Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - dua

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 16
41
Mieteinkin just, jotta mihin saa valittaa yhdys sanavirheestä, joka kiehauttaa vereni aina sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Kirjoitetaan yhteen se "aktivointi sähköposti", mur.

42
Suunnitteilla on heinäkuun lopulla kulkea väli Montpellier-Barcelona "reppu selkään(*, silmät kiinni ja sinnepäin"-periaatteella kuudessa päivässä. Siis entistäkin isompi välttämättömyys mukaan on sisällöltään edes välttävä opaskirja.(**

Kävin läpi muissa ketjuissa mainittujen kirjasarjojen (Lonely Planet, Let's Go, Cooks<jotakin>, Rough) kotisivuja. Ilmeisesti on niin, että maiden välinen raja tarkoittaa sitä, että pitää hankkia sekä Espanjan, että Ranskan kirjat. LP:ltä toki löytyi Välimeri-kirja, mutta onko siitä mihinkään kun kattaa noinkin ison alueen?

On tullut selailtua LP:n ranska-opusta ja LP:n välimeri-opusta, ja ihan samat jutut ja samat kaupungit niissä on esitetty. Tuota välimeri-kirjaa oon itsekin harkinnut, mutten vielä saanut aikaseksi hommata. Jos ranskankieli on hallussa, Guide du routardit on ihan jees. Ja budjetin salliessa tietty myös Michelin..

http://www.routard.com/guide/code_dest/languedoc_roussillon.htm

Onko ko. alueella jotain yleisnimitystä, jonka kautta kannattaisi lähteä asiaa tutkimaan? Se kun jää käsittääkseni esim. Provencesta sivuun vaikka vähän leikkaakin?
Avainsana on Languedoc-Roussillon. Nähtävää ranskan puolella on esim. Carcassonne (en tosin suosittele heinäkuussa), kataarilinnojen rauniot, Nimesin roomalaiset rauniot, Toulouse kaupunkina; Narbonnen tienoilla välimeren rannat on pitkät ja leveet, lähempänä Espanjaa löytyy taas pyreneiden juurelta kalliopoukamia ja paksua etelän aksenttia (maalaiset rannalla). Espanjan puolella voi harrastaa Dali-matkailua Figuerasissa ja hakea foorumilta infoa barcelonan lähialueista.

43
Lainaus käyttäjältä: "RookieTraveller"
Periaatteessa en ole esitellyt mitään vaan olemme olleet kuten normaalistikkin kun suomalainen tulee kylään...

Ne vähät ulkomaantutut jotka ovat kylässä käyneet ovat pitäneet suomea todella masentavana paikkana... Talviaikana tosin käynteetkin. Säästä eniten valittaneet, ruokaa sanoneet mauttomaksi, oluita samanlaisiksi mitäänsanomattomiksi, hintoja kalliina, ihmisiä sulkeutuneina ja kännikäytksestäkään eivät ole pitäneet.

Olisikohan tossa ekalla ja tokalla kohdalla mitään tekemistä toistensa kanssa? ;)

Mä olen samoilla linjoilla TammineNnin kanssa, olen esitellyt vierailleni omia rakkaita juttujani tai tehnyt sellaisia turistijuttuja, jotka itsekin tekisin ja teenkin; on käyty sipulikirkoissa ja tuomiokirkoissa, Pyynikin näkötornissa ja Hervannan vesitornissa (suosittelen!), kauppahallissa / torilla syömässä muikkuja ja jätskiä, kerrostalosaunassa ja mökkisaunassa, hampaidenpesulla laiturilla... Hauskaa on ollut, hyvässä seurassa ja rennossa tunnelmassa, niin kauan kun minä en ota kritiikistä nokkiini ja kun vieraat eivät kritisoi niitä mulle kaikista rakkaimpia asioita.

