Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - dua

Sivuja: [1] 2 3 ... 16
1
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Chicago majoitus
« : 19.05.2014, 13:43:09 »
En tiedä hotelleista, mutta kaupunginosana tykästyin East Lakeviewhin, North Broadway Streetin kulmiin Diverseyn ja Belmontin L-asemien välillä. Lepposaa pikkukaupunkimenoa, gaykaupunginosa ja Wrigleyfieldin sporttibaarit rinnakkain. Hyviä ja kohtuuhintasia ruokapaikkoja, "eurooppalaisia" kahviloita, muutamia kivoja baareja (sellaisia en koskaan keskustasta löytänyt), lyhyt matka Lincoln Parkiin ja järvenrannalle. Turvallisen olosta, ja keskilänneksi kohtuullisen boheemia. Suora L-yhteys keskustaan vie ehkä varttitunnin.

2
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Oletko 35 + ?
« : 30.09.2013, 10:23:44 »
hep. Onpas täällä vanhoja tuttuja.

3
Samaa mieltä ylläolevien kanssa. En pysty enää seuraamaan keskusteluja, kun silmiin sattuu niin että nousee kyyneleet kun tihrustaa yrittää. Hyvä palsta menee piloille ihan turhaan. :(

4
Ranska / Vs: Etelä-Ranska
« : 26.04.2013, 16:55:29 »
Onko kenelläkään kokemuksia Lot Vallyssa vierailusta? Kuvista päätellen maisemat ovat ainakin upeat. Siellä tekisi mieli vierailla, joten pääseekö alueelle miten hyvin julkisilla ja onko siellä jotain todellisia helmiä, joissa olisi pakko vierailla? Ilmeisesti junalla ainakin pääsisi suhteellisen lähelle Toulousesta. Tiedän, että Lot ei osu ihan suunnitellulle reitille, mutta jos sinne pääsee helposti, niin aina voi vähän kiertää.... :)
Lot on kivaa, jos tykkää harmaista kivikylistä jyrkillä rinteillä. Ja raskaasta ruoasta! Itse oon tykännyt paljon Cordes-sur-Cielistä ja nauttinut kuoliaaksitylsistymisestä Lautrecissa; Saint-Cirq-Lapopie on myös kiva ja Rocamadour lienee klassikko. Etelämpänä, mutta kuitenkin reittinne kulmilla olisi myös kivoja tunnelmallisia rannikkokyliä ihan Espanjan rajalla, joista ainakin Collioureen ja Banyulsiin pääsee junalla jopa kätevästi.

Tuo seutu ei ole oikein osannut tehdä viinistä sellaista turismibisnestä kuin Bordeaux'n seutu, mutta kyllä joka kylällä jolla on nimekästä viinintuotantoa, taitaa olla seudun tuottajien caveja keskustan tuntumassa. Ainakin Gaillacissa, Limoux'ssa jne, näitä löytyy.

Kannattaa tsekata jokatapauksessa sivu Les plus beaux village de France, ja sitten TER-paikallisjunien sivulta, pääseekö paikalle julkisilla. TER-sivuilla pitäisi olla muutenkin jonkin verran tietoa junalla tehtävissäolevasta turismista (loisir-linkit), ainakin ne sellaista kovasti mainostavat.

5
Junamatkustus / Vs: Ranskan junaliikenne
« : 24.04.2013, 16:25:10 »
Jopa Air France vähensi pari vuotta sitten Pariisi-Lyon -lentojen lukumäärää reippaasti, koska totesivat junayhteyden olevan paljon kätevämpi.

Pidä kuitenkin huolta ettet jätä junan varaan paluulennolle ehtimistä. Rautatielakot ja viat sattuvat yllättäen mutta säännöllisesti, ja sitä on ikävä hermoilla koko matkan ajan.

Junalippujen myynti aukeaa muistaakseni 3kk etukäteen. Tarjouslippujakin toisinaan on.

