Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Wrth

Sivuja: [1] 2 3
1
Olisi ehkä kiinnostanut puolivärikkäänä pers oonana liittyä joukkoon tummaan, mutta ei ollut ainakaan heti linkin takana tarjolla reittiä jne. Noh, ehkä joskus tai jotain sen tapaista.

Johtuneeko siitä että myöhästyit bussista hieman yli kuukaudella?

2
Yleinen / Vs: Reissuähky?
« : 30.08.2015, 01:34:44 »
Reissuähky on minullekin tuttu mörkö. WH reissulla 2008 Uudessa-Seelannissa ähky tuli viiden kuukauden reissamisen jälkeen. Jokapäiväinen 'minne ja mitä tänään' alkoi rasittaa ja teki mieli jämähtää hetkeksi niille sijoilleen. Etsin silloin työpaikan ja tein kolme kuukautta töitä matkakassan kasaamiseksi. Sen jälkeen reissaaminen oli taas mukavaa.

Nykyisellä reissulla ongelma on päinvastainen. Nyt on päällä paha työähky yli vuoden työrupeaman jälkeen. Onneksi sopimus loppuu neljän viikon kuluttua ja pääsen irtautumaan tien päälle. Ajoitus on oikeastaan sopiva koska ensimmäiset Uuden Seelannin kesäiset päivät alkavat samaan aikaan. Vuoden aikana lähiseutu Hamiltonin ympäriltä on käynyt jo liian tutuksi viikonloppureissuja tehden.

3
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 15.01.2015, 05:03:19 »
Waitomo Cavesin lahella on pari hotellia, TOP 10 Holiday Park ja Juno Hall backpackers kavelymatkan paassa. Bussien kulkemisesta en osaa sanoa. Waitomo Caves on jo hieman syrjassa kaikesta ja jos jatkaa viela eteenpain niin on jo ihan pusikossa. Waitomo Cavesin takana kartoilla nakyvat kylat voivat olla pahimmillaan kaksi taloa tien molemmin puolin ilman mitaan kauppoja tai huoltamoita. Waitomo Cavesin takaa loytyy kuitenkin Mangapohue Natural Bridge joka kannattaa kayda katsomassa. Sinne en usko bussilla paasevan. Uusi Seelanti on yksityisautoilijoiden maa ja auto antaa niin paljon vapautta kulkea ja pysahdella aina kun nakyy hienoja maisemia etta suosittelen vuokraamaan jos vain rahat antavat myoten.

4
Australia ja Oseania / Vs: Working Holiday FAQ
« : 21.07.2014, 22:26:51 »
Veroista, superista sun muista keskustelua on jo kayty sivukaupalla.

maailmanmatti, löydät kysymistäsi asioista aiempia keskusteluita kirjoittamalla foorumin hakuun "superannuation" ja "wh verot" (ilman heittomerkkejä!). Näillä hauilla saat melko kivasti osuvat tulokset joista on sinulle varmasti apua.

ps. SLG, olipa ala-arvoinen kommentti.

5
Matkaseuraa / Vs: Working & holiday Australia?
« : 14.07.2014, 13:03:47 »
Onko kukaan täällä joutunut toimittamaan mitään noita lääkärintodistuksia yms viisumia varten?

Hain vastikään työviisumia Uuteen Seelantiin ja jouduin toimittamaan lääkärintarkastuslaput ja keuhkoröntgenin. Kävin Helsingissä hyväksytyn panel doctorin ja radiologin tutkittavana. Koko hoito maksoi karvan alle 700 euroa. Toivottavasti saat working holidayn hoidettua ilman noita, sillä ovat aika tyyristä lystiä verrattuna (lähes) ilmaiseen working holiday -viisumiin.

6
Yleinen / Vs: Hotellivarauskoneet
« : 01.07.2014, 07:56:13 »
Hotellivarauskoneet toimivat näppärinä hotellihakuina. Niillä saa helposti halutun alueen hotellit ja vapaat huoneet selville. Sieltä kun hakutuloksista löytyy se mieleinen ja sopivan hintainen, niin näppäillään hotellin nimi ja kaupunki googleen ja siirrytään hotellin omille kotisivuille.