Talvisaikaan omat vieraani ovat iloinneet eksotiikasta sellaisissa asioissa, jotka itselle tuntuvat ihan luonnollisilta: järven poikki kävely kirjaston kirjoja palauttamaan; hiekkasärkillä pulkkamäenlasku suoraan ahtojäihin; naapurinkoiran ulinan tulkitseminen sudeksi, kun hiihdimme asutuksen laidassa kilometrin lenkkiä, pitkissä kalsareissa haahuilu pitkälle iltapäivään :D

Suurimmat sävärit taidettiin kuitenkin saada jäisellä tiellä traktorin ohittamisesta (ei ollut tullut mun mieleeni, että tästäkin voisi saada kicksit, kun olen vielä maailman varovaisin kuski) ja eksotiikkapisteet siitä, että matkalla lentokentältä kotiin hirveessä räntäsateessa pistin kaverit nenä kiinni auton ikkunaan hirvivahdeiksi tuijottamaan mustaa metsänreunaa..

44
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 01.02.2008, 11:41:42 »
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
Lainaus käyttäjältä: "trinity85"
Vituttaa vaan koko eläminen. Ei ole miestä, ei rahaa, ei energiaa tehdä mitään....


Hienon allekirjoituksen bongasin aiemmin, se meni jotenkin näin;
onnen avaimet on eteen annettu, vieläkö lähemmäs pitäis olla kannettu ?

Puusta käsin on tietenkin helppo lausua siteerauksia,
mutta kyllä siinä joku pointti oli.

 :?

Hmm, kuulostaa jotenkin tutulta...  Ajatuksen pisti hienosti sanoiksi Hassisen Kone ja ihana Ismo vuonna 1982.

Oma sigu osoittaa ihan itseeni, mutta voin toki lainata sitä kyllä trinitylle. Elä huoli, ens kuun perästä on jo huhtikuu! :D

45
Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"
Lainaus käyttäjältä: "dua"
H&M:n vaatteet

Eikös tätä henkkamaukkaa ole suunnilleen joka toisessa länsimaassa, New Yorkista Pariisiin?

On, paitsi täällä syrjäseudulla, tai ei ainakaan tuohon aikaan ollut. Mutta ok, lisättäköön vielä, että isi oli pukeutunut henkkamaukkaansa varsin suomalaisinsinöörimäisesti. :)

46
En pitäisi kotikaupunkiani eksoottisena, mutta puoleentoista vuoteen tässä kaupungissa olen kuullut suomea sattumalta vain kerran: ruokakaupassa kuului pikkutytön äänellä 'kaikkein vaikeimpia leikkejä mä en vielä osaa'. Tuli tosi kumma olo. Mitään muuta en kuullut, isillä oli H&M:n vaatteet, ja tulin tulokseen ettei munkaan mielikuvitus tollaista keksisi. Kai ne oli suomalaisia.

Kun on tottunut siihen että puhuu suomea vain lähimpiensä kanssa, tulee aika alaston olo kun ymmärtää vieraampienkin ihmisten tajuavan puheeni, ihan niinkuin ne kuulisi mun ajatuksenikin.

Lainaus käyttäjältä: "Nele"
Olen itse todistanut viattomana bussimatkustajana suomalaisen pariskunnan analyysia seksielämästään eräässä Euroopan suositussa turistikaupungissa. Tosin kai sellaista voi nykyään joutua todistamaan Suomessakin.

Kyllä tosiaan voi. Palatessani Suomeen olin ensin supervarovainen puheissani, kunnes joskus kuuntelin toisten ihmisten juttuja kaduilla ja kaupoissa. Seksielämä on ihan suosittu puheenaihe julkisilla paikoilla. Muunmuassa...

47
Ranska / Lakot Ranskassa
« : 26.11.2007, 22:09:12 »
Lainaus käyttäjältä: "tammineN"
Lainaus käyttäjältä: "dua"

Huoli pois, Ranskassa kaikki järjestyy kun vaan on kärsivällinen. Ja sitähän tämä maa kyllä opettaa 8)

Hassua, päin vastoin sanoisin, että Ranska opettaa jankuttamaan ja lopulta kirkumaan pää punaisena asiansa. Kun tuon taidon oppii, niin kaikki kyllä järjestyy, varsinkin sellaiset joiden alunperin piti olla "absolument pas possible".  :roll:   :D

Tässä lienee koulukuntaeroja. Omalle mielenrauhalleni sopii paremmin tuo kärsivällisyyden kasvattaminen. Junalakkojen aikaan erityisen toimiva konsepti ;)

Mutta totta on, että absolument pas possible tarkoittaa todellisuudessa jotakin termien "ehkä" ja "mä en kuulkaa millään viittis, mademoiselle" väliltä.