6
Hei!

Onko tietoa netin maksuttomista kämppishaku/vuokra-asunnon etsintä palveluista? Kaikki tähän astiset vaativat kk maksun.

Kiitos!
ainakin Particulier à particulier, http://www.pap.fr antaa ottaa yhteyttä ilmaiseksi ilmoittajiin (ja vielä sähköpostilla, niin ei tarvitse ainakaan heti soitella). Samoin suurin osa noista Stazzyn linkeistä taitaa olla ilmaisia. Etelä-Ranskassa hyväksihavaittu publi.fr ei taida toimia Pariisin korkeudella?

7

Tällaiseen houkuttelevaan espanjalaisprojektiin törmäsin joskus blogeja lueskellessani: http://www.viasverdes.com/GreenWays

Ovat siis kunnostaneet entisiä rautatiepätkiä puhtaasti pyöräilytarkoitukseen, ja uskoisin että ovat miellyttäviä polkea, kun korkeuserot on suunniteltu kokonaisten junien hallittaviksi. Sitä en osaa sanoa, miten noille reiteille pääsee kätevimmin. Varmaan junalla...8
nyt on niin että suunnittelen tekeväni osan väikkäriopinnoista ulkomailla ja mietin, että onkos kukaan palstalainen ollut yliopiston jatko-opiskelijavaihdossa ulkomailla?

Olen tosi kiitollinen jos joku kertoisi kokemuksistaan lähinnä Erasmus vaihdosta. Missä oli, millaista oli, saiko suoritettua opintoja jne.
Alani on terveydenhuoltoon liittyvä ja tässä erilaisia yliopistovaihtoehtoja mietin...mielessä siintää Erasmus vaihto ehkä keväänä 2013 tai jopa syksynä 2012, eli joku 4-6kk reissu.

...

Onko ollut kuinka paljon opetusta englanniksi?
Ranskaan voisi jopa harkita lähtöä, kun osaa alkeet ranskasta...
Halusin itse joskus väikkäriaikana ulkomaille vaihtoon, mutta käytännössä se osoittautui mahdottomaksi ilman kontaktia paikalliseen tutkimusryhmään. Jatko-opintoja kun ei muualla Euroopassa suoriteta sitäkään vähää mitä meillä, vaan tutkinto koostuu pelkästään 2-4 vuoden tutkimuksesta; näin ollen voi olla vaikea selittää kohdemaan yliopistolle, miksi tohtoriopiskelijana haluat suorittaa perustutkinnon tasoisia kursseja. Sen lisäksi perustutkintokursseja suorittaessasi ulkomailla menee puoli vuotta kallista tutkimusaikaa ihan harakoille, mikä myös voi vaikeuttaa vaihtoon lähtöä.

Sen sijaan suosittelen kovasti, että juttelet proffasi kanssa halustasi lähteä väikkärin aikana tutkijavaihtoon jonnekin päin eurooppaa. Proffallasi on alan paras tieto, mikä labra toisi nimenomaan sun kirjaasi jotain hyödyllistä, ja lisäksi todennäköisesti hyvät kontaktit muutamaan ryhmään. Monessa Euroopan maassa ollaan myös aika jäykkiä auktoriteetin kanssa, ja proffan yhteydenotto noteerataan ihan eri tavalla kuin jonkun tutkijanplantun. Tutkimuslabrat ovat myös tottuneet kommunikoimaan edes osin englanniksi, ja voin luvata että taatusti opit enemmän kuin vain kursseja suorittamalla! Ja jos akateeminen ura siintää unelmissa, nimenomaan tutkimuksen tekeminen ulkomailla on nykyään pakollinen vaihe jatkopestejä ajatellen.

