Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - leego

Sivuja: 1 [2] 3 4 5
21
Italia / Vs: Rooma
« : 29.05.2013, 17:44:18 »
Ihan niinkuin edellinenkin kommentoi, riippuu niin siitä mikä kiinnostaa. Itse olen sellainen umpimähkään samoilija, imen lähinnä sitä fiilistä ja katukuvaa kaupungista enkä jonota/maksa nähtävyyksiin sisälle. Roomassa riittää minulle katsottavaa ihan katuja tallaamalla/pyöräilemällä, ja minulle vajaa 3 päivää riitti siihen tarkoitukseen hyvin. Ehdottomasti käytävä kerran elämässä, mutte itse tuskin menen uudestaan.

22
Italia / Vs: Como vs. Garda
« : 29.05.2013, 17:39:11 »
Nopeana kommenttina; minun mielestäni Gardan maisemat ovat vaikuttavammat kuin Comon. Gardan pohjoispää luonnoltaan upein ja eteläpäässä Sirmione on nätti italialainen kylä. Kuulemma toki ruuhkaa kesäaikaan, itse pyörin näissä maisemissa tammikuussa... :)

Mutta miksei ajelisi molempien kautta...

23
Itse olen ollut Celebrityn Milleniumilla, ja kaikki oli kyllä viimeisen päälle ruoasta palveluihin. Ruokaa oli koko ajan tarjolla, loputtomasti ja kaikkialla :) Oli itse asiassa tosi ihanaa että sai syödä just sillon ku oli nälkä, oli se sitten aamupalan suhteen vähän myöhemmin tai iltapäivällä pienen snäkin paikka sporttailujen jälkeen! Hommahan menee ainakin Milleniumilla niin, että valittavana on buffet, aqua spa cafe (aamiainen/lounas) sekä iso ravintola Metropolitan. Buffet on nimensä mukaan buffet läpi päivän, kun taas isossa ravintolassa on fiini meininki ja tarjoilu pöytiin, ruoat valitaan listalta. Rajoituksiahan ei ole eli saa syödä niin paljon tai niin useassa paikassa kuin haluaa  ;) Varsinkin Metropolitanissa ruoka on erittäin hyvää ja pöydän ympärillä häärii pari tarjoilijaa sekä sommelier koko illallisen ajan.

Kävimme testaamassa myös pari muuta laivan ravintolaa, jotka ovat lisämaksullisia (cover charge n. 45d), ja olivat kyllä joka pennin arvoisia! Olympic oli yksi hienoimmista ja parhaista ravintolakokemuksista koskaan, Qsine myös ja virkistävän erilainen, moderni idea, vähän tapastyyliin mm. sushi lollipops jne herkkuja tarjoiltuna mitä mielikuvituksellisimmin tavoin, ja mielettömän hyvää!

noniin, se ruoasta... ::)

sali oli laivan keulassa ylimmässä kerroksessa joten siinä kelpasi hölkätä maisemia katsellen  :D ohjattuja tunteja oli jotain ilmaiseksi, jotain lisämaksusta (jooga, pilates, spinning n. 12d). Uima-altaat oli ihanat, porealtaita ainakin 10 ja halutessa löytyy jos minkälaista spa-hoitoa jos on fyffeä.

joka ilta ilmestyy hyttiin seuraavan päivän ohjelma, joka on täynnä kaikenlaista tekemistä. itseä kiinnosti lähinnä naturalistin luennot (eläimistä ja luonnosta) ja iltaisin mahtavat showt/koomikot/musikaalit jne. oltiin melkein päivittäin satamassa joten siinä meni kuitenkin suurin osa ajasta, ettei tosiaan viikon aikana edes kerennyt oikein kirjaa lukea  :) retkiä on mieletön valikoima, ja kannattaa ilman muuta lähteä jonnekin mukaan jotta saa mahdollisimman laajan kuvan vierailtavasta paikasta!

Jos on mahdollista odottaa lähemmäs reissua, saattaa sen saada hyvinkin edullisesti, alkaen n. 450e viikosta. Kaikki ymmärtää varmaan että tämä on erittäin edullinen hinta liikkuvasta luksushotellista näine ruokineen ja ohjelmatarjontoineen... muistakaa kuitenkin että päälle tulee tipit huonesiivoojalle (jotka on yleensä hyvin symppiksiä ja tuttavallisia) ja ravintolan tarjoilijoille, n. 5-12d/pvä. ne voi halutessa maksaa käteisellä viikon lopussa, tai laiva voi laskuttaa perus 12d per päivä automaattisesti kortilta. Kannattaa "ohjelmoida" oma luottokortti hyttiavaimeen niin se toimii samalla maksukorttina kaikkialla. Tosin harvemmin sitä tarvii mistään maksaa, ellei sitten alkoholia lasketa.

itse lähdin risteilylle hieman skeptisellä mielellä porukan mukana, mutta ihastuin täysin! ehdottomasti mentävä uudelleen joku kerta, eri mantereen tuntumaan toki  8) kuten sanottu, laiva on kuin kelluva luksus resort, paikka vaihtuu merellä ollen (love it!) ilman tylsiä lento-tai junamatkoja ja uusia maisemia jatkuvasti. kai sitä vanhetessaan (28, heh) alkaa tulla mukavuudenhaluiseksi, mutta on ihana kun se maisema vaihtuu eikä tarvi jatkuvasti asua siinä repussa ja ressata retkellä niinku nuorempana. porukka on pääasiassa vanhempia amerikkalaisia laivalla, mutta meillä oli mielettömän kivoja kohtaamisia aamiaispöydissä ja muualla, kaikki on niin avoimella mielellä matkassa ja uusia tuttavuuksia tulee helposti! Suosittelen  :)

24
Italia / Vs: Rooma
« : 23.10.2012, 21:05:10 »
syominen, lempiaiheeni. Suosikiksi muodostui Trasteveren alue etenkin hintojen puolesta. CarloMenta via della Ungaritalla tarjoaa 3 eurolla mm. pitsoja ja muitakin paaruokia!