48
Ranska / Lakot Ranskassa
« : 23.11.2007, 11:59:08 »
Lainaus käyttäjältä: "miunko"
no voi iiks. oon lähdössä la yönä pariisiin, niin millähän pääsen lentokentältä ihan siihen keskustaan tuon lakon takia... taksi maksaa ihan hitosti ja rahavarat on kyllä matkan kestoon nähden olemattomat. osaiskos joku viisas avittaa?

Lakko loppu, junat kulkee taas. Toistaiseksi. RATP:n sivuilla sanotaan että jopa RER toimii, Roissyn junilla vaihto Gare du Nordilla. Mutta lentokentiltä kulkee kyllä keskustaan myös Air Francen bussit, joita tämä lakko ei ole koskettanut millään muotoa.  http://www.cars-airfrance.com/

Huoli pois, Ranskassa kaikki järjestyy kun vaan on kärsivällinen. Ja sitähän tämä maa kyllä opettaa 8)

49
Ranska / Lakot Ranskassa
« : 15.11.2007, 09:24:49 »
Lainaus käyttäjältä: "tammineN"
Katselin tuossa aamu-uutisia ja Ranskan rautatiealan lakkouutisia. Näiden metrolakkojen muistelu on niitä ainoita seikkoja, jotka hillitsee ikävää Pariisiin.  :P

Hei, ei voi ikävöidä vaan puolikasta Ranskaa! Pariisihan on ihan nulle ilman lakkoja :D

Lainaus käyttäjältä: "tammineN"
Näin etäisyydeltä nuo Ranskan lakot ovat kyllä hupaisa ilmiö. Ranskan työministeriön sivuilta poimin juuri tiedon, että vuonna 2003 vain 8 prosenttia ranskalaisista oli jonkin ammattiliiton jäsen. Eräs ranskis-tuttuni juuri väitti, että ammattiliitoilla on Ranskassa hirveästi valtaa. Miten muka, jos kannatus on tuota luokkaa? Sitä paitsi, lakkoa voi pitää merkkinä siitä, ettei sitä valtaa oikein muuten ole, lakko on jo sinällään eräänlainen häviö.

Yritäs sanoa tuo ranskalaisille, jotka reagoi ylipäätään kaikkiin muutoksiin lakolla. Esimerkiksi tällä hetkellä 30 yliopiston opiskelijat ovat lakossa yliopistojen itsenäistymisen lisäämistä vastaan, kun samaan aikaan kollegansa Suomessa ovat vaan innoissaan tästä mahdollisuudesta.

Ammattiliitoilla ei varsinaisesti ole Ranskassa erityistä poliittista valtaa, mutta sillä on valtaa kaduilla. Frasut tunnetusti vihaavat auktoriteetteja, minkä takia a) ammattiliittoihin kuuluu kovin vähän porukkaa, mutta myöskin b) lakkoherkkyys erityisesti valtionlafkoissa on suuri, joten c): ranskalaiset ovat sen puolella, joka vastustaa suurinta pahaa. Työtaistelutilanteessa siis ollaan aina ammattiliittojen takana.

Bonjour siis kuolleilta rautatieasemilta ja eläviltä kaduilta. Eilen näkyi suljettuja raiteita ja paljon aseistettuja poliiseja. Tänään matkustan Pariisiin, vaikka itään on matka, mutta 1/7 junaliikenteestä tarkoittaa pakkomatkaa Pariisiin. Saa nähdä mitä vastaan tulee..

50
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Lainaus käyttäjältä: "dua"
Mistä elokuvasta tai mahdollisesti kirjasta on repliikki
"kyllä minä yritän, vi**u minä yritän"?


