kotvan tuuminut, että mistä sitä saisi tietää että mitä missäkin päin maailmaa milloinkin tapahtuu, jotta voisi tuumailla tapahtumiin osallistumista matkoillaan. Törmäsin ihan sattumalta netissä tällaiseen world events guideen http://www.worldeventsguide.com ja ajattelin laittaa linkin tänne jos joku muukin on joskus miettinyt/etsinyt jotain vastaavaa.

En haulla löytänyt, että tästä olisi aikaisemmin ollut täällä puhetta. Toivottavasti linkistä on iloa! :)

28
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Matkustusunet
« : 17.09.2007, 22:10:23 »
Tuossa muutama päivä takaperin näinkin ensimmäisen matkaunen. Löytyisiköhän tälle tulkintoja!  :D

Uni alkoi siten, että saavuin Mumbain lentokentälle yhdessä kesäisen työpaikkani henkilökunnan kanssa. Firma oli järjestänyt virkistyspäivät henkilökunnalle Intiaan. Jäin heti joukosta jälkeen, koska olin pakannut kaikki vaatteeni ja tavarani viiteen kangaskassiin (sellaiseen ekokauppakassimalliseen) ja yksi kasseista oli levinnyt lentokoneeseen ja jouduin pakkaamaan sen uudestaan.

Koitin kipittää muita kiinni ja juostessani Mumbain lentokentän läpi ehdin panna merkille, että kenttä oli varsin länsimainen ja hyvin ilmastoitu, koskapa siellä ei ollut liian kuuma. Katto oli suurimmaksi osaksi lasia ja näin auringon paahtavan taivaalta ja palmujen heiluvan vienossa tuulessa. Rakennus oli todella sokkeloinen ja portaita meni ylös ja alas joka puolella. Vaikka näin työkavereita etäämpänä, en päässyt heidän luokseen suoraan, sillä sokkeloiden vuoksi pitäisi tehdä muutama koukkaus.

Kioskin ohi kiitäessäni vilkaisin tuotteiden hintalappuja (siellä oli mm. sitä purkissa olevaa hattaraa) ja koitin miettiä, että mitenkäs se paikallisen valuutan kurssi menikään? Muistin että pitäisi mennä vaihtamaan rahaa, kunnes se iski! Tajusin aivan yhtäkkiä, että olin matkalla ilman rahaa! Luottokortti ei ollut ehtinyt saapua ennen matkaa, koska kävin tekemässä pankissa hakemuksen vasta viime viikolla! Uskaltaisikohan sitä lähettää postissa, vai katoaisiko se lopullisesti?

Että tällaista.... :roll:

29
Varusteet ja pakkaaminen / adapterit
« : 17.09.2007, 21:56:57 »
Euroopassa reilatessa en tarvinnut adapteria kertaakaan, koska hosteillessa yms. oli yleensä sekä outoja pistokkerasioita ja sitten samanlaisia kuin meillä suomessa, tai sellaisia että suomalainenkin johto niihin kelpasi. Sen kun vaan tökkäsi johdon seinään siis. En tiedä onko moinen yleistä vai kävikö meillä vain hassu tuuri!

Nyt olen kuitenkin lähdössä Aasian suuntaan ja vähän tuumailen tarvitseeko hommata adapteri. Suuntana Intia, Thaimaa, Vietnam, Kambodza ja Laos. Eihän nuo tosin tämän ketjun perusteella kovin kalliita kapistuksia ole, mutta eihän sitä nyt haluaisi turhaan kantaa mukana jos ei ole pakko!

30
Jeps, nimi alkaa ÄRRÄLLÄ ja sen suomalaisittain päräyttäminen on vaikeaa ainakin englantia äidinkielenään puhuville. Kuulostaa oudolta oma nimi sellaisella pehmoisella ärrällä eikä sitä välttämättä edes huomaa jos joku koittaa kutsua tai kiinnittää huomion.

31
Terveys ja turvallisuus / malarialääkitys
« : 17.09.2007, 14:46:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Raappu"

Kummallisinta tässä on ehkä se, ettei minulle mainittu apteekissa eikä terveyskeskuksessa mitään tällaisista sivuoireista, joten en osannut yhdistää niitä lääkitykseen kovinkaan pian. Pelottavaa on myös se, että vastaavat oireet ovat jatkuneet nyt vielä Suomessakin. Eivät tosin yhtä räikeinä kuin Afrikassa ollessani.


Tulin juuri YTHS:ltä viimeiseltä rokotuskerraltani. Mainitsin samalla terveydenhoitajalle, että minua vähän arveluttaa malariakuurin aloittaminen, kun siinä on sivuoireina masennusta ja psykoosia. Täti (vanhemman puoleinen) totesi, että hänen aikanaan vain kerran joku on joutunut lopettamaan kuurin kesken, eli sinänsä sivuoireet ovat harvoin vakavia. Tämä vähän lohdutti.