Carlo Menta sijaitsee kadulla nimeltä Via della Lungaretta, joka on varhain aamulla viehättävä mutta päivisin turistien raiskaama ja ruuan suhteen mauttomimpia kulkuväyliä ikuisessa kaupungissa. Muutamia vuosia sitten - ennen Trasteveren pahinta turisti-invaasiota - Carlo Menta oli huokeahko tai keskihintainen trattoria, joka tarjoili hyviä aterioita suhteellisen laadukkaista raaka-aineista. Sittemmin huomattiin, että sijainti alueen suosituimman piazzan ja vierailluimman kirkon vieressä toi pöytiin yhä enemmän satunnaisia turisteja, joista kehkeytyi ravintolan pääasiallinen asiakaskunta. Samalla muuttuivat myös kilpailuvaltit. Laatutiedottomille turisteille kun voi kauniissa miljöössä edullisin hinnoin syöttää melkein mitä vain. Hinnat ja laatu poljettiin alas. Sama on valitettavasti käynyt myös monille muille Trasteveren ravintoloille etenkin Piazza di Santa Maria in Trasteveren välittömässä läheisyydessä.
 

Kiitos osoitteen korjauksesta! :)

Oli miten oli, mutta söin kyllä elämäni parhaat simpukat tuolla Carlo Mentassa, eli melkosen hyvä tuuri tais sitten käydä ;) Ruoka-alan ammattilaisena väitän myös etten ole laatutiedoton, vaikka turisti olenkin useimmiten matkustaessani ulkomaille, kuten me kaikki.
Carlo Mentassa huomaa joo toki että on esim. reppureissaajien suosiossa, rahaa säästääkseni minäkin sinne menin, vaikka päädyinkin yhteen paikan kalleimmista annoksista, huimat 9e  :D

25
Italia / Vs: Rooma
« : 15.10.2012, 16:17:58 »
Terveisia Roomasta. Ensimmainen reissu tanne ja muutamia paivia takana.

Muutamia mieleen tulleita suosituksia:

Comics guesthouse  ;D
Ihan mainio hostelli/guesthouse. Lepanton metron vieressa, mutta kavelyetaisyydella kaikki "tarkeimmat" muutaman paivan visiitille. Jos nyt ajatellaan sen "ydinalueen" Rooman keskustassa rajoittuvan johonkin Lepanton-Vatikaanin-Trasteveren-Colosseon-Terminin-Spagnan/Popolon valille/keskelle  :)
Hostelli on uusi ja pieni, talla hetkella vain 5 huonetta (3 dormia ja 2 double) mutta laajenemassa seuraavaan kerrokseen. Maksoin vajaa 30e yo.Pyorittaja on nuorehko kundi, ja hostellin teemana nimenmukaisesti sarjakuvat. Siis koko sisatila ulko-ovelta huoneiden vessanpytyn kansia myoten on sisustettu sarjis-teemalla  :D en itse edes ole mikaan sarjisten lukija tai fani, mutta idea kuulosti hauskalta ja hostelworldin arvostelut oli mainiot.

Huoneet ja kylpparit niissa on isot ja erittain siistit, ja paikka rauhallinen ja kotoisa. Keittio puuttuu, mutta itse ainakin syon mielellani juuri ulkona roomassa.

syominen, lempiaiheeni. Suosikiksi muodostui Trasteveren alue etenkin hintojen puolesta. CarloMenta via della Ungaritalla tarjoaa 3 eurolla mm. pitsoja ja muitakin paaruokia! Kulman takana on myois parhaat jaatelot Fior di Lunassa, jossa suosivat luomua ja laadukkaita raaka-aineita. Suosikiksi paatyivat kaki, lakritsi ja creme caramel jatskit.

Sitten siihen salaatinkaipuuseen liian pitsansyonninjalkeen suosittelen ehdottomasti via del cinquelta loytyvaa pizzeria osteria margheritaa! Mielettomat salaatit, suuret ja runsailla taytteilla!

Roomassa oli mun mielesta kiva kavella kaikkialle, kun ihmeteltavaa riittaa joka kulmalla. Jos metrolla vaikkapa ajelee, putkahtaa helposti juuri niille ruuhkaisimmille paikoille suoraan. Mielstani oli juuri ihanaa aina valilla hengahtaa ihmispaljoudesta tyhjilla pikkukujilla :) Ihmismaara lokakuun puolivalissa on ihan torkean suuri, en ole missaan tavannut tallaista ruuhkaa, ja voi vain kuvitella mita se on sitten elokuussa  :o ja jos joku nyt on viela missannut, niin katsokaa nyt hyvin tarkkaan ne kahvihinnat ennen kuin istutte siihen ihanalle terassille vaikkapa pantheonin eteen  ;) paras bongaamani cappucinohinta oli 9 e, kun taas 50 m paassa pantheonin vieressa pikkukuppilassa oli 2e kahvee  :) patee tietty missa vaan nahtavyyksien vieressa ja mihin vaan tuotteeseen...

Saatan tulla toistekin, mutta enemmin menen kylla neljannen kerran Pariisiin, se pysyi viela ykkosena minulle ;D

26
Junamatkustus / Vs: Junamatkustus Italiassa
« : 13.10.2012, 20:21:40 »
huh, valikommenttina tanne viime yon kokemuksia junamatkailusta italiassa. voi olla etten enaa koskaan ota taalla yojunaa... :o

no, sehan piti tietty varata jotta on paikka, itse otin ihan vaan istumapaikan kun ei ollut lapi yon kestava keikka. hyva etta varasin kun juna oli loppuun myyty perjantaina.

junaan noustessa ei paljon vaunun eteista pitemmalle paassyt, kaikki loossit oli jo taynna ja kaytavakin ihmisia taynna! meita seisoi siina vessan oven ymparilla ekan tunnin verran 12 ihmista, yksi pikkulapsikin keikkui siina vanhempien olalla :/tappeluahan siina viriteltiin kanssa, kun osa halus polttaa ja osa ei sita sietanyt, eli hirvea mekkala. kukaan, kukaan ei puhunut englantia etta mullekin olis selvinnyt taa tilanne jokseenkin...

