Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Wrth

Sivuja: 1 2 [3]
41
Viikko lähtöön... melkoiset täpinät on jo päällä. Muistinkohan varmasti kaiken?

42
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 24.03.2008, 07:36:23 »
Voit hakea working holiday viisumia juuri niin kauan kuin olet tuon 30v. eli sinulla on aikaa hakea viisumi viela ensi vuonnakin.  Ja se on voimassa vuoden siita paivasta kun se myonnetaan eli kaytannossa voit olla jopa melkein 32v. kun sen kaytat.

Se menee juuri näin! Olen lähdössä viettämään omat 32v synttärini NZeen parin viikon kuluttua. WH-viisumia hain siis juuri ennen 31v synttäreitäni. WH viisumin myöntämisestä on vuoden verran aikaa saapua maahan ja maahan saapumisesta on vuoden verran aikaa olla maassa.

43
Australia ja Oseania / Ajokortti Uudessa-Seelannissa
« : 08.03.2008, 09:16:39 »
Opalian linkki ei toimi enää, joten kerron tähän miten ajokorttiasia tällä hetkellä on.

Suomalaisessa ajokortissa tekstit ovat pelkästään kahdella kotimaisella kielellä joten siitä on oltava mukana virallinen käännös että se kelpaa.

Vaihtoehtoisesti voi hankkia autoliiton kautta kansainvälisen ajokortin. Kuopiossa kansainvälisen ajokortin voi hakea Kuopion Ajo-opiston kautta ja hintaa vuoden kortille tuli 28 euroa. Korttini voimassaolo alkoi hakupäivästä, joten korttia ei kannata hakea liian aikaisin jos aiot ajaa koko vuoden.

Ajantasaisimmat tiedot löytyvät Land Transport NZ:stä.

Jos haluat ajaa pidempään kuin vuoden on sinun hankittava paikallinen ajokortti. Sen saa läpäisemällä autokoulun teoriakokeen. Suomalaisten ei tarvitse käydä ajokokeessa.

Perverssien väistämissääntöjen (jos olet kääntymässä vasemmalle on sinun väistettävä samaan suuntaan kääntyviä vastaantulijoita)  vuoksi kannattaa tutustua myös liikennesääntöihin.

44
Lainaus käyttäjältä: "v1ru5"
jonka jälkeen vipalla tonnilla olis idea pärjätä NZ:ssa, mutta sielläkin tehtäisiin töitä..


Päästäksesi NZ:een sisään Working-Holiday viisumilla sinulla on oltava todisteet vähintään 4200 NZD varoista + lentolippu tai varat lentolippuun pois maasta. Eli jos maahan tullessa sedät sattuvat olemaan tarkkana niin maahan pääsy estyy pelkän 1000e kanssa. 4200 NZD on nykykurssilla noin 2200 euroa.

45
Olettekos kuulleet... / Madventures jatkuu
« : 20.02.2008, 20:14:14 »
Telkku.comin tv-lehdessä 8/2008 on juttua Madventuresista.

46
Australia ja Oseania / WH-viisumi
« : 07.02.2008, 08:24:11 »
Se passiin tuleva "stamp", eli leima tai tarra on työlupasi. Sen saa tullivirkailijalta maahan saapuessa. Täytät vain sen maahantulokortin oikein.

47
Terveys ja turvallisuus / Yleistä Matkavakuutuksista
« : 15.01.2008, 21:15:43 »
Lainaus käyttäjältä: "Giraffe"
Onko kenelläkään kokemuksia vakuutuksista vuoden mittaiselle reissulle? Osaatteko suositella jotain yhtiötä?

Kävin tänään kyselemässä muutamasta paikasta ja hinnat olivat päätä huimaavia: sekä Pohjolan että Ifin kautta hinnaksi olisi tullut n. 450 ilman matkatavaravakuutusta.


Pohjola tarjosi 6xx eur, Tapiola & If 43x eur, Lähivakuutus 324 eur. Fennia ei edes tarjonnut koska en suostunut siirtämään muita vakuutuksia heille, asunto ja autot vakuutettuna Tapiolassa.

Vakuutustyyppi oli siis se 3kk jatkuva ja siihen päälle 9 kuukauden jatko vuoden matkaa varten ilman matkatavaravakuutusta. Hinnoittelun perusteella vakuutusyhtiön valinnasta tuli helppoa.

48
Australia ja Oseania / Tax file number
« : 31.12.2007, 09:54:49 »
Ei sitä ole pakko ainakaan etukäteen hankkia:

If you are working in New Zealand during your visit, you'll need an IRD number. Please compete an IRD number application - individual (IR595)  > and send it to us. We'll send you your IRD number within 8-10 working days of receiving your completed application form. You can start work without your IRD number but you'll need to give it to your employer as soon as you receive it from us.

Sitten on huomioitava myös oleskelun pituus.

If you are staying in New Zealand for 183 days or fewer in any 12-month period: you are a tourist, and not a tax resident.
If you are in this country for more than 183 days you become a New Zealand tax resident.


Lähde: New Zealand Inland Revenue website

49
Lainaus käyttäjältä: "moonburnt"
onko kellään kokemusta maahan jäämisestä w&h viisumin loputtua?


Aion lähteä hankkimaan kokemusta juuri tuosta. Varsinaisia kokemuksia asiasta alkaa herua huhtikuusta lähtien.

Olen kuitenkin saanut sellaisen käsityksen että jos saan kirjallisen työtarjouksen niin jatkoviisumin saaminen pitäisi olla helppoa.

Työnantajapuolen näkökulmaa muutamasta kysymyksestä ja vastauksesta oli vastikään NZHeraldissa.

50
Australia ja Oseania / WH-viisumi
« : 04.12.2007, 14:30:22 »
Lainaus käyttäjältä: "Bigi"
Payment kohdassa lukee waived


Tämä 'waived' kertoo että et joudu maksamaan mitään. Suomalaiset ja islantilaiset ovat erityisasemassa ja saavat netin kautta WH-viisuminsa Uuteen Seelantiin ilmaiseksi. Viisumipäätöksenkin pyrkivät tekemään 48 tunnin kuluessa.

Sivuja: 1 2 [3]