Minulle ei ole oma-aloitteisesti mainittu mitään noista painajaissivuoireista, mutta kun kerroin tälle tätille, että olen täältä foorumilta lukenut tarinoita painajaisista niin hän kyllä tiesi että ne ovat yksi sivuoire. Outoa, että ei voinut niistä kuitenkaan kertoa, tai että jo lääkäri silloin reseptiä kirjoittaessaan ei kertonut! Jos en siis ammentaisi ahkerasti täältä foorumilta tietoa, olisin autuaan tietämätön mahdollisista painajaisista!

32
Tyhmät kysymykset / Passikuva-automaatit
« : 17.09.2007, 14:35:37 »
Kelpaavatko passikuva-automaateissa otetut kuvat enää minnekään?

Olin tänään suunnitellut käyväni ottamassa automaatissa kuvat viisumia varten, mutta ensin yksi kaveri alkoi varoittelemaan, että nykyisin ainakaan passeihin automaattien kuvat eivät enää kelpaisi ja myöhemmin toinen kaveri jatkoi, että ei kyllä kelpaa viisumiinkaan. Ovat kuulemma aivan turhia koko automaatit!

Nyt olen vähän ymmälläni, sillä mitä virkaa on passikuva-automaatilla, jonka kuvat eivät kuitenkaan oikeasti kelpaa! Pitääkö tässä siis marssia oikealle valokuuvaajalle ja maksaa tuplahinta?!

Onko kellään (viimeaikaisia) kokemuksia siitä kelpaavatko automaattien kuvat vaiko eivät?

33
Tyhmät kysymykset / Visan luottoraja?
« : 15.09.2007, 00:39:51 »
Lainaus käyttäjältä: "LateX"

Kortiilla maksaessa tai käteistä nostettaessa kurssin
pitäisi olla sama mutta käteisnostoon tulee lisäksi se
2e + 2,5%


Hoo, kävin alkuviikosta tekemässä (ensimmäisen eläissäni) visa luottokorttihakemuksen pankissa. Virkailijan sanoista jäi korviini kaikumaan tuo, että 2€ + 2,5% menee nostaessa rahaa maatista, mutta kortilla maksaessa noita lisämenoja ei mene. Kuulostaa jotenkin uskomattomalta ollakseen totta! Mutta näinkö se siis tosiaan menee? Jotenkin arveluttaa ulkomailla ostelu, mitäs jos ne velottavat ihan omiansa ja liikoja ja huijaavat?

Tätä ennen minulla ei ole ollut edes visa electronia, eli olen pelannut käteisellä. Pitänee siis opetella kortin käyttöä ennen maailmalle lähtöä. Toivottavasti kortti saapuu jo ensi viikolla :)

34
Intia / vapaaehtoistyö Intiassa tai lähettyvillä
« : 14.09.2007, 20:22:32 »
Voiko siis tuollaisiin paikkoihin, niin kuin tuo jo mainittu Äiti Teresan lastenkoti, ilmestyä vain oven taakse ja ilmoittaa että haluaisi tulla auttelemaan viikoksi/pariksi/kolmeksi?

Kiinnostuin nimitäin (luettuani juurikin ansskun matkapäiväkirjan) mahdollisuudesta tehdä jotain hyvää reissunpäällä ollessa.

35
Intia / Lennot Intiasta Thaimaahan
« : 14.09.2007, 16:44:09 »
Kurkkasin Kilroyn sivuilta että heidän kauttaan saisi Air Indian lennon Delhi-Bangkok 185€ eli jos paikanpäällä pitäisi saa kerran halvat/halvemmat lennot niin luulisi hinnan tuosta putoavan?

Koskapa junamatka Kalkuttaankin maksaa, olen tässä nyt kahden vaiheilla että tuleeko siis halvemmaksi kaikkineen lentää Delhistä vai Kalkutasta? Varanasissa nyt käydään joka tapauksessa... että siitä nyt  voi suunnata kumpaan suuntaan tahansa. Taj Mahalinhan voi käydä katsomassa ennen Varanasiin menoa ja sitten jättää Delhin väliin.

36
Matkapäiväkirjat / Kaakkois-Aasiassa seikkailemassa
« : 14.09.2007, 16:30:36 »
Huu! Kyllä siinä pitkä tovi vierähti, että sain tämän päiväkirjan luettua läpi. Mukavaa oli lueskella (vaikka kaltaiselleni yhdyssanahirmulle oli aika paljon nieleskeltävää). ;)

Oma matka alkaa pian ja odotuksen tuskaa voi lievittää muiden tarinoita lukemalla. Näistä jutuista päätellen teillä budjetti piti hyvin eikä tavaraa pöllitty (mitä nyt apina vei kynän) :D

Hyviä vinkkejä täältä sai. Pitää muistaa vältellä homeisia tyynyjä!