lopulta siihen ilmestyi lippukierroksella oleva tati, joka sitten pari sanaa enkkuakin osasi ja vei mut mukanaan peremmalle vaunuun, ja yksinkertaisesti olis heittany sellasen jonku 85 v papan pois mun paikalta. no enhan ma siihen suostunut ja sit se haatikin siita yhen nuoren kundin sen sijaan ja paasin istumaan. nukkumisesta ei toki tarvinnut kuin haaveilla selka tikkusuorana jalat ahtaasti ja jalleen kerran riidan haastamista vahan valia kanssamatkustajien (vain miehia) kesken...huoh... ::)

o n n e k s i en ollut varannut couchettea 35e, koska nekaan ihmiset ei saanu paikkojaan! en tieda miten olis rahojen takasin saamisen kanssa ollut. ja mita tassa on ylipaataan tapahtunut et juna on ylitaynna vaikka kaikilta vaaditaan ne paikkavaraukset...  ???

nii, etta varaudutte parhaimpaan ja pahimpaa taalla pain  ;) ma meen nyt nukkuman kahden yon unet taalla roomassa...

27
Ranska / Vs: Etelä-Ranska
« : 26.09.2012, 23:29:21 »


Arles'sta käsin (bussi Saintes Maries de la Meriin) taas voi tehdä unohtumattoman päiväretken Camargueen, etelän suistoalueeseen, joka on sekin Cassisin tavoin kuin oma, erillinen, pieni maailmansa Euroopan ytimessä. Uskomattoman kaunista tasaista maisemaa, meren rantaa, suoalueita, matalia lammikoita, kuivunutta merenpohjaa...silmänkantamattomiin. Ja bongata voi niin flamingoja, valkeita villihevosia kuin härkiäkin. Jos vain suinkin uskaltaa (miksei uskaltaisi), on aikaa ja hiukan ylimääräistä matkakassaa, ihan ehdoton on hevosvaellus 'erämaassa' oman oppaan johdolla. Sopii ihan ekakertalaisillekin, hinta pyörii noin 15 e/tunti.


Onko tästä ratsastamisesta jollain enempää tietoa? Innostuin heti ja Arles on yksi pysäkeistäni. Bussilla pääsee siis Camarguen alueelle, mutta ratsastuksen osalta kiinnostaisi täytyykö/voiko sen varata etukäteen tai hostellin kautta tms. En kuitenkaan jää sen kauemmaksi aikaa Arlesiin vaan matka jatkuu joten miellään selvittäisin asian jo etukäteen :)

28
Junamatkustus / Junalakko
« : 26.09.2012, 23:17:30 »
Moi! :)

Reiliä suunnitellessa ja aikatauluja hakiessa (öbb.at) tuli tieto vilkkumaan hakemani ajan viereen että Italiaan on suunnitteilla junalakko 13.-14.10 -klo 21 saakka.

Menihän siinä vähän suunnitelma uusiksi, muttei haittaa sen kummemmin. Olisin kuitenkin mielelläni lähdössä 14.10. klo 23 (yöjunalla Roomasta Tristeen), jolloin lakon p i t ä i s i olla ohi, mutta onko jollain jotain kokemusta vastaavasta / tietoa miten tällasessa tapauksessa voi käydä?  ??? Ja liekö tietty kaikki junat on lakossa, et aika arvoitus...


29
Ranska / Vs: Ranskan kaupungit
« : 24.09.2012, 10:39:18 »
"Bordeaux'n ympäristössä on silti kiinnostavia kohteita, esim Atlantin ranta ja viininviljelystä kiinnostuneille viinitiloja, esim. St. Emilionissa"Olen menossa junalla Ranskan halki lähiaikoina, ja mietin juuri tällaista viinitilavisiittiä. Onko jollain tietoa/kokemusta Bordeauxista käsin tehtävistä valmiista viinitilaretkistä jonkun puljun mukana? Olen yksin liikkeellä enkä autoa ole kiinnostunut vuokraamaan. Paljon muun vuoksi en siinä kohti ranskaa pysähdykään, eli saa myös heittää ideoita jos ennemmin kannattaa stopata jossain muualla näitä viinitiloja ajatellen.

Suunnitelmassa olisi Bordeauxista sitten Toulousen kautta Barcelonaan ja rannikkoa pitkin lopulta Cannesin jne kautta Roomaan... :)

30
omalla kohdallani muutama vuosi takaperin vaadittiin ne kuvat KOSKA olin ollut eräällä saarella yli tuon sallitun ajan (suurempi riski tubin kannalta).

mutta näitä lähivuosien oleskelujahan kysellään siinä wh-hakemuksessa, ja sen mukaan tulee päätös. itselleni pamahti siis varmaan vartti hakemuksen täytön jälkeen tiedote, että täytyy ottaa kuvat (ja sitten lääkäri lähettää ne suoraan eteenpäin jonnekin, tuntevat homman) koska olen oleskellut tietyllä alueella liian kauan lähiaikoina.

eli ei siitä itse tarvitse huolehtia tarviiko kuvat vai ei, kyllä tieto tulee viisumia hakiessa jos tarvii  :)

31
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 21.08.2012, 21:36:33 »
http://www.kexhostel.is/

jos yksin matkustaa niin hostellit on ne edullisin vaihtis, ja reykjavikista niitä kyllä löytyy vuoden ympäri. kesällä bussit ja majoitukset pelaa todella hyvin, mutta vaikea sanoa ilman kokemusta miten hiljaiseksi ja miten nopeasti muuttuu syksyn tullen, itsekin olen kuullut että vain kesä-elo on varsinaisesti vilkasta!