9
Yleinen / Vs: Miksi matkustat?
« : 23.08.2011, 13:32:17 »
Matkustan nähdäkseni maailmaa nyt kun se tuolla vielä on, kohta on sademetsät kaadettu ja joet padotettu. Lisäksi mua on aina ahdistanut suomalaisten/yleisesti länsimaalaisten "yli-ihmisyys", muiden kulttuurien ja tapojen ennakkoluuloinen inhoitus ja arvostelu, silmien sulkeminen muiden ongelmilta, köyhyydeltä, vääryyksiltä, samalla ummistaen silmät siltä että suurin osa kaikesta paskasta mitä maailmassa tapahtuu johtuu rikkaista länsimaista.
Lihan tehotuotanto on yksi vittumainen esimerkki siitä, kuinka täällä eletään todellisuudessa kuin natsisaksassa ja suljetaan silmät siltä karulta totuudelta/ongelmalta mikä on olemassa... mutta eihän se täällä hyvinvointimaassa mitään meinaa, vielä, ennenkuin metsät on kaadettu ja ollaan olkapäitä myöten niinsanotusti kusessa.

Jos haluat vielä räikeemmän esimerkin aiheesta, sano lentäminen. Eikun hups, sittenhän ei voiskaan matkustella katsomaan sademetsiä.

Ei sillä, että omat motiivit suomestapakoiluun olisi yhtään sun motiiveista poikkeavat, mutta maailmanparannus on kestämätön perustelu. Aikamoista luonnonvarojen tuhlausta on, että jokaisen "vaihtoehto"länkkärin täytyy päästä ne sademetsät ja koskemattomat rannat henkkoht kokemaan sillä verukkeella että "se avaa silmiä". Tiedostaminen on ihan turhaa, jos se ei johda tekoihin.

10
Yleinen / Vs: Milloin uusi kulttuuri on opittu?
« : 15.08.2011, 10:03:34 »
Toinen mietityttävä asia on kieli. Voiko aikuisena enää kasvaa uuteen kieleen kulttuurin kautta, jolloin kulttuuri ja kieli ovat yksi, vai opitaanko uusi kieli aina vertaamalla sitä äidinkieleen, jolloin kulttuuri ja kieli jäävät erillisiksi?

Opiskelen kieliä (yhtä kieltä pääasiassa) ja olen huomannut, että uusien merkitysten oppiminen tapahtuu äidinkielen kautta. Vaikka kontekstistakin voi paljon oppia, niin kuitenkin paljon paremmin ja nopeammin merkityksistä pääsee selville kattavan sanakirjan avulla.

Kieli on monella tavalla kulttuuriin sidottu ja kulttuurin on mielestäni siinä vaiheessa aika pitkälle omaksunut, jos osaa käyttää kieltä paikallisen kulttuurin mukaisesti. Kielissä voi olla esimerkiksi sellaisia kohteliaisuusmuotoja, mitä omassa äidinkielessä ei edes ole. Niiden oppimisessa ei auta juurikaan äidinkieli eikä kattava sanakirjakaan.

Oma kakkoskieleni on opittu aikuisena muutaman vuoden toisaallaoleskelun myötä, ja huomaan ajattelevani sillä eri tavoin kuin suomeksi. Vitsit ovat erilaisia, täytesanat ja nopeat tokaisut erilaisia, nauran eri yhteyksissä ja äänikin on erilainen. Huomattavan suuri osa näistä jää päänsisäisissä käännöksissäni uupumaan, ja liitän sen nimenomaan kulttuuriin.

Briteissä asuva, englanniksi kirjoittanut suomalaiskirjailija tuumasi kirjansa suomennoksesta, ettei olisi itse osannut suomentaa kirjaa alkuperäistä vastaavaksi, koska ajattelee niin eri tavoin suomeksi ja englanniksi. Olen ihan samoilla linjoilla. Vieraan kielen (ja kulttuurin) omaksuminen on rikastuttava kokemus, mutta elämä on valintoja: jotkut tärkeät asiat, jotka haluaisit ystävillesi jakaa toisesta kulttuurista, ovat väistämättä lost in translation. Tietysti tämä on hienosäätöä, ihmiset on pohjimmiltaan yllättävän samanlaisia ympäri maailmaa, mutta kuuluu musta hyvin tuohon "täysin omaksutun" määritelmään.