Kitoss. Nyt minulla on sama ongelma, tiedän, mutta en muista. Englanniksi, eikös? Tuo on varmaan monessakin elokuvassa.

Mun mielestä se on nimenomaan suomeksi. Melkein kuulen äänen päässäni, joku miespuolinen näin parahtaa. Englanniksihan tuo kääntyy aika laimeaksi i'm f** trying, taitaa löytyä joka toisesta amerikkalaisesta elokuvasta. Mutta ei ole mahdotonta, että olisin vaan lukenut sen tekstityksistä.

Ja ole hyvä, se jää sit vaivaan moneksi viikkoa ja tarjoutuu vastaukseksi melkein kaikkiin kysymyksiin mitä eteesi lankeaa tulevina aikoina.

51
Apua. Päässä raikaa.

Mistä elokuvasta tai mahdollisesti kirjasta on repliikki
"kyllä minä yritän, vi**u minä yritän"?

Guuglauttelu ei oikein ole tuonut onnea tässä asiassa.. :?

52
Olettekos kuulleet... / Rita Tainolan Kamala Mumbai
« : 04.11.2007, 15:45:54 »
"Sarjassa Rita Tainola kertoo, kuinka matkailet tehokkaasti".  Tehokkaalta tosiaan vaikuttaa: näe kolmessa päivässä vain huonoja asioita, niin ei enää ikinä tee mieli matkustaa. :D

Eikä. Artikkeli oikeestaan palvelee hyvin tarkoitustaan, cartierkelloiseen seurapiirirouvaan samaistuvat ihmiset voi istua kotisohvillaan ja elää tyytyväisinä ja maapallo säästyy taas pariltasadalta turhalta lennolta. Pakkoko sitä maailmankuvaansa on lähteä järkyttämään, kun tietää ettei se ole vuosikymmeniin ainakaan avartunut..

53
Tyhmät kysymykset / kaupunkien lämpötiloja netissä?
« : 04.10.2007, 12:54:18 »
Itse pidän tästä, kattavat tilastot ja auringonnousu- ja -laskuajat jne.

http://www.wunderground.com

54
Lentomatkustus / etelä-ranskaan
« : 26.09.2007, 17:41:51 »
Lainaus käyttäjältä: "kiiki7305"
tessu, onko sulla hintatietoja vai löydänkö ne jostain tgv (olikohan se noin...  :roll: ) sivuilta? ei tuo junakaan paha olisi...

www.sncf.com . Näytti alle 12-25 -vuotiaat pääsevän marraskuussa suuntaansa alle 40 eurolla, mikä on siis yleensä 75% aikuisten hinnoista. Alhaisimpien hintojen pitäisi joskus talven mittaan aleta muutamalla eurolla, mutta vastaavasti lippujen palautuksen ja vaihdon vaikeutua.

Liput voi tilata suoraan SNCF:ltä kotiin ilman lisämaksuja, ja hakusana sncf antaa pallontallaajissa lisää hyviä vinkkejä.

55
Lainaus käyttäjältä: "Kexie"
Mieluummin kannatan siis esimerkiksi sitä että maksut olisi yhteisiä kaikille, ei vapaaehtoisia.

Kannatan tätä, mutta toistaiseksi ei ole näköpiirissä.. Paras lääke koko lentomatkustamisen CO2-päästöihin olisi se, että maksut tulisivat pakolliseksi lisäksi lippujen hintaan, samoin se, että kerosiinin verohelpotukset poistettaisiin.

Ensinnäkin se pistäisi kaikki "kompensoimaan" päästönsä - sekä matkustajat, että lentoyhtiöt - ja toiseksi, lippujen kohonneet hinnat ehkä vähentäisivät tuota sairasta matkusteluintoa. "Kun oli niin halvat liput, niin pakkohan se oli lähteä", jne, sekä tänne pallukoihinkin levinnyt idioottitauti "v*u kun kallista, kun lentoliput eurooppaan maksaa melkein yhtä paljon kuin vr:llä meno riihimäelle". :evil:

Taidankin osoittaa vastaisuudessa lentomaksuni sille, ketä tämän puolesta lobbaakaan.