32
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 17.08.2012, 18:50:57 »
Palasin juuri eilen miehekkeen kanssa islannista ja uskomaton maa täytyy sanoa  :) Kiersimme vuokra-autolla saaren etelän kautta ympäri muutamilla sivukeikoilla, kilometrejä tuli n. 1500, aikaa meni viikko. Koska kaipailin reittiesimerkkejä ennen lähtöämme, postaan suurpiirteisesti omamme nyt tänne, jos siitä vaikka jollekin olisi jatkossa hyötyä! Tarkoituksenamme oli olla pari yötä majatalossa, mutta lopulta nukuimme joka yö auton takaosassa (peräluukku auki ja takapenkit matalana sai jalat mainiosti suoraksi). Plussana tässä että ei tarvinnut suunnitella yöpaikkoja etukäteen…

Saavuimme Reykjavikiin myöhään illalla, ja olimme varanneet ensimmäiseksi yöksi hostellin nimeltä KEX (+kuljetus sinne heidän kauttaan varausta tehdessä=kätevä). Mielenkiinnon majoituspaikkaa etsiessäni herätti se, että paikka on kyhätty vanhaan keksitehtaaseen meren rantaan. Talosta löytyy 6 ja 16 hengen dormeja sekä myös yksityisiä huoneita. Aamiainen on runsas ja todella hyvä buffet.

Vuokrasimme auton acr-affordable car rental-nimiseltä firmalta, tai tarkemmin sanoen aussihepulta nimeltä James. Paikkaa etsiessämme, ja vihdoin löytäessämme olimme ehkä hieman epäileväisiä (”toimisto” sijaitsi kommuunitalossa ja ovessa oli vain pieni paperilappu joka viittasi autojen vuokraamiseen), mutta James oli erittäin auttavainen ensi hetkestä lähtien, ja ekat puoli tuntia käytimmekin jutteluun siitä mitä kannattaa käydä Islantia kiertäessä katsomassa  :). 4x4 Musso-jeepin hinta oli 18000 ISK per pv, eli n. 120e/pv sisältäen vakuutuksen, eli varmaankin halvin vastaava mitä maasta löytyy.

Reykjvikista suuntasimme kohti Geysiriä ja Gullfossia. Reittivaihtoehtoja on pari, me ajoimme tietä 435 ja Thingvellirjärven alapuolelta koska jätimme mannerlaattojen pällistelyn reissun viimeiseksi. Maisema kaupungista lähtiessä on karun hienoa, ja kuumavesiputkia menee lukemattomia kilometrejä maastossa. Puuttomuus yllättää vaikka siitä tietäisikin etukäteen.
Geysir on hieno. Uskomatontahan se on että tuollainen lähde purkautuu parin minuutin välein! Viereisessä putiikissa on hienoja villapaitoja, mutta varoituksen sana –ostin omani 10 000 ISK halvemmalla Höfnistä…

Gullfoss oli upea! Tämän ekan putouksen kohdalla opimme kuitenkin, että jatkossa laitamme aina sadevarusteet (päästävarpaisiin) päälle kun menemme isoille putouksille. Nehän kannattaa kokea aivan vierestä/alta/takaa ja vesisumu kastelee hyvin tehokkaasti.

Gulfossilta ajoimme Landmannalaugariin teitä 30,32,208 ja maisemat vaihtuivat kyllä niin moneen kertaan matkan aikana että! Perillä värien kirjo ympäröivissä vuorissa on uskomaton. Tein pienen haikin leirintäalueen takana sijaitsevan ”harjanteen” takana sijaitsevan laavakentän yli kohti höyryäviä kuumia lähteitä. Takaisin toista reittiä pienen järven kautta. Iltakylpy oli tietysti maailman ihanimmassa hotpotissa, jossa kylmä ja kuuma virta kohtaavat! lämpö vaihtelee koko ajan, ja mikäs sen parempaa. Itse en tykkää yleensä puljailla, mutta pari tunia hurahti helposti, samoin seuraavana aamuna… Ympäristössä on myös useampia kivoja huippuja ja vaellusreittejä, eli suosittelen viipymään parikin yötä täällä!

Landmannalaugarista jatkoimme teitä F225, 26 Hellaan ja siitä edelleen putouksille Seljalandsfoss ja Skogafoss. Eka oli hieno siitä että taakse pääsi kävelemään, ja pienen kävelymatkan päässä oli toinen upea paikka jonne kukaan muu ei ollut eksynyt - Gljufurarfoss sijaitsee pari sataa metriä ”vasemmalle”, hieman piilossa lähellä maatilaa, ja laskee alas ”luolaan”. Matalaa jokea pääsee kävelemään kiviä pitkin luolan sisälle vesiputouksen viereen!
Skogafossilla kannattaa kävellä putouksen yläosaan sekä käydä kastelemassa itsensä läpimäräksi myös putouksen juurella  ;)

Dyrholaey-kyltti tulee melko äkisti kun ajaa ykköstietä. Rannalta on upeat maisemat, musta laavabiitsi ja –kalliot, sekä mainio paikka katsella ja kuvata Puffineja! Voi että miten söpöjä lintuja ovatkaan!
Olimme yötä lopulta Kirkjubaejarklausturissa campingilla, mainio! Lähellä myös hyvä ravintola, olisko ollu nimeltään joku 2 siskoa tms! mutta mene ajoissa, jono oli ulos asti näin elokuussa  ;)

Skaftafell oli kolmannen päivän eka pysäkki, ja teimme hienon vaelluksen siellä. ensin kohti svartifoss-putousta, ja sieltä kohti sjonarnipaa, josta on hiemoimmat näkymät (korkealta) yli jäätikön! pituutta vaellukselle tulee pysähdyksineen pari tuntia.