11
Ranska / Vs: Asunnon vuokraus Ranskasta
« : 28.07.2011, 00:21:09 »
Tämän kesän reissusta reipastuneena on nyt haaveena vuokrata ensi kesänä kalustettu asunto Ranskasta esim. kuukaudeksi. Seutu on sinänsä vielä auki, mutta mihinkään suureen kaupunkiin ei ole tarkoitus päätyä. Haussa on enemmänkin sellainen pienempi ja tunnelmallisempi paikka, Agde on tällä hetkellä hyvin vahva ehdokas. Sen mitä netistä tutkin, niin vuokrataso on ilmeisesti aika kova? Ja järjestään vaadittiin ilmeisesti kahden kuukauden takuuvuokra? Millaisiin kommervenkkeihin pitäisi varautua?  Takuuvuokra sinänsä ei ole ongelma, mutta tolkuttoman kallis vuokra on.

Jos tarkoitus on vuokrata vaan kuukaudeksi, loma-asunnon vuokraaminen on varmasti järkevin optio. Ranskassa asunnon vuokraaminen on valtaisa byrokraattinen ohjelmanumero, johon ei kannata ryhtyä ellei ole tositarkoituksella liikkeellä. Stazzy on kertonut näistä kiemuroista niin kattavasti blogissaan, ettei mulla ole muuta lisättävää, kun että totta jokaikinen sana.

Agde on varmaan ihan jees hintatasoltaan, minusta se oli vähän outo paikka. Hinnan kanssa väittäisin että Pariisin jälkeen välimeren rannat Rivieralta aina jonnekin Sèteen saakka on tyyreintä ranskaa, Agdesta etelään mentäessä todennäköisesti halpenee ja tunnelmakin saattaa parantua (mutta let's face it, riviera se ei ole, vaan enemmänkin paikallisten junttien ja kesälomallaan junttailevien suosiossa). Helpoimmalla päässee jos yrittää etsiskellä loma-asuntoa jostain station balnéaire -kaupungista, joissa tarjontaa on ylipäätään paljon, mutta riskinä on saada käsiinsä aikamoinen kasariyksiö, tai vaikka vuorilta, tunnelmallisimmat kivikasakylät löytyvät sisämaahan päin mentäessä.

12
Junamatkustus / Vs: Ranskan junaliikenne
« : 03.06.2011, 13:57:24 »
Ranskalaisethan rakastavat lakkoilua. Onko kukaan kiinnittänyt huomiota siihen että tiedottavatko he miten esim. junalakoista?

Olen vain kerran ollut tilanteessa että puoli vahingossa sain kuulla että lakko alkaa 2 päivän päästä ja tämä jo aiheutti suunnitelmien muutoksia.
Lakkoja on monenlaisia: niitä jotka kestävät viikkoja ja joista tiedotetaan parhaassa tapauksessa jo edellisviikolla, niitä jotka kestävät päiviä, ja joista tiedotetaan edellispäivänä, ja niitä jotka vaan spontaanisti alkaa 50 metriä ennen kuin junasi saapuu asemalle.

SNCF tiedottaa kaikista poikkeamista liikenteestä kuitenkin osoitteessa http://www.infolignes.com/ , en francais tottakai. Tietoa voi hakea junannumerolla, aikataululla tai liikennealueella kartasta klikkaamalla (kokemukseni mukaan kartasta klikaten saa kattavimman tiedon). 

Jos päälle iskee iso lakko, yleensä päivittäin kulkee kuitenkin pari junaa Pariisista maakuntiin ja takaisin. Pidentää matkaa, jos tarkoitus on kulkea maakunnasta toiseen, ja konnari saattaa hämmästellä Pariisissa, että helkkariako sä täällä teet (pariisilaiset eivät tunnetusti tiedä, mitä muualla Ranskassa tapahtuu tai ei tapahdu), mutta ilman lisämaksuja noistakin on selvitty. Tungosta on, ja tunnelmaa.

