Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Matkaajanainen

Sivuja: [1] 2 3 ... 49
1
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkustusrajoitukset
« : 29.09.2020, 11:51:36 »
Keski-Euroopassa tartuntaluvut ovat nousseet todella paljon, jopa moninkertaisiksi verrattuna kevääseen, ja matkustusrajoituksia on palautettu. Unkari on sulkenut rajansa kokonaan, useimmilla "vain" vaatimus testistä tai karanteeni ja testi. Väkisinkin nämä vaikuttavat lentoihin.

2
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 25.09.2020, 19:11:44 »
Kosice, Slovakia. Otin muutaman lomapäivän ja tulin tänne pienelle lomalle. Saavuin vasta illalla joten tutkailen kylää huomenna, tosin sääennuste on vesisadetta koko ajalle. Lasissa appelsiinimehua.

3
Eurooppa / Vs: Kosice (Slovakia)
« : 22.09.2020, 21:38:07 »
Vanha ketju, mutta olisiko tuoreita vinkkejä, olen Kosicessa 4 yötä, 3 täyttä päivää. 1 päivä kierrän Kosicea ja pari päivää olisi aikaa kierrellä lähistöllä, mielellään max tunnin bussimatkan päässä. Vaihtoehtoja on paljon joten mitä suosittelisitte (ei Poprad)?

4
Eurooppa / Vs: Kaikki vinkit Unkarista otetaan vastaan
« : 13.09.2020, 11:38:16 »
^ Sitten kun tartuntaluvut ovat laskeneet.

5
Eurooppa / Vs: Road trip koronan aikana?
« : 13.09.2020, 11:32:20 »
Rajoitukset eri maissa muuttuvat koko ajan, joten suunnittelu on senkin puolesta hankalaa. Jotkut maat ovat kokonaan kiinni turisteilta, joissakin on karanteeni tietyistä maista tuleville tai pitää olla negatiivinen testi, tai karanteenin jälkeen käydä testissä. Sun pitää siis erikseen tarkistaa jokaisen maan rajoitukset.

6
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 06.08.2020, 11:03:56 »
Tuoreita kokemuksia Kreikan reissulta; Lensin Wien-Ateena-Santorini-Wien, lennot Wizzairilla ja Volotealla. Lentokentillä ja lentojen aikana maskipakko, ellet syö tai juo. Kreikassa julkisessa liikenteessä ja kaupoissa myös maskipakko, kuten Slovakiassakin, joten onhan siihen jo 5 kk aikana tottunut. Onneksi sielläkään ei tarvitse maskia enää ulkona. Lentokentillä oli hyvin hiljaista, etenkin Ateenassa noudatettiin hyvin turvavälejä ja siellä ihmiset tuntuivat ottavan asian enemmän tosissaan edelleenkin. Ateenassa oli hyvin rauhallista, ja Santorinilla vielä enemmän. Akropolisilla ei mitään jonoa, kävelin suoraan portista sisään. Social distancing oli reissulla helpompaa kuin kotona kun ketään ei ollut missään, rannallakin näytti joka hetki olevan yli puolet aurinkotuoleista tyhjinä, ravintoloissa ja rantakadulla todella vähän porukkaa. Santorinilla kaupoissa ei kukaan käyttänyt maskeja, Ateenassa kylläkin. Ainakaan tämän reissuni aikana oma riskini saada virus tuskin kohosi yhtään. Kreikka on low risk country Slovakiassa, joten ei tarvitse olla karanteenissa tai käydä testissä. Tosin teen töitä kotona ja kun olen julkisissa sisätiloissa, mulla on maski joten vaikka mulla olisi virus, enpä sitä levittäisi kovin helposti.

7
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 25.07.2020, 13:07:37 »
Kamari, Santorini. Peruslomaa viettämässä, istun terassilla uima-altaan vierellä, just kävin pulahtamassa. Kohta suuntaan rantaa kohti, 50 m hotellilta, sen jälkeen lasissa paikallista valkoviiniä.

8
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 18.07.2020, 23:51:01 »
Ateena. Saavuin vasta pimeällä joten vielä en ole kaupunkiin tutustunut, mutta täällä vietän seuraavat 5 yötä.

9
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 12.07.2020, 12:02:35 »
^En tiedä tarkoititko mua, mutta lennot on Wizzairilla, Wienistä Ateenaan ja paluu Santorinilta Wieniin. Kirjoittelen sitten miten lennot sujui!

10
Eurooppa / Vs: ATEENA, reppureissailu/saarihyppely
« : 07.07.2020, 19:40:03 »
^ Kiitos, pitääpä katsastaa tuo ravintola!

11
Eurooppa / Vs: ATEENA, reppureissailu/saarihyppely
« : 05.07.2020, 15:07:24 »
Jatketaanpa tähän vanhaan ketjuun, olen parin viikon päästä menossa Ateenaan ja Santorinille. Olen 5 yötä kummassakin joten aikaa riittää nähdä muutakin kuin "pakolliset" nähtävyydet. Lennot ja majoitukset on varattu, ja Ateenasta aion mennä lautalla Santorinille. Olisiko tuoreita vinkkejä mitä kannattaisi nähdä ja tehdä ja kivoista ruokapaikoista?

12
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 05.07.2020, 13:21:34 »
Jokainen maahan tekee omat ratkaisunsa ja tilanteet muuttuvat nopeastikin. Slovakia on asettanut mm Bulgarian ja Montenegron uudestaan ei-turvallisiksi maiksi, niistä tullessa on oltava 5pv kotikaranteenissa ja sen jälkeen pitää käydä testissä. Olen menossa 2 viikon kuluttua Kreikkaan, toivottavasti säännöt Kreikan suhteen pysyvät ennallaan eikä tarvitse olla karanteenissa.