Jonkun aikaa skaftafellista ajeltuamme silmään pisti vasemmalla puolella tietä yhtäkkiä kyltti ”fjallarlon”. menimme siis jo ohi, mutta kun hetken päästä näimme upean jäätikkömaiseman takanamme, käännyimme oitis ja palasimme kyltin osoittamaan tienhaaraan. Peremmälle ajettuamme näkymä oli huikaiseva! ei pelkkä jäätikkö vaan laguuni täynnä jäämöhkäleitä! no, mehän otimme sata valokuvaa ja mietimme että pakkohan tämä on olla se jökulsarlon… Mitä se ei tietenkään ollut, vaan jonkun matkaa taas ajeltuamme tulimme tähän tuirtien kansoittamaan suurempaan, joskin mielestäni ei yhtä vaikuttavaan laguuniin. toisella puolella tietä oli kuitenkin ihana tyhjä musta biitsi jossa saimme upeita kuvia aurinkoisena päivänä hurjasta tuulesta huolimatta!
…ja olihan se jökulsarlon hieno myös, mutta niin suuri, että siinä pienemmällä laguunilla (joka oli myös tyyni) sai paljon paremman fiiliksen niihin ”jäävuoriin” jotka oli niin lähellä  :) Kaikkiaan nämä laguunit olivat mulle ehdottomasti reissun yksi hienoimpia juttuja!

No, sitten Höfn, joka lausutaan lonelyplanetin mukaan vähän kuin ”hap” ja niinkuin olisi hikka :D siitähän riitti riemua…;) Hikka on loistava ostospaikka matkan varrella ja söimme myös lobsteria n. 6000 ISKllä sataman Humarhöfnin-ravintolassa, nam!

Yö menikin sitten Berufjördurin kyljessä rannalla ylhäisessä yksinäisyydessä aaltojen liplattelua kuunnellessa. Aamulla olimme suunnitelleet offroudeilua Askjan kaldeiralle haikkaamaan, mutta edellinen kokemus sisämaahan ajelusta pisti miettimään haluammeko niin paljon hidasta hiekkatieajoa yhden kohteen vuoksi, ja totesimme että ennemmin ”vihreämpi” päivä ja rennompi aikataulu. Ajelimme Egilsstadiriin (ja kuka muuten väitti että koko ringroad olisi päällystetty nykyään!!?) ja edelleen visiitille Seydisfjördurin kylään. Söpö kylä, hyvä lounas kulttuurikeskuksen ravintolassa ja kiva vesiputous mäessä joka johtaa alas kylään –miekkonen jopa ui virrassa…

Sitten kohti Mytvania, matkalla Hverir ja Kraflan alue jotka sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan ihan selkeästi merkittynä. Kraflalla on se kaldeira, joka on ihan hieno, mutta vaikuttavampi on Leirhnjukur, joka on suuri ”uudehko” laavakenttä ja höyryäviä kuumia lähteitä. Maa vaikuttaa tosiaa siltä ettei siitä ole kovin kauan kun pulputtava magma on jäähtynyt ja jäänyt vielä ”aaltoilevaksi” pinnaksi! Kannataa myös käydä visitor centerissä tutkailemassa infoa geothermal-energian hyödyntämisestä Islannissa, ja juomassa ilmaiset kaffet.

Kävimme iltakylvyssä Nature Bathissa, eli pienemmässä versiossa Blue Lagoonista. Kiva, mutta liikaa ihmisiä, ja sai meidät päättämään että skippaamme isoveljen.

Dimmuborgir ei kovin valuuttanut tässä vaiheessa reissua, joten käännyimme kannoillamme melko pian ja jatkoimme matkaa pseudokraattereiden kautta kohti Husavikia. N. 5 km ennen Husavikia on tienhaara vasemmalle, eli rantaan hevoslaitumia kohti. Päätimme testata josko siellä olis meille hyvä yöpaikka, ja voi täydellisyys, olihan siellä! Suuri musta laavabiitsi vain meille, kaunis auringonlasku ja paljon nuotiotarpeita  :) Siellä istuttiin tulen ja viinin äärellä ilta…

Husavikissa teimme viidentenä päivänä valas-retken, maksoi nyt 54 e per naama (ja maksoimme nimenomaan euroilla). Näimme minke whales ja delfiinejä, mutta isosta veneestä sadan muun kanssa tiirailtuna fiilis oli tietty eri kuin pikkuveneestä sinivalaan ihmettely Azoreilla muutama vuosi takaperin… Mutta merelle on aina mukava päästä ja retki oli kaikkiaan hyvin ammattitaitoisesti toteutettu, hyvä opastus jne! North sailing tais olla firma, niitä on vain 2 ja käytännössä reissuilla ei ole mitään muuta eroa kuin pullat mitä tarjoavat kaakaon kera veneessä  :) 98% on tsänssi nähdä valaita, eli tähänastinen onnistumisprosentti, mutta esim. samana päivänä tiedämme yhden reissun olleen sellainen että näkivät vain delfiinejä. Vaikka firmat eivät sitä myönnä, uskon aamun olevan parempi valaiden bongailuun, kuten yleensäkin villieläinten… Niin ja valasmuseossa kannattaa käydä! Söimme ihan hyvää ruokaa Gamli Baukurissa, mutta muitakin vaihtoehtoja on…

Matkalla Akureyriin tsekkasimme Godafossin, joka ei ehkä ihan vastannut odotuksia, vaikka hieno onkin. Akureyrin kaupunki oli söötti, ja saimme jalat hapoille ottamalla kisan kirkon rappuset ylös! Vaikka oli sunnuntai saimme shoppailla kylliksemme, ja söimme mainion illallisen Bautinn-ravintolassa pääkadun päässä. Pelkällä ihanalla salaatti-/keittobuffeella (1900 ISK) pärjäisi, mutta ne kuuluvat myös kaikkiin liha ja kalaruoka-annoksiin!