56
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 18.09.2007, 13:04:44 »
Lainaus
Sagrada Familialla häiritsivät nostokurjet - paikka ei erityisemmin säväyttänyt, tyhjä arpa.

Mutta siinähän se idea onkin! Euroopan kuuluisimmissa kirkoissa saa aina  lukea, kuinka niiden hienous on suoraan kytköksissä siihen, että niitä on jokaista rakennettu monta sataa vuotta, hiottu ja hinkattu. Sagrada Familia lienee ainoa tähän kastiin yltävä monumentti, joka on meidän aikana rakenteilla. Ei kai sitä keskenkään voi jättää siksi, että 2000-luvun turistien esteettistä silmää ärsyttää rakennustelineet? :shock:

57
Pallontallaajaklubi / Pallismatka numero 1.5
« : 17.09.2007, 14:47:00 »
Kivan näköstä kotimaanmatkailua teillä!
Oliko teillä jo etukäteen sovittu tuo tyttöjen punakenkäinen teemalomapukeutuminen? :)

58
Eipä tuota matkaa taida alle kahdella vaihdolla tehdä. Minä ajelisin rer B:llä Chateletille tai Denfert Rochereaulle, vaihtaisin metroon ja sitten taas metroon. Tai oikeastaan välttelisin tuota Chatelet'n vaihtoa rer:istä metroon hinnalla millä hyvänsä, erityisesti matkalaukkujen kanssa, asemien välinen käytävä on sellainen monisatametrinen ja useita portaikkoja sisältävä pitkä loukko, joka haisee, hmm, autenttisesti ranskalaisuudelle :)

www.ratp.fr :n etusivun hakukonekin on kätevä, tosin se suosittelee vaihtoa Chatelet'lla.

Pallontallaajissa hakusanalla ratp löytyy monta hyvää Pariisin julkista liikennettä käsittelevää ketjua, ja todennäköisesti kaikki muutkin Pariisi-ketjut. Suosittelen esimerkiksi allaolevaa, siitä löytyi hyvää tietoa.
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?p=153794#153794

Myönnän, että tuo pallontallaajien haku-kikkare on vähän pommi, täytyy tietää todella spesifisti, mitä haetaan, ettei tule tsiljoonaa vastausta  :?

59
Lainaus käyttäjältä: "jk"
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Tässä uusi suosikkini!!
Mitä on vituttaa Ranskaksi.

Mitä, tuohan on hyödyllisin ketju, johon olen kuunaan Pallontallaajissa törmännyt! Nytpä tiedän, mitä vastata, kun pomo kysyy 'ca va?' :D

Ja aivan varmasti on ollut hyödyksi alkuperäiselle kysyjällekin! Ca fait chier on muuten ensimmäinen ilmaisu jonka aikoinaan ranskaan muuttaessani opin.

Topicin vois ottaa muutenkin uusiokäyttöön pienelle otsikon laventamisella. Tarpeellisia puhekielen ilmaisuja euroopan eri kolkkiin? Esimerkiksi: jos esilläolleesta lauseesta jättää pois sanat "ca" ja "me" ja lausutaan loppuosa sylkäisten, saadaan oikein käyttökelpoinen haistattelu (jk, varovasti sen pomon kanssa!).
Kierrätys kunniaan :D

60
Saksa / Bremen
« : 22.08.2007, 11:06:12 »
Lainaus käyttäjältä: "RWP"
Hei!

Oisko laittaa linkkiä mistä sais tilattua bremenin infomateriaalia? mielellään englanniksi, ku ei taitu toi saksa :lol:

Ymmärsinköhän mä oikein? Kyse lienee tästä sivusta, jonka google antaa ensimmäisenä tuloksena hakusanalle Bremen...?

http://www.bremen-tourism.de/english/bremen.cfm

Bremenin turistitoimiston sivu löytyy jopa suomeksi, infoläpyskä pdf:nä englanninkielisen pääsivun alalaidassa.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 16