13
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 22.06.2020, 10:56:35 »
Prahan juna-asema, odottelen junaa kotiin. Olipas kiva viettää muutama päivä täällä! Lasissa Cola Zero.

14
Kiitos Susanna, taidan valita yhdistelmän Ateena ja Santorini, kumpikin vielä käymättä. Ja huomenna lähden Prahaan kun sääennuste parani. Voi tätä riemua kun pääsee taas jonnekin!

15
Lopultakin pääsee taas kyselemään vinkkejä, peräti kahteen eri reissuun! Ensi viikonloppuna 5pv vapaata, vaihtoehdot Praha, Budapest tai Kosice. Mikä näistä, ja perustelujakin olisi kiva kuulla? Jos vielä on pidettävä kasvomaskia junassa ja bussissa koko ajan, Kosice jää pois kun junamatka kestää 5h.

Toinen, viikko lomaa heinäkuun puolivälissä ja olen miettinyt Kreikkaa, Santorini vai Kreeta? Vai joku muu? Kreetalla olen käynyt joten siksi ehkä Santorini mutta pitäisikö jakaa viikko kahteen eri paikkaan?

16
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 26.05.2020, 15:07:52 »
Kyllähän tämän kesän reissuja tulee nyt mietittyä tarkasti. Ensinnäkin minne pääsee, ja onko palatessa karanteenia. Kreikka, Kroatia ja Islanti on vaihtoehtoja ja ovat avaamassa rajojaan, samoin Italia, mutta toistaiseksi lentoja ei ole ja palatessa 14 vrk karanteeni. Odotan karanteenin poistumista ennen kuin itse poistun maasta. Ensimmäiseksi pitäisi palautua lyhyet alle 24h tai 48h matkat naapurimaihin Tsekkiin ja Itävaltaan mutta näistä on vielä aika paljon ristiriitaista tietoa. Tällä hetkellä vielä pitäisi olla negatiivinen testi ja palatessa on karanteeni, mutta toivottavasti tämä muuttuu kesäkuun puolivälissä. Wienistä pääsee lentämään ja maahan pääsee lentolipulla mutta joukkoliikennettä rajojen yli ei ole, ja Wieniin palatessa on pakollinen 190 euron testi. Juuri nyt siis odottelen kaikessa rauhassa ennen kuin suunnittelen tarkemmin poistuvani Slovakiasta, onneksi täällä on vielä paljon paikkoja nähtävänä.

Syyskuussa toivon pääseväni Suomeen, joten toivon ettei ennusteet toisesta aallosta toteudu!

17
Yleinen / Vs: Minne Mennä virtuaalisesti...
« : 18.04.2020, 10:32:22 »
Tässä tuore bbc:n artikkeli aiheesta, omasta mielestäni ihan kiinnostava teksti

http://www.bbc.com/travel/story/20200330-covid-19-virtual-travel-during-coronavirus

18
Pitäisi oikeasti kirjoittaa enemmän sisältöä omista reissuista tänne mutta jotenkin sitä ei vain tule tehtyä. Itse ainakin tykkään lukea vähän laajemmin kerrottuja kokemuksia, mutta nyt tulee vain vastattua joskus kysymyksiin. Itselläni vaikuttaa paljon se että käyn palstalla pääosin kännykällä, eikä kännykällä kirjoittaminen ole niin sujuvaa. Varmaan aika monella sama juttu, harvemmin täällä on enää kovin pitkiä kommentteja omista reissuista.

19
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 26.03.2020, 13:39:47 »
Ruzinov, Bratislava, Slovakia. Haaveillen katselen vanhoja matkakuvia. Kolmatta viikkoa teen kotona töitä, kaikki ollut kiinni kohta 3 viikkoa paitsi ruokakaupat, apteekit, pankit, postit ja huoltoasemat. Kaikkialla oman kodin ulkopuolella käytettävä maskia. Uusi parlamemttikin kokoontui maskeissa, presidentillä ja hallituksella on joka tilaisuudessa maskit ja hanskat. Sunnuntaista lähtien kauppojen porteilla on kuumeen mittaus. Onneksi vielä ulkoilla saa vapaasti ja joukkoliikennekin toimii, taksit eivät kuljeta ihmisiä.

Mitään reissuja ja lomia ei voi varata kun ei tiedä koska paikat taas aukeavat. Outo tilanne kun elämä on kotona ja lähitienoilla kävelyllä.

20
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 12.03.2020, 19:03:51 »
Slovakiassa menty jo seuraavalle asteelle... Huomisesta lähtien kaikki koulut ja päiväkodit suljettu 2 viikkoa. Kansainväliset lentokentät suljettu ja juna- ja bussiliikenne ulkomaille rajoitettua, ja rajakontrollit aloutetaan. Kaikki kulttuuri- ja urheilutapahtumat peruttu. Hiihtokeskukset, kylpylät ja kuntosalit yms on kiinni. Jokainen ulkomailta palaava on  2 viikkoa karanteenissa, poikkeuksena ne jotka käyvät töissä naapurimaassa ja siitä on oltava todistus. Meillä on työpaikka normaalisti auki ja sinne saa mennä, kahvilan aukioloaika pienentynyt ja kuntosali kiinni. Saa nähdä tuleeko tiukennuksia tähän näiden uusien rajoitusten jälkeen vielä...

Sivuja: [1] 2 3 ... 49