Yövyimme tällä kertaa pienen ajomatkan päässä Blönduosissa, jälleen biitsillä keskustan laidalla. Hylje kävi meitä morjestamassa illalla ennen nukkumaanmenoa  :D Seuraavan, ja viimeisen kokonaisen autoilupäivän suunnitelma oli hotspot-hunting, joka alkoi  lounaalla Borgarnesissa, mahtavassa Settlement centerin ravintolassa, nimeä en juuri nyt muista, mutta sama rakennus! Sieltä lähdimme sitten taas sisämaahan päin, tie 52 johdatti meidät eräästä hotpot-kirjasta bongaamallemme kuumalle lähteelle. Englandshverir oli sen nimi, hieman ennen Reykir-farmia oikealla puolella pienen pumppumökin lähellä. No, se oli kuitenkin liian kuuma meikäläiselle (mies kyllä kylpi), joten päätimme mennä vielä samana iltana mannerlaattojen repeämiskohdan kautta Hveragerdiin ja etsimään sen monen kehuman kuuman joen. No, näin teimme ja vaellus kylän takaa oli jo itsessään upea! Juuri sellainen haikki mitä Islannissa odottaa tekevänsä, läpi kuumien lähteiden alueen jossa kiehuu ja porisee siellä täällä…vau! Jokihan on lämmin ihan parkkipaikankin lähellä, mutta kuumaan kylpypaikkaan menee noin tunti kävellen. Sitten vain valkkaamaan mikä kohta on paras istahtaa, moni oli jälleen liian kuuma joten piti mennä jokea eteenpäin  :D Edlhestar-talli sijaitsee siinä haikin alun lähellä ja he järjestää ilmeisesti ratsastusreissujakin uimapaikalle, ja se ois kyllä ihan täydellinen yhdistelmä ainakin omasta mielestäni!

Vika yö Hveragerdin campingilla ja aamulla viereisestä leipomosta aamiaista. Päivä koluttiin vielä Reykjavikia ja suosittelen Babalu-kahvilaa sekä kahta ravintolaa; Graen Kostur vegeravintola joilla myös ihania raw-jälkkäreitä, ja sataman Tapas Barinn, jossa me syötiin erilaiset 8 tapaksen menut, eli yhteensä 16 eri tapasta jotka kaikki jaettiin keskenämme  :) superhyvää, tarjolla oli siis pääasiassa islantilaista tapasta, mutta myös jotain vähän tulisempaa kanaa jne…

Blue Lagoon matkan varrella kentälle olis maksanut huikeat 8900 ISK eli n. 60 e. Tämä tuli ilmi kun varasimme flybussia, joka nyt maksaa siis n. 2000 ISK yhteen suuntaan. Tullessa varasimme hotellin kautta kuljetuksen joka oli 2200 ISK.

Kuvia tuli henk.koht otettua n. 800, avokki varmaan otti saman verran. Mieletön paikka joka kannattaa kokea, ja mahd. pian. Lonely Planet on loistava opas omatoimiselle kiertoreissulle, mutta 2 vuotta vanhasta kirjastamme huomasi jo että hinnat on läpeensä noussu vähintään neljänneksen viimeisten vuosien aikana! Eli kiireellä nyt ennenku Islanti on taas kallis!  ::) meillä meni rahaa paikan päällä tonni per naama auton vuokran sisältäen. Kun ei yövy hotelleissa niin säästää paljon, voi sitten vuokrata vaikka sen melko huiman hintasen auton millä pääsee minne haluaa! Koin saaren kiertämisen näin päin hyväksi, vaikka monesti kuulee suositeltavan toiseen suuntaan lähtemistä. Omasta mielestäni isoimmat nähtävyydet ovat ehdottomasti etelärannikolla, ja halusimme käyttää niihin aikaa reilummin, emmekä jättää niitä loppuun/mahd kiireeseen.

Toivottavasti tästä on apua jollekin matkan suunnittelussa, ja mielellään saa kysyä jos tulee jotain mieleen!


33
Thaimaa / Vs: Krabin kentältä Koh Mokin saarelle
« : 21.10.2011, 19:36:40 »
sama juttu muutama vuosi aikaa reissusta, mutta mentiin jonkun paikallisia ostosmatkalaisia täynnä olevan botskin kyydissä saarelle, jäätiin "vahingossa" väärällä puolella pois kyydistä ja ekan hotellin hinta oli joku 150e päivässä  ;D

käveltiin saaren poikki pari kilsaa slummien läpi ja tultiin reppureissaaja-ystävällisemmälle puolelle. valinnanvaraa ei sillon ainakaan hirveesti ollut, pari bungalowta ja 1-2 ravintolaa, hyvin iisiä meininkiä. kaunista toki, ja pienen venekyydin päässä voi uida luolan läpi hienoon laguuniin vuoren keskellä! se kandee tehdä.

eteenpäin lantalle jatkettiin "risteilybootin" kyydissä. hinta oli hyvä, ja pysähdeltiin monen saaren kuen kongain (ko hai sanoo paikalliset) jne rannassa, jotain ruokaakin ja snorklaus kuului hintaan, eli oli paras mahdollinen etenemistapa pitemmän kaavan mukaan seuraavaan kohteeseen!  :)

34
Yleinen / Vs: Mitä tuotte matkamuistoksi?
« : 16.10.2011, 14:21:55 »
suklaata  :) ja nimenomaan tummia, erikoisempia (lue: useimmiten kalliita) suklaita, joita mutustelen hyvin pitkään reissun jälkeen pari palaa kerrallaan. 10 pvn reililtä tuli juuri mukaan 8 tai 9 levyä erilaisia!(saksasta lähinnä)

35
Eurooppa / Vs: Praha
« : 16.10.2011, 13:30:58 »
olipahan mahottoman nätti kaupunki, tuli reilu viikko sitten junaillen käytyä!

en ole koko ketjua lukenut, mutta ihmiset nyt tuntuu usein joka tapauksessa kaipaavan "tuoreita" vinkkejä niin laitampa omat suosikkini visiitiltä  :) varmasti on joku ne jo ehtinyt luetella...

ensinnäkin, czeck inn-hostelli. yöltä joku 11 e 6 hengen dormissa, todella siisti kauttaaltaan ja hyvä palvelu. breku 4,5e jos haluaa, se on hyvä buffee. hostelli on kävelyetäisyydellä kaikesta, mutta laiskemmalle myös tramit kulkee vierestä! ja hostellin omasta kartasta saa paljon hyviä vinkkejä juurikin kaupungin katsastamiseen...