Liputhan voi siis ostaa etukäteen osoitteesta http://www.voyages-sncf.com . Liput tulevat myyntiin 3kk ennen junanlähtöä, ja ovat sitä halvemmat mitä aiemmin ostaa.

13
Eurooppa / Vs: Keskiaikaiset linnat
« : 26.04.2011, 17:45:33 »
Eteläinen Ranska on meidän linnahullujen paratiisi.

Carcassonne on valitettavasti näkemättä, mutta Auden alueella on kymmenittäin muitakin hienoja, pienempiä rauniolinnoja. Itse olen käynyt Peyrepertusessa www.chateau-peyrepertuse.com ja Quéribuksessa (en nyt tähän hätään löydä mitään hyvää linkkiä, mutta näistä näkee vähän) www.audetourisme.com/chateauQueribus.html
http://queribus.occitanie.org/queribus/occitanie.html
1000-luvun alkupuolelta taitavat olla peräisin molemmat. Linnoja ei ole restauroitu, joten raunioromantiikkaa piisaa.

Suosittelen ehdottomasti tuota seutua matkakohteeksi. Jylhiä maisemia, aurinkoa, maaseutukyliä, kiemuraisia vuoristoteitä, järkyttävän ystävällisiä ihmisiä, viinejä, juustoja ja hunajaa suoraan pikkutiloilta... Vuokrattiin pari vuotta sitten talo tuosta Peyrepertusen linnan juurella olevasta Duilhacin pikkukylästä ja ohhoh, vieläkin tulee kylmiä väreitä (positiivisessa mielessä!) Auton tai jonkun muun kulkupelinhän tuonne tietysti tarvitsee, julkista liikennettä tuskin juurikaan on. Ainakaan vuonna 2002 tuolla ei vielä ollut muita turisteja kuin ranskalaisia, ja joitain satunnaisia gelbiaaneja.

Taitaa olla sama tilanne vielä 2011, sillä Lonely Planetin ja netin ahkeran pläräämisen jälkeen en ole onnistunut löytämään tietoa, josko julkinen liikenne olisi alueella parantunut. Vai onko jollakulla asiasta parempaa tietämystä?

On tietoa, ei ole parantunut. Ei niillä seuduilla mikään kovin nopeasti muutu. TER-junalla pääsee Carcassonnesta aina Quillaniin saakka, josta on vielä sen vajaa 10km ylämäkeä lähimpään kataarilinnaan Puilaurensiin. Mutta jos suinkin voi auton vuokrata ja luottaa omaan jarrujalkaansa kiemuraisilla rinteillä, suosittelen hyvin lämpimästi. Päivän reissussa Toulousesta ehtii hyvin parikin linnaa, Gorges de Galamus'n rotkolaakson (kunhan eka löytää pois lentokentältä/keskustasta, autonvuokraus Carcassonnesta lienee helpoimman tien päässä) ja tuhdin maalaislounaan. Kaunista ja koristelematonta seutua, ja ihmeellisen rauhallista.

Jos auton tai muiden pyörien ottaminen alle ei käy, junalla pääsee kuitenkin Carcassonneen, samoin Foix'hin, jonka keskustaa varjostaa komea keskiaikainen Foix'n linna. Restauroituja ovat, Carca vieläpä väärin pohjoisranskalaiseen tyyliin, mutta eipä ne kataarilinnojen rauniotkaan alkuperäisiä ole (tosin rakennettu uudestaan jo keskiajalla).

14
Luultavasti kun asuu ulkomailla pysyvästi, tai pitkään, ei saa ainakaan suomalaisia matkavakuutuksia, mutta luulisi sitä maailmalla olevan vaihtoehtoja niillekin.
Niinpä. On tyhmää lähteä matkalle ilman matkavakuutusta, mutta ulkomailla asuminen on aivan eri juttu. Jos ei kuulu Suomen sosiaaliturvan piiriin, ei kuulu myöskään henkilövakuutusten piiriin. Epäilen myös vakuuttamismahdollisuuksia Tansaniassa, todnäk ainoa mahdollisuus vakuutukseen olisi ollut jonkun kv. vakuutusyhtiön kautta.