37
Oijoi, kyllä jo omia menomonoja vipattaa! Mukava oli lukea ja hinnat kuulosti hyviltä. Et olisi aikeissa myydä LP Intiaa? ;)

38
Lentomatkustus / Lennot Intiasta Thaimaahan
« : 13.09.2007, 17:50:10 »
Onko mitään käsitystä hinnoista jos menee vain yhteen suuntaan eli ei osta meno-paluuta? Monestihan ainakin suomessa yksisuuntainen olisi vielä kalliimpi ja meno-paluu siksi edukkaampi vaihtoehto.

Tuleeko halvemmaksi jos ostaa liput heti saavuttuaan Intiaan (mumbai) vai onko ihan sama ostaa liput vasta puolitoista kuukautta myöhemmin kun lähtö on oikeasti käsillä? Vaikuttaako hintaan?

39
Lainaus käyttäjältä: "andr"
Olen viime aikoina kironnut vaihtareita. Pitikö ruveta kv-tuutoriksi, pirikö :evil: :roll:

- Suomalainen kahvi on pahaa, pahaa, pahaa, laimeeta, vetistä, maistuu TEELTÄ. Sittenpä kerron, että saahan sieltä kahvilasta espressoa, lattea ja cappuccinoa, että jos kokeilisit. Siinä ovat huuli pyöreänä, että miten olen ollut täällä kolme kuukautta, mutta kukaan ei ole kertonut.


Toinenkin KV-tutori ilmoittautuu!

Suomalaisen kahvin laihuushan selittyy historiallisilla syillä. Sotien jälkeisenä pula-aikana kahvi oli niin harvinaista herkkua että porojen sekaan laitettiin mm. perunankuoria yms. jotta säästettiin. Kahvi oli siis laihaa ja sellaiseksi se on suomalaisiin kahvipöytiin jäänyt.

Yksi vaihtairyhmästäni ihmetteli kovasti, että miten sitten päästään kouluun kun tulee lunta. Ehdotti hiihtämistä.

Yksi luuli, että täällä voi maksaa dollareilla vaikka olin sähköpostissa etukäteen kertonut että valuutta on sitten euro.

Jo pari kuukautta Suomessa olleet ihmettelivät kun näytin kartasta, millä alueella poroja elää. Olivat luulleet että niitä on etelää myöten.  Kun muuten kutsuin kaikki luokseni syömään tervetuliaisillallista, pyysivät etten tekisi poroa, koska eivät halunneet syödä "santa's little helpers".

Sinä vuonna oli erikoisen lämmin toukokuu ja parin viikon ajan oltiin ihan yli 20 asteen. Olivat kyllä kuulleet, että suomessa on lämmintä kesällä, mutta että NÄIN lämmintä!

Ei muuten ihme, jos täällä luullaan olevan jääkarhuja kun kaikki suomalaisetkaan eivät tiedä että niitä ei ole! Kaverini oli briteissä vaihdossa pari vuotta sitten ja olivat sitten muutaman muualta suomesta tulleen tytön kanssa joutuneet tilanteeseen missä heidän piti kertoa Suomesta. Yksi tytöistä oli ihan tosissaan kertonut että suomessa on jääkarhuja, ja kun kaverini keskeytti ja oikaisi, oli tämä höpöttäjä ihmetellyt, että "mitä, eikö lapissakaan?". Opiskelivat ja valmistuivatpa vielä ala-asteen opettajiksi, että tohtiiko sitä lapsiaan tulevaisuudessa kouluun laittaa jos opettajien yleissivistyksen taso on tämä?

Muuten vaihtareitten kanssa hengaillessa ihmetystä on herättänyt mm. naisten tasa-arvo (naiset avaavat itse oven) sekä se, että kihloissa olevasta pariskunnasta ei nähnyt päälle päin että olivat rakastuneita. Kuulemma jos olisivat olleet italialaisia niin suukottelisivat koko ajan ja olisivat lähekkäin.

40
Intia / hotelli mumbaista!!!
« : 13.09.2007, 14:47:45 »
Ok, kiitos. En tiedä onko sama paikka mistä luin aikaisemmin, kun en kuitenkaan löydä sitä viestiä/keskustelua, mutta jos tuolta kerran yösijan edukkaasti löytää niin taidanpa huristaa lentokentältä pre-paid taksilla sinne ja tuumailla sitten siitä eteenpäin. Siinä aikaisemmassa viestissä oli puhetta että taksilla matka kestäisi sinne kentältä tunnin ja maksaisi 5 euroa.

(Ajattelin että aloitan tuollalailla pehmeästi enkä heti ensimmäisenä aamuna ala kummastelemaan paikallista joukkoliikennettä.)

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7