vanha kaupunki, tornin ympäristö ILTA-AIKAAN. vähemmän ihmisiä ja enemmän tunnelmaa. näytti jopa laimealta seuraavana päivänä päivänvalossa  :D menin itse illalla ylös torniin, 4 e piletti, kivat näkymät kun valot loistaa kaukaisuuteen.

lennon wall-graffitiseinä sillan toisella puolen, vähän vasempaan (nyt oli markkinat siinä kadulla) ja sit oikealle kujalle. vähän piilossa mutta lähellä, ja tosi hieno mun mielestä, muuttuu jatkuvasti! ja siitä markkinoilta sai hyvää pöperöä, itse söin tuoreita juuri käristettyjä "sipsejä" tuutista  ;D

linnalta ainakin näkymät kaupungin ylle, sisätiloihin maksaa mennä. toisaalta tykkäsin vitkov-kukkulan tarjoamasta näkymästä yhtä lailla, siellä kun ei ollut KETÄÄN mun lisäksi, ja se hevospatsas (maailman suurin) on aivan hillittömän kokoinen.

cream & dream jäätelöbaari. jätskin suurena ystävänä löydän aina joka paikasta parhaan jäätelömestan, ja prahassa se on tämä. kulman takana vanhasta tornista ja aukiosta, ja niillä on myös pieni  "luukku" matkan varrella sillalle...

ja toinen herkkusuille on sukklaamuseo sinä sen aukion laitamilla. kertoo suklaan historian, valmistuksen ja terveydellisiin juttuihin liittyviä juttuja, sisältää demonstraation valmistuksesta ja maistiaisen  :) tiesin olevani aiheesta kiinnostunut, mutta silti yllätyin miten mielenkiintoinen olikaan. musta tuli melkonen friikki ton myötä sanotaanko näin  :D

free tour. prahallla on mielenkiintoinen historia, ja mun mielestä jää paljosta paitsi jos ei tutustu siihen. tosi moni firma tekee "ilmaisia" kierroksia, eli sitten hinta on tipit käytännössä. itse jätin n. 8 e, vaikka olis ollu enemmänkin arvonen, mutta oman budjetin puitteissa! extravaganzalla on paikalliset oppaat, new europella engl. kieliset. molempia voin suositella!

siinäpä mitä tulee mieleen äkkiseltään. aina voi suositella kukemista jalan muualla kuin niillä suosituimmilla turistireiteillä, prahan kaltaisissa kaupungeissa rakennuksissa riittää katseltavaa ja ihasteltavaa missä vaan lähiössä  ;)


36
Eurooppa / Vs: Zurich
« : 15.10.2011, 21:44:15 »
no, aloitetaan sillä mikä jäi päällimmäisenä mieleen viime viikolla tehdystä visiitistä zürichiin; espresso macchiato maksoi 5,20 frangia, eli 4,20 e. se kertoo jo aika paljon paikan hintatasosta, syöminen ja juominen on itävaltaan (jossa asun) verrattuna poikkeuksetta vähintään tuplahintaista (ja suomeenkin nähden kallista). se valitettavasti vie paljon kaupungin viehättävyydestä matkakohteena minulle  :(

asuin itse tuttavan luona joten pystyin kyllä säästelemään hiukan. kaupunki on kaunis ja siisti, niederdorf eli vanhakaupunki tosi nätti, lindenhoffilta tai yliopistolta kiva näkymä, samoin uetlibergiltä (871m) jonne pääsee s-bahnilla (maksaa n. 8 e yhteen suuntaan, mutta kannattaa ottaa vaikka kerralla 24h kortti n. 14 e, joka kelpaa sitten trameissakin jne.). uetlibergillä loppumatka, 5-10 min pitää kävellä ja ylhäällä on vielä torni jonne tietysti kannattaa kivuta. huipulta voi kävellä helppoa tietä pitkin n. tunnin felseneggille gondolihissille, jolla pääsee alas kaupungin laitaan ja s-bahnilla taas keskustaan (kaikki tämä siis kuuluu siihen 24h-lippuun). muuten kannattaa tietty kävellä järvelle ja bahnhofstrassen kulmilla, sielläkin on söpöjä vanhempia katuja. bahnhofilla turisti-infossa selailin backpacker-lehteä, missä oli mainos että pyörän saa lainata ilmaiseksi aseman takaa jostain putiikista! aika hyvä!

kannattaa katsastaa west zurichiä, viadukt strassella on mielettömiä (ja kalliita) putiikkeja rakennettu rautatiesillan "kolosiin", ja markthalle on kans kiva. siinä lähellä on myös freitagin konteista läjätty putiikki, jonne voi kiivetä vaikka ihan näköalaa kattoo jos ei laukkujen suolaset hinnat miellytä  ;)

näiltä huudeilta löytyy myös autotallimainen, tosi kiva helsinki-baari! siellä on live-esiintyjiä ja lapparia jos koti-ikävä iskee. tietääkö joku muuten miks sen nimi on helsinki, onko joku perustaja tms ollu suomalainen...?
muutenkin yöelämää ja kivoja pubimaisiakin baareja löytyy westzurichistä.

joo, varautukaa että illalliselta ei paljon alle 30 e selviä, ja sekin on halvimmasta päästä, eli jotain etnistä ruokaa todennäköisesti. suurella budjetilla kohde olisi aivan ihana, mielettömästi shoppailtavaa ja hyviä ravintoloita  :)

37
Eurooppa / Vs: Amsterdamiin!
« : 15.10.2011, 21:18:59 »
Mihin ne shemalet on hävinnyt Red Light Districtiltä? >:(

siellähän ne on edelleen, jos kiinnostaa  ;) etsit vaan sinisiä valoja...

kävin viime viikolla amsterdamissa ja oikein neweuropen "red light district"-kierroksella (12e), jota voin suositella lämpimästi! samoin saman firman freetouria (tippiä), mutta etenkin toi iltahomma oli "erilainen opastettu kierros". saa aika paljon paremman käsityksen de wallenista ja ymmärtää miten homma toimii, ja miten tässä, niinku monessa muussakin asiassa damissa kierretään tehokkaasti ja ovelasti lakia :D opas Lee oli ihan mainio ja jatkoikin sit vielä yöelämään ryhmäläisten kanssa...