Toivotaan parasta Terhille.

15
Ajankohtaa tässä pähkäilin.. mitä mieltä te olette; kesäkuu, heinäkuu, elokuu..? Onko elokuun alku tjs. liian myöhäinen? Eikö Eurooppa ole tuolloinkin nätti ja lämmin..?

Lähde niin aikaisin kuin mahdollista! Heinäkuun puolivälistä lähtien "koko Eurooppa" on lomalla eli on enemmän ruuhkaa tien päällä ja majapaikoissa. Ja kuumakin on, sitikassa ei kuitenkaan ole ilmastointia :)

Jos sulla on matkarahat kasassa jo kesäkuussa, silloin on raikkaampi mennä! Juuri koulujen loppuessa voi olla Suomesta pieni piikki ulospäin, eli siihen saumaan kannattaa se laivapaikka varata ajoissa.

Löytyyhän se ilmastointi, en millään rättisitikalla sentään, mutta olin myöhäisemmästä kuukaudesta kiinnostunut siksi että kesällä ehtisin paasata työtä ja saada viimeisetkin palkkarahat kassaan tirsutettua.

Voevoe, onko tosiaan koko Eurooppa liikkeellä..  :-\
Samoilla linjoilla Neiti Qn kera. Sitäpaitti heinäkuussa on kivempi olla töissä, kun kaikki muut on lomalla ;)

Jos lähdet kuitenkin euroopan loma-aikaan liikkeelle, kannattaa siirtymät suunnitella viikonloppujen ulkopuolelle. Kun Pariisissa alkavat/loppuvat lomat, tielle jää helposti vuorokaudeksikin paikalleen jumiin välillä Pariisi-Lyon-Riviera. Koko 600km matka voi viedä koko viikonlopun. Ranskassa matkantekoa suunnitellessa Bison Futén kalenteri on varsin kätevä apuväline, sivulta löytyy myös ajankohtaiset tiedot liikenteen sujuvuudesta.

16
resumèn resumèsta resumè resumèasi resumèksi resumèllasi 

Resumési uskottavuutta parantaa vielä, kun tarkistat kirjoitusasun ennen printtaamista. Se on resumé. Aksentti ylöspäin. Ei mulla muuta, hyviä vinkkejä kaikilla.

17
Sitten ihmettelin ton palvelupaketin sisaltoa jossa mm mainittiin

"Saat pääsyn Check My Trip -verkkopalveluun, jonka avulla voit seurata mahdollisia lentoaikoja koskevia muutoksia.

Istumapaikkojen varataan toiveidesi mukaan..."

Eli noita ei saa  kuin maksamalla 10 euron maksu.  Jep-jep ...
Lentoyhtiöiden omilla (ilmaisilla) bonuskorteilla saa jokatapauksessa nuo yllämainitut. Plus saapi kerättyä lentomailit, joista ei ainakaan mitään haittaa ole.

Muuten olen alan_miehen kanssa samoilla linjoilla, perus-matkavakuutus riittää. Kannattaa tietty vertailla, millaisissa tapauksissa tarjottu matkavakuutus vs. oma matkavakuutus suostuu palauttaan perutun matkan hinnan, yleensä niissä ei ole eroja. Jatkuva matkavakuutus kotivakuutuksen yhteydessä maksaa yleensä vähemmän vuodessa kuin kaksi kertaluonteista lentolipun yhteydessä ostettua vakuutusta.