Varsinaisen varauksen kun tekee hotellin omilta sivuilta niin hinta voi olla halvempi kuin varauskoneen löytämä. Itse sain Lyypekissä olevasta hotellista yhden yön yöpymisen 8 euroa halvemmalla kuin varauskoneesta ja hotelli antoi vielä 2 desin punaviinipullon kiitoksena varaamisesta heidän oman sivunsa kautta.

7
Osaako joku sanoa päteekö Uuden-seelannin WH-viisumiin samat yläikärajat kun Australian viisumiin. Australian kohdalla kun viisumin pystyy kikkailemaan niin, että hakee sen vasta juuri ennen kuin täyttää 31 ja astuu maahan vasta vähän ennen kun täyttää 32. Jostain muistan kuulleeni, että Uuden-Seelannin viisumi pitäisi hakea ennen kuin täyttää 30, mutta NZ-immigrationin sivuilla lukee; You must be at least 18 and not more than 30 years old. Tämän siis tulkitsen samanlaiseksi säännöksi kuin Australian kohdalla.. onko jollain omakohtasta kokemusta tästä?

Uuden-Seelannin viisumin voi hakea vielä 30 täytettyään. Itse hain viisumia juuri ennen 31 syntymäpäivääni ja lähdin reissuun pari kuukautta ennen 32 syntymäpäivääni. Tämä oli siis vuonna 2008, mutta tuskin käytäntö on siitä muuttunut.

8
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Vs: Saksa Umweltzone
« : 21.03.2014, 17:22:39 »
Tilauslomake: https://formular.stadt-koeln.de/feinstaubplakette/index.php

Testattu on ja toimii edelleen. Tämä lienee halvin tapa hankkia Umwelt zone -tarra.

9
Tyhmät kysymykset / Vs: Passin toimitusaika
« : 18.05.2012, 20:56:02 »
Kävin juuri keskiviikkona uuden passini Joensuussa. Viikossa luvattiin ja lupaus myös piti. Ajokorttipuolella on nyt ruuhkaa ja sen luvattu toimitusaika on kuukausi.

10
Täytyy sanoa että en tullut ajatelleeksikaan että homman voisi hoitaa itse. Firman käyttäminen sopi kuitenkin minulle loistavasti kun olen niin laiska.

Kun sinulla on kokemusta asiasta niin voisit kirjoitella pienen oppaan jälkipolvia varten ihan perusasioista joista lähteä liikkeelle veronpalautusta hakiessaan.

11
Veronpalautus tuli oikein mukavana yllätyksenä kun kuitenkin reissulta palasin jo 2009 vuoden alkupuolella. Muistan että ennen maasta poistumista täytin jossain supermarketissa My Refund -firman (https://www.myrefund.co.nz/) paperin, jossa valtuutin heidät hoitamaan veronpalautusasiani.

Sain kaksi ja puoli kuukautta aiemmin sähköpostia jossa onniteltiin veronpalautuksesta ja kyseltiin maksuohjeita. Olin täyttänyt lappuun postiosoitteen jossa asuin Hamiltonissa ollessani. Veronpalautusta on todennäköisesti yritetty tarjota sinne useampaan kertaan ja siksi asia on kestänyt. Rahojen saaminen Suomalaiselle pankkitilille vaati noin 15 sähköpostia joissa kerroin nimeni, osoitteeni, IRD numeroni, puhelinnumeroni, pankkitilini, pankkini osoitteen, pankin haarakonttorin nimen, IBAN, SWIFT-numero, syntymäaikani, jne. Lopulta tietoa oli kuitenkin tarpeeksi byrokratian rattaisiin. Tuloksena tilille ilmestyi 341 euroa.

Joulu tuli tänä vuonna aikaiseen  ;D

12
Löysin tämän vasta nyt ja luin kertaistumalla alusta asti. Erittäin mielenkiintoinen matkakertomus! Toivottavasti jaksat kirjoitella lisää.