tykkäsin tooosi paljon kaupungista ja fiiliksestä, yhteenkään coffeeshoppiin en kyllä poikennut  ;). asuin hotel annemariessa, joka on nimestään huolimatta hostelli ( http://www.annemarie.hostel.com/ ). Halpa, 6 hengen ensuite dorm parikymppiä yö, mutta toki aika kulahtanu paikka. ihan siisti kuitenkin, hyvät sängyt berliinin citystayn jälkeen, pieni aamiainen kuuluu hintaan ja netin käyttö, wifikin löytyy. sijaitsee van gogh museosta kulman takana konserttitalon vieressä, eli pieni kävelymatka Leidseplanille ja edemmäs keskustaan. tramit kulkee hyvin, mutta mä kävelin kyllä aina joka paikkaan! oli kiva että hostelli oli vähän rauhallisemmalla alueella, marketti vieres (hostellis myös keittiö käytös) ja henkilökunta oli tosi ystävällistä! eli suosittelen jos ei ole liian nirppanokka vanhojen rakennusten suhteen...  :)

muistakaa kokeilla niitä uskomattomia febon pötkylöitä, mitä voi ostaa sieltä seinästä suoraan kolikoilla.! ulkonäkö voi pettää, itse testasin "beef&peanutbutter"-version ja sehän oli hyvää  ;D paras kahvi on coffee companyssa, sushi todella hyvää ainakin kahdessa paikassa (king of asia pikkurafla sivukadulle singelin kanaalinvarren markkinoista ja toinen palatsin taakse, vasempaan ja melkein vastapäätä ruokamarkettia mainostavat sushi-buffeeta, missä saa 3 kierrosta max 4 valitsemaansa juttua (merkataan listalle). tekevät siis tuoreena esim nigirit, todella hyvä laatu ja täyttää (13e)!
paras jäätelöpaikka on national monumentin takana warmoesstraatilla (de wallen)!

t.herkkusuu

38
Yleinen / Vs: Maailman kaunein kaupunki?
« : 15.10.2011, 16:07:42 »
Pariisi, ehdottomasti! Keväistä Pariisia ei voita mikään  :)

paitsi jouluinen Pariisi  ;)

Pariisi tuli ensimmäisenä mieleen, ja juuri tuo talviaika vei voiton kesemmästä. tuntuu että joka kulman takana on aina uutta ihasteltavaa kun pariisissa kulkee, menen ehdottomasti uudelleen ja uudelleen.

juuri katsastamani praha ja amsterdam ovat kauniita, amsterdamin kokonaisuus söpönä, mutta erinäisten asioiden vuoksi jokseenkin hämmentävänä paikkana on kerrassaan kiehtova  :D

omilta kotikulmilta äänestän Salzburgia -pienehköllä alueella mielettömästi kaunista katsottavaa ja vuorimaisemat taustalla. Chamonix luetaan ehkä kaupungiksi myös ja yltää listalleni käsittämättömän hienon ympäristönsä (jylhät vuoret) vuoksi. Courmayeur siinä Mt Blancin toisella puolen on niiiin kaunis, mutta luetaan varmaan kyläksi.

todellinen suosikkini ovatkin kaupunkien sijaan ne lukemattomat söpöt alppikylät ympäri Itävaltaa. siksi asunkin yhdessä, ja pidän kaupungit vierailupaikkoina :)
täytyy sanoa että tosi mielenkiintoinen topic, täältähän on paras hakea vinkit seuraaville matkakohteille kun itse haen nimenomaan sitä kauneutta reissaillessa!

39
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 14.10.2011, 21:57:31 »
tuli tehtyä junakeikalla viime viikolla pysähdys berliinissäkin.

pikakatsaus ei oikein riittänyt tähän kaupunkiin, mutta jätti sopivasti halun käydä uudestaan! täytyy sanoa, että kannattaa ottaa selvää etukäteen minne suunnata, kaupunki on SUURI. polkupyörä on mitä mainioin liikkumiseen, berliini on hyvin bike-friendly city!
suosittelenkin LÄMPIMÄSTI fat tire-firman opastettua pyöräkierrosta -siis sightseeingiä pyörällä sotkien. hauskaa, helppoa ja informatiivista. näkee mielenkiintoisimmat paikat yhdessä päivässä ja kuulee kiinnostavat historiatarinat myös -oleellinen osa kokemusta! meidän opas alex oli ihan mainio, ja kaikki muutkin oppaat tuntuivat olevan hyvin hauskoja, kaikki innokkaita työssään, ryhmässäkin hyvä tunnelma. kesti n. 5h, hinta opiskelijalta 20, muuten 22. joka centin arvoinen! :)

kaufhofin tavaratalon herkkuosastolta löytyy muuten aivan tajuttomasti eri suklaita, eli jos haluatte tästä suklaan ihmemaasta tuoda syötäviä tuliaisia niin suunnatkaa alexanderplatzille  :)

citystay hostelli oli ok, hinta n. 22 ja sijainti erinomainen. hieman rauhaton, mutta pari pv menee...

40
Eurooppa / Vs: Großglockner
« : 16.09.2011, 22:47:56 »
Franz Josef Höhe on näköalapaikka, josta näkee vuoren parhaiten, mikäli siis haluaa vain katsoa sivusta. Siellä on observatorio, ravintoloita jne, ruuhkainen kesällä. Hochalpenstrasse on maksullinen maisematie joka johtaa sinne. Heiligenblut on kaunis pieni kylä vuoren juurella.

Jos aikoo vuorelle, ja huipulle, tarvitsee vuoristo-oppaan (ja vankkaa kokemusta vaelluksesta) ja lähtö silloin esim Kals-nimisestä kylästä toiselta puolelta vuorta... Toki voi vaikka haikata vain Stüdl-hüttelle saakka yöpymään n. 3000 metriin, hieno paikka ja kokemus sekin! :)

Sivuja: 1 [2] 3 4 5