18
oisko teillä jotain hyviä neuvoja, miten voisin vielä tässä preppailla? Vähän alkaa paniikittaa, koska siitä ei kyllä koskaan tiedä meneekö täysin mönkään vai tosi hyvin... Voisin vaikka ruveta kattoo jotain leffaa täs ranskaks. :p

Muuten sekin viel että kuunteletteko mitään musiikkia ranskaksi? :o Oon jo monet VUODET koittanu löytää hyvää ranskankielistä musiikkia, mut tähänkin mennessä tuloksia on aika laihanlaisesti! Kaikkia ehdotuksia otetaan vastaan.
Vaikken kuulu kohderyhmään, niin vastaan, sillä tajusin jälleen internetin mahdollisuudet itseopiskeluun. Silloin kun täti kirjoitti ylioppilaaksi, netti oli vielä ihan tyhjä, ja kirjastosta kannettiin asterixeja. Eikä siitä vielä vuosikymmeniä ole :)

Kuuntele netistä uutisia selkeällä kielellä, niin korva tottuu: france-info.com ;
tai nuorisomusiikkiradiota, lemouv.com .

Joskus ajattelin, jotta jos olisin lukion ranskanope, kuunteluttaisin oppilaillani vaikka seuraavaa musiikkia:
- Sinsemiliaa, jonka jotkut sanoitukset saa taatusti opet taputtamaan käsiään, on käänteistä sanajärjestystä, subjunktiivia ja futuuria ja silti kuulostaa kivalta. (ei sovi nyt ymmärtää väärin sinsemilian yhteiskuntakelpoisuutta, toisenlaisiakin sanoituksia niillä on...)
- Renan Lucen parin vuoden takainen hitti
- plus ranskan anna puu, muutaman vuoden takainen star ac / idols-voittaja, Olivia Ruiz, sekä
- jo vähän vanha Zazien biisi subjunktiivibongaukseen.19
Aika erikoinen vinkki, mutta voi se toki toimiakin.

Kyllähän facebookissa voi haidata kaikki suomalaiskaverinsa, jolloin ei näe niiden päivityksiä; ja jos vielä teet suomalaisista kavereista erillisen kaverilistan ja määrittelet sitten, ettei se lista näe sun päivityksiäsi, niin aika hyvin olet jo eristäytynyt. Voihan niitä sitten joskus käydä erikseen kuikuilemassa, mitä niille kuuluu.

Musta fb taas on kiva juuri sillä, että se tekee maailman niin paljon pienemmäksi. Ja kun ulkomaassa asuessaan pääsee vauhtiin, niin ei ne kavereiden suomalaisen arjen "kävin kuntosalilla"-päivitykset mitenkään kamalasti ole mussa nostalgiavärinöitä aiheuttaneet, pikemminkin päinvastoin. Mutta tottakai, jos tuntuu että jää vaan märehtimään etäisyyttä entisiin piireihin, kannattaa keksiä itselleen paljon kaikkea muuta tekemistä kuin netissä roikkumista.

20
Ja tosiaan, en mie löydä mitään terminaalimerkintää lipusta. Mutta wikipediassa lukis että Finnairin terminaali ois 2D, ja air Francen Bangkok-terminaali ois 2F2.
Vantaan lentokentllähän tulo- ja menolennot tulevat eri terminaaleihin (oisko eri rakennuksetkin, ei voi muistaa), mutta tuolla CDG:llä taitaa olla eri käytäntö?
Roissylla/CDG:lla lennot saapuu kerrosta alemmas kuin lähtevät lennot, mutta muuten noin apaut samalle portille kuin lähtevätkin. 2D ja 2F on vierekkäiset terminaalit, joiden välissä on juna-asema; kävellen menee helposti varttitunti portilta turvatarkastukseen. Ja jos tulee nälkä, 2B:n ja 2C:n välissä on pikaruokaravintoloita.

Terminaaleja ei merkitä läheskään aina lippuihin, suosittelen katsomaan esim. roissyn sivuilta tänviikkoiset helsingin ja bangkokin lentojen terminaalit, eivät ne vaihtele ellei jotain erikoista tapahdu. Finski on 2D:ssa ja Air France pyrkii keskittymään 2F:ään.

Ja vähän arpapelia tuo roissyn laukkujen hukkaus, mun laukku on jäänyt sinne vaan noin joka kolmannen vaihdon yhteydessä....  :P

Sivuja: [1] 2 3 ... 16