13
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 26.04.2012, 20:08:01 »
Olisiko kellään heittää mitään ideoita? Onko mitään "must" -juttuja mitä Wellingtonissa tai läheisyydessä pitäisi kokea?

Jos automuseo kuulostaa mielenkiintoiselta tai sattuu sateinen päivä niin Southward Car Museum on käymisen arvoinen paikka. Matkaa Wellingtonista on noin tunnin verran. Kokoelmassa on sellaista kalustoa jota ei täällä pohjolan suunnalla juuri näe.

http://www.southwardcarmuseum.co.nz/

14
Australia ja Oseania / Vs: työviisumi +30 vuotiaalle?
« : 16.03.2012, 20:21:31 »
EU-kansalaisena voit muuttaa Britteihin asumaan ja töihin. Kun olet asunut siellä vuoden, voit hakea brittiläisen kansanyhteisön jäsenyyttä. Sen saatuasi voit mennä Australiaan brittiläisen kansanyheisön jäsenenä ja alkaa tehdä töitä.
Jaa-a, minulla kun oli vaikutelma että tällainen Britannian kautta Australiaan ponnahtaminen oli mahdollista viimeksi 80-luvulla. Löytyisikö asiasta jotain linkkejä?

Ei näköjään löydy. Mielestäni aiemmin löysin ihan pikagooglauksella sivun josta ymmärsin että tuo temppu toimisi. En sitten ottanut sitä talteen enkä enää löydä yhtään mitään tuota asiaa tukevaa sivua. Tämä oli siis suokaasua tai säähavaintopallo.

15
Australia ja Oseania / Vs: työviisumi +30 vuotiaalle?
« : 29.01.2012, 09:17:13 »
Vielä löytyy yksi mainitsematon vaihtoehto. EU-kansalaisena voit muuttaa Britteihin asumaan ja töihin. Kun olet asunut siellä vuoden, voit hakea brittiläisen kansanyhteisön jäsenyyttä. Sen saatuasi voit mennä Australiaan brittiläisen kansanyheisön jäsenenä ja alkaa tehdä töitä.

Sain tietää tästä mahdollisuudesta vasta äskettäin enkä ole vielä ehtinyt kaikkia kiemuroita tutkimaan, mutta olen siinä uskossa että tämä on toimiva konsti.

16
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: E-kirja?
« : 30.10.2011, 11:16:53 »
Ennen minkään laitteen hankintaa kannattaa tutustua laitteelle myytävien kirjojen hintoihin. Mietin itsekin lukulaitteen hankintaa mutta e-kirjojen järkyttävät hinnat saivat minut muuttamaan mieltäni. Lentokenttien halpispokkarit saavat riittää minulle.

17
Tuollaisista sähköposteista saa varmasti mainiota liitemateriaalia niihin arvosteluihin. Jos posti on liian pitkä niin edes herkullisimmat lainaukset mukaan. Postit kuitenkin ovat selvästi vaikuttaneet hostellikokemukseesi.

18
Spring - September, October, November
Summer - December, January, February
Autumn - March, April, May
Winter - June, July, August

Näiden mukaan olet siis liikkeellä loppukesästä ja alkusyksystä. En usko että tarvitset mitään goretexiä mukaan. Kunhan jotain pitkähihaista ja pitkälahkeista on mukana niin niillä pärjännee. Yöaikaan voi olla jo viileää ja jos reissaatte jonnekin ylemmä vuorille niin siellä voi tulla tarpeeseen. Jos oikein alkaa paleltaa niin sitten käy ostamassa WareHousesta 14 kiividollarin fleecen päälle.

20
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 29.03.2011, 18:43:09 »
Mitenkä toimii Visa Electron maassa ??? ???

Hyvin toimi. Kaikki maksut ja rahan nosto automaateilta.

Tuo Electronin toimiminen kannattaa varmistaa pankista. Esimerkiksi Tapiolan Visa Electron ei toiminut kuin euroopan alueella siihen aikaan kun minä olin paikan päällä. Tuo on kyllä saattanut muuttua jo koska reissusta on jo pari vuotta.

Sivuja: [